; خواص و مضرات غازیاغی ؛ فواید و عوارض مصرف گیاه غازیاغی چیست - فال و خواب
خواص کلم پیچ قرمز و سفید برای لاغری و فرق کلم پیچ با کلم برگ چیست

خواص کلم پیچ قرمز و سفید برای لاغری و فرق کلم پیچ با کلم برگ چیست

خواص کلم پیچ خواص کلم پیچ ؛ قرمز و سفید برای لاغری و فرق کلم پیچ با کلم برگ چیست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …

خواص کلپوره در طب سنتی ؛ فواید مصرف کلپوره از نظر طب سنتی

خواص کلپوره در طب سنتی ؛ فواید مصرف کلپوره از نظر طب سنتی

خواص کلپوره در طب سنتی خواص کلپوره در طب سنتی ؛ فواید مصرف کلپوره از نظر طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

گل بابونه برای مو ؛ روش صحیح شستشوی مو با گل بابونه برای تقویت مو

گل بابونه برای مو ؛ روش صحیح شستشوی مو با گل بابونه برای تقویت مو

گل بابونه برای مو گل بابونه برای مو ؛ روش صحیح شستشوی مو با گل بابونه برای تقویت مو همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …

خواص و مضرات غازیاغی

خواص و مضرات غازیاغی ؛ فواید و عوارض مصرف گیاه غازیاغی چیست

خواص و مضرات غازیاغی ؛ فواید و عوارض مصرف گیاه غازیاغی چیست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص و مضرات غازیاغی

از نظر طب سنتی این گیاه دارای طبع گرم و خسک می باشد و در ۱۰۰ گرم از این گیاه ۱۸ کیلو کالری موجود است.

خنک کننده و ضد استسقاء

محلل و شیرافزا

کاهنده درد زایمان

حساس کننده چشم و گوش نسبت به اجسام و اصوات

کم کننده وزن و شفاف کننده رخسار

طولانی کننده عمر و تقویت کننده عمومی بدن

تنظیم کننده قند خون و خارج کننده سنگ کلیه

محرک و ادرارآور

مقوی و اشتهاآور

تصفیه کننده خون

تقویت کننده چشم

پاک کننده کلیه و مثانه

مسکن دردهای مفصلی

باد شکن، ضدعفونی کننده و ادرار آور است.

کلیه و مثانه را زهکشی و پاک می کند.

پماد بذر آن باز کننده زخمها و ترمیم کننده جای آنهاست

اگر از این گیاه دارویی به صورت موضعی استفاده شود می تواند درمان خوبی برای جذام باشد.

بذر آن دارای هورمون های گیاهی بوده و ترشحات داخلی بدن را تنظیم می کند.

غازیاغی خنک، اشتهاآور، ملین و ادرار آور می باشد.

غرغره کردن شیره برگ تازه غازیاغی در موقع گلودرد های سخت مفیداست.

به صورت محلی جوشانده این گیاه به صورت ‌خوراکی به منظور درمان

التهاب ‌روده و زخم‌معده و نیز التهابات‌ گوارشی و کولیت ‌روده مصرف می‌شود.

برای درمان بیماری برص یا پیسی ابتدا مسهل خورده تا روده و معده پاک شود.

سپس روزی ۱۰ گرم بذر غازیاغی را با عسل مخلوط کرده به مدت ۱۵ روز میل کنند

و به مدت ۲۰ دقیقه در فصل تابستان در آفتاب گرم بنشینند و در زمستان از حمام سونا استفاده کنند.

خوردن جوشانده آن سبب سقط جنین می باشد. پس زنان باردار از مصرف این گیاه به طور جدی خودداری کنند.

زیاده روی در خوردن این سبزی موجب تحریک پوست و ناراحتی کبد و مثانه می گردد

و در مواردی که یرقان و یا ضعف کلیه وجود دارد زیانبخش می باشد.

بی شک عدم رعایت حد اعتدال در بهره گیری از گیاه قازیاقه سبب شکل گیری عوارض جانبی در بدن می گردد.

متداول ترین عواض جانبی قازیاقه، شکل گیری ناراحتی کبد، مثانه و تحریک پوست است.

مصرف قازیاقه در افراد مبتلا به ضعف کلیه، یرقان و بانوان باردار محدودیت دارد.

علت ایجاد محدودیت مصرف قازیاقه در دوره بارداری به سقط جنین باز می گردد.

بهتر است بدانید بهره گیری معتدل قازیاقه در دوره بارداری سبب تسهیل روند زایمان می گردد.

این گیاه در دوره شیردهی نیز در تسریع روند ترشح شیر مفید واقع است.

آشنایی با دیگر خواص غازیاغی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص غازیاغی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گیاه غازیاغی

قازیاقه یا غازیاغی گیاهی است خودرو که در مناطق دارای آب و هوای سرد پتانسیل رشد دارد.

غازیاغی گیاهی علفی و چند ساله که تا حدود ۷۰ سانتی‌متر رشد می نماید..

غازیاغی دارای برگهای دراز به شکل بیضی و نوک¬تیز و گل¬های آن سفید یا صورتی کوچک می باشد.

غازیاغی در فرانسه Alisme ودر انگلیسی آن Water Plantain می نامند.

نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، غازیاغی، رجل الوَز، بارتنگ آبی و کلاغ پا یاد گردیده است.

در بیشتر مناطق معتدل سرد کشورها و در ایران بیشتر در استان‌های شمال غربی رشد می یابد.

غازیاغی گیاهی خودرو بوده و نام یک گونه از چتریان می باشد

طبع این گیاه گرم و خشک بوده و ارتفاع غازیاغی ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر است و برگ های آن خوراکی می باشد

و ترک زبان ها به این گیاه غاز ایاغی ( پای غاز) هم می گویند

در برخی از کتب گیاه شناسی قدیم به این گیاه با نام آطریلال اشاره شده است

و خواص درمانی بسیاری برای غازیاغی ذکر شده است

خواص غازیاغی برای معده

به صورت محلی جوشانده این گیاه به صورت ‌خوراکی به منظور درمان التهاب ‌روده و زخم‌معده و نیز التهابات‌ گوارشی و کولیت ‌روده مصرف می‌شود.

طبق مطالعات صورت گرفته، گیاه قازیاقه از مخاط معده در مقابل مواد شیمیایی تشکیل دهنده زخم های گوارشی

نقش محافظت کننده دارد. علاوه بر این، مطالعات حاکی از آن دارند که عصاره گیاه قازیاقه با خاصیت گشاد کنندگی عروق قلب، سبب بهبود کارکرد قلب می شود.

بهتر است بدانید گیاه قازیاقه با عناوین مختلفی نظیر بارتنگ آبی، غازیاغی، کلاغ پا و رجل الوز شناخته شده است.

خواص غازیاغی برای زنان باردار

خوردن جوشانده آن سبب سقط جنین می باشد. پس زنان باردار از مصرف این گیاه به طور جدی خودداری کنند.

خواص غازیاغی برای دیابت

در مورد اینکه این گیاه برای دیابت مفید است یا خیر تحقیقات کافی نشده است و افراد دیابتی فقط با مجوز پزشک مصرف کنند.

غازیاغی برای لاغری

اگر تاکنون راه‌های زیادی را برای کاهش وزن خود امتحان کرده و نتیجه‌ای نگرفته‌اید

پیشنهاد می‌شود که از این گیاه پرخاصیت به منظور کاهش وزن خود استفاده کنید.

خواص عرق غازیاغی

این عرق که در پیشگیری و درمان لک و برص مفید است می تواند بیماری های مختلف پوستی را درمان کند،

برص بیماری آزار دهنده ای است که باعث ایجاد لکه های سفید روی پوست می شود

و از علل آن به هم خوردن تعادل ترشحات درونی بدن است که عرق گیاه غازیاغی و کنگر می توانند با تنظیم تعادل هورمون ها آن را درمان کنند.

این عرق که خاصیتی مدر دارد می تواند سنگ کلیه را از بین ببرد و ضعف کبد را درمان کند،

با افزایش اشتها باعث بهبود سوءهاضمه شود و معده را تقویت کند، علاوه بر این برای از بین بردن غلبه اخلاط مختلف هم موثر است.

این عرق که خاصیتی ضد عفونی کننده دارد خون را تصفیه می کند و در پاکسازی بدن نقش موثری دارد،

برای درمان گلودرد های عفونی می توانید از عرق غزیاغی استفاده کنید.

اگر مادری هستید که نوزادتان سیر نمی شود و شیر کمی دارید می توانید از عرق این گیاه استفاده کنید

اما توجه کنید که تمام گیاهان دارویی مختلفی که برای افزایش شیر توصیه می شوند

ممکن است برایتان مضر باشند و قبل از مصرف حتما باید با پزشک مشورت کنید.

طرز تهیه بورانی غازیاغی

مواد لازم:

غازیاغی – تخم مرغ – پیاز – رب گوجه فرنگی – نمک و زردچوبه و فلفل سیاه – روغن

غازیاغی را در مقدار کمی آب با حرارت ملایم روی اجاق قرار می دهیم تا بپزد. لزومی ندارد

آب روی غازیاغی را بپوشاند چون مانند پختن اسفناج (برای تهیه نرگسی) خودش آب می اندازد

. اگر شعله را کم نموده و در قابلمه را بگذاریم کم کم همراه با پخت آهسته آب تبخیر می شود.

وقتی که آب کاملا” تبخیر شد و غازیاغی تغییر رنگ داده و پخت شعله را خاموش می کنیم.

پیاز را با زردچوبه و نمک در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. نکته مهم این است

که زرد چوبه را همان اول اضافه کنیم که بوی نامطبوعش با سرخ شدن در روغن رفع شود.

حالا مقداری فلفل سیاه را برحسب ذائقه اضافه می کنیم.

یک قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه فرنگی به پیازداغ اضافه نموده

و یکی دو دقیقه در روغنش تفت می دهیم. باید رب گوجه را دائما” به هم زد تا نسوزد.

حالا تخم مرغها را در ماهیتابه می شکنیم و سفیده ها را با قاشق در روغن جابجا می کنیم تا کاملا خودش را بگیرد.

سپس زرده ها را قاطی می کنیم و الان هنگام اضافه کردن غازیاغی پخته شده به بقیه مواد است.

دو دقیقه که غازیاغی را همراه با سایر مواد در ماهیتابه هم بزنیم زرده هم خودش را می گیرد و غذای ما آماده است.

طرز تهیه غازیاغی پلو

غازیاغی پلو را مثل سبزی پلو آماده می کنند و اگر دوست داشته باشید می توانید این گیاه را

به سبزی ای که برای سبزی پلو استفاده می کنید اضافه کنید و به سادگی آن را بپزید.

همچنین اگر مایل بودید مثل باقالی پلو با مرغ یا گوشت هم می توانید غازیاغی پلو را سرو کنید.

طرز تهیه روغن غازیاغی

۱ لیتر روغن زیتون را با برگ های غازیاغی ترکیب کرده و می جوشانند و روغن غازیاغی حاصل می شود.

غازیاغی با ماست

مردم کردستان قازیاقه را بعد از چینش و تمیز کردن یا آب پز می کنند و با ماست میخورند

یا بعد از آب پز شدن قازیاقه ، قازیاقه را با پیاز و زردچوبه و ادویه جات و روغن سرخ کرده و با ماست چکیده نوش جان می‌کنند.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 11 اردیبهشت 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.