خواص ماش در طب سنتی و بدنسازی برای پوست صورت و کودکان و فشار خون
خواص ماش
خواص ماش ؛ در طب سنتی و بدنسازی برای پوست صورت و کودکان و فشار خون همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص روغن سیاه دانه ؛ برای مو و لاغری و سفیدی مو و رحم و درد مفاصل
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با ماش
ماش گیاهی علفی و یک ساله است که بیشتر به شکل بوته می باشد و بومی کشور هندوستان است.
ماش به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند باقلا ، شیرین بیان ، لوبیا چیتی ، نخود فرنگی و یونجه در راسته باقلاسان دسته بندی می شود.
ماش از مواد غذایی محسوب می شود که معمولا غذاها و خوراکی های زیادی از آن تهیه نمی شود ،
از معروف ترین غذاها و خوراکی های که با ماش تهیه می شود می توان به آش ماش ، جوانه ماش و ماش پلو اشاره کرد.
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود
و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.
ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.
یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد.
این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.
بیشتر بخوانید : خواص کاهو ؛ پیچ در لاغری و بدنسازی و سکنجبین برای کبد چرب و اسپرم
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات ماش را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص ماش و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
ماش برای سلامت دهان و دندان
ماش یکی از حبوباتی محسوب می شود که برای سلامت دهان و دندان بسیار مناسب است.
کسانی که مشکلات دهانی مثل قرمزی بیش از حد لثه ، بوی بد و نامطبوع دهان ، درد در لثه و خونریزی در لثه ها دارند بهتر است
ماش را در رژیم غذایی خود اضافه کنند.
بیشتر بخوانید : خواص شلغم ؛ و عسل برای کرونا و مردان و کبد و قلب و سرماخوردگی خام برای کودکان
ماش حاوی مقادیر مناسبی از سدیم است و به همین دلیل برای سلامتی دهان و دندان بسیار مناسب است.
مصرف ماش به صورت کنترل شده و صحیح در رژیم غذایی شما می تواند مشکلات دهان و دندان های شما را برطرف کند.
خواص ماش برای کاهش وزن و لاغری
ماش از حبوباتی محسوب می شود که برای کاهش وزن و لاغری یک گزینه بسیار مناسب محسوب می شود.
مصرف ماش به صورت صحیح می تواند باعث کاهش یافتن اشتها شود و در نتیجه کاهش وزن را در پی خواهد داشت.
علاوه بر این ماش دارای مقادیر غنی از فیبر است که پس از مصرف باعث می شود به فرد مصرف کننده احساس سیری دست بدهد
و به همین دلیل می تواند اشتها را کنترل کند. ضمنا پروتئین موجود در ماش نیز می تواند باعث چربی سوزی در بدن شود.
بیشتر بخوانید : خواص خارگیل ؛ همه چیز در مورد خواص و مضرات میوه خارگیل
البته استفاده از ماش برای رژیم لاغری نباید به صورت خود سرانه صورت بگیرد و باید توسط افراد متخصص در یک رژیم غذایی مناسب قرار بگیرد
زیرا ماش در هر ۱۰۰ گرم دارای ۳۴۷ کالری می باشد و در صورت استفاده نادرست می تواند حتی باعث افزایش وزن شود.
ماش برای تقویت سیستم ایمنی بدن
در ماش آهن به وفور یافت میشود که باعث افزایش قدرت ایمنی بدن شده
و با بهبود عملکرد گلبولهای سفید خون از بدن در برابر انواع عفونتها و بیماریها محافظت میکند.
خواص ماش برای دوران بارداری
اسید فولیک موجود در ماش از مواد ضروری برای عملکرد مغزی در نوزادان محسوب شده
و خطر بروز نقایص مادرزادی در نوزادان را به شکل ویژه ای کاهش می دهد.
همچنین فیبر موجود در ماش از بروز مشکلات گوارشی شایع در دوران بارداری جلوگیری کرده
و ویتامینها و آنتیاکسیدانهای موجود در ماش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار می شود.
ماش برای کاهش فشار خون بالا
منیزیم موجود در ماش بهعنوان یک تنظیمکننده قوی فشارخون محسوب شده و باعث آرامسازی و کنترل فشارخون بالا می شود.
خواص ماش برای سلامت قلب
ماش به دلیل خواصی که دارد میتواند باعث افزایش هضم و متابولیک بدن شده و به کاهش شکل گیری و تجمع کلسترول در دیواره شریانی و مویرگها کمک میکند.
این ماده غذایی دارای کلسترول کم بوده و از بروز بیماریهای قلبی ناشی از افزایش چربی جلوگیری میکند.
ماش برای ورزشکاران
در ماش منیزیم که بهعنوان یک مواد معدنی مورد نیاز برای سنتز پروتئین می باشد وجود دارد و برای افزایش حجم عضلات در بدنسازان استفاده می شود.
بیشتر بخوانید : خواص ریواس ؛ کردستان در طب سنتی برای لاغری و دیابت و خواص ریشه ریواس
همچنین فیبر موجود در ماش به کاهش چربی و کنترل وزن در ورزشکاران کمک میکند.
خواص ماش برای کودکان و نوزادان
ماش یک ماده غذایی مقوی می باشد که برای رشد کودکان مفید است
زیرا حاوی ترکیبی از تمام ویتامینها و مواد معدنی برای فعالیت هورمونهای رشد در بدن میباشد
و بهعنوان یک جایگزین مناسب برای مکملهای رشد مصنوعی محسوب می شود
پس کودکان می توانند در رژیم غذایی خود از ماش استفاده کنند.
ماش به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد مغذی که دارد برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید می باشد.
مقادیر بالای مس و آهن موجود در ماش خطر ابتلا به کم خونی در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.
فیبر موجود در ماش، احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را در نوزادان و کودکان کاهش می دهد.
ماش برای تقویت حافظه
ماش برای کسانی که از مشکلات تمرکز و حافظه رنج میبرند بسیار مفید می باشد
چرا که منبع غنی از آهن بوده و با اکسیژن رسانی به اندامهای مختلف
بدن ازجمله مغز باعث افزیش تمرکز شده و باعث بهبود حافظه می شود.
خواص ماش برای پیشگیری از پوکی استخوان
ماش به دلیل داشتن کلسیم و فسفر میتواند به حفظ سلامت استخوانها کمک کرده
و خطر بروز شکستگی و پوکی استخوان بخصوص در افراد سالمند را کاهش دهد.
خواص ماش در طب سنتی
مزاج ماش با پوست، سرد و خشک است.
مزاج ماش پوست کنده معتدل است.
روغن بادام شیرین و ادویههایی مثل سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک مصلح ماش هستند.
کالری ماش در ۱۰۰ گرم ۳۴۷ است.
استفاده زیاد آن باعث زیاد شدن خلط آن می شود.
ماش علیرغم اینکه طبع سرد و خشکی دارند، اما باعث تحریک سودا نمیشوند.
ماش التهاب های صفرا را از بین می برد.
تسکین دهنده سرفه است.
وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی کلیه ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب می گردد.
به خاطر داشتن فسفر و کلسیم نقش آن در رشد اطفال انکارناپذیر است.
به خاطر داشتن آهن برای اشخاص کم خون مفید است.
ماش باعث افزایش ترشح انسولین در بدن می گردد.
خام گیاه خواران به خاطر داشته باشند اگر می خواهند جوانه ماش استفاده کنند حتماً کمی جوانه را حرارت بدهند.
خوب است که بدانید ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که می خواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.
کسانی که یبوست دارند و می خواهند از ماش استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند.
کسانی که صرع دارند از ماش پوست کنده استفاده کنند.
خوردن ماش باعث ازدیاد شیر می گردد.
کمک به تولید گلبولهای سفید خون و تقویت سیستم ایمنی نیکند.
باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش خطر ابتلا به زردی و یرقان مزشود.
بدون گلوتن و مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک است.
پیشگیری از پیری زودرس پوست به دلیل دارا بودن فیتواستروژن
ماش مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن خورده شود.
کسانی که سکسکه های مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف می گردد.
خوردن ماش برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن هستند مفید می باشد.
ضماد آرد ماش برای رفع التهابات سطحی بدن بخصوص لک و پیسی به کار می رود.
یک غذای خوب برای کسانی که اسهال شده اند ماش و برنج کم چربی است.
برای درمان ورم ماش تازه بجوشانید، سپس له کنید با زرده تخم مرغ مخلوط کرده بر موضع ورم بمالید.
مفید برای زنان در دوران بارداری به دلیل سرشار بودن از فیبر، فولات و آهن
کاهش قند خون از طریق بهبود عملکرد انسولین
کاهش فشار خون بالا به دلیل دارا بودن پتاسیم، منیزیم و فیبر
خواص ماش برای پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مس موجود در ماش به کاهش چین و چروک
صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
ماش، یک اسکراب طبیعی است و به دلیل مقادیر بالای مس که دارد باعث پاک سازی
و لایه برداری پوست صورت شده و پوست را روشن تر و درخشان تر می کند.
نصف فنجان ماش خام را پودر کنید و با آب ترکیب کنید تا خمیری به دست آید،
این خمیر را بر روی صورت بمالید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا خشک شود، سپس با آب سرد خوب بشویید.
امام رضا (علیه السلام) در پاسخ به یکی از یارانش درباره ی بهق (شبیه برص، لکه های روی پوست ) فرمودند :
ماش تازه را در فصل نوبر خودش بردار و همراه با برگش بکوب و آب آن را بگیر و ناشتا بخور و بر روی بهق بمال .
خواص ماش برای پرندگان
عنایت داشته باشید که قره ماش و ماشک و ماش سیاه سه ماده غذایی متفاوتند ولی از یک خانواده هستند.
قره ماش از نظر ارزش غذایی تقریبا شبیه ماش (سبز) می باشد و بیشتر در مراحل جوجه کشی به عنوان منبع پروتئین آن را به جیره می افزایند.
کیفیت این دانه بسیار مهم بوده و دقت شود از خریداری دانه های پوک و به اصطلاح کرم زده خودداری نمائید.
ماشک شبیه قره ماش است اما ماشک، سیاه و کاملا گرد است و انگار شبیه دانه تسبیح صیغل خورده و کمی از قره ماش بزرگ تر است
و حال آنکه قره ماش کاملا گرد نیست و به سیاهی ماشک نیست صیغلی هم به نظر نمی رسد.
در ضمن ماشک پروتئین و چربی بسیار بالایی دارد (پروتئین ۳۷ % ، چربی ۳ % ، فیبر ۴%)
ماش برای اسهال و یبوست
مقادیر بالای پکتین در ماش (یک نوع فیبر محلول) باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.
فیبر موجود در ماش، احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را در نوزادان و کودکان کاهش می دهد.
خواص ماش برای کم خونی
مقادیر بالای مس و آهن موجود در ماش خطر ابتلا به کم خونی در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.
آهن موجود در ماش باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون شده و خطر ابتلا به کم خونی در دوران بارداری را کاهش می دهد.
مصرف ماش سبز برای کسانی که کمبود آهن دارند، بسیار مناسب می باشد.
رفع کم خونی از دیگر خواص ماش سبز است و برای بهره بیشتر بردن از این خاصیت بهتر است از جوانه آن استفاده کنید.
به طور کلی جوانه ها خواص و مواد مغذی بیشتری دارند.
خواص ماش برای دیابت
مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در ماش به کاهش قند خون کمک می کنند.
مطالعات جدید نشان می دهد که آنتی اکسیدان های ویتکسین و ایزو ویتکسین موجود در ماش می توانند
با بهبود عملکرد انسولین، سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهند.
از سوی دیگر، این ماده غذایی کاهشدهنده قند و چربی خون است
و مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریکا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛
ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است،
مصرفش به دیابتیها هم توصیه میشود. البته بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود.
خواص ماش برای کبد چرب
پروتئین نه تنها برای سلامتی استخوان ها و عضلات ضروری هستند،
بلکه از کبد در برابر آسیب ها محافظت می کنند؛ مقادیر بالای پروتئین موجود در ماش به بهبود عملکرد کبد
و آنزیم های کبدی کمک کرده و خطر ابتلا به زردی و یرقان را کاهش می دهد.
جوانه ماش دارای مقادیر قابلتوجهی از کولین می باشد که به سمزدایی کبد کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای کبدی مانند کبد چرب را کاهش میدهد.
خواص ماش برای معده
ماش حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک کرده، معده درد را درمان می کند و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.
علاوه بر این مقادیر بالای نشاسته موجود در ماش باعث تقویت باکتری های سالم روده می شود
و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
برای اینکه ماش را بدون تجربهی اثرات ناخواستهی گورشی، به رژیم غذاییتان اضافه کنید،
ابتدا آن را به مدت یک شب خیس بگذارید تا دانههای خشک جوانه بزنند
و سپس آنها را با ادویهجات سنتی آیورودا که میتوانند قابلیت هضم را افزایش دهد، بپزید.
هندیها معمولا معمولا ماش را با ادویهجاتی مانند زنجبیل، زیره، تخم گشنیز و زردچوبه میپزند تا هم طعم فوقالعادهای داشته باشند
و هم باعث بروز هیچگونه دردی در معده نشوند.
خواص ماش برای ریه
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در ماش،
می توانند آسیب رادیکال آزاد مربوط به رشد سرطان در سلول های ریه و معده را خنثی کنند.
خواص ماش در شیردهی
خوردن ماش پخته زیاد کننده ی شیر است.
خوردن گرمک موجب ازدیاد شیر است.
خوردن سیاه دانه موجب زیاد شدن شیر خانم ها می شود.
ماءالشعیر را با شربت نیلوفر میل نمایند.
خوردن سیب ترشی شیر مادران را زیاد می کند.
خواص ماش در سرماخوردگی
خواص ماش مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.
ماش سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از بدن در برابر عفونتها و ویروسها محافظت میکند.
ماش همچنین حاوی ویتامین C است، بنابراین میتواند برای درمان آنفلوآنزا، سرفه و سرماخوردگی در بچهها مفید باشد.
بنابراین در صورتی که کودکتان دچار سرفه شد، میتوانید این روش جایگزین را امتحان کنید.
ماش همچنین، میتواند سیستم ایمنی بدن را بهبود دهد
و به این ترتیب آنها نمیتوانند به راحتی دچار سرماخوردگی، سرفه یا آنفولانزا شوند.
خواص ماش و عدس
یکی از مهمترین خواص ماش و عدس، کاهش میزان کلسترول بدن است.
تحقیقات درباره این دانه نشان داده¬ اند که پپتیدهای موجود در آن می توانند باعث کاهش تحرک عروق خونی و در نتیجه کاهش فشار خون شوند .
ماش و عدس دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می کند.
مطالعات در این زمینه نشان داده اند که ماش و عدس می تواند گلوکر خون، کلسترول تام و سطح تری گلیسرید را کاهش دهد.
ماش و عدس شامل پروتئین های گیاهی است.
پروتئین های گلوبولین و آلبومین حدود ۸۵ درصد از مجموع اسیدآمینه های موجود در ماش و عدس را تشکیل می دهند.
ماش و عدس برای افرادی که گیاه خوار هستند و به دنبال پروتئین های گیاهی میباشند، بهترین گزینه است.
مواد مغذی موجود در ماش و عدس دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی هستند
که به افزایش توان سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها کمک می کنند.
ماش برای سگ
تخم مرغ و مخلوط گوشت کمی روغن ذرت و جوانه ماش یا گندم را مخلوط نمایید این یک غذای کامل برای سگ به حساب میآید .
برنج کته شده همراه تخم مرغ و سنگدان رنده شده و سبزیجات به همرا ه جوانههای گندم یا ماش بپزید و به سگ بدهید .
گوشت مخلوط به همراه جوانه گندم و ماش با روغن ذرت را تفت دهید و به همراه تخم مرغ پخته به سگ بدهید .
ماش برای کراتین
برای افرادی که کراتین خون بالا دارند، مصرف سیب، به، انار شیرین، انگور شیرین، گلابی و هویج مفید است.
به گزارش تسنیم، سیدجواد علوی کارشناس طب سنتی درباره راهکارهای کاهش کراتین بالا اظهار کرد:
بهتر است این افراد صبح ناشتا یک لیوان مخلوط عرق خارشتر و خارخاسک را (از هر کدام نصف لیوان)
گرم کرده با ۲ قاشق غذاخوری سکنجبین عسلی ساده و ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط و گرم مصرف کنند.
بعد از گذشت یک ساعت، یک لیوان آب انگور شیرین تازه بدون پوست و هسته مصرف کنند
و حداقل بعد از یک ساعت صبحانه خود را میل کنند که شامل مربای سیب، “به”، مربای انجیر یا ۷ عدد انجیر است.
با تجویز پزشک طب سنتی روغن مالی کلیه ها با روغن های گرم مانند زیتون، بابونه وگذاشتن حوله گرم روی آن مفید است.
شال پشمی روی کلیه ها بسته شود تا گرم بماند. مصرف ماء الشعیر طبی نیز مناسب است،
شربت لیمو برای رفع تشنگی افراد مبتلا به کراتین بالا مفید است به این ترتیب که مقداری شکر را در ظرفی ریخته و روی آن آبلیمو بریزید
تا سطح شکر پوشیده شود و یک شب در ظرف دربسته در هوای معمولی قرار دهید،
سپس صاف کنید و با مقداری دیگر آبلیمو روی کمی حرارت بگذارید تا به قوام آید.
این کارشناس طب سنتی یادآور شد: خورش کرفس با زیره، ماش پلو با گوشت پرندگان و همچنین نخودآب برای این افراد مفید است.
(نخودآب غذای بسیار مقوی است که از نخود خیس خورده همراه با گوشت پرندگان همراه با پونه، کرفس، مغز بادام و زیره تهیه می شود).
فواید ماش برای مو
مس، آهن، کلسیم و منیزیم موجود در دانه های ماش با بهبود گردش خون در پوست سر
و افزایش اکسیژن رسانی به مو ها، باعث تقویت و افزایش رشد مو می شوند.
نصف فنجان ماش خام را پودر کنید و به آن مقداری چای سبز دم شده اضافه کنید تا خمیری به دست آید.
به این خمیر یک قاشق غذا خوری روغن زیتون و یک قاشق غذا خوری روغن بادام اضافه کنید و بر روی مو ها بمالید و خوب ماساژ دهید.
بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند سپس با آب گرم و شامپو بشویید.
خواص ماش قرمز
لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن به بهبود هضم غذا کمک می کند و باعث بهبود عملکرد روده می شود.
مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیای آزوکی، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده
و با کاهش قند خون پس از غذا خوردن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
بعضی شواهد نشان می دهد که ترکیبات موجود در لوبیا آزوکی می توانند بیان ژن هایی که باعث کاهش اشتها می شوند،
را افزایش دهند و به این ترتیب با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد شوند.
مطالعات نشان می دهد که لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان هایی که دارد،
باعث کاهش چربی خون (تری گلیسیرید و کلسترول بد خون)
و فشار خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
لوبیا آزوکی یکی از بهترین مواد غذایی برای زنان باردار محسوب می شود؛
مطالعات نشان داده که لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد
خطر ابتلا به سرطان روده، پستان، تخمدان ها و مغز استخوان را کاهش می دهد.
لوبیاها و از جمله لوبیا آزوکی مقادیر کمی آمینواسید متیونین دارند
و تحقیقات نشان داده که رژیم های کم متیونین ممکن است باعث افزایش طول عمر شوند.
برخی مطالعات اولیه نشان می دهد که مصرف لوبیا آزوکی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد
باعث تقویت استخوان ها شده و خطر ابتلا به شکستگی های لگن و پوکی استخوان را کاهش می دهد.
لوبیای آزوکی منبع غنی پروتئین گیاهی است که به افزایش انرژی بدن و عضله سازی در ورزشکاران و بدنسازان کمک می کند.
ماش در چه غذاهایی استفاده میشود
ماش پلو
آش ماش
کوکوی جوانه ماش
قلیه کدو حلوایی
دمپختک هویج و ماش
چگونه پوست ماش را بگیریم
برای کندن پوست ماش یک روز آن را در آب بخیسانید و سپس با دست زدن به آن پوستش جدا می شود.
ماش بهتره یا عدس
این سوال جواب مشخصی ندارد و هر دو این حبوبات داری خواص منحصر به فرد خود هستند و البته در بسیاری از خواص مشترکند.
ماش و کلیه
وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی کلیه ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب می گردد.
مضرات ماش
در ماش موادی وجود دارد که موجب تولید اسیداوریک می شود، افراد مبتلا به نقرس از مصرف آن خودداری کنند، چرا که مصرف آن موجب شدت بیماری می شود.
زیاده روی در مصرف ماش موجب افزایش خلط، نقرس، اسیداوریک، ضعف قوه باه، سوءهاضمه، نفخ، ناراحتی های دندانها و عدم جذب کلسیم می شود.
کسانی مبتلا به بیماری های دستگاه گوارش بخصوص زخم روده و اثنی عشر می باشند از ماش کمتر استفاده کنند.
زیرا سلولز موجود در آن موجبات ناراحتی را فراهم می کنند.
خوردن زیاد ماش برای دندان ها مضر است.
دیرهضم میباشد به خصوص اگر پوست آن را کامل نگرفته باشند و به خصوص برای کودکان مشکل ایجاد می کند.
مصرف بیش از اندازه آن به دلیل طبع سرد و خشک، مایع منی را کم میکند و نیروی جنسی را تضعیف میکند.
مصرف ماش خام در بارداری می تواند به سرگیجه، تهوع و اسهال منجر شود.
طبع ماش کمی سرد و خشک است و به همین علت استفاده زیاد آن باعث زیادشدن خلط میشود.