خواص سپستان برای ریه و کلیه و یبوست و سرفه و کبد و معده در طب سنتی

خواص سپستان

خواص سپستان برای ریه و کلیه و یبوست و سرفه و کبد و معده در طب سنتی

خواص سپستان برای ریه و کلیه و یبوست و سرفه و کبد و معده در طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با سپستان

سپستان گیاهی درختی با انواع مختلف می باشد که بهترین گونه درخت آن در بحرین رشد می یابد، برگ های درخت بدون کرک و بیضوی هستند

و میوه آن به شکل آلو و به درشتی لوبیا می باشد که زمان رسیدن به رنگ زرد و پس از خشک شدن به رنگ سیاه می شود.

در داخل این میوه شیره ای لزج و بی مزه می باشد که دارای مصرف دارویی هستند.این گیاه از تیره گاوزبان می باشد

و در سواحل خلیج فارس، جزیره خارک، هند، چین و تایوان رشد می کند.

سپستان در طول دوره رویش به هوای گرم و آبیاری کمی نیاز دارد و در ارتفاعات مختلف در نواحی گرمسیری

و در خاک های رسی عمیق و شنی رشد می‌کند و همانند دیگر گیاهان تیره گل گاوزبان در فصل پاییز یا بهار می‌توان آن را کشت کرد.

گل های سپستان در فصل بهار شکفته می‌شوند و میوه‌ آن نیز از اواخر مرداد ماه تا شهریور می‌رسد و برداشت به کمک دست انجام می‌شود.

خواص سپستان در طب سنتی

از نظر طب سنتی سپستان دارای طبع معتدل می باشد و کالری این گیاه در ۱۰۰ گرم ۸۶ می باشد.

از میوه، برگ و ریشه این گیاه می توان برای درمان گلو درد، سرماخوردگی و مشکلات سوء هاضمه استفاده کرد.

از جوشانده درخت سپستان می توان برای کاهش تب و سوء هاضمه کمک گرفت.

میوه درخت سپستان از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است.

محافظت از کبد از جمله خواص سپستان به شمار می آید.

ویتامین موجود در میوه رسیده این درخت برای رشد مو بسیار مفید است.

از قدیم الایام سپستان را به همراه تخم مرو، دانه بارهنگ (خواص دانه بارهنگ) و به دانه که دارای خواص موسیلاژ هستند

با نام چهار تخمه برای درمان سرفه و نرم کردن سینه مصرف می کردند.

با استفاده از سپستان می توان گرفتگی صدا را برطرف نمود.

برای کاهش فشار خون از سپستان استفاده کنید.

دم کرده سپستان را برای کاهش سرفه و برطرف نمودن تشنگی مورد مصرف قرار می دهند.

برای بیماران ریوی و طحال می توان از میوه این درخت تجویز نمود.

از پودر دانه این گیاه برای درمان بیماری های قارچی استفاده می شود.

برای بهبود زخم ها نیز می توان از برگ درخت سپستان بهره گرفت.

برای بند آوردن و قطع اسهال می توان به خوردن جوشانده سپستان اکتفا کرد.

برای از بین بردن قولنج روده ها می توان از عصاره پوست درخت سپستان بهره گرفت.

از دیگر مزایای سپستان درمان دردهای قفسه سینه و زخم گلو می باشد.

خواص سپستان برای لاغری

سپستان به دلیل کالری کم می تواند در امر لاغری به شما کمک کند

ولی خاصیت آنچنانی برای این کار ندارد و برای لاغری توصیه می کنیم سراغ چای سبز و دارچین و لیمو و عناب بروید.

خواص سپستان برای دیابت

برگ های سپستان انقباضات ناشی از استیل کولین را کاهش می دهند.

آلکالوییدهای پیرولیزیدینی اشباع شده موجود در برگ ها اثر سیتوتوکسیک بر روی سلول های کارسینوما دارند.

عصاره متانلی برگ ها آنتی هیستامین قوی نیز می باشد.

به خاطر میزان کروم بالای آن تحمل به گلوکز را به بالا می برد و در دیابتی ها مصرف دارد.

خواص سپستان برای ریه

برگ های این گیاه را می جوشانند و از آن جهت بهبود گرفتگی صدا استفاده می کنند.

یا اینکه می توانند آن را در دهان گذاشته و بمکند که در تسکین ریه ها و بهبود سرفه های خشک نیز بسیار موثر است

دم کرده سپستان را برای کاهش سرفه و برطرف نمودن تشنگی مورد مصرف قرار می دهند.

برای بیماران ریوی و طحال می توان از میوه این درخت تجویز نمود.

خواص سپستان برای سرماخوردگی و گلو درد و سرفه

از میوه، برگ و ریشه این گیاه می توان برای درمان گلو درد، سرماخوردگی و مشکلات سوء هاضمه استفاده کرد.

یکی دیگر از خواص این گیاه جهت درمان گلو درد می باشد بدین منظورمیوه،

برگ و ریشه این گیاه سرماخوردگی، گلو درد و مشکلات سوء هاضمه را برطرف می نماید.

خواص سپستان برای کلیه

داروسازان سنتی و عرب این میوه را به نام «اطباءالکلیه» لقب داده‏اند، چون داروی مناسبی برای امراض کلیوی بود.

خواص سپستان برای یبوست و معده

میوه گیاه سپستان دارای آهن و آنتی اکسیدان است و بخاطر دارابودن لزجی (چسبندگی) برای دفع انگل

در معده بویژه برای کودکان بسیار مفید و برای کسانی که مشکل یبوست دارند، روان کننده خوبی است.

از این گیاه برای برطرف کردن یبوست و تنظیم عادت ماهیانه نیز استفاده می شد.

همچنین جوشانده آن را با شکر و دمکرده گل ختمی برای معالجه نقرس نیز استفاده می کردند.

خواص سپستان برای کبد

از مهم ترین ویژگی های سپستان محافظت از کبد می باشد ولی اگر بیش از اندازه مصرف شود باعث تضعیف کبد می شود.

خواص سپستان برای نوزادان و کودکان

معمولا دادن داروهای گیاهی به نوزادان و کودکان توصیه نمی شود مگر با تجویز پزشک متخصص.

خواص سپستان در بارداری

متاسفانه هیچ تحقیق معتبری بر روی مصرف سپستان در بارداری صورت نگرفته است،

بنابراین اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا استفاده از سپستان در بارداری به هر شکل،

بی خطر است یا خیر، در دست نیستند. به همین دلیل نیز توصیه می شود

که جانب احتیاط را حفظ کرده و بدون مشورت با پزشکتان از این میوه نخورید.

خواص سپستان و عسل

سپستان دارای طبع معتدل رو به سرد است و برای افراد سرد مزاج مناسب نیست ولی اگر با عسل خورده شود هیچ مشکلی نخواهد داشت.

سپستان برای پوست

پودر دانه این گیاه به صورت موضعی برای بیماری های قارچی پوست استفاده می شود.

سپستان و شیر

برای اینکه سپستان تاثیر بیشتری روی بیماری ها داشته باشد گاهی با شیر میل می شود که تاثیر آن را دو چندان می کند.

سپستان و اسهال

در طب سنتی آمده است که برای بند آوردن و قطع اسهال می توان به خوردن جوشانده سپستان اکتفا کرد.

سپستان و کولیت

برای درمان کولیت روده باید مقداری پوست شاخه‌های باریک سپستان را بجوشانید و صاف کنید و آن را بعد از غذا بنوشید.

سپستان و صفرا

میوه سپستان در درمان تبهای گرم مزاج صفراوی با سایر داروها بسیار توصیه می گردد.

طرز تهیه دمنوش سپستان

میوه این گیاه هم به صورت تازه در فصل خودش مصرف میشود و هم بصورت خشک در عطاری ها موجود است

که به صورت دم نوش مصرف میشود چهار تا پتج دانه از میوه خشک شده در قوری ربخته

و مقداری آب اضافه کرده ومیگذارید دم کند ومیتوان با کمی نبات مصرف کرد.

طرز مصرف سپستان

از میوه کال و نارس آن جهت آماده کردن ترشی استفاده میگردد و از میوه رسیده آن به صورت دم کرده مصرف می گردد.

برای آماده کردن دم کرده سه پستان از ۵ تا ۳۰ عدد میوه که بستگی به نیاز دارویی دارد، می‌توان مصرف نمود.

خواص دمنوش عناب و سپستان

برای کاهش سرفه خوب است.

برطرف کننده تشنگی هستند.

هر دو برای اسهال و تقویت و کمک به کلیه مفید هستند.

کاهش دهنده فشار خون هستند.

جوشانده عناب و سپستان برطرف کننده گرفتگی صدا است.

خواص برگ درخت سپستان

از میوه، برگ و ریشه این گیاه می توان برای درمان گلو درد، سرماخوردگی و مشکلات سوء هاضمه استفاده کرد.

برای بهبود زخم ها نیز می توان از برگ درخت سپستان بهره گرفت.

برگ و میوه سپستان دارای آلکالوئیدهای پیرالوزیدین، کومارین ها، ساپونین ها، ترپن ها و استرول ها است. در برگ ها مقدار بالایی کروم هم وجود دارد.

در برگ ها به میزان زیادی کروم هم موجود است.مواد مهم روغن دانه ها اسیداولئیک،

اسیدلینولئیک، اسیدبِهِنیک، اسیدآراشیدیک، اسیداستئاریک و اسیدپالمیتیک می باشد.

برگ های پودر شده آن به شکل موضعی برای آرام نمودن سردرد و بهبود زخم ها مصرف می گردد.

برگ گیاه سپستان دارای خواص مدری، عرق آوری، مسکنی و تصفیه خون می باشد.

مضرات سپستان

مصرف سپستان بدون مطلح آن برای کبد و قلب مضر بوده است.

استفاده بیش از حد از این گیاه برای معده خطرناک بوده و باعث ضعیف شدن کبد می شود.

افراد سرد مزاج باید این گیاه را همراه گل سرخ و گرم مزاج ها با عناب مصرف نمایند.

دسته بندی: خواص مواد غذایی
بروز رسانی توسط در شنبه 7 خرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.