خواص نوشیدنی پرتقال ؛ بررسی خواص و ارزش غذایی آب پرتقال
خواص نوشیدنی پرتقال
خواص نوشیدنی پرتقال ؛ بررسی خواص و ارزش غذایی آب پرتقال همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص نوشیدنی پرتقال
طبع پرتقال با افراد سرد مزاج سازگار نیست و باید آن را همراه با عسل، گلپر، نمک و گلنگبین مصرف کنند تا سردی آن کاهش یابد. اما افراد گرم مزاج میتوانند این میوه را بدون مصلح مصرف کنند.طبع پرتقال به طعم آن بستگی دارد، پرتقال ترش و شیرین طبع یکسانی ندارند. برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند، طبع پرتقال شیرین سرد وتر است و برخی دیگر طبع آن را معتدل میدانند، هرچه پرتقال شیرینتر باشد، طبع آن به گرمی نزدیکتر است. طبع پرتقال ترش سرد و خشک است، هرچه این میوه ترشتر باشد، سردی آن هم بیشتر است.
ارزش غذایی آب پرتقال (یک فنجال معادل ۲۴۰ میلی لیتر) کالری : ۱۱۰ چربی : ۰٫۵ گرم کربوهیدرات : ۲۶ گرم پروتئین : ۲ گرم فیبر : ۰٫۵ گرم قند : ۲۱ گرم . آب پرتقال سرشار از سیترات است که میتواند از تشکیل سنگهای کلیه جلوگیری کند. این آب میوه حاوی فلاونوئیدهایی نظیر هسپریدین است که میتواند خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۱۹ درصد کاهش دهد. بنابراین، میتوانید تصور کنید که نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه چقدر مفید خواهد بود.ثابت شده است که ویتامین C میتواند به جلوگیری از ناشنوایی کمک کند.
رنگ نارنجی پرتقال، ناشی از وجود کاروتنوئیدهاست که جذب مواد مغذی در بدن را افزایش می دهند و می توانند به ویتامین آ تبدیل شوند. به همین دلیل پرتقال می تواند همچون سایر میوه های نارنجی رنگ، با افزایش ویتامین آ در بدن، خطر ابتلا به بیماری های چشمی همچون آب مروارید را کاهش دهد.آب پرتقال به عنوان گسترده ترین منبع ویتامین C با ۹۳٪ در یک پرتقال با اندازه متوسط (۱۳۰ گرم) تقریباً پذیرفته شده است. با این حال ارزش غذایی آن فقط به ویتامین C محدود نمی شود، بلکه از نظر فیبر، ویتامین A، فولات، تیامین، پتاسیم نیز بسیار غنی است. سایر مواد مغذی مهم موجود در آب پرتقال پروتئین، مس، منیزیم، فلاونوئیدها و هسپردین هستند.
یک لیوان آب پرتقال، می تواند ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم را برطرف کند. پتاسیم از جمله مواد معدنی است که نقش مهمی در تنظیم فشار خون، جلوگیری از پوکی استخوان، و پیشگیری از سرطان دارد. مصرف مقادیر کافی پتاسیم، همچنین به کاهش عصبانیت افراد و افزایش شادی و تحرک در آنان کمک می کند.برخی مطالعات حاکی از آن است که آب پرتقال می تواند التهاب و مشکلات مرتبط با آن را کاهش دهد. یک بررسی نشان داده که آب پرتقال دارای خواص ضد التهابی قوی است که ممکن است باعث کاهش سطح نشانگر های التهابی خاص مرتبط با بیماری های مزمن در بدن شود.
آب پرتقال طبیعی میتواند سطح کلسترول بد و همچنین فشار خون را کاهش دهد و در نتیجه از مشکلات قلبی عروقی پیشگیری کند. به همین ترتیب، آب پرتقال منبعی غنی از ویتامین C است که برای جلوگیری از سرماخوردگی مناسب است. همچنین میتواند به شما کمک کند که یک پروسه کامل رودهای داشته باشید که به شما این امکان را میدهد که مواد مغذی را به خوبی جذب کنید. نوشیدن آب پرتقال در ابتدای صبح به شما انرژی میبخشد و بقیه روز روحیه بسیار خوبی خواهید داشت.
برخی از مطالعات نشان می دهند که نوشیدن آب پرتقال با کاهش فشار خون و کلسترول خون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.آب پرتقال می تواند pH ادرار را افزایش داده و آن را قلیایی تر کند، مطالعات نشان می دهد که داشتن pH ادرار بیشتر و قلیایی بودن آن ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد. یک مطالعه کوچک نشان داده که نوشیدن آب پرتقال نسبت به لیموناد در کاهش چندین عامل خطر سنگ کلیه مؤثر تر است.
نوشیدن حداقل ۲ لیوان آبپرتقال در روز، غلظت ویتامین C را در بدن بین ۴۰ تا ۶۴ درصد افزایش میدهد. ویتامین C، یکی از ویتامینهای ضروری است، بنابراین مصرف روزانه آن برای بدن خیلی مهم است. این ویتامین، بهعنوان یکی از آنتیاکسیدانهای مهمی شناخته میشود که از بدن در مقابل مضرات رادیکالهای آزاد محافظت میکند. باقیماندن رادیکالهای آزاد در بدن میتواند باعث آسیبدیدگی بافتهای بدن شود و افراد را با پیری زودرس مواجه کند.
هنگامی که اسید اوریک در مفاصل افرادی که از نقرس یا آرتریت رنج میبرند، رسوب میکند درد زیادی ایجاد میشود. نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه اسید اوریک را از بین میبرد و وضعیت این افراد تا حد زیادی بهبود مییابد.یک لیوان آب پرتقال طبیعی تقریباً یک ششم از نیاز روزانه یک فرد بالغ به فولات را تأمین می کند. علت اهمیت فولات برای بدن، بهبود عملکرد مغز و حافظه است. مصرف مواد غذایی حاوی فولات به خصوص برای زنان باردار اهمیت زیادی دارد. زیرا فولات یکی از مواد ضروری برای شکل گیری (DNA) بوده و کمک شایانی به رشد و نمو کودکان می کند.
آب پرتقال طبیعی همچنین در تأمین منیزیم مورد نیاز بدن سهم کوچکی (در حد ۶ درصد) دارد. منیزیم وظیفه تنظیم دستگاه عصبی بدن را بر عهده داشته و فعالیت انتقال دهنده های عصبی میان مغز و سیستم عصبی، توسط این ماده معدنی صورت می گیرد. این ماده همچنین به شکل گیری پروتئین کمک کرده و در تبدیل مواد غذایی مصرف شده به انرژی نقش مهمی دارد. از جمله مزایای منیزیم برای بدن عبارتند از: جلوگیری از افسردگی و اضطراب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا کاهش مقاومت به انسولین و بهبود دیابت نوع ۲
وعدههای غذایی حاوی چربی و قند زیاد، باعث تشدید واکنشهای التهابی در بدن میشود. واکنشهای التهابی نیز شانس مقاومت به انسولین را افزایش میدهد که درنتیجه باعث ابتلا به بیماری دیابت نوع۲ و تصلبشرایین -آترواسکلروزیس- میشود.خوشبختانه، تحقیقات علمی نشان دادهاند که مصرف آبپرتقال در کنار وعدههای غذایی دارای چربی و کربوهیدرات زیاد، از شکلگیری واکنشهای التهابی در بدن جلوگیری میکند بنابراین مصرف روزانه آبپرتقال، یکی از اقدامات پیشگیرانه موثر برای جلوگیری از ابتلا به مقاومت به انسولین و آترواسکلروزیس است.
آب پرتقال کمک میکند تا گردش خون بهبود یابد، مانع از تشکیل لختهها میشود و بنابراین میتواند از آترواسکلورز جلوگیری کند. آب پرتقال خالص، هنگامی که با معده خالی مصرف شود، برای پاکسازی بدن عالی است، زیرا به شما کمک میکند که مواد زائد را از بدن حذف کنید و حرکت روده را بهبود بخشید. هنگامی که هر روز آب پرتقال بنوشید، احتمال ابتلا به چاقی حداقل ۱۴ درصد کاهش مییابد. آب پرتقال تا حد زیادی اکسیداسیون سلولی را کاهش میدهد، باعث کند شدن روند پیری و جلوگیری از بسیاری از بیماریها میشود، به خصوص وقتی که هر روز همراه با غذا مصرف شود.
تحقیقات علمی بسیاری نشان دادهاند که مصرف منظم و روزانه آب پرتقال میتواند وضعیت فشارخون دیاستولیک را به سطح مطلوبی برساند. آب پرتقال حاوی نوعی رنگدانه گیاهی محلول در آب به نام «هسپریدین» است که مسئولیت این تاثیرگذاری را برعهده دارد. هسپریدین، فعالیت عروق خونی کوچک را بهبود میبخشد و بهطور کلی فشارخون را به شرایط مناسبی میرساند. هسپریدین با توجه به همین اثربخشی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را در افراد مستعد کاهش میدهد.
آشنایی با دیگر خواص آب پرتقال
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص آب پرتقال آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص آب پرتقال
آب پرتقال یکی از پرطرفدار ترین و پرخاصیت ترین آبمیوه های جهان است که با فشردن میوه پرتقال تهیه می شود. جالب است بدانید که آب پرتقال بالاترین میزان مواد مغذی را در بین تمام مرکبات دارا می باشد.
آب پرتقال طبیعی حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان ها، فولات، ویتامین C، پتاسیم و منیزیم است که به بهبود سلامت قلب کمک می کند، باعث کاهش التهاب بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را از بین می برد.
پرتقال، بومی آسیای جنوب شرقی است و بسیاری از محققان، جنوب چین و شمال هند را زادگاه این میوه آبدار و خوشمزه میدانند. تحقیقات باستانشناسی نشان میدهد که پرتقال برای اولینبار حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در کشور چین کشف شده است.
پرتقال در گروه مرکبات قرار میگیرد و جزو میوههای درختی طبقهبندی میشود. در حال حاضر، کشورهای برزیل، آمریکا و چین جزو بزرگترین تولیدکنندگان پرتقال در جهان محسوب میشوند. با این مقدمه، در ادامه مطلب به بررسی مهمترین خواص پرتقال و آب طبیعی این میوه خوشطعم میپردازیم.
خواص آب پرتقال برای ناشتا و صبحانه
بهترین زمان برای نوشیدن آب میوه های طبیعی از جمله آب پرتقال صبح ناشتا و با شکم خالی است. هنگام صبح که با شکم خالی آب پرتقال بنوشید، مواد مغذی موجود در آن به سرعت جذب بدن می شوند. همچنین کربوهیدرات های پیچیده ی موجود در آن، گلوکز را به آهستگی به انرژی تبدیل می کنند و در طول روز منبع انرژی مداوم به شما می دهند.
پزشکان مصرف میوه، آبمیوه های طبیعی و فیبر را در صبح توصیه می کنند تا بدن بتواند به ترمیم خود و تامین نیاز روزانه ویتامین C کمک کند؛ ۱٫ نوشیدن آب پرتقال ناشتا به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند. برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف روزانه آب پرتقال می تواند منجر به افزایش امید به زندگی و کاهش کلسترول خون بالا شود. ۲٫ مصرف روزانه آب پرتقال تازه در صبحانه نیاز روزانه بدن به مایعات را تامین کرده و باعث هیدراتاسیون پوست و حفظ متابولیسم بدن می شود.
۳٫ نوشیدن آب پرتقال ناشتا به لطف قند های طبیعی، ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم هایی که دارد به بدن در سوخت و ساز کربوهیدرات ها کمک می کند. ۴٫ مصرف آب پرتقال ناشتا به ساخت پروتئین ها کمک کرده و به لطف مقادیر زیاد پتاسیمی که دارد برای حفظ تعادل اسیدیته بدن مفید می باشد. ۵٫ نوشیدن آب پرتقال صبح ناشتا خطر ابتلا به بیماری هایی مانند چاقی، آرتروز، دیابت، فشار خون بالا و حتی سرطان را کاهش می دهد. ۶٫ نوشیدن آب پرتقال ناشتا با معده خالی به بهبود عملکرد روده ها کمک کرده و باعث سم زدایی و پاک سازی بدن می شود.
خواص آب پرتقال در بدنسازی
پروتئین موجود در پرتقال یک پروتئین غلیظی است که می تواند به شکل گیری توده عضلانی کمک کند. علاوه بر پروتئین، از فواید پتاسیم موجود در آب پرتقال برای انتقال تکانه های عصبی و حفظ انقباض عضلات استفاده می شود. نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه به تقویت عضله بدن کمک می کند.
خواص آب پرتقال در شب
یکی از بهترین ساعتهای مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست. از طرفی خوردن پرتقال به دلیل خواص تقویت و احیا کنندگی در شب نیز توصیه نمی شود. بهترین زمان صرف این میوه خوشمزه صبح و در حال ناشتا است.
خواص آب پرتقال و لیموشیرین
پرتقال در کنار لیموشیرین پس از وعده های غذایی به جذب آهن کمک زیادی می کند. پرتقال و لیموشیرین باعث پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گلودرد و بیماری خروسک می شود . مصرف پرتقال و لیموشیرین برای بیمارانی که تب دارند مفید است و دمای بدن آن را پایین می آورد. در این بیماران لیموشیرین بهتر از سایر مرکبات است و بیشتر از بقیه ی مرکبات سود می رساند. پرتقال و لیموشیرین از گرفتگی رگ ها جلوگیری می کند و برای بیماران قلبی مفید است .
پرتقال و لیمو شیرین باعث تقویت بدن، مخصوصا ماهیچه ها می شود مصرف لیمو شیرین در دوره نقاهت (بعد از بیماری که هنوز بدن ضعیف است) باعث از بین رفتن ضعف و سستی بدن می شود. پرتقال و لیمو شیرین باعث دفع سموم بدن می شود ولی چون حالت اسیدی ندارد کمتر از لیمو ترش پاک کننده است . پرتقال و لیمو شیرین گلبول های سفید را تقویت می کند و باعث مقاومت بدن در برابر بیماری های ویروسی می شود . پرتقال و لیمو شیرین باعث کاهش سرگیجه ، دلهره ، دلشوره و اضطراب می شود .
خواص آب پرتقال و گریپ فروت
ارزش غذایی آب پرتقال (یک فنجال معادل ۲۴۰ میلی لیتر) کالری : ۱۱۰ چربی : ۰٫۵ گرم کربوهیدرات : ۲۶ گرم پروتئین : ۲ گرم فیبر : ۰٫۵ گرم قند : ۲۱ گرم . آب پرتقال سرشار از سیترات است که میتواند از تشکیل سنگهای کلیه جلوگیری کند. این آب میوه حاوی فلاونوئیدهایی نظیر هسپریدین است که میتواند خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۱۹ درصد کاهش دهد. بنابراین، میتوانید تصور کنید که نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه چقدر مفید خواهد بود.ثابت شده است که ویتامین C میتواند به جلوگیری از ناشنوایی کمک کند.
گریپ فروت میوه گرمسیری است و طعم ترش و ملسی دارد. این میوه یکی از سالمترین مرکبات است و سرشار از فیبر، آنتیاکسیدان و ویتامین سی است و برای کاهش چربی خون، کاهش وزن و کاهش خطر بیماریهای قلبی مفید است.
خواص آب پرتقال و عسل
در خصوص خواص فوق العادهی عسل زیاد شنیدهاید. اما احتمالاً نمیدانید که ترکیب آب با پرتقال یک درمان طبیعی برای تمام خانواده است. اگر شما پرتقال عسلی در اختیار داشته باشید یک منبع انرژی طبیعی و ایدهآل برای شروع یک روز بانشاط در اختیار دارید. این منبع انرژی طبیعی یک درمان ضدمیکروبی است. این صبحانه را به کودکان و افراد سالمند نیز توصیه میکنیم که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند.
این صبحانه همچنین برای روزهای سرد که گلودرد، سرماخوردگی، آنفلوانزا و یا آلرژیها بیشتر میشود فوقالعاده است. توصیه میکنیم پرتقال عسلی را صبحها و به صورت ناشتا میل کنید. زمانی که معده خالی است بدن ترکیبات درمانی را سریعتر جذب میکند.
خواص آب پرتقال و هویج
در این روزها با شیوع بیماری کرونا مردم بیش از پیش نگران خود و خانواده شان هستند از این رو حاضرند برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود هر کاری انجام دهند. غافل از اینکه نعمت های بی شماری که در اطراف ماست، بزرگترین تقویت کننده های سیستم ایمنی بدن هستند.
میوه هایی که در این فصل وجود دارد، همه حاوی ویتامین C هستند که برای پیشگیری از بیماری فوق العاده اند. ما نیز برای شما دستور تهیه آبمیوه هویج و پرتقال را قرار دادیم تا با تقویت سیستم ایمنی خود در برابر کرونا و یا سرماخوردگی در امان باشید.
مواد لازم: آب پرتقال: ۲۵۰ میلی گرم سیب: یک عدد متوسط که به هشت قسمت تقسیم شده باشد هویج پوست کنده: چهار عدد عسل: چهار قاشق مرباخوری تکه های های یخ ( اختیاری ) روش تهیه: هویج، سیب، تکه های یخ و عسل را در مخلوط کن با یکدیگر ترکیب کنید. سپس آب پرتقال را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه مخلوط کنید تا غلیظ شود. آنها را داخل لیوان ریخته و میل کنید.
خواص آب پرتقال و سیب
عطر و طعم مرکبات طعم سیب را از بین نمیبرد. با ترکیب آب سیب با آب مرکبات که ثروتمندترین منبع ویتامین C هستند، به جنگ ویروسها و باکتریها بروید.مصرف آب سیب و پرتقال برای افراد مبتلا به آترواسکلروز، کم خونی، اختلالات غدد درون ریز و به طور کلی همه مفید است.
آب پرتقال برای دیابتی ها
آب پرتقال برای بیماران دیابت نوع دو توصیه میشود، زیرا دارای قند کمی است و خواص دیورتیک دارد که میتواند به تنظیم قند اضافی در بدن شما کمک کند. همچنین محتوای ویتامین C به این بیماران کمک میکند تا عواقب ناشی از این بیماری که میتواند عفونت، مشکلات ناشی از زخم و یا مشکلات بینایی باشد، به حداقل برسد.
آب پرتقال برای کرونا خوبه
در کنار آب هویج و آب سیب، آب پرتقال هم به بیماران کرونایی توصیه میشود. نکاتی جهت اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران بحران بیماری کرونا :
۱٫تامین مقادیر کافی مایعات همچون آب , آبمیوه تازه طبیعی ( آب هندوانه ,آب پرتقال ,آب سیب) و آب سبزیجات تازه طبیعی ( کرفس ,هویج و گوجه فرنگی)
۲٫استفاده از منابع غذایی ویتامینCبه دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی مانند مرکبات , فلفل دلمه ای سبز رنگ و آب نارنج و آب لیمو ترش