; میوه گواوا و دیابت و تاثیر خوردن میوه گواوا برای افراد دیابتی - فال و خواب
طبع پنیر لاکتیکی و آشنایی با خواصی درمانی و طبع پنیر لاکتیکی

طبع پنیر لاکتیکی و آشنایی با خواصی درمانی و طبع پنیر لاکتیکی

طبع پنیر لاکتیکی طبع پنیر لاکتیکی ؛ آشنایی با خواصی درمانی و طبع پنیر لاکتیکی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص انجیر سیاه برای لاغری و کالری انجیر برای کاهش وزن

خواص انجیر سیاه برای لاغری و کالری انجیر برای کاهش وزن

خواص انجیر سیاه برای لاغری خواص انجیر سیاه برای لاغری ؛ کالری انجیر برای کاهش وزن همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

گیاه مسقطی چیست و خاصیت گیاه مسقطی برای درمان یبوست شدید

گیاه مسقطی چیست و خاصیت گیاه مسقطی برای درمان یبوست شدید

گیاه مسقطی چیست گیاه مسقطی چیست ؛ خاصیت گیاه مسقطی برای درمان یبوست شدید همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …

میوه گواوا و دیابت

میوه گواوا و دیابت ؛ تاثیر خوردن میوه گواوا برای افراد دیابتی

میوه گواوا و دیابت ؛ تاثیر خوردن میوه گواوا برای افراد دیابتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

میوه گواوا و دیابت

مقادیر بالای فیبر موجود در گواوا به کاهش سطح گلوکز خون در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند. مقادیر بالای آنتی اکسیدان ویتامین C موجود در گواوا برای کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت فید می باشد.در تحقیقاتی مشخص شده که این میوه می‌تواند در کنترل قند خون مؤثر باشد. در آزمایش‌هایی که روی حیوانات انجام شده، مشخص شد که عصارهٔ برگ گواوا سطح قند خون را تنظیم کرده و مقاومت به انسولین را کنترل می‌کند. این خبر برای کسانی که مبتلا به دیابت بوده و یا ریسک ابتلا به آن را دارند، بسیار امیدبخش است.

در آزمایش‌هایی که روی انسان نیز انجام شده به نتایج تحسین‌برانگیزی دست یافته‌اند. در تحقیقی که روی ۱۹ نفر انجام دادند، مشخص شد نوشیدن دمنوش برگ گواوا بعد از غذا به کاهش قند خون کمک کرده است. اثر این دمنوش تا دو ساعت در بدن باقی مانده بود. در تحقیق دیگر که روی ۲۰ نفر با دیابت نوع ۲ انجام شد، نتیجه گرفتند که نوشیدن دمنوش برگ گواوا پس از غذا، به کاهش بیش از ۱۰٪ سطح قند خون کمک کرده است. مصرف این میوه نیز برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مفید است. گواوا دارای فیبر غذایی بالای است که تأثیر مثبتی روی کاهش سطح قند خون در بدن دارد. محققان در آزمایشی که روی حیوانات انجام داده‌اند، به این نتیجه رسیدند که مصرف گواوا از ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند. با این حال، هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

آشنایی با دیگر خواص گواوا

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گواوا آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص گواوا

گواوا یا زیتون محلی (به انگلیسی : Guava) میوه‌ ی گرمسیری شیرین و خوشمزه از خانواده میرتاسه‌ است که گلابی شکل بوده و در انواع گواوا سبز، زرد، نارنجی و بنفش دیده می شود، گوشت میوه گواوا سفید، صورتی یا زرد بوده و درون آن دانه های سفت خوراکی قرار دارد.این میوه در زبان اردو امروٹ نامیده می‌شود که برگرفته از واژه فارسی امرود است؛ در زبان فارسی میانه ارموت و انبروت بوده‌است.‌‌ در زبان سندی به نام زیتون خوانده می‌شود و نیز در مناطق جنوب ایران، به این میوه زیتون محلی نیز می‌گویند.

گوآوا یا امرود (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. گواوا (Guava) میوهٔ شیرین و خوشمزه‌ای است که بومی آمریکای مرکزی بوده و در آب‌وهوای مرطوب و استوایی رشد می‌کند. نام علمی آن «Psidium guajava» (گلابی بی‌کرک یا آنچوچک) است. این میوه بیضی‌شکل با رنگ پوست سبز روشن یا زرد بوده و دانه‌های آن نیز خوراکی است. رنگ میوه بسته به گونهٔ آن سفید یا قرمز است. برگ این میوه نیز به‌عنوان دمنوش، آب‌میوه و در عصاره‌گیری به‌منظور تهیهٔ مکمل‌ها استفاده می‌شود.

گواوا یکی از خوشمزه ترین و مغذی ترین میوه های گرمسیری است که معمولا به شکل بیضی، کروی یا شبیه گلابی با پوست سبز، زرد و بنفش و گوشت سفید، زرد، صورتی یا قرمز یافت می شود. از جمله خواص گواوا می توان به لاغری، سلامت زنان باردار، درمان دیابت، اسهال و یبوست، سلامت چشم، کاهش فشار خون و کلسترول، پیشگیری از سرماخوردگی و درمان سرفه اشاره کرد.

گونه‌های رایج این میوه شامل گواوا سیبی، گواوا گیلاسی با میوهٔ قرمز، گواوا توت‌فرنگی و گواوا سیب سبز می‌شود. مصرف این میوه بیشتر به صورت خام بوده اما در تهیهٔ مربا، آب‌میوه و ژله نیز به کار برده می‌شود. برخی طعم آن را چیزی بین گلابی و توت‌فرنگی می‌دانند. نکته جالب دربارهٔ این میوه استوایی این است که پرورش این گیاه مثل انگور، سیب یا دیگر میوه‌های این‌چنینی، به سم و مواد شیمیایی زیادی نیاز ندارد.

خواص برگ گواوا

از برگ‌های گیاه به شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خون‌ریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است.

در آسیا به طور سنتی از برگ گواوا برای پیشگیری و درمان دیابت استفاده می کنند، گفته می شود که دمنوش برگ گواوا مقاومت به انسولین را بهبود بخشیده و با کاهش قند خون به درمان دیابت نوع دو کمک می کند. خواص ضد میکروبی برگ گواوا برای درمان اسهال خونی مفید می باشد. مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در برگ گواوا به کاهش التهاب در بدن کمک می کند. برگ گواوا به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی به سلامت دندان ها کمک کرده و برای درمان زخم های دهان و لثه ها مفید می باشد.

خواص گواوا برای پوست و مو

میوه گواوا می تواند به عنوان یک اسکراب عمل کرده و یکی از بهترین روش های طبیعی برای پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده محسوب می شود.گوشت یک میوه گواوا را با یک زرده تخم مرغ ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید، این ماسک را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.گواوا مقادیر بالای لیکوپن دارد که مانند یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در بربر اشعه UV نور خورشید محافظت می کند.گواوا یک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین A و و پتاسیم است که با افزایش تولید کلاژن و الاستیسیته پوست به درمان چین و چروم پوست صورت و چروک دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

برگ گیاه گواوا یکی از بهترین درمان ها برای آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش می باشد.برگ های گواوا را له کنید و بکوبید تا خمریه به دست آید، این خمیر بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد خوب بشویید، این ماسک را هر روز استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.۸۱ درصد میوه گواوا را آب تشکیل می دهد و به این ترتیب نقش مهمی در هیدراتاسیون و آبرسانی پوست صورت پوست ایفا می کند.مقادیر بالای ویتامین C موجود در میوه گواوا باعث تقویت فولیکول های موی سر شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.

وجود ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در میوهٔ گواوا برای داشتن پوست سالم معجزه خواهد کرد. آنتی‌اکسیدان‌ها موجب جلوگیری از ایجاد چروک و نشانه‌های بالارفتن سن روی پوست می‌شوند. همچنین اگر عصارهٔ برگ گواوا به صورت مستقیم روی پوست قرار بگیرد، برای درمان آکنه راه‌حل مناسبی خواهد بود. در آزمایشی مشخص شد که عصارهٔ برگ گواوا به دلیل داشتن مواد ضدالتهابی و ضد میکروبی، در کشتن باکتری‌های ایجادکنندهٔ جوش مؤثر بوده است. البته هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. گواوا با داشتن خاصیت قابضش نیز به بهبود مشکلات پوستی و حفظ سلامت آن کمک می‌کند. مصرف خوراکی میوه یا شستن صورت با جوشاندهٔ میوهٔ نارس یا برگ آن به داشتن پوستی سالم کمک می‌کند. این جوشانده موجب سفتی و بازگشت خاصیت کشسانی به پوست می‌شود. خاصیت سم‌زدایی و آنتی‌اکسیدان بالای گواوا نیز به داشتن پوستی درخشان و کاهش نشانه‌های پیری، چین‌وچروک و دیگر مشکلات پوستی کمک می‌کند.

خواص گواوا در بارداری

گواوا حاوی اسید فولیک یا ویتامین B9 است که برای سلامت زنان باردار و رشد سیستم عصبی جنین ضروری بوده و از اختلالات مادرزادی و نقص لوله عصبی پیشگیری می کند.گواوا به درمان بیماری صبحگاهی در دوران بارداری کمک کرده و از دیابت، یبوست و بواسیر شایع در زنان باردار پیشگیری می کند.

گواوا برای کاهش فشار خون نیز مفید است و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.مصرف گواوا خطر سقط جنین و زایمان زودرس را کاهش می دهد و مانع بروز کم خونی در دوران بارداری می شود.

هشدار: مصرف بیش از حد گواوا ممکن است باعث اسهال شود و به دلیل استفاده از آفت کش ها مصرف گواوا غیر ارگانیک خطر بروز عفونت باکتریایی در زنان باردار را افزایش می دهد.گفته می شود که زیاده روی در مصرف گواوا برای زنان در دوران بارداری و شیردهی مناسب نیست.

گواوا برای دیابت

مقادیر بالای فیبر موجود در گواوا به کاهش سطح گلوکز خون در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند. مقادیر بالای آنتی اکسیدان ویتامین C موجود در گواوا برای کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت فید می باشد.در تحقیقاتی مشخص شده که این میوه می‌تواند در کنترل قند خون مؤثر باشد. در آزمایش‌هایی که روی حیوانات انجام شده، مشخص شد که عصارهٔ برگ گواوا سطح قند خون را تنظیم کرده و مقاومت به انسولین را کنترل می‌کند. این خبر برای کسانی که مبتلا به دیابت بوده و یا ریسک ابتلا به آن را دارند، بسیار امیدبخش است.

در آزمایش‌هایی که روی انسان نیز انجام شده به نتایج تحسین‌برانگیزی دست یافته‌اند. در تحقیقی که روی ۱۹ نفر انجام دادند، مشخص شد نوشیدن دمنوش برگ گواوا بعد از غذا به کاهش قند خون کمک کرده است. اثر این دمنوش تا دو ساعت در بدن باقی مانده بود. در تحقیق دیگر که روی ۲۰ نفر با دیابت نوع ۲ انجام شد، نتیجه گرفتند که نوشیدن دمنوش برگ گواوا پس از غذا، به کاهش بیش از ۱۰٪ سطح قند خون کمک کرده است. مصرف این میوه نیز برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مفید است. گواوا دارای فیبر غذایی بالای است که تأثیر مثبتی روی کاهش سطح قند خون در بدن دارد. محققان در آزمایشی که روی حیوانات انجام داده‌اند، به این نتیجه رسیدند که مصرف گواوا از ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند. با این حال، هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

گواوا برای معده و یبوست

گواوا منبع عالی فیبر غذایی به‌حساب می‌آید. بنابراین مصرف این میوه به دلیل خاصیت قابضی که دارد، به داشتن حرکات روده‌ای بهتر، جلوگیری از یبوست و حفظ آب بدن کمک می‌کند. مصرف تنها یک میوهٔ گواوا، می‌تواند ۱۲٪ نیاز روزانهٔ توصیه‌شده برای مصرف فیبر را پوشش دهد. همچنین، عصارهٔ برگ گواوا نیز برای سلامت گوارش مفید است. تحقیقات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در کاهش شدت و مدت اسهال مؤثر باشد. در تحقیقات زیادی مشخص شده که عصارهٔ برگ گواوا یک ضدمیکروب است. این بدین معناست که گواوا می‌تواند میکروب‌های مضر شکمی که موجب اسهال می‌شوند را خنثی کند. به‌علاوه، گواوا به دلیل داشتن ویتامین‌ C، کاروتنوئید و پتاسیم به تقویت و ضدعفونی کردن سیستم گوارش کمک می‌کند. مصرف گواوا به کسانی که مشکل التهاب معده‌ای روده‌ای (gastroenteritis) دارند نیز توصیه می‌شود. دانهٔ میوهٔ گواوا نیز به عنوان یک ملین عالی کاربرد دارد. گفته می‌شود که یبوست می‌تواند موجب بروز ۷۲ نوع بیماری روده‌ای شود، بنابراین هر رژیم غذایی که موجب از بین رفتن یبوست شود، مفید خواهد بود.

گواوا برای کودکان

این میوهٔ محبوب بمب خاصیت است. طبق تحقیقات پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا، گواوا منبع عالی انرژی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. این میوه دارای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین های گروه B به همراه پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سدیم و زینک است.استفاده از میوه های گرمسیری مانند کیوی، آناناس، پاپایا، نارگیل، انبه، گواوا و انار برای کودکان مفید هستند.

درخت گواوا

گوآوا یا امرود (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک، و آسیای جنوبی (پاکستان و هندوستان) است. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره‌گیری نمی‌باشند، تنها شمار کمی از آن‌ها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ‌گیری بکار گرفته می‌شوند. میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتی، کرم، سفید یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی‌مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته‌است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره‌گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خون‌ریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره‌گیری می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 17 تیر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.