خواص هندوانه کوهی و برای سینوزیت و دیابت را چگونه مصرف کنیم - فال و خواب

خواص هندوانه کوهی و برای سینوزیت و دیابت را چگونه مصرف کنیم

خواص هندوانه کوهی

خواص هندوانه کوهی ؛ برای سینوزیت و دیابت را چگونه مصرف کنیم

خواص هندوانه کوهی ؛ برای سینوزیت و دیابت را چگونه مصرف کنیم همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با هندوانه کوهی

هندوانه کوهی یا شپله یا کاپاریس که در روستای قره اغاج با نام ” داغ قارپوزی “معروف است.

بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی ، خاصیت ضد نفخ ، تحریک و تقویت کبد و ضد عفونی کردن کلیه از جمله خواص داروئی هندوانه کوهی است.

درطب سنتی ایران قسمت های مختلف هندوانه کوهی به عنوان داروی محرک کبدی و درمان تصلبشرائین ، کاهش نفخ ، ضـدرومـاتـیـسم و بــه عـنـوان یـک مدر (دیورتیک ) مورد استفاده قرار می گیرد .

آیا تا به حال نام هندوانه کوهی یا کاپاریس را شنیده اید؟ این میوه حاصل گیاه بوته ای است که توسط گیاه شناسان با نام علمی”caparis spinosa” شناخته می شود.

در این موقع از سال اواسط برداشت گیاه کبر یا همان هندوانه کوهی است. این گیاه که با خواص دارویی فوق العاده خود همه پزشکان را متحیر کرده است در کوه های آذربایجان شرقی غربی و دشت مغان(اصلاندوز) اردبیل و لرستان و استان بوشهر رشد می کند.

هندوانه کوهی یا همان کبر بومی مناطق گرمسیری غرب و مرکز آسیاست، پراکندگی آن از اقیانوس اطلس،مراکش،تونس تا دریای سیاه، ارمنستان،نواحی شرقی دریای خزر تا افغانستان و هند امتداد دارد.

هندوانه کوهی که در دنیا آن را با نام علمی کاپرس(capers) می شناسند می تواند در بهبود سرطان تاثیر زیادی داشته باشد.

این میوه که حاصل یک گیاه بوته ای است در استان بوشهر، زیاد دیده می شود.

گیاه شناسان، نام علمی آن را، caparis spinosa ذکر کرده اند.

ریشه ی این گیاه در درمان هپاتیت بسیار مفید است.

در صورتیکه میوه ی این گیاه کال و نرسیده باشد از آن ترشی درست می کنند و درصورت رسیده بودن که نشانه ی آن، شکاف برداشتن آن است، به صورت مستقیم و تازه خورده می شود.

خواص هندوانه کوهی در طب سنتی

هر ۱۰۰ گرم از این هندوانه ۳۰ کالری دارد.طبع این هندوانه گرم و خشک است

هندوانه کوهی در خاک های قلیایی و شور به خوبی رشد کرده و مقاومت زیادی به تنش آب و شوری دارد. مزه ی تند و گس و اثر آرام کننده، معرق، اثر نرم کننده دارد

و در دفع سرفه و آرام کردن حملات آسم، دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانه های پوستی سودمند است.

گل هندوانه کوهی بسیار معطر است که عطری لطیف به همراه اندکی تلخی دارد و بوی این گل منطبق با مد عطر سازی دنیاست

و با گران قیمت ترین عطرهای دنیا رقابت می کند و شاید سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل بتواند سود سرشاری را وارد کشور کشور کند.

ترکیب هندوانه کوهی با ادویه های معطر مانند سنبل الطیب و اسطو خودوس، تحلیل برنده و خارج کننده ترشحات سینه است و چون قاطع بلغم است

از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه به صورت خوراکی و چه به صورت ضماد استفاده می شود.

هندوانه کوهی در کاهش نفخ تاثیر داشته و خاصیت ضدرماتیسمی دارد و برای درمان تصلب شرایین و از بین بردن عفونت کلیه به کار می‌رود.

در طب آیروودایی (گیاه درمانی) هندوانه کوهی به عنوان تحریک‌کننده و محافظ کبد نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در برخی موارد هندوانه کوهی برای درمان جراحت مفاصل، پوست و بدن نیز به کار می ‌رود.

پوست ریشه گیاه در گذشته در بیماری های مختلف به ویژه مربوط به کبد و طحال مصرف می شده

و از آن در موارد ضروری به عنوان مدر، قابض و مقوی نیز استفاده می شده است.

کاربرد آن در رفع آب آوردن، افزایش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی، اثر بر انگل لیشمانیا، اثر ضدمیکروبی، اثر ضد التهابی رفع کم خونی

و رنگ پریدگی دختران جوان رفع ضعف عمومی همراه با ضعف اعصاب و در نقرس رایج بوده است.

مطالعات جدید اثر مفید آن را در هیستری و حالات عصبی دیگر تایید کرده است.

مصرف آن موجب باز شدن خون قاعدگی در موارد قطع این حالت در زنان جوان می شود.

جوانه های ناشکفته و مولد گل آن اثر نیروبخشی دارد. از جوشانده آن هنوز هم در الجزایر برای درمان نقرس استفاده می شود.

غنچه نشکفته هندوانه کوهی دارای اثر نیروبخشی است و برگ آن انواع کرم معده و روده را از بین می برد.

خواص هندوانه کوهی برای لاغری

این هندوانه کالری کمی دارد و مصرف آن باعث سیری می شود بدون آنکه کالری زیادی وارد بدن خود کنید.

از همین رو مصرف هندوانه کوهی باعث کاهش کالری ورودی به بدن می شود و در نهایت باعث کاهش وزن می شود.

خواص هندوانه کوهی برای دیابت

اخیراً نیز پودر گیاه هندوانه کوهی به عنوان ترکیب درمان کننده بیماری‌های قند و دیابت مصرف می‌شود.

تجویز مقدار ۱۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز ماده موثر هندوانه ابوجهل به مدت ۲ ماه در بیماران دیابتی نوع دوم، موجب کاهش مختصر میزان هموگلوبین ای.وان.سی و قندخون ناشتا می شود.

تجویز این مقدار به مدت ۲ ماه در این بیماران بدون هیچ گونه عوارض جانبی گوارشی، کبدی و کلیوی است.

خواص هندوانه کوهی برای بواسیر

گیاه کبر یا همان هندوانه کوهی درمان کننده واریس و بیماری های جلدی بواسیر بسیار مفید است و برای شستشوی روده ها بکار می رود.

جوانه های ناشکفته و مولد گل آن اثر نیرو دهنده داردوبرای بیماری نقرس مفید است.

میوه کال و نرسیده گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد.

که طول آن به ۱ تا ۲ سانتی متر می رسد برای تهیه ترشی بکار میرود .

انواع بزرگتر آن که حداکثر چهار سانتی متر درازا دارد به شکل خام و به عنوان میوه مصرف می شود.

دانه ای آن به رنگ سیاه بوده و محتوی شکلی آن قرمز رنگ است وبه همین دلیل به آن خاویار سبز نیز می گویند.

کبر برای درمان بواسیر و شستشوی روده ها بکار می رود

خواص هندوانه کوهی برای سینوزیت

در مورد خواص هندوانه کوهی برای سینوزیت هنوز چیزی ثابت نشده است.

بهتر است به جای مصرف خودسرانه با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف خودسرانه باعث سوزش و ورم گلو می شود.

هندوانه کوهی برای یبوست

در طب سنتی امده است که مصرف این هندوانه برای درمان یبوست مفید است.

میزان معین مصرف گیاه هندوانه ابوجهل داروی مناسبی برای رفع یبوست است

ولی به دلیل داشتن خواص مسهلی بسیار قوی برای افرادی که دارای ورم روده هستند و همچنین خانم‌های باردار مناسب نیست.

با وجود نگرانی هایی در مورد بی خطر بودن این گیاه، به صورت ترکیبی در درمان یبوست و ناراحتی های مربوط به کبد و کیسه صفرا استفاده می شود.

اطلاعات ناکافی در مورد: یبوست، و مشکلات کبدی و صفراوی. مدارک بیشتری برای تعیین میزان اثربخشی هندوانه ابوجهل در زمینه های دیگر لازم است.

هندوانه کوهی در بارداری

مصرف این میوه به دلیل احتمال سقط جنین در زنان باردار و به دلیل ورود ترکیبات سمی گیاه به شیر در دوران شیردهی توصیه نشده است.

طرز نگهداری هندوانه کوهی

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه میوه کال و نرسیده گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد،

به روش درست کردن ترشی آن اشاره کرد و افزود: ابتدا کبرها را شسته، دم آن را گرفته، در آب جوشیده و سرد شده بریزید.

۵ الی ۶ روز کبرها را در آن ریخته، طی این مدت هر روز آب نمک آن را عوض و در یخچال نگهداری کنید.

پس از آن هندوانه کوهی یا همان کبر را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته، وقتی به جوش آمد آب آن را دور بریزید و یکبار دیگر این کار را تکرار کنید

تا تلخی آن گرفته شود. دقت کنید زیاد نجوشد زیرا ترشی هندوانه کوهی شما نرم می شود.

نقیبی ادامه داد: بعد از جوشیدن از روی صافی بریزید تا آب آن برود. یک ساعتی صبر کنید و هندوانه کوهی ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید.

بعد از آن کمی نمک اضافه کنید سپس آنرا محکم کرده و در جایی خنک یا در یخچال نگهداری کنید، بعد از ۲۰ روز الی یک ماه ترشی آن آماده است.

خواص هندوانه کوهی برای سرطان

هنگام ترکیب هندوانه کوهی با گوشت مرغ یا قرمز باعث کاهش تولید محصولات جانبی مضر می شود که با آسیب سلول ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.

این مزیت برای سلامتی حتی در مقادیر کمی از کبرها نیز صدق می کند. به این ترتیب کبر به ویژه برای افراد دارای رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز یا سایر منابع چربی اشباع مفید است.

خواص هندوانه کوهی برای قلب

ترشی هندوانه کوهی حاوی بیوفلاوونوئید کوئرستین زیاد نقش مهمی در عملکرد کانال های یون پتاسیم خانواده ژن KCNQ ایفا می کند.

در صورت عدم عملکرد درست این کانال ها احتمال ابتلای افراد به چندین بیماری خطرناک از جمله آریتمی قلب را افزایش می دهند.

کوئرستین موجود در کبرها با باز کردن کانال های KCNQ در نتیجه منجر به فعالیت سالم قلب می شود.

خواص هندوانه کوهی برای آلزایمر

افرادی که به طور مرتب فلاونول هایی مانند کوئرستین مصرف می کنند کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.

این کاهش خطر ناشی از آنتی اکسیدان های طبیعی و خواص ضدالتهابی این فلاونول ها است که آسیب سلولی را محدود می کند.

مضرات هندوانه کوهی

این میوه به دلیل سمی بودن و مسهلی بالا بهتر است در قالب ترشی یا به صورت تازه و خودسرانه مصرف نشود

و عطاری ها هم در زمان عرضه آن جانب احتیاط را رعایت کرده

و بدون نسخه ای که مربوط به متخصص مربوط باشد، این گیاه را به دست مشتری ندهند.

مصرف این میوه به دلیل احتمال سقط جنین در زنان باردار و به دلیل ورود ترکیبات سمی گیاه به شیر در دوران شیردهی توصیه نشده است.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.