خواص قره قروت ؛ برای لاغری و پوست صورت و سرماخوردگی و فشار خون
هندوانه زرد و دیابت ؛ ایا خوردن هندوانه زرد برای افراد دیابتی مضره
هندوانه زرد و دیابت هندوانه زرد و دیابت ؛ ایا خوردن هندوانه زرد برای افراد دیابتی مضره همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …
فواید عسل برای معده و درمان معده درد و عفونت معده با مصرف عسل
فواید عسل برای معده فواید عسل برای معده ؛ درمان معده درد و عفونت معده با مصرف عسل همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …
زیتون شور برای زن باردار ؛ ایا مصرف زیتون شور برای زنان حامله مفیده
زیتون شور برای زن باردار زیتون شور برای زن باردار ؛ ایا مصرف زیتون شور برای زنان حامله مفیده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …
خواص قره قروت
خواص قره قروت ؛ برای لاغری و پوست صورت و سرماخوردگی و فشار خون همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد
آشنایی با قره قروت
قرهقروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.
قرهقروت یا قرهقروت یکی از فرآوردههای فرعی شیر است که به روش سنتی از کشک تولید میشود.
قره قروت از فراوردههای جانبی شیر بوده و از فرآیند حرارتی آب پنیر یا آب ماست یا پساب کشک تولید می شود.
این ماده غذایی ترش و خوشمزه طرفدارن زیادی دارد و نوع پاستوریزه و بهداشتی آن از خواص فراوانی برای بدن برخوردار است.
قره قروت دارای کلسیم فراوان بوده، به همین دلیل یکی از اصلیترین خواص قره قروت پیشگیری از پوکی استخوان بزرگسالان،
نرمی استخوان کودکان، پوسیدگی دندان ها، دردهای استخوانی و شکستگی های مکرر استخوان ها میباشد.
خواص قره قروت در طب سنتی
از نظر طب سنتی قره قروت دارای طبع سرد و خشک است و در ۱۰۰ گرم از این ماده ۲۴۰ کالری موجود است.
قرهقروت مانند سایر فرآوردههای لبنی، حاوی کلسیم است.
قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.
پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن (به ویژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک میکند.
قره قروت برای حرارت معده و کبد، اسهال و تبهای صفراوی گرم مفید است.
مصرف موضعی و مالیدنی آن میتواند برای ورمهای گرم مفید واقع شود.
مصرف آن موجب تسکین تیزی صفرا و خون میشود (برای صفراوی مزاجان مفید است) و تشنگی را برطرف میکند.
برای بهبود آفت دهان، زخمها و التهابهای دهان و لثه و تورم ته حلق توصیه میشود ( قره قروت را در کمی آب حل و قرقره کنند و سه تا پنج دقیقه در دهان بچرخانید)
از آنجایی که قرهقروت حاوی اسیدهای آلی میباشد، ضدعفونیکننده لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتریهای مضر در لوله گوارش میشود.
قره قروت حاوی ویتامین D نیز میباشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن میشود،
در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری میکند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری میکند.
مصرف آن در آشهای ساده باعث مزهدار شدن غذا شده و برای مشکلات ناشی از غلبه صفرا و خون بسیار مفید است.
خواص قره قروت برای لاغری و چاقی
کسانی که دارای مشکل لاغری هستند برای چاق شدن میتوانند قرهقروت مصرف کنند
و به طور کلی میتوان گفت کالری آن همچون نان بوده و سبب چاق شدن میشود.
خواص قره قروت برای مو
پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن (به ویژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک میکند.
خواص قره قروت برای پوست
کشک برای عفونت های پوستی هم بسیار مفید است.
کافی است یک دستمال را در کشک خیس کنید و استفاده کنید.
این دستمال خیسانده شده در کشک قادر است خاصیت ضد عفونی کننده برای پوستتان داشته باشد.
برای جوان سازی پوست خود می توانید از ماسک کشک استفاده کنید.
این ماسک حاوی یک قاشق کشک، یک قاشق ویتامین ث، برگ چای سبز و کمی عسل است
و به کاهش چین و چروک های پوست و جوان سازی پوست کمک می کند.
ماسک کشک که حاوی کشک، آبلیمو و عسل است، می تواند سلولهای مرده پوست را نابود کند
و پوست را پاکسازی کند. هر از چند گاهی از این ماسک برای پوست خود استفاده کنید.
از دیگر مضرات مصرف بیش از اندازه کشک بروز حساسیت پوستی است. کشک زیاد PH خون را کاهش می دهد و تاثیر منفی می گذارد.
خواص قره قروت برای یبوست
در طب سنتی آمده است که قره قروت دارای خواص ضد یبوست می باشد.
با مصرف قره قروت می توانید یبوست را درمان کنید.
خواص قره قروت برای دیابت
مصرف قره قروت باعث اسیدی شدن خون می شود و برای بیماری دیابت اصلا خوب نیست و می تواند خودش عامل دیابت باشد.
خواص قره قروت برای کبد چرب
زغال اخته و قرهقروت هر دو حاوی آنتوسیانینها هستند یعنی آنتیاکسیدانهایی که رنگهای متمایز را به توتها میدهند.
این دو ماده همچنین با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط هستند. چندین مطالعه روی حیوانات نشان دادهاند
که قرهقروت، زغال اخته، عصارهها و یا آبمیوه آنها میتوانند بهسلامت کبد کمک کنند.
مصرف این میوهها به مدت ۲۱ روز کبد را از آسیبهای احتمالی محافظت میکند.
خواص قره قروت برای سرماخوردگی
مصرف قره قروت دستگاه ایمنی بدن را تقویت و از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند.
خواص قره قروت در بارداری
صرف در حد تعادل قره قورت مشکلی نداره اما ممکنه در سه ماهه اول بارداری باعث معده درد شود و بهتره با احتیاط مصرف کنید.
خواص قره قروت در بدنسازی
قره قروت حاوی آمینو اسیدهای ضروری است که نقش بسزایی در ساخت پروتئین ها و عضله سازی ایفا میکنند .
خواص قره قروت و کشک
کشک از تغلیظ و یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می مونه و یا از ماست بدون چربی تهیه می شه.
میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلو کالریه
که می تونه به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجونده بشه!
کشک دارای طبیعت سرد و خشک و دیرهضمه و باعث تولید بلغم خام و نفخ می شه
و مصرف اون باعث تسکین تیزی صفرا و خون می شه و برای صفراوی مزاجان مفیده.
قره قروت از فرآورده های فرعی شیره که به روش سنتی از کشک تولید می شه.
طبیعت قره قروت سرد و خشکه و خوردن اون باعث تسکین تیزی صفرا و خون می شه و تشنگی رو برطرف می کنه؛
قره قروت برای رفع حرارت معده، کبد، اسهال صفراوی و تب های صفراوی گرم مفیده،
مصرف موضعی اون می تونه برای ورم های حاد مفید باشه.
قره قروت مثل باقی لبنیات برایی پیشگیری از پوکی استخوان خیلی مفیده، قره قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربیه.
هر ۱۰۰ گرم قره قروت حاوی ۲۴۰ کیلوکالری انرژیه که می تونه بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه رو تامین کنه.
قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربیه و نقش ساختاری و استحکامی در بدن به ویژه عضلات داره.
قره قروت دارای ویتامین D هست، این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می شه
و عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می کنه؛ همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ هم جلوگیری می کنه.
طرز تهیه قره قروت
دوغ ترش شده را در مشک می ریزند تا تمام چربی آن که کره می باشد جدا گردد.
بعد باقیمانده دوغ را می جوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف می کنند تا آب آن گرفته شود
و باقیمانده را که روی پارچه مانده است، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه درآورده، می گذارند تا خشک گردد
و نام آن را کشک می گذارند. آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد میجوشانند
تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قره قروت نام دارد به دست آید.
طرز تهیه قره قروت با آب پنیر
یک فرآورده سنتی خاص که فقط در استان چهارمحال و بختیاری تهیه می شود.
و از آب پنیر بدست می آید. چنانچه از آب پنیر گوسفندی در تهیه آن استفاده شود
خوشمزه تر می باشد. که از نظر تغذیه بسیار بسیار با ارزش است.
در تهیه این محصول آب پنیر گوسفندی یا گاوی را به مدت چند ساعت می جوشانند و خب هم می زنند،
سپس به آن مواد شیرین کننده مانند آب شکر، نبات، عسل، شیره توت و توت پودرشده اضافه می کنند.
سپس آن را روی آرد پهن کرده و ورز می دهند و به صورت رشته رشته باریک برش می دهند و بعد از خشک کردن آن را می شکنند.
طرز تهیه قره قروت با آرد
یک فرآورده سنتی خاص که فقط در استان چهارمحال و بختیاری تهیه می شود. و از آب پنیر بدست می آید.
چنانچه از آب پنیر گوسفندی در تهیه آن استفاده شود خوشمزه تر می باشد. که از نظر تغذیه بسیار بسیار با ارزش است.
در تهیه این محصول آب پنیر گوسفندی یا گاوی را به مدت چند ساعت می جوشانند و خب هم می زنند،
سپس به آن مواد شیرین کننده مانند آب شکر، نبات، عسل، شیره توت و توت پودرشده اضافه می کنند.
سپس آن را روی آرد پهن کرده و ورز می دهند و به صورت رشته رشته باریک برش می دهند و بعد از خشک کردن آن را می شکنند.
بهترین زمان خوردن قره قروت
بهترین زمان مصرف قره قروت به صورت ناشتا است که بیشترین جذب پروتئین و کلسیم را خواهد داشت.
البته این مطلب دارای تاییدیه علمی نیست و فقط با مجوز پزشک ناشتا قره قروت بخورید.
قره قروت سفید
چنانچه آب ماست یا پنیر را بجوشانند تا تبخیر شود و به مدت زیاد هم بزنند آرام آرام به ماده مایع و ترش تبدیل می شود
به نام قره قروت یا قارا حال اگر این میزان جوشیدن را بیشتر کنند این ماده به رنگ قهوه ای تبدیل می شود
و اگر درحین جوشیده شدن به آن نشاسته ذرت یا آرد گندم اضافه شود قره قروت رنگ سفید به خود می گیرد.
قره قروت سفید در درجه اول به میزان هم زدن و کمتر جوشیدن بستگی دارد.
قره قروت برای چربی خون
از مهمترین خواص قرهقروت، درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است.
قره قروت برای غلظت خون
قره قروت تاثیر زیادی روی غلظت خوم ندارد ولی اگر دنبال درمان غلظت خون هستید بهترین درمان مصرف انار و آب انار بعد از غذا می باشد.
قره قروت برای کرونا
قرهقروت حاوی ویتامین D بوده لذا سبب جذب کلسیم میشود و مصرف آن در دوران کرونا مفید است.
همچنین قرهقروت دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به بیماریهای عفونی و آنفلوآنزا جلوگیری میکند.
قره قروت برای آفت دهان
مقدار کوچکی از قره قوروت را روی محل آفت دهان خود قرار دهید سپس مدتی سوزش اولیه آن را تحمل نمایید.
بعد از گذشت ۵۰ ثانیه قره قوروت را از روی آفت دهان خود برداشته و مقدار جدید از قره قوروت را برای بار دوم روی آن قرار دهید.
در صورتی که این کار را به مدت هر ۲ ساعت یک بار در طول روز انجام دهید
پس از گذشت ۲۴ ساعت تمامی سوزش آفت دهان از بین رفته و آفت رو به بهبودی میل می نماید.
قره قروت در قورمه سبزی
قره قروت به دلیل مزه ترش در بعضی از شهرها در قورمه سبزی استفاده می شود و طعم خوبی هم به آن می دهد.
قره قروت در رژیم کتوژنیک
قره قروت در لیست مواد غذایی مجاز برای این رژیم دیده نمی شود.
قره قروت در شیردهی
قره قروت و کشک دارای پروتئین و پتاسیم می باشد
و لذا استفاده از قره قروت و کشک برای دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید است .
این لبنیات بسیار غنی است بطوری که تنها استفاده از ۵۰ گرم کشک ۱۰۰% نیاز روزانه مادر به کلسیم را تامین می نماید.
قره قروت و فشار خون
از آنجایی که برای تهیه قره قروت نمک زیادی مصرف میشود، خوردن آن برای افراد دارای فشار خون بالا خطرناک است.
طریقه مصرف قره قروت
قره قروت را می شود خام و یا در غذا استفاده کرد.
قره قروت در مرغ و قورمه سبزی و آش مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص قره قروت برای کودکان
قرهقروت مانند سایر فرآوردههای لبنی، حاوی کلسیم است. کلسیم از نرمی
استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری میکند
و باعث استحکام دندانها و تنظیم رشد و تقسیم سلولهای پوششی لوله گوارش میشود.
تاریخ انقضای قره قروت
سرعت فساد این محصول در درجه اول به میزان رطوبت و نحوه آبگیری از قره قروت بستگی دارد.
هرچه میزان رطوبت موجود در آن بیشتر باشد، فسادپذیری آن بالاتر خواهد بود و هرچه آبگیری بیشتری از آن صورت گرفته باشد،
جدول ارزش غذایی قره قروت
در ۱۰۰ گرم قره قروت
۲۴۰ کالری
۹/۶ پروتئین
چربی ۰٫۳
مضرات قره قروت
برای معدههای سرد، افرادی که قرقر شکم و نفخ دارند مضر است.
برای افراد سرد و خشک مضر است.
اسیدیته قره قروت از لواشک خیلی بیشتر است و مصرفش میتواند موجب فرسایش
مینای دندان شود و آثار مخرب را روی دندانها بگذارد. به همین دلیل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.
در ضمن زیادهروی در مصرف این فرآورده، به دلیل محتوای اسید آن، منجر به ضعف عمومی بدن شده و توصیه نمیشود.
زیاده روی در مصرف آن موجب نفخ و قولنج میگردد.
از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروبها، به فرآوردههایی
نظیر کشک و قرهقوروت، میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف اینگونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمی شود.