خواص ماش شیرین و خاصیت ماش شیرین برای مصرف در وعده غذایی

خواص ماش شیرین

خواص ماش شیرین ؛ خاصیت ماش شیرین برای مصرف در وعده غذایی

خواص ماش شیرین ؛ خاصیت ماش شیرین برای مصرف در وعده غذایی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

حتما بخوانید : زیره و چروک صورت ؛ ایا خوردن زیره باعث چین و چروک صورت میشود

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص ماش شیرین

مزاج ماش با پوست، سرد و خشک است.

مزاج ماش پوست کنده معتدل است.

روغن بادام شیرین و ادویه‌هایی مثل سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک مصلح ماش هستند.

کالری ماش در ۱۰۰ گرم ۳۴۷ است.

استفاده زیاد آن باعث زیاد شدن خلط آن می شود.

ماش علیرغم اینکه طبع سرد و خشکی دارند، اما باعث تحریک سودا نمی‌شوند.

ماش التهاب های صفرا را از بین می برد.

تسکین دهنده سرفه است.

وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی کلیه ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب می گردد.

به خاطر داشتن فسفر و کلسیم نقش آن در رشد اطفال انکارناپذیر است.

به خاطر داشتن آهن برای اشخاص کم خون مفید است.

ماش باعث افزایش ترشح انسولین در بدن می گردد.

خام گیاه خواران به خاطر داشته باشند اگر می خواهند جوانه ماش استفاده کنند حتماً کمی جوانه را حرارت بدهند.

خوب است که بدانید ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که می خواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.

کسانی که یبوست دارند و می خواهند از ماش استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند.

کسانی که صرع دارند از ماش پوست کنده استفاده کنند.

خوردن ماش باعث ازدیاد شیر می گردد.

کمک به تولید گلبول‌های سفید خون و تقویت سیستم ایمنی نی‌کند.

باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش خطر ابتلا به زردی و یرقان مز‌شود.

بدون گلوتن و مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک است.

پیشگیری از پیری زودرس پوست به دلیل دارا بودن فیتواستروژن

ماش مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن خورده شود.

کسانی که سکسکه های مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف می گردد.

خوردن ماش برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن هستند مفید می باشد.

ضماد آرد ماش برای رفع التهابات سطحی بدن بخصوص لک و پیسی به کار می رود.

یک غذای خوب برای کسانی که اسهال شده اند ماش و برنج کم چربی است.

برای درمان ورم ماش تازه بجوشانید، سپس له کنید با زرده تخم مرغ مخلوط کرده بر موضع ورم بمالید.

مفید برای زنان در دوران بارداری به دلیل سرشار بودن از فیبر، فولات و آهن

کاهش قند خون از طریق بهبود عملکرد انسولین

کاهش فشار خون بالا به دلیل دارا بودن پتاسیم، منیزیم و فیبر

آشنایی با دیگر خواص ماش

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص ماش آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با ماش

ماش گیاهی علفی و یک ساله است که بیشتر به شکل بوته می باشد و بومی کشور هندوستان است.

ماش به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند باقلا ، شیرین بیان ، لوبیا چیتی ، نخود فرنگی و یونجه در راسته باقلاسان دسته بندی می شود.

ماش از مواد غذایی محسوب می شود که معمولا غذاها و خوراکی های زیادی از آن تهیه نمی شود ،

از معروف ترین غذاها و خوراکی های که با ماش تهیه می شود می توان به آش ماش ، جوانه ماش و ماش پلو اشاره کرد.

ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود

و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.

ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.

یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد.

این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.

ماش برای سلامت دهان و دندان

ماش یکی از حبوباتی محسوب می شود که برای سلامت دهان و دندان بسیار مناسب است.

کسانی که مشکلات دهانی مثل قرمزی بیش از حد لثه ، بوی بد و نامطبوع دهان ، درد در لثه و خونریزی در لثه ها دارند بهتر است

ماش را در رژیم غذایی خود اضافه کنند.

ماش حاوی مقادیر مناسبی از سدیم است و به همین دلیل برای سلامتی دهان و دندان بسیار مناسب است.

مصرف ماش به صورت کنترل شده و صحیح در رژیم غذایی شما می تواند مشکلات دهان و دندان های شما را برطرف کند.

ماش برای تقویت سیستم ایمنی بدن

در ماش آهن به وفور یافت می‌شود که باعث افزایش قدرت ایمنی بدن شده

و با بهبود عملکرد گلبول‌های سفید خون از بدن در برابر انواع عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند.

ماش برای کاهش فشار خون بالا

منیزیم موجود در ماش به‌‌عنوان یک تنظیم‌کننده قوی فشارخون محسوب شده و باعث آرام‌سازی و کنترل فشارخون بالا می شود.

ماش برای تقویت حافظه

ماش برای کسانی که از مشکلات تمرکز و حافظه رنج می‌برند بسیار مفید می باشد

چرا که منبع غنی از آهن بوده و با اکسیژن رسانی به اندام‌های مختلف

بدن ازجمله مغز باعث افزیش تمرکز شده و باعث بهبود حافظه می شود.

خواص ماش برای پیشگیری از پوکی استخوان

ماش به دلیل داشتن کلسیم و فسفر می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کرده

و خطر بروز شکستگی و پوکی استخوان بخصوص در افراد سالمند را کاهش دهد.

خواص ماش برای پرندگان

عنایت داشته باشید که قره ماش و ماشک و ماش سیاه سه ماده غذایی متفاوتند ولی از یک خانواده هستند.

قره ماش از نظر ارزش غذایی تقریبا شبیه ماش (سبز) می باشد و بیشتر در مراحل جوجه کشی به عنوان منبع پروتئین آن را به جیره می افزایند.

کیفیت این دانه بسیار مهم بوده و دقت شود از خریداری دانه های پوک و به اصطلاح کرم زده خودداری نمائید.

ماشک شبیه قره ماش است اما ماشک، سیاه و کاملا گرد است و انگار شبیه دانه تسبیح صیغل خورده و کمی از قره ماش بزرگ تر است

و حال آنکه قره ماش کاملا گرد نیست و به سیاهی ماشک نیست صیغلی هم به نظر نمی رسد.

در ضمن ماشک پروتئین و چربی بسیار بالایی دارد (پروتئین ۳۷ % ، چربی ۳ % ، فیبر ۴%)

خواص ماش و عدس

یکی از مهمترین خواص ماش و عدس، کاهش میزان کلسترول بدن است.

تحقیقات درباره این دانه نشان داده¬ اند که پپتید‌های موجود در آن می توانند باعث کاهش تحرک عروق خونی و در نتیجه کاهش فشار خون شوند .

ماش و عدس دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می کند.

مطالعات در این زمینه نشان داده اند که ماش و عدس می تواند گلوکر خون، کلسترول تام و سطح تری گلیسرید را کاهش دهد.

ماش و عدس شامل پروتئین های گیاهی است.

پروتئین های گلوبولین و آلبومین حدود ۸۵ درصد از مجموع اسیدآمینه های موجود در ماش و عدس را تشکیل می دهند.

ماش و عدس برای افرادی که گیاه خوار هستند و به دنبال پروتئین های گیاهی می‌باشند، بهترین گزینه است.

مواد مغذی موجود در ماش و عدس دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی هستند

که به افزایش توان سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها کمک می کنند.

ماش برای کراتین

برای افرادی که کراتین خون بالا دارند، مصرف سیب، به، انار شیرین، انگور شیرین، گلابی و هویج مفید است.

به گزارش تسنیم، سیدجواد علوی کارشناس طب سنتی درباره راهکارهای کاهش کراتین بالا اظهار کرد:

بهتر است این افراد صبح ناشتا یک لیوان مخلوط عرق خارشتر و خارخاسک را (از هر کدام نصف لیوان)

گرم کرده با ۲ قاشق غذاخوری سکنجبین عسلی ساده و ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط و گرم مصرف کنند.

بعد از گذشت یک ساعت، یک لیوان آب انگور شیرین تازه بدون پوست و هسته مصرف کنند

و حداقل بعد از یک ساعت صبحانه خود را میل کنند که شامل مربای سیب، “به”، مربای انجیر یا ۷ عدد انجیر است.

با تجویز پزشک طب سنتی روغن مالی کلیه ها با روغن های گرم مانند زیتون، بابونه وگذاشتن حوله گرم روی آن مفید است.

شال پشمی روی کلیه ها بسته شود تا گرم بماند. مصرف ماء الشعیر طبی نیز مناسب است،

شربت لیمو برای رفع تشنگی افراد مبتلا به کراتین بالا مفید است به این ترتیب که مقداری شکر را در ظرفی ریخته و روی آن آبلیمو بریزید

تا سطح شکر پوشیده شود و یک شب در ظرف دربسته در هوای معمولی قرار دهید،

سپس صاف کنید و با مقداری دیگر آبلیمو روی کمی حرارت بگذارید تا به قوام آید.

این کارشناس طب سنتی یادآور شد: خورش کرفس با زیره، ماش پلو با گوشت پرندگان و همچنین نخودآب برای این افراد مفید است.

(نخودآب غذای بسیار مقوی است که از نخود خیس خورده همراه با گوشت پرندگان همراه با پونه، کرفس، مغز بادام و زیره تهیه می شود).

خواص ماش قرمز

لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن به بهبود هضم غذا کمک می کند و باعث بهبود عملکرد روده می شود.

مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیای آزوکی، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده

و با کاهش قند خون پس از غذا خوردن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

بعضی شواهد نشان می دهد که ترکیبات موجود در لوبیا آزوکی می توانند بیان ژن هایی که باعث کاهش اشتها می شوند،

را افزایش دهند و به این ترتیب با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد شوند.

مطالعات نشان می دهد که لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان هایی که دارد،

باعث کاهش چربی خون (تری گلیسیرید و کلسترول بد خون)

و فشار خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

لوبیا آزوکی یکی از بهترین مواد غذایی برای زنان باردار محسوب می شود؛

مطالعات نشان داده که لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد

خطر ابتلا به سرطان روده، پستان، تخمدان ها و مغز استخوان را کاهش می دهد.

لوبیاها و از جمله لوبیا آزوکی مقادیر کمی آمینواسید متیونین دارند

و تحقیقات نشان داده که رژیم های کم متیونین ممکن است باعث افزایش طول عمر شوند.

برخی مطالعات اولیه نشان می دهد که مصرف لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد

باعث تقویت استخوان ها شده و خطر ابتلا به شکستگی های لگن و پوکی استخوان را کاهش می دهد.

لوبیای آزوکی منبع غنی پروتئین گیاهی است که به افزایش انرژی بدن و عضله سازی در ورزشکاران و بدنسازان کمک می کند.

ماش در چه غذاهایی استفاده میشود

ماش پلو

آش ماش

کوکوی جوانه ماش

قلیه کدو حلوایی

دمپختک هویج و ماش

دسته بندی: خواص مواد غذایی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 7 دی 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.