; کنگر فرنگی چیست و گیاه کنگر فرنگی چیست و چه فوایدی دارد - فال و خواب
خواص زرشک برای پوست و درمان آکنه و جوش صورت با مصرف زرشک

خواص زرشک برای پوست و درمان آکنه و جوش صورت با مصرف زرشک

خواص زرشک برای پوست خواص زرشک برای پوست ؛ درمان آکنه و جوش صورت با مصرف زرشک همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

خواص ویتامین c برای بدنسازی ؛ فواید مصرف ویتامین c برای ورزشکاران

خواص ویتامین c برای بدنسازی ؛ فواید مصرف ویتامین c برای ورزشکاران

خواص ویتامین c برای بدنسازی خواص ویتامین c برای بدنسازی ؛ فواید مصرف ویتامین c برای ورزشکاران همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

لبو برای کبد چرب و درمان خانگی کبد چرب با خوردن لبو

لبو برای کبد چرب و درمان خانگی کبد چرب با خوردن لبو

لبو برای کبد چرب لبو برای کبد چرب ؛ درمان خانگی کبد چرب با خوردن لبو همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

کنگر فرنگی چیست

کنگر فرنگی چیست ؛ گیاه کنگر فرنگی چیست و چه فوایدی دارد

کنگر فرنگی چیست ؛ گیاه کنگر فرنگی چیست و چه فوایدی دارد همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

کنگر فرنگی چیست

کَنگَر فرنگی یا اَنگَنار (نام علمی: Cynara scolymus) که در منابع طب سنتی ایرانی ارده شاهی نامیده می‌شود، نوعی گیاه یکساله و بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانه است. غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب‌پز پخته می‌شود. همچنین، در ایتالیا، این گیاه سبزیِ اصلی پیتزای چهارفصل در فصل بهار است. در زبان فرانسوی به آن آرتیشو و در انگلیسی به آن آرتیچوک می‌گویند. کنگر فرنگی یا انگنار گیاهی است علفی که در ایران نیز پرورش داده می‌شود و در طب جدید عصارهٔ آن به صورت آمپول یا قطره به نام کوفیتول تجویز می‌شود. ترکیب شیمیایی: اینولین، سینا روپکتین، سینارین، قندها، آنزیم‌ها، کافئیک اسید، اوژنول…

آرتیشو (نام فرانسوی) یا آرتیچوک (نام انگلیسی) که به نام های کنگر فرنگی، انگینار و ارده شاهی هم شناخته می شود، اغلب به عنوان یکی از انواع سبزیجات شناخته شده اما باید بگوییم که این گیاه در واقع نوعی خار محسوب می شود. آرتیشو یکی گیاه بومی مناطق مدیترانه است و قرن هاست که در طب سنتی برای کاهش سطح قند خون، بهبود هضم غذا، سلامت قلب و سلامت کبد استفاده می شود.

آرتیشو از نظر طب قدیم ایران گرم و کمی خشک است. قسمت مورد استفاده کنگر فرنگی برگ‌ها و وسط آن است که بنام قلب کنگر فرنگی معروف می‌باشد. آرتیشو را آب پز کنید و قسمت گوشتی وسط برگ‌ها و قلب آن را با سرکه بخورید.

برگ‌های گیاه آرتیشو به دلیل این‌که ویتامین‌های گروه B، C و پروتئین، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارند، غنی‌ترین سبزی‌ها برای تهیه انواع سالادها، ‌آش‌ها و غذاهای گیاهی محسوب می‌شوند. برگ‌های پهن و سرشار از ویتامین و املاح معدنی آرتیشو علاوه‌بر این به‌دلیل خواص درمانی در کنترل و تنظیم ترشحات صفرا در کبد می‌تواند به‌خوبی عملکرد کبد را کنترل و تنظیم کند و به این ترتیب مانع از بروز برخی از بیماری‌های پوستی که ناشی از اختلال در عملکرد کبد است، شود.

آشنایی با دیگر خواص کنگر فرنگی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کنگر فرنگی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص کنگر فرنگی

کَنگَر فرنگی یا اَنگَنار (نام علمی: Cynara scolymus) که در منابع طب سنتی ایرانی ارده شاهی نامیده می‌شود، نوعی گیاه یکساله و بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانه است. غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب‌پز پخته می‌شود. همچنین، در ایتالیا، این گیاه سبزیِ اصلی پیتزای چهارفصل در فصل بهار است. در زبان فرانسوی به آن آرتیشو و در انگلیسی به آن آرتیچوک می‌گویند. کنگر فرنگی یا انگنار گیاهی است علفی که در ایران نیز پرورش داده می‌شود و در طب جدید عصارهٔ آن به صورت آمپول یا قطره به نام کوفیتول تجویز می‌شود. ترکیب شیمیایی: اینولین، سینا روپکتین، سینارین، قندها، آنزیم‌ها، کافئیک اسید، اوژنول…

آرتیشو (نام فرانسوی) یا آرتیچوک (نام انگلیسی) که به نام های کنگر فرنگی، انگینار و ارده شاهی هم شناخته می شود، اغلب به عنوان یکی از انواع سبزیجات شناخته شده اما باید بگوییم که این گیاه در واقع نوعی خار محسوب می شود. آرتیشو یکی گیاه بومی مناطق مدیترانه است و قرن هاست که در طب سنتی برای کاهش سطح قند خون، بهبود هضم غذا، سلامت قلب و سلامت کبد استفاده می شود.

آرتیشو از نظر طب قدیم ایران گرم و کمی خشک است. قسمت مورد استفاده کنگر فرنگی برگ‌ها و وسط آن است که بنام قلب کنگر فرنگی معروف می‌باشد. آرتیشو را آب پز کنید و قسمت گوشتی وسط برگ‌ها و قلب آن را با سرکه بخورید.

برگ‌های گیاه آرتیشو به دلیل این‌که ویتامین‌های گروه B، C و پروتئین، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارند، غنی‌ترین سبزی‌ها برای تهیه انواع سالادها، ‌آش‌ها و غذاهای گیاهی محسوب می‌شوند. برگ‌های پهن و سرشار از ویتامین و املاح معدنی آرتیشو علاوه‌بر این به‌دلیل خواص درمانی در کنترل و تنظیم ترشحات صفرا در کبد می‌تواند به‌خوبی عملکرد کبد را کنترل و تنظیم کند و به این ترتیب مانع از بروز برخی از بیماری‌های پوستی که ناشی از اختلال در عملکرد کبد است، شود.

خواص کنگر فرنگی برای پوست و جوش صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در کنگر فرنگی به کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.اگزما و خشکی پوست : مقداری برگ تازه آرتیشو را رنده کنید و روی محل بگذارید و پس از ۱۰ دقیقه بشویید.مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی در بهبود ظاهر و سلامت پوست نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. آنتی اکسیدان ها ، از جمله ویتامین ها و مواد معدنی ، به جلوگیری از پیری پوست ، خشکی و از دست دادن بافت و زیبایی ظاهر پوست کمک می کنند.

به عنوان مثال ، کلاژن تقریبا هفتاد درصد از سلول های پوست شما را تشکیل می دهد و یا ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان هایی است که در تولید کلاژن سالم نقش مهمی دارد. بنابراین ، مصرف مداوم غذاهایی که حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها نیستند ، اغلب باعث تولید کم کلاژن و سایر مشکلات مرتبط با پوست می شود که این هم پوست را قبل از موعد مقرر پیر می کند.همچنین داشتن سیستم ایمنی قوی برای حفظ سلامت پوست ضروری است. ایمنی بدن عمدتا مبتنی بر سلامت محیط روده و میزان مواد مغذی است که به بدن از طریق غذا وارد شده و به درستی جذب بدن می شود. اثرات مثبت کنگر فرنگی بر دستگاه گوارشی و کبد باعث می شود که هنگامی که پوست آسیب می بیند و یا هنگامی که با سموم و آلاینده های معمول تماس پیدا می کند سیستم ایمنی بدن به راحتی قادر باشد پوست را به سرعت درمان کند.

کنگر فرنگی برای نوزاد

یکی از موارد منع مصرف آرتیشو در خانم‌هایی است که به نوزاد خود شیر می‌دهند. از آنجا که مصرف آرتیشو و برگ‌های آن تاثیر زیادی در کیفیت، بو و مزه شیر مادر می‌گذارد ممکن است موجب بروز عکس‌العمل نوزاد شده و او شیر مادر را نخورد. بنابراین درمانگران به مادران شیرده و خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که در طول دوران بارداری و دورانی که به فرزند خود شیر می‌دهند از خوردن موادغذایی و سالادهایی که حاوی این گیاه است، پرهیز کنند.

کنگر فرنگی و تیروئید

آرتیشو یا کنگر فرنگی برای بیمارانی که کم کاری تیرویید دارند مضر است.

کنگر فرنگی و کیسه صفرا

قسمت هایی از این گیاه به علّت طعم تلخ و مواد مؤثری که دارد موجب تحریک و افزایش صفرا و دفع ادرار می‌گردد ، عصاره ی تلخ موجود در آرتیشو برای بیماری‌های صفرا و کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد.متخصصان توصیه می کنند که افراد مبتلا به انسداد مجاری صفراوی و سنگ کیسه صفرا از مصرف کنگر فرنگی اجتناب کنند.

کنگر فرنگی و سنگ کلیه

آرتیشو همواره به‌دلیل خواص مدر بودن آن، مورد توجه درمانگران طب سنتی در کشورهای مختلف قرار گرفته است. مصرف آرتیشو به‌عنوان غذا یا دارو تاثیر زیادی در افزایش میزان ادرار و دفع آن در بدن دارد. استفاده از این دارو می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در پاکسازی و تخلیه کلیه‌ها و بهبود عملکرد آن‌ها در دفع مواد زائد از بدن داشته باشد. بنابراین، این گیاه می‌تواند یکی از موادغذایی مفید و پرخاصیت هنگام انواع پاکسازی‌ها باشد که به تخلیه موادسمی و زائد موجود در بدن کمک می‌کند.

فرق کنگر با کنگر فرنگی

در کتب طب سنتی به نام های «خرشوف»، «زلم بستانی»، «خربع بستانی»، «عکوب بستانی»، «کنگر بستانی»، «حرشف بستانی» معروف است ولی در فارسی به آن «آرتیشو» و «کنگرفرنگی» می گویند.به انگلیسی به آن Globe artichoke و Artichoke گویند. گیاهی است از تیره Compositae که نام علمی آن .Cynara Scolymus L می باشد.کنگرفرنگی گیاهی است پایا، دارای برگ هایی پهن و دراز در ابعاد برگ های کاهو و بزرگتر و دارای بریدگی های عمیق ولی رنگ برگ ها غباری و سبز تیره، ساقه راست عمودی که تا یک متر ارتفاع آن می رسد.در انتهای ساقه، کاپیتول آن دیده می شود که در حالت سبزی پوشیده از گلبرگ ضخیم گوشتی که آن را به شکل یک سیب فلس دار در آورده است و انتهای گلبرگ ها که به بنکاپیتول می چسبد ضخیم تر و گوشتی و خوراکی است.دمبرگ های دراز آن را نیز پس از اینکه با خاک دادن سفید کردند ممکن است مثل کنگر معمولی صحرایی به مصرف خوراک برسانند. گل های آن آبی و بنفش و میوه آن قهوه ای درخشان که انتهای آن تارهای سفید دیده می شود.

به فارسی «کنگر» و در کتب طب سنتی با نام های «حرشف برّی» نامبرده شده آن هم دو نوع است، نوعی از آن بزرگ و یا به اصطلاح طب سنتی صنف کبیر است. گیاهی است از خانواده Compositae و به انگلیسی Cardon و نام علمی آن .Cynara cardunculus L می باشد. گیاهی است یکساله که به طور پرورشی کاشته می شود و در اروپا و آمریکا معمول است که آن را می کارند. برگ های آن دارای نوعی دمبرگ دراز گوشتی متورم که تا یک متر هم می رسد و در انتهای آنها قسمت سبز برگ که شدیدا منشعب است قرار دارد و ساقه های گل دهنده منتهی به کاپیتول با گل های آبی است.در این نوع کنگر به جای کاپیتول سبز که در کنگرفرنگی مصرف غذایی داشت این دمبرگ های ضخیم گوشتی است که به مصرف می رسد. به عقیده عده ای از گیاه شناسان این نوع، منشأ نژادی کنگر فرنگی می باشد.نوع دوم آن را «حرشف بری صغیر» می گویند یا کنگر وحشی همان نوع «کنگر صحرایی» است که در ایران به نام «کنگر» نامیده می شود و از آن به عنوان سبزی استفاده می شود. گیاهی است پایا از تیره Compositae که دارای نام علمی .Gundelia tournefortii L می باشد. از نظر ارتفاع کوچک، دارای برگ های خیلی کوچکتر از نوع قبلی با دم برگ های گوشتی خوراکی با رنگ روشن منتهی به قسمت سبز برگ که آن هم به خارهایی منتهی می باشد. کنگر در ایران در کوه های جنوب و کرمان و نزدیک اصفهان، خرم آباد غرب، آبادان، کازرون، اراک، بیشه، رزوند، کوه های منطقه مرکزی به طور وحشی می روید.کنگر وحشی یا به عبارت دیگر کنگر صحرایی از نظر طبیعت گرم و خشک و به همین علت است که اغلب آن را با ماست می خورند که برای گرم مزاجان نیز مناسب شود. خواص آن شبیه کنگر فرنگی و در تمام موارد از آن قویتر. خوردن آن موجب خارج شدن اخلاط سینه است اگر گرم مزاجان به تنهایی آن را بخورند عوارضی دارد که برای رفع آن باید از سرکه استفاده کنند یا با ماست بخورند.

دمنوش کنگر فرنگی

میتوانید ۲۰ گرم خشک شده این گیاه را با ۱ لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و نیم ساعت پیش از هر وعده غذایی بنوشید ، برگ‌های خشک گیاه را نیز می‌توانید حدود ۱۲ ساعت خیس کنید سپس در پخت غذا استفاده نمایید.

کنگر فرنگی را از کجا بخریم

کنگر فرنگی را میتوان از فروشگاه های اینترنتی عرضه میوه و سبزیجات تهیه کرد.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 7 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.