; خواص فرنی برای سرماخوردگی و گلو درد و چاقی صورت و سرفه - فال و خواب
گوشت مرغ در طب اسلامی ؛ بررسی خواص و مضرات مصرف گوشت مرغ از نظر طب اسلامی

گوشت مرغ در طب اسلامی ؛ بررسی خواص و مضرات مصرف گوشت مرغ از نظر طب اسلامی

گوشت مرغ در طب اسلامی گوشت مرغ در طب اسلامی ؛ بررسی خواص و مضرات مصرف گوشت مرغ از نظر طب اسلامی همگی در سایت …

دم کرده پونه برای پریود شدن نی نی سایت دمنوش پونه برای قاعدگی

دم کرده پونه برای پریود شدن نی نی سایت دمنوش پونه برای قاعدگی

دم کرده پونه برای پریود شدن نی نی سایت دم کرده پونه برای پریود شدن نی نی سایت دمنوش پونه برای قاعدگی همگی در سایت …

آنالیز خارشتر ؛ شکل ظاهری گل گیاه خارشتر چگونه است

آنالیز خارشتر ؛ شکل ظاهری گل گیاه خارشتر چگونه است

آنالیز خارشتر آنالیز خارشتر ؛ شکل ظاهری گل گیاه خارشتر چگونه است همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص …

خواص فرنی

خواص فرنی برای سرماخوردگی و گلو درد و چاقی صورت و سرفه

خواص فرنی برای سرماخوردگی و گلو درد و چاقی صورت و سرفه همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با فرنی

فرنی یکی از غذاهای خوشمزه ای و پر خاصیتی است که که بیشتر به عنوان دسر مصرف می شود و در سراسر دنیا در انواع مختلفی تهیه می شود.

فرنی معمولاً از آرد برنج و شیر و گاه با نشاسته تهیه می شود و از دارچین و گلاب برای خوش طعم و عطر کردن آن استفاده می شود.

در ماه رمضان این دسر بسیار کاربرد دارد. علاوه بر این از فرنی به عنوان غذای کمکی برای کودکان استفاده می شود

زیرا هم هضم آن برای کودکان بسیار راحت است و هم خواص زیادی برای آنها دارد.

خواص فرنی در طب سنتی

در طب سنتی فرنی تهیه شده از شیر، شکر و آرد برنج طبع سردی دارد. آرد گندم طبعی گرم و تر دارد و طبع نشاسته سرد و خشک می‌باشد.

برای اینکه طبع فرنی را به سوی تعادل و گرمی ببرید، در تهیه آن به جای شکر از شیرین کننده هایی مانند

عسل، شیره، نبات استفاده نمایید و داخل این دسر بی نظیر انواع مغزها و زعفران را به کار ببرید.

۱ لیوان فرنی ۲۵۰ کالری و ۱۰۰ گرم فرنی ۱۱۷ کالری دارد.

بر اساس این مطالعات مصرف این مقدار غلات که برابر است با یک کاسه بزرگ فرنی ، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

جلوگیری از بروز انواع سرطان یکی از خواص فرنی است که به دلیل خواص ضدسرطانی ترکیبات آن می باشد.

اگر به جای شکر از عسل در تهیه فرنی استفاده شود به یک معجون لاغری و کاهش وزن تبدیل می شود.

فرنی یکی از غذاهای مفید برای بدن سازی است زیرا انرژی لازم برای ورزش را فراهم می کند.

افراد روزه دار ، مخصوصا در روزهای گرم دچار افت قندخون می شوند و در نتیجه عصبانیت و سرگیجه را تجربه می کنند.

برای رفع این حالت خوردن فرنی در وعده افطار می تواند کمک کننده باشد.

فرنی منبع بسیار خوبی از کربوهیدرات ها است که به سیری طولانی مدت کمک می کند و اگر همراه با آجیل ها یا دانه های روغنی ترکیب شود این سیری طولانی تر می شود و اشتهای بدن کنترل می شود.

فرنی با جو دوسر، شیر، هل و گیلاس خرد شده یا مخلوط جو دوسردر، آب مرغ ، آووکادوی و سینه مرغ خرد شده چایگزین خوبی به جای رژیم های غذایی است.

فرنی به کاهش فشار خون بالا کمک می کند طبق مطالعه ای رژیم غذایی حاوی غلات کامل مانند فرنی به کمی اندازه مصرف داروی فشار خون موثر است و این دلیلی بزرگ برای مصرف فرنی در وعده صبحانه است.

شیر تنها ماده غذایی برای ایجاد استخوان های محکم نیست و فرنی منبع خوبی از کلسیم برای تقویت استخوان ها و دندان ها حتی بهتر از شیر کمک می کند.

فرنی سیستم ایمنی بدن را قوی نگه می دارد و منبع غنی از ویتامین A و از رادیکال های آزاد بدن جلوگیری می کند، همچنین سرشار از بتا گلوکان برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

خواص فرنی برای کودکان

کودکان شیر خوار برای اولین بار در دوران شیرخوارگی با فرنی تغذیه می شوند زیرا فرنی آرد برنج غذایی نرم ، ساده و با کمترین امکان ایجاد آلرژی می باشد.

در پایان ۶ ماهگی که غذای کمکی باید به کودک داده شود بهتر است مادر با شیر خود فرنی آرد برنج را تهیه کند ، برنج آلرژی کمتری نسبت به مواد دیگر ایجاد می کند

و نباید تا پایان ۸ ماهگی از فرنی گندم استفاده کرد. اگر شیر مادر برای تهیه فرنی کافی نیست می توان از شیرهای پاستوریزه یا شیر گاو ، فرنی را درست کرد.

برای کودکان می توان از حریره بادام نیز استفاده کرد. بدین صورت که بادام را آسیاب کرد تا قابل هضم در معده کودکان باشد.

البته می توان حریره بادام را از صافی عبور دهید تا شیره حاصل از آن را به کودک دهید.

فرنی اولین غذای کمکی است که نوزادان می خورند. همین موضوع نشان دهنده اهمیت و خواص آن برای کودکان است.

فرنی در وزن گیری نوزادان و تکمیل رشد استخوانها و عضلات کودکان موثر است.

یک وعده غذایی سبک اما پر انرژی است. در رشد موهای کودکان موثر است.

اگر همراه با بادام تهیه شود کلسیم مورد نیاز کودکان را تامین می کند

و در بهبود اوضاع کودکانی که سوتغذیه و کاهش وزن دارند نقش به سزایی دارد.

برای کودکانی که مشکل بلع دارند یا دندانهای ضعیفی دارند

و قادر به جویدن نیستند، فرنی می تواند گزینه مناسبی باشد.

فرنی که به عنوان غذای کمکی ۴ یا شش ماهگی به نوزادان داده می شود باید رقیق تهیه شود و به مرور غلیظ شود.

همچنین باید اول از فرنی ساده با آب، یا شیر مادر استفاده کنید و به مرور مغزهای مختلف را به آن افزوده و به صورت حریره به نوزادتان بدهید.

خواص فرنی برای معده

بزرگترین مزایای فرنی برای سلامتی فیبر آن است. مصرف فیبر در وعده های غذایی مهم است و کمک می کند معده بدون کالری پر شود

و با منظم نگه داشتن هضم غذا با یبوست مبارزه می کند یک فنجان فرنی پخته شده تقریباً ۱۵ درصد فیبر روزانه زنان و تقریبا ۱۰ درصد فیبر روزانه مردان را تامین می کند.

فرنی بافت نرم و لطیفی داشته و هضم آن آسان است به همین خاطر به طور معمول برای کسانی که معده ضعیف دارند، مفید است.

فرنی خنثی کننده اسید معده است و برای مبتلایان به زخم های گوارشی و زخم معده مفید می باشد.

فرنی بخاطر بافت نرم و لطیفی که دارد. باعث لطافت مجاری گوارشی می شود. هضم آن آسان است و معده را اذیت نمی کند.

خنثی کننده اسید معده است و از این جهت برای مبتلایان به زخم معده و زخم های گوارشی بسیار مفید است.

از توصیه های طب سنتی برای التیام زخم های معده و روده مصرف فرنی و شیربرنج است.

بهترین نوع فرنی برای معده، فرنی است که با شیر تهیه شده باشد.

خواص فرنی برای چاقی و چاقی صورت

کربوهیدرات­ ها برای افزایش انرژی بدن و انجام فعالیت ­های روزانه بسیار ضروری می ­باشند.

عده­ ای تصور می­ کنند چون مصرف کربوهیدرات باعث چاقی می­ شود باید آن را کنار گذاشت.

اما این تصور کاملا غلط است. کربوهیدرات برای بدن لازم و ضروری است فقط نباید در مصرف آن افراط شود.

اگر بخواهیم ارزش غذایی فرنی را از نظر کربوهیدرات بررسی کنیم باید بگوییم که فرنی منبع غنی برای کربوهیدرات است

و انرژی بخشی بالایی دارد. هر صد گرم فرنی حدود ۷۰ گرم کربو هیدرات دارد و انرژی بخش خوبی برای بدن می ­باشد.

خوردن فرنی با آرد برنج و نشاسته در صبح در چاقی صورت مؤثر است.

تجربه نشان داده خوردن فرنی با آرد برنج یا نشاسته، بصورت ناشتا در صبح تاثیر زیادی بر چاقی صورت دارد.

افرادی که از لاغری صورت و فرو رفتگی گونه ها رنج می برند و افرادی که در حال کاهش وزن هستند

و نمی خواهند صورتشان لاغر بشود، می توانند از این دستور استفاده کنند.

خواص فرنی برای کرونا

هنگام سرماخوردگی و کرونا فرنی بخورید. به ویژه اگر از سینه درد و سرفه­ های خشک رنج می­ برید فرنی گرم بسیار برای شما مفید است.

به دلیل لعابی که آرد برنج دارد و نیز گرم بودن فرنی این ماده­ ی غذایی برای درمان سرما خوردگی و رفع خشکی سینه بسیار موثر است.

به علاوه همانطور که گفته شد ارزش غذایی فرنی بالاست از این رو می­ تواند به هنگام سرماخوردگی تا حدی انرژی از دست رفته­ ی بدن باز گرداند.

خواص فرنی برای سرفه و سرماخوردگی و گلودرد

هنگام سرماخوردگی فرنی بخورید. به ویژه اگر از سینه درد و سرفه­ های خشک رنج می­ برید فرنی گرم بسیار برای شما مفید است.

به دلیل لعابی که آرد برنج دارد و نیز گرم بودن فرنی این ماده­ ی غذایی برای درمان سرما خوردگی و رفع خشکی سینه بسیار موثر است.

به علاوه همانطور که گفته شد ارزش غذایی فرنی بالاست از این رو می­ تواند به هنگام سرماخوردگی تا حدی انرژی از دست رفته­ ی بدن باز گرداند.

فرنی اگر شیرین نباشد میتواند گلو را نرم و صاف کند و آمادگی برای صرف شام و افطار را فراهم آورد.

خواص فرنی برای ورزشکاران

نشاسته تاثیر زیادی در عضله سازی دارد و در تهیه غذاها و نوشیدنی های عضله ساز بدنسازان کاربرد زیادی دارد.

از این رو فرنی نشاسته نیز یکی از میان وعده های پرطرفدار ورزشکاران و بدنسازان است.

کربوهیدراتهای موجود در نشاسته سریع هضم می شوند و سرعت عضله سازی را بالا می برد.

طرز تهیه فرنی بدنسازی

آرد برنج یا برنج مخصوص فرنی :۱۰۰ گرم

شیر بدون چربی :۲۵۰ میلی لیتر

آب :به میزان لازم

پودر پروتئین با طعم وانیل (یا پروتئین وی دلخواه) :دو قاشق سر پر

برنج ، شیر و آب را در ظرف ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا برنج نرم شود.

هر وقت آب مخلوط بخار شده و مواد به حالت خمیر در آمد ، شعله را خاموش کنید

و پس از کمی خنک شدن ، پودر پروتئین و طعم دهنده دلخواه خود را به فرنی اضافه کنید.

خواص فرنی در بارداری و شیردهی

فرنی برای خانم های باردار مفید است زیرا به وزن گیری و استخوان سازی جنین کمک کرده و سوزش های سردل و ترش کردن را بهبود می بخشد.

فرنی زعفرانی برای خانم های باردار و تازه زایمان کرده مناسب نیست.

باردارخوردن فرنی معطر شده با گلاب یا پودر هل، تهوع زنان باردار را کاهش می دهد.

خواص فرنی برای جنین: خوردن فرنی با بادام، به استخوان سازی جنین و تکمیل بافت های عضلانی کمک می کند.

فواید فرنی برای جنین: مصرف انواع فرنی، وزن گیری جنین و تولد نوزادی با وزن مناسب را تضمین می کند.

مصرف فرنی در زنان باردار سوزش های سر دل و ترش کردن و ترشحات اسید معده را بهبود می دهد.

بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به دیابت بارداری، فرنی با عسل یا شیره های سالم شیرین شود.

بهترین غذاهای توصیه شده در طب ایرانی در دوران شیردهی مادر عبارتند از:

شیربرنج، فرنی، حریره بادام، نان گندم، گوشت کبابی گوسفند، آش یا سوپی که با گوشت بلدرچین تهیه شده باشد.

خواص فرنی در ماه رمضان

شیر برنج و فرنی در صورتی در ماه رمضان توصیه می شوند که :اولا به صورت قسمتی از یک وعده غذایی خورده شود،

ثانیا شیرینی شان محدود باشد و ثالثا در مصرف شان افراط نشود (حتی در افطار)؛

بعضی افرادی که روزه می گیرند، مخصوصا در تابستان های گرم دچار افت قندخون می شوند و افت قندخون عصبانیت و سرگیجه را تجربه می کنند

که در این زمان، خوردن غذاهای یادشده می تواند برای آنها کمک کننده باشد.

فرنی اگر شیرین نباشد میتواند گلو را نرم و صاف کند و آمادگی برای صرف شام و افطار را فراهم آورد.

خواص فرنی در صبحانه

خوردن فرنی در وعده صبحانه بسیار مفید و دارای خاصیت است. جلوگیری از بروز انواع سرطان یکی از خواص فرنی است

که به دلیل خواص ضدسرطانی ترکیبات آن می باشد. محققان در مطالعات خود ادعا می کنند

که خوردن یک کاسه فرنی معادل ۷۰ گرم در صبحانه می تواند از بروز ابتلا به سرطان پیشگیری کند.

اگر به جای شکر از عسل در تهیه فرنی استفاده شود به یک معجون لاغری و کاهش وزن تبدیل می شود.

کارشناسان به افرادی که تمایل به داشتن تناسب اندام دارند اما خوردن غذاهای رژیمی را دوست ندارند ،

مصرف فرنی در وعده صبحانه را به جای خوراکی های رایج حاوی بلغور جوی دوسر ، توصیه می کنند.

بر اساس تحقیقات ، افرادی که از فرنی به جای بلغور جوی دوسر در صبحانه استفاده می کنند

در طول روز کمتر احساس گرسنگی می کنند و در نتیجه غذای کمتری میل می کنند.

البته باید توجه داشت که در حد اعتدال باید فرنی مصرف شود و زیاده روی یا عدم مصرف به موقع آن برای بدن ضرر دارد .

زیرا به دلیل داشتن کالری زیاد موجب افزایش وزن و تری گلیسیرید خون می شود.

طرز تهیه فرنی

شیر : یک لیوان

آرد برنج : یک قاشق غذاخوری

عسل : یک چهارم لیوان

آرد برنج را در ۳ پیمانه آب سرد حل کرده و از صافی عبور دهید تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.

سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی حرارت قرار دهید. پس از آن شیر را به مواد اضافه کرده

و پس از ۱۰ دقیقه دیگر حرارت را خاموش کنید کرده و حل می کنند و از صافی می گذرانند.

سپس ۱۵-۲۰ دقیقه روی آتش ملایم می پزند. شیر را اضافه می کنند و هم می زنند

و ۱۰ دقیقه دیگر می پزند. البته برای طعم دار کردن فرنی قبل از خاموش کردن شعله ، شکر ، گلاب و هل را به فرنی اضافه می کنند

تا کمی با مواد بپزد. برخی افراد فرنی را بدون شکر تهیه می کنند. هنگام خوردن ، از شیره انگور یا عسل استفاده می کنند.

برای تهیه فرنی با عسل بهتر است پس از خاموش کردن فرنی ، عسل را اضافه کنید زیرا نباید عسل جوشیده شود.

برای تزیین فرنی نیز می توانید ازمغز پسته و بادم ، پودر نارگیل ، دارچین و کاکائوی آب شده استفاده کنید.

طرز تهیه فرنی با نشاسته

شیر کم چرب کاله دو پیمانه

شکر سفید معمولی دو قاشق غذاخوری

نشاسته دو قاشق غذاخوری

گلاب یک قاشق غذاخوری

وانیل نصف قاشق چای‌خوری

برای شروع، ابتدا دو پیمانه شیر سرد را داخل قابلمه بریزید و دو قاشق غذاخوری نشاسته به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شیر و نشاسته کاملا با هم مخلوط شوند.

سپس قابلمه حاوی شیر و نشاسته را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و تمام مدت مواد داخل قابلمه که روی حرارت ملایم گاز قرار دارد

را با یک قاشق چوبی به آرامی هم بزنید. اگر می‌خواهید مقدار فرنی شما بیشتر باشد

باید توجه کنید که به ازای هر یک پیمانه شیر باید یک قاشق نشاسته اضافه می‌شود.

هم زدن را ادامه دهید تا فرنی شما به غلظت دلخواهتان برسد. سپس در این مرحله شکر را همراه با وانیل و گلاب به فرنی اضافه کنید و کمی هم بزنید.

مواد را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف‌های مناسب سرو کنید. فرنی با نشاسته شما آماده است،

می‌توانید روی آن‌ها را با دارچین یا خلال پسته و بادام تزئین کنید و در صورت تمایل آن‌ها را داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند. نوش جان!

توجه داشته باشید که در طرز تهیه فرنی با نشاسته ابتدا باید نشاسته را داخل شیر سرد خوب حل کنید و سپس مخلوط شیر و نشاسته را روی حرارت گاز قرار دهید.

در هنگام طبخ فرنی مخلوط شیر و نشاسته را مدام باید هم بزنید تا گلوله نشود و قوام پیدا کند.

اگر می‌خواهید فرنی شما خوشمزه‌تر شود می‌توانید یک یا دو قاشق غذاخوری به آن خامه اضافه کنید.

فراموش نکنید که فرنی را روی حرارت ملایم گاز تهیه کنید تا ته نگیرید.

فرنی یک دسر محبوب و شناخته شده در تمام دنیا است که انواع متفاوتی داشته

و ما طرز تهیه چند نوع از آن‌ها مانند فرنی ترکیه‌ای ، فرنی زعفرانی و فرنی شکلاتی را به شما آموزش داده‌ایم.

انواع فرنی بخاطر داشتن نشاسته می‌تواند گزینه خوبی برای همه افراد از کودکان تا بزرگسالان و تغذیه ورزشکاران باشد.

طرز تهیه فرنی با آرد گندم

شیر گاو : ۲ استکان

شکر : ۱ قاشق مرباخوری

آرد گندم : یک قاشق مرباخوری

آب : ۴ استکان

کره : ۵۰ گرم

برای پخت فرنی با آرد گندم ابتدا آرد را به همراه شیر در قابلمه ای مناسب بریزید سپس مخلوط آرد و شیر را هم بزنید تا آرد در شیر حل شود.

در مرحله بعدی ساخت فرنی شکر و آب را به مخلوط شیر و آرد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید

و مواد فرنی را به صورت مداوم هم بزنید سپس کره را به فرنی اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد فرنی کمی غلیظ شوند.

توجه داشته باشید که تا زمان غلیظ شدن فرنی باید مواد آن را هم بزنید و بعد از آماده شدن

فرنی آن را در ظرف مناسبی برای سرو بریزید و سپس فرنی را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

در روش تهیه فرنی با آرد گندم باید ابتدا آرد گندم را در شیر به خوبی حل کنید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید.

برای پخت فرنی باید مخلوط مواد فرنی را روی شعله گاز مدام هم بزنید.

برای اینکه فرنی طعم و مزه بی نظیری پیدا کند می توانید مقداری کره به فرنی بیفزایید.

توجه داشته باشید که فرنی را باید روی شعله گاز با حرارت ملایم بپزید.

فرنی با نشاسته

آرد شیرینی پزی ۲ قاشق سوپخوری

شکر یک دوم پیمانه

نشاسته ذرت ۴ قاشق سوپخوری

پودر هل ۱ قاشق چایخوری

خامه صبحانه ۲۰۰ گرم

تخم مرغ ۱ عدد

شیر ۳ لیوان

گلاب یک دوم پیمانه

زعفران دمکرده غلیظ ۱ قاشق سوپخوری

آرد و نشاسته را با هم الک کنید و در قابلمه مناسبی بریزید. سپس شیر را تدریجا اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید تا آرد گلوله نشود.

تخم مرغ را در کاسه ای جدا گانه شکسته و با چنگال هم بزنید تا از حالت لخته ای خارج شود. سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

شکر، پودر هل ،ز عفران دمکرده و گلاب را هم اضافه کرده و همه مواد را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.

قابلمه را روی حرارت ملایم برده و دائم هم بزنید تا مواد پخته و غلیظ شود و به غلظت ماست برسد.

قابلمه را از روی حرارت برداشته و کمی هم بزنید تا از داغی بیافتد سپس خامه را اضافه کرده و سریع هم بزنید تا یکدست شود.

فرنی نشاسته آماده را در گیلاس یا لیوان مخصوص دسر تقسیم کرده و با پسته یا گردو به دلخواه تزیین کنید.

بعد از اینکه به دمای محیط رسیدند در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شوند سپس سرو کنید.

فرنی با آرد ذرت

آرد ذرت ۳ پیمانه

شیر ۶ پیمانه

زرده تخم مرغ ۲ عدد

خامه ۱ پیمانه

کره ۲-۳ قاشق غذاخوری

نمک به میزان لازم

جوز بویا برای تزیین به میزان لازم

آرد ذرت را در ۳ پیمانه آب حل کنید و از صافی بگذرانید.

آرد ذرت صاف شده را با شیر و کره و اندکی نمک در قابلمه بریزید و هم بزنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم به جوش آورید و اجازه دهید تا مواد به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه بپزند.

مرتب مواد را هم بزنید و مواظب باشید سر نرود.

هنگام کشیدن، زرده تخم مرغ را بزنید و با خامه مخلوط کنید، مخلوط حاصل را در فرنی بریزید و با قاشق هم بزنید.

فرنی را در ظرف مناسب بکشید و در صورت تمایل با گرد جوز بویا تزیین کنید.

فرنی با نشاسته و عسل

شیر ۱ لیوان

عسل بدون موم ۳ قاشق غذاخوری

گلاب ۲ قاشق غذاخوری

نشاسته ۱ قاشق غذاخوری

نشاسته را در یک قاشق آب ریخته و هم می‌زنیم تا خوب نرم شود. سپس آن را در ‏شیر در حال جوشیدن ریخته و هم می‌زنیم.

عسل و گلاب را افزوده و روی حرارت ملایم دائم هم می‌زنیم. وقتی غلظت فرنی به حد دلخواه رسید، شعله را خاموش می‌نماییم.

می‌توان به جای نشاسته از آرد برنج نیز استفاده کرد.

فرنی برای شیمی درمانی

با وجود آفت دهان خوردن نرمترین غذاها هم دردناک و همراه با دشواری است.

اگر شیمی درمانی باعث بروز آفت دهان در شما شد، سعی کنید از غذاهای پوره شده که بلع آنها آسان است

مثل کستر (فرنی)، برنج، تخم مرغ، پوره و سوپ استفاده کنید. غذاهای کم چاشنی بهتر هستند چون حتی نمک و ادویه جات هم می‌توانند زخم را دردناکتر کنند.

از غذاهای تیز و شکننده مثل کراکر، چیپس و سبزیجات خام و همچنین غذاهای

تند مانند سس تند، غذاهای سرخ شده، سالسا و فلفل چیلی که باعث تحریک زخم‌ها می‌شوند اجتناب کنید.

فرنی در رژیم لاغری

زمانی یک فرنی، فرنی رژیمی و لاغر کننده خواهد بود که میزان شکر آن بسیار کم باشد و از مواد مغذی برای طعم دادن به آن استفاده شود.

برخی در پخت فرنی از شکلات یا انواع اسمارتیز استفاده می‌کنند که خاصیت لاغرکنندگی فرنی را از آن می‌گیرند.

در ادامه طرز تهیه فرنی با آرد برنج را می‌خوانید که بسیار مقوی است و میزان شکر آن کم است:

آرد برنج: ۲ و نیم فنجان آب سرد: ۳/۲ فنجان شیر پرچرب: ۷ فنجان شکر: ۱ فنجان گلاب: ۳ قاشق غذاخوری

(می‌تونید با ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل جایگزین کنید.) پسته خلال شده برای تزئین: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت فرنی رژیمی ۷ فنجان شیر را اندازه کنید.

۲ فنجان از این ۷ فنجان را در یک قابلمه نچسب با حرارت متوسط گرم کنید و حدود ۵ دقیقه روی شعله بگذارید.

با یه لیسک شیر را هم بزنید. حالا آرد برنج را با ۳/۲ آب سرد مخلوط کنید تا یک ترکیب نرم به دست بیاید.

شعله را کم و مخلوط آرد برنج را به شیر اضافه کنید. با حرکت مداوم هم بزنید تا زمانی که ترکیب غلیظ بشود و قل بزند.

حدود ۲ تا ۳ دقیقه این کار را ادامه بدهید. ۱فنجان شیر سرد را اضافه کنید و با حرکت‌ آرام و مداوم ادامه بدهید تا دوباره فرنی سفت شود و قل بزند.

این کار را حدود ۷- ۱۰ دقیقه ادامه بدهید. چهارمین فنجان شیر را هم اضافه کرده و هم بزنید تا فرنی غلیظ بشود اما قل نزند.

شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را زیاد کنید. ۳ فنجان شیر سرد باقیمانده را، هر بار یک فنجان اضافه کنید

و قبل از اضافه کردن فنجان بعدی شیر، فرنی را هم بزنید تا با تشکیل حباب‌های هوا غلیظ شود.

برای جلوگیری از چسبیدن مواد به قابلمه، هم زدن را ادامه دهید. بعد از غلیظ شدن، آخرین فنجان شیر را به آرامی اضافه کنید و فرنی را به طور مداوم هم بزنید.

این مخلوط حالت نرمی دارد که با سرد شدن سفت می‌شود. فرنی را بلافاصله در ۷ کاسه بریزید.

آن را با پسته خرد شده تزئئین کنید و حداقل ۲ تا ۳ ساعت بدون سرپوش در یخچال قرار بدهید تا خودش را بگیرد.

کاسه‌های فرنی خنک شده را محکم با درپوش پلاستیکی بپوشانید. می‌توانید تا ۳ روز کاسه‌ها را در یخچال نگه دارید.

فرنی در یخچال

این مخلوط حالت نرمی دارد که با سرد شدن سفت می‌شود. فرنی را بلافاصله در ۷ کاسه بریزید.

آن را با پسته خرد شده تزئئین کنید و حداقل ۲ تا ۳ ساعت بدون سرپوش در یخچال قرار بدهید تا خودش را بگیرد.

کاسه‌های فرنی خنک شده را محکم با درپوش پلاستیکی بپوشانید. می‌توانید تا ۳ روز کاسه‌ها را در یخچال نگه دارید.

فرنی و یبوست و اسهال

بزرگترین مزایای فرنی برای سلامتی فیبر آن است. مصرف فیبر در وعده های غذایی مهم است و کمک می کند معده بدون کالری پر شود

و با منظم نگه داشتن هضم غذا با یبوست مبارزه می کند یک فنجان فرنی پخته شده

تقریباً ۱۵ درصد فیبر روزانه زنان و تقریبا ۱۰ درصد فیبر روزانه مردان را تامین می کند.

طبق مطالعات انجام شده در رابطه با فرنی با عسل این چنین مشخص شد که مصرف آن می‌تواند در طی زمان به بهبود عارضه اسهال منجر شود.

همچنین این خوراکی سبب بالا رفتن مصرف پتاسیم و آب می‌شود که این امر هنگام اسهال برای فرد بسیار مناسب است.

خواص فرنی برای پوست

قرار دادن فرنی غلیظ که با آرد یا نشاسته ذرت تهیه شده باشد، روی پوست صورت، باعث روشن شدن، پاکسازی و از بین رفتن دانه های سیاه روی بینی می شود.

اسکراب فرنی پوست را لطیف و نرم می کند و منافذ پوست را باز کرده و تنفس پوست را آسان می کند.

همچنین تیرگی های زیرچشم و کناره های صورت را از بین می برد.

می تواند در تهیه فرنی از یک قاشق گلاب نیز استفاده کنید. اضافه کردن رنده شده خیار یا میکس شده توت فرنگی

نیز تاثیر ماسک فرنی روی صورت را بیشتر کرده و به از بین رفتن جای جوش و لک ها نیز کمک می کند.

مضرات 

فرنی به خودی خود ضرری ندارد. اما هر فرد بسته به حساسیت ها و مراعات هایی که دارد باید در مصرف انواع آن دقت کند.

مثلا افراد و کودکانی که به پروتئین های حیوانی حساسیت دارند، نباید فرنی با شیر مصرف کنند.

افرادی که نمی توانند برنج و مشتقات آن را استفاده کنند، از خوردن فرنی با آرد برنج خودداری کنند.

زنان باردار و زنانی که به تازگی زایمان کرده و خون ریزی دارند، از خوردن فرنی زعفرانی پرهیز کنند.

مصرف فرنی با ارد گندم و مغزها در کودکان مبتلا به سلیاک به هیچ وجه توصیه نمی شود.

این دسته از افراد باید از آردهای مخصوص و مورد تایید پزشکشان استفاده کنند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 27 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.