خواص چای ؛ کوهی و کمرنگ و سیاه برای چشم و لاغری و مضرات چای برای قلب

خواص چای

خواص چای ؛ کوهی و کمرنگ و سیاه برای چشم و لاغری و مضرات چای برای قلب

خواص چای ؛ کوهی و کمرنگ و سیاه برای چشم و لاغری و مضرات چای برای قلب همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با چای

بعد از آب، چای سیاه یکی از نوشیدنی‌های پر مصرف در جهان است.

چای سیاه نسبت به چای‌های دیگر طعم قوی‌تری دارد و حاوی کافئین بیشتری است.

اما کافئین چای سیاه در مقایسه با قهوه کمتر است.

این نوشیدنی پرطرفدار خواص متعددی دارد.

از جمله خواص چای سیاه می‌توان به آنتی اکسیدان‌ها

و ترکیباتی اشاره کرد که می‌توانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند.

چای سیاه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است

و تقریبا ۸۰ درصد از افراد سراسر دنیا در میان وعده شان چای سیاه می‌نوشند.

از فواید چشمگیر سلامتی چای سیاه می توان به توانایی آن در تقویت سلامت قلب،

کاهش استرس، کاهش کلسترول بالا، بهبود سلامت دهان، تقویت سلامت استخوان،

افزایش هوشیاری و جلوگیری از اسهال و مشکلات گوارشی اشاره کرد.

همچنین باعث بهبود گردش خون می‌شود، به پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند

و از علائم آسم می‌کاهد. چای سیاه به دلیل خاصیت ضد باکتریایی

و آنتی اکسیدانی که دارد یکی از محبوب‌ترین چای‌ها و شناخته شده‌ترین چای‌ها است.

چای سیاه معمولی‌ترین نوع چای است که بدون شیر سرو می‌شود.

از گیاه چای بدست می‌آید که از لحاظ علمی به عنوان Camellia sinensis شناخته می شود.

سطح اکسیداسیون بالایش به آن رنگ و طعم بی نظیری می‌بخشد،

که عموما به رنگ قهوه‌ای تیره و خوش طعم تا شیرین متغیر است.

تفاوت بین چای سیاه، سبز و سفید در نحوه فرآوری آنهاست.

در مرحله پردازش، چای سیاه تخمیر و اکسیده می‌شود.

از طرف دیگر چای سبز و چای سفید تخمیر نمی‌شوند.

خواص چای در طب سنتی

از نظر طب سنتی ؛ طبع چای گرم و خشک است.

چای برای سلامت دهان و دندان مفید است.

نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می‌شود.

مصرف چای بعد از غذا، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک می‌کند.

بعضی‌ها چای می‌نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام‌بخش دارد اما بعضی‌ها هم می‌گویند چای شادی‌آور و نشاط‌آور است.

چای ۳۰ نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسی‌ها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می‌دهد.

چای یک نوشیدنی کم کالری است و یک فنجان چای حدود چهار کالری دارد. به علاوه چای متابولیسم را بیشتر می‌کند.

۲۰۰ میلی لیتر چای، ۴۴ میلی گرم کافئین دارد که دریافت این مقدار کافئین می‌تواند

در رفع خستگی بدن و به ویژه پوست به عنوان عضوی بسیار فعال کمک کند.

سلول‌های کلیه بیشترین تماس را با رادیکال‌های آزاد دارند

و چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از سلامت کلیه محافظت می‌کند.

نوشیدن مرتب چای، حافظه را تقویت کرده و راه جدیدی برای پیشگیری و درمان آلزایمر است.

چای را خیلی داغ نخورید. دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ

ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود.

دانشمندان ژاپنی ماده ای از چای سبز و سیاه جدا کرده‌اند که قند خون را کاهش می‌دهد.

چای به دلیل داشتن انواع تانن که به آن طعم مخصوصی می‌دهد، بدون تردید یک ضد باکتری و ضد ویروس است.

– پیشگیری، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا

– ضد عفونی کننده و پیشگیری از بوی بد دهان

– پیشگیری و کاهش اثرهای دیابت نوع دوم

– کاهش علایم مواد حساسیت زا

– کاهش علایم عارضه پارکینسون

– بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کند کردن گسترش عفونت ویروس اچ.آی.وی در بدن

– حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن

– رفع خستگی و استرس

– پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز

– پیشگیری از پوکی استخوان

– کند کننده روند پیری

– جلوگیری از لخته شدن خون و رسوب چربی در رگ‌های خونی

– افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

– افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن

– آثار ضد التهابی

– تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول

– بهبود عملکرد مغز و افزایش هوشیاری

خواص چای برای مو

کافئین موجود در چای سیاه، هورمونی را که مسئول ریزش مو است مسدود می‌کند.

نوشیدن چای می‌تواند به رشد مو و کاهش سرعت ریزش مو کمک کند.

شستشوی مو با چای سیاه برای نرم کردن و تقویت درخشش و رنگ مو‌ها بسیار عالی است.

می‌توانید از بطری اسپری استفاده کرده یا آن را روی پوست سر خود بمالید

و بعد از ۲۰ دقیقه آن را با شامپو بشویید.

این یک روش طبیعی و ارزان برای رنگ کردن مو‌های خاکستری است تا زیبا و براق به نظر برسند.

خواص چای برای معده و اسهال

چای سیاه سرشار از تانن‌ها و سایر مواد شیمیایی است که تأثیر مثبت و آرامش بخشی بر دستگاه گوارش بدن دارند.

این کیفیت ضد التهابی چای برای درمان اختلالات گوارشی نیز مفید است.

ترکیبات شیمیایی موجود در این نوع چای همچنین با علائم زخم معده مقابله می‌کند.

چای سیاه به دلیل دارا بودن تانن‌ها در بهبود بیماری‌های روده موثر است.

توصیه می‌شود برای بیمارانی که اسهال هستند، چای ساده به آرامی با حداکثر فواید مصرف شود.

برخی از ترکیبات موجود در چای می‌توانند باعث ایجاد حالت تهوع شوند، به خصوص در صورت مصرف زیاد یا با معده خالی.

تانن موجود در برگ چای مسئول طعم تلخ و خشک چای است.

همچنین، تانن می‌تواند باعث تحریک بافت گوارشی شده و به طور بالقوه منجر به علائم ناخوشایندی مانند

حالت تهوع یا معده درد شود. مقدار چای مورد نیاز برای داشتن این اثر بسته به شخص می‌تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد.

کافئین موجود در چای ممکن است باعث سوزش معده شده یا علائم رفلاکس اسید معده را تشدید کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که کافئین می‌تواند اسفنکتر جدا کننده مری از معده را آرام کرده

و به اسید معده اسیدی اجازه دهد تا به راحتی به مری سرازیر شود.

کافئین همچنین قادر است تولید اسید معده را افزایش دهد.

البته ممکن است نوشیدن چای لزوما باعث سوزش سر دل نشود

چون واکنش افراد در برابر قرار گرفتن در معرض خوراکی‌های یکسان بسیار متفاوت است.

خواص چای برای مردان

چای به علت مزاج گرم و خشک و حرارتی که دارد می‌تواند موجب افزایش قوای جنسی در افراد با مزاج سرد و تر شود

و چون نوشیدن آن موجب افزایش ترشح عرق و ادرار می‌شود به دفع مواد زائد نیز کمک می‌کند.

چای زعفران مقوی غرایز جنسی است و برگ ها به گونه ای بلند در نظر گرفته می شوند

که همه می توانند به خاطر داشته باشند این ادویه به انزال و میل جنسی کمک می کند.

خواص چای برای چشم

کیسه‌های چای سرد هنگامی که روی صورت یا چشم‌ها اعمال می‌شود

به دلیل داشتن کافئین موجود در آن می‌تواند به رفع خستگی و کاهش پف و چربی کمک کند.

کیسه‌های چای را در یخچال نگهداری کنید و آن را روی چشم‌های پف کرده بگذارید تا تاثیر جادویی آن را ببینید!

کافئین موجود در چای سیاه باعث افزایش فشار داخل چشم می‌شود که ممکن است باعث ایجاد گلوکوم شود.

برای رفع عفونت چشم این مراحل را انجام دهید :

۱ .خیس کردن دو عدد چای سبز کیسه ای در آب گرم به مدت چند ثانیه

۲٫ خارج کردن کیسه ها از آب و گرفتن آب اضافی آن، سپس قرار دادن کیسه های چای سبز در یخچال

۳٫ شستشوی چشم با چای خنک

۴٫ قرار دادن کیسه های خنک چای سبز بر روی چشم به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه

۵٫ تکرار این مراحل به مدت ۳ بار در روز تا زمان برطرف شدن عفونت

البته می توان به جای چای سبز کیسه ای از چای سیاه کیسه ای نیز استفاده کرد.

خواص چای برای پوست

۲۰۰ میلی لیتر چای، ۴۴ میلی گرم کافئین دارد که دریافت این مقدار کافئین می‌تواند

در رفع خستگی بدن و به ویژه پوست به عنوان عضوی بسیار فعال کمک کند.

خواص ضد سرطانی چای نیز از جمله مواردی است که می‌تواند در حفظ سلامت پوست موثر باشد،

به طوری که ترکیبات پلی فنلی موجود در چای مانع فعالیت ترکیبات سرطان زا به ویژه ترکیبات نیتروزی می‌شود

که در فراورده‌های گوشتی وجود دارد و این خواص آنتی اکسیدانی، پیری زودرس پوست را به تاخیر می‌اندازد.

مطالعات نشان داده‌اند که بالا بودن چربی خون از عواملی است که فرایند پیری را در بدن تسریع می‌کند

و نوشیدن چای به خصوص چای سبز به دلیل فلاونوئیدهائی که دارد سطح چربی خون به خصوص کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

به علاوه چای، به دلیل کافئین بالائی که دارد، یک محرک بوده و جریان خون را در سطح پوست افزایش می‌دهد

و موجب دفع مواد زاید می‌شود که این کار، هم خستگی پوست را کاهش می‌دهد

و هم موجب تغذیه بهتر آن می‌شود و موجب می‌شود سلول‌ها شادابی خود را حفظ کنند.

خواص چای برای دندان

چای برای سلامت دهان و دندان مفید است.

بررسی‌های اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است

پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیم‌های باکتری‌های دهانی,

موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاک‌های دندانی غیر فعال شده

و از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌شود.

البته در این بررسی چای سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است

اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاک‌ها کمک می‌کند.

چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن و فلوئوراید، از فساد،

پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

بررسی‌های دانشمندان ژاپنی نشان داده کودکانی که چای می‌نوشند

خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار می‌شوند.

ژاپنی‌ها به تازگی یک نوع خمیردندان ساخته و به بازار عرضه کرده‌اند که پایه ساخت آن تانن است.

شاید علت این تصور غلط مواد قندی و شیرین کننده‌هایی است

که همراه چای مصرف می‌شود و موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

بهتر است چای را بدون قند بنوشید، یا قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید

و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندان‌ها بعد از صرف چای دهان و دندان‌هایتان را با آب بشویید.

خواص چای برای گلها

تفاله چای سرشار از مواد مغذی برای گیاهان است و می‌توان به راحتی آن را در اختیارشان قرار داد.

پس از این به بعد، تفاله چایی که صبح یا هر زمان دیگری میل کرده اید را به جای ریختن در سطل زباله،

در خاک باغچه جلوی درب منزلتان و یا گیاهان داخل خانه بریزید.

چای به عنوان یک کود عمل کرده و به بهبود رشد گیاه، سلامت کلی و قدرت آن کمک می کند.

مواد مغذی خاک را تامین می‌کند.

باعث رشد گیاهان می‌شود.

با خاصیت ضد باکتریایی مانند یک افت کش عمل کرده و از بیمار شدن گیاه جلوگیری می‌کند.

جایگزین مواد شیمیایی و سمی خاک است.

هرگز ریشه یا برگ گیاهان را نمی‌سوزاند.

راهی برای نجات زمین و پرورش محصولات ارگانیک است.

بسیار ارزان و راحت است.

کود تفاله ی چای برگها را شفاف تر کرده و کنتراست رنگ آن ها را بالا می‌برد.

خواص چای برای کلیه

چای ۳۰ نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسی‌ها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می‌دهد

و افرادیکه در روز یک فنجان چای می‌نوشند در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند ۱۵ درصد کمتر دچار سرطان کلیه می‌شوند.

سلول‌های کلیه بیشترین تماس را با رادیکال‌های آزاد دارند و چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از سلامت کلیه محافظت می‌کند.

پلی فنول‌های موجود در چای عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بهبود می‌بخشند.

پلی فنل‌ها، آنتی اکسیدان‌هایی هستند که سلول‌های انسان را از آسیب محافظت می‌کنند.

چای دارای مقادیر کم سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی

در مرحله پایانی باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند، به این مسئله توجه داشته باشند.

خواص چای در قوری مسی

استفاده از کتری و قوری مسی و نوشیدن چای در مس خاصیت دارد.

همچنین جوشاندن آب در کتری مسی خواص درمانی و ضدباکتری دارد.

نوشیدن آب و چای در ظروف مسی برای افرادی که تشنج و بیمار های قلبی دارند بسیار مفید است .

ترکیبات فسفولیپید موجود در مس برای عملکرد دقیق و قوی مغز بسیار مفید هستند .

نوشیدن چای و خورن غذا از ظروف مسی باعث بهبود گوارش و هضم آسان غذا میشود.

تاثیراین ظروف بر نابودی سموم از بدن بسیار مهم است.

قوری و کتری مسی برای دم کردن چای و جوشاندن آب ، یکی از بهترین گزینه ها ست

زیرا هم آبی پاک و زلال را فراهم می آورد و هم چایی خوش طعم وسالم را.

خواص چای در بارداری

به خانم‌های باردار توصیه می‌شود قبل از افزودن چای سیاه به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند،

زیرا این امر می‌تواند باعث سقط جنین یا سندرم مرگ ناگهانی نوزاد شود.

خواص چای در شیردهی

پزشکان توصیه نمی کنند که به کودکان خردسال کافئین بدهید،

همانطور که این موضوع در مورد نوزادان نیز توصیه نمی شود.

این در حالی است که اگرچه تحقیقات هیچ گونه عوارض جانبی دائمی

یا تهدید کننده زندگی را از نوشیدن کافئین در حین شیردهی نشان نداده است،

اما مصرف آن قطعا ً می‌تواند باعث رخداد مشکلاتی شود.

نوزادانی که در معرض دریافت کافئین از طریق شیر مادر قرار دارند،

ممکن است کج خلق تر باشند یا دچار اختلال در خوابیدن شوند.

اگر کسی یک بچه ی ایرادگیر نمی خواهد باید بتواند از مصرف کافئین پرهیز کند.

دکتر شری راس، متخصص زنان و زایمان در مرکز سلامت سنت جان در سانتا مونیکا کالیفرنیا می‌گوید :

کافئین می تواند پنج تا بیست ساعت در سیستم بدن شما بماند. اگر دارویی مصرف می‌کنید،

بدنتان چربی زیادی دارد یا مشکلات پزشکی دیگری داشته باشید، ممکن است این زمان طولانی تر شود .

کافئین در بدن یک نوزاد نسبت به سیستم بدن یک بزرگسال مدت بیشتری می تواند باقی بماند،

بنابراین ممکن است برای مدتی با مشکلات خواب و سرسختی کردن نوزاد سروکار داشته باشید .

خواص چای و عسل

توجه داشته باشید ریختن عسل در چای داغ یا شیر داغ باعث از بین رفتن خواص عسل می شود.

«عسل در مایعات بالای ۴۵-۴۰ درجه خاصیتی ندارد.»

بررسی ها نشان می دهد مصرف عسل به همراه چای باعث افزایش مقاومت بدن

و مقابله با بسیاری از بیماری ها می شود، از جمله بیماری های مرتبط با دستگاه گوارش و یا بیماری ها ی پوستی .

گفتنی است عسل به علت خواص درمانی بسیار زیادی که دارد و نیز به دلیل اینکه طبیعی است

و سبب بالا رفتن قند خون به میزان زیاد در یک زمان کوتاه نمی شود، بهترین انتخاب برای مصرف به همراه چای است.

بررسی ها نشان می دهد مصرف عسل به همراه چای باعث افزایش مقاومت بدن و مقابله با بسیاری از بیماری ها می شود،

از جمله بیماری های مرتبط با دستگاه گوارش و یا بیماری ها ی پوستی .

پزشکان توصیه می کنند تا افراد برای شیرین نمودن چای خود از عسل البته به میزان کم استفاده کنند

و از طعمی از عسل استفاده بکنند که با چای مزه خوشایندی تولید می کند

زیرا عسل می تواند دارای طعم های مختلف باشد. ازجمله طعم ها ی آویشن،‌گزنه،

پرتغال و غیره که هر کدام سبب می شود تا عسل خواص درمانی خاصی پیدا نماید.

خواص چای و لیمو ترش

در فصل های سرد سال و زمان رسیدن لیمو ترش تازه ، بسیاری از ایرانیان چای و آب لیمو را ترکیب و مصرف می کردند .

دلیل پر طرفدار بودن ترکیب چای و آبلیمو به دلیل شکسته شدن

طعم گس چای با افزودن کمی آب لیمو به آن و ایجاد حس خوشایند برای مصرف کننده است.

مصرف چای همراه آب لیموی تازه می تواند برای سلامتی مفید باشد

زیرا چای به دلیل پلی فنول های موجود خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد

و اگر آن را با آب لیموی تازه ترکیب نموده و بنوشید ، ارزش تغذیه ای این نوشیدنی پرمصرف افزایش می یابد.

چای لیمو سوخت و ساز بدن را افزایش و سبب سوراندن کالری بیشتری حتی در زمان استراحت می شود.

چای لیمو سبب کاهش علائم و نشانه های سرماخوردگی و آنفولانزا ، از بین بردن گلو درد،

تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. اما این فواید برای زمانی است

که از ترکیب لیموترش و چای بسیار کم استفاده کنید چراکه عوارض آن از فوایدش بیشتر است.

مصرف چای و آبلیمو به حد اعتدال مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند

اما مصرف بیش از یک فنجان چای و آبلیمو در روز و یا مصرف آن بعد از بیدار شدن

از خواب وقتی که معده تان خالی است ، سبب می شود این نوشیدنی سالم مضرات زیادی برای شما داشته باشد.

اگر علاقه زیادی به مصرف چای لیمو دارید بهتر است بدانیدآب لیمو را باید زمانی که چای خنک شده است

به آن اضافه نمایید تا ویتامین C موجود در آب لیمو در اثر گرمای بالای چای تخریب نشود و از بین نرود.

خواص چای و لیمو عمانی

یکی از راههای بهره بردن از خواص لیمو عمانی استفاده از ان در چای است که با عسل مصرف می شود چرا که مزه خوبی ندارد چای لیمو عمانی.

استفاده از این چای برای سلامتی قلب مفید است و برای سیستم گوارش مفید است.

از ر وده ها سم زدایی می کند و با انواع سرطان مقابله می کند.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و سرشار از ئیتامین دی است.

برای زنان در دوران پس از زایمان مفید است و ویتامین ها و مواد معدنی از دست رفته بدن را بر می گرداند.

خواص چای و زعفران

چای زعفران برای زنانی که با قاعدگی مشکل دارند مفید است پریودهای غیر عادی چیزی هستند

که برخی از زنان با آن ، مشکلاتی دارند و چای زعفران یکی از پیشنهادها است

اما زنانی که باردار هستند نباید از آن استفاده کنند چرا که ممکن است به طور نادر باعث سقط جنین شود.

ثابت شده است که چای زعفران به اندازه برخی داروهای ضد افسردگی مفید بوده است

این کار روی اعصاب تاثیرات مفیدی دارد و یک عامل بسیار قدرتمند برای آرامش بخشی است.

رنگ طلایی چای زعفران از کروکین نشات می گیرد که جز شیمیایی

موجود در گل و پر از آنتی اکسیدان ها است و خاصیت ضد سرطانی دارد.

چای زعفران اجزایی دارد که کلسترول را در شریان ها کاهش می دهد.

چای زعفران باعث کاهش درد در معده می شود.

چای زعفران برای کاهش فشار خون مفید است.

چای زعفران مقوی غرایز جنسی است و برگ ها به گونه ای بلند در نظر گرفته می شوند

که همه می توانند به خاطر داشته باشند این ادویه به انزال و میل جنسی کمک می کند.

خواص چای و شیر

ترکیب این دو ماده نمی‌تواند به عنوان یک نوشیدنی سالم محسوب شود

البته برخی افراد برای تغییر طعم چای و قهوه به آن کمی شیر اضافه می‌کنند

که البته این مقدار کم نمی‌تواند خطرساز باشد، اگر این دو نوشیدنی را به میزان مساوی ترکیب کنیم،

بسیاری از مواد مغذی و ویتامین‌های آن از بین خواهد رفت؛

در واقع شما نه چای و نه شیر نوشیده‌اید.

خواص چای و میخک

برای تهیه چایی یا دم کرده میخک مقدر ۱۰ گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و بمدت ۵ دققیه دم کنید.

چای میخک برای تسکین احتقان کاربرد دارد.

با توجه به آنتی اکسیدان های غنی موجود در میخک و چای، یک انتخاب بسیار ایده آل برای محافظت از اندام های بدن به خصوص کبد است.

برای بیماران دیابتی مفید است و سطح انسولین بدن را افزایش می دهد.

برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی مفید است.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و در برابر بیماری ها مقاومت بدن را بیشتر می کند.

برای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان مفید است.

خواص چای و دارچین

چای دارچین مملو از ترکیبات مفیدی است که می توانند باعث لاغری و کاهش وزن شوند،

به بهبود سلامت قلب کمک کرده و سندروم پیش از قاعدگی را درمان کنند.

چای دارچین حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان ها و پلی فنول هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده

و خطر ابتلا به بیماری های دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که ترکیبات موجود در چای دارچین ممکن است علائم التهاب در بدن را کاهش داده

و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهند.

مطالعات نشان داده که چای دارچین ممکن است باعث کاهش فشار خون بالا در افراد شود.

چای دارچین به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) کمک کرده

و با افزایش کلسترول خوب خون (HDL) خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

گفته می شود که چای دارچین مانند انسولین عمل کرده و با کاهش قند خون به پیشگیری و درمان بیماری دیابت کمک می کند.

خواص چای و زنجبیل

چای زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی است.

برای درمان و تسکین درد مفید است.

برای کنترل درد قاعدگی خیلی خوب است.

برای درمان آرتروز خوب است.

اگر از آسم و آلرژی رنج می برید می توانید روی خواص زنجبیل حساب کنید.

برای درمان اگزما به زنجبیل پناه ببرید.

برای تقویت روده مصرف زنجبیل توصیه شده است.

برای درمان و بهبود حالت تهوع کاربرد دارد.

برای درمان دل درد از زنجبیل یا چای آن بهره ببرید.

مصرف آن آرامشبخش است و از استرس جلوگیری می کند.

خواص ضد سرطانی دارد.

برای بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.

خاصیت ضد میکروبی خیلی قوی دارد.

یکی از بهترین ضد قارچ ها است.

چای برای کبد چرب

محققان علوم پزشکی در دانشگاه دوک امریکا اعلام کردند مصرف چای و قهوه به کاهش خطر ابتلا به کبد چرب کمک می کند.

داکتر پل ین و همکارانش در مقاله ای که در شماره اخیر نشریه هپاتولوژی منتشر شد

اعلام کردند با مصرف چای و قهوه که حاوی مقادیر زیادی کافئین هستند می توان از ابتلا به کبد چرب تا حد زیادی جلوگیری کرد.

چای برای لاغری

مطالعات نشان داده‌اند که چای سیاه در کاهش وزن موثر است.

مولکول‌های چای سیاه بزرگتر از انواع دیگر چای هستند. این بدان معناست که مولکول‌های چای سیاه،

زمان بیشتری را در روده کوچک می‌مانند و فرایند هضم را طولانی‌تر می‌کنند.

دانشمندان معتقدند که وجود این مولکول‌ها در روده کوچک به افزایش جمعیت باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند.

در نتیجه، بافت های کبدی رسوبات چربی را با کارایی بیشتری می‌سوزانند.

کافئین موجود در چای، سطح انرژی و میزان سوخت‌وساز را افزایش می‌دهد.

نوشیدن چای سیاه قبل از ورزش می‌تواند به بدن شما کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشد و سریع‌تر وزن کم کنید.

کافئین موجود در چای، دمای بدن را افزایش می‌دهد. وقتی دما افزایش می‌یابد،

واکنش‌هایی را در بدن ایجاد می‌کند که منجر به افزایش سوخت‌وساز مواد مغذی و ویتامین‌ها و در نهایت چربی سوزی می‌شود.

چای برای آرامش اعصاب

بعضی‌ها چای می‌نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام‌بخش دارد اما بعضی‌ها هم می‌گویند چای شادی‌آور و نشاط‌آور است.

واقعیت این است که هر دوی این صحبت‌ها درست است.

چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد

اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کمتر شده و خاصیت آرام‌بخشی آن بیشتر می‌شود.

پس از گذشت ۵ دقیقه از دم کشیدن چای، بیشتر کافئین چای خارج می‌شود.

چای برای کم خونی

مصرف چای بعد از غذا، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک می‌کند.

تانن موجود در چای از جذب آهن پیشگیری می‌کند،

به همین دلیل نوشیدن روزانه یک فنجان چای به بیماران مبتلا

به هموکروماتوز توصیه می‌شود نوشیدن چای ۲ ساعت بعد از غذا باشد.

بیماران مبتلا به کم خونی باید توجه کنند دو ساعت بعد از غذا چای بخورند.

چای برای سرماخوردگی

خوردن چای لیمو برای سرماخوردگی مفید است.

مطمئنا لیمو اولین انتخاب برای درمان سرماخوردگی است، لیمو سرشار از ویتامین C است و کاهنده خلط و لرز بدن است.

زنجبیل گیاهی با طبع گرم و تسکین دهنده گلو درد است،

همچنین برای کاهش حالت تهوع و آرام کردن معده گیاهی مناسب است،

اگر سرماخوردگی شما همراه با حالت تهوع است چای زنجبیل کمک کننده خواهد بود.

عسل حاوی ویتامین C و فولات است که گلو درد را تسکین میدهد و کاهنده تحریکاتی است که منجر به سرفه میشوند.

پس چای عسل را هم امتحان کنید.

چای در بدنسازی

پژوهش های علمی نشان داده که چای دارای خواص متعددی شامل افزایش چربی سوزی،

کاهش احتمال بروز برخی سرطان ها و حتی خواص ضد میکروبی است.

در حالی که مصرف چای سبز به شدت شیوع پیدا کرده (به ویژه بین کسانی که به فیزیک خود توجه می کنند،

چرا که چای سبز به چربی سوزی کمک می کند)، چای سبزهم چنان با خواص خاص خودش سعی دارد

جایگاهی میان مردم عادی پیدا کند. بدنسازان باید اثر چای سیاه روی کورتیزول را خیلی جدی بگیرند.

مقادیر زیادی از هورمون کاتابولیک کورتیزول می تواند تخریب عضلات را زیاد کند

و از اثرات آنابولیک تستسترون جلوگیری نماید و حتی ترشح تستسترون را در بدن متوقف کند.

در واقع دانشمندان از معیاری به نام نسبت تستسترون – کورتیزول استفاده می کنند

تا متوجه شوند یک ورزشکار چقدر آنابولیک و یا کاتابولیک است.

خبرخوب برای شما این است که با مصرف چای سیاه می توانید کورتیزول را کنترل کنید.

محققان دانشگاه «کالج لندن» تحقیقی ۶ هفته ای ترتیب دادند

که در آن ۷۵ مرد روزانه ۴ لیوان چای یا ۴ لیوان شبه چای نوشیدند.

شبه چای در واقع یک نوشیدنی حاوی کافئین بود که از لحاظ طعم مشابه چای بود

و البته محتوای چای از جمله کاتچین ها را نداشت.

در پایان تحقیق افراد به انجام چندین فعالیت خیلی پراسترس و سخت دعوت شدند

که باعث شد سطح کورتیزول، ضربان قلب، فشار خون و استرس شان بالا برود.

زمانی که دانشمندان سطح کورتیزول را ۵۰ دقیقه بعد از تست اندازه گیری کردند،

متوجه شدند گروهی که چای نوشیده بودند سطح کورتیزول شان حدود ۵۰ درصد کاهش یافت،

در حالی که گروه مصرف کننده شبه چای فقط ۲۵ درصد کاهش در کورتیزول را تجربه کردند.

معنای این چیست؟ زمانی که تمرین می کنید هورمون های آنابولیکی مثل تستسترون و هورمون رشد ترشح می شوند،

اما کورتیزول هم از جمله هورمون هایی است که در بدن آزاد می شود.

نوشیدن چای سیاه به طورمنظم می تواند به کاهش دادن سریع کورتیزول بعد از تمرین کمک کند

و بدن را آنابولیک تر حفظ کند و این درست همان حالتی است که بعد از تمرین می خواهید در آن قرار بگیرید.

چای و نبات

مصرف نبات با چای هنگام رانندگی سبب رفع خواب آلودگی و خستگی می شود

پس بهتر است کسانی که در شب رانندگی می کنند یک فنجان چای نبات بنوشند.

همچنین نبات زعفرانی جهت رفع خستگی های مفرط جسمی

و فکری ناشی از کار و فعالیت جنسی زیاد بسیار موثر است.

مصرف آب جوش نبات یا چای نبات برای افراد کهن سال که دچار کم حواسی شده اند مفید است .

این نوشیدنی داغ به تقویت حافظه کمک فراوانی می کند.

مصرف چای نبات موجب کاهش و تسکین درد معده و همچنین درد ناشی از انقباض ماهیچه ها می شود.

چای نبات داغ برای کاهش درد کمر، تسکین درد پشت، بهبود پا درد و رفع درد های ناحیه شکم بسیار مفید و موثر است.

نبات نشاط آور و بسیار مقوی است بنابراین بهتر است برای افزایش انرژی و نشاط چای با نبات مصرف کنید.

از گذشته تا کنون از انبات را برای درمان دل درد استفاده میشد . مصرف نبات داغ سبب بهتر شدن دل درد و کمر درد های ماهیانه خانم ها می شود

بنابراین خانم هایی که در دوران قاعدگی دل درد و کمردرد دارند بهتر است یک نبات داغ بخورند.

چای و پروستات

مصرف چای سیاه بر کاهش سرطان موثر است، اما بر روی انواع کمی از سرطان‌ها تأثیر می‌گذارد.

مطالعات نشان داده‌اند که چای سیاه ممکن است تأثیر مثبتی بر سرطان مثانه، ریه و پروستات داشته باشد.

مردانی که زیاد چای می‌نوشند، ۵۰ درصد بیش‌تر از سایر مردان در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

جالب است بدانید که پیامبر اکرم(ص) مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ را مذموم می‌دانستند

و توصیه می‌کردند که افراد صبر کنند تا نوشیدنی‌ها و غذاها سرد شود

و سپس آن را مصرف کنند. اما فارغ از این موضوع، تلگراف می‌نویسد

یک مطالعه در دانشگاه گلاسکو نشان داده است که مردانی که زیاد چای می‌نوشند،

۵۰ درصد بیش‌تر از سایر مردان در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

در مقاله تلگراف آمده است که یک مطالعه در ایران، ارتباط بین افراط

در نوشیدن چای داغ و ابتلا به سرطان پستان را نشان داده است.

چای و خرما

خوردن چای با خرما از این نظر که مصرف قند کم می شود خوب است ولی داغ بودن چای باعث می شود که بعضی از خواص خرما از بین برود.

چای و دیابت

مصرف طولانی مدت چای با کاهش سطح قند خون ناشتا و کاهش سطح دیابت نوع ۲ همراه است.

عمده ترکیبات فعال زیستی در چای سیاه پلی فنول‌ها هستند که باعث کاهش شاخص گلیسمی می‌شوند.

یک مطالعه منتشر شده در Annals of Nutrition & Metabolism نشان داد

که مصرف منظم چای دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است.

چای ایرانی خوب

چای سرگل را همه به مرغوبیت و کیفیت عالی آن می‌شناسند و طرفداران خاص و پروپاقرص خود را دارد.

این چای از لطیف‌ترین قسمت بوته چای یعنی غنچه و برگ‌های بالای آن به دست می‌آید

و به خاطر لطافتی که دارد، حالت پیچشی به خود می‌گیرد؛ برخلاف برگ‌های پایین‌تر بوته چای که طی فرآیند تولید می‌شکنند.

چای ممتاز بعد از چای سرگل در رده بعدی بین چای‌های ایرانی قرار می‌گیرد.

این چای به نسبت چای سرگل دارای اندازه کمی بزرگتر و طعم ملایمتر و تلخی کمتر است

ولی همچنان دارای پیچیدگی در برگ‌ها و اندازه کوچک است.

ضمنا قیمت چای ایرانی ممتاز مناسب‌تر از چای سرگل و بیشتر از چای قلم است.

چای قلم از برگ‌های پایینتر چای به دست می‌آید و دارای اندازه درشت‌تر و طعم ملایمتری به نسبت سایر چای‌ها است.

چای قلم سوزنی رنگ کمتر و به طور کلی قیمت ارزانتری نسبت به چای ممتاز و سرگل دارد.

چای شکسته از برگ‌های خرد شده تشکیل شده و دارای وزن سبک‌تر به نسبت چای ممتاز و سرگل می‌باشد.

برخلاف انواع دیگر چای ایرانی، پیچیدگی چای شکسته کمتر و برگ‌های آن صاف می‌باشند.

همچنین این چای و چای باروتی که بعد از این معرفی می‌شود

به خاطر اندازه کوچک خود، زوددم هستند و برای افرادی که صبر و حوصله دم کردن ۱۵ دقیقه‌ای چای ممتاز را ندارند

و می‌خواهند در کمتر از ۱۰ دقیقه چای آن‌ها دم بکشد، بسیار مناسبند.

چای باروتی شبیه چای شکسته است ولی دارای اندازه ریزتر و برگ‌های خردتری می‌باشد.

از این نوع چای، به خاطر زوددم بودن و زود رنگ پس دادن، در دمنوش‌ها و بعضا تی‌بگ‌ها استفاده می‌شود.

تشخیص چای اصل

درشتی چای یکی از نکات مهم و قابل توجه است. بوی چای حرف اول را در حدس طعم و مزه چای می ‌زند

ولی به هر حال، تا وقتی چای را دم نکنیم نمی ‌توانیم جلوتر از این برویم. رنگ سیاه چای هم مشخصه دیگر مرغوب بودن آن است.

فواید و مضرات چای پر رنگ

اسید تانیک و اگزالات دو ماده در چای هستند که باعث عدم جذب آهن می شوند و مقدار آنها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است.

در همین راستا افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی مقدار زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری کنند.

همچنین برای جذب بهتر آهن توصیه می‌شود، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری کنند.

چای کم رنگ یا پر رنگ

چای را حتما کمرنگ مصرف کنید که نوشیدن چای پر رنگ مضراتش بیشتر از فوایدش است.

چای بهتر است یا آب

آب تنها نوشیدنی ضروری برای بدن شماست که جایگزین ندارد و باقی نوشیدنی ها را می توان جایگزین کرد.

حساسیت به چای

در موراد نادری دیده شده است که بعضی از افراد به چای حساسیت نشان داده اند،

نوشیدن چای در انها باعث ایجاد اسهال و همینطور گرفتگی عضلات معده و درد معده شود.

آیا چای نیکوتین دارد؟

ادعاهای علمی پیرامون مقادیر نیکوتین موجود در چای بسیارناچیز است.

بیشتر مطالعات نشان می‌دهد مقدار قابل توجهی چای به صورت چای کیسه‌های فروخته شده در فروشگاه‌های مواد غذایی وجود دارد.

اگر چای شما حاوی نیکوتین باشد، سطح آن بسیار پایین است. عموماً احساس می‌شود

که این سطوح به اندازه کافی نیستند که بتوانند بر مصرف سیگار یا هوس سیگار تأثیر بگذارند.

علاوه بر این، چندین دانشمند اظهار داشته‌اند که جذب نیکوتین از طریق ریه‌ها با جذب نیکوتین از طریق هضم متفاوت است.

بنابراین، تأثیرگذاری منفی بر سلامتی شما به عنوان سیگاری، غیرسیگاری یا کسی که سیگار را ترک کرده باید ناچیز باشد

و احتمالاً در برابر بسیاری از مزایای چای برای سلامتی بسیار دور از ذهن خواهد بود.

اگر هنوز نگران اعتیاد به نیکوتین هستید که ممکن است در چای باشد، نگران نباشید.

شما به احتمال زیاد با اعتیاد به کافئین روبرو هستید تا اینکه مشکلی با نیکوتین موجود در چای داشته باشید.

ترکیبات چای

 تنین: یکی از مواد موجود در چای، تنین است که موجب آرامش اعصاب می شود.

کافئین: ماده ای است بی رنگ، بی بو و دارای مزه ای تلخ که موجب آرامش اعصاب، رفع خستگی و خواب آلودگی می شود.

کافئین ضربان قلب را بالا برده و ادرارآور است.

تئوفیلین: تئوفیلین موجود در چای، شل کننده ی عضلات و افزایش دهنده ی جریان خون می باشد.

همچنین موجب تقویت قلب و تنظیم ضربان قلب شده و ضد التهاب (قرمزی، ورم و خارش بدن بعد از بریدگی،

سوختگی، خراش و یا هر نوع آسیب به بافت بدن را التهاب می گویند) می باشد.

تانن (فارسی: گسه ): تانن، تلخ مزه است.

وجود تانن در چای مانع جذب مواد معدنی به ویژه آهن می شود اما از اسهال جلوگیری می کند.

تانن ادرارآور بوده و به دفع مواد زائد بدن کمک می کند و برای تقویت کبد نیز مفید است.

تانن ها ترکیباتی هستند که ضمن ترکیب شدن با پروتئین های پوست حیوانات

از فساد آنها جلوگیری نموده و سبب تبدیل پوست به چرم می شوند.

اکثر خانواده های گیاهی دارای تانن هستند.

تانن ها در حقیقت دسته بزرگی از مواد طبیعی پیچیده هستند که در گیاهان به مقدار زیاد وجود دارند .

کاتچین: ضد سرطان، کاهش دهنده ی چربی خون و ضد ویروس است

و از افزایش قند خون و فشار خون جلوگیری می کند.

تیانین: مهم ترین علت خوش طعم بودن چای، وجود تیانیندر آن است.

این ماده ضد استرس و آرام بخش می باشد.

فلوراید: برای حفاظت از دندان ها ماده ای مفید به شمار می آید.

این ماده موجب استحکام دندان ها و جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان شده

و همچنین دیواره ی عروق خونی را نیز محکم می کند.

مقدار فلوراید در چای سبز بیشتر است.

ویتامین ها: ویتامین B1 ، ویتامین B2 ، ویتامین B6 ، ویتامین .K

انواع چای

چای به ۴ دسته تقسیم می‌شود:

تخمیری (چای سیاه)

تخمیرنشده (چای سبز)

نیمه تخمیری (چای اولانگ و پوچونگ)

چای سفید

دسته بندی دیگری هم موجود است.

برگ چای

وقتی در مورد گیاه چای و خواص آن صحبت می شود اولین و مهمترین گزینه برگ چای می باشد

که دارای شکلی نوک تیز و کشیده می باشد که از پُرزهایی سفید رنگ در ابتدای رشد کردن برخوردار است

و با گذشت زمان این پُرزها از بین رفته و برگهای چای، صاف و براق می شود.

اگر بخواهیم به طور علمی و تخصصی مواد تشکیل دهنده برگ چای را معرفی کنیم باید گفت این مواد عبارتند از:

مواد سلولزی، مواد صمغی، دکسترین، پکتین، مواد چربی، مواد مومی، نشاسته، قند، اسید گالیک،

اسید اگزالیک، کورستین، مواد پروتئینی، الیاف، مواد معدنی، تانن، کافئین، ترکیبات معطر و دیاستاز.

البته فراموش نکنیم که تقریبا ۷۰ درصد برگ چای را آب فرا گرفته است

و تمام موارد بالا تنها در قسمت ۳۰ درصد باقی مانده می باشد

و به همین خاطر است که وقتی برگها چیده شده از هر ۱۰۰ کیلوگرم

آن تنها ۲۳ کیلو چای خشک آماده می شود و برای نوشیدنی قابل مصرف است.

مضرات چای

اسید تانیک و اگزالات دو ماده در چای هستند که باعث عدم جذب آهن می شوند و مقدار آنها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است.

در همین راستا افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی مقدار زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری کنند.

همچنین برای جذب بهتر آهن توصیه می‌شود، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری کنند.

کافئین موجود در چای، ادرار‌آور است و ممکن است بدن را دچار کم‌آبی کند.

زمانی‌که بدن شما با کم‌آبی مواجه می‌شود، پلاسمای خون غلیظ می‌شود.

عملکرد آنزیم‌ها در پلاسمای غلیظ مختل می‌شود و ممکن است مواد زائد در بدن انبار شوند.

کافئین موجود در چای سیاه می‌تواند بدین ترتیب، عملکرد کلیه‌ها را مختل کند.

اگر مصرف چای شما زیاد باشد، پلی فنول موجود در آن ممکن است اثر منفی بر کبد داشته باشد و احتمال سرطان کبد را افزایش دهد.

مصرف بیش از اندازه چای سیاه، ممکن است باعث ایجاد لکه‌های تیره بر روی پوست و دندان‌ها شود.

مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای سیاه، چای سبز و قهوه برای افرادی که سابقه مشکلات قلبی دارند، مناسب نیست.

مصرف زیاد چای سیاه، چای سبز و قهوه ممکن است باعث بروز تهوع، استفراغ،

افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب و تنفس، وز وز گوش و تداخل دارویی شود.

استفاده از فلاسک هم به دلیل ماندن و غلیظ شدن چای توصیه نمی شود.

ترک چای معمولا با خستگی و بی حالی در فرد همراه است.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.