خواص هل باد برای رحم و لاغری و پریودی و فشار خون و مضرات آن
خواص هل باد
خواص هل باد برای رحم و لاغری و پریودی و فشار خون و مضرات آن در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
آشنایی با خواص هل باد
هل باد یا هل سیاه میوه گیاهی است علفی چند ساله مشابه هل سبز می روید. هل باد یک ادویه با خاصیت دارویی است که عطر و بویی تند با طعم مرکبات و اکالیپتوس دارد. هل سیاه را می توان به همراه یک فنجان داغ چای برای رفع خستگی و شادابی نوشید. هل باد داری خواص متنوعی مانند تقویت کننده معده ، کمک به هضم غذا ، درمان زخم های دهان ، کمک به درمان سرما خوردگی و … است. هل سیاه یکی از گرانترین ادویه های دنیا به حساب می آید که نسبت به هل سبز ارزان تر است.
هل باد دارای غلاف بذری شبیه به مثلث با طول تقریبی ۳۰ تا ۶۰ میلی متر و متر قطری ۱۰ تا ۱۵ میلی متر است. در هر غلاف بذر هل سیاه بیش از ۱۲ دانه ریز به شکل ۳ خوشه انگورِ بهم چسبیده با رنگی قهوه ای با بویی تند در کنار هم قرار گرفته اند هل قراب یا هل سیاه محصول کشور هند و مالزی است در هند هل سیاه را به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها استفاده می کنند
هل باد طبیعت گرم و خشک دارد و با نام علمی (Black cardamom) شناخته می شود و از خانواده زنجبیل ها (Zingiberaceae) است. در کتاب های طب سنتی از آن به عنوان هل قراب، قاقله کبار ، هل سیاه ، هل باد و هیل یاد شده است.
خواص هل باد در طب سنتی
از نظر طب سنتی هل باد طبیعت گرم و خشک دارد و ۱۰۰ گرم هل باد دارای ۳۱۱ کالری می باشد.
هل باد دارای خواص ضد میکروبی و پاک کننده سموم از بدن می باشد علاوه بر این هل سیاه منبع خوبی از ویتامین c است به همین ۲ علت هل سیاه برای تقویت سیستم ایمنی بدن گزینه ایده آلی است چون ضد باکتری و ضد میکروب بسیار قوی برای بدن شماست. علاوه بر این تحقیقات نشان داده هل سیاه داری حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است به همین علت به بدن در مقابله و پیشگیری از انواع سرطان ها کمک می کند
هل سیاه دارای ترکیبات قدرتمندی برای ایجاد حس آرامش در بدن است این ترکیبات بی حس کننده و دارای اثر آرامش بخش هستند که باعث می شوند درد های مختلف بدن تسکین پیدا کنند. همچنین هل باد باعث بهبود گردش خون در بدن می شوند به همین علت سردرد های تنشی را درمان می کند. علت اصلی سردرد های تنشی فشار های عصبی و استرس است. به همین علت مصرف هل باد را حتما در دستور کار خودتان قرار دهید تا هم از طمع بی نظیرش لذت ببرید هم از خواصش بهره ببرید
هل باد یا هل سیاه سر شار از فیبر است به همین دلیل هضم غذا را در معده آسان می کند و باعث تحرک بهتر مواد غذایی در روده می شود. هل باد خاصیت ضد سم و باکتری نیز دارد و سموم و باکتری های مضر معده و روده را از بین می برد به همین سبب برای درمان اسهال های خونی مفید است. همچنین جویدن دانه های هل سیاه برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است به علت اینکه باعث تولید بزاق زیادی در دهان می شود
هل سیاه یک سم زدای قوی برای بدن به حساب می آید و جوشانده آن با گرم کردن قفسه سینه مخاط ریه و دستگاه تنفسی را از سموم و عفونت ها پاکسازی می کند و پس برای درمان بیماری های همچون سیاه سرفه ، آسم و انواع سرما خوردگی ها تا حد زیادی موثر است
هل سیاه به علت خاصیت ضد باکتری بودن و سم زدایی که دارد دهان ، دندان ، لثه ها و زبان را از باکتری ها و عفونت های مختلف که علت اصلی بوی بد دهان است پاکسازی میکند و باعث حفظ بهداشت دندان و دهان شما می شود برای بهره بدن از این خاصیت هل باد هم می توانید جوشانده آن را مصرف کنید هم دانه های هل را بجوید که راه دوم موثر تر است.
خواص هل باد برای لاغری
یکی از خواص هل سیاه برای لاغری این است که به سوخت و ساز بدن کمک میکند از این رو مصرف هل باد برای لاغری هم توصیه میشود.
خاصیت چربی سوزی این گیاه باعث شده است که هل سیاه برای لاغری مورد توجه افراد واقع شود و علاوه بر لاغری در نوشیدنیهایی مانند چای یا خورشت و سوپ اضافه شود که هم غذا را دلچسب میکند و هم چربی اضافی را میسوزاند.
خواص هل باد برای نوزاد
ویتامین C موجود در هل برای تشکیل و ترمیم گلبول های قرمز خون، تقویت استخوان ها و سلامت دهان و دندان در نوزادان و کودکان مفید است.
تیامین موجود در هل برای تقویت سیستم عصبی، عضلانی و سلامت قلب نوزادان و کودکان مفید است.
آهن موجود در دانه هل باعث تولید هموگلوبین خون، درمان کم خونی و افزایش انرژی نوزادان و کودکان می شود.
روی موجود در هل برای افزایش اشتها و بهبود هضم غذا در کودکان مفید است.
هل مقوی کلیه ها بوده و برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.
برای درمان نفخ نوزاد می توانید از هل سیاه استفاده کنید.
البته توجه داشته باشید که به دلیل امکان حساسیت حتما با نظ پزشک از هل سیاه استفاده کنید.
خواص هل باد برای رحم
اما آنچه به خاصیت هل باد برای رحم اشاره می کند قاعده آور بودن آن و پاکسازی کننده رحم را از عفونت ها می باشد ، همچنین درد قاعدگی را کاهش می دهد .
چنانچه دیده می شود در ادویه کاچی (زایمان) که بسیار برای سلامت و تقویت بدن و قوای جنسی زنان و حتی مردان مفید است از هل استفاده می شود .
خوردن دمنوش هل باد در زمان دردهای قاعدگی به شدت این عارضه را کاهش می دهد .
خواص هل باد برای بارداری و شیردهی
مقادیر کم هل برای سلامت جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید است اما با این وجود بهتر است قبل از مصرف هل با پرشک خود مشورت کنید.
اگرچه مصرف هل در میزان طبیعی بی خطر است، اما در نظر گرفتن این ادویه به عنوان یک دارو ممکن است
اثرات نامطلوبی داشته باشد. بهتر است یا آن را در این دوران مصرف نکنید یا به میزان کمی در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.
هل موجب سقط جنین می شود یا نمی شود را باید با دکتر متخصص خود در میان بگذارید چون تحقیقات کاملی در این مورد انجام نشده است.
خواص هل باد برای معده و یبوست
هل باد یا هل سیاه سر شار از فیبر است به همین دلیل هضم غذا را در معده آسان می کند و باعث تحرک بهتر مواد غذایی در روده می شود. هل باد خاصیت ضد سم و باکتری نیز دارد و سموم و باکتری های مضر معده و روده را از بین می برد به همین سبب برای درمان اسهال های خونی مفید است. همچنین جویدن دانه های هل سیاه برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است به علت اینکه باعث تولید بزاق زیادی در دهان می شود
کی از خواص بی نظیر هل سیاه این است که استفاده مداوم و منظم از آن باعث تقویت دستگاه گوارشی و هضم بهتر غذا شده و مواد غذایی بهتر جذب بدن می گردد. این عمل به وسیله افزایش ترشح هورمون های دستگاه گوارشی صورت می گیرد. علاوه بر این هل سیاه می تواند یبوست را درمان می کند. این ادویه به بهبود اشتها و همچنین از بین بردن مشکلات گاز و نفخ کمک می کند. به طور کلی، سلامت دستگاه گوارش را افزایش می دهد.
طریقه مصرف هل باد
انداختن چند دانه هل باد در قوری چای و نیز اضافه کردن پودر هل به برخی غذاها، استفاده در دسرها و شیرینیها، مرسومترین روش مصرف هل است.
غلاف هل سیاه بیشتر به صورت کامل استفاده می شود
و تقریباً همیشه در کمی روغن سرخ می شود
تا طعم و عطر آن کاملاً آزاد شود. قبل از افزودن به یک ظرف
، می توان غلاف ها را کمی خرد کرد تا دانه مشخص شود.
برای استفاده از هل باد در غذا میتوانید آن را آسیاب کرده و در دستور پخت هایتان استفاده بکنید
غلاف هل سیاه از زمان پخت طولانی و کند در گرمای مرطوب سود می برد .
و با سایر ادویه جات با طعم قوی به خوبی کار می کند. اگر از خاک استفاده می کنید ، کمی راه طولانی است ،
بنابراین باید از ادویه کم استفاده کنید.
قاقله کبار یا هل سیاه را برای دندان درد : ۵ گرم از دانه های ریز آن را بکوبید و با یک فنجان آبجوش دم کرده در دهان قرقره کنید.
هل باد برای درمان زخم معده : ۵ گرم از دانه های ریز آنرا بسابید و با یک فنجان آبجوش دم کرده بنوشید این دستور عمل را تا ۴۰ روز ادامه دهید.
هل سیاه برای درمان معده درد : ۳ گرما از دانه ها را با ۳ گرم بسپاسه دم کرده و بعد از صاف کردن بنوشید
هل باد را برای درمان حالت تهوع : ۳ گرم دانه آنرا با ۳ گرم مصطکی بسابید با یک لیوان آب انار شیرین حل کنید و بنوشید
هل سیاه برای درمان گوش درد : ۵ گرم از دانه های هل را دی یک لیوان آبجوش دم بدهید و کم کم بنویشید
هل برای رفع خستگی و آرامش : ۵ گرم هل را در آبجوش یا چایی دم دهید نوش جانتان
هل قراب برای رفع بوی بد دهان : چند دانه هل سیاه در در دهان گذاشته و بجویید یا دم کرده (با غلاف ) آن را بنویشید
هل باد برای نفخ شکم
هل ادویه ی تندی است که از آن برای سرعت بخشیدن به فرایند هضم غذا استفاده میشود. هنگام پختن برنج یا سبزیجات، مقداری پودر هل به آنها اضافه کنید.
روزی ۲ تا ۳ بار جویدن غلاف یا پوستهی هل نیز میتواند مشکل باد شکم را بر طرف کند.
همچنین میتوانید با ترکیب زنجبیل تازه، چند عدد دانهی هل، و یک قاشق چای خوری دانهی رازیانه یک دمنوش درست کنید. این دمنوش را به صورت گرم چندین بار در طول روز نوش جان کنید.
هل باد برای دندان درد
قاقله کبار یا هل سیاه را برای دندان درد : ۵ گرم از دانه های ریز آن را بکوبید و با یک فنجان آبجوش دم کرده در دهان قرقره کنید.
هل سیاه از دیرباز به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است که بسیاری از آنها برای سلامت دهان و دندان قابل استفاده هستند. هل سیاه علاوه بر اینکه به عنوان طعم دهنده در غذاهای مختلف استفاده می شود، به دلیل داشتن ترکیبات ضد باکتریایی و کاهش دهنده التهاب، قابلیت بهبود بهداشت دهان و دندان را نیز دارد. از فواید هل سیاه برای دندان ها می توان به کاهش بوی بد دهان، مبارزه با پلاک و التهاب لثه و محافظت در برابر پوسیدگی اشاره کرد.
تحقیقات نشان میدهد که هل سیاه با از بین بردن لکههای سرسخت در سفید کردن دندانها نیز موثر است و در نتیجه لبخندهایی درخشانتر و سالمتر به نظر میرسد. بنابراین، ارزش دارد که هل سیاه را به عنوان یک ماده بالقوه برای بهبود مراقبت از دندان و سلامت کلی دهان در نظر بگیرید.
هل باد برای کمردرد
همانطور که گفته شد هل باد از خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم برخوردار است بنابراین ممکن است به کاهش کمردرد کمک کند. هل سیاه برای درمان دردها و اسپاسم های مختلف استفاده می شود.خاصیت ضد اسپاسم این ادویه مسئول کاهش درد است.
هل باد و فشار خون
هل سیاه احتمال لخته شدن خون و ابتلا به پرفشاری خون را کاهش می دهد. این ماده حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که همه این عناصر به کنترل فشار خون کمک کرده و ضربان قلب را تنظیم می کنند.
هل باد و هل رسمی
هل سبز عطر و طعم بسیار قوی و شدیدی دارد، در حالی که هل سیاه عطر و طعم کاموایی دودی و مبهمی دارد. طعم هل سیاه دارای خنکی است که گاهی اوقات آن را به نعناع تشبیه می کنند، اما هر دو شکل هل به منظور افزودن طعم به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
هل باد و رازیانه
یکی از بهترین راه های استفاده از هل برای لاغری و چربی سوزی ریختن مقداری پودر هل در چایی
یا قهوه روزانه تان می باشد. همچنین می توانید خود هل را به صورت دمنوش استفاده کنید.
هر روز صبح مقداری پودر هل (به اندازه یک دانه کامل هل یا نصف قاشق چای خوری) و زنجبیل و رازیانه (نصف قاشق چای خوری از هر کدام)
را به یک قوری آب داغ در دمای ۸۰ درجه اضافه کرده و بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد و سپس نوش جان کنید.
این دمنوش مفید نه تنها به چربی سوزی شما کمک می کند بلکه باعث سم زدایی بدن نیز می شود.
هل باد بعد زایمان
خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هل سیاه می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر شده و از بروز بیماری او جلوگیری کند. از این رو یکی از ادویه کاچی که برای زنان زالو تهیه می شود، هل می باشد.
هل باد را چگونه اسیاب کنیم
برای تهیه پودر هل می توانید از آسیاب قهوه استفاده کنید. برای آسیاب نمودن هل ، ابتدا پوسته خارجی
آن را جدا نمایید، سپس دانه های هل را درون آسیاب ریخته و پودر کنید.
روش دوم
برای تهیه پودر هل می توانید از آسیاب برقی استفاده کنید. برای تهیه پودر هل
یک قاشق از شکر آسیاب نشده را بردارید و با هل سبز در آسیاب بریزید تا هل خوب پودر شود.
روش سوم
برای تهیه پودر هل می توانید از وردنه استفاده کنید. برای این کار ابتدا پوست دانه های هل را جدا کرده
و آن ها را بر روی یک سطح صاف مثلا یک تخته ریخته و مقداری شکر بر روی آن ها بریزید
و وردنه را روی آنها حرکت دهید. شکر باعث افزایش استحکاک و بهتر پودر شدن هل می شود.
انواع هل باد
هل باد همان هل سیاه می باشد و انواع ندارد.
هل میوه کوچک به اندازه بند انگشت است و پوستی تیره دارد . میوه گیاهی است که خیلی خوشبو است و از تیره زنجبیل هاست.
هل به سه دسته تقسیم می شود:
هل سبز
هل سیاه
هل سفید
هل ادویه بومی هند، نپال و بوتان است که امروزه در بعضی از مناطق آسیا از جمله از جملا چین – ویتنام – مالزی – کره و ژاپن هم استفاده می شود.
هل ملکه ادویه هاست و جزء گرانترین ادویه های جهان بعد از زعفران و وانیل محسوب می شود.
مضرات هل باد
مصرف بیش از ۸ تا ۱۰ دانه هل سیاه در روز می تواند منجر به مشکلاتی در بدن شود. مانند هر ادویه دیگری، خوردن بیش از حد هل سیاه می تواند عوارض جانبی زیر برای شما ایجاد کند:
حالت تهوع
ناراحتی معده
احساس سوزش در دهان و گلو.
از دست دادن اشتها
سردرد
اسپاسم در معده
مشکلات قولنج
واکنش های آلرژیک مانند راش، کهیر، قرمزی، مشکل در تنفس و غیره،
اگر سنگ کیسه صفرا دارید بهتر است که هل مصرف نکنید چون باعث تشدید درد صفرا می شود.
زیاده روی در مصرف هل باعث تپش قلب می شود.
قبل از مصرف هل در دوران بارداری با پزشک متخصص مشورت کنید.
مقدار مجاز مصرف هل کمتر از یک مثقال می باشد.
مصرف زیاد هل برای افراد دارای طبع گرم مضر است.
مصرف هل می تواند در افرادی ایجاد سردرد کند که مزاج گرم دارند.
مصرف بیش از حد هل برای بیماری های سوزاک و سیفیلیس مضر می باشد. مضر است.
مقدار زیاد هل برای روده ها مضر است.
مصرف هل برای افراد دچار یبوست مضر است.
افراد دارای فشار خون یا زخم معده نباید بیش از حد از هل استفاده نمایند.
مصرف زیاد هل سبب افزایش تپش قلب شده و برای بیماری های روده و ریه مفید نیست.