; خواص سیر کوهی و مضرات و طریقه مصرف و غذا با سیر کوهی - فال و خواب
فواید روغن مورچه برای صورت و حفظ شادابی پوست با مصرف روغن مورچه

فواید روغن مورچه برای صورت و حفظ شادابی پوست با مصرف روغن مورچه

فواید روغن مورچه برای صورت فواید روغن مورچه برای صورت ؛ حفظ شادابی پوست با مصرف روغن مورچه همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

خواص گوشت غاز در بارداری و فواید مصرف گوشت غاز برای زنان باردار

خواص گوشت غاز در بارداری و فواید مصرف گوشت غاز برای زنان باردار

خواص گوشت غاز در بارداری خواص گوشت غاز در بارداری ؛ فواید مصرف گوشت غاز برای زنان باردارهمگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

آغوز گوسفندی چیست و خاصیت اغوز گوسفندی برای بدن چیست

آغوز گوسفندی چیست و خاصیت اغوز گوسفندی برای بدن چیست

آغوز گوسفندی چیست آغوز گوسفندی چیست ؛ خاصیت اغوز گوسفندی برای بدن چیست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم …

خواص سیر کوهی


مضرات سیر کوهی
طریقه مصرف سیر کوهی
خواص برگ سیر کوهی
غذا با سیر کوهی
سیر کوهی چیست
سیر کوهی خشک

خواص سیر کوهی و مضرات و طریقه مصرف و غذا با سیر کوهی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

آشنایی با سیر کوهی

تره کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که طعم تند آن شبیه به پیاز و سیر است

و خودش شبیه تره می باشد. خام آن را می توان، مانند سبزی همراه با خوراک خورد.

همچنین از آن در پخت کلانه هم استفاده می شود.

اگر در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد به آن «کنیوال» می گویند.

در بعضی مناطق تره کوهی به پیاز کوهی هم معروف است.

تره کوهی در کشور ما در منطقه آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان،

چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویراحمد رشد می کند. همان طور که از اسم آن مشخص است در کوه ها می روید.

تره کوهی، از خانواده ی تره فرنگی است که عطر و طعم قوی تر از پیاز و تره فرنگی دارد.

به همین دلیل در میان آشپزها طرفداران بسیاری دارند.

در زبان ترکی هم به ان سلمه تره می گویند.

خواص سیر کوهی در طب سنتی

از نظر طب سنتی والک دارای طبع گرم و خشک است و ارزش غذایی والک در هر ۱۰۰ گرم ۱۴۹ انرژی کالری می باشد.

تره کوهی شامل ماده ی کولین است. کولین یک ماده مغذی ضروری برای رشد مغز است.

این ماده در حافظه، حرکت ماهیچه، تنظیم ضربان قلب و دیگر عملکردهای پایه نقش دارد.

ویتامین A به حفظ فرم و سلامتی دندان، بافت های اسکلتی و بافت های نرم بدن نظیر غشاء مخاطی، ماهیچه ها و پوست کمک می کند.

حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند.

از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.

تره کوهی حاوی فولات است. فولات نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است.

هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.

مواد غذایی سرشار از ویتامین B9 یا فولات می تواند از بدن در برابر بیماری های عروقی، سرطان و اختلالات روانی محافظت کند.

یکی دیگر از خواص تره کوهی پاکسازی کبد و دفع کلسترول بد خون می باشد. همچنین پرورده تره با سرکه در باز کردن گرفتگی کبد و طحال مفید است.

همان طور که در بالا گفتیم تره کوهی حاوی مقادیر بسیار بالای کولین است.

این ماده نوعی منتقل کننده پیام در مغز است و استفاده از آن در برنامه غذایی به افزایش

قدرت مغز و قدرت یادگیری به خصوص در کودکان و نوجوانان کمک می کند.

تره کوهی حاوی ترکیباتی است که از جداره رگ های خونی در برابر آسیب ها محافظت کرده و کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد.

تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.

این گیاه کوهی با داشتن مواد آنتی اکسیدانی از سلول های بدن در برابر آسیب ها محافظت کرده

و از ایجاد سرطان های مختلف جلوگیری می کند. فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند.

احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

با مصرف تره کوهی می توانید مسیر دستگاه گوارش خود را کاملا ضدعفونی کنید.

تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به سیاه شدن مو‌های سفید کمک می کند.

خواص سیر کوهی در بارداری و شیردهی

در مورد این گیاه برای استفاده در دروان بارداری تحقیقات کامل نشده است و زنان باردار برای خوردن والک در این دوره باید احتیاط کنند.

از مصرف خودسرانه این گیاه در دروان شیردهی پرهیز کنید و فقط با مجوز پزشک این گیاه را مصرف کنید.

انواع غذا با سیر کوهی

والک پلو غذای بومی تهران است.

مواد لازم برای درست کردن والک پلو

برنج : (۴ پیمانه)

والک : (۵۰۰ گرم)

ساقه سیر تازه :(۲ شاخه)

روغن :(۳ تا ۴ قاشق سوپخوری)

نمک : (به میزان لازم)

طرز تهیه والک پلو

ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک به مدت چند ساعت خیس دهید.

والک ها را هم بشویید و در صافی بریزید و پس از اینکه آب اضافه آن رفت ، به صورت درشت خرد کنید.

داخل قابلمه ای ۲ لیتر آب بریزید . آب برنج را خالی کنید و به همراه مقداری روغن پخت و پز

و والک های خرد شده داخل قابلمه آب بریزید.حرارت زیر قابلمه را بالا ببرید تا آب بجوشد

و برنج آب را بکشد.بعد از جمع شدن آب برنج ، حرارت را کم کنید

و دم کنی روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج به آرامی دم بکشد.

اگر بخواهید این برنج خوش عطر تر شود میتوانید به برنجتان سیر تازه هم اضافه کنید.

همچنین این پلو را در کنار گوشت مغز ران گوسفند سرو کنید.

خواص سیر کوهی برای حافظه

اگر احساس می کنید دچار فراموشی زیاد می شوید موسیر مصرف کنید زیرا که باعث تقویت حافظه می شود.

براساس یافته‌های محققان دانشگاه شاهد، تجویز خوراکی سیر کوهی، هر چند بر توانایی و نگهداری اطلاعات در انبار حافظه و به یادآوری آنها در حیوانات دیابتی تاثیری ندارد ولی موجب بهبود حافظه فضایی حیوانات دیابتی می شود.

این مطالعه با هدف اثر مصرف خوراکی و درازمدت سیر کوهی بر یادگیری و حافظه در موش های صحرایی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی عضو گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان داروئی دانشگاه شاهد تهران انجام شد.

در این مطالعه موش های صحرایی نر به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با سیر کوهی، دیابتی و دیابتی تحت درمان با سیر کوهی تقسیم بندی شدند.

یافته ها حاکی از آن است درصد تناوب در گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه تفاوت معنی داری را با گروه دیابتی نشان داد.

خلاصه این پژوهش در مجله پزشکی کوثر به چاپ رسیده است.

نحوه مصرف سیر کوهی

به صورت خام یا پخته با همراه با سبزیهای دیگر مصرف می شود.

جالب است بدانید که اغلب مردم تره کوهی را به صورت خشک استفاده می کنند.

این سبزی در طول فصل بهار در کوه ها پیدا می شود

و پس از چیدن و جدا کردن پیاز ها و قسمت های سفید بایستی آن را تمیز بشویید

و اجازه دهید تا آب اضافی به صورت کامل خارج گردد.

سپس ان ها را با استفاذه از هاونگ و یا داخل سبزی خرد کن در حدی که کمی له شوند خرد نمایید

و دقت داشته باشید که نباید سبزی ها ریز خرد شود.

معمولا این روش ها باعث سبز شدن آن ها پس از خشکی کامل خواهد شد.

خواص سیر کوهی برای مو

سیر کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به سیاه شدن مو‌های سفید کمک می کند.

بهتر است بدانید که تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به تدریج به سیاه شدن

موهای سفید کمک خواهد کرد و شما را از شر موهای سفید نجات می دهد.

خواص سیر کوهی برای پوست

پوستپوستمصرف این گیاه برای سلامت و زیبایی پوست مفید بوده،

به دلیل وجود ویتامین ث فراوان به بدن در تولید کلاژن کمک می کند.

اگر از روغن این گیاه به صورت ماساژ موضعی استفاده شود، برای تسکین درد نیش حشرات مفید است.

برای بند آمدن خون بینی کافیست چند قطره از آن را داخل بینی خود بچکانید.

چند قطره از روغن این گیاه را بر روی لکه های پوستی به صورت دورانی ماساژ دهید تا شاهد رفع آن ها باشید.

این روغن برای درمان ترک های پوستی بسیار موثر واقع شده است.

درد آرتروز و مفاصلتان را با ماساژ روغن این گیاه بر روی ناحیه درد برطرف کنید.

پس از ماساژ موضع را گرم نگه دارید و با تکرار این کار به مرور زمان خواهید دید که درد را کمتر حس می کنید.

خواص سیر کوهی برای معده

خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم های معده که علائم آن گویا تهوع بی مورد باشد بسیار مفید است

و رازی می گوید: اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کنید ۳ روز ناشتا یک استکان بنوشید

تمام بادهای بدن را دفع می کند و ورم پلک چشم را برطرف می کند

و جوشانده ۱۰۰ گرم تره کوهی به خصوص ریشه ی آن با ۱۰۰ گرم گل پامچال

و مصرف آن به مدت ۵ روز برای فراموشکاری و مرض نسیان بسیار مفید است.

مضرات سیر کوهی

خوردن زیاد انواع تره در شب، سبب پریشان خوابی می شود.

کسانی که طبع سودایی دارند، بهتر است در مصرف انواع تره زیاده روی نکنند.

تره در مقایسه با پیاز دیرتر هضم می شود.

شدت بینایی را در افراد کاهش می دهد.

به تدریج باعث خراب شدن لثه و دندان ها می شود.

این گیاه نفاخ تر است و خون را به شدت می سوزاند.

از آنجایی که تره برای افراد گرم مزاج مضر است به همین خاطر بهتر است همراه با کاسنی و گشنیز مصرف شود.

توجه داشته باشید که تخم تره برای ریه، کلیه و مثانه مضر است بنابراین بایستی همراه با عسل مصرف نمایید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 23 مهر 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.