; خواص مسقطی انجیر و گل محمدی و خوردن مسقطی در بارداری - فال و خواب
خواص آلبالو و دیابت و آلبالو چه تاثیری روی قند خون و دیابت دارد

خواص آلبالو و دیابت و آلبالو چه تاثیری روی قند خون و دیابت دارد

خواص آلبالو و دیابت خواص آلبالو و دیابت ؛ آلبالو چه تاثیری روی قند خون و دیابت دارد همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم …

خواص شیر برای مو و فواید اسپری شیر برای پوست مو و سلامتی + تقویت مو با شیر

خواص شیر برای مو و فواید اسپری شیر برای پوست مو و سلامتی + تقویت مو با شیر

خواص شیر برای مو خواص شیر برای مو ؛ فواید اسپری شیر برای پوست مو و سلامتی + تقویت مو با شیرهمگی در سایت فال …

خامه در بارداری و خوردن خامه در سه ماه اول بارداری + خامه صبحانه در بارداری

خامه در بارداری و خوردن خامه در سه ماه اول بارداری + خامه صبحانه در بارداری

خامه در بارداری خامه در بارداری ؛ خوردن خامه در سه ماه اول بارداری + خامه صبحانه در بارداری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …

خواص مسقطی

خواص مسقطی انجیر و گل محمدی و خوردن مسقطی در بارداری

خواص مسقطی انجیر و گل محمدی و خوردن مسقطی در بارداری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با مسقطی

مسقطی یکی از شیرینی های سنتی ایران است که در شهرهای کرمان و شیراز پخت می شود

اما در اعیاد و به خصوص جشن شب یلدا در سراسر ایران طرفدار دارد.

مسقطی خوراکی لذیذی است اما برخلاف تصور عموم که این دسر خوشمزه یک شیرینی سنتی است

باید گفت در طب قدیم خواص زیادی برای آن قائل بوده اند و در کاهش علائم برخی بیماری ها از آن بهره می برده اند.

به خصوص مسقطی لاری که به حلوا نیز مشهور است. تحقیقات تغذیه امروز نشان می دهد

این خوراکی دارای ترکیباتی مثل ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن،

فسفر، منیزیم، روی، اسیدفولیک، منگنز، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان، سلنیوم، مس است.

متخصصان طب سنتی مسقطی لاری را مناسب افرادی می دانند که فعالیت بدنی بالایی دارند

و در مشاغلی که انرژی جسمانی کافی نیاز دارد توصیه می شود مثل کارگران ساختمان و نیز ورزشکاران.

خواص مسقطی در طب سنتی

از نظر طب سنتی مسقطی دارای طبع گرم است و در ۱۰۰ گرم از آن ۴۳۸ کالری موجود است.

از خواص مسقطی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم

مزاج گرم و خشک

زود هضم

جزء بهترین خوراکی های کودکان

مقوی، مغذی

تقویت کننده حافظه

تقویت کننده قوه باه (قوای جنسی)

خوراکی مناسب ورزشکاران

خوراکی مناسب کنکوری ها و کسانی که فعالیت های ذهنی دارند.

تامین انرژی کافی برای بدن

استحکام دندان و استخوان

جلوگیری از ایجاد آرتروز

ضد استرس و افسردگی و نشاط آور

تقویت مغز و جلوگیری از آلزایمر

بهبود اعصاب

رفع بوی بد دهان

هضم آسان غذا و پیشگیری از سوءهاضمه

بهبود دردهای روماتیسمی و مفصلی

خواص مسقطی برای کودکان

مسقطی به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد جزء بهترین خوراکی ها برای کودکان می باشد.

همچنین مسقطی به دلیل وجود نشاسته برای کودکان خیلی خوب است.

در کودکان احتمال ایجاد قارچ وجود دارد، قارچ در محل مرطوب و تاریک به راحتی رشد می کند؛

با توجه به اینکه نشاسته جذب بالایی دارد می توانید از آن برای حل این مشکل استفاده کنید.

پودر نشاسته با خاصیت تسکین دهندگی و ضد التهابی در طب سنتی همواره برای بهبود التهابات ،

سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شده است.

خواص مسقطی در بارداری

خوردن مسقطی به دلیل وجود ارززش غذایی بالا در دوران بارداری مفید است ولی نباید زیاده روی کنید

چرا که هم زعفران دارد و هم به دلیل نشاسته می تواند مضر باشد.

مصرف زیاد شکر و مواد قندی و نشاسته در بارداری منجر به نقایص دستگاه عصبی در جنین می شود.

مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای به ویزه در سه ماهه اول بارداری خطر بروز نقص لوله عصبی و نخاعی را در فرزندان آن ها افزایش می دهد.

طرز تهیه مسقطی

برای تهیه مسقطی به مواد زیر احتیاج داریم.

نصف لیوان نشاسته یا نشاسته ذرت پودر شده- نصف لیوان روغن مایع- ۲ لیوان شکر

– ۴ لیوان آب سرد – نصف لیوان گلاب- ۵۰ گرم خلال بادام- یک قاشق مرباخوری دانه هل- پودر پسته و دانه‌ هل برای تزئین

ابتدا خلال‌ های بادام را همراه مقداری آرد داخل تابه کوچکی بریزید و تفت دهید.

نکته: توجه داشته باشید تفت دادن بادام بدون آرد، سبب سوختن آن می‌شود. بنابراین به‌ طور مرتب بادام‌ ها را همراه آرد هم بزنید.

بعد از آنکه رنگ بادام‌ ها طلایی شد یا تغییر رنگ پیدا کرد، آنها را داخل الک فلزی بریزید تا آرد از بادام جدا شود.

حالا قابلمه کوچکی از جنس استیل یا روی آماده کرده و آب سرد را داخل آن بریزید؛

سپس کم‌کم نشاسته را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود.

پس از آن، شکر و روغن مایع را به نشاسته و آب اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

طرز تهیه مسقطی با شیر

برای درست کردن این نوع مسقطی به مواد زیر نیاز داریم.

نشاسته:۱ لیوان

شکر:۲ لیوان

کره:۵۰ گرم

گلاب:۱/۲ لیوان

وانیل :کمی

شیر:۱ لیتر

مسقطی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که با طعم های متنوعی میتوان آن را درست کرد ، در ادامه روش درست کردن مسقطی با شیر را آموزش می دهیم.

برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا نشاسته را در ظرفی ریخته و شیر را به تدریج اضافه نمایید تا با هم ترکیب شوند.

مواد را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنی تا ته نگیرد.

بعد از اینکه نشاسته کمی غلیظ شد شکر را افزوده و به هم زدن ادامه دهید.

در این مرحله گلاب و وانیل را افزوده و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم حرارت ببیند.

در آخر وانیل را اضافه کرده شعله را خاموش کنید.

مسقطی را در ظرف مورد نظر بریزید و با پودر نارگیل و گردو تزیین نمایید.

سپس را در یخچال قرار دهید تا کمی خنک شده و خودش را ببندد.

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۵دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد .

مسقطی با شیر را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه مسقطی زعفرانی

برای تهیه مسقطی زعفرانی به مواد زیر نیاز داریم.

نشاسته: ۳۰۰ گرم

عسل یا شکر سرخ:۳۰۰ گرم

کره محلی: ۲۵۰ گرم

آب چشمه خنک: ۸ لیوان

گلاب: ۱ لیوان

آبلیمو خانگی: ۳ قاشق غذاخوری

خلال پسته و زعفران دم کرده : به مقدار لازم

نشاسته را با آب مخلوط کنید تا نشاسته حل شود سپس از صافی رد کنید تا یکدست شود.

قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و نشاسته حل شده را درون آن بریزید، عسل یا شکرسرخ را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته غلیظ شود.

پس از اینکه نشاسته خودش را گرفت گلاب و کره را اضافه و مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید و داخل قالبی که چرب کرده اید بریزید و پخش کنید.

روی آن پودر پسته بپاشید، قالب را درون یخچال قرار دهید تا مسقطی خودش را بگیرد سپس برش بزنید و سرو کنید.

حرارت باید ملایم باشد تا مسقطی خشک و سفت نشود، می توانید به جای خلال پسته از خلال بادام، پودر نارگیل و…. هم استفاده کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید مقداری هل به مواد اضافه کنید.

برای خارج کردن مسقطی قالبی از قالب بهتر است ابتدا لبه ها را با چاقوی مرطوب از ظرف جدا کنید و مدتی در دمای محیط بماند

و بعد آن را در بشقابی که کمی مرطوب  کرده اید برگردانید که در این صورت مسقطی به راحتی در طرف سرو جابجا می شود.

مسقطی با شیر و زعفران و نشاسته ذرت

برای تهیه این نوع مسقطی به مواد زیر نیاز داریم.

نشانسته ذرت ۱ پیمانه

شیر ۵ پیمانه

شکر ۱ پیمانه

روغن مایع ½ پیمانه

گلاب ۱ پیمانه

زعفران به مقدار کافی

رنگ خوراکی به مقدار کافی

مغز بادام و مغز پسته به مقدار کافی

پودر هل نوک قاشق مرباخوری

برای تهیه مسقطی شیر خوشمزه ابتدای کار یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس شیر را به همراه نشاسته ذرت و شکر به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه مخلوط نشاسته را تند تند هم می زنیم تا نشاسته گلوله نشود.

حالا مخلوط نشاسته را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم هم می زنیم و اجازه می دهیم به غلظت برسد. در ادامه وقتی جوش زد، روغن را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود، سپس پودر هل را اضافه می کنیم.

در این مرحله مسقطی شیر را مخلوط می کنیم، سپس اجازه می دهیم عطر هل به طور کامل آزاد شود. در ادامه مغز بادام و مغز گردو را به همراه گلاب به مسقطی شیر اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود.

حالا مسقطی شیر را به ۲ قسمت تقسیم می کنیم، سپس به نیمی از مسقطی زعفران را به همراه رنگ خوراکی اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا رنگ مسقطی تغییر کند. در ادامه یک ظرف مناسب انتخاب می کنیم.

در این مرحله کف ظرف مورد نظر را با مقداری روغن مایع چرب می کنیم و مایه مسقطی سفید را به صورت داغ درون ظرف می ریزیم، سپس مایه مسقطی زعفرانی هم به صورت داغ روی مایه سفید می ریزیم تا به هم بچسبند.

در نهایت روی مسقطی را با مغز بادام و گردو تزئین می کنیم، سپس به مدت ۴ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد. در آخر پس از گذشت این زمان مسقطی را از یخچال خارج کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. نوش جان.

مسقطی برای یبوست

در طب سنتی آمده است که خوردن مقدار اندکی مسقطی می تواند به درمان یبوست کمک کند.

مسقطی و باسلوق

باسلق گونه‌ای شیرینی است که سوغات مراغه، ملایر، ساوه و اراک می‌باشد.

برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

مسقطی حلوایی است که جزو سوغات بعضی از شهر‌ های ایران مانند لار که سوغات اصلی این شهر

و قطب تولید آن می‌باشد و نیز شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان به شمار می‌آید.

نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی هستند.

تفاوت مسقطی و راحت الحلقوم

«مسقطی» یا «راحت‌القوم» از جمله دسر‌های خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد

و یکی از شیرینی‌های محبوب پذیرایی عید است. مسقطی در شهر‌های مختلف با دستور پخت‌های متنوع، اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه می‌شود.

انواع مسقطی

مسقطی زعفرانی

مسقطی زعفرانی با شیر

مسقطی زعفرانی با نشاسته ذرت

مسقطی زعفرانی با ژلاتین

مسقطی زعفرانی گردویی

مسقطی زعفرانی با آب

طرز تهیه مسقطی شفاف

برای تهیه این نوع مسقطی به مواد زیر نیاز داریم.

نشاسته ۱۵۰ گرم

گلاب نصف لیوان

شکر ۳۰۰ گرم

اب سرد ۴ لیوان

خلال بادام و پسته به مقدار لازم

پودر هل به مقدار لازم

زعفران آب کرده به میزان لازم

کره ۱۲۵ گرم

ابتدا نشاسته را در ۲ لیوان آب سرد حل کنید.

سپس شکر را به همراه ۲ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد.

نشاسته حل شده را از صافی رد کنید و به آب و شکر روی حرارت آهسته آهسته اضافه کنید.

حرارت باید کاملا ملایم باشد و هر چند دقیقه مواد درون ظرف را کاملا هم بزنید تا ته نگیرد.

در پخت مسقطی صبر جایگاه ویژه ای دارد و این کار زمان‌بری است .

۱/۵ الی ۲ ساعت بعد از طی شدن زمان مناسب و کمی سفت شدن مایع مسقطی، پودر هل، زعفران آب‌شده، خلال پسته و بادام را اضافه کنید.

سپس هم بزنید تا زمانی که به غلظتی مانند فرنی برسد.

وقتی به اواخر طبخ و خوب سفت شدن مسقطی نزدیک شدیم ، کره و گلاب را اضافه می کنیم.

اجازه بدهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه دیگر مایع مسقطی بجوشد و خوب سفت شود، طوری که از ظرف به راحتی جدا گردد.

سپس قبل از اینکه مایه مسقطی سرد بشود، درون ظرف مناسبی را کمی چرب کرده و مسقطی را درون آن ریخته و پهن کنید

مسقطی را درون یخچال قرار دهید و پس از سرد شدن آن را به شکل دلخواه برش دهید و نوش جان نمایید.

گیاه مسقطی چیست

گیاهی به نام مسقطی نداریم و احتمالا منظور شما مصطکی می باشد.

مصطکی صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه ها و ساقه های درختچه ای از خانواده پسته گرفته می شود

که درختچه یا درخت کوچکی است به بلندی معمولاً سه متر ولی اگر پرورش داده شود و از آن مراقبت نمایند

در باغ­ها ارتفاع آن تا چهارده متر نیز می رسد. درختچه ای است با برگ های تقریباً ناخزان

و همیشه سبز که بوی رزین مصطکی از تمامی اندام گیاه استشمام می شود.

طرز تهیه مسقطی گل محمدی

برای تهیه این نوع مسقطی به مواد زیر نیاز داریم.

نشاسته گل ۱ لیوان

شکر ۲ لیوان

گلاب ۱ قاشق سوپ خوری

پودر گل محمدی ‏ ۱ قاشق غذا خوری

گلوکز ۲ قاشق سوپ خوری

پودر هل ۱ قاشق سوپ خوری

روغن مایع ۱/۲ لیوان

آب ۴ لیوان

زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپ خوری

رنگ خوراکی صورتی ۱-۲ قطره

خلال پسته  به مقدار لازم

برگ گل محمدی به مقدار لازم

ابتدا نشاسته،شکر وآب را داخل قابلمه ریخته وروی شعله گاز قرار دهید .( بهتره جنس قابلمه مس یا چدن باشه )

مواد را هم زده ،سپس زعفران دمکرده وبعد پودر برگ گل محمدی را اضافه و مواد را هم بزنین ، وقتی نشاسته در حال غلیظ شدن است ،گلوکز مایع خوراکی وسپس روغن را کم کم اضافه میکنیم .

بهتره شعله گاز ملایم باشه چون علت طولانی شدن پخت مسقطی در اصل بدلیل پختن نشاسته است .سپس گلاب را اضافه می کنیم ، وقتی حلوا خوب پخته شد وبه غلظت مورد نظرمون رسید ،شعله گاز خاموش وپودر هل را اضافه میکنیم ،سپس رنگ مایع خوراکی صورتی ،مواد را هم می زنیم ،

داخل یک سینی را کمی چرب کرده ومواد مسقطی را داخل آن ریخته ،وروی مسقطی با خلال پسته وبرگ گل محمدی تزیین میکنیم .

به مدت ۸ساعت مسقطی داخل یخچال گذاشته ،بعد این مدت مسقطی را برش زده ونوش جان کنین .

طرز تهیه مسقطی انجیر

شاسته گل سفید ۱ لیوان

شکر ۱.۵ لیوان

انجیر خشک یا تازه ۱/۲ لیوان

آب ۳ لیوان

زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

گلاب ۱/۲ لیوان

روغن مایع ۱/۲ لیوان

هل ۱/۲ قاشق چای خوری

خلال پسته یا بادام به مقدار لازم

گردو و گل محمدی به مقدار لازم

ابتدا نشاسته گل را با دو لیوان آب مخلوط کنید وکنار بگذارید . اگر انجیر تازه در دسترس داشتین با یک لیوان آب مخلوط وبعد داخل غذاساز به پوره تبدیل کنید ،اگر انجیر تازه در دسترس نبود از انجیر خشک هم می تونید برای پخت این مسقطی استفاده بکنید .

انجیر خشک را داخل قابلمه با کمی آب گرم بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا حدود ۸دقیقه بپزه بعد از سرد شدن داخل غذاساز ریخته وبه صورت پوره در آورده وبرای پخت استفاده کنید .
مرحله پخت مسقطی : بهتره برای پخت مسقطی از قابلمه مس یا تفلون استفاده کنید ، داخل قابلمه نشاسته مخلوط با آب وشکر وپوره نرم انجیر را اضافه کرده وسپس روی شعله گاز قرار دهید .

مواد را در زمان پخت هم بزنید تا نشاسته خوب مخلوط وگلوله مانند نشود،وبا حرارت ملایم تا حلوا بپزد .سپس زعفران دمکرده غلیظ را اضافه کنید .

در مرحله بعدی نشاسته کم کم در حال غلیظ شدن است که روغن مایع را کم کم اضافه بکنید و همچنان به هم زدن ادامه بدهید تا حلوا مسقطی کم کم غلیظ شود .

سپس هل و گلاب را اضافه کنید و مواد حلوا را هم بزنید تا مخلوط شود و بعد خلال بادام را اضافه کنید .در این مرحله می توانید گردو و گل محمدی را با اختیار خود اضافه کنید.

مواد حلوا مسقطی را داخل سینی ریخته وروی آن خلال پسته ویا بادام بریزید وبعد از سرد شدن داخل یخچال به مدت ۲ساعت بگذارید وبعد برش بزنید . این مسقطی بسیار خوشمزه وپر خاصیت است.

مضرات مسقطی

مسقطی دارای طبع گرم می باشد و برای افراد گرم مزاج خیلی خوب نیست و باعث ایجاد جوش می شود.

حلوای مسقطی دارای کالری بالایی است و اگر تحرک کمی دارید و یا دچار اضافه وزن شده اید نباید زیاد مصرف کنید.

مصرف زیاد مسقطی موجب خراب شدن دندان ها می شود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 19 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.