; خواص والک ؛ و خواص و مضرات گیاه والک و طریقه مصرف و قیمت هر کیلو والک - فال و خواب
طبع کلم قمری و طبع کلم قمری در طب سنتی سرد است یا گرم

طبع کلم قمری و طبع کلم قمری در طب سنتی سرد است یا گرم

طبع کلم قمری طبع کلم قمری ؛ طبع کلم قمری در طب سنتی سرد است یا گرم همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

چای زنجبیل خشک و تهیه چای و دمنوش پرخاصیت با زنجبیل خشک

چای زنجبیل خشک و تهیه چای و دمنوش پرخاصیت با زنجبیل خشک

چای زنجبیل خشک چای زنجبیل خشک ؛ تهیه چای و دمنوش پرخاصیت با زنجبیل خشک همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

هسته آووکادو را چگونه مصرف کنیم ؛ طریقه مصرف هسته اووکادو

هسته آووکادو را چگونه مصرف کنیم ؛ طریقه مصرف هسته اووکادو

هسته آووکادو را چگونه مصرف کنیم هسته آووکادو را چگونه مصرف کنیم ؛ طریقه مصرف هسته اووکادو همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

خواص والک

خواص والک

خواص والک ؛ و خواص و مضرات گیاه والک و طریقه مصرف و قیمت هر کیلو والک همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با خواص والک

تره کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که طعم تند آن شبیه به پیاز و سیر است

و خودش شبیه تره می باشد. خام آن را می توان، مانند سبزی همراه با خوراک خورد.

همچنین از آن در پخت کلانه هم استفاده می شود.

اگر در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد به آن «کنیوال» می گویند.

در بعضی مناطق تره کوهی به پیاز کوهی هم معروف است.

تره کوهی در کشور ما در منطقه آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان،

چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویراحمد رشد می کند. همان طور که از اسم آن مشخص است در کوه ها می روید.

تره کوهی، از خانواده ی تره فرنگی است که عطر و طعم قوی تر از پیاز و تره فرنگی دارد.

به همین دلیل در میان آشپزها طرفداران بسیاری دارند.

در زبان ترکی هم به ان سلمه تره می گویند.

خواص والک در طب سنتی

از نظر طب سنتی والک دارای طبع گرم و خشک است و ارزش غذایی والک در هر ۱۰۰ گرم ۱۴۹ انرژی کالری می باشد.

تره کوهی شامل ماده ی کولین است. کولین یک ماده مغذی ضروری برای رشد مغز است.

این ماده در حافظه، حرکت ماهیچه، تنظیم ضربان قلب و دیگر عملکردهای پایه نقش دارد.

ویتامین A به حفظ فرم و سلامتی دندان، بافت های اسکلتی و بافت های نرم بدن نظیر غشاء مخاطی، ماهیچه ها و پوست کمک می کند.

حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند.

از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.

تره کوهی حاوی فولات است. فولات نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است.

هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.

مواد غذایی سرشار از ویتامین B9 یا فولات می تواند از بدن در برابر بیماری های عروقی، سرطان و اختلالات روانی محافظت کند.

یکی دیگر از خواص تره کوهی پاکسازی کبد و دفع کلسترول بد خون می باشد. همچنین پرورده تره با سرکه در باز کردن گرفتگی کبد و طحال مفید است.

همان طور که در بالا گفتیم تره کوهی حاوی مقادیر بسیار بالای کولین است.

این ماده نوعی منتقل کننده پیام در مغز است و استفاده از آن در برنامه غذایی به افزایش

قدرت مغز و قدرت یادگیری به خصوص در کودکان و نوجوانان کمک می کند.

تره کوهی حاوی ترکیباتی است که از جداره رگ های خونی در برابر آسیب ها محافظت کرده و کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد.

تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.

این گیاه کوهی با داشتن مواد آنتی اکسیدانی از سلول های بدن در برابر آسیب ها محافظت کرده

و از ایجاد سرطان های مختلف جلوگیری می کند. فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند.

احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

با مصرف تره کوهی می توانید مسیر دستگاه گوارش خود را کاملا ضدعفونی کنید.

تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به سیاه شدن مو‌های سفید کمک می کند.

خواص والک برای پوست

پوستپوستمصرف این گیاه برای سلامت و زیبایی پوست مفید بوده،

به دلیل وجود ویتامین ث فراوان به بدن در تولید کلاژن کمک می کند.

اگر از روغن این گیاه به صورت ماساژ موضعی استفاده شود، برای تسکین درد نیش حشرات مفید است.

برای بند آمدن خون بینی کافیست چند قطره از آن را داخل بینی خود بچکانید.

چند قطره از روغن این گیاه را بر روی لکه های پوستی به صورت دورانی ماساژ دهید تا شاهد رفع آن ها باشید.

این روغن برای درمان ترک های پوستی بسیار موثر واقع شده است.

درد آرتروز و مفاصلتان را با ماساژ روغن این گیاه بر روی ناحیه درد برطرف کنید.

پس از ماساژ موضع را گرم نگه دارید و با تکرار این کار به مرور زمان خواهید دید که درد را کمتر حس می کنید.

خواص والک برای دیابت

مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.

خواص والک برای معده

خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم های معده که علائم آن گویا تهوع بی مورد باشد بسیار مفید است

و رازی می گوید: اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کنید ۳ روز ناشتا یک استکان بنوشید

تمام بادهای بدن را دفع می کند و ورم پلک چشم را برطرف می کند

و جوشانده ۱۰۰ گرم تره کوهی به خصوص ریشه ی آن با ۱۰۰ گرم گل پامچال

و مصرف آن به مدت ۵ روز برای فراموشکاری و مرض نسیان بسیار مفید است.

خواص والک در بارداری و شیردهی

در مورد این گیاه برای استفاده در دروان بارداری تحقیقات کامل نشده است و زنان باردار برای خوردن والک در این دوره باید احتیاط کنند.

از مصرف خودسرانه این گیاه در دروان شیردهی پرهیز کنید و فقط با مجوز پزشک این گیاه را مصرف کنید.

طرز تهیه والک پلو

والک پلو غذای بومی تهران است.

مواد لازم برای درست کردن والک پلو

برنج : (۴ پیمانه)

والک : (۵۰۰ گرم)

ساقه سیر تازه :(۲ شاخه)

روغن :(۳ تا ۴ قاشق سوپخوری)

نمک : (به میزان لازم)

طرز تهیه والک پلو

ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک به مدت چند ساعت خیس دهید.

والک ها را هم بشویید و در صافی بریزید و پس از اینکه آب اضافه آن رفت ، به صورت درشت خرد کنید.

داخل قابلمه ای ۲ لیتر آب بریزید . آب برنج را خالی کنید و به همراه مقداری روغن پخت و پز

و والک های خرد شده داخل قابلمه آب بریزید.حرارت زیر قابلمه را بالا ببرید تا آب بجوشد

و برنج آب را بکشد.بعد از جمع شدن آب برنج ، حرارت را کم کنید

و دم کنی روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج به آرامی دم بکشد.

اگر بخواهید این برنج خوش عطر تر شود میتوانید به برنجتان سیر تازه هم اضافه کنید.

همچنین این پلو را در کنار گوشت مغز ران گوسفند سرو کنید.

طریقه مصرف والک

به صورت خام یا پخته با همراه با سبزیهای دیگر مصرف می شود.

جالب است بدانید که اغلب مردم تره کوهی را به صورت خشک استفاده می کنند.

این سبزی در طول فصل بهار در کوه ها پیدا می شود

و پس از چیدن و جدا کردن پیاز ها و قسمت های سفید بایستی آن را تمیز بشویید

و اجازه دهید تا آب اضافی به صورت کامل خارج گردد.

سپس ان ها را با استفاذه از هاونگ و یا داخل سبزی خرد کن در حدی که کمی له شوند خرد نمایید

و دقت داشته باشید که نباید سبزی ها ریز خرد شود.

معمولا این روش ها باعث سبز شدن آن ها پس از خشکی کامل خواهد شد.

والک از کجا بخریم

این گیاه به صورت تازه در فصل بهار در بازار میوه و تره بار یافت می شود و به صورت خشک شده در عطاری ها موجود است.

والک برای سفیدی مو

تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به سیاه شدن مو‌های سفید کمک می کند.

بهتر است بدانید که تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به تدریج به سیاه شدن

موهای سفید کمک خواهد کرد و شما را از شر موهای سفید نجات می دهد.

مضرات والک

خوردن زیاد انواع تره در شب، سبب پریشان خوابی می شود.

 کسانی که طبع سودایی دارند، بهتر است در مصرف انواع تره زیاده روی نکنند.

تره در مقایسه با پیاز دیرتر هضم می شود.

شدت بینایی را در افراد کاهش می دهد.

به تدریج باعث خراب شدن لثه و دندان ها می شود.

این گیاه نفاخ تر است و خون را به شدت می سوزاند.

از آنجایی که تره برای افراد گرم مزاج مضر است به همین خاطر بهتر است همراه با کاسنی و گشنیز مصرف شود.

توجه داشته باشید که تخم تره برای ریه، کلیه و مثانه مضر است بنابراین بایستی همراه با عسل مصرف نمایید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 19 فروردین 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.