زیتون شور در طب سنتی ؛ فواید مصرف زیتون شور از نظر طب سنتی
زیتون شور در طب سنتی
زیتون شور در طب سنتی ؛ فواید مصرف زیتون شور از نظر طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
زیتون شور در طب سنتی
دم کرده برگ درخت زیتون تببر است.
جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است.
برای سر باز کردن جوشها و کورکها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید.
دمکرده و جوشانده پوست درخت زیتون تببر و درمانکننده مالاریا است.
پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.
جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخمهای دهان مفید است.
بخور زیتون سیاه باهسته، برای تنگی نفس و ناراحتی های ریوی بسیار مفید است.
زیتون به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از التهاب کمک میکند و از بافتهای اندامهای حیاتی در برابر آسیبهای مضر و جبران ناپذیر محافظت میکند.
یک لیوان زیتون سیاه حاوی ۱۰ درصد مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A است.
این ویتامین برای چشمهای سالم هنگام تبدیل به فرم شبکیه بسیار مهم است و با کمک به تشخیص بهتر نور و تاریکی، دید در شب را بهبود میدهد.
همچنین اعتقاد بر این است که ویتامین A برای پیشگیری از آب مروارید، تخریب ماکولا، گلوکوم و سایر بیماریهای چشمی وابسته به سن موثر است.
زیتون یک میوه گرمسیری است که آب و هوای گرم و مرطوب را دوست دارد.
جالب است بدانید که طبع میوه زیتون در صورتی که کاملا رسیده باشد، گرم است.
فرقی نمیکند زیتون سبز باشد یا سیاه، اگر کاملا رسیده باشد طبع آن گرم است و از نظر خشکی و تری، به سمت تعادل میل دارد.
ولی زیتون نارس سرد و خشک است.
میزان کالری به ازای هر یک عدد زیتون سبز درشت ۵ کیلو کالری انرژی است.
میزان کالری به ازای هر یک عدد زیتون سیاه درشت ۷ کیلو کالری انرژی است.
میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم زیتون خام سبز ۱۴۰ کیلو کالری انرژی است.
میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم زیتون خام سیاه ۲۰۰ کیلو کالری انرژی است.
روغن زیتون نرمکننده و صفرا بر است.
روغن زیتون دفعکننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آن را با آبلیمو مصرف کرد.
روغن زیتون کرمکش است.
روغن زیتون برای رفع سرفههای خشک مفید است.
برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید.
بدن بچههایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کمخونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.
برای رفع خشکی لثه، روغن زیتون را روی لثه بمالید.
برای برطرف کردن خراش و ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید.
آشنایی با دیگر خواص زیتون شور
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص زیتون شور آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با زیتون شور
زیتون های شور انداخته به دلیل این که در سود و آب نمک با غلظت بالا فرآوری می شود
از نظر میکروبی برای سلامت مشکلی ایجاد نمی کند،
اما احتمال این که این زیتون ها در مقایسه با نوع کارخانه ای حاوی فلزات سمی همچون سرب،
کادمیوم، جیوه و آرسنیک باشد، زیاد است. زیرا نوع سود و خلوص نمک مورد استفاده
و جنس ظروف فرآوری و نگهداری زیتون فله ای نامعلوم و نامشخص است.
ضمن این که زیتون فله ای تاریخ مصرف مشخصی ندارد.
خواص زیتون شور برای کبد
روغن از تجمع چربی در کبد و افزایش تری گلیسیرید (TG) که منجر به کبد چرب می شود جلوگیری می کند.
حدود ۹۰ میلیون آمریکایی مبتلا به کبد چرب هستند و این یک عامل خطر عمده برای دیابت، حملات قلبی و حتی سرطان است.پژوهشگران اخیرا به این نتیجه رسیده اند
که روغن زیتون مانع تجمع تری گلیسیرید در کبد می شود.
تحقیق دیگر خواص مفید روغن زیتون در مبارزه با آسیب های مزمن کبدی اثبات شده است.
دلیلش این است که روغن زیتون دارای اثرات آنتی اکسیدانی است و توانایی تنظیم کار سلول کبد برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن را دارد.
خواص زیتون شور برای کودکان
زیتون یک منبع عالی از ویتامین ای ، آهن ، مس و کلسیم است که باعث رشد و تقویت استخوان های نوزاد می شود.
زیتون به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد شده و عفونت را کاهش می دهد.
استفاده از زیتون و روغن زیتون از بروز بیش فعالی در کودکان جلوگیری می کند.
برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی در کودک مفید است.
روغن زیتون سرشار از امگا۳ است و برای رشد مغز کودک شما مفید است.
خواص زیتون شور برای لاغری
سعی کنید از رژیم غذایی کم چرب دوری کنید چرا که باعث گرسنگی و پرخوری و افزایش وزن می شود.
روغن زیتون دارای چربی های سالم می باشد که اشتها را کاهش داده و از پرخوری و افزایش وزن جلوگیری می کند.
چربی های موجود در این میوه باعث افزایش چربی سوزی شده و لاغری را به دنبال دارد.
نیازی نیست که هر روز یک قاشق سوپخوری روغن زیتون مصرف کنید.
اگر شما نگران پیامدهای مصرف روغن زیتون برای کاهش وزن هستید، می توانید به مقدار کم از آن استفاده کنید.
می توانید آن را روی سالاد مورد علاقه تان بپاشید یا از آن بعنوان دیپ استفاده کنید.
خواص زیتون شور برای جنین در بارداری
زیتون در افزایش ایمنی بدن، روشن شدن پوست، رشد جنین، پیشگیری از دیابت بارداری و پیشگیری از ترک بارداری تاثیر بسزاری دارد.
علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیمها و سیستم ایمنی بدن بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن ما دارد.
روغن زیتون دارای آنتیاکسیدانهای قوی و خواص ضدالتهابی است و این باعث میشود
آنها به یک محافظ طبیعی در برابر سرطان تبدیل شوند زیرا التهاب کرونیکی و استرس اکسیداتیوی دلایل اصلی پیشرفت سرطان هستند.
زیتون به دلیل اینکه منبع غنی از مواد مغذی آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است میتواند از ترکیب خطرناک التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو مزمن جلوگیری کند.
زیتون سیاه منبع شناخته شده ویتامین E است که در خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بافت چربی سریع عمل میکند.
جنین برای رشد نیاز به ویتامین E دارد.
پس، هم مقدار و هم نوع غذایی که در دوران حاملگی مصرف می شود،
نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه اش با جنین ایجاد می شود، ایفا می کند.
طرز تهیه زیتون شور
در این روش باید بر روی میوه زیتون تمیز شده خراشی ایجاد کنید.
ایجاد خراش میتواند به صورت خراشیدن پوست میوه زیتون از ۴ طرف باشد
و یا ضربه زدن به میوه زیتون به نحوی که پوست میوه خراشیده شود
و یا اینکه با چاقو از دو طرف زیتون برشهای عمیقی تا هسته بزنید تا آب تا مرکز میوهها نفوذ کند.
سپس زیتونهای شکسته شده را خوب شسته و درون ظرفی که حداقل
دو برابر حجم زیتون گنجایش داشته باشد ریخته و ظرف را با آب ساده و سرد پر کنید.
به مدت ۱۰-۷ روز بطور مرتب هر صبح آب ظرف را تعویض کنید.
در این حالت زیتونها بطور نسبی تلخ زدایی میشوند. باید توجه داشت
که ظرف آب و زیتون در آفتاب یا مکان گرم نگهداری نشود.
اگر در خلال این مدت گندیدگی در زیتونها مشاهده شد، افزودن کمی نمک توصیه میشود.
سپس زیتونها را به مدت ۳ هفته، داخل آب نمک غلیظ (۱۰-۱۲%) قراردهید.
آب نمک بهتر است با آب جوشانیده و سرد تهیه شود و برای شور کردن آب بهتر است
از سنگ نمک استفاده کرد و حتی الامکان از نمک یددار استفاده نشود.
زیتونها با کمک سبدهای پلاستیکی در زیر آب قرار میگیرند.
به جای سبد میتوان از توریهای پلاستیکی مناسب
بطوری که زیتونها کاملا در آب غوطه ور شوند استفاده کرد.
زیتونها روی آب میآیند و برای همین باید به کمک توری یا آبکش زیتونها را داخل آب فرو کنید
وگرنه زیتونهایی که روی آب و در مرز هوا و آب هستند دچار گندیدگی میشوند.
در طی هفته دوم و سوم چنانچه غلظت آب نمک کم شود، باید تا حدود غلظت فوق اضافه شود.
برای نمک زدایی، زیتونها را از آب نمک خارج نموده و به مدت ۴۸ ساعت داخل آب خالص قرار داده و چند مرتبه آب را تعویض کنید.
سپس در آب نمک ۳ درصد و سرکه ۳ درصد نگهداری کنید.
زیتون شور خانگی سالم و خوشمزه شما آماده است.
نگهداری زیتون شور
یکی از راه حلهای اساسی، جلوگیری از فرآیند کپک زدن است.
برای این کار درون ظرف زیتون خریداری شده که آب نمک دارد
را باید تقریبا به اندازه نصف لیوان سرکه طبیعی ریخت تا از کپک زدن جلوگیری شود.
برای سالم ماندن زیتونها بهتر است مرتبا و در هفته یک بار محلول را تعویض کنید.
این یک پیشنهاد اساسی برای آن است محصولی که خریداری میکنید دچار هیچگونه مشکلی نشود.
پیشنهاد دیگر برای نگهداری زیتون شور آن است که کنسرو زیتون را پس از باز کردن، در یخچال نگهداری کنید.
دمای نگهداری برای زیتون باید خنک باشد و در دمای گرم زیتون دوامی نمی آورد.
زیتون شور برای دیابت
در زیتون چربی های غیر اشباع فراوانی دارد که با سرعت زیادی جذب گلوکز خون را کاهش می دهد و باعث کاهش قند خون در بیماران دیابتی می شود.
دیابت بیماری است که باعث عوارض جانبی در بدن می شود این عوارض ممکن آسیب های چشمی و بیماری های کلیوی باشد.
مصرف زیتون سیاه و سبز باعث کاهش خطرات احتمالی گفته شده می شود.
زیتون شور برای پسردار شدن
برای پسردار شدن باید از مواد غذایی حاوی سدیم و پتاسیم بالا استفاده کرد و مصرف کلسیم محدود گردد. مواد غذایی زیر توصیه می شود:
مرکبات- زردآلود- آناناس- موز- هلو- گلابی- سیب- گوجه سبز- آلو- خیار- خرما- گیلاس- تمشک- توت فرنگی- انجیر- خربزه- آب میوه و سبزی- حبوبات- کنگرفرنگی- گوجه فرنگی- پیاز- چغندرقرمز- زیتون– قارچ- کلم- ذرت- نخودسبز- سیب زمینی- سبوس- گندم- شاه بلوط- تره شاهی- کنسرو ماهی- ژامبون- کره- ماء الشعیر- کلوچه- نوشابه گازدار- نقل- قهوه- چای- مایونز.
زیتون شور برای سرماخوردگی
استفاده از روغن زیتون همراه با غذا سبب می شود که سیستم ایمنی بدن تقویت شود
از سوی دیگر زیتون به میزان زیادی ویتامین سی دارد که سبب می شود طول دوره بیماری سرماخوردگی کاهش یابد
و همینطور در کودکان سبب می شود که سیستم دفاعی بدن رشد بالایی داشته باشد.
طریق استفاده :
اگر علاقه به میوه زیتون دارید، در وعده ناهار و شام دو الی ۵ عدد زیتون را ثابت استفاده کنید.
در صورتی که بتوانید از روغن زیتون استفاده کنید می توانید آن را با سالاد ترکیب کنید.
روغن زیتون طبیعی سبب می شود که بدن در برابر ویروس های سرماخوردگی دفاع بیشتری داشته باشد.
زیتون شور و فشار خون
روغن زیتون دارای چربی های سالم می باشد که باعث کاهش فشار خون می شود.
شما می توانید با مصرف روغن زیتون از فشار خون بالا جلوگیری کنید.
از آنجا که زیتون منبعی سرشار از چربی های خوب است، به شریان ها آسیب نمی زند
و منجر به کاهش فشار خون و کنترل هرچه بهتر کلسترول خون نیز خواهد شد.
اثرات کاهش فشار خون ناشی از مصرف روغن زیتون به دلیل وجود اسید اولئیک در آن است.
به طور کلی کسانی که رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون را پیروی می کنند، کمتر دچار التهاب قلبی عروقی می شوند.
ادویه زیتون شور
ترکیب زیر باعث طعم دار شدن زیتون می شود که باید با مقادیر گفته شده مورد استفاده قرار گیرد.
تعداد ۴ عدد برگ بو، ۲/۱ قاشق غذاخوری (۲.۵ میلی لیتر) رزماری خشک شده،
۱ قاشق غذاخوری (۵ میلی لیتر) تخم رازیانه و ۱ قاشق غذاخوری (۵ میلی لیتر) آویشن خشک.