خواص زیتون شور ؛ برای پوست و معده و لاغری و کودکان در بارداری
خواص زیتون شور
خواص زیتون شور ؛ برای پوست و معده و لاغری و کودکان در بارداری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با زیتون شور
زیتون های شور انداخته به دلیل این که در سود و آب نمک با غلظت بالا فرآوری می شود
از نظر میکروبی برای سلامت مشکلی ایجاد نمی کند،
اما احتمال این که این زیتون ها در مقایسه با نوع کارخانه ای حاوی فلزات سمی همچون سرب،
کادمیوم، جیوه و آرسنیک باشد، زیاد است. زیرا نوع سود و خلوص نمک مورد استفاده
و جنس ظروف فرآوری و نگهداری زیتون فله ای نامعلوم و نامشخص است.
ضمن این که زیتون فله ای تاریخ مصرف مشخصی ندارد.
خواص زیتون شور در طب سنتی
دم کرده برگ درخت زیتون تببر است.
جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است.
برای سر باز کردن جوشها و کورکها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید.
دمکرده و جوشانده پوست درخت زیتون تببر و درمانکننده مالاریا است.
پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.
جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخمهای دهان مفید است.
بخور زیتون سیاه باهسته، برای تنگی نفس و ناراحتی های ریوی بسیار مفید است.
زیتون به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از التهاب کمک میکند و از بافتهای اندامهای حیاتی در برابر آسیبهای مضر و جبران ناپذیر محافظت میکند.
یک لیوان زیتون سیاه حاوی ۱۰ درصد مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A است.
این ویتامین برای چشمهای سالم هنگام تبدیل به فرم شبکیه بسیار مهم است و با کمک به تشخیص بهتر نور و تاریکی، دید در شب را بهبود میدهد.
همچنین اعتقاد بر این است که ویتامین A برای پیشگیری از آب مروارید، تخریب ماکولا، گلوکوم و سایر بیماریهای چشمی وابسته به سن موثر است.
زیتون یک میوه گرمسیری است که آب و هوای گرم و مرطوب را دوست دارد.
جالب است بدانید که طبع میوه زیتون در صورتی که کاملا رسیده باشد، گرم است.
فرقی نمیکند زیتون سبز باشد یا سیاه، اگر کاملا رسیده باشد طبع آن گرم است و از نظر خشکی و تری، به سمت تعادل میل دارد.
ولی زیتون نارس سرد و خشک است.
میزان کالری به ازای هر یک عدد زیتون سبز درشت ۵ کیلو کالری انرژی است.
میزان کالری به ازای هر یک عدد زیتون سیاه درشت ۷ کیلو کالری انرژی است.
میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم زیتون خام سبز ۱۴۰ کیلو کالری انرژی است.
میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم زیتون خام سیاه ۲۰۰ کیلو کالری انرژی است.
روغن زیتون نرمکننده و صفرا بر است.
روغن زیتون دفعکننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آن را با آبلیمو مصرف کرد.
روغن زیتون کرمکش است.
روغن زیتون برای رفع سرفههای خشک مفید است.
برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید.
بدن بچههایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کمخونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.
برای رفع خشکی لثه، روغن زیتون را روی لثه بمالید.
برای برطرف کردن خراش و ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید.
خواص زیتون شور برای یبوست
زمانیکه مدفوع سفت و خشک بشود، دیگر نمیتوان آن را بهراحتی دفع کرد. این پدیده یبوست نام دارد.
روغن زیتون گزینهای مناسب برای دفع راحتتر مدفوع و بهبود یبوست است.
چربیهای موجود در روغن زیتون موجب روانشدن روده شده و به عبور راحتتر مدفوع کمک میکنند.
همچنین روغن زیتون موجب میشود تا مدفوع آب بیشتری را نگه دارد و نرمتر شود.
مصرف یک قاشق غذاخوری روغن زیتون با معدهٔ خالی در صبحها میتواند به بهبود یبوست بسیاری از افراد کمک بکند.
البته نباید بیشتر از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با معدهٔ خالی مصرف کنید؛
زیرا ممکن است این امر باعث اسهال و گرفتگیهای شکمی بشود.
اگر مبتلا به یبوست هستید و یا نشانه هایی از ابتلای این بیماری را دارید، توصیه می شود
از آن در سبد غذایی خود استفاده کنید و برای موارد حاد روزانه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به حالت ناشتا مصرف کنید.
خواص زیتون شور برای معده
هنگامیکه روغن زیتون به معده میرسد، نیروی عضلانی یا ماهیچهای در انتهای مری را کاهش نمیدهد.
به همین دلیل، خطر جریان و برگشت غذا از معده به مری (رفلاکس معده)، کاهش مییابد.
همچنین روغن زیتون از انقباضات معده جلوگیری میکند.
در نتیجه محتوای معده آهسته و به تدریج در دوازدهه آزاد میشود،
که احساس پری بیشتری ایجاد کرده و به گوارش و جذب مواد مغذی در روده کمک میکند.
زیتون دارای فیبر می باشد که به بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
زیتون دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریای قوی بوده و از ابتلا به عفونت معده پیشگیری می کند.
اگر می خواهید گوارش سالم تری داشته باشید زیتون را در رژیم خود قرار دهید.
مصرف زیتون و در پیشگیری از زخم معده و ورم معده (گاستریت) موثر است.
تحقیقات نشان داده ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در روغن زیتون برای درمان آثار بیماریهای ناشی از وجود این باکتریها مفید واقع می شود.
زیتون به جلوگیری از زخم معده و درمان اینگونه زخمها که به سبب وجود نوع خاصی از باکتری به وجود میآید کمک میکند
بنابراین زیتون به درمان ورم و زخم معده ناشی از برخی باکتریهای، خاص کمک میکند.
خواص زیتون شور برای کبد
روغن از تجمع چربی در کبد و افزایش تری گلیسیرید (TG) که منجر به کبد چرب می شود جلوگیری می کند.
حدود ۹۰ میلیون آمریکایی مبتلا به کبد چرب هستند و این یک عامل خطر عمده برای دیابت، حملات قلبی و حتی سرطان است.پژوهشگران اخیرا به این نتیجه رسیده اند
که روغن زیتون مانع تجمع تری گلیسیرید در کبد می شود.
تحقیق دیگر خواص مفید روغن زیتون در مبارزه با آسیب های مزمن کبدی اثبات شده است.
دلیلش این است که روغن زیتون دارای اثرات آنتی اکسیدانی است و توانایی تنظیم کار سلول کبد برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن را دارد.
خواص زیتون شور برای کودکان
زیتون یک منبع عالی از ویتامین ای ، آهن ، مس و کلسیم است که باعث رشد و تقویت استخوان های نوزاد می شود.
زیتون به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد شده و عفونت را کاهش می دهد.
استفاده از زیتون و روغن زیتون از بروز بیش فعالی در کودکان جلوگیری می کند.
برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی در کودک مفید است.
روغن زیتون سرشار از امگا۳ است و برای رشد مغز کودک شما مفید است.
خواص زیتون شور برای پوست
مقادیر زیاد آنتی اکسیدان موجود در زیتون سیاه و سبز باعث کاهش چین و چروک صورت شده و با آبرسانی بهتر پوست جوان سازی پوست را به دنبال دارد.
در زیتون ویتامین آ به وفور یافت می شود که باعث کاهش رادیکال های آزاد در پوست شده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
ویتامین آ موجود در روغن زیتون باعث روشن تر شدن و سفیدتر شدن پوست می شود.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.
مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت
و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.
خواص زیتون شور برای لاغری
سعی کنید از رژیم غذایی کم چرب دوری کنید چرا که باعث گرسنگی و پرخوری و افزایش وزن می شود.
روغن زیتون دارای چربی های سالم می باشد که اشتها را کاهش داده و از پرخوری و افزایش وزن جلوگیری می کند.
چربی های موجود در این میوه باعث افزایش چربی سوزی شده و لاغری را به دنبال دارد.
نیازی نیست که هر روز یک قاشق سوپخوری روغن زیتون مصرف کنید.
اگر شما نگران پیامدهای مصرف روغن زیتون برای کاهش وزن هستید، می توانید به مقدار کم از آن استفاده کنید.
می توانید آن را روی سالاد مورد علاقه تان بپاشید یا از آن بعنوان دیپ استفاده کنید.
خواص زیتون شور برای جنین در بارداری
زیتون در افزایش ایمنی بدن، روشن شدن پوست، رشد جنین، پیشگیری از دیابت بارداری و پیشگیری از ترک بارداری تاثیر بسزاری دارد.
علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیمها و سیستم ایمنی بدن بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن ما دارد.
روغن زیتون دارای آنتیاکسیدانهای قوی و خواص ضدالتهابی است و این باعث میشود
آنها به یک محافظ طبیعی در برابر سرطان تبدیل شوند زیرا التهاب کرونیکی و استرس اکسیداتیوی دلایل اصلی پیشرفت سرطان هستند.
زیتون به دلیل اینکه منبع غنی از مواد مغذی آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است میتواند از ترکیب خطرناک التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو مزمن جلوگیری کند.
زیتون سیاه منبع شناخته شده ویتامین E است که در خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بافت چربی سریع عمل میکند.
جنین برای رشد نیاز به ویتامین E دارد.
پس، هم مقدار و هم نوع غذایی که در دوران حاملگی مصرف می شود،
نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه اش با جنین ایجاد می شود، ایفا می کند.
طرز تهیه زیتون شور
در این روش باید بر روی میوه زیتون تمیز شده خراشی ایجاد کنید.
ایجاد خراش میتواند به صورت خراشیدن پوست میوه زیتون از ۴ طرف باشد
و یا ضربه زدن به میوه زیتون به نحوی که پوست میوه خراشیده شود
و یا اینکه با چاقو از دو طرف زیتون برشهای عمیقی تا هسته بزنید تا آب تا مرکز میوهها نفوذ کند.
سپس زیتونهای شکسته شده را خوب شسته و درون ظرفی که حداقل
دو برابر حجم زیتون گنجایش داشته باشد ریخته و ظرف را با آب ساده و سرد پر کنید.
به مدت ۱۰-۷ روز بطور مرتب هر صبح آب ظرف را تعویض کنید.
در این حالت زیتونها بطور نسبی تلخ زدایی میشوند. باید توجه داشت
که ظرف آب و زیتون در آفتاب یا مکان گرم نگهداری نشود.
اگر در خلال این مدت گندیدگی در زیتونها مشاهده شد، افزودن کمی نمک توصیه میشود.
سپس زیتونها را به مدت ۳ هفته، داخل آب نمک غلیظ (۱۰-۱۲%) قراردهید.
آب نمک بهتر است با آب جوشانیده و سرد تهیه شود و برای شور کردن آب بهتر است
از سنگ نمک استفاده کرد و حتی الامکان از نمک یددار استفاده نشود.
زیتونها با کمک سبدهای پلاستیکی در زیر آب قرار میگیرند.
به جای سبد میتوان از توریهای پلاستیکی مناسب
بطوری که زیتونها کاملا در آب غوطه ور شوند استفاده کرد.
زیتونها روی آب میآیند و برای همین باید به کمک توری یا آبکش زیتونها را داخل آب فرو کنید
وگرنه زیتونهایی که روی آب و در مرز هوا و آب هستند دچار گندیدگی میشوند.
در طی هفته دوم و سوم چنانچه غلظت آب نمک کم شود، باید تا حدود غلظت فوق اضافه شود.
برای نمک زدایی، زیتونها را از آب نمک خارج نموده و به مدت ۴۸ ساعت داخل آب خالص قرار داده و چند مرتبه آب را تعویض کنید.
سپس در آب نمک ۳ درصد و سرکه ۳ درصد نگهداری کنید.
زیتون شور خانگی سالم و خوشمزه شما آماده است.
نگهداری زیتون شور
یکی از راه حلهای اساسی، جلوگیری از فرآیند کپک زدن است.
برای این کار درون ظرف زیتون خریداری شده که آب نمک دارد
را باید تقریبا به اندازه نصف لیوان سرکه طبیعی ریخت تا از کپک زدن جلوگیری شود.
برای سالم ماندن زیتونها بهتر است مرتبا و در هفته یک بار محلول را تعویض کنید.
این یک پیشنهاد اساسی برای آن است محصولی که خریداری میکنید دچار هیچگونه مشکلی نشود.
پیشنهاد دیگر برای نگهداری زیتون شور آن است که کنسرو زیتون را پس از باز کردن، در یخچال نگهداری کنید.
دمای نگهداری برای زیتون باید خنک باشد و در دمای گرم زیتون دوامی نمی آورد.
زیتون شور برای دیابت
در زیتون چربی های غیر اشباع فراوانی دارد که با سرعت زیادی جذب گلوکز خون را کاهش می دهد و باعث کاهش قند خون در بیماران دیابتی می شود.
دیابت بیماری است که باعث عوارض جانبی در بدن می شود این عوارض ممکن آسیب های چشمی و بیماری های کلیوی باشد.
مصرف زیتون سیاه و سبز باعث کاهش خطرات احتمالی گفته شده می شود.
زیتون شور برای پسردار شدن
برای پسردار شدن باید از مواد غذایی حاوی سدیم و پتاسیم بالا استفاده کرد و مصرف کلسیم محدود گردد. مواد غذایی زیر توصیه می شود:
مرکبات- زردآلود- آناناس- موز- هلو- گلابی- سیب- گوجه سبز- آلو- خیار- خرما- گیلاس- تمشک- توت فرنگی- انجیر- خربزه- آب میوه و سبزی- حبوبات- کنگرفرنگی- گوجه فرنگی- پیاز- چغندرقرمز- زیتون– قارچ- کلم- ذرت- نخودسبز- سیب زمینی- سبوس- گندم- شاه بلوط- تره شاهی- کنسرو ماهی- ژامبون- کره- ماء الشعیر- کلوچه- نوشابه گازدار- نقل- قهوه- چای- مایونز.
زیتون شور برای سرماخوردگی
استفاده از روغن زیتون همراه با غذا سبب می شود که سیستم ایمنی بدن تقویت شود
از سوی دیگر زیتون به میزان زیادی ویتامین سی دارد که سبب می شود طول دوره بیماری سرماخوردگی کاهش یابد
و همینطور در کودکان سبب می شود که سیستم دفاعی بدن رشد بالایی داشته باشد.
طریق استفاده :
اگر علاقه به میوه زیتون دارید، در وعده ناهار و شام دو الی ۵ عدد زیتون را ثابت استفاده کنید.
در صورتی که بتوانید از روغن زیتون استفاده کنید می توانید آن را با سالاد ترکیب کنید.
روغن زیتون طبیعی سبب می شود که بدن در برابر ویروس های سرماخوردگی دفاع بیشتری داشته باشد.
زیتون شور در شیردهی
زنان شیرده یک روز در میان نصف لیوان هویج رنده شده همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع( زیتون)
و ۱ عدد لیموترش میل کنید که ملغمه ای از ویتامین های A، C و E به بدن شما برسد.
در طول مدت شیردهی؛ ویتامین E موجود در خون مادر در غدد پستان جمع می شود،
پس در طول تغذیه از طریق پستان ویتامین E ذخیره مادر به نوزاد منتقل می گردد.
بنابراین باید مقدار معینی از این ویتامین در طول دوران شیردهی حفظ گردد.
ویتامین E را برای نوزادان نابالغ تازه متولد شده با ناتوانی های لوزالمعده
یا کبدی نیز تجویز می کنند، زیرا تاثیر مناسبی بر سیستم کبدی-صفرایی می گذارد.
اما روغن زیتون نه تنها اسید چرب های لازم برای رشد نوزاد را فراهم می کند،
بلکه نسبت اسیدلینولئیک به اسیدلینولنیک آن (اسید چرب های ضروری) همانند شیر پستان می باشد.
اثر مفید اسیدهای روغنی در طول دوران حاملگی باقی می ماند.
بعلاوه اسید روغنی در جلوگیری از هیپرکلسترولامیا و سخت شدن شریان ها، که در دوران بچگی شروع می شود،
تاثیر بسزایی دارد. به نظر می رسد این اسید اثر مثبتی بر رشد و سخت کردن استخوان و رشد در طول دوره نوزادی، داشته باشد.
زیتون شور و فشار خون
روغن زیتون دارای چربی های سالم می باشد که باعث کاهش فشار خون می شود.
شما می توانید با مصرف روغن زیتون از فشار خون بالا جلوگیری کنید.
از آنجا که زیتون منبعی سرشار از چربی های خوب است، به شریان ها آسیب نمی زند
و منجر به کاهش فشار خون و کنترل هرچه بهتر کلسترول خون نیز خواهد شد.
اثرات کاهش فشار خون ناشی از مصرف روغن زیتون به دلیل وجود اسید اولئیک در آن است.
به طور کلی کسانی که رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون را پیروی می کنند، کمتر دچار التهاب قلبی عروقی می شوند.
ادویه زیتون شور
ترکیب زیر باعث طعم دار شدن زیتون می شود که باید با مقادیر گفته شده مورد استفاده قرار گیرد.
تعداد ۴ عدد برگ بو، ۲/۱ قاشق غذاخوری (۲.۵ میلی لیتر) رزماری خشک شده،
۱ قاشق غذاخوری (۵ میلی لیتر) تخم رازیانه و ۱ قاشق غذاخوری (۵ میلی لیتر) آویشن خشک.
مضرات زیتون شور
کسانی که دچار فشار خون بالا هستند ممکن است با مصرف عصاره برگ زیتون دچار فشار خون شدیدتر و سرگیجه شوند.
درخت زیتون از درختانی محسوب می شود که افراد زیادی به ان حساسیت دارند
البته میوه زیتون اینطور نیست ولی ممکن است برخی افراد به ان حساسیت داشته باشند.
حساسیت به زیتون بیشتر عوارض خود را در دهان و گلوی فرد نشان می دهد.
ممکن است برخی میوه های زیتون حاوی فلزات سنگینی مانند گوگرد ، بور ، لیتیم و قلع باشند
که مصرف زیاد این فلزات منجر به ایجاد بیماری های زیادی در بدن می شود.
البته از جای مطمئن زیتون خود را تهیه کنید جای هیچ نگرانی نیست
چون تقریبا در اکثر اوقات فلزات سنگین موجود در زیتون از حد مجاز کمتر هستند.
با گرم شدن، کمی از طعم و بوی این روغن از دست میرود.
گرم شدن در دمای بالا میتواند باعث بی ثباتی و ناپایداری روغن شود، که باعث ایجاد بیماری های قلبی در مصرف کنندگان شود.
مصرف زیاد میوه زیتون سبب لاغری، بیخوابی و اختلالات تنفسی میشود.
از مضرات زیتون با سود و کنسروی می توانیم به مشکل برای افرادی که فشار خون بالا و بیماری های قلبی دارند اشاره کنیم.
حساسیت به زیتون اگرچه بسیار نادر ولی به هر حال ممکن است.
ممکن است زیتون آلوده به برخی فلزات سنگین مانند قلع و لیتیوم باشد.
از سویی دیگر به دلیل شیوه نگهداری میزان نمک آن نیز بسیار بالا است
و این در حالی است که هیچ یک از این موارد برای داشتن یک بارداری سالم توصیه نمی شود.
در زنان باردار و همچنین مادرانی که به کودکان خود شیر میدهند، مصرف زیتون باعث کاهش قند خون و شیر مادر میشود.
به همین دلیل قبل از خوردن زیتون به مقدار زیاد باید با پزشک معالج خود مشورت کنید.
همچنین کاهش قند خون در بیماران دیابتی عاملی است که باعث احتیاط در مصرف زیتون توسط این افراد میگردد.
از این رو افراد دیابتی نیز میبایست قبل از مصرف زیتون بالا، با پزشک خود مشورت نمایند.
زیتون بر اساس روشهای فراوری، دارای مقادیر زیادی سدیم است.
این ترکیب باعث افزایش فشار خود در افراد میشود.
از این رو کسانی که دارای فشار خون بالایی هستند، نباید زیتون را به مقدار زیاد مصرف کنند.
زیتون ممکن است اثرات جانبی در کنار داروهای فشار خون یا قند خون داشته باشد؛
بنابراین در مصرف زیتون در کنار داروهای مذکور باید احتیاط لازم را داشته باشید.
زیتون در بعضی از کودکان ایجاد حساسیت می کند.