خواص عدس قرمز در بارداری و مضرات مصرف عدس قرمز برای زنان باردار

خواص عدس قرمز در بارداری

خواص عدس قرمز در بارداری ؛ مضرات مصرف عدس قرمز برای زنان باردار

خواص عدس قرمز در بارداری ؛ مضرات مصرف عدس قرمز برای زنان باردار همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص عدس قرمز در بارداری

مصرف دال عدس را برای مادران باردار هم همراه با فواید بسیاری است.

یکی از مقوی ترین خوراکی‌های توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است.

در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند

و سلامت جنین به خطر بیفتد، بنابراین توصیه می‌شود دال عدس در برنامه‌ غذایی زنان باردار گنجانده شود.

علاوه بر دوران بارداری، توصیه می‌شود در دوران شیردهی نیز از دال عدس استفاده شود،

چرا که خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد بصورت بهتری صورت می گیرد.

آشنایی با دیگر خواص عدس قرمز

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص عدس قرمز آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با عدس قرمز

عدس قرمز که در زبان هندی با نام ماسور دال و در بین ایرانیان با نام دال عدس نیز شهرت دارد،

در کشور هندوستان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.

این نوع عدس در تمام نقاط این کشور کشت می‌شود و به خاطر فواید فراوان‌اش برای سلامتی در تهیه‌ی غذاهای بسیار به کار می‌رود.

خواص عدس قرمز یا دال عدس برای پوست‌تان بسیار زیاد است و می‌تواند از بروز مشکلاتی نظیر پیری زودرس و آکنه (جوش) پیشگیری کنید.

هم‌چنین، برای روشن کردن پوست و خلاصی از شر لک‌های قهوه‌ای نیز می‌توان از عدس قرمز استفاده کرد.

دال عدس دانه‌هایی کوچک‌تر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است.

یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش است. دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده

و سبب تحریک اشتها نیز می‌شود. به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند.

دال عدس در درمان درد‌های مفاصل و استخوان‌ها مؤثر است. سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند

بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند.

خواص عدس قرمز برای نوزادان

مصرف عدس و دال عدس موجب فعالیت کلیه، تقویت عضله قلب، تقویت خون، عضلات و رشد و نمو کودکان و فعالیت یاخته ها (سلول ها)ی مغز و هوش و حافظه را افزایش می دهد.

ویتامین های موجود در دال عدس C ، PP ، B۲ ، B۱ و A

– دال عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است

– درمان بیماری های گوارشی

– تقویت قدرت بینایی

– تقویت قلب

– درمان درد های استخوان و مفاصل

– رفع کم خونی

– درمان زخم های دهان و گلو

– جلوگیری از تنبلی چشم

– تقویت کننده چشم

– تقویت مو

– تقویت عضله سازی

– افزایش فعالیت سلول‎های مغز و هوش و حافظه

-جلوگیری از ابتلا به یبوست

-جلوگیری از ابتلا به سرطان

لازم است بدانید که نیم فنجان عدس، تقریباً هشت گرم فیبر دارد.

قرار دادن مواد غذایی غنی از فیبر در برنامه روزانه نوزادان، به بدن آن‌ها کمک می‌کند

تا سیستم گوارشی خود را پاک ‌سازی کرده، با یبوست مقابله کند و به طور منظم، روده‌ها را تخلیه نماید.

همچنین، نیم فنجان عدس، حاوی حدود ۳٫۳ میلی‌گرم آهن است.

بعد از اتمام شش ماهگی، روند ذخیره‌سازی طبیعی آهن در بدن کودکان کاهش می‌یابد؛

بنابراین، شما باید این ماده مغذی را به رژیم غذایی فرزند خود اضافه کنید.

جالب است بدانید که قرار دادن دال عدس در برنامه غذایی نوزادان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آن‌ها می‌شود،

زیرا این ماده غذایی غنی از مشکلات افزایش وزن می‌باشد.

از پایان ۶ ماهگی می توانید به نوزاد خود عدس و دال عدس بدهید.

غذا با عدس قرمز

نوعی غذا با دال عدس که ترک ها به آن “کوفته مردمک” نیز می‌گویند، کوفته دال عدس است.

این غذا که غذایی کاملا گیاهی است را می‌توان روی میز اردور قرار داد و به عنوان پیش غذا یا شامی سبک، استفاده کرد.

مواد لازم

دال عدس ۱ پیمانه

بلغور گندم خیس خورده ۳/۴ پیمانه

پیاز ۱ عدد

جعفری خرد شده ۱ پیمانه

تره ریز خرد شده ۱ پیمانه

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

زیره ی پودر شده ۳ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری

روغن زیتون ۱/۴ پیمانه

نمک به میزان لازم

دستور تهیه:

دال عدس را در قابلمه ریخته، ۲/۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. حدود ۱ ساعت صبر کنید تا دال عدس پخته و آب آن خورد رود.

بلغور را به عدس اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه دیگر با هم بپزند، سپس حرارت را خاموش کرده و فرصت دهید خنک شوند.

پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

دال عدس و بلغور پخته، مخلوط رب و پیاز، تره خرد شده، پودر زیره، نمک و فلفل را در کاسه‌ای ریخته و خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

از مواد به اندازه‌ی کوفته‌های کوچکی برداشته و به شکل دلخواه در آورید، سپس آن را در جعفری خرد شده بغلطانید و در ظرف سرو قرار دهید.

کوفته‌ها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند و سپس آن‌ها را سرو کنید.

خورش دال عدس

یکی دیگر از انواع غذا با دال عدس، خورش دال عدس است که طبق دستور اصلی، غذایی تند است

و شما می‌توانید میزان تندی آن را بسته به ذائقه خود تغییر دهید. این خورش را می‌توان

با گوشت تکه ای، کوفته قلقلی و یا مرغ درست کرد و همراه با برنج مورد استفاده قرار داد.

مواد لازم

پیاز بزرگ ۱ عدد

سیر ۴-۵ حبه

فیله مرغ ۴ عدد

دال عدس ۱ پیمانه

سیب زمینی بزرگ ۱ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری

آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

دال عدس را شسته و با مقداری آب خیس کنید.

سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید، سپس آن را در مقداری روغن سرخ کنید.

پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.

سیر‌ را له کرده، به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت دهید.

مقداری زردچوبه روی مخلوط سیر و پیاز بریزید و هم بزنید، سپس تکه‌های مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

نمک، فلفل، دارچین و رب را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

حدود ۳-۲ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا مرغ کاملا بپزد.

آب دال عدس را دور ریخته و دال عدس را به قابلمه اضافه کنید.

حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دال عدس بپزد و در این فاصله اگر خورش کم آب شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

نمک خورش را میزان کرده و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.

خورش دال عدس آماده است، آن از روی حرارت برداشته و در ظرف سرو بکشید. روی خورش را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید.

این خورش را می‌توانید با گوشت (دال عدس با گوشت) نیز درست کنید.

طرز تهیه عدس قرمز

مواد لازم برای دال عدس

عدس قرمز:یک و نیم پیمانه

سیر کوبیده:۳ حبه

پیاز خرد شده:۱ عدد بزرگ

سیب زمینی:۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی:۲ قاشق غذاخوری.

روغن، نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان لازم

تمر هندی:۱ پیمانه

ابتدا عدس را پاک کرده و خیس می کنیم. پس از گذشت ده دقیقه عدس را با سیب زمینی خرد شده

به همراه ۲ تا ۳ لیوان آب می گذاریم بپزد. تمر هندی را نیز خیس کرده و کنار می گذاریم.

در این هنگام پیاز را سرخ کرده و سیر کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم.

وقتی که بوی سیر بلند شد، به مقدار لازم رب گوجه فرنگی و همچنین نمک و فلفل و زردچوبه را به مواد می افزاییم.

در این مرحله تمر هندی را از صافی رد کرده و به باقی مواد اضافه می کنیم.

البته میزان این مواد به تعداد نفرات مصرف کننده بستگی دارد.

در مرحله آخر این مواد را به عدس و سیب زمینی که در ابتدا پخته بودیم، اضافه کنیم.

پس از اینکه غذا جوش خورد و آب آن گرفته شد، غذای ما آماده خواهد بود.

عدس قرمز برای لاغری

کاهش وزن کار بسیار پر زحمتی است که باید با رژیم غذایی، فعالیت بدنی، و صبر زیاد و کنترل نفس به انجام برسد.

با وجود این، به سادگی با گنجاندن عدس قرمز به رژیم غذایی‌تان می‌توانید به طور طبیعی و بدون عوارض جانبی مضر وزن‌تان را کاهش دهید.

عدس قرمز به شدت غنی از فیبر است و به بدن‌تان کمک می‌کند مواد زائد را زودتر دفع کند.

به علاوه، عدس قرمز حاوی چربی اندکی است؛ بنابراین، مصرف آن باعث اضافه وزن نمی‌شود.

عدس قرمز برای کرونا خوبه

عدس قرمز سرشار از مواد مقوی و پروتئین است و برای تقویت بدن مناسب است.

عدس قرمز سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای درمان بیماری کرونا مناسب است.

عدس قرمز برای کبد چرب

خوردن دال عدس به کاهش تشنگی, حرارت کبد و همچنین به پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می کند.

برای درمان بیماری کبد چرب می توانید روی خواص عدس قرمز حساب کنید.

عدس قرمز برای کم خونی

دال عدس دارای آهن فراوان است. آهن از کم خونی و سایر بیماری‌های جلوگیری کرده

و همچنین از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند.

مصرف دال عدس به زنان شیر ده توصیه می‌شود، زیرا باعث بالا رفتن حجم شیر آن‌ها می‌شود.

عدس قرمز برای دیابت

اگر از بیماری دیابت رنج می‌برید، مصرف عدس قرمز می‌توانید برای‌تان بسیار سودمند باشد.

شاخص گلوکز عدس قرمز بسیار پایین است؛

همین عامل باعث شده است مصرف آن برای بیماران دیابتی کاملا بی خطر باشد.

این ماده‌ی غذایی، هم‌چنین، مملو از فیبر است و می‌تواند فرایند گوارش را تسریع کند.

در نتیجه، با مصرف عدس قرمز می‌توانید از نوسانات قند خون پیشگیری کنید،

و به این ترتیب بیماری دیابت را با موفقیت مدیریت کنید.

عدس قرمز برای سبزه عید

برای درست کردن این سبزه خیلی مهم است که بذر این عدس قبل

از اقدام به گذاشتن سبزه خیس نشده باشد و یا پوست کنده نشده باشد.

در واقع شما فقط می‌توانید با دانه کامل عدس قرمز سبزه بگذارید نه با دال عدس !

برای سبز کردن سبزه عدس قرمز هم باید آن‌ ۱۰ ساعت خیس کنید.

پس از اینکه پوست عدس قرمز بلند شد و جوانه سفید رنگ آن بیرون زد،

آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با پارچه سبک و مرطوب بپوشانید.

بذر عدس قرمز و جوانه‌ها و برگ‌های آن ریز است.

پس بسیار مهم است که حجم مناسبی از این بذر را خیس کنید و برای سبزه آماده کنید

چون در صورت استفاده از حجم کم عدس، سبزه‌تان خلوت می‌شود.

عدس قرمز برای سرماخوردگی

عدس قرمز باعث کاهش تب در سرماخوردگی می شود و تقویت کننده بدن است.

در سرماخوردگی چون غلظت خون بالا می رود خیلی نباید عدس قرمز مصرف کنید.

دسته بندی: خواص مواد غذایی
بروز رسانی توسط در شنبه 30 تیر 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.