; خواص تره کوهی در طب سنتی و نام دیگر تره کوهی و عوارض تره کوهی - فال و خواب
مضرات نان جو و بررسی عوارض و مضرات مصرف نان جو برای سلامتی

مضرات نان جو و بررسی عوارض و مضرات مصرف نان جو برای سلامتی

مضرات نان جو مضرات نان جو ؛ بررسی عوارض و مضرات مصرف نان جو برای سلامتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

مضرات خوردن ارزن و همه چیز درباره عوارض و مضرات مصرف ارزن

مضرات خوردن ارزن و همه چیز درباره عوارض و مضرات مصرف ارزن

مضرات خوردن ارزن مضرات خوردن ارزن ؛ همه چیز درباره عوارض و مضرات مصرف ارزن همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

فواید آبغوره برای کبد و آبغوره مهار کننده تأثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا را دارد

فواید آبغوره برای کبد و آبغوره مهار کننده تأثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا را دارد

فواید آبغوره برای کبد فواید آبغوره برای کبد ؛ آبغوره مهار کننده تأثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا را دارد همگی در سایت …

خواص تره کوهی

 طرز استفاده از تره کوهی خواص تره کوهی خشک شده عکس انواع تره کوهی خواص تره کوهی در طب اسلامی نام دیگر تره کوهی عوارض تره کوهی تره کوهی نی نی سایت غذا با تره کوهی

خواص تره کوهی در طب سنتی و نام دیگر تره کوهی و عوارض تره کوهی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با تره کوهی

تره کوهی که نام دیگر آن چریش است معطر و خوراکی بوده و در دامنه کوه‌ها، دشت‌ها و جلگه‌ها می‌روید. بوته‌های این گیاه دارویی چندین برگ دارد که مانند سبزی تره قسمت انتهایی آن در غلافی سفیدرنگ پیچیده شده‌ است.

این گیاه در خراسان شمالی به لحاظ شرایط اقلیمی آن بخصوص در مناطق شمالی در منطقه گلول شیروان، راز و جرگلان، ارتفاعات اسدلی و کوه شاه جهان اسفراین، سالوک، کوه بهار، قزلق و شوقان جاجرم و مناطقی از شهرستان مانه و سملقان می‌روید.

تره کوهی در فصل بهار در همه سبزی فروشی‌ها عرضه می‌شود. مردم خراسان شمالی بخصوص روستاییان با استفاده از این گیاه آشی موسوم به آش چریش و نانی به نام نان چریشی درست می‌کنند.

تره کوهی ، گیاه خودروی بهاری است شبیه به تره فرنگی، که در برخی از مناطق گندیا نیز نامیده می شود. این گیاه بیشتر در آسیا، اروپا و امریکای شمالی کشت می شود و به دلیل طعم متفاوت آن، طرفداران بسیاری دارد. این گیاه در کشور ما بیشتر در مناطق آذربایجان، کردستان، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگلویه و بویراحمد و فارس کشت می شود.

تره‌کوهی از تیره نرگسیان است و هم به صورت خام و هم پخته کاربرد دارد. دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است. ریشه تره کوهی ریشه پیاز مانند بوده و برگ های آن بلند و سبز است. از نظر طب سنتی تره‌کوهی دارای طبعی گرم و خشک است و خواص درمانی بی نظیری دارد.

تره کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که طعم تند آن شبیه به پیاز و سیر است و خودش شبیه تره می باشد. خام آن را می توان، مانند سبزی همراه با خوراک خورد. همچنین از آن در پخت کلانه هم استفاده می شود. اگر در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد به آن «کنیوال» می گویند.

در بعضی مناطق تره کوهی به پیاز کوهی هم معروف است.

تره کوهی در کشور ما در منطقه آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویراحمد رشد می کند. همان طور که از اسم آن مشخص است در کوه ها می روید.

تره کوهی، از خانواده ی تره فرنگی است که عطر و طعم قوی تر از پیاز و تره فرنگی دارد. به همین دلیل در میان آشپزها طرفداران بسیاری دارند.

خواص تره کوهی در طب سنتی

از نظر طب سنتی تره کوهی  داری طبع گرم و خشک است و کالری ۱۰۰گرم چریش ۳۱ کالری میباشد.

فیبر موجود در تره‌کوهی در پیشگیری و کنترل کلسترل و قندخون موثر است. تجویز خوراکی تره کوهی به مدت یک ماه موجب کاهش معنی دار سطح گلوکز و کسترول می گردد.

به خاطر داشتن ترکیبی با عنوان کولین عملکرد و رشد مغز را تقویت می کند.

ویتامین آ موجود در آن در حفظ سلامت پوست و استخوان و بینایی موثر است.

ویتامین ث موجود در تره کوهی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

تره‌کوهی همانند خواص پیاز و خواص سیر دارای خاصیت ضدعفونی کننده بوده و مصرف آن روده ها و دستگاه گوارش را ضدعفونی می کند.

اسید فولیک موجود در این گیاه احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

سلینم نوعی آنتی اکسیدان است که در این نوع گیاه موجود بوده و خاصیت ضدسرطانی دارد.

ویتامین A به حفظ فرم و سلامتی دندان، بافت های اسکلتی و بافت های نرم بدن نظیر غشاء مخاطی، ماهیچه ها و پوست کمک می کند.

این ویتامین با تولید رنگدانه در شبکیه چشم، سبب دید بهتر به خصوص در شب می شود. ویتامین A برای شیردهی مادر و دستگاه تولید مثل مفید است.

حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.

تره کوهی حاوی فولات است. فولات نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود. مواد غذایی سرشار از ویتامین B9 یا فولات می تواند از بدن در برابر بیماری های عروقی، سرطان و اختلالات روانی محافظت کند.

خواص تره کوهی برای مو

تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به سیاه شدن مو‌های سفید کمک می کند.

خواص بازسازی کننده روغن چریش فولیکول‌های مو را تحریک کرده و در نتیجه رشد مو را تشویق و تقویت می‌کند. روغن چریش همچنین گردش خون را در پوست سر افزایش می‌دهد که این موضوع به نوبه خود از ریزش بیش از حد مو و نازک شدن آن ناشی از عواملی مانند آلودگی، استرس و داروها جلوگیری می‌کند.

روغن چریش یک تونیک موی سالم است که در صورت استفاده منظم می تواند کیفیت موهای شما را تا حد زیادی بهبود بخشد.

این ماده دارای خواص تقویت کننده قابل توجهی است که می تواند از ریزش مو جلوگیری کند، که توسط مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ منتشر شده در مجله آفریقایی طب سنتی، مکمل و جایگزین نشان داده شد.

کاهش قابل توجهی در میزان ریزش مو در بین افرادی که به طور منظم از روغن چریش استفاده می کردند در مقایسه با افرادی که این کار را نمی کردند مشاهده شد.

علاوه بر این، افراد مورد مطالعه که تحت درمان با روغن چریش قرار گرفتند نیز بهبودی در بافت موی خود گزارش کردند که به مراتب صاف‌تر از گروه کنترل بود.

سه قطره روغن چریش را با مخلوط کردن آن با ۲ قاشق چایخوری روغن حامل ملایم مانند روغن جوجوبا یا روغن هسته انگور رقیق کنید. همچنین می توانید ۳ قطره روغن درخت چای، روغن اسطوخودوس یا هر اسانس دیگری که دوست دارید اضافه کنید.
روزانه با این مخلوط روغن سر خود را ماساژ دهید تا موهای شکننده و بی روح خود را جوان کرده و پوست سرتان را سالم کند.

خواص تره کوهی  برای پوست

مصرف این گیاه برای سلامت و زیبایی پوست مفید بوده، به دلیل وجود ویتامین ث فراوان به بدن در تولید کلاژن کمک می کند.

اگر از روغن این گیاه به صورت ماساژ موضعی استفاده شود، برای تسکین درد نیش حشرات مفید است. برای بند آمدن خون بینی کافیست چند قطره از آن را داخل بینی خود بچکانید. چند قطره از روغن این گیاه را بر روی لکه های پوستی به صورت دورانی ماساژ دهید تا شاهد رفع آن ها باشید. این روغن برای درمان ترک های پوستی بسیار موثر واقع شده است. درد آرتروز و مفاصلتان را با ماساژ روغن این گیاه بر روی ناحیه درد برطرف کنید. پس از ماساژ موضع را گرم نگه دارید و با تکرار این کار به مرور زمان خواهید دید که درد را کمتر حس می کنید

فرق تره فرنکی با تره کوهی

تره کوهی  و تره فرنگی هر دو دارای برگ های مسطح و صاف هستند اما تره فرنگی در انتهای برگ ها دارای یک پیاز سفید می باشد.

خواص تره کوهی برای کلیه

برای درمان سنگ کلیه از آب تره کوهی هر۶ ساعت یک استکان با یک لیوان آب میل شود.

خواص تره کوهی در بارداری و شیردهی 

برای زنان باردار و شیرده خطرناک است سقط جنین یکی از عوارض جانبی چریش برای زنان باردار به شمار می‌رود.

تره کوهی و لاغری

 یک نوع گیاه است که شاخ و برگ های آن خاصیت دارویی دارند و بیشتر در مناطق گرمسیری می روید و از گیاهان محلی هند به حساب می آیند. این گیاه می تواند با بالابردن سوخت وساز بدن می تواند داروی گیاهی لاغری مناسبی برای افرادی که قصد لاغر شدن دارند باشد. کافی است تنها چند برگ از این گیاه را بجوید.

خواص تره کوهی برای معده 

خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم‌های معده موثر است.تره کوهی همانند خواص پیاز و خواص سیر دارای خاصیت ضدعفونی کننده بوده، مصرف آن روده ها و دستگاه گوارش را ضدعفونی میکند.برای پاکسازی دستگاه گوارش، مصرف تره کوهی انتخاب مناسبی است

خواص تره کوهی برای کبد 

یکی از خواص سبزی تره کوهی، سم زدایی کبد و کاهش کلسترول بد خون است و پرورده آن با سرکه نیز در باز کردن گرفتگی کبد و طحال نقش دارد.

خواص تره کوهی برای کودکان

ماده کولین موجود در تره کوهی به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل میکند، جالب است بدانید، گنجاندن مقدارکافی کولین در رژیم غذایی باعث افزایش قدرت یادگیری کودکان وبزرگسالان میشود.

خواص تره کوهی برای سرماخوردگی

تره به ویژه سرشار از ویتامین C هستند ، که به سلامتی سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی ، ترمیم بافت ها ، جذب آهن کمک می کند.

خواص تره کوهی برای فشارخون

کاهش فشار خون با انبساط عروق خونی خواص شگفت انگیز تره کوهی به شمار می‌روند.مصرف تره کوهی می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. این به خاطر حضور پتاسیم در تره است که به عنوان یک مینرال مهم برای کنترل فشار خون عمل می‌کند. کاهش فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، مانند فشار خون بالا و سکته قلبی را کاهش دهد.

تره کوهی برای زنان

خوردن تره کوهی برای معالجه عفونت ها سودمند است.شیاف برگ کوبیده تره به منظور خشک کردن رطوبت های رحم نافع است.برای درمان ورم رحم می توانید برگ های خرد شده تره را در سرکه ریخته و با اضافه کردن نمک، ترکیب را بپزید. سپس مدتی در آب آن بنشینید.بهتر است قبل از اقدام با پزشک مشورت کنید.

طرز استفاده تره کوهی

اغلب تره کوهی را به صورت خشک استفاده می کنند. این سبزی در فصل بهار در کوه پیدا می شود و پس از چیدن و جدا کردن پیازها و قسمت های سفید، آن ها را تمیز بشویید و اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود. سپس آن ها را با هاونگ و یا داخل سبزی خرد کن در حدی که کمی له شوند خرد و له کنید. اجازه ندهید سبزی ها ریز خرد شوند. این روش ها باعث سبز شدن آن ها پس از خشک شدن می شود.

سپس تره کوهی ها را داخل سبد بریزید و اجازه بدهید خشک شوند.

تره کوهی خشک را داخل تخم مرغ، مانند نعنا داغ داخل آش و … مصرف می کنند.

غذا با تره کوهی

طرز تهیه املت تره کوهی

مواد لازم برای ۲ نفر

تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد

تره کوهی ۱ دسته متوسط

زردچوبه ½ قاشق چایخوری

کره یا روغن به مقدار کافی

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

برای تهیه املت تره خوشمزه و سنتی ابتدا تره های کوهی را پاک می کنیم. نکته ای که باعث خوشمزه شدن این املت می شود استفاده از تره کوهی است، که علاوه بر طعم تندی که دارد، دارای عطر بسیار خوشایندی نیز می باشد.در صورتی که نتوانستید تره کوهی تازه پیدا کنید، می توانید از تره کوهی خشک شده که در عطاری ها موجود است استفاده کنید. تره خشک را باید ابتدا بخیسانید تا نرم شود، سپس در تهیه املت از آن استفاده کنید.

روش تهیه خورشت تره کوهی

خورشت تره کوهی را می‌توان با گوشت و یا بدون گوشت پخت. نسخه بدون گوشت آن دارای ترکیبی از حبوبات و قارچ است که برای افراد گیاه‌خوار توصیه می‌شود. ترکیب سبزی‌ها نیز در این خورشت می‌تواند به‌دلخواه تغییر کند. باتوجه‌به نزدیک بودن مزه این خورشت به قورمه سبزی و خورشت کرفس، می‌توان حتی این سبزی را در ترکیب سبزی‌های قورمه سبزی و خورشت کرفس به میزان کم استفاده کرد.طرز تهیه خورشت تره کوهی با گوشت

تره کوهی: ۱ کیلوگرم

جعفری: ۲۰۰ گرم

نعنا: ۱۰۰ گرم به‌دلخواه

لوبیای قرمز یا سفید یا لوبیاچشم‌بلبلی به‌دلخواه: ۱ پیمانه

پیاز: ۱ عدد بزرگ

نمک، فلفل، زردچوبه، پودر لیمو، پودر سیر: به میزان کافی

گوشت قرمز یا مرغ: ۸۰۰ گرم

روغن: به میزان لازم

سیب‌زمینی: ۳ عدد بزرگ یا ۴ عدد متوسط

گوجه‌فرنگی: ۵ عدد

زعفران: به میزان دلخواه

رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق به‌دلخواه

لیموعمانی: ۲ عدد

در ابتدا تمام سبزی‌ها را با هم خوب ریز و ساطوری کنید. افزودن سبزی‌هایی مانند جعفری و نعنا به این خورشت کاملاً اختیاری است و درصورتی‌که این سبزی‌ها در دسترس شما نیست می‌توانید آن‌ها را حذف کرده و فقط از تره استفاده کنید. گوجه‌ها را نیز پوره یا رنده کنید. اگر اولین‌بار است که این خورشت را می‌پزید پیشنهاد می‌شود که در کنار تره از سبزی‌های جعفری و نعنا نیز استفاده کنید تا طعم تره به خورشت غالب نباشد. پس از ساطوری کردن سبزی‌ها نوبت خردکردن پیاز است. پیاز را در قابلمه‌ای ریخته و با روغن تفت دهید تا کاملاً سبک شود. سپس تمام ادویه‌هایی که در مواد اولیه ذکر شده را به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید.

پس از آن گوشت را به مواد اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود آن را تفت دهید. می‌توانید از قسمت‌های مختلف گوشت گوسفندی یا مرغ به‌دلخواه استفاده کنید، اما گوشت راسته گوسفندی و سینه مرغ برای این خورشت پیشنهاد می‌شود. تکه‌های گوشت در این خورشت بهتر است کوچک باشد. در صورتی‌که از گوشت مرغ استفاده می‌کنید بهتر است از لوبیای پخته شده در این خورشت استفاده کنید زیرا زمان پخت گوشت مرغ نسبت به لوبیا کمتر است و ممکن است مرغ در خورشت وا برود و بیش از حد پخته شود.

تکه‌های گوشت، چه مرغ و چه گوشت قرمز، بهتر است کوچک باشند. پس از تغییر رنگ گوشت نوبت به‌اضافه کردن لوبیا رسیده است. لوبیاهایی که از شب قبل آن‌ها را خیس کنید، به ترکیب گوشت و پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت دهید. گوجه‌های پوره شده را نیز در این مرحله به گوشت اضافه کنید و در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق رب گوجه را نیز برای رنگ و طعم بهتر، به آن اضافه کنید. سپس به آن لیموعمانی و آب جوش اضافه کنید تا جایی که آب روی گوشت‌ها را بگیرد و با شعله ملایم اجازه دهید بپزد.

حال در قابلمه‌ای دیگر سبزی‌ها را به همراه کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. در ۵۰ دقیقه پایانی پخت گوشت، سبزی‌ها را به همراه زعفران اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد. سیب‌زمینی‌ها را خلالی برش داده و سرخ کنید و در پایان در هنگام سرو روی خورشت بریزید. خورشت تره کوهی شما آماده است. همراه برنج دم‌کرده نوش جان کنید!

آش با تره کوهی و ماست محلی

مواد لازم

۱ لیوان نخود

۱ لیوان لوبیا

۱ لیوان عدس

۱/۲ لیوان برنج

چند حبه سیر

۱ عدد پیاز متوسط

ماست محلی مقداری

تره کوهی به مقدار لازم

نخود و لوبیا رو که قبلا تو خونه پخته بودیم یه پیاز رو ریز خرد کردیم با زردچوبه کمی تفت دادیم

عدس و برنج رو اضافه کردیم با یه مقدار آب گذاشتیم بپزه

تره کوهی (ما از گیاهی به اسم شومون استفاده کردیم اسم های دیگه آش رو تو نت اسفناج چهار دانه زده بود متاسفانه یادم رفت ازش عکس بگیرم شبیه اسفناج اما برگ هاش از اسفناج کوچیک تره) رو خرد کرده شستیم و به قابلمه اضافه کردیم کمی که پخت نخود و لوبیا رو هم ریختیم توش و گذاشتیم جا بیافته

سیر ها رو رنده کرده و با ماست قاطی کردیم اجازه دادیم آش کمی سرد بشه بعد ماستشو زدیم جای همگی خالی طعمش عالی بود.

تره کوهی با پلو 

پلو تره کوهی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که با نوعی سبزی کوهی به نام چیریش درست می‌شود که بسیار مقوی است و عطر و طعم آن فوق العاده است، این غذای خوش طعم خیلی راحت درست می‌شود و طرفداران زیادی دارد

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج خیس کرده ۴ پیمانه

فیله مرغ خلال شده ۴ عدد

سبزی چیریش ۲ لیوان

نخود آبگوشتی ۱ پیمانه

زعفران دم‌کرده ۴ قاشق غذا خوری

روغن محلی ۴ قاشق غذا خوری

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

سیر و زنجبیل به مقدار لازم

فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار لازم

ابتدا برنج را از شب قبل در یک قابلمه بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و کمی هم نمک اضافه کنید و هم بزنید تا برنج خوب خیس بخورد، نخود آبگوشتی را هم در ظرف دیگری بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید تا خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود.

در این فاصله چند بار آب نخودها را عوض کنید، بعد نخودها را که خوب خیس خورده‌اند داخل یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا نخودها به مدت ۳ تا ۴ ساعت خوب بپزند.

سپس فیله‌های مرغ را به شکل خلالی و باریک خرد کنید و در یک ظرف بریزید و مقداری نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه و سیر و زنجبیل به آن اضافه کنید و هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا مرغ‌ها مزه‌دار شوند.

بعد سبزی چیریش را که نوعی سبزی کوهی و بسیار مقوی است را تمیز بشورید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن برود و سپس سبزی را ریز خرد کنید و کنار بگذارید، بعد از این که برش‌های مرغ خوب مزه دار شدند، آن‌ها را از یخچال بیرون بیاورید.

سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، بعد مرغ‌های خلالی شده را در تابه بریزید و تفت دهید، مرغ‌ها را هم بزنید تا تمام قسمت‌های آن سرخ شود، مرغ‌ها خیلی پخته نشوند چون همراه با برنج می‌پزند.

بعد نخود پخته شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، بعد یک قابلمه را تا نصفه از آب پر کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند و سپس برنج را در آن بریزید.

کمی نمک و مقداری روغن را هم به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و اجازه دهید تا برنج به مدت ۶ تا ۷ دقیقه در آب بجوشد و کمی پخته شده و نرم شود، بعد از آن برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.

سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و بعد برای درست کردن ته دیگ برش‌های حلقه‌ای سیب زمینی را کف قابلمه بچینید، یک لایه برنج روی سیب زمینی‌ها بریزید و سطح آن را صاف کنید.

بعد یک لایه از مایه مرغ و نخود روی برنج بریزید و پخش کنید تا کاملا سطح برنج را بپوشاند و سپس یک لایه پر از سبزی چیریش خرد شده را روی مرغ‌ها بریزید و پخش کنید، دوباره یک لایه برنج بریزید و این کار را لایه به لایه ادامه دهید.

لایه آخر را برنج بریزید و سپس مقداری زعفران را در یک ظرف کوچک بریزید و کمی آب روی آن بگیرید و بگذارید تا دم بکشد و غلیظ شود، سپس زعفران دم‌کرده غلیظ را روی سطح برنج بریزید و پخش کنید تا عطر زعفران کاملا پخش شود.بعد درب قابلمه را با دم‌کنی ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا برنج به مدت یک ساعت خوب دم بکشد و بعد از این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید و مقداری کره محلی را در یک ظرف بریزید و روی بخار کتری ذوب کنید.

سپس کره ذوب شده را روی سطح برنج بریزید و پخش کنید و بعد پلو تره کوهی را در ظرف مناسب بکشید و با چند برگ نعناع و شوید و ریحان تازه تزئین کنید و این غذای خوش طعم را همراه با سالاد و ترشی و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

مضرات تره کوهی

برخی افراد ممکن است حساسیت یا آلرژی نسبت به تره داشته باشند. این ممکن است باعث تحریک و التهاب پوست شود و علائمی مانند خارش، قرمزی و تحریک پوستی را ایجاد کند. در صورتی که به تره حساسیت دارید، مصرف آن را متوقف کنید و مشاوره با پزشک خود را در نظر بگیرید.

برخی افراد ممکن است پس از مصرف تره به مشکلات گوارشی مانند نفخ، گازهای روده‌ای و دل درد دچار شوند. این ممکن است به دلیل تحریک روده‌ها یا نیاز به تطبیق با فیبرهای جدید در رژیم غذایی باشد.

مصرف تره ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. به خصوص افرادی که داروهای خاصی مانند ضدلخته‌کننده‌ها (مثل وارفارین) مصرف می‌کنند، باید با پزشک خود مشورت کنند تا از تداخل ممکن با داروها

مطلع شوند.تاکنون هیچ گزارش رسمی درباره‌ی بروز مشکلات کلیوی به علت مصرف تره منتشر نشده است. اما در صورتی که شما دارای مشکلات کلیوی مزمن هستید یا درمان‌های وابسته به کلیه مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از شروع مصرف تره با پزشک خود مشورت کنید. .

زیاد خوردن انواع تره، در شب باعث پریشان خوابی می‎شود.

افرادی که طبع سودایی دارند، بهتر است در مصرف انواع تره افراط نکنند.تره در مقایسه با پیاز دیرتر هضم می شود.

شدت بینایی را در افراد کاهش می دهد.

به تدریج باعث خراب شدن لثه و دندان ها می شود.

این گیاه نفاخ تر است و خون را به شدت می سوزاند.

از آنجایی که تره برای افراد گرم مزاج مضر است به همین خاطر بهتر است همراه با کاسنی و گشنیز مصرف شود.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 23 آذر 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.