طبع خیارشور گرم است یا سرد و طبیعت خیارشور چگونه است؟
طبع خیارشور گرم است یا سرد
طبع خیارشور گرم است یا سرد ؛ طبیعت خیارشور چگونه است؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طبع خیارشور گرم است یا سرد
طبع خیارشور در طب سنتی سرد و تر است؛ به همین دلیل است که توصیه میشود از مصرف آن همراه با غذاهای سرد مانند ماهی اجتناب کنید.
زیاده روی در مصرف این ترشی برای افراد بلغمی (طبع سرد و تر)، مزاج دموی (مزاج گرم و تر) و افراد سوداوی مزاج (مزاج سرد و خشک) مضر است
و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند تا طبع آن معتدل شده و عوارض آن به حداقل برسد.
در طب سنتی عسل به عنوان مصلح عام غذاهای سرد معرفی میشود، عسل طبع گرمی دارد و میزان سردی را کاهش میدهد.
خیار شور در جدول کالری خوراکی ها: ۱۰۰گرم ۱۲ کالری.
دیابت نوع ۲ از بیماری های قندی شایع بوده و مصرف خیارشور در تنظیم قند خون موثر بوده و از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند.
خیار شور به کاهش حالت تهوع و استفراغ ناشی از تهوع صبحگاهی در دوران بارداری کمک میکند.
پژوهشها نشان دادهاند، غذاهای ترش باعث فرو خواباندن احساس استفراغ و تسکین حالت تهوعی میشوند که ریشه در غریزهای اولیه برای درمان مشکلات بدن دارد.
ولی فقط مراقب سدیم اضافه باشید؛ زیرا در طول دوران بارداری میتواند تاثیر مخربی بر فشار خون داشته باشد.
سکسکه در اثر انقباضات ناخودآگاه و پی در پی عضله دیافراگم ایجاد می شود و صدایی تند و سریع بوده که در اثر گرفتگی دیافراگم از دهان خارج می شود.
برای رفع سکسکه نصف فنجان آب خیارشور مصرف کنید.
از دهههای گذشته، برخی از ورزشکاران از فواید سری آب خیار شور برای سلامتی آگاه بودهاند.
طبق مطالعهای که نتایج آن در نشریهی علوم و پزشکی در ورزش منتشر شدند، گرفتگی ماهیچهی افرادی که آب بدنشان را از دست دادهاند،
بعد از مصرف آب خیار شور، سریعتر بر طرف میشود. برای بهرهمندی از این همه خاصیت فقط کافی است یک سوم فنجان آب خیار شور مصرف کنید.
مصرف آب خیار شور بیشتر از مصرف میزان مشابهای از آب معمولی، میتواند به تسکین گرفتگیهای ماهیچه کمک کند.
انواع خیارشورها با استفاده از ترکیب فلفل، نمک و سرکه ساخته می شوند و مصرف آن در کشورهای مختلف جهان عمومیت دارد؛
زیرا هم سرشار از مواد مغذی هستند و هم منبع غذایی فوق العاده ای برای باکتری های معده به شمار می روند.
برخی از خواص خیارشور عبارتند از:
کنترل بلند مدت قند خون سرشار از آنتی اکسیدان و کاهش آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد
بهبود وضعیت دستگاه گوارش به دلیل خاصیت پروبیوتیکی و سرشار بودن از فیبر بهبود عملکرد کبد و دفع سموم از خون
یک خیارشور بهطور میانگین حاوی ۱۲ تا ۱۶ میکروگرم و تقریباً ۱۵٪ تا ۲۰٪ ویتامین کای مورد نیاز بدن در یک روز است.
خیارشور دارای دو آنتی اکسیدان قوی ویتامین های C و E است که مانع از عفونت ناشی از باکتری ها و ویروس ها می شود.
آنتی اکسیدان بدن را از آسیب رادیکال های آزاد حفظ کرده و اسیدیته خیارشور در جذب بهتر ویتامین ها به بدن موثر می باشد.
کم کالری و موثر در کاهش وزن درمان تهوع دوران بارداری پیشگیری از عفونتهای مخمری در زنان
به دلیل دارا بودن خاصیت پروبیوتیکی منبع غنی فیبر و موثر در پیشگیری از یبوست تسکین گرفتگی ماهیچهها با مصرف یک سوم لیوان آب خیارشور
مصرف خیار شور میتواند به پیشگیری از زخم معدهی دردناک، و کاهش احتمال ابتلا به سرطان معده کمک کند.
برای تهیه خیارشور، در کنار خیارهای تازه، قلمی و خوشمزه از مکمل هایی استفاده میکنند که عطر و طعم محصول را فوق العاده میکنند.
سبزیجات مورد استفاده برای خیارشور میتواند تاثیر زیادی در طعم آن داشته باشد.
مانند سایر گیاهان ترشیشده، خیارشور نیز کالری کمی دارد. خیارشور دارای مقداری کافی ویتامین کا است.
خیار شور روش جذابی را برای افزایش مصرف سبزیها و میوهها در رژیم غذایی ایجاد میکند.
برای مثال، خیار شور حاوی کالری اندک و غنی از آب است و میتواند باعث رفع گرسنگی شود
خوردن خیارشور در افراد مبتلا به دیابت باعث کنترل بهتر روی قند خون می شود.
خیارشور در جذب مواد مغذی سبزی ها و میوه ها موثر بوده و این ماده غذایی دارای کالری اندک
و غنی از آب بوده و میتواند گرسنگی را رفع نماید و در نهایت باعث کاهش وزن می شود.
خیار شور به حفظ سطوح بهینهی این باکتریهای پروبیوتیک مفید، کنترل مخمرها،
و کاهش قابل توجه احتمال خطر ابتلا به عفونتهای مخمری کمک میکند.
آشنایی با دیگر خواص خیار شور
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص خیار شور آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص خیار شور
خیارشور یک خوراکی از نوع شور است.
برای تهیه خیار شور، خیار قلمی را در یک بازه زمانی مشخص در آب شور و سرکه یا محلولهای مشابه مانند لاکتیک اسید قرار میدهند.
خیارشور یک فراورده محبوب است که در کنار اکثر غذاهای فست فودی و خوراک ها به عنوان مواد اولیه و یا دورچین استفاده میشود.
خیار شور مادهی غذایی سالم و فوقالعادهای است که سرشار از مواد مغذی، حاوی کالری اندک، و همچنین، منبع غذایی عالی برای باکتریهای مفید موجود در معده است.
خیار شور حاوی آنتیاکسیدان، فیبر و بسیاری از ویتامینها است.
ازجمله خواص خیار شور، بهبود عملکرد کبد، طحال و دستگاه گوارش است. شورها همچنین به کنترل دیابت و تهوع صبحگاهی نیز کمک میکنند.
خواص خیار شور سرکه ای
تحقیقات انجام شده نشان داده خیارشورهایی که با سرکه درست می شود.
به دلیل اسیدی بودن مانع از شکسته شدن مولکول های مواد نشاسته ای شده. و در نتیجه بدن نمی تواند آن ها را جذب و وارد جریان خون کند.
به همین دلیل خیارشور مانع از چاقی می شود.
خیارشور سرکه ای که طعم خوبی داشته باشد به طور ویژه خواص مناسبی دارد و ممتاز بودن خیارشور سرکه ای به کیفیت خوب و ترد بودن مناسب آن می باشد
خواص خیار شور برای کبد
بسیاری از انواع شورها با بهبود عملکرد کبد سموم را از خون دفع می کنند.
علت کپک زدن خیار شور
سرکه داخل خیار شور نریزید چون باعث کپک زدن خیار شور می شود.
توانید خیار شور را داخل شیشه نوشابه ی خانواده بریزید.
به این صورت که از خیارهای ریز استفاده کنید و به دلیل اینکه در آن محکم بسته می شود و تا دو سال می توانید خیار شور را نگه دارید.
بدون اینکه کپک بزند در موقع استفاده سرشیشه را بچینید تا در آوردن خیار شور آسان باشد.
برای تهیه خیارشور با کیفیت حتماً سبزی و خیار و سیر را ضد عفونی کرده و برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور،
بعد از این که مواد را درون ظرف ریخته آب و نمک را اضافه کنید بعد یک عدد لیموترش را برش زده روی مواد بگذارید دیگر خیارشور شما کپک نمی زند.
برخی از افراد خیارها را در ظرف میچینند و پس از اضافه کردن آب نمک را روی سطح آن میریزند
در حالی که نمک باید بخوبی در آب حل شود پس ابتدا محلول آب نمک را درست کنید و سپس اضافه کنید
میزان نمک خیار شور
مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد.
مقدار استاندارد نمکی که برای تهیه خیارشور توصیه میشود، ۱۰ درصد است،
اما معمولا برای تهیه این شوری به ویژه در نوع فلهای از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند.
از این رو مصرف روزانه این ترشی به هیچ وجه توصیه نمیشود و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش فشارخون خواهد شد.
برای پیشگیری از این مشکل میتوانید این شوری خوشمزه را در خانه با مقدار کمتری نمک تهیه کنید.
برای اضافه کردن این ترشی به رژیم غذاییتان میتوانید از آن برای تهیه انواع غذاها از جمله سالاد پاستا، الویه، ساندویچ، تزیین مرغ و … استفاده کنید.
خیار شور یک روزه
طرز تهیه خیار شور یک روزه خانگی :
اول به اندازه یک بند انگشت داخل شیشه را سرکه سفید بریزید و خیارهایی که شستید
( ولی اصلاً احتیاجی نیست که خشک باشند هم خیار و هم سبزی ).
به ترتیب و منظم کنار هم داخل شیشه می چینیم و لابه لای خیارها برای هر شیشه دو تا دانه فلفل و سه تا حبه سیر و از سبزی ها،
شوید و ترخون هر کدام دو، سه شاخه، داخل شیشه را پر می کنیم.
بعد داخل یک پارچ به ازای هر یک لیوان آب (مستقیم از آب شیر)، یک قاشق غذاخوری نمک می ریزیم و خوب هم می زنیم و داخل شیشه ها را از آب نمک پر می کنیم.
در شیشه های خیار شور را کیپ کرده و آن ها را می گذاریم داخل یک قابلمه و داخل قابلمه را آب می ریزیم طوری که حداقل دو سوم از ارتفاع شیشه ها را آب بپوشاند
و بعد قابلمه را می گذاریم روی شعله گاز تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید.
قسمت مهم آن این است که وقتی رنگ خیار به رنگ خیار شور در آمد شعله را خاموش می کنیم ولی اجازه می دهیم که داخل همان آب جوش در قابلمه بمانند تا کاملاً سرد شوند.
بعد شیشه های خیار شور را می گذاریم داخل یخچال، کافی است یک شب بمانند و فردای آن قابل خوردن است.
خیار شور چند روزه میرسه
اماده شدن خیار شور به دو عامل بستگی دارد .
میزان شوری محلول اولیه و نوع خیار استفاده شده .
هر چقدر میزان نمک محلول خیار شور بیشتر باشد خیار شور زودتر اماده میشود .
جنس خیار و خام بودن و یا پخته بودن ان هم میتواند زمان اماده شدن خیار شور را کم کند.
برخی از افراد خیار را کمی پخته و سپس به ان محلول اب نمک اضافه میکنند.
این عمل باعث اماده شدن زودتر خیار شور می شود.
خیارشور برای سرماخوردگی
مواد غذایی ای که باعث گلو درد میشوند معمولاً همانهایی هستند که میتوانند شما را دچار ناراحتی معده کنند.
مواد غذاییای مثل خیارشور که در آب نمک به عمل آمده باشند حاوی سرکه و نمک هستند
به همین دلیل میتوانند التهاب گلوی دردناک تان را بیشتر کنند.
خیار شور برای معده و یبوست و اسهال
مصرف خیارشور می تواند باعث افزایش اسید معده شود که این یک باور نادرست است
سرکه خیارشور فواید زیادی برای بدن دارد و خوردن خیارشور از زخم معده دردناک پیشگیری کرده
و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.
خیارشور سرشار از فیبر، آب و باکتری های پروبیوتیک بوده که همگی در حفظ کارکرد و سلامت روده ها موثر می باشد.
خوردن خیارشور ابتلا به یبوست را به میزان زیادی کاهش می دهد.
مصرف بیش از حد آب خیارشور می تواند منجر به گاز , درد معده و اسهال شود.
خیار شور برای دیابت
خیار شور طبیعتا مادهی غذایی کم کالری و کم کربوهیدراتی است؛
به همین دلیل به عنوان مادهی غذایی خوبی برای بیماران مبتلا به دیابت به شمار میرود.
ولی خیار شور فواید بیشتری برای این بیماران به همراه خواهد داشت.
هموگلوبین گلیکوزیله، هموگلوبینی که به گلوکز چسبیده است، به عنوان شاخصی برای کنترل بلند مدت قند خون به شمار میرود؛
هر چه عدد آن بیشتر باشد، نشاندهندهی کنترل نامناسب گلوکز در یک دورهی زمانی طولانی خواهد بود.
به اعتقاد برخی از متخصصان، اسید استیک در ترکیب با میوهها یا سبزیها میتواند سطوح هموگلوبین گلیکوزیله را بهبود ببخشد؛
این مسئله به بهبود کنترل قند خون منجر خواهد شد.
خیار شور برای کرونا
اگر به بیماری کرونا مبتلا شوید، باید تعادل نمک آب را در بدن خود حفظ کرده، از غذاهای شور پرهیز و مصرف ماهی شور، خیار ترشی و … را کاهش دهید.
در بیمارستانها، رژیم غذایی کاملاً از قوانین درمان پیروی میکند، بنابراین کسانی که در خانه بیمار هستند باید با دقت انتخاب کنند چه چیزی بخورند و بنوشند.