ویتامین d در چه موادی وجود دارد و آیا بادام خشک ویتامین d دارد
ویتامین d در چه موادی وجود دارد
ویتامین d در چه موادی وجود دارد ؛ آیا بادام خشک ویتامین d دارد همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
حتما بخوانید : حلوا شکری و یبوست ؛ درمان خانگی یبوست با خوردن حلوا شکری
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
ویتامین d در چه موادی وجود دارد
سالمون نوعی ماهی پرچرب پرطرفدار و یکی از منابع غنی ویتامین D است. ۱۰۰ گرم از ماهی سالمون حاوی حدود ۳۶۱ الی ۶۸۵ واحد ویتامین D است.
شاه ماهی در سراسر جهان مصرف میشود. این ماهی به اشکال خام، کنسروی، دودی و نمکسود سرو میشود.
این ماهی همچنین منبع غنی ویتامین D است. شاه ماهی تازهی اقیانوس اطلس در هر ۱۰۰ گرم،
حاوی ۱۶۲۸ واحد ویتامین D است. این رقم چهار برابرِ شاخص میزان نیاز روزانه ویتامین D است.
در هر قاشق چایخوری از روغن جگر ماهی، ۴۵۰ واحد ویتامین D وجود دارد.
بسیاری از افراد کنسرو ماهی تن سبک را بهدلیل طعم و بوی ملایم آن دوست دارند.
به علاوه چون کنسرو ماهی را میتوان در خانه برای مدت طولانیتری نگهداری کرد،
رغبت زیادی برای مصرفش وجود دارد. همچنین قیمت آن نسبت به ماهی تازه ارزانتر است.
کنسرو ماهی تن در هر ۱۰۰ گرم، حاوی ۲۳۶ واحد ویتامین D است. این مقدار بیش از نیمی
از شاخص RDI است. همچنین این کنسرو حاوی ویتامین ب۳ و ویتامین K است.
میگو یکی از محبوبترین نوع سختپوستان است. برخلاف سایر منابع ویتامین D که پرچرب هستند، میگو میزان چربی بسیار پایینی دارد.
بهرغم این موضوع، این مادهی مغذی حاوی مقدار زیادی ویتامین D است.
در هر ۱۰۰ گرم میگو ۱۵۲ واحد ویتامین D وجود دارد که معادل ۳۸ درصد شاخص RDI است.
زردهی یک تخممرغ صنعتی معمولی، حاوی ۱۸ الی ۳۹ واحد ویتامین D است که مقدارش خیلی هم زیاد نیست.
اما ویتامین D موجود در تخممرغ مرغهای محلی که در مراتع و زیر نور آفتاب رشد کردهاند، ۳ الی ۴ برابر بیشتر است.
به استثنای غذاهای غنیشده، قارچ تنها منبع طبیعی ویتامین D است.
نیم فنجان از این مواد میتواند ۵۵ الی ۱۵۴ واحد ویتامین D مورد نیاز بدن را تأمین کند که معادل ۳۹ درصد شاخص RDI است.
آشنایی با دیگر خواص ویتامین d
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص ویتامین d آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با ویتامین d
ویتامین د یا ویتامین دی (به انگلیسی: Vitamin D) یکی از ویتامینهای لازم برای بدن
و از ویتامینهای محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوانها
از طریق کنترل تعادل و افزایش میزان جذب کلسیم و فسفر و منیزیم کمک میکند.
نورِ خورشید ظهر (حدود ساعت ۱۰ تا ۳) منبع اصلیِ این ویتامین است
که کوله کلسیفرول یا همان ویتامین دی۳ را در لایههای ژرفتر روپوست (اپیدرم: Epidermis) توسط
یک واکنش شیمیایی وابسته به تابش خورشید بهویژه پرتو فرابنفشِ بی (UVB) است میسازد.
ویتامین D یکی از ویتامینهای لازم برای بدن و از جمله ویتامینهای محلول در چربی است
که به رشد و استحکام استخوانها کمک کرده و از بدن در برابر دیابت، ام اس، سرطان، بیماریهای قلبی و افسردگی محافظت میکند.
مصرف قرص ویتامین دی نتایج شگفت انگیزی در کاهش وزن دارد. ویتامین دی از واکنش پوست
به نور خورشید و مصرف بعضی از غذاها و قرصهای مکمل تامین میشود.
خواص ویتامین d’۵۰۰۰۰
کپسول دی ویتین ۵۰۰۰۰ واحد زهراوی برای پیشگیری و درمان کمبود ویتامین D مصرف میشود.
ویتامین دی ۵۰۰۰۰ به بدن برای جذب کلسیم و فسفر کمک میکند که هر دو این عناصر برای تشکیل استخوان ضروری هستند.
کپسول دی ویتین ۵۰۰۰۰ واحد زهراوی یک ویتامین محلول در چربی است که در بافت چربی ذخیره میشود.
از آنجاییکه منابع غذایی حاوی ویتامین دی محدود است، شما میتوانید مکمل ویتامین دی را به صورت دارو دریافت کنید.
کپسول دی ویتین به دلیل دوز بالایی که دارد حتما باید با تجویز پزشک مصرف شود.
ویتامین دی ۵۰۰۰۰ واحد در صورت کمبود شدید ویتامین D باید مصرف شود در غیر این صورت میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
این ویتامین به عنوان ویتامین نور آفتاب شتاخته شده است. زیرا بعد از در معرض آفتاب قرار گرفتن در بدن تامین میشود.
مصرف این ویتامین در مبتلایان ام اس به عنوان مکمل، به کاهش سرعت پیشرفت بیماری کمک میکند.
همچنین در انقباض عضله، قلب، ششها و مغز استفاده میشود.
مطالعات جدید نشان میدهد کمبود ویتامین D3 بر کاهش تراکم استخوانی تاثیر دارد و باعث افزایش شکستگیها و پوکی استخوان میشود.
این ویتامین میتواند در عملکرد سیستم ایمنی نیز تاثیر داشته باشد و احتمال بروز برخی بیماریهای خود ایمنی مانند ام اس را افزایش دهد.
ویتامین D3 با کمک تنظیم سیستم ایمنی و محافظت از سلولهای عصبی در برابر آسیب، به کاهش سرعت پیشرفت ام اس
و همچنین با جذب کلسیم به سلامت استخوانها کمک مینماید.
در برخی مواقع در مکملها vit D2 را مشاهده میکنید. Vit D2 نیز کارایی مشابه vit D3 دارد
اما vit D3 فرم فعالتری محسوب شده و به ویتامین D2 ارجحتر است.
خواص ویتامین d 3
نکاتی در مورد ویتامین D3گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی آزمایشگاه نیلوآخرین به روز رسانی: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
نکاتی در مورد ویتامین D3
ویتامین D یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که بدن ما برای رشد و استحکام استخوانها به آن نیاز دارد.
این ویتامین با کنترل تعادل کلسیم و فسفر، افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه، مانعِ بروز مشکلاتی همچون پوکی استخوان میشود.
این ویتامین نقش مهمی در فرآیند رشد سلولی و فرآیندهای مهم متابولیسمی بدن دارد.
امروزه در سراسر جهان بسیاری از افراد دچار کمبود ویتامین D هستند که اغلب تغذیهی نادرست و عدم دسترسی به نور خورشید دلیل آن است.
حداقل ۸۰٪ کودکان ایرانی به درجات شدید و بیش از ۹۰٪ از آنها به درجات متفاوتی دچار کمبود ویتامین دی هستند.
ویتامین D و متابولیت هایش ممکن به عنوان کله کلسیفرول (ویتامین D3) و یا ارگوکلسیفرول (ویتامین D2) تقسیم بندی شوند.
کله کلسیفرول (vitamin D3) یک ترکیب از خانواده ویتامین D است که به طور طبیعی
در پوست از ۷ – دهیدروکلسترول در اثر مجاورت با اشعه اولترا ویولت نور خورشید تولید می شود.
موقعیت جغرافیایی، فصل، سن، مصرف کرم های ضد آفتاب و رنگ پوست، تولید ویتامین D3 به وسیله پوست را تحت تأثیر قرار می دهد.
ویتامین D2 ( ارگوکلسیفرول) یک ترکیب دیگر از خانواده ویتامین D ها است که بوسیله ی تابش به ارگوسترول (تولید شده به وسیله ی مخمر ها) ساخته می شود.
ویتامین D2 از ویتامین D3 به واسطه یک پیوند دوگانه بین کربن ۲۲ و کربن ۲۳ و همچنین یک گروه متیل بر روی کربن ۲۴ متفاوت و متمایز می شود.
تنها تعداد محدودی از غذاها به طور طبیعی حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین D هستند
که در درجه اول روغن کبد ماهی، ماهی چرب، زرده تخم مرغ و جیگر را می توان نام برد.
قبل از اینکه غذاها با ویتامین D2 و یا D3 غنی شوند، اکثر ویتامین D در بدن در پوست ساخته می شد.
در شمال امریکا کسر قابل توجهی از ویتامین D به وسیله ی جذب از غذاهای مستحکم (بعضی غلات، نان و شیر) و یا مکمل های ویتامین D کسب و تأمین می شود.
مقدار پیشنهادی برای جبران نیاز آن روزانه ۴۰۰IU (10µg) می باشد.
ویتامین D از آنجایی که هم میتواند از طریق مواد غذایی و هم از طریق نور خورشید جذب بدن شود منحصربهفرد است.
با این حال حدود ۵۰ درصد از جمعیت جهان بهاندازهی کافی نور خورشید دریافت نمیکنند و ۴۰ درصد از مردم آمریکا کمبود ویتامین D دارند.
میزان مصرف روزانهی ویتامین D، باید ۴۰۰ واحد در هر روز باشد که از طریق غذا تأمین میشود
اما بسیاری از سازمانهای بهداشتی توصیه میکنند این میزان به ۶۰۰ واحد در روز برسد.
خواص ویتامین d برای مردان
ویتامین D خطر ابتلا به انواع سرطان ب ویژه سرطان پروستات در مردان را کاهش می دهد.
ویتامین D باعث تقویت فولیکول های موی سر در آقایان شده و احتمال طاسی را در آن ها کاهش می دهد.
کمبود ویتامین دی در مردان روی نعوظ هم تاسیر می گذارد.
خواص ویتامین d برای زنان
در دیواره ی رحم گاهی تومورهای غیر سرطانی به نام فیبروئید رحم رشد می کنند.
علت این تومورها هورمون ها و یا ژنتیک است اما کمبود ویتامین D نیز می تواند در این میان نقش مهمی ایفا کند.
خواص ویتامین d برای کودکان
ویتامین D دارای خواص ضد التهابی است و خطر ابتلا به بیماری های آلرژیک از جمله آسم، درماتیت آتوپیک و اگزما را در نوزادان و کودکان کاهش می دهد.
دقت کنید کودکان زیر ۶ ماه نباید در معرض آفتاب مستقیم قرار بگیرند. برای اینکه نوزاد شما دچار کمبود این ویتامین نشود توصیه می شود ،
مادران باردار و شیرده حتما از مکمل ویتامین دی استفاده نمایند.
مطالعات نشان می دهد که مصرف ۴۰۰ وات ویتامین D در روز توسط مادر شیرده، میزان این ویتامین در شیر مادر را به بیش از ۷۸ IU در هر لیتر شیر می رساند.
مواظب باشید بیش از اندازه به کودکان ویتامین D ندهید زیرا میزان بالای این ویتامین در کودکان سبب ایجاد مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ،
از دست دادن اشتها، تشنگی بیش از حد، درد عضلانی و یا مشکلات حادتری می شود.
منابع ویتامین d
سالمون نوعی ماهی پرچرب پرطرفدار و یکی از منابع غنی ویتامین D است. ۱۰۰ گرم از ماهی سالمون حاوی حدود ۳۶۱ الی ۶۸۵ واحد ویتامین D است.
شاه ماهی در سراسر جهان مصرف میشود. این ماهی به اشکال خام، کنسروی، دودی و نمکسود سرو میشود.
این ماهی همچنین منبع غنی ویتامین D است. شاه ماهی تازهی اقیانوس اطلس در هر ۱۰۰ گرم،
حاوی ۱۶۲۸ واحد ویتامین D است. این رقم چهار برابرِ شاخص میزان نیاز روزانه ویتامین D است.
در هر قاشق چایخوری از روغن جگر ماهی، ۴۵۰ واحد ویتامین D وجود دارد.
بسیاری از افراد کنسرو ماهی تن سبک را بهدلیل طعم و بوی ملایم آن دوست دارند.
به علاوه چون کنسرو ماهی را میتوان در خانه برای مدت طولانیتری نگهداری کرد،
رغبت زیادی برای مصرفش وجود دارد. همچنین قیمت آن نسبت به ماهی تازه ارزانتر است.
کنسرو ماهی تن در هر ۱۰۰ گرم، حاوی ۲۳۶ واحد ویتامین D است. این مقدار بیش از نیمی
از شاخص RDI است. همچنین این کنسرو حاوی ویتامین ب۳ و ویتامین K است.
میگو یکی از محبوبترین نوع سختپوستان است. برخلاف سایر منابع ویتامین D که پرچرب هستند، میگو میزان چربی بسیار پایینی دارد.
بهرغم این موضوع، این مادهی مغذی حاوی مقدار زیادی ویتامین D است.
در هر ۱۰۰ گرم میگو ۱۵۲ واحد ویتامین D وجود دارد که معادل ۳۸ درصد شاخص RDI است.
زردهی یک تخممرغ صنعتی معمولی، حاوی ۱۸ الی ۳۹ واحد ویتامین D است که مقدارش خیلی هم زیاد نیست.
اما ویتامین D موجود در تخممرغ مرغهای محلی که در مراتع و زیر نور آفتاب رشد کردهاند، ۳ الی ۴ برابر بیشتر است.
به استثنای غذاهای غنیشده، قارچ تنها منبع طبیعی ویتامین D است.
نیم فنجان از این مواد میتواند ۵۵ الی ۱۵۴ واحد ویتامین D مورد نیاز بدن را تأمین کند که معادل ۳۹ درصد شاخص RDI است.
کمبود ویتامین d
کمبود شدید ویتامین دی باعث بروز راشیتیسم در کودکان و بیماری نرم استخوانی در بزرگسالان می شود.
این بیماری ها در صورت درمان نشدن می توانند منجر به بدن درد، نرم و شکننده شدن استخوان ها و درد و ضعف عضلانی شوند.
با این حال، تحقیقات نشان می دهد کمبود خفیف این ویتامین هم در بروز بیماری های قلبی، دیابت، آرتروز، ام اس و سرطان تقش دارد.
کمبود ویتامین دی نشانه هایی دارد که اگر آن ها را در خود می بینید لازم است
یک آزمایش خون بدهید تا سطح این ویتامین در بدن تان مشخص شود:
احساس خستگی دائمی: همیشه و حتی با وجود خواب کافی، احساس خستگی می کنید.
افسردگی
عرق پیشانی: اغلب و حتی زمانی که گرم تان نیست و فعالیت بدنی زیادی ندارید، پیشانی تان عرق می کند.
استخوان درد: اغلب، به ویژه در زمستان ها از دردهای عضلانی و استخوانی رنج می برید.
همچنین صبح ها مفصل هایتان کمی خشک و سفت می شوند. بیشتر این دردها، علائم بیماری نرم استخوانی هستند.
شکستگی های تنشی استخوان: کمبود ویتامین دی خطر بروز شکستگی های تنشی استخوان را بالا می برد.
شکستگی های تنشی استخوان به شکستگی های ناکامل استخوان اطلاق می شود
که در اثر فشارهای کم اما تکرار شونده و همینطور ضعف استخوان به وجود می آیند.
بد خواب شدن
دائما بیمار شدن: کمبود ویتامین دی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، در نتیجه دائما بیمار می شوید.
بهترین زمان مصرف ویتامین d
بهترین راهکار برای یافتن بهترین زمان مصرف ویتامین دی آزمون و خطا است.
ساعتهای مختلفی را در طول روز برای مصرف ویتامین دی امتحان کنید تا بفهمید چه زمانی برایتان مناسبتر است.
نحوه مصرف ویتامین d
ویتامین دی را می توانید از طریق نور خورشید و یا غذاهای دارای ویتامین دی مانند میگو و سالمون و زرده تخم مرغ و یا مکممل های ویتامین دی مصرف کنید.
میوه های حاوی ویتامین d
این ویتامین بیشتر در ماهی و میگو و … موجود است.
آب پرتقال
قارچ
تخم کتان
زیره
زیتون یا روغن زیتون
دانه آفتابگردان
برگ هلو و زردآلو