; خواص سقز برای لاغری و پوست صورت و رحم و ریه و دندان روازاده - فال و خواب
عصاره شیرین بیان برای لک ؛ طرز تهیه عصاره شیرین بیان برای لک صورت

عصاره شیرین بیان برای لک ؛ طرز تهیه عصاره شیرین بیان برای لک صورت

عصاره شیرین بیان برای لک عصاره شیرین بیان برای لک ؛ طرز تهیه عصاره شیرین بیان برای لک صورت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …

خواص مصطکی و کندر ؛ ترکیب مفید مصطکی و کندر برای تقویت اسپرم

خواص مصطکی و کندر ؛ ترکیب مفید مصطکی و کندر برای تقویت اسپرم

خواص مصطکی و کندر خواص مصطکی و کندر ؛ ترکیب مفید مصطکی و کندر برای تقویت اسپرم همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

روغن مرزنجوش برای حساسیت فصلی ؛ روغن مرزنجوش برای الرژی ها

روغن مرزنجوش برای حساسیت فصلی ؛ روغن مرزنجوش برای الرژی ها

روغن مرزنجوش برای حساسیت فصلی روغن مرزنجوش برای حساسیت فصلی ؛ روغن مرزنجوش برای الرژی ها همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص سقز

خواص سقز برای لاغری و پوست صورت و رحم و ریه و دندان روازاده

خواص سقز برای لاغری و پوست صورت و رحم و ریه و دندان روازاده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با سقز

سقز، یک ماده چسبناک مشتق شده از درخت پیستاکیا لنتیسوس است که چیوس سقز نامیده می شود.

این درخت به طور طبیعی در شمال آفریقا و کشورهای شرقی دریای مدیترانه رشد می کند.

به عنوان یک مکمل، سقز در کپسول هایی موجود است و یا می توان آن را به عنوان آدامس جوید.

قبل از استفاده از سقز به عنوان یک درمان گیاهی با یک ارائه کننده خدمات بهداشتی واجد شرایط مشورت کنید.

سقز همچون آنتی بیوتیک تا حدودی با باکتری عامل اصلی زخم معده و اثنی عشر مقابله می کند

ضمن این که بسیاری از اهالی محلی، شیره خام سقز را در حالت ناشتا می خورند، چون عقیده دارند موجب دفع سنگ کلیه می شود.

منظور از آدامس سقز، آدامسی است که از شیره سقز یا صمغ درخت بَن تهیه شده است.

استفاده انسان از صمغ ارزشمند درخت سقز، تاریخچه بسیار دور و درازی دارد.

شیره سقز به دلیل خواص باارزش دارویی و درمانی، از دیرباز مورد توجه بوده و در زمینه های متعدد، کاربردی شده است.

بر همین اساس از گذشته بسیاری از افراد با جویدنی سقز آشنایی دارند.

خواص سقز در طب سنتی

سقز از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و خشک است و در ۱۰۰ گرم از این ماده حدود ۴۸ کالری موجود است.

بیماری های قلبی به مشکلاتی که بر قلب یا رگ های خونی تاثیر می گذارند، اشاره دارد؛

اما دو عامل خطر اصلی کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند.

پودر سقز (۵ گرم در روز) کلسترول LDL را کاهش می دهد. همچنین در طول یک سال و نیم،

دیگر نشانه های بیماری قلبی و کبد (آپولیپوپروتئین B، AST، ALT، GGT) را کاهش می هد؛

در مطالعه روی موش ها، مکمل سقز فشار خون انقباضی و انبساطی را کاهش داد.

همچنین التهاب و آسیب به قلب و سایر اندام ها که می تواند ناشی از فشار خون بالا باشد را نیز کاهش می دهد.

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۷۹ نفر، ۱ گرم روزانه سقز خام سطح گلوکز ناشتا را به خصوص در افراد چاق کاهش داده است.

در یک کارآزمایی بالینی از ۱۰ نفر، جویدن آدامس سقز به مدت ۷ روز تجمع پلاک را کاهش داد،

در چندین آزمایش بالینی بیش از ۱۰۰ نفر، جویدن سقز سطوح باکتری بزاق را کاهش داده است.

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۶۰ بیمار مبتلا به IBD، روزانه ۲٫۸ گرم سقز به آنها داده شد

که کیفیت زندگی و IBD را بهبود بخشید (سطوح لیزوزیم، لاکتوفرین، و کالپروتکتین).

در یک آزمایش بالینی ۱۸ نفره مکمل های ترکیب شده با سقز (۲ / ۲ گرم در روز)،

نشانه های بیماری کرون را در طول ۴ هفته کاهش داده و سلامت عمومی و کلی را بهبود بخشید.

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۸ نفر با سوءهاضمه، ۳۵۰ میلی گرم سقز داده شد

و علائم سوءهاضمه مانند درد معده (هم به طور کلی و هم از اضطراب)، سوزش سردل و درد بالای شکم را کاهش داد.

در مطالعه ای با ۳۸ نفر از افراد مبتلا به زخم روده کوچک، سقز به ترمیم زخم و کاهش علائم کمک کرد.

در آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۷ زن به التیام زخم ها کمک کرد، اما این اثر بسیار ناچیز بود.

خواص سقز برای لاغری

مصرف سقز باعث می شود که شما لاغر شوید و وزن خود را از دست دهید.

با جویدن سقز میل شما به غذا خوردن کم می شود و کالری ناچیزی وارد بدن شما می شود.

خواص سقز برای پوست صورت

سقز سرشار از آنتی اکسیدان ها است که ثابت شده آسیب رادیکال آزاد را کاهش داده و سلول های زنده را احیا می کنند.

این کار به کاهش روند پیری و همچنین حفاظت از اندام های حیاتی از بیماری ها و زوال کمک می کند و شما را جوان و سرشار از نشاط نگه می دارد.

خواص سقز برای دندان

با جویدن آدامس طبیعی سقز بر میزان ترشحات بزاقی افزوده و از میزان اسید دهان کاسته می شود

و این خود عاملی برای رفع بوی بد دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندان است

و برای افرادی که دچار خشکی دهان هستند جویدن مستمر سقز توصیه می شود.

جویدن آن برای تقویت لثه و دندان و رویاندن گوشت تازه لثه و نیز تسکین درد دندان و خوشبو کردن دهان مفید است.

خواص سقز برای معده

در یک آزمایش بالینی ۱۸ نفره مکمل های ترکیب شده با سقز (۲ / ۲ گرم در روز)، نشانه های بیماری کرون

را در طول ۴ هفته کاهش داده و سلامت عمومی و کلی را بهبود بخشید.

علاوه بر کاهش تعداد دفعات بیرون روی، درد معده و گرفتگی عضلات، و مصرف داروهای ضد اسهال،

همچنین به طور قابل توجهی نشانه های کلیدی را کاهش می دهد و التهاب را تشدید و بدتر می کند (CRP).

در مطالعه روی موش ها، سقز مارکرهای متورم مرتبط با IBD را کاهش داد

اما در حیوانات دیگر، این اثر پس از ۶ روز نتیجه معکوس داشت.

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۸ نفر با سوءهاضمه، ۳۵۰ میلی گرم سقز داده شد

و علائم سوءهاضمه مانند درد معده (هم به طور کلی و هم از اضطراب)، سوزش سردل و درد بالای شکم را کاهش داد.

برای درمان رفلاکس معده هم توصیه شده است.

سقز همچون آنتی بیوتیک تا حدودی با باکتری عامل اصلی زخم معده و اثنی عشر مقابله می کند

خواص سقز برای کمر

روغن سقز ضد دردهای عضلانی است و کمر دردهای عضلانی را درمان می کند.

شیره سقز سفید بعنوان یک داروی گیاهی است که از دیدگاه حکمای طب سنتی مالیدن شیره سقز سفید

می‌تواند به درمان واریس ،استخوان درد، پا درد، گرفتگی عضلات، آرتروز، سیاتیک، زانو درد، روماتیسم،

ترمیم محل شکستگی ها و دردهای مزمن عضلانی و ماهیچه ایی کمک کند.

خواص سقز برای ریه و سرفه

پودر سقز که به صورت خوراکی مصرف میشود باعث نرم کردن سینه و همچنین تسکین دردهای ریوی میشود.

فتادو پنج گرم از آن را با ۱۵۰ گرم پیه آب کرده جگر بز مخلوط کنید و گرم کرده سه تا هفت شب موقع خواب کمی از آن را بخورید و بخوابید

سرفه که از رطوبت باشد یا سرفه ای که با گرفتن قلب همراه باشد را تسکین می دهد و گرفتگی قلب را درمان می کند .

خواص سقز برای کبد

مصرف روزانه ۵ گرم از سقز باعث شد آزمایش های خون شرکت کنندگان در یک تحقیق ، سطح آنزیم های کبدی مشخص ،

در مقایسه با سطوح اولیه را نشان می دهند، پس شاخصی برای بهبود سلامت کبد است.

همچنین برای پاکسازی کبد میتوان از ترشی بنه استفاده کرد.

خواص سقز برای شکستگی

شیره سقز سفید به عنوان یک داروی گیاهی به علت داشتن ویتامین D و املاح زیاد مخصوصا

کلسیم براى درمان واریس ،استخوان درد، پا درد، گرفتگی عضلات، آرتروز، سیاتیک، زانو درد،

روماتیسم، ترمیم محل شکستگی ها و دردهای مزمن عضلانی و ماهیچه ایی مفید است.

خواص سقز برای قلب

بیماری های قلبی به مشکلاتی که بر قلب یا رگ های خونی تاثیر می گذارند، اشاره دارد؛

اما دو عامل خطر اصلی کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند.

دو عامل خطر اصلی برای ایجاد بیماری های قلبی کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند که سقز روی هر دو تاثیر می گذارد

و به کاهش کلسترول و فشار خون بالا کمک می کند و از این طریق می تواند در کاهش بیماری های قلبی نقش داشته باشد.

همچنین مکمل سقز باعث کاهش فشار خون انقباضی و انبساطی و نیز التهاب

و آسیب به قلب و سایر اندام ها که می تواند ناشی از فشار خون بالا باشند میشود.

خواص سقز در بارداری

در تحقیقاتی که در علم طب سنتی برای سقز به عمل آمده بیان شده که کندر عامل تقویت حافظه و افزایش ضریب هوشی اشخاص است.

همین امر باعث می شود بسیاری از خانم های باردار برای افزایش هوش فرزندشان در این دوران کندر استفاده کنند.

زیاده روی در مصرف میوه بنه سقز سبب زخم شدن دهان و کم اشتهایی و در دوران بارداری

استفاده بیش از حد آن بر جنین تأثیر داشته و باعث بیش فعالی کودک می شود.

خواص سقز و عسل

مالیدن روغن سقز روی زخم به التیام آن کمک می کند و مخلوط سقز با عسل و عصاره آلوئه ورا جهت التیام زخم های دیابتی موثر است.

سقز برای عفونت

از آنجا که سقز یک داروی ضد التهاب و ضد قارچ قوی است، با کاهش علایم بیماری های متعدد، مانند عفونت های پوستی و واژن و دندان ارتباط دارد.

همچنین نشان داده شده است که سقز بیماری کبد را از عفونت محافظت و به جلوگیری از بیماری کبدی نیز کمک می کند.

سقز برای سوختگی

خاصیت ضد التهابی روغن سقز در درمان سوختگی های درجه یک و دو بسیار موثر است

و یکی از ترکیبات اصلی سازنده پماد آلفا می باشد . این روغن نقش پر رنگی در برطرف کردن لک های ناشی از سوختگی دارد .

اطبای طب سنتی بر این باورند که استفاده از روغن سقز لک های پوستی ناشی از ماه گرفتگی را نیز کم رنگ کرده و به بهبود آن کمک می کند .

سقز و روغن زیتون

سقز می تواند به عملکرد بهتر کبد و طحال نیز کمک کند و ضماد آن با پیه آب شده برای نرم کردن ناخن های تاب دار

و خشک و التیام شقاق نشیمنگاه مفید است و مخلوط آن با روغن زیتون

برای برطرف کردن ورم و ترک پوست و خارش بدن، بسیار سودمند است.

سقز و کندر

سقز                                                                                                 کندر
نرم است و راحت جویده می‌شود.                                               حالت جامد دارد و جویدنش نسبتا سخت است.
به رنگ زرد روشن است.                                                      به رنگ زرد مایل به نارنجی است.
به عنوان آدامس طبیعی استفاده می‌شود.                                                     به همراه اسفند برای تولید بوی خوش استفاده می‌شود.
در صنعت داروسازی کاربرد دارد. برای ساخت چسب و لاک نیز استفاده می‌شود.                                       در تولید مواد آرایشی و صابون عطری کاربرد دارد.

خواص کشیدن آدامس کوهی

در مطالعه ای با ۳۸ نفر از افراد مبتلا به زخم روده کوچک، سقز به ترمیم زخم و کاهش علائم کمک کرد.

در آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۷ زن به التیام زخم ها کمک کرد، اما این اثر بسیار ناچیز بود.

در این آزمایش سقز به صورت دهانی مصرف نشد، بلکه این کار به وسیله طبیبان سنتی و از طریق سوزاندن آدامس

و رزین سقز و کشیدن آن روی زخم بیش از ۳ روز به کار گرفته شد. این تنها مطالعه ای بود

که از دود سقز استفاده شد و مکانیسم ها و معانی آن تا حد زیادی ناشناخته باقی ماند.

اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید تفاوت هایی است که میان سقز جویدنی و قابل استعمال است می باشد.

کندر سخت تر از سقز است و از ان به صورت سوزاندن و مخلوط با اسفند به دلیل عطر دلنشینی که دارد استفاده می شود.

این دود سفید رنگ دارای خواص درمانی است و بخور و دود کندر همراه با اسپند در طب سنتی پیشنهاد شده است

اما به طور کلی بهترین روش برای مصرف سقز یا شیره درخت بنه مصرف به صورت جویدنی و آدامس می باشد.

از دود سقز برای درمان عفونت ریه و سینوزیت نیز استفاده می شود.

طریقه مصرف سقز

از سقز برای ساخت انواع قرص، کپسول، پودرهای قهوه و آدامس استفاده میشود

راستی محصولی با نام “تکه ای” هم جزو مکمل ها هست که در واقع قطعات محکم شده آدامس سقز خالص می باشد.

روش جوشاندن سقز و طرز تهیه آدامس سقز

برای تهیه آدامس سقز طبیعی با موم عسل به مواد زیر نیاز است:

موم عسل: ۱/۲ لیوان

پودر شکر: ۱ لیوان

عسل یا شربت ذرت به مقدار کافی

عصاره نعناع یا دارچین به مقدار کافی

برای تهیه آدامس سقز طبیعی با موم عسل، ابتدا باید ۲ عدد قابلمه نسوز را روی هم قرار دهید.

سپس موم عسل را داخل آن بریزید. زیر قابلمه را روشن کنید.

آن روی درجه حرارت متوسط قرار دهید. حرارت گاز به آرامی سبب ذوب شدن موم می گردد.

بعد از نرم و چسبناک شدن موم بلافاصله به سراغ مرحله بعد بروید.

در مرحله بعد عسل یا شربت ذرت را به موم عسل ذوب شده اضافه نمایید.

خوب آن را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. در مرحله بعدی باید طعم دهنده مورد نظر را به آدامس اضافه کنید.

بررسی ها نشان داده که بهترین طعم دهنده برای آدامس مومی طعم دهنده نعناع است.

اما می توان بنابر سلیقه خود از طعم دهنده های دیگری مانند دارچین، لیمو یا شیرین بیان و.. نیز استفاده نمایید.

مقدار ۵ قطره از طعم دهنده مورد نظر خود را به مخلوط آدامس خانگی اضافه کنید. آن را خوب هم بزنید.

در مرحله بعدی شکر را به مخلوط خود اضافه کنید. آن را هم بزنید.

مخلوط آدامس طبیعی مقداری سفت میشود. اکنون زمان بسته بندی آن رسیده است.

نهایتا برای بسته بندی آدامس میتوان از هر نوع قالبی (مثلا قالب یخ) استفاده کرد.

مخلوط آدامس تهیه شده را در قالب بریزید. سپس در یخچال قرار دهید.

بگذارید کمی سفت شود. سپس آن را از قالب خارج و میل نمایید.

مضرات سقز

مصرف سقز (تا ۱۰ گرم در روز) به طور کلی به خوبی تحمل می شود و هیچ گونه عوارض جانبی ندارد.

سقز ممکن است باعث واکنش های ایمنی یا آلرژی در برخی افراد شود. در برخی افراد مصرف سقز باعث یبوست می شود.

زیاده روی در مصرف میوه بنه سقز سبب زخم شدن دهان و کم اشتهایی و در دوران بارداری

استفاده بیش از حد آن بر جنین تأثیر داشته و باعث بیش فعالی کودک می شود.

همچنین در برخی افراد موجب یبوست یا آلرژی شده است. توجه داشته باشید

که سقز با برخی از دارو ها مانند پنتوپرازول (پروتونیکس) که برای زخم استفاده میشود

تداخل داره و ممکنه اثر هم رو خنثی کنند. حتما قبل ار مصرف اون با پزشک خود مشورت کنید.

در مورد خواص دود سقز هنوز به صورت علمی چیزی تایید نشده است و باید احتیاط کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 27 فروردین 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.