خواص جو ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و پوست

خواص جو

خواص جو ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و پوست

خواص جو ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و پوست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با جو

خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است.

اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند.

بر پایه نظریه والیوف، مبدأ جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبدأ نوع بدون ریشک،

ریشک کوتاه و کلاهک دار، آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.

جو بسیار سالم و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مفید گیاهی است که به بهبود هضم غذا کمک می کند،

با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن شده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن

مانند دیابت، بیماری های قلبی و حتی انواع خاصی از سرطان را از بین می برد.

جو یکی دیگر از غلات پرمصرف است و از مواد غذایی غنی در فیبر، ویتامین، مواد معدنی همچون

ملیبدن، منگنز و سلنیوم است. فیبر زیاد و گلوتن موجود در جو هم می تواند باعث نفخ شود.

طبع جو سرد و خشک است. بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.

جو و استفاده از سوپ جو، علاوه بر فاکتور yum ، دلیل خوبی برای کاهش آن وجود دارد:

جو، یکی از آن غلات باستانی است که ما در مورد آن بسیار شنیده ایم، دارای یکسری فواید سلامتی است.

شما می توانید جو را به انواع مختلف پیدا کنید:

نه تنها آشناترین جو مرواریدی (که استفاده از آن در سوپ جو کاربرد دارد) ،

بلکه آرد جو، پوسته، غلات و… . مانند سایر غلات کامل، برای شما فوق العاده مفید است.

در واقع، مطالعات اپیدمیولوژیک خوردن جو را با احتمال کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها مرتبط کرده است.

خواص جو در طب سنتی

طبع جو از نظر طب سنتی سرد و خشک است و ۱۵۶ گرم جو (تقریبا یک فنجان) حاوی ۶۰۷ کالری می باشد.

جو هنگامی که به عنوان یک دانه کامل مصرف می شود، منبع خوبی از ویتامین B1، نیاسین، مولیبدن، مس، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و فیبر است.

جو به دلیل مقادیر بالای فیبری که دارد به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

مقادیر بالای فیبر های نامحلول موجود در جو با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

محتوای بالای فیبر نامحلول موجود در جو ممکن است به جلوگیری از تشکیل سنگ های کیسه صفرا کمک کرده و احتمال جراحی کیسه صفرا را کاهش دهد.

مطالعات نشان داده که بتا گلوکان های موجود در جو با اتصال به اسیدهای صفراوی، کلسترول بد خون را کاهش می دهند.

مقادیر بالای فیبر موجود در جو با کاهش فشار خون و کلسترول خون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

جو ممکن است با کاهش سطح قند خون و بهبود ترشح انسولین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

مقادیر بالای فیبر نامحلول موجود در جو به کاهش زمان لازم برای پاک کردن روده ها کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

فسفر، کلسیم، مس، منیزیم و روی موجود در جو همگی در بهبود ساختار و استحکام استخوان نقش مهمی دارند.

جو حاوی بتائین است که بدن می تواند آن را به کولین تبدیل کند. کولین به بهبود خواب، حرکت ماهیچه ها، تقویت حافظه و بهبود یادگیری کمک می کند.

تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است، اما جو در بین غلات سبوس دار یکی از بهترین منابع

یک ماده شیمیایی به نام tocols است که گزارش شده است دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به طور بالقوه خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

زنان یائسه ای که فشار خون بالا، کلسترول زیاد یا ‏بیماری‌های قلبی-عروقی دارند بهتر است ۶ بار در هفته جو مصرف کنند‎.

خواص جو برای لاغری و چاقی

جو به دلیل مقادیر بالای فیبری که دارد به کاهش اشتها کمک کرده

و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

جو حاوی یک فیبر محلول معروف به نام بتا گلوکان است.

بتا گلوکان می تواند ماده ای مشابه ژل را در روده ایجاد کند که باعث کند شدن هضم و جذب مواد مغذی شده

و به این ترتیب باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری می شود.

با بررسی ۴۴ مطالعه مشخص شده که فیبر های محلول مانند

بتا گلوکان مؤثرترین نوع فیبر برای کاهش اشتها و جذب مواد غذایی هستند.

علاوه بر این، فیبر محلول ممکن است چربی های شکم مربوط به بیماری های متابولیک را هدف قرار دهد.

جو،  پر از فیبر است. فیبر باعث می شود که شما احساس سیری طولانی مدت تری داشته باشید

و از خوردن غذا اجتناب کنید. جو از از چاقی و توزیع چربی شکم جلوگیری می کند؛

و اگر جو پرک به عنوان یک مکمل روزانه مصرف شود، حتی می تواند بعنوان درمان کمکی برای اختلالات متابولیکی عمل کند.

در مقایسه با سایر غلات آماده برای صبحانه از انرژی بیشتری برخوردار می باشد.

به همین دلیل است که می توانید جو پرک را در رژیم غذایی خود جایگزین مواد غذایی دیگر کنید و به مدت بیشتری می تواند شما را سیر نگه دارد.

مطالعات نیز نشان داده اند که یک رژیم غذایی غنی از دانه های کامل مثل جو، می تواند به تنظیم وزن بدن کمک کند.

مصرف زیاد دانه ها ی غلات با افزایش وزن بدن رابطه معکوس دارد.

جو همچنین می تواند آب را جذب کند که با اینکار خواص اشباع آن افزوده می شود؛

و بتا گلوکان در جو، می تواند تخلیه معده را به تاخیر بیندازد.

جوپرک در کاهش وزن موثر است.

همه آنچه شما نیاز دارید یک فنجان جو پرک و مقداری دارچین و دو لیتر آب است.

آنها را با هم مخلوط کنید و برای یک ماه هنگامی که معده خالی است مصرف کنید؛

و البته، باید با رژیم غذایی مناسب و ورزش همراه باشد. بعد از یک ماه از نتیجه آن شگفت زده شوید.

خواص جو برای دیابت

جو ممکن است با کاهش سطح قند خون و بهبود ترشح انسولین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

این موضوع تا حدودی به دلیل داشتن منیزیم موجود در جو است،

ماده معدنی که نقش مهمی در تولید انسولین و استفاده از قند بدن دارد.

جو همچنین سرشار از فیبر محلول است که با حرکت در دستگاه گوارش به آب

و سایر مولکول ها متصل می شود و جذب قند را به جریان خون کند می کند.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه جو به مدت

سه ماه میزان انسولین و قند خون ناشتا را ۹ تا ۱۳ درصد کاهش می دهد.

جو می‌تواند دیابت نوع ۲ را کنترل کند. با اینحال ما ‏می‌توانیم با‎ ‎کاهش وزن‎ ‎و انجام فعالیت‌های ورزشی

و استفاده از رژیم غذایی ‏مناسب از بروز دیابت جلوگیری کنیم؛

بنابراین غذا‌هایی که حاوی فیبر بالایی هستند باید در رژیم ‏غذایی افراد دیابتی قرار گیرند.

جو نیز به خاطر محتوای فیبر بالایش برای این بیماران عالی است.

‏دانه جو حاوی ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی است و می‌تواند جذب گلوکز را کندتر کند.

‏مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۶ نشان می‌دهد که

مصرف جو در افرادی با مقاومت به انسولین، ‏می‌تواند سطح گلوکز را کاهش دهد‎.

خواص جو برای اسب

مملوء از نشاسته است(کربوهیدرات)،به همین دلیل قابلیت هضم بالایی دارد.

ولی برای مصرف و هضم بهتر لازم به ذکر است که بهتر است خرد یا آسیاب شوند

تا جداره سخت انه جو پاره و خرد شود تا قابل هضم شود در این صورت جو بسیار مفید است،

جالب است بدانید که اگر جو را بدون اینکه آسیاب کنبد در جیره اسب بگنجانید مقدار زیادی از جو ها دست نخورده دفع می شود.

این دانه حدود ۱۰ درصد پروتئین دارد ولی از لحاظ ویتامین های ای و دی و ایی فقیر است

و کلسیم کمی دارد و محدودیت دیگر جو این است که مصرف بالای آن نیز مضر است.

برای برخی از اسب ها خوش خوراک نیست! بخصوص که طعم دیگر غلات را چشیده باشند.

خواص جو برای دام

استفاده از جو در خوراک دام از قدیم رواج داشته و یک ماده خوراکی ایده ال برای نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان محسوب می شود.

از دانه جو در مرحله اول جهت تامین انرژی و در مرحله دوم تامین پروتئین استفاده می شود.

جو به طور میانگین بین ۱۱ الی ۱۲ درصد پروتئین دارد. ارزش جو به طور کلی به واریته ، میزان پروتئین و وزن حجمی دانه دارد.

جو در مقایسه با ذرت ، پروتئین ، متیونین ، لیزین ، سیستئین و تریپتوفان بیشتری دارد

و همچنین از نظر اسید امینه لیزین همچنین ویتامین های a , d , e و ماده معدنی کلسیم فقیر می باشد.

جو به دلیل سرعت سریعتر تخمیر نشاسته در مقایسه با ذرت ،

ترکیب همزمان تر انرژی و نیتروژن را فراهم می کند

و در نتیجه باعث بهبود جذب مواد مغذی میکروبی می شود.

خواص جو برای پوست و مو

در حال حاضر ، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد مصرف جو به بهبود سلامت پوست یا مو کمک می کند

با این وجود، جو به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد می تواند برای سلامت پوست و مو مفید باشد؛

لیزین موجود در جو برای تشکیل کلاژن، فراوان ترین پروتئین در بدن لازم است. کلاژن به پوست خاصیت ارتجاعی می بخشد.

جو همچنین حاوی سلنیوم است، یک ماده معدنی که به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند عمل کرده

و به محافظت از سلول های پوستی در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند.

جو همچنین حاوی روی، ویتامین های گروه B و آهن است که همگی برای تقویت سلامت پوست و مو ضروری هستند.

خواص جو برای کبد

مطالعات نشان داده که بتا گلوکان های موجود در جو با اتصال به اسیدهای صفراوی، کلسترول بد خون را کاهش می دهند.

بدن شما این اسید های صفراوی – که کبد شما از کلسترول تولید می کند – را از طریق مدفوع خارج می کند.

کبد باید از کلسترول بیشتری برای ساختن اسید های صفراوی جدید استفاده کند و به نوبه خود میزان کلسترول موجود در خون را کاهش دهد.

خواص جو برای یبوست و معده

مقادیر بالای فیبر های نامحلول موجود در جو با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

در یک مطالعه چهار هفته ای بر روی زنان بزرگسال مشخص شد که خوردن جو بیشتر باعث بهبود عملکرد روده و افزایش حجم مدفوع در آن ها می شود.

از طرف دیگر، محتوای فیبر محلول موجود در جو مواد غذایی را برای باکتری های سالم روده فراهم می کند

که به نوبه خود اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) تولید می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که SCFA ها به تغذیه سلول های روده، کاهش التهاب و بهبود علائم اختلالات روده

مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک می کنند.

خواص جو برای مرغ تخمگذار

جو غله ای با انرژی و پروتیئن متوسط است که خصوصیات آن در میان یولاف و گندم قرار دارد .

قابلیت هضم جو در پرنده های جوان کمتر است که احتمالا به علت وجود بتاگلوکان هاست.

مقدار پروتئین جو به طور معمول ۱۱ تا ۱۲ درصد است که در بعضی شرایط میزان آن به ۱۴ تا ۱۶ درصد هم می رسد .

جو حاوی مقادیر متوسطی از بازدارنده تریپسین است که نحوه ی عمل آن به ترتیب قرار گرفتن اسید آمینه آرژنین بستگی دارد.

بیشتر نمونه های جو ۴ تا ۹ درصد بتاگلوکان دارند هر چند که رویش آن در آب و هوای خشک

با رشد سریع و برداشت زودتر می تواند میزان آن را به ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش دهد.

به نظر می رسد که اضافه نمودن آنزیم های صنعتی بتاگلوکاناز به جیره های حاوی بیش از ۱۵ تا ۲۰ درصد جو سبب بر طرف کردن مشکلات آن می شود.

مطالعات اولیه نشان داده است که هر نوع آنزیم صنعتی بتاگلوکاناز را در هر کیلو گرم جیره فراهم نماید.

خواص جو در بدنسازی

از آنجا که جو دوسر منبع بسیار خوبی از کربوهیدرات های سالم، پروتئین و فیبر است،

می تواند علاوه بر اینکه به عنوان یک ماده عالی در رژیم غذایی بدنسازان قرار گیرد،

در ترمیم ماهیچه ها و رشد آن ها نیز موثر است.

جو کربوهیدراتی پیچیده است که مدت زمان زیادی طول می کشد تا هضم شود.

از این رو شما برای مدت طولانی تری انرژی لازم را در اختیار دارید.

جو یکی مواد غذایی است که سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین و فیبر و

انواع مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم و روی است که فواید بسیاری برای بدنسازان دارد.

مصرف جو دوسر یک گزینه سالم و بسیار مفید است،

خواه شما به دنبال کاهش وزن باشید، خواه قصد عضله سازی و بدنسازی داشته باشید.

جو پرک مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات دارد؛ کربوهیدرات های موجود در جو دوسر

به افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران برای تمرینات ورزشی و بدنسازی کمک می کند.

متخصصان توصیه کرده اند که ورزشکاران ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع تمرینات ورزشی یک وعده حاوی جو پرک مصرف کنند؛

شما می توانید پنکیک صبحانه، غلات صبحانه و یک کاسه سوپ کدو با جو دوسر پرک استفاده کنید.

خواص جو در بارداری و شیردهی

می دانیم که جو نیروگاهی از مواد مغذی حیاتی، فیبر و آنتی اکسیدان است.

نوشیدن آب جو هر روز مانند جادو عمل می کند تا گوارش بهتری را فراهم آورد و ضعف صبحگاهی را تسکین دهد.

همچنین به تنظیم قند خون کمک می کند ، بنابراین از خطر ابتلا به دیابت حاملگی جلوگیری می کند.

ماهیت مدر آن از احتباس آب در دوران بارداری جلوگیری می کند.

جو پرک منبع غنی از آهن بوده و نه تن‌ها در افزایش شیر مادر موثر است، بلکه به حفظ آب بدن مادر در دوران شیردهی نیز کمک می‌کند.

شما می‌توانید جو را جوشانده و در طول روز استفاده کنید.

همچنین می‌توانید جو را با سایر سبزیجات مورد علاقه خود ترکیب کرده و روزاه از آن‌ها استفاده کنید.

این ماده غذایی شامل فیبر بوده و به راحتی هضم می‌شود.

یک کاسه جو دو سر، غذای کاملی برای صبحانه است.

اگر فکر می‌کنید که بلغور جو دوسر برای شما اشتهاآور نیست، شما می‌توانید به جای آن از کوکی‌های جو دو سر استفاده کنید.

جو نه تنها بدن مادران را هیدراته می کند، همچنین شیردهی را افزایش می دهد.

شما می توانید جو را بجوشید و سپس آب و عصاره آن را بخورید. می توانید از جو به همراه سایر سبزیجات مورد علاقه خود استفاده کنید.

جو حقیقتا یکی از غذاهای سالمی است که هنگام شیر دهی برای افزایش شیر می توانید استفاده کنید.

خواص جو در صبحانه

اگر می خواهید از جو در صبحانه استفاده کنید بهتر است از جو دو سر استفاده کنید که مقوی تر است.

جو تنها برای پختن سوپ نیست. نتایج تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که اگر جو برای صبحانه مصرف شود، محتوای فیبری آن می‌تواند شما را سیرتر نگه دارد.

جو پرک صبحانه ای مناسب و مقوی برای بدنسازان و ورزشکاران بوده زیرا دارای خاصیت هایی برای تقویت انرژی است.

جو دو سر دارای کربوهیدرات های پیچیده و پروتئین بسیار است که به بدن انرژی زیادی می رساند.

غلات کامل به آرامی جذب بدن می شوند و باعث خواهند شد تا احساس سیری طولانی تری داشته باشید.

جو پرک دارای نیاسین، تیامین و فولات است که باعث متابولیزه شدن انرژی می شوند و قدرت مورد نیاز بدن را در طول روز تامین می کنند.

جو پرک دارای خواص بسیاری برای ورزشکاران است.

جو برای نقرس

در طب سنتی امده است که ضماد آرد جو با آب برای نقرس گرم و با آب گشنیز تازه برای تحلیل خنازیر و ورم های گرم سفت و ورم گلو مفید است.

جو برای کم خونی

کمک به درمان کم خونی یکی دیگر از خواص جو است. آهن موجود در جو با افزایش حجم خون از کم خونی و خستگی پیشگیری می‌کند.

مقادیر بالای آهن و ویتامین B12 موجود در شیر جو دوسر به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون کمک کرده و برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن مفید می باشند.

جو برای بیماران کلیوی

جو به عملکرد مناسب کلیه کمک می‌کند.

جو همچنین با جلوگیری از بروز سنگ کلیه و حمایت از سلامت کلیه ها با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها شناخته شده است،

اما تحقیقات جدی برای حمایت از این گفته وجود ندارد.

جو در رژیم کتوژنیک

در رژیم کتوژنیک نیم توانید از جو و سایر فرآورده های آن مانند آرد جو استفاده کنید.

جو و گندم

گندم و جو دو دانه بسیار معروف در خانواده بزرگ غلات هستند

که از هزاران سال پیش توسط انسان کشت و برداشت می شده اند

و از اولین گیاهان اهلی شده محسوب می شوند.

این دو غلات که امروزه به عنوان محصولات زراعی مهم در جهان شناخته شده

و در تولید مواد غذایی، نوشیدنی ها و غذای حیوانات از آن ها استفاده می شود

ظاهرا شباهت زیادی به هم دارند اما در واقع از بسیاری جهات از جمله نحوه پردازش،

موارد مصرف، ارزش غذایی و فواید برای سلامتی با هم متفاوت می باشند.

دانه های گندم تپل تر و گرد تر از دانه های جو هستند. دانه های جو بطری شکل و جنین در جو عمیق تر از دانه گندم می باشد.

در گندم در هر گره یک سنبلچه وجود دارد اما در جو در هر گره سه سنبلچه وجود دارد.

تفاوت دیگر در نوع خوشه بندی است ،دانه بندی گندم متصل و دانه بندی جو جدا از هم است.

سنبلچه گندم چند گلی است اما سنبلچه جو تک گلی است.

جوانه زدن بذر گندم تک قطبی(از یک سمت )اما جوانه زدن جو دو قطبی (از دو سمت) است.

گوشوارک در جو بلندتر از گندم است و مانند صلیب بر روی هم قرار می گیرد.

زبانک در جو بلند تر از گندم است.

انتهای برگهای گندم تیز، درصورتی که انتهای برگ جو گرد ( مدور ) است.

عرض پهنک برگها در جو بیشتر و طول برگهای آن کمتر از گندم است.

رنگ برگهای گندم سبز تیره و رنگ برگهای جو معمولا سبز روشن است.

از نظر رنگ مزرعه ،مزرعه جو نسبت به مزرعه گندم کم رنگ تر است.

در گندم گلوم ها قاشقی و بزرگ ولی در جو زائده های نخ مانند دیده می شود.
ریشکها در جو معمولا بلندتر از گندم و در یک امتداد و تقریبا بر روی هم قرار دارند

در صورتی که ریشکهای گندم نسبت به محور سنبل با زاویه حاده قرار گرفته و متفرق می باشند.

در محل اتصال پهنک برگ به غلاف در گندم تعدادی کرک دیده می شود اما در جو کرک و مو مشاهده نمی شود

در مرحله برداشت سنبله های گندم زرد و مزرعه ظاهری طلایی رنگ دارد اما رنگ مزرعه جو در هنگام رسیدگی و برداشت زرد- سفید است

مقاومت انتهای ساقه جو که نزدیک به سطح خاک است کم و در مقابل ورس حساس تر از گندم می باشد.

قدرت و سرعت تولید جوانه در جو به مراتب بیش از گندم است.

جو در مرحله تولید جوانه به سرما حساس تر می باشد.

درصد دگرگشنی در گندم بیشتر از جو است.

نیاز آبی جو در مرحله تولید جوانه بیش از گندم است.

جو و شیر برای صبحانه

صد گرم جو پرک شده دارای ۱۲۳ کالری است و یک لیوان شیر ۱۴۶ کالری دارد.

یکی از بهترین انواع شیرهای گیاهی که جایگزین مناسبی برای شیر گاو به شمار می‌رود، ‌شیر جوی دوسر است.

شیرهای گیاهی به طور کلی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین‌ها، فیبرهای غذایی و مواد معدنی هستند.

این شیرها فاقد کلسترول و چربی‌های حیوانی بوده و دارای چربی‌های خوب یعنی چربی‌های اشباع‌نشده هستند که سلامت دستگاه قلب و عروق را بالا می‌برند.

این نوشیدنی‌ها جایگزین‌های مناسب و خوبی برای شیرهای حیوانی بوده و بسیار زودهضم هستند.

این شیرها برای کسانی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند یا افراد گیاه خوار و وگن یا کسانی که طعم و مزه شیر را دوست ندارند مناسب است.

همچنین برای ورزشکاران توصیه می‌شود.

شیر جو دوسر با استفاده از جو دوسر و آب تهیه می شود به همین دلیل یک شیر گیاهی کاملا وگن محسوب می شود که لاکتوز و گلوتن ندارد.

شیر جو دوسر سرشار از ویتامین های گروه ب (ریبوفلاوین یا ویتامین B2 و ویتامین B12) است که به بهبود خلق و خو کمک می کنند،

خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو را کاهش داده و باعث سلامت پوست، مو و ناخن می شوند.

شیر جو دوسر حاوی مقادیر بالای نوعی فیبر به نام بتا گلوکان است که می تواند به کلسترول متصل شده و جذب آن را کاهش دهد،

به همین دلیل می تواند باعث کاهش کلسترول خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

شیر جو دوسر حاوی مقادیر بالای کلسیم و ویتامین D است که به تقویت استخوان ها کمک می کنند

و خطر ابتلا به شکستگی استخوان ها و بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.

مقادیر بالای آهن و ویتامین B12 موجود در شیر جو دوسر به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون کمک کرده و برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن مفید می باشند.

مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین D موجود در شیر جو دوسر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده

و خطر ابتلا به عفونت و بیماری های خود ایمنی از جمله ام اس (مالتیپل اسکلروزیس)، دیابت نوع ۱ و بیماری کرون را کاهش می دهند.

مقادیر بالای مواد مغذی و ویتامین های گروه ب موجود در شیر جو دوسر به تقویت پوست و مو کمک کرده و باعث بهبود سلامت آن ها می شود.

در طب سنتی چینی از شیر جو دوسر برای کاهش فشار خون بالا، درمان آکنه و جوش صورت و پیشگیری از یبوست استفاده می شود.

در طب آیورودا از شیر جو دوسر برای کاهش اشتها، لاغری و کاهش وزن، درمان قاعدگی نامنظم و افزایش انرژی و استقامت بدن استفاده می کنند.

جو ترش چیست

مخمر تهیه نان جو را جو ترش می نامند.

خواص و طرز تهیه جوشانده جو

۱ تا ۳ قاشق چای خوری جو دوسر و کاه آن را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد.

دمنوش جو دوسر شما آماده است، اگر از مزه ی آن خوشتان نمی آید، می توانید با عسل، خرما یا توت خشک استفاده کنید.

روش دیگر به صورت زیر است.

۵ قاشق غذا خوری جو دوسر و کاه آن را در یک شیشه بزرگ ریخته و ۱ لیتر آب جوش بر روی آن بریزید، بگذارید ۱ ساعت بماند تا دم بکشد.

از صافی رد کنید و آن را بنوشید. اگر از مزه ی این دمنوش خوشتان نمی آید، می توانید آن را با عسل، خرما یا توت خشک استفاده کنید.

فرق جو با جو دوسر

جو                                                                                    جو دوسر

نام لاتین : Hordeum vulgare                                                       نام لاتین: Avena sativa.

جو سرشار از فیبر، منیزیم و مس است.                                           سرشار از مواد معدنی و پروتئین است.

احشام و چهارپایان غلات دیگر را به جو ترجیح می‌دهند                                   مورد استفاده انسان و دام است

                                         زیرا جو را به دلیل پوست آن مصرف نمی‌کنند.

پوست جو در غلات صبحانه استفاده می‌شود. جو نیمکوب بیشتر در سوپ استفاده می‌شود.              جو پوست کنده در صبحانه و شیرینی‌پزی استفاده می‌شود.
جو در همه جای دنیا با هر آب و هوایی رشد می‌کند.                                 جو دوسر در آب و هوای سرد و مرطوب با هر نوع خاک رشد می‌کند.

جو سبز چیست

مختصصان علوم غذائی به این نتیجه رسیده‌اند که جو سبز به اندازهٔ کافی به جذب آهن

و موارد معدنی در بدن کمک می‌کند و برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی مادهٔ بسیار مفیدی است. می‌توانید …

مختصصان علوم غذائی به این نتیجه رسیده‌اند که جو سبز به اندازهٔ کافی به جذب آهن و موارد معدنی در بدن کمک می‌کند

و برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی مادهٔ بسیار مفیدی است.

می‌توانید جو را خیس کنید تا جوانه بزند، از نوک جوانه‌های سبز و پودری تهیه کنید،

نصف قاشق از آن را به نصف لیوان آب یا هر نوشیدنی دیگری اضافه کنید و آن را بنوشید.

مضرات جو

جو حاوی گلوتن است، بنابراین برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند یا افرادی که به گلوتن حساسیت دارند مناسب نیست.

جو مقادیر بالایی فیبر دارد به همین دلیل زیاده روی در مصرف آن می تواند منجر به مشکلات گوارشی مانند نفخ شکم شود.

استفاده بیش از حد از جو برای پرندگان و اسب باعث می شود که حیوان وحسی شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.