; خواص نان سوخاری و نحوه مصرف نان سوخاری را با چی بخوریم - فال و خواب
خواص روغن کدو طبی ؛ فواید مصرف روغن کدو طبی برای زخم معده

خواص روغن کدو طبی ؛ فواید مصرف روغن کدو طبی برای زخم معده

خواص روغن کدو طبی خواص روغن کدو طبی ؛ فواید مصرف روغن کدو طبی برای زخم معده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

لوبیا قرمز برای بدنسازی و ایا مصرف لوبیا قرمز برای عضله سازی خوبه

لوبیا قرمز برای بدنسازی و ایا مصرف لوبیا قرمز برای عضله سازی خوبه

لوبیا قرمز برای بدنسازی لوبیا قرمز برای بدنسازی ؛ ایا مصرف لوبیا قرمز برای عضله سازی خوبه همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

فواید خربزه برای کودکان و ایا خوردن خربزه برای رشد کودکان مفیده

فواید خربزه برای کودکان و ایا خوردن خربزه برای رشد کودکان مفیده

فواید خربزه برای کودکان فواید خربزه برای کودکان ؛ ایا خوردن خربزه برای رشد کودکان مفیده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص نان سوخاری

خواص نان سوخاری و نحوه مصرف نان سوخاری را با چی بخوریم

خواص نان سوخاری و نحوه مصرف نان سوخاری را با چی بخوریم همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با نان سوخاری

نان سوخاری یکی از انواع نان‌ها است که از فرآورده های آرد گندم محسوب می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

این نان به دلیل ویژگی‌های بسیار منحصربه فردی که دارد یکی از انواع نان‌های بسیار محبوب محسوب شده

که در میان گروه‌های مختلف کودکان تا بزرگسالان جایگاه خاصی پیدا کرده است.

نان سوخاری یکی از فرآورده‌های حاصل از آرد گندم است که به دلیل پایین بودن رطوبت، قابلیت نگهداری زیادی دارد.

نان سوخاری، نان‌های برشته‌ای هستند که در آن‌ها نشاسته شروع به تجزیه کرده و قابلیت هضم بیشتری دارند.

یک عدد نان سوخاری متوسط ۳۵ کالری، نان سیاه (با سبوس) ۱۰۰ گرم ۲۱۸ کالری و یک کف دست نان معمولی ۷۵ کالری، انرژی دارد.

مواد اولیه اصلی نان سوخاری آرد گندم، روغن، شکر و خمیر مایه است.

البته علاوه بر مواد اصلی از مواد زیر نیز در فرمول نان سوخاری استفاده می‌شود.

گلوتن، شیرخشک، تخم مرغ، مالت، عصاره مالت، شربت اینورت، نمک طعام، لسیتین، آرد سویا

و افزودنی‌های مجاز خوراکی. آرد گندم مورد نظر برای تولید نان سوخاری باید دارای گلوتن با کمیت و کیفیت بالا باشد

تا بتواند ضمن تحمل تخمیر و مقاومت در برابر آنزیم‌های حاصل از مخمر‌ها طی مرحله تخمیر،

گازهای ایجاد شده را به خوبی حفظ نماید و شبکه گلوتن آن به صورت اسفنجی درآید

خواص نان سوخاری در طب سنتی

از نظر طب سنتی نان سوخاری دارای طبع معتدل می باشد و کالری ۱۰۰ گرم نان سوخاری هر ۱۰۰ گرم  ۴۰۷ کالری دارد.

فواید نان سوخاری آن را به انتخابی مناسب برای مصرف افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است.

از فواید نان سوخاری می‌توان به میزان بالای فیبر موجود در آن اشاره داشت.

فیبر به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و به همین خاطر مصرف نان سوخاری می‌تواند

برای افرادی که در معرض خطر زخم معده و رفلاکس هستند، مفید واقع شود.

به افراد مبتلا به بیماری کبد چرب توصیه می‌شود تا از رژیم‌های غذایی سالم‌تر پیروی کنند.

خواص نان سوخاری برای کبد چرب، به دلیل فیبر بالای موجود در آن است.

به علاوه این نان‌ها دارای ویتامین‌های گروه B هستند و این ویتامین‌ها سبب می‌شوند سوخت و ساز بدن و متابولیسم سلولی افزایش پیدا کند.

از دیگر فواید نان‌های سوخاری، می‌توان به کاهش استرس و درمان افسردگی اشاره کرد.

همچنین نان‌های سوخاری بر سلامت پوست و اعصاب افراد تاثیر مثبتی دارند.

نان‌های سوخاری به دلیل درصد رطوبت بسیار پایینی که دارند دارای ماندگاری بالایی هستند

و برای نگهداری در سفر یکی از انواع نان‌های مناسب محسوب می‌شوند.

نان سوخاری از جمله فرآورده هایی است که از آرد کامل تهیه می‌شود

و به همین دلیل یکی از فرآورده‌های محبوب شناخته شده و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.

به علاوه این نان، دارای شاخص گلایسمی پایینی است و از قدرت سیرکنندگی بالایی برخوردار است

و به همین دلیل در رژیم‌های لاغری بسیار توصیه شده است. جالب است بدانید

که میزان کالری در نان سوخاری بسیار کم است و هر تکه از آن ۳۵ الی ۴۰ کیلوکالری دارد.

انتخاب نان مناسب بسیار مهم است و آن دسته از افرادی که علاقۀ بسیار زیادی

به مصرف نان دارند باید دقت کنند که بهترین نان را برای مصرف استفاده کنند.

خوردن نان‌هایی که با آرد سفید تهیه می شوند

در طولانی مدت سبب افزایش وزن شده و افراد را مستعد چاقی می کند.

یکی از نکات بسیار مهمی که افراد باید به آن دقت کنند این است که حذف کامل نان

از رزیم غذایی کاملاً اشتباه است و سلامت افراد در معرض خطر قرار می گیرد.

نآن‌های سوخاری نان‌های بسیار خوش طعمی هستند که برای وعده های غذایی قابل مصرف می باشند.

این نان‌ها به دلیل روش پخت و مواد اولیه ای که در آن‌ها به کار برده می شود برای سیستم گوارش بسیار مفید بوده و به راحتی هضم می شوند.

از دیگر خواص نان‌های سوخاری این است که این نان‌ها دارای ویتامین های گروه B هستند

و این ویتامین ها سبب می شوند سوخت و ساز بدن و متابولیسم سلولی افزایش پیدا کند.

از دیگر فواید نان‌های سوخاری این است که این نان‌ها سبب کاهش استرس می شوند

و به درمان افسردگی کمک می کنند. همچنین نان‌های سوخاری بر سلامت پوست و اعصاب افراد تاثیر مثبتی دارند.

نان‌های سوخاری به دلیل درصد رطوبت بسیار پایینی که دارند دارای ماندگاری بالایی هستند

و برای نگهدار و سفر یکی از انواع نان‌های مناسب محسوب می شوند.

نان‌های سوخاری دارای بافت ترد و شکننده هستند و یکی از نان‌های محبوب برای کودکانی محسوب می شوند

که علاوه بر وعده های غذایی کامل به خورد میان وعده نیز علاقه دارند.

این نان‌ها در مقایسه با مواد غذایی مضر و غیر مجاز بسیار مطلوب بوده و می تواند به جایگزین مناسبی برای آن‌ها تبدیل شود

و به دلیل منبع کربوهیدراتی که دارد به عنوان یک تأمین کنندۀ انرژی ایدئال برای کودکان و بزرگ‌سالان تبدیل شده است.

خواص نان سوخاری برای معده و اسهال و یبوست

از فواید نان سوخاری می‌توان به میزان بالای فیبر موجود در آن اشاره داشت.

فیبر به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و به همین خاطر مصرف نان سوخاری می‌تواند

برای افرادی که در معرض خطر زخم معده و رفلاکس هستند، مفید واقع شود.

نان سوخاری بافتی ترد دارد؛ به همین دلیل به افراد مبتلا به زخم معده پیشنهاد می‌شود تا همراه با این نان، شیر‌های پروبیوتیک بنوشند.

همچنین به کسانی که مشکلات گوارشی مانند ورم معده دارند توصیه می شود نان سوخاری مصرف کنند.

خواص نان سوخاری برای لاغری

یکی از تصورات غلطی که افرادی که تصمیم به کاهش وزن و لاغر شدن دارند، این است که باید به طور کامل مواد نشاسته‌ای را از رژیم خود حذف کنند.

حذف کامل مواد نشاسته‌ای سبب می‌شود افراد احساس گرسنگی بیشتری در طول روز داشته باشند

و به همین دلیل به خوردن موادی که گرسنگی را رفع کند، روی آورند و همین امر موجب چاقی بیشتر خواهد شد.

این در حالی است که استفاده درست و صحیح از مواد نشاسته‌ای و فرآورده‌هایی که دارای کمترین کالری هستند،

به رژیم لاغری کمک کرده و سبب کاهش وزن خواهد شد.

نان سوخاری از جمله فرآورده هایی است که از آرد کامل تهیه می‌شود و به همین دلیل یکی از فرآورده‌های محبوب شناخته شده

و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. به علاوه این نان، دارای شاخص گلایسمی پایینی است

و از قدرت سیرکنندگی بالایی برخوردار است و به همین دلیل در رژیم‌های لاغری بسیار توصیه شده است.

جالب است بدانید که میزان کالری در نان سوخاری بسیار کم است و هر تکه از آن ۳۵ الی ۴۰ کیلوکالری دارد.

خواص نان سوخاری برای کودکان

این نوع نان دارای بافت ترد و شکننده بوده و یکی از نان‌های محبوب برای کودکانی محسوب می‌شوند

که علاوه بر وعده های غذایی کامل به خورد میان وعده نیز علاقه دارند.

این نان‌ها در مقایسه با مواد غذایی مضر و غیر مجاز بسیار مطلوب بوده

و می‌تواند به جایگزین مناسبی برای آن‌ها تبدیل شود و به دلیل منبع کربوهیدراتی که دارد

به عنوان یک تأمین کننده انرژی ایده‌آل برای کودکان و بزرگسالان تبدیل شده است

خواص نان سوخاری در بارداری و شیردهی

به منظور پیشگیری از تهوع صبحگاهی بهتر است برنامه غذایی مادر باردار

به جای سه وعده در تعداد وعده‌های بیشتر و با حجم کمتر بر حسب تحمل مادر باردار تنظیم شود.

مصرف مقداری نان خشک، نان سوخاری یا بیسکویت نیم ساعت قبل از صرف صبحانه به کاهش تهوع کمک می‌کند.

بهتر است مادران وعده‌های غذایی را به آهستگی و در مدت زمانی حدود ۲۰ دقیقه صرف کنند.

مصرف نان سوخاری در شیردهی مفید است و باعث بهبود کیفیت شیر مادر می شود.

طرز تهیه نان سوخاری

۲ پیمانه آرد گندم یا آرد جو

۱ عدد تخم مرغ کامل

۱ عدد زرده تخم مرغ

۱ قاشق غذاخوری کره

نصف پیمانه شیر ولرم

۵ قاشق چای‌خوری خمیر مایه

۳ قاشق غذاخوری شکر

نوک قاشق چای‌خوری نمک

۴ قاشق غذاخوری روغن مایع

۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ‌پودر

نصف قاشق چای‌خوری پودر وانیل

مقادیر بالا برای مصرف ۴ نفر مناسب است. آماده‌سازی مواد حدود ۱.۵ ساعت زمان لازم دارد.

بر اساس ذائقه شما که نان‌های سوخاری را تا چه اندازه ترد دوست دارید، زمان پخت از ۱۵ دقیقه تا ۳۰ دقیقه متغیر است.

ابتدا شیر را گرم کنید و در یک کاسه بریزید؛ سپس با خمیر مایه و ۱ قاشق غذاخوری شکر به‌خوبی مخلوط کنید.

روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید مواد برای ۱۰ دقیقه استراحت کنند تا خمیر مایه به‌عمل بیاید.

آرد، بیکینگ‌پودر، ۲ قاشق غذاخوری شکر و نمک را با هم مخلوط و سه بار الک کنید.

در یک ظرف دیگر تخم مرغ، وانیل و روغن مایع را با هم مخلوط و با چنگال بزنید.

این مواد را به آرد اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا بافتی یک‌دست ایجاد شود.

خمیر مایه عمل‌آمده را به سایر مواد اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا مانند خمیر جمع شود.

خمیر را خوب ورز دهید؛ سپس کره نرم شده را به مواد اضافه کنید و مجددا مواد را ورز دهید.

خمیر را برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا حجم آن دو برابر شود و کاملا به‌عمل آید.

یک قالب مستطیلی را چرب و آردپاشی کنید. خمیر را به‌صورت یکنواخت در قالب پخش کنید

روی آن زرده تخم مرغ بمالید. قالب را برای مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.

نان‌سوخاری‌های خوشمزه شما آماده شده‌اند. آن‌ها را با چاقوی اره‌ای به ‌ابعاد دلخواه برش بزنید

و با خوردن آن‌ها در وعده‌های مختلف، از فواید نان سوخاری بهره ببرید.

نان سوخاری چاق کننده است؟

نان سوخاری اگر در برنامه غذایی قرار گیرد و به طور متوسط مصرف شود باعص لاغری می شود

ولی مصرف بیشس از اندازه به دلیل کالری بالای ان باعث چاقی می شود.

نان سوخاری برای صبحانه

بنابر توصیه کارشناسان تغذیه، لازم است تا بخشی از رژیم کالری شمار ما در روز برای مصرف کربوهیدرات از نوع نشاسته در نظر گرفته شود.

نشاسته به عنوان یک ماده غذایی مفید برای تأمین انرژی روزانه بدن است که به دلیل شاخص گلیسمی پایینی که دارد،

برای وعده صبحانه بسیار توصیه می شود و به همنی دلیل خوردن نان سوخاری در صبحانه توصیه می شود.

نان سوخاری برای دیابت خوبه

فواید نان سوخاری آن را به انتخابی مناسب برای مصرف افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است.

مقدار کمی از مجموع کربوهیدرات‌های نان سوخاری مربوط به گروه قندهای آزاد است

و به همین دلیل این نان در مقایسه با انواع دیگر نان‌های موجود در بازار برای افراد مبتلا به دیابت مناسب‌تر است.

به افراد مبتلا به دیابت یا افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، توصیه می‌شود

برای بهره‌بردن از فواید نان سوخاری، از انواع بدون شکر و دارای مقادیر بالاتر فیبر استفاده کنند.

خواص نان سوخاری برای دیابتی ها در صورتی که از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند توت و انجیر استفاده شده باشد، بیشتر خواهد بود.

پیشنهاد می‌شود برای استفاده حداکثری از فواید نان سوخاری، این نان را در منزل و بدون استفاده از شکر تهیه کنید

نان سوخاری برای سگ

دادن نان سوخاری مشکلی برای سگ ندراد ولی ب شرط آنکه همیشگی نباشد.

نان سوخاری برای کبد چرب

به افراد مبتلا به بیماری کبد چرب توصیه می‌شود تا از رژیم‌های غذایی سالم‌تر پیروی کنند.

خواص نان سوخاری برای کبد چرب، به دلیل فیبر بالای موجود در آن است.

این نان‌ها معمولا چربی پایینی دارند و مصرف به‌اندازه آن‌ها می‌تواند برای افراد دارای کبد چرب مفید واقع شود.

فواید نان سوخاری جو نسبت به نان‌های تهیه‌شده از گندم می‌تواند برای افراد مبتلا به عارضه کبد چرب مفیدتر باشد.

نان سوخاری برای عروس هلندی

درآرد نان سوخاری های موجود در بازار معمولا” از آرد سفید گندم استفاده میشود

که از نظر مواد معدنی , پروتئین , ویتامین و فیبر بسیار ضعیف است

و فقط از نظر کربوهیدرات ، غنی است و سرشار از نشاسته می باشد.

از زیاده روی در دادن نان سوخاری به عروس هلندی پرهیز کنید.

نحوه مصرف نان سوخاری

معمولا به‌جز افراد حساس به گلوتن، مصرف به‌اندازه نان سوخاری برای گروه‌های دیگر هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.

نان‌های سوخاری بافت خشکی دارند بنابراین باید به‌خوبی جویده شوند تا هضم آن‌ها راحت‌تر باشد.

در راستای تکمیل فواید نان سوخاری توصیه می‌شود این ماده غذایی را به‌همراه شیر مصرف کنید.

شما می‌توانید از خواص این نان در تمام وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.

خوردن نان سوخاری به‌همراه کره، یک انتخاب بی‌نظیر است؛ چرا که تردی نان سوخاری در کنار لطافت کره، بافتی بسیار لذیذ ایجاد می‌کند.

نان سوخاری به‌همراه کنجد و پنیر خامه‌ای، یک ایده فوق‌العاده برای شروع یک صبح دل‌انگیز است.

چای و دمنوش در کنار نان سوخاری می‌توانند برای میان‌وعده‌های عصرگاهی بسیار دلپذیر باشند.

یکی دیگر از روش‌های بهره‌بردن از فواید نان سوخاری، صرف آن در کنار انواع سوپ است.

شما می‌توانید برای بهره‌بردن از خواص این نان، آن‌ها را به‌صورت قطعات کوچک در سالاد بریزید

انواع نان سوخاری

نان جو، به عنوان محبوب‌ترین و پرخاصیت‌ترین نان رژیمی در بین مردم شناخته شده است.

نان‌هایی که با آرد جو سبوس‌دار و یا بدون سبوس تهیه می‌شوند در مقایسه با نان گندم، قدرت سیرکنندگی و فیبر بالاتری دارند

به همین دلیل استفاده مداوم آن در رژیم غذایی روزانه می‌تواند باعث کاهش اشتها و در نتیجه تناسب اندام شود.

چاودار یکی از ۵ دانه برتر و محبوب در جهان و غله‌ای شبیه به گندم و جو است

که از آن برای تهیه انواع نان و شیرینی استفاده می‌کنند. انواع نان چاودار را از چاودار آسیاب شده یا شکسته تهیه می‌کنند.

انواع نان خشک از جمله نان سوخاری در صورتی که از آرد کامل و سبوس‌دار تهیه شده باشند، از لحاظ تغذیه‌ای بسیار سودمند هستند.

میزان قند نان سوخاری

کالری نان سوخاری به ازای صد گرم شامل اطلاعات غذایی زیر می شود که البته بخشی از آن را در جدول کالری ابتدای مقاله خواندید:

آب: ۲۳/۲۴ گرم

فیبر: ۷۰/۴ گرم

قند: ۴۲/۶ گرم

کلسترول: ۰۰/۰ میلی گرم

ویتامین A: 00/0 میکروگرم

ویتامین D: 00/0 میکروگرم

ویتامین E: 24/0 میلی گرم

ویتامین K: 70/5 میکروگرم

ویتامین C: 20/0 میلی گرم

ویتامین B1 (تیامین): ۴۴/۰ میلی گرم

ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ۳۸/۰ میلی گرم

ویتامین B3 (نیاسین): ۲۵/۶ میلی گرم

ویتامین B4 (کولین): ۱۰/۲۲ میلی گرم

ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید): ۴۶/۰ میلی گرم

ویتامین B6: 15/0 میلی گرم

نان سوخاری را با چی بخوریم

کافیست مقداری پنیر لبنه، تخم و خردل را با هم ترکیب کرده و بر روی نان های سوخاری بمالید.

پس از آن هسته میوه آووکادو را در آورده و پوست میوه را بگیرید،

سپس آن را به همراه فلفل سیاه، لیمو تازه و نمک در مخلوط کن بریزی و خوب میکس کنید

و در نهایت بر روی نان بمالید. این ترکیب بی نظیر برای کودکان بسیار لذت بخش خواهد بود.

سیر را له کنید و در نصف کره با هم ترکیب کنید و پیش از قرار دادن مواد، آن را بر روی نان ها بمالید.

نیم دیگر کره را در تابه ریخته و گوجه های خرد شده را با آن تفت دهید.

پنیر را روی نان زده و گوجه ها را نیز بر روی آن ها بریزید و سپس با ادویه هایی که دوست دارید، مزه دار کنید.

کره بادام زمینی یکی از بهترین و مقوی ترین مواد برای صبحانه است.

در این نوع صبحانه کافیست کره بادام زمینی را بر روی نان سوخاری مالیده و موزهای حلقه شده را روی آن ها قرار دهید.

کمی دارچین روی آن بریزید و از میل کردن این صبحانه خوشمزه لذت ببرید.

قارچ ها را در یک تابه بریزی و سرخ کنید، پس از گذشت دو دقیقه کره را به همراه سیر در تابه قارچ ها ریخته و ادویه به آن اضافه کنید.

اگر دوست دارید می توانید پیازچه را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید. سپس ترکیب را بر روی نان ریخته و میل کنید.

برای این صبحانه حدود ۳۰۰ گرم بادام، یک قاشق غذاخوری دارچین، یک قاشق غذاخوری کره و ۳ قاشق عسل نیاز دارید.

ابتدا باید بادام ها را شسته و پوست آن ها را جدا کنید، پس از جدا کردن پوست ها،

عسل را گرم کرده تا کاملاً روان شود. کره را آب کنید و به آن دارچین اضافه نمایید.

سپس مخلوط را بر روی نان سوخاری بمالید و مدت ۳۰ ثانیه آن ها را در ماکروویو قرار دهید.

سپس بیرون آورید و عسل را به آن اضافه کرده و روی آن ها بادام بگذارید. صبحانه لذیذ شما آماده است.

چگونه نان سوخاری را نرم کنیم

روش اول

نان را ۳ الی ۴ ثانیه زیر شیر آب بگیرد تا کمی خیس شود. بیشتر از ۳ الی ۴ ثانیه آن را زیر آب نگیرید در حدی که کمی روی نان خیس شود کافی است.

نان خیس شده را برای ۷ الی ۱۰ دقیقه در فری که از قبل در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد یا ۳۹۲ درجه فارنهایت روشن کرده‌اید، قرار دهید تا دوباره تازه شود.

اگر فر ندارید نان را در مایکروویو ۱۵ ثانیه گرم کنید یا حتی خیلی ساده تر روی گاز بگیرید تا آب آن خشک شود و کم کم نرم شود. اما بهترین انتخاب فر است.

بعد از خارج کردن نان از فر یا مایکروویو خواهی دید که نان دوباره مثل روز اول نرم و گرم است مثل اینکه که تازه از تنور خارج شده باشد.

روش دوم

این روش بیشتر برای نان تست و باگت بیات شده جواب می دهد. نان بیات شده

را همراه با چند شاخه کرفس شسته شده و بدون آب، که برگ های آن را جدا کردید، در پلاستیک قرار دهید.

پلاستیک را محکم گره بزنید که هوا داخل آن نشود یا از پلاستیک زیپ دار استفاده کنید.

شاخه کرفس و نان بیات شده یک شب تا صبح در نایلون بمانند. صبح خواهی دید نان دوباره نرم و تازه شده است.

روش سوم

اگر فر ندارید یا شاخه کرفس در یخچالتان نیست، هنوز راه ساده تری برای نرم و تازه کردن نان بیات شده هست.

کتری یا قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد.

حرارت گاز را کم کنید و چند دقیقه یا چند ثانیه نون را روی بخار کتری یا قابلمه قرار دهید تا دوباره نرم و تازه شود.

در این فاصله چند بار نان را بچرخانید تا همه قسمت های نان در معرض بخار قرار گیرد.

زمان قرار دادن نان روی بخار، بستگی به نوع نان و ضخامت آن دارد.

برای مثال نان بربری نسبت به نان لواش زمان بیشتری باید روی بخار بماند تا نرم و تازه شود.

طرز تهیه نان سوخاری بدون فر

نان سوخاری ۲۰۰ گرم

کره ۲۵۰ گرم

آب یک پیمانه

شکر نصف پیمانه

زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری سرپر

توضیح: نان سوخاری را می‌توانید به صورت بسته‌ای یا باز و کیلویی از سوپرمارکت‌ها و محل فروش نان‌های فانتزی تهیه کنید.

تابه بزرگی آماده کنید و کره را داخل آن بریزید. تابه را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا کره آب شود.

حالا نان‌های سوخاری را تک‌تک داخل کره قرار دهید و بگذارید تا یک طرف آنها سرخ شده و طلایی‌رنگ شود.

پس از آنکه یک طرف نان‌های سوخاری سرخ شد، آنها را برگردانید و بگذارید طرف دیگرشان نیز طلایی‌رنگ شود.

وقتی مرحله سرخ کردن سوخاری‌ها در کره به پایان رسید، آنها را در ظرف دیگری بگذارید و مشغول درست کردن شیره شوید.

طرز تهیه شیره: یک قابلمه متوسط را آماده کنید و یک پیمانه آب را همراه شکر داخل آن بریزید

و قابلمه را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا در اثر حرارت، شکر کم‌کم در آب حل شود.

سپس زعفران ساییده شده – که در یک‌چهارم پیمانه آب جوشیده حل کرده بودید

را به آن اضافه کنید و بگذارید تا این محلول به جوش آمده و قوام آید.

پس از اینکه این شربت یا همان شیره قوام آمد، با توجه به اندازه قابلمه، چند عدد نان سوخاری سرخ شده

را داخل این شیره قرار دهید و بگذارید یکی دو جوش بزند؛ سپس آنها را با کفگیر سوراخ‌دار خارج کنید.

پس از اینکه تمام نان سوخاری‌ها را از داخل شیره خارج کردید، آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

نکته ۱: برای آنکه شربت خوب قوام آید، مدت ۵ دقیقه آن را حرارت دهید.

نکته ۲: بیش از ظرفیت قابلمه، سوخاری‌ها را به طور همزمان روی هم داخل شیره قرار ندهید زیرا به این ترتیب، سوخاری‌ها به‌هم چسبیده و له می‌شوند.

نکته۳:‌ برای اینکه مقدار اضافی کره سوخاری‌ها کمی از آن خارج شود، آنها را پس از سرخ کردن روی دستمال کاغذی حوله‌ای بچینید

و روی آن کمی فشار دهید تا مقداری از کره اضافی به دستمال کاغذی منتقل شود.

نکته۴: برای تسریع در کارتان هنگام مهمانی می‌توانید هر دو مرحله یعنی سرخ کردن

سوخاری‌ها و آماده کردن شیره را از قبل انجام داده و آنها را در یخچال نگهداری کنید.

سپس حدود ۱۰ دقیقه پیش از سرو کردن، شیره را داغ کنید و سوخاری‌ها را داخل آن بیندازید.

طرز تهیه نان سوخاری با کاکائو

۶ قاشق غذاخوری آرد

۹ قاشق غذاخوری شکر

۱و نیم قاشق پودر کاکائو

۶ لیوان یا ملاقه شیر

۱/۴ لیوان گلاب

نصف بسته خامه صبحانه

در یک قابلمه مناسب آرد رو میریزیم و بعد شکر رو اضافه میکنیم و یکم با قاشق هم می‌زنیم

تا شکر و آرد قاطی بشه بعد پودر کاکائو رو اضافه میکنیم و دوباره با قاشق هم می‌زنیم و بعد شیر رو میریزیم

و با همزن دستی می‌زنیم و بعد روی گاز میزاریم و با همزن دستی هم می‌زنیم من بهش خامه صبحانه هم یکم اضافه کردم

شما هم به دلخواه میتونین اضافه کنین و بعد از اینکه غلیظ شد گلاب رو اضافه میکنیم و از گاز برمی‌داریم

بعد یک پیرکس رو از قبل آماده میکنیم و مواد رو میریزیم و نان سوخاری میزاریم و دوباره مواد رو میریزیم

و همینطوری من برای تزئین از گردو و توت فرنگی استفاده کردم شما هم به دلخواه میتونین استفاده کنی

طرز تهیه نان سوخاری با فرنی

نشاسته گل یا ارد نشاسته سه قاشق غذاخوری.

اگر از نشاسته گل استفاده می کنید نصف قاشق بیشتر بریزید

شیر سه لیوان

شکر یک چهارم لیوان

گلاب یک چهارم لیوان

برای شربت

آب سه چهارم لیوان

شکر سه چهارم لیوان

زعفران یک چارم قاشق چایخوری

ابتدا مواد شربت را با هم روی حرارت بزارید و حرارت را کم کنید و هر از گاهی هم بزنید .وقتی به نقطه ی جوش رسید و دوسه قل زد حرارت را خاموش کنید

در ظرفی نشاسته و گلاب و شکر را مخلوط کنید تا نشاسته حل بشه .اگر هم کامل حل نشد مهم نیست وقتی شیر را اضافه کنید و هم بزنید حل خواهد شد

روی حرارت بزارید و مرتب با حرارت ملایم هم بزنید تا غلظت فرنی پیدا کنه اینکار حدود ده دقیقه زمان لازم داره

حالا نانهای سوخاری را کف تابه پیرکس یا ظرف سروتون بریزید .من نصف بسته نان سوخاری ریختم.

بعد شربت را روی نانها میریزیم بعد چند دقیقه فرنی را ارام و با قاشق روی نانها میریزیم تا نانها رو نیاد

حالا بزارید تو یخچال سه چهار ساعت بمونه تا حسابی خنک بشه و جا بیفته

با هر چی دوست دارید و دم دستتونه می تونید تزیینش کنید

این هم یک برش ساده از این دسر خوشمزه

می تونید به جای نان سوخاری از نان تست استفاده کنید

ولی قبلش باید روی تابه یا درون فر برشتش کنید .اگر از نان تست استفاده میکنید ۶ یا ۷ عدد نان کافیس

مضرات نان سوخاری

مصرف نان سوخاری می تواند برای سلامتی مان بسیار مضر و خطرناک باشد

و باعث تهدید بدن به ابتلا به بیماری های سرطانی شود

مراقب باشید اینگونه نان ها را زیاد سرخ نکنید و نسوزانید و خود را در معرض ابتلا به سرطان های خطرناک قرار ندهید.

مطالعه محققان آژانس استاندارد غذا در انگلیس نشان می دهد،

زمانی که مواد غذایی حاوی کربوهیدرات در معرض دمای بالا قرار می گیرند،

سمی به نام آکریل آمید تولید می کنند که سرطان زا است.زمانی که نان در تُستر قرار می گیرد و سوخاری می شود،

این سم تولید می شود؛ همچنین در این گزارش آمده است که علاوه بر نان سوخاری شده،

آکریل آمید در قهوه، مواد سرخ شده و پخته شده نیز وجود دارد، البته میزان آن متفاوت است.

آکریل آمید ماده ای است که بر اثر پخت و پز در دمای بالاتر از ۲۴۸ درجه تولید می شود:

بنابراین غذاهای کبابی و بو داده نیز حاوی این ماده شیمیایی هستند.

زمانی که غذا می سوزد، میزان این ماده افزایش پیدا می کند که با خطر ابتلا به سرطان مرتبط است؛

به همین دلیل محققان مصرف نان یا سیب زمینی سوخته را مضر می دانند.

محققان طبخ غذا به صورت بخارپز را بهترین روش می دانند؛

البته این تحقیقات به آن معنا نیست که موادغذایی به صورت خام یا نیمه خام استفاده شوند،

زیرا در صورت از بین نرفتن انگل های موجود در غذاهایی مانند گوشت و مرغ، احتمال بروز بیماری زیاد است.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 9 بهمن 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.