; خواص گوشت بوقلمون و برای کودکان و در بدنسازی و طب سنتی - فال و خواب
آب نارگیل برای موی سر ؛ سرم اب نارگیل برای پر پشت شدن موی سر

آب نارگیل برای موی سر ؛ سرم اب نارگیل برای پر پشت شدن موی سر

آب نارگیل برای موی سر آب نارگیل برای موی سر ؛ سرم اب نارگیل برای پر پشت شدن موی سر همگی در سایت فال و …

مضرات روغن سیاه دانه و عوارض و مضرات مصرف روغن سیاه دانه برای سلامتی

مضرات روغن سیاه دانه و عوارض و مضرات مصرف روغن سیاه دانه برای سلامتی

مضرات روغن سیاه دانه مضرات روغن سیاه دانه ؛ عوارض و مضرات مصرف روغن سیاه دانه برای سلامتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

جعفری برای پریودی و کاهش دردهای قاعدگی با استفاده از جعفری

جعفری برای پریودی و کاهش دردهای قاعدگی با استفاده از جعفری

جعفری برای پریودی جعفری برای پریودی ؛ کاهش دردهای قاعدگی با استفاده از جعفری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …

خواص گوشت بوقلمون

خواص گوشت بوقلمون ؛ برای کودکان ، در بدنسازی و طب سنتی

خواص گوشت بوقلمون ؛ برای کودکان ، در بدنسازی و طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون از جمله گوشت‌هایی است که امروزه بیش از پیش توجه ویژه‌ای به مصرف آن می‌شود. بوقلمون از جمله پرنده‌های بومی آمریکای شمالی است و منبع خوبی از پروتئین به شمار می‌رود. دمای مورد نیاز برای پخت آن ۱۶۵ درجه فارنهایت است.

۸۵ گرم گوشت بوقلمون حاوی ۱۲۰ کیلو کالری انرژی است و همینطور هیچ کربوهیدراتی را شامل نمی‌شود. حدود ۲۴ گرم پروتئین و ۲ گرم چربی در آن وجود دارد که شامل ویتامین‌های B6 و B12 و همینطور مواد مغذی از جمله فسفر، منیزیم، پتاسیم، نیاسین، روی، کولین و سلنیوم را نیز شامل می‌شود. اگر پوست آنرا جدا کنید مقدار چربی و کالری آن نیز کمتر خواهد شد.

گوشت بوقلمون تیره معمولاً حاوی ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به بوقلمون سفید است، اما چربی و کالری بیشتری دارد. بوقلمون زمانی که دمای داخلی آن به ۱۶۵ درجه فارنهایت برسد، پخته می شود.
بوقلمون های علفزارها به طور معمول دارای محتوای امگا ۳ بالاتری نسبت به بوقلمون پرورش یافته در دامداری های صنعتی هستند. کندن پوست بوقلمون نیز مقدار زیادی از محتویات چربی را حذف می کند.

از مهمترین خواص گوشت بوقلمون می توان به خاصیت کاهش وزن، تامین ویتامین و مواد معدنی، تسکین دردهای ناشی از سندروم روده تحریک پذیر، رفع بی خوابی، عضله سازی، کنترل و کاهش کلسترول، افزایش متابولیسم بدن، بهبود سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب و عروق، درمان کم خونی، سلامت پوست و مو و کمک به استحکام استخوان ها اشاره نمود.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گوشت بوقلمون را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گوشت بوقلمون و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی

طبیعت گوشت بوقلمون گرم و تر است، بنابراین مصرف آن برای افراد سرد مزاج مناسب‌تر است. مصلح‌های آن گشنیز و سماق هستند که مصرف آن‌ها همراه با گوشت بوقلمون توسط پزشکان طب سنتی توصیه شده است.

گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل ۱ گرم چربی در هر ۳۰ گرم گوشت است، لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم‏ چربی هستند، می‏توانند از آن استفاده کنند.

۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می کند. همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B1 ، B3 ، B6 و B12 و اسید آمینه تریپتوفان است.

بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش می‏‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد، سیستم ایمنی را تقویت می‏کند.

گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است. کسانی که باید غذاهای کم چرب بخورند، می‏توانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده کنند.

برخی متخصصان بهداشتی به بیماران دیابتی بوقلمون را توصیه می کنند، زیرا به کنترل سطوح قند خون کمک می کند.

مقدار کلسترول در بوقلمون به تیرگی گوشت بستگی دارد. سینه بوقلمون که گوشت سفید دراد، سطح پایینی از کلسترول را در مقایسه با گوشت تیره دارد.

تریپتوفان که در گوشت بوقلمون نیز یافت می شود، توسط مغز برای تولید سروتونین استفاده می شود.

خواص گوشت بوقلمون برای کودکان

مصرف روزانه گوشت بوقلمون برای کودکان و همچنین سالمندان بسیار مناسب می باشد.گوشت بوقلمون دارای پروتئین بالا و چربی کمی است.

گوشت بوقلمون دارای فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامین های B است.در گوشت بوقلمون اسید آمینه وجود داردو می تواند در بدن از تجمع سرب و جیوه جلوگیری کند.

همچنین به کارکرد کبد برای دفع سموم بدن بسیار کمک میکند.گوشت بوقلمون درناحیه سینه سفید رنگ است که کم چرب است

و دربخش های ران قرمزوتیره است.جالب است بدانیدمصرف روزانه گوشت بوقلمون می تواند حدود نیمی از اسید فولیک که در روزانه بدن به آن نیاز دارد را تامین کند.

گوشت بوقلمون منبع بسیارغنی برای روی، پتاسیم، پروتئین، ویتامین های B1 و B3 و B6 و B12 و همچنین اسید آمینه ترپپتوفان به حساب می آید.

خواص گوشت بوقلمون برای فشار خون

نمک موجود در بوقلمون کمی بالاست، از این رو مصرف مداوم آن برای بیماران مبتلا به فشار خون یا خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این بوقلمون به دلیل داشتن اسیدآمینه پورین برای بیماران مبتلا به نقرس مفید نیست

و این بیماران اگر بوقلمون دوست دارند باید این گوشت را به مقدار بسیار کم مصرف کنند.

خواص گوشت بوقلمون برای سگ

گوشت بوقلمون در بسیاری از غذاهای حیوانات خانگی به کار می ‌رود.

این گوشت یک منبع خوب پروتئین، فسفر و ریبوفلاوین برای سگ ها می باشد.

بوقلمون به عضله سازی بدن سگ ها کمک می کند و هضم آن بسیار آسان است.

بوقلمون به دلیل داشتن فسفر به بهبود عملکرد کلیه و دفع سموم بدن سگ کمک می‌ کند.

سگ هایی که به مرغ یا گوشت قرمز حساسیت دارند می ‌توانند با مشورت دامپزشک از گوشت بوقلمون استفاده کنند.

خواص گوشت بوقلمون برای کبد چرب

یکی از مهمترین فواید گوشت بوقلمون کمک به کبد برای از بین بردن سموم بدن است.

بیشتر سموم بدن در کبد تجمع می یابند و کبد مسئول دفع آنها از بدن است.

گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه فراوان است که مانع از تجمع جیوه و سرب در کبد می شود.

مصرف این گوشت برای افرادی که کبد چرب دارند نیز بی ضرر است. زیرا مقدار خیلی کمی اسید چرب در این گوشت وجود دارد.

خواص گوشت بوقلمون در بدنسازی

خوردن گوشت بوقلمون برای ورزشکاران و بدنسازی فواید زیر را دارد :

اکسیژن‌رسانی بهتر در حین انجام فعالیت بدنی قدرتی و یا ورزش هوازی

تامین انرژی مورد نیاز بدن برای انجام حرکات ورزشی

با وجود چربی کم سبب کات شدن عضلات خواهد شد

تامین پروتئین مورد نیاز برای عضله‌سازی و جلوگیری از ضعیف شدن عضلات

تاثیر بسیار مفید برای جلوگیری از گرفتگی عضلات

خواص گوشت بوقلمون در بارداری

دوران بارداری با کاهش میزان آهن در بدن زنان و کم خونی همراه است که ممکن است روی رشد جنین تاثیر بگذارد.

به همین دلیل توصیه می شود که زنان باردار برای جبران کمبود آهن از گوشت بوقلمون استفاده کنند.

در ۲۰۰ گرم گوشت بوقلمون اسید فولیک زیادی وجود دارد که نیاز بدن یک زن باردار به آهن را تامین می کند.

خواص گوشت بوقلمون و بلدرچین

گوشت بوقلمون و بلدرچین محتوای آهن فراوانی در حد گوشت قرمز دارد و برای برطرف کردن کم خونی مصرف متعادل آن توصیه می‌شود.

این نوع گوشت‌ها دارای مقادیر فراوانی روی هستند، این میزان روی برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ریزش مو مفید است.

روی موجود در گوشت بلدرچین و بوقلمون همچنین برای عضله سازی در جوانان و نوجوانان بسیار مفید است.

گوشت بلدرچین و بوقلمون از گوشت‌های سفید از جمله مرغ خواص بیشتری دارد و مقدار ترکیبات مصنوعی و هورمونی در آن بسیار کمتر از گوشت مرغ است.

مصرف بیش از حد گوشت بلدرچین و بوقلمون را برای افرادی که اسید اوریک بالایی دارند نامناسب است.

خواص گوشت بوقلمون و دیابت

برخی متخصصان بهداشتی به بیماران دیابتی بوقلمون را توصیه می کنند، زیرا به کنترل سطوح قند خون کمک می کند.

یکی از بهترین خواص گوشت بوقلمون این است که از آنجا که شاخص قند خون آن کم می باشد به ثابت نگاه داشتن سطوح انسولین کمک خواهد کرد.

خواص گوشت بوقلمون و مرغ

از نظر ویژگی‌های تغذیه‌ای تفاوت قابل توجهی بین مرغ و بوقلمون وجود ندارد. از این لحاظ نمی‌توان گفت مصرف بوقلمون بهتر است.

یکی از دلایل گرایش مردم به سمت مصرف گوشت بوقلمون به علت تفاوت در تولید آنهاست

چون مرغ به صورت صنعتی پرورش می‌یابد، تکثیر و تولید می‌شود شاید در بخشی از مراحل تولید

مداخلات غیر معمول مانند استفاده از هورمون‌ها یا مصرف ترکیبات و مواد غذایی خاصی برای افزایش رشد مرغ‌ها وجود داشته باشد

که این مواد می‌توانند به بدن مصرف‌کننده هم وارد شوند و سلامت آنها را هم تحت تاثیر قرار دهند.

گوشت بوقلمون برای پسردار شدن

برای داشتن نوزاد پسر این غذا یا میوه ها را بخورید : موز، سیب زمینی، استیک، گوشت بره، همبرگر و گوشت بوقلمون را در دستور غذایی خود قرار دهید.

گوشت بوقلمون برای بیماران کلیوی

افرادی که دارای نارسایی کلیه هستند باید از مصرف زیاد غذاهای پروتئینی شامل گوشت قرمز، ماکیان (مرغ و بوقلمون) ماهی، میگو، تخم مرغ و فرآورده‌های لبنی پرهیز کنند.

گوشت بوقلمون برای نقرس

گوشت غاز و بوقلمون دارای پورین بسیار بالایی هستند. به همین خاطر برای بهبود بیماری نقرس خود، بهتر است از مصرف چنین گوشت هایی خودداری کنید.

گوشت بوقلمون و غلظت خون

مقدار کلسترول در بوقلمون به تیرگی گوشت بستگی دارد. سینه بوقلمون که گوشت سفید دارد، سطح پایینی از کلسترول را در مقایسه با گوشت تیره دارد. بنابراین بهتر است که از گوشت بوقلمون تیره برای کلسترول بالا اجتناب کنید.

گوشت بوقلمون و اسید اوریک

گوشت بوقلمون فاقد اوره و اسید اوریک نسبت به گوشت های دیگر است.

گوشت بوقلمون و پسوریازیس

برای این که بهترین نتیجه را برای کاهش ضایعات پسوریازیس بگیرید گوشت سینه مرغ و بوقلمون بدون پوست را جایگزین گوشت های قرمز و فرایند شده مثل سوسیس و کالباس نمایید. گوشت چرخ کرده های کاملاً بدون چربی و لخم و همچنین جوجه کباب، اردک و گوشت بره نیز از انتخاب های خیلی خوب هستند.

گوشت بوقلمون و یبوست

منیزیم موجود در گوشت بوقلمون به جذب کلسیم از غذاهای غنی از کلسیم کمک می کند.

منیزیم به آرام کردن اعصاب و اضطراب , به هضم کمک می کند, از یبوست جلوگیری می کند,

گرفتگی ماهیچه را کم می کند, سطوح مواد معدنی سدیم, کلسیم و پتاسیم را تنظیم می کند.

فواید گوشت بوقلمون برای زنان و مردان

پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به‌طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است،

میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، در حد مطلوب نگه می‏دارد.

ولی هورمون‏هایی که در پرورش بوقلمون‏های صنعتی استفاده می‏شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوترون را کاهش می‌دهند.

کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسی و توده عضلانی و گلبول‏های قرمز خون می‏شود و منجر به پوکی استخوان می‏گردد.

مقایسه گوشت بوقلمون با گوشت قرمز

گوشت سفید (مانند مرغ و بوقلمون) به طور کلی کالری کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد ، ۱۰۰ گرم گوشت گاو به طور متوسط ۱۳۶ کالری دارد ، در حالی که ۱۰۰ گرم بوقلمون شش برابر اسید چرب امگا ۳ بیشتر از گوشت قرمز است. همچنین گوشت سفید حاوی اسیدهای آمینه که به راحتی نسبت به گوشت قرمز قابل هضم هستند و منبع خوبی برای پروتئین است و از نظر پتاسیم و کلسیم سرشار است.

از نظر تغذیه ای ، اصلا نمی توان استدلال کرد که کدام گوشت ، قرمز یا بوقلمون ارجحیت دارد به عنوان یک دلیل علمی ، احتمالاً برای اکثر افراد بهتر است که ترکیبی از گوشت قرمز و سفید را میل کنند ، زیرا این یک راه برای اطمینان از کامل ترین طیف مواد مغذی است که گوشت می تواند تأمین کند. برای یک رژیم غذایی سالم، همه گوشت ها باید در حد اعتدال ، همراه با وعده های مختلف سبزیجات و میوه مصرف شوند.

گوشت بوقلمون نر بهتر است یا ماده

گوشت بوقلمون با توجه به نر یا ماده بودن و حتی سن آن با هم تفاوت دارند. بوقلمونهای جوان دارای گوشت لطیف و ترد ونرم و پوستی نازک دارند و مقدارچربی پوست در آن کم است و استخوان سینه نرم و غضروفی است.

هر په سن بوقلمون بالاتر باشد مثلا ده سال باشد گوشت آن سفت می شود. و مقدار چربی ذخیره شده در پوشت به شدت زیاد می شود که در اینجا به مصرف کنندگان توصیه می شود قبل از مصرف گوشت حتما پوست آن را جدا کنند.

بوقلمون نر از بوقلمون ماده بزرگ تر است. گوشت بوقلمون نر بهتر و پر فروش تر از گوشت ماده است چون اول بخاطر اینکه وزن بوقلمون نر بیشتر از ماده می باشد و گوشت بیشتری دارد وثانیا نسبت به آن لذیذ تر هست.

بوقلمون های نر گوشتی در مدت زمان ۱۸ هفته به وزن معادل ۱۶ کیلوگرمی وبوقلمون های ماده گوشتی در پایان ۱۴ هفتگی به وزن معادل ۸ کیلوگرمی میرسند.

بوقلمون ماده معمولا به صورت لاشه کامل به فروش میرسد در حالیکه بوقلمون های نر اغلب به صورت فراورده های گوشتی نظیر سوسیس ، کالباس ، ژامبون ، همبرگر وغیره نیز عرضه میگردد.

رنگ گوشت بوقلمون

بوقلمون یکی از بزرگترین و سنگین‌ وزن ‌ترین پرنده گان خانگی است که قدرت پرواز ندارد.

این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است به طوری که ۶۵ درصد گوشت سفید

آن در ناحیه سینه و ۳۵ درصد گوشت قرمز آن در ناحیه ران‌ها قرار دارد.

بنابراین تقسیم بندی، گوشت سینه و بال‌ها از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است

و گوشت قرمز آن نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شکاری را دارد.

بهترین ادویه برای گوشت بوقلمون

زردچوبه، پودر پاپریکا، فلفل سیاه، پودر سیر، جوز هندی، فلفل قرمز و سماق کوهی به همراه مقداری از روغن های گیاهی،

گزینه بسیار مناسبی به منظور مزه دار کردن گوشت بوقلمون و ایجاد لطافت در هضم آن به شمار می آیند.

یکی از مهمترین ترکیبات طعم دهنده به خوراکی های مصرفی از جمله گوشت قرمز و سفید، ادویه جات و گیاهان خشک شده هستند.

بدین منظور می توان مقداری مرزه کوهی خشک شده، آویشن خشک شده، رزماری و یا شوید کوهی خشک شده را ترکیب نموده

و پس از مخلوط کردن با مقدار بسیار کمی نمک و روغن زیتون بدون بو، به همراه پوست لیمو ترش خشک شده،

روی گوشت بوقلمون مالیده و اجازه دهید ۲۴ ساعت در یخچال مزه دار شود.

زمان پخت گوشت بوقلمون

گوشت سینه بوقلمون نسبت به گوشت ران، بافت محکم تری داشته و احتیاج به مدت زمان طبخ بیشتری خواهد داشت.

بدین منظور توصیه می شود به منظور تهیه خوراک گوشت سینه بوقلمون، این قسمت از گوشت بوقلمون را تکه ‌تکه نموده

و پس از مزه دار کردن در انواع مختلفی از سبک پخت، مانند گریل، آب پز، بریانی، سرخ شده

و یا بخارپز به همراه سس مخصوص گوشت بوقلمون جهت نرم کردن و تن دهی بیشتر به خوراک مورد نظر، نوش جان نمایید.

خواص گوشت بوقلمون برای زن شیرده

گوشت بوقلمون جزو گوشت های بسیار مفید برای شیردهی و بدن است ولی قبل از مصرف بهتر است که با پزشک متخصص مشورت کنید.

خواص گوشت بوقلمون در روایات

سرور نوشیدنی های دنیا آب است و سرور خوراکی های دنیا گوشت سالم حلال طیب است.

آیا گوشت بوقلمون هورمونی است

اینکه گوشت بوقلمون هورمونی است یا خیر باید گفت که بوقلمون های ارگانیک معمولا فاقد هورمون هستند

ولی ممکن است بوقلمون هایی که به صورت صنعتی توزیع می شوند دارای هورمون های رشد تزریق شده در پا باشند.

بنابراین حتی المقدور ران بوقلمون را کمتر مصرف کنید.

بهترین قسمت گوشت بوقلمون

بهترین و گران ترین قسمت گوشت بوقلمون ران است به شرطی که هورمونی نباشد.

از بین بردن بوی بد گوشت بوقلمون

عدم توازن مصرف چربی و پروتئین در تغذیه مرغ و بوقلمون موجب بوی زهم و نامطبوع گوشت آنها شود.

نوع خوراک و دارویی که مرغ و بوقلمون در طول رشد خود استفاده می کنند می تواند در ایجاد بوی نامطبوع آنها موثر باشد.

برخی افراد برای سفید شدن گوشت مرغ، آن را در آب کلر قرار می دهند که بوی زهم ایجاد می کند.

ترکیب پودر ماهی با تغذیه مرغ یکی از عوامل موثر در ایجاد بوی زهم مرغ است.

هنگام خرید بوقلمون ومرغ تازه و بدون هیچ آثار فسادی انتخاب کنید. گوشت مرغ و بوقلمون تازه نسبت به نوع یخ زده آن طعم و مزه بهتری دارد.

پس از شستشوی مرغ و بوقلمون، از ادویه ها، چاشنی ها و سبزیجات معطر برای پخت و از بین رفتن بوی زهم آنها استفاده کنید.

افزودن زنجبیل رنده شده تازه در از بین بردن بوی زهم مرغ و بوقلمون موثر است. زنجبیل عطر و طعم فوق العاده ای به مرغ و بوقلمون اضافه می کند. در صورتی که به زنجبیل تازه دسترسی ندارید می توانید از پودر زنجبیل استفاده کنید.

هنگام پخت بهتر است از آب استفاده نکنید و یا مقدار بسیار کمی به آن آب اضافه نمائید. مرغ و بوقلمون را در قابلمه قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم و آب خودشان بپزند.

اضافه کردن برخی از ادویه ها مانند میخک، فلفل سیاه، چوب دارچین و برگ بو در رفع بوی زهم مرغ و بوقلمون موثر است.

زعفران آب کرده یکی ز چاشنی هایی است که می تواند هم بوی زهم مرغ و بوقلمون را از بین ببرد و هم باعث خوشرنگ شدن آنها شود.

پودر پاپریکا یکی از افزودنی هایی است که می تواند علاوه بر خوشرنگ شدن گوشت مرغ و بوقلمون، به رفع بوی زهم آنها کمک کند.

برای از بین بردن بوی زهم مرغ و بوقلمون می توان مقداری آب لیمو یا سرکه در انتهای پخت به آنها اضافه کرد.

طرز تهیه گوشت بوقلمون سرخ شده

مواد لازم

ران یا سینه بوقلمون: ۵۰۰ گرم

آب پرتقال: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز متوسط: ۱ عدد

سیر: ۱ حبه

کره: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

برگ بو: ۲ عدد

روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

در طرز تهیه بوقلمون سرخ شده می‌توانید از ران یا سینه بوقلمون استفاده کنید.

اگر از سینه بوقلمون استفاده می‌کنید با یک چاقوی تیز پوست بوقلمون را جدا کنید و آن را به صورت تکه‌ای یا فیله خرد کنید.

اگر هم از ران بوقلمون استفاده می‌کنید جدا کردن پوست بوقلمون کافی است.

ابتدا در یک تابه روغن را بریزید و داغ کنید. سپس تکه‌های گوشت بوقلمون را در روغن تفت دهید تا دو طرف گوشت قهوه‌ای شود.

در یک قابلمه دیگر پیاز را درشت رنده کنید و تفت دهید.

وقتی پیاز طلایی و سبک شد، ۱ حبه سیر له شده را هم اضافه کنید و تفت دهید.

سپس تکه‌های گوشت بوقلمون را اضافه کنید و ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب و ۲ عدد برگ بو اضافه کنید.

۱ الی ۱ ساعت و نیم صبر کنید تا بوقلمون روی شعله ملایم گاز حسابی مغز پخت شود.

در اواسط پخت زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید. وقتی بوقلمون مغزپخت و نرم شود

و آبی که اضافه کرده‌اید کشیده شد کره را اضافه کنید و بوقلمون را کمی دیگر سرخ کنید.

در این مرحله آب پرتقال و شکر را در یک شیرجوش بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به حالت جوش برسد

و شکر در آب پرتقال حل شود. وقتی شکر در پرتقال حل شد آن را روی تکه‌های بوقلمون بریزید.

سپس آب پرتقال را اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا آب پرتقال به خورد بوقلمون‌ها برود تا تبدیل به سس پرتقال شود.

در این مرحله نمک سس را اندازه کنید. از این مرحله به بعد بسته به ذائقه‌تان مقداری چاشنی به بوقلمون سرخ شده پرتقالی اضافه کنید؛

اگر دوست دارید غذای‌تان کمی ملس باشد مقداری شکر و کمی هم آبلیمو اضافه کنید در غیر این صورت اضافه کردن نمک کافی است.

بوقلمون سرخ شده به این سبک هیچ بوی زخم یا بوی زننده‌ای ندارد.

بوقلمون سرخ شده را می‌توانید به جای مرغ همراه با زرشک پلو یا با باقالی پلو به صوت چلو گوشت بوقلمون سرو کنید

و از طعم لذیذ و خواص فراوان گوشت بوقلمون لذت ببرید.

حساسیت به گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون ممکن است در بعضی از افراد ایجاد حساسیت کند و حساسیت این گوشت به صورت حساسیت پوستی خود را نشان می دهد.

گوشت بوقلمون نفخ دارد

معمولا این گوشت باعث نفخ نمی شود.

مضرات گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.

گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است. لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید آن را بخورند.

گوشت بوقلمون حاوی ماده معدنی سلنیوم است. برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف زیاد سلنیوم می‌تواند خطر سرطان‌های مقعد، پروستات، ریه، مثانه، پوست، مری و معده را افزایش می دهد.

لازم به ذکر است تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است.

همچنین قسمتهای تیره رنگ گوشت چربی بیشتری از گوشت روشن تر (سفید) دارد، لذا توصیه میشود قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید.

همچنین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت بخشهای روشن تر آن استفاده کنند.

در مورد مصرف گشت بوقلون متخصصان تغذیه توصیه میکنند، اگر رژیم غذایی کم سدیم

برای فردی در نظر داریم گوشت بوقلمون قابل توصیه نیست زیرا میزان سدیم آن ۱۰ برابر گوشت مرغ است

خطر چاقی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سرطان و ناباروری با مصرف این گوشت‌ها افزایش می‌یابد.

مصرف محصولات فرآوری شده بوقلمون را به حداقل  برسانید، بهتر است که زنان باردار و کودکان زیاده روی نکنند.

بسیاری از گوشت‌های فرآوری شده را دودی کرده یا با نیتریت سدیم تهیه می‌کنند.

این ماده با اسیدهای آمینه موجود در گوشت ترکیب شده و ترکیبات نیتروسو که به مواد سرطان‌زا شهرت دارند را می‌سازد.

گوشت بوقلمون می تواند باعث ناراحتی ای معدوی شود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 25 اردیبهشت 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.