; فواید و مضرات کاکائو تلخ و آشنایی با خواص درمانی و مضرات کاکائو تلخ - فال و خواب
عاقرقرحا و خواص آن ؛ فواید مصرف گیاه عاقرقرحا برای پوسیدگی دندان

عاقرقرحا و خواص آن ؛ فواید مصرف گیاه عاقرقرحا برای پوسیدگی دندان

عاقرقرحا و خواص آن عاقرقرحا و خواص آن ؛ فواید مصرف گیاه عاقرقرحا برای پوسیدگی دندان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

فواید گوجه فرنگی برای صورت و خواص گوجه فرنگی برای چاقی صورت

فواید گوجه فرنگی برای صورت و خواص گوجه فرنگی برای چاقی صورت

فواید گوجه فرنگی برای صورت فواید گوجه فرنگی برای صورت ؛ خواص گوجه فرنگی برای چاقی صورت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

توت فرنگی چند کالری دارد و کالری توت فرنگی از نظر دکتر کرمانی

توت فرنگی چند کالری دارد و کالری توت فرنگی از نظر دکتر کرمانی

توت فرنگی چند کالری دارد توت فرنگی چند کالری دارد ؛ کالری توت فرنگی از نظر دکتر کرمانی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

فواید و مضرات کاکائو تلخ

فواید و مضرات کاکائو تلخ ؛ آشنایی با خواص درمانی و مضرات کاکائو تلخ

فواید و مضرات کاکائو تلخ ؛ آشنایی با خواص درمانی و مضرات کاکائو تلخ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

فواید و مضرات کاکائو تلخ

طبع کاکائو گرم و خشک می باشد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، کاکائو از دسته محصولاتی می باشد که از طبع گرم برخوردار است.ارزش غذایی کاکائو (۱۰۰ گرم) کالری : ۲۲۸ چربی : ۱۴ گرم کربوهیدرات : ۵۸ گرم قند : ۱٫۸ گرم فیبر : ۳۳ گرم پروتئین : ۲۰ گرم . زعفران، روغن پسته و گلاب از مصلحات کاکائو هستند.کاکائو با تولید هورمون ها و مواد شیمیایی از جمله اندروفین در بدن به تقویت قوای جنسی در مردان کمک کرده و ناتوانی جنسی و ناباروری را در آقایان درمان می کند.

شکلات تلخ بسیار مغذی است و سرشار از مواد معدنی است مانند اهن و منیزیم و مس و منگنزو پتاسیم و … شکلات تلخ، منبع قدرتمندی از آنتی‌اکسیدان‌هاست. شکلات تلخ می‌تواند جریان خون را بهتر کند و فشار خون را پایین بیاورد. مصرف این نوع شکلات کلسترول خوب خون را بالا می برد و کلسترول بد خون را کم می کند. شکلات تلخ می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش بدهد.

آلکالوئید هایی از جمله زانتین و تئوفیلین موجود در کاکائو به باز شدن ناِیژه ها کمک کرده و برای درمان واکنش های آلرژیک از جمله آسم مفید می باشند.مصرف کاکائو به کاهش آرتریت و بیماری‌های دیگر که باعث انعقاد خون می‌شوند کمک می‌کند. کاکائو به حفظ وزن سالم کمک می‌کند. برای لاغری، به‌جای شکلات از کاکائو استفاده کنید. فیبر موجود در کاکائو به گوارش مناسب غذا و کنترل وزن کمک می‌کند. به کاهش استرس کمک می کند.

مطالعات نشان داده که کاکائو به دلیل مقادیر بالای فلاونول ها و سروتونین، تریپتوفان، تیروزین و فنیل اتیلامین که دارد به بهبود خلق و خو و درمان افسردگی کمک می کند.کاکائو حاوی مقادیر زیادی منیزیم است که اکسیژن رسانی به اندام های مختلف بدن را بهبود بخشیده و به تامین انرژی بدن کمک می کند. مصرف ۱ فنجان کاکائو داغ هنگام صبح تاثیر زیادی در افزایش انرژی دارد.

شکلات تلخ، به دلیل داشتن مواد مفید برای مو، سلامت کلی موها را بهبود بخشیده و آنها را فوق ‌العاده درخشان و حجیم می‌کند. پژوهش های اخیر نشان داده اند که این اعتقاد درست است و شکلات، به ویژه شکلات تلخ، در بهبود خلق و خو بسیار موثر است. شکلات تلخ یکی از ده ماده غذایی جوانی است. کاکائو در واقع یکی از مواد غذایی سرشار از فلاونوئید و به ویژه آنتی اکسیدان کاتچین است.

تحقیقات نشان داده که فلاونول ها و پروسیانیدین های موجود در کاکائو برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مفید هستند.مصرف روزانه کاکائو برای افرادی که دچار بیماری کبد مزمن هستند توصیه نمی شود اما مصرف گاه به گاه کاکائو به دلیل فیبر فراوان برای کبد مفید است و به سم زدایی کبد کمک می کند.

کاکائوی خام به لطف فیبر موجود در آن، آنزیم‌های گوارشی بدن را تحریک می‌کند. کاکائو چه به صورت پودر و چه به صورت شکلات سیاه می‌تواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند. خواص ضدمیکروبی و تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی آن برای پوست و دندان‌ها سودمند است. مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد وسبب افزایش حافظه نیز می‌شود.

کاکائو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و به ترمیم و جوانسازی پوست کمک می کند و چین و چروک را کاهش می دهد. ماسک صورت پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با ۱ قاشق غذاخوری عسل، ۱ قاشق غذاخوری پودر جو دوسر و ۲ قاشق غذاخوری ماست یونانی مخلوط کرده و خمیر حاصل را روی پوست صورت و گردن بمالید. بعد از ۱۵ دقیقه صورت خود را با آب گرم بشویید.

کاکائو حاوی یک ماده‌ی روحیه بخش به نام آناندامید است – که به عنوان مولکول سعادت شناخته می‌شود و احساس سرخوشی ایجاد می‌کند. ترکیب روحیه بخش دیگری که در کاکائو وجود دارد PEAیا فنتیل آمین است که ترشح آندروفین و مواد شیمیایی عصبی مخدر گونه‌ی نشاط بخش را تحریک می‌کند. به عنوان منبع طبیعی آنتی اکسیدان‌ها مطمئنا کاکائو نقش یک ضد سرطان را ایفا می‌کند. کاکائو خواصی دارد که به عنوان ضد انسدادی مانند فلاونوئید عمل می‌کند که به کاهش خطر سکته کمک می‌کند.

کاکائو چه به‌صورت پودر و چه شکلات تلخ، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. نخستین بار جزیره‌نشین‌های آمریکای مرکزی متوجه این خاصیت شدند. آن‌هایی که کاکائو می‌نوشیدند، نسبت به کسانی که از کاکائو استفاده نمی‌کردند، فشارخون بسیار پایین‌تری داشتند. فلاوانول موجود در کاکائو، سطح نیتریک اکسید (Nitric Oxide) خون را متعادل می‌کند. در نتیجه، عملکرد رگ‌های خونی را بهتر می‌کند و فشار خون را کاهش می‌دهد.

سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است افزایش احساس آرامش و رضایتمندی در افراد می‌شود. برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، مفید است. مطالعات اخیر انجام شده در دانشگاه تولین نشان دادند که عصاره‌ی پودر کاکائو در محافظت دندان در برابر پوسیدگی حتی از فلوراید نیز موثرتر عمل می‌کند. این عصاره‌ی کریستالی شبیه کافئین به استحکام مینای دندان کمک می‌کند. کاکائو سرشار از منیزیم است.

کاکائو حاوی ویتاوین‌ها و مواد معدنی بسیاری است که در روبرو آمده‌اند: – پروتئین – ویتامین A – ریبوفلاوین – تیامین – کلسیم – پتاسیم – فسفر – آهن – مس – منیزیم . چندین مطالعه نشان داده‌اند که پلی‌فنل‌هایی مانند آنچه در کاکائو وجود دارد، با بهبود عملکرد مغز و جریان خون، خطر بیماری‌های عصبی را کاهش می‌دهد. فلاوانول‌ها می‌توانند از سد خونی مغزی (BBB) عبور کرده و در فعل‌وانفعالات بیوشیمیایی شرکت کنند که نورون‌ها و مولکول‌های مهمی برای عملکرد مغز تولید می‌کنند.

خوردن کاکائو تلخ می‌تواند دفعات سرفه و تاثیر سوء‌ آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش ‌دهد. آب مروارید یکی از ناراحتی‌هایی است که می‌توان با مصرف کاکائو به صورت طبیعی از آن پیشگیری کرد. کاکائو به افزایش گردش خون در پوست سر کمک‌کرده و رشد موهای سالم و براق را افزایش‌می‌دهد. خون را بهبود می‌بخشد که این امر موجب شل شدن شریان‌ها و عروق خونی شده و جریان خون را افزایش می‌دهد.

کاکائو می‌تواند با تنظیم مصرف انرژی، کاهش اشتها و التهاب، افزایش اکسیداسیون چربی و احساس پری به کنترل وزن کمک کند. صرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طور کلی آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو از پوست در برابر بسیاری از عوامل بیماری زا محافظت می کند و از پیری زود رس پوست جلوگیری می کند.

مسلما مصرف بیش از اندازهٔ شکلات برای قند خون خوب نیست، اما کاکائو چند اثر ضددیابتی هم دارد. مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن هستند که فلاوانول‌های کاکائو می‌توانند هضم و جذب کربوهیدرات در روده را کُند کند، ترشح انسولین را بهبود ببخشد، التهاب را کاهش بدهد و باعث جذب شکر از خون به عضلات شوند. بعضی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیشتر فلاوانول‌ها، مانند آنچه در کاکائو وجود دارد، می‌تواند منجر به خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.

مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی می‌شود. کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند. مقادیر بالای کافئین موجود در کاکائو می تواند منجر به عوارض جانبی از جمله تکرر ادرار، بی خوابی و افزایش ضربان قلب شود. کاکائو می تواند در بعضی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند واکنش های پوستی، سردرد میگرنی، ناراحتی گوارشی و تهوع شود. برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است. مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.

زیاده روی در مصرف کاکائو باعث اسهال در برخی افراد می شود.توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف کاکائو منجر به تپش قلب و سردرد شده و خطر سقط جنین را افزایش می دهد، قبل از مصرف کاکائو با پزشک خود مشورت کنید.برای جلوگیری از کم خونی در کودکان از دادن تنقلاتی مثل کاکائو، شکلات و غیره به کودک اجتناب کنید.شکلات تلخ روی کبد تاثیر مثبت دارد و اگر زیاده روی نشود و حساسیت نداشته باشید مشکلی ایجاد نمی کند.

آشنایی با دیگر خواص کاکائو

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کاکائو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص کاکائو

کاکائو درختی از تیره پنیرکیان است که دارای میوه هایی زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است، میوه‌ های کاکائو را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ ها را جمع‌ آوری کرده و پودر کاکائو را تهیه می کنند. کاکائو میوه درختی است که بومی جنگل های مرطوب استوایی می باشد. کاکائو به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند بامیه و خارگیل در تیره پنیرکیان دسته بندی می شود. میوه کاکائو پس از چیدن انبار می شوند و پس از پوسیدن مصرف می شوند.

کاکائو از محبوب ترین مواد غذایی در جهان است که از میوه درخت گرمسیری کاکائو به دست می آید و علاوه بر طعم دوست داشتنی دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد.از جمله خواص کاکائو می توان به کاهش فشار خون و کلسترول بالا، سلامت قلب و مغز، درمان کم خونی و یبوست، بهبود حافظه و لاغری اشاره کرد. کاکائو برای دیابت، بارداری، کودکان، آسم و سرفه نیز مفید است.

نام لاتین کاکائو Theobroma cacao به معنای “غذای خدایان” است. درخت کاکائو بومی آمازون است و از ۱۰۰ میلیون سال پیش در نواحی آمریکای مرکزی و جنوبی رشد می کرده و امروزه در آفریقا، کوبا و جزایر کارائیب نیز دیده می شود. دانه های کاکائو در گذشته بسیار ارزشمند بودند و اولین بار توسط آزتک ها در مکزیکو به عنوان پول مورد استفاده قرار گرفتند، در برخی نقاط مالیات نیز با دانه کاکائو پرداخت می شده است.

خواص کاکائو تلخ

شکلات تلخ (Dark chocolate)، که به نام شکلات سیاه نیز شناخته می شود، از کره کاکائو به جای کره ی شیری ساخته شده است. حاوی سطح بالایی از کاکائو است، حدود ۶۰ تا ۹۹ درصد. کاکائو حاوی آنتی اکسیدان های فنلی بیشتری نسبت به اکثر غذاها است و محتوای کاکائو در این شکلات ها پر از آنتی اکسیدان است.

شکلات تلخ یک آنتی اکسیدان قوی است این آنتی اکسیدان ها واقعا رادیکال های آزاد و دیگر مولکول های خطرناک را که ممکن است خطرات بالقوه برای سلامتی را ایجاد کنند و باعث بیماری هایی مثل سرطان، پیری زودرس و بیماری های قلبی می شوند را نابود می کنند.شکلات تلخ غنی از مواد معدنی مانند منیزیم و مس است ؛ این مواد معدنی در تنظیم فشار خون طبیعی و سپس حفظ ضربان قلب مفید است.

خواص کاکائو برای موی سر

کاکائو گردش خون در پوست سر را افزایش می دهد و با تقویت موها به درمان ریزش مو کمک می کند. ماسک کاکائو برای مو ۲ قاشق غذا خوری پودر کاکائو، ۱ زرده تخم مرغ، یک فنجان خامه ترش و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم ترکیب کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

کاکائو با تقویت موی سر باعث افزایش رشد مو و پرپشت شدن موی سر می شود، همچنین پودر کاکائو مو ها را براق و درخشان می کند.ماسک مو با کاکائو ۲ قاشق غذا خوری پودر کاکائو، ۲ زرده تخم مرغ و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم ترکیب کنید و بر روی موها بمالید، بگذارید ۱-۲ ساعت بماند و سپس مواه را با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

خواص کاکائو برای مغز

کاکائو حاوی مقادیر زیادی فلاونوئیدها از جمله فلاونول است که به حفظ عملکرد مغز کمک کرده و اثر مطلوبی روی یادگیری و حافظه می گذارد. تحقیقات نشان می دهد مصرف محصولات کاکائو باعث افزایش جریان خون به مغز می شود و برای درمان اختلالات عروقی مفید است. کاتچین و اپیکاتچین موجود در کاکائو نیز به کاهش استرس اکسیداتیو در مغز کمک کرده و از بیماری های عصبی همچون آلزایمر پیشگیری می کند.

خواص کاکائو برای قلب

مطالعات نشان داده که فلاونوئید های موجود در کاکائو که شامل پروسیانیدین، کاتچین و اپیکاتچین هستند دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.فلاونوئید های موجود در کاکائو خاصیت ضد لخته شدن خون دارند و از ابتلا به آترواسکلروز و ترومبوز که از علل اصلی بیماری های قلبی و عروقی هستند، جلوگیری می کنند.همچنین کاکائو باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون شده و با کاهش چربی خون به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کند.توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف کاکائو منجر به تپش قلب میشود .

خواص کاکائو و قهوه

علاوه بر فواید آنتی اکسیدانی کاکائو، خوردن کاکائو به شکل شکلات تیره می تواند برای قلب شما مفید باشد. فلاوانول های کاکائو با کاهش فشار خون موجب سلامت قلب و عروق شما می شوند، که در یک مطالعه منتشر شده در ژوئن ۲۰۰۸ “مجله تغذیه بالینی آسیا و اقیانوسیه” منتشر شده است این موضوع بررسی و اثبات گردیده است.

قهوه دومین نوشیدنی پر مصرف پس از آب است. قهوه به دلیل خاصیت “فیتوشیمی غنی” ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، برخی سرطان ها، بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر یا پارکینسون را کاهش دهد و فرد به طور موقت می تواند هوشیارتر شود. از آنجا که قهوه اساساً نوشیدنی با کالری صفر است، می توانید بدون ترس از افزایش وزن در طول روز، قهوه سیاه رو بنوشید.

خواص کاکائو و عسل

ماسک شکلات تلخ برای صورت ۱/۸ فنجان عسل طبیعی را با ۵ تکه شکلات تلخ، ۲ قاشق چای خوری آرد جو دوسر و ۱ قاشق غذاخوری ماست ترکیب کنید، خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت ماساژ دهید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند سپس با آب گرم بشویید.

ماسک مو شکلات تلخ ۳ تکه شکلات تلخ را در مایکروویو یا درون ظرف آب داغ ذوب کنید، نصف فنجان ماست و ۱٫۵ قاشق چای خوری عسل را به آن اضافه کنید و محلوط را بر روی پوست سر و مو های خود بمالید. موها را با کلاه بپوشانید و بگذارید یکساعت بماند سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

خواص کاکائو و شیر

کلسیم و ویتامین دی موجود در شیر مهمترین عوامل برای رشد استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و سلامت دندان‌ها در سنین پایین هستند. حذف کامل شیر می‌تواند کودکان را با کمبود جدی مواجه کند. به همین دلیل تا زمانی که کودکان آن را به‌جای شیر ساده می‌نوشند، بهتر است که شیر کاکائو را به‌صورت میان‌وعده برای آنها در نظر بگیرید.

کلسیم موجود در شیرکاکائو ۲۵ درصد نیاز کودکان را برطرف می‌کند. به همان اندازه که شیر ساده مواد مغذی دارد، شیر کاکائو هم سرشار از ویتامین آ، ویتامین ب، ویتامین د و پتاسیم است. این مواد مغذی به رشد کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن یک لیوان شیر کاکائو بعد از ورزش به تامین انرژی از دست رفته شما کمک می‌کند. شیرکاکائو پروتئین خوبی دارد و به عضله‌سازی در ورزشکاران و بدنسازان کمک می‌کند. یک فنجان شیر کاکائو حدود ۱۱ گرم پروتئین دارد.

کاکائو کافئین دارد؟

نوشیدن کاکائو داغ آرامش بخش بوده و می تواند جایگزینی برای چای یا قهوه باشد. یک فنجان کاکائو برابر با ۱۵۰ میلی لیتر تنها ۱ تا ۸ میلی گرم کافئین دارد. درصورتیکه تمایل به قطع مصرف کاکائو داشتید این کار برای شما سخت نخواهد بود زیرا کاکائو حاوی مقدار کمی کافئین بوده بنابراین کنارگذاشتن آن راحت تر از قهوه و چای است. همچنین برای کاهش مقدار کاکائو می توانید آن را با شیربیشتر یا آب جوش مخلوط کنید.

کاکائو برای سگ

اگر حیوان خانگی مانند سگ و گربه دارید، مواظب باشید که شکلات نخورند چون شکلات برای آن ها بسیار سمی می باشد.

کاکائو برای کبد چرب

مصرف روزانه کاکائو برای افرادی که دچار بیماری کبد مزمن هستند توصیه نمی شود اما مصرف گاه به گاه کاکائو به دلیل فیبر فراوان برای کبد مفید است و به سم زدایی کبد کمک می کند. اینکه شکلات تلخ می‌تواند سطح چربی‌های نامناسب خون را پایین بیاورد، حتی قند خون را کنترل کند و برای بیماری‌های قلبی عروقی و افراد مبتلا به کبد چرب مفید باشد، مورد تایید همه متخصصان تغذیه است اما از آن جایی که تغذیه علم تعادل است، حداکثر مصرف روزانه برای این افراد ۳۰ تا ۴۰ گرم است.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 9 آبان 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.