خواص مارچوبه و نحوه مصرف و قیمت مارچوبه سفید در بدنسازی و برای واژن و مو و لاغری
خواص مارچوبه
خواص مارچوبه ؛ نحوه مصرف و قیمت مارچوبه سفید در بدنسازی و برای واژن و مو و لاغری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
بیشتر بخوانید : خواص رازیانه ؛ برای مردان و پوست و لاغری و زنان یائسه و رحم و تخمدان
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با گیاه مارچویه
این گیاه جزو گیاهان علفی است و گیاهی است چند ساله و خودش سرگروه است و در خانواده مارچوبگان دسته بندی می شود.
در اروپا و غرب آسیا و شمال آفریقا رشد می کند و در طبیعت به صورت نر و ماده دیده می شود.
گل نر مارچوبه به رنگ زرد و گل های ماده این گیاه قرمز رنگ هستند.
در نگاهی عمیق تر متوجه می شویم که به خانواده زنبق تعلق دارد و حدود ۳۰۰ گونه مختلف دارد.
در همه جا در فصل بهار برداشت می شود و در ایران در اراک و دزفول و تبریز و اصفهان و قزوین و … تولید می شود.
بهترین مارچوبه جهان متعلق به شهر اراک است.
نحوه مصرف مارچوبه
توجه داشته باشید که پختن مارچوبه باعث به وجود آمدن تغییراتی در آن می شود ، مارچوبه را در مدت زمان کم و با حرارت زیاد بپزید ، رنگ مارچوبه پس از پخت نباید تیره شود.
بیشتر بخوانید : خواص زردچوبه ؛ و فلفل سیاه ناشتا و عسل و شیر در طب اسلامی برای کبد
پودر مارچوبه در دمای صفر درجه سانتی گراد، همه محتوای اسید فولیک خود را به مدت دو هفته و ۹۰ درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ می کند.
در حرارت اطاق، مارچوبه ۷۵ درصد اسید فولیک اش را در مدت سه روز و ۵۰ درصد ویتامین C را تا ۲۴ ساعت از دست می دهد.
خواص مارچوبه سفید
مارچوبه غنی از ویتامین های B است که به حفظ سطوح سالم هموسیستئین کمک می کند.
اسید فولیک بالا در مارچوبه به کاهش خطر ابتلا به نقص های مادرزادی در دوران بارداری کمک می کند.
عصاره مارچوبه می تواند به طور موثر برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی استفاده شود.
ریشه مارچوبه به طور گسترده ای در درمان آیووردیک استفاده می شود و برای تنظیم هورمون ها و درمان اختلالات جنسی مذکر و مونث مورد استفاده قرار می گیرد.
طبق تحقیقی که در مجله سرطان منتشر شد، ساپونین های خام که در جوانه های مارچوبه یافت می شود، فعالیت ضد سرطانی را به نمایش گذاشت.
مواد مغذی ضد التهابی موجود در مارچوبه به کاهش خطر بیماری های مزمن سلامت از جمله دیابت نوع ۲ کمک می کنند.
فواید مارچوبه در بدنسازی
مارچوبه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است.
موارد بالا آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن و استفاده از آن در بدنسازی تبدیل کرده است.
همانطور که می دانید از آنجایی که بدن فیبر را آهستهتر از سایر مواد هضم میکند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف میکنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه میشوید.
همچنین فیبر موجود در مارچوبه برای درمان یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون میشود.
برای اینکه خواص مارچوبه چند برابر شود میتوانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید.
ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری میشود.
خواص مارچوبه برای واژن
مقدار ویتامین E مصرفی برای تنگ کردن واژن براساس سن فرد تعیین می شود، بنابراین برای تعیین مقدار مصرف ویتامین حتمأ با پزشک متخصص خود باید مشورت نمایید. بر این اساس بانوان برزگتر از ۱۴ سال نیازمند ۱۵ میلی گرم یا معادل ۲۲٫۴ واحد ویتامین E در طول روز هستند.
میوه هایی همچون هلو و مارچوبه نیز حاوی مقدار مناسبی ویتامین E هستند. به جز منابع طبیعی ویتامین ای را به شکل مصنوعی ( قرص و آمپول ) نیز می توان یافت.
مقدار مورد نیاز بدن انسان در طول روز به این ویتامین ۷ الی ۹ میلی گرم است. توجه داشته باشید، این ویتامین اعتیاد آور می باشد و از مصرف بی رویه و بیش از حد آن دوری کنید. توصیه می شود برای تنگ کردن واژن و مصرف این دارو حتمأ با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
مارچوبه به هر طریقی که مصرف شود به مرور زمان باعث تنگی وازن می شود.
مارچوبه برای درمان بیماری صرع
همانطور که می دانید بیماری صرع یکی از بیماری هایی است که روی مغز فرد بیمار تاثیرات مخربی می گذارد و به همین دلیل فرد مبتلا ، به صورت مکرر و نامنظم دچار تشنج ها ناگهانی می شود. مارچوبه می تواند به درمان این بیماری کمک کند.
ریشه های گیاه مارچوبه می توانند مانند داروی ضد صرع عمل کنند و علائم این بیماری را کاهش دهند. به دلیل اینکه بیماری صرف در افراد مختلف متفاوت است ، بهتر است برای مصرف مارچوبه به جهت درمان صرع با پزشک متخصص مشورت کنید.
خواص مارچوبه برای سلامت چشم
آنتیاکسیدان و ویتامینهای آ موجود در مارچوبه به تقویت بینایی کمک کرده و با کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن از بروز بیماریهای مختلف مانند شبکوری و بیماری آبمروارید پیشگیری می کند.
مارچوبه برای کاهش وزن و لاغری
مارچوبه یک سبزی کم کالری بوده که دارای فیبر فراوانی میباشد که با کاهش اشتها برای جلوگیری از پرخوری، لاغری و کاهش وزن موثر است.
تحقیقات نشان می دهد که یک فنجان مارچوبه تنها ۳۲۰ کالری دارد و بهتر از این گیاه در بین وعده های غذایی استفاده کنید تا در تمام طول روز احساس سیری کنید.
خواص مارچوبه برای بهبود گوارش
مطالعات انجامشده نشان میدهد که فیبر موجود در این سبزیجات باعث کاهش بیماریهای گوارشی شده و با افزایش باکتریهای مفید روده تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد. مارچوبه برای درمان درد معده و کاهش نفخ شکم بسیار مؤثر است.
مارچوبه برای سرطان
آنتیاکسیدانهای موجود در مارچوبه دارای خاصیت سمزدایی بوده و برای درمان انواع سرطان مختلف مانند سرطان استخوان، پستان، روده بزرگ، حنجره و سرطان ریه مفید می باشد. برای اینکه از این بیماری مهلک در امان باشید مارچوبه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
خواص مارچوبه برای درمان یبوست
فیبر نامحلول موجود در مارچوبه به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی بسیار مؤثر می باشد. شما میتوانید برای درمان یبوست از مارچوبه کمک بگیرید.
مارچوبه برای درمان افسردگی
در مارچوبه فولات به وفور یافت میشود که با پیشگیری از تولید بیش از اندازه هموسیستئین در بدن میتواند ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. جلوگیری از تولید بیش از حد هموسیستئین در خون باعث ایجاد هورمونهای سروتونین ، دوپامین و نوراپی نفرین گشته که نقش مهمی در بهبود خلقوخو داشته و بیخوابیهای شبانه را درمان میکند.
مارچوبه برای دوران بارداری
این سبزیجات منبع غنی از فولات و ویتامین ب ۹ می باشد. فولات یک ماده مغذی مفید بوده که به شکلگیری گلبولهای قرمز و تولید دیانای کمک کرده و برای رشد و نمو جنین در دوران حاملگی بسیار مفید است. همچنین فولات موجود در این سبزی خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در جنین را کاهش میدهد.
خواص مارچوبه برای پیشگیری از پوکی استخوان
ویتامین کا موجود در مارچوبه باعث بهبود جذب کلسیم شده و باعث کاهش مقدار کلسیم دفع شده در ادرار می شود، اگر میخواهید سلامت استخوانها را تضمین کنید بهتر است از این سبزی استفاده کنید.
مارچوبه برای کاهش فشار خون
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که پتاسیم موجود در این سبزی از فشار خون بالا در بدن جلوگیری می کند چرا که دیواره رگ های خونی را شل کرده و باعث می شود تا جریان خون به شکل ویژه ای در بدن انجام شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
خواص مارچوبه برای کاهش قند خون
این سبزی به دلیل داشتن ترکیبات ضد التهابی قوی به کاهش قند خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
خواص مارچوبه در طب سنتی
مارچوبه از دید طب سنتی دارای طبعی گرم و خشک است و افراد سرد مزاج باید آن را با عسل و گرم مزاج باید با سرکه مصرف کنند.
مصرف مارچوبه باعث می شود که چشمان شما تقویت شوند و بینایی شما بهبود یابد.
به دلیل داشت ویتامین B بالا باعث سلامت رگ های خونی و وریدی می شود.
برای تقویت نیروی جنسی می توانید از این گیاه استفاده کنید.
همانگونه که می دانید اسید فولیک برای سلامت جنین و کاهش نقص مادرزادی ضروری است که مارچوبه سرشار از اسید فولیک است.
اگر دارای مثانه ضعیف هستید مصرف مارچوبه تقویت کننده مثانه است.
برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی کاربرد دارد.
برای تقویت قلب و بهبود عملکرد آن و مبارزه با بیماری های قلبی می توانید از این گیاه استفاده کنید.
ریشه مارچوبه برای درمان اختلالات جنسی در زنان و مردان کاربرد دارد.
به دلیل خاصیت ملینی که دارد درمان کننده بیماری یبوست است.
برای بهبود هضم و گوارش و یاری دادن دستگاه گوارش مفید است.
برای رفع و پایین آوردن تب کاربرد دارد.
مارچوبه روتین دارد که برای درمان بیماری بواسیر و جلوگیری از لخته شدن خون کاربرد دارد.
ماده ای در مارچوبه است به نام کلروفیل که این ماده خونساز است و برای درمان کم خونی مفید است.
خوشبختانه یکی از مواد خاصی است که باعث ساختن گلبول های قرمز می شود.
در مارچوبه موادی مغذی وجود دارد که این مواد با افسردگی مبارزه می کنند و سطح انرژی را بالا می برند تا کمتر احساس خستگی کنید و به کاهش درد در دوران قاعدگی کمک می کند.
به دلیل داشتن مواد مغذی برای زنان باردار مفید است.
برای درمان روماتیسم مفصلی از آن بهره می برند.
برای رفع سندرم قبل از قاعدگی می توانید روی خواص این گیاه حساب کنید.
برای کنترل دیابت می توانید از مارچوبه استفاده کنید.
به درمان بیماری صرع کمک می کند.
با مصرف مداوم مارچوبه مشاهده شده است که فشار خون کاهش می یابد.
برای پوست مفید است و لکه های پوستی و آکنه و جوش را از بین می برد و جای آنها را کمرنگ می کند.
به دلیل داشتن کالری کم و فیبر زیاد برای کاهش وزن و لاغری شدیدا توصیه می شود.
برای پیشگیری از انواع سرطان کاربرد دارد.
اگر مارچوبه مصرف کنید کمتر به بیماری پوکی استخوان مبتلا می شوید.
استفاده از مارچوبه در غذا
خوشبختانه راههای استفاده از مارچوبه در غذا بسیار زیاد است.
شما میتوانید مارچوبه را خرد کنید و در غذاها یا سوپهایتان بریزید و هم میتوانید این گیاه را خشک و پودر کنید و بهعنوان ادویه به کار ببرید.
خوراک مرغ و مارچوبه و سالاد میگو و مارچوبه از مهمترین غذاها و سالادهای هستند که با مارچوبه تهیه می شوند.
مارچوبه را از کجا تهیه کنیم
مارچوبه ار می توانید به صورت کنسروی از سوپر مارکت های بزرگ تهیه کنید.کنسرو ۳۳۰ گرمی مارچوبه در پاییز سال ۱۳۹۹ به قیمت ۱۶۵ هزار تومان فروش می رود.
خود گیاه را می توانید از فروشگاه های خاص و میوه فروشی های بزرگ تهیه کنید.
بسته های ۱۵ عددی مارچوبه نیز در فروشگاه های اینترنتی هست که به قیمت ۱۳۰ هزار تومان فروش می رود.
یک بسته ۳۳۰ گرمی ترشی مارچوبه به قیمت حدودا ۹۰ هزار تومان به فروش می رود.
مصرف مارچوبه خام
مارچوبه اگر پخته شود راحت تر مصرف می شود ولی می توانید آن را خام هم مصرف کنید فقط کافی است که انتهای چوبی شکل آن را ببرید.
از پوست گیر استفاده کنید و قسمت های سفت ان را پوست بگیرید و مصرف کنید.
مارچوبه خام ویتامین سی بیشتری نسبت به پخته آن دارد.
برعکس مارچوبه پخته خواص انتی اکسیدانی بیشتری دارد.
بهتر است برای بیشترین بهره وری از مارچوبه آن را به دو صورت خام و پخته در برنامه غذایی خود قرار دهید.
طرز پخت مارچوبه
روش های زیادی برای پختن مارچوبه وجود دارد که به صورت تیتر وار برای شما ذکر می کنیم.
اولین روش پختن مارچوبه آب پز کردن آن است.
دومین روش پختن مارچوبه بخارپز کردن آن است.
سومین روش پختن این گیاه خشک کردن و سوخاری کردن در فر است.
چهارمین روش سرخ کردن در ماهی تابه با روغن زیتون و یا کرده است.
پنجمین روش پختن مارچوبه کبابی کردن آن است.
خواص مارچوبه برای مو
اگرچه تحقیقات کاملی هنوز صورت نگرفته است ، اما فولات و ویتامین C موجود در مارچوبه می تواند به سلامت مو را کمک کند چرا که تاثیر این مواد برای سلامت مو ثابت شده است.
خواص مارچوبه برای اسپرم
برای تقویت نیروی جنسی می توانید از این گیاه استفاده کنید.
توجه داشته باشید که ۵ چوبه مارچوبه صد میکروگرم فولات و بیست چوبه آن ۴۰۰ میکروگرم فولات دارد، فولات برای باروری زنان و مردان مهم است.
تحقیقات نشان می دهد که فولات در تولید اسپرم سالم در مردان نقش بسایر زیادی دارد و بر توانایی تولید تخمک هم اثر مفیدی دارد.
خواص مارچوبه برای پوست
مارچوبه برای پوست مفید است و لکه های پوستی و آکنه و جوش را از بین می برد و جای آنها را کمرنگ می کند.
مصرف مداوم مارچوبه در برابر پیری زودرس مقابله می کند و از بین برنده چین و چروک صورت است.
مصرف مارچوبه به شما کمک می کند که پوستی سالم و انعطاف پذیر و شاداب داشته باشید.
برای رفع جوش و آکنه می تواند به بدن شما کمک کند.
از پوست در برابر اشعه مافوق بنفش محافظت می کند و یک ضد آفتاب طبیعی است.
برای سم زدایی از پوست می توانید روی خواص مارچوبه حساب کنید.
درمان کننده طبیعی لکه های پوستی از پوست شما است.
نتایج نشان داده است که کسانی مصرف مارچوبه دارند پوست درخشان تری نیز خواهد داشت.
خواص مارچوبه برای کودکان
خوشبختانه مارچوبه منبع بسیار خوبی از فولیک اسید، ویتامین ث و کا است.
این ویتامینها برای چشمان و خون کودکان مفید هستند.
مارچوبه همچنین اسید آمینهای به نام آسپاراگینز را برای کودکان فراهم میکند که برای سمزدایی بدن آنها مفید میباشد.
خواص مارچوبه برای کبد
مطالعات متعددی در رابطه با اثرات ضدسرطانی مارچوبه بر روی سرطان کبد صورت گرفته است و نشان می دهد که سرطان کبد به وسیله مواد آنتیاکسیدانی فعال موجود در مارچوبه متوقف گردیده است.
مارچوبه چون خاصیت سم زدایی دارد به بهبود عملکرد کبد کمک می کند.
طعم مارچوبه
خوشبختانه مارچوبه طعم بسیار قوی و در عین حال دوست داشتنی دارد.
مزه این سبزی خاکی و چمنی تا حدی شبیه به کلم بروکلی است و هنگام خوردن آن احساس می کنید لوبیا سبز با طعم بسیار قوی تر داخل دهان گذاشته اید.
مارچوبه به ترکی
مارچوبه در زبان ترکی آذربایجانی با نام کوسکونماز خوانده می شود.
مارچوبه در کجا رشد میکند
از جمله جاهایی که کشت مارچوبه می شود می توانیم به قزوین (شهر سگزاباد)، خوی، تبریز، نواحی مختلف البرز، قصر قجر، جلفای اصفهان، اراک، کرمانشاه، جنوب ایران، و مهارلو در شیراز اشاره کنیم.
همچنین در روستای رز از توابع شهرستان ماهنشان استان زنجان و روستای رباط از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان در فروردین ماه به صورت خودرو رشد میکند.
این گیاه بهعنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته استفاده میشود.
تازگی های کاشت این گیاه در شهرستان دزفول رواج پیدا کردهاست.
مارچوبه برای سنگ کلیه
اگر از این گیاه بیش از اندازه استفاده کنید به دلیل داشتن اسید اگزالیک باعث می شود که به سنگ کلیه مبتلا شوید.
این گیاه برای مبتلایان به سنگ کلیه و روماتیسم باید با نظر پزشک مصرف شود.
مارچوبه برای سگ
مارچوبه به دلیل داشتن خواص زیاد برای سگ خیلی مفید است و می توانید خام و پخته این گیاه را به سگ خود دهید.
مارچوبه مخزنی از ویتامین ها و مواد معدنی مفید است.
مصرف مارچوبه روند پیر شدن سگ ها را کاهش می دهد.
بهتر است که مارچوبه به عنوان پاداش و میان وعده به سگ داده شود تا به عنوان غذای اصلی.
مصرف مارچوبه از ابتلای سگ به سرطان جلوگیری می کند.
برای حفظ سلامت قلب سگ مفید است.
خواص مارچوبه برای روماتیسم
آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن است که باعث التهاب مفاصل می شود. مطالعات نشان داده است
که مصرف فولات – مانند مارچوبه، که دارای خواص ضد التهابی نیز می باشد، ممکن است
به تسکین درد و تسکین عملکرد کلی ضعیف بدن در افراد مرتبط با ورم مفاصل کمک کند.
مضرات مارچوبه
ویتامین کا موجود در مارچوبه به دلیل خاصیتی که دارد با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل داشته و برای مصرف این سبزیجات بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
کسانی که به سیر و پیاز و موسیر حساسیت دارند معمولا به مارچوبه هم حساسیت نشان می دهند.
کسانی که نارسایی کلیه دارند باید مارچوبه مصرف نکنند چرا که مصرف این گیاه در نارسایی کلیه باعث افزایش اسید اوریک در بدن می شود و منجر به بیماری نقرس می شود.
اگر از این گیاه بیش از اندازه استفاده کنید به دلیل داشتن اسید اگزالیک باعث می شود که به سنگ کلیه مبتلا شوید.
کسانی که بیماری کرون را دارند نباید از این گیاه استفاده کنند.
اگر در دروه بارداری زیاد مصرف شود می تواند منجر به سقط جنین شود.
مصرف زیاد مارچوبه می تواند منجر به یبوست و گرفتگی عضلات و درد شود.
کسانی که ورم مجاری ادراری دارند و یا عصبی هستند بهتر است که مارچوبه نخورند.
این گیاه برای مبتلایان به سنگ کلیه و روماتیسم باید با نظر پزشک مصرف شود.
مصرف مارچوبه در دوران بارداری و شیردهی ایمن نیست. در واقع, عصاره مارچوبه برای کنترل زایمان استفاده می شود، زیرا نقشی در تاثیرگذاری بر هورمون ها دارد.
شواهد علمی محکمی برای توصیه این گیاه در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد.
مصرف مارچوبه باعث می شود که مدفوع بوی بدی به خود بگیرید چرا که این گیاه گوگرد دارد.
چون این گیاه مدر است باعث می شود که آب بدن کم شود و منجر به خشکی دهان می شود.
مصرف این گیاه باعث کاهش ناگهانی ون می شود.
اگر داروی فشار خون می خورید بهتر است که مارچوبه را با نظر پزشک خود مصرف کنید.