طرز تهیه سرکه خرما طب اسلامی و روشی ساده برای درست کردن سرکه خرما
طرز تهیه سرکه خرما طب اسلامی
طرز تهیه سرکه خرما طب اسلامی ؛ روشی ساده برای درست کردن سرکه خرما همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز تهیه سرکه خرما طب اسلامی
پیش از هر چیز لازم است خرمای مناسبی برای این منظور تهیه کنید.
خرمای پیارم، خرمای ربی یا ربیعی و به طور کلی خرماهایی که محصول مناطق خشک هستند و شیره ندارند، برای تهیه سرکه خرما مناسباند.
خرماهای مناطق مرطوب به دلیل داشتن رطوبت مستعد کپک زدن بوده و برای تهیه سرکه خرما مناسب نیستند.
ضمنا در نظر داشته باشید که هر چقدر شیرینی خرما بیشتر باشد، زودتر به سرکه خرما تبدیل میشود.
بنابراین اگر میزان شیرینی خرما کم بود، باید مقدار بیشتری خرما استفاده کنید.
مواد لازم
خرما ۲ کیلو
سرکه نیم لیتر
آب جوشیده ۴ لیتر
مایه خمیر یک قاشق مرباخوری
نمک یک قاشق غذاخوری
ابتدا هستههای خرماها را خارج کرده و با استفاده از چرخ گوشت، آنها را خوب چرخ کنید.
خرمای چرخ شده را داخل ظرفی غیر فلزی با دهانه بزرگ بریزید و سپس آب جوشیده شده، مایه خمیر، سرکه و نمک را به ظرف اضافه کنید.
درب ظرف را محکم بسته و آن را به مدت ۲۵ تا ۵۰ روز در محیطی گرم و تاریک قرار دهید.
نکته: هر چقدر محیط نگهداری ظرف گرمتر باشد، سرکه زودتر میرسد.
طی این مدت، هر هفت روز سری به ظرف حاوی سرکه بزنید و محتویات آن را خوب هم بزنید تا سرکه به لحاظ تخمیر، حالتی یکدست پیدا کند.
پس از این مدت، سرکه خرما آماده میشود، اما پیش از مصرف باید آن را صاف کنید.
برای این منظور میتوانید از یک پارچه توری یا تنظیف مناسب استفاده کرده و تفالههای سرکه را جدا کنید.
به همین سادگی، سرکه خرمای صاف شده و با کیفیت شما آماده است و شما میتوانید به عنوان یک چاشنی بسیار مفید خانگی از آن استفاده کنید.
آشنایی با دیگر خواص سرکه خرما
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص سرکه خرما آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص سرکه خرما
یکی از انواع خوشمزه و ملس سرکه ها، سرکه خرما است.
سرکه خرما دارای طعمی خوشمزه و نیمه شیرین است که کاربرد بسیار زیادی در تهیه غذاهایی همچون سالاد ، ماکارونی ، خورشت یا سس مخصوص گوشت و ماهی دارد.
از حدود ۵۰۰۰ سال پیش به عنوان غذا و دارو مورد استفاده قرار گرفته است.
علیرغم اینکه سرکه خرما ، قدیمی ترین سرکه ثبت شده در تاریخ است اما افراد زیادی در مورد این سرکه یا فواید آن برای سلامتی چیزی نشنیده اند.
طرز تهیه سرکه خرما
پیش از هر چیز لازم است خرمای مناسبی برای این منظور تهیه کنید.
خرمای پیارم، خرمای ربی یا ربیعی و به طور کلی خرماهایی که محصول مناطق خشک هستند و شیره ندارند، برای تهیه سرکه خرما مناسباند.
خرماهای مناطق مرطوب به دلیل داشتن رطوبت مستعد کپک زدن بوده و برای تهیه سرکه خرما مناسب نیستند.
ضمنا در نظر داشته باشید که هر چقدر شیرینی خرما بیشتر باشد، زودتر به سرکه خرما تبدیل میشود.
بنابراین اگر میزان شیرینی خرما کم بود، باید مقدار بیشتری خرما استفاده کنید.
مواد لازم
خرما ۲ کیلو
سرکه نیم لیتر
آب جوشیده ۴ لیتر
مایه خمیر یک قاشق مرباخوری
نمک یک قاشق غذاخوری
ابتدا هستههای خرماها را خارج کرده و با استفاده از چرخ گوشت، آنها را خوب چرخ کنید.
خرمای چرخ شده را داخل ظرفی غیر فلزی با دهانه بزرگ بریزید و سپس آب جوشیده شده، مایه خمیر، سرکه و نمک را به ظرف اضافه کنید.
درب ظرف را محکم بسته و آن را به مدت ۲۵ تا ۵۰ روز در محیطی گرم و تاریک قرار دهید.
نکته: هر چقدر محیط نگهداری ظرف گرمتر باشد، سرکه زودتر میرسد.
طی این مدت، هر هفت روز سری به ظرف حاوی سرکه بزنید و محتویات آن را خوب هم بزنید تا سرکه به لحاظ تخمیر، حالتی یکدست پیدا کند.
پس از این مدت، سرکه خرما آماده میشود، اما پیش از مصرف باید آن را صاف کنید.
برای این منظور میتوانید از یک پارچه توری یا تنظیف مناسب استفاده کرده و تفالههای سرکه را جدا کنید.
به همین سادگی، سرکه خرمای صاف شده و با کیفیت شما آماده است و شما میتوانید به عنوان یک چاشنی بسیار مفید خانگی از آن استفاده کنید.
طرز تهیه سرکه خرما جکیم تهرانی
مواد لازم
خرما ۲ کیلوگرم
آب جوشیده ۴ لیتر
نمک ۱ قاشق غذاخوری
سرکه نیم لیتر
مایه خمیر ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا خرما را هسته بگیرید سپس خرما را با استفاده از چرخ گوشت چرخ کنید و داخل ظرفی غیر فلزی و با دهانه بزرگ بریزید و آب و باقی مواد را اضافه کنید
درب ظرف را بسته و در محیطی تاریک و گرم قرار دهید باید به مدت ۲۵ تا ۵۰ روز بسته به دمای محیط نگهداری شود.
در پایان هر دوره هفت روزه درب ظرف را باز کرده و محتویات را با هم مخلوط کنید تا قسمتهای مختلف به صورت مساوی تخمیر شوند، پس از این مدت سرکه بدست آمده را با پارچه صاف کنید و استفاده نمایید.
نکته اول اینکه هرچه خرما شیرین و دارای شیره بیشتری باشد سرکه مرغوبتری بدست خواهد آمد،همچنین آب بیشتری نیز نیاز خواهد داشت.
ظرفی را انتخاب کنبد که در عمل تخمیر و بالا آمدن محتویات ظرف سر ریز نشود.
دلیل استفاده از مخمر فقط در جهت کوتاه تر شدن زمان برای رسیدن و تخمیر سرکه است.
طرز تهیه سرکه خرما دکتر روازاده
روش تهیه سرکه با استفاده از خرما یا کشمش نیز همانند سرکه انگور است ولی با این تفاوت که میزان آبی که داخل ظرف یا بشگه می ریزند،
دو الی سه برابر میزان وزن خرما یا کشمش می باشد که بسته به میزان شیرینی آن دارد، اگر خیلی شیرین نباشند آب کمتری می خواهند.
به طور مثال به ازاء یک کیلو خرمای شیرین، دو الی سه لیتر آب داخل بشکه بریزید.
در سرکه خرما یا کشمش هم در هفته دوم، یک بار هم بزنید تا خرما یا کشمش های روی سطح ظرف نیز داخل ظرف رفته و سریعتر پوسیده شوند.
این کار را ۲ الی ۳ بار دیگر در طی مرحله اول انجام دهید.
برای تهیه سرکه خرما از خرمای شیرین استفاده کنید، البته خرمای شیره دار برای تهیه سرکه بهتر است.
رنگ کشمش نیز هر چه روشن تر باشد، رنگ سرکه اش روشن تر می گردد.
همانند سرکه انگور، پس از ا ایجاد حالت کف و کپک بر روی سطح ظرف و اندازه شدن میزان مایه آب داخل خرما،
در پایان مرحله اول یعنی بعد از حدود ۵۰ الی ۷۰ روز از شروع فرایند تولید، باید تفاله خرما را از آب آن جدا نمایید و بگذارید در مرحله دوم کاملاً ترش شده و تبدیل به سرکه شود.
سرکه خرما برای دیابت
مصرف سرکه به طور کلی دارای اثرات ضد میکروبی ، آنتی اکسیدانی ، ضد دیابت و ضد چاقی است
(به دلیل وجود اسید استیک و سایر ترکیبات فنلی موجود در آن ) که ممکن است برای پیشگیری از اختلالات قلبی -عروقی و سایر بیماری های مزمن زندگی مفید باشد.
سرکه تنها برای طعم دار کردن سالاد بکار نمی رود بلکه این چاشنی تند و تیز به کاهش قندخون نیز کمک می کند.
سرکه خرما برای دندان
افراد مبتلا به پوسیدگی لثه و نیز کسانی که دارای لثه های ضعیف می باشند،
می توانند برای شست و شوی دهان از سرکه خرما رقیق شده با آب طی چندین نوبت در طول روز استفاده نمایند و لثه را با آن ماساژ دهند.
این عمل باعث محکم شدن لثه می شود. همچنین افرادی که از بوی بد دهان،
به دلیل پوسیدگی دندان رنج می برند، می توانند با انجام این عمل بوی بد دهانشان را تا حدودی از بین ببرند.
از جمله خواص دیگر سرکه، تاثیر آن در بهبود و تسکین درد دندان است.
سرکه خرما و روغن زیتون
سرکه خرما و روغن زیتون یکی از محصولاتی ست که برای انواع سالاد و استیک مورد استفاده قرار می گیرد.
سرکه خرما و فشار خون
سرکه خرما پایین آورنده و کنترل کننده فشار خون و چربی خون است.
طرز تهیه سرکه خرما بدون مایه خمیر
در این روش زمان بیشتری برای رسیدن سرکه لازم است و در ضمن در نظر داشته باشید که هر چقدر خرماها شیرینتر باشند، آب بیشتری هم لازم است.
مثلا برای ۲ کیلو خرما باید ۴ لیتر آب استفاده کنید اما اگر خرماها خیلی شیرین باشند، ۶ لیتر آب مورد نیاز خواهد بود.
مواد لازم
خرما ۲ کیلو
آب به اندازه ۲ تا ۳ برابر وزن خرماها یا کشمشها
درد سرکه به مقدار کم
نمک یک قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
خرماها را شسته و داخل یک بشکه بریزید.
به ازای هر یک کیلو خرما، بسته به میزان شیرینی خرما، دو تا سه برابر آب اضافه کنید.
محتویات بشکه باید به حدی باشد که سر بشکه خالی بماند تا بر اثر تخمیر، سرکه سرریز نشود.
استفاده از خمیر مایه اجباری نیست، در واقع خمیر مایه، مخمر و یا تکهای نان سنگک، همگی سرعت تخمیر سرکه را افزایش میدهند
و در صورتی که از آن استفاده نکنید باید مدت زمان بیشتری برای رسیدن سرکه، صبر کنید.
خرمای شیرینتر، سرکه مرغوبتری تولید خواهد کرد.
همچنین هر چقدر رنگ خرماها روشنتر باشد، سرکه هم شفافتر خواهد شد.
حداکثر دمای نگهداری سرکه خرما در این روش باید ۷۵ درجه سانتیگراد باشد.
مراقب باشید که میزان گرما از ۸۰ درجه سانتیگراد بیشتر نشود.
به ازای هر ۱۵ کیلو خرما، ۲ قاشق غذاخوری خمیر مایه کافی است.
و یا اینکه به ازای هر ۴ لیوان آب، یک لیوان سرکه سیب اضافه کنید.
هفته دوم سری به بشکه سرکه بزنید و محتویات آن را زیر و رو کنید تا سرکه یکدستی داشته باشید.
این کار را به فواصل زمانی مشخص ۲ الی ۳ بار دیگر هم تکرار کنید.
حدود ۵۰ تا ۷۰ روز بعد، روی سرکه خرما، کف و کپک جمع شده و شما میتوانید در این مرحله، تفاله خرماها را از سرکه جدا کرده و بگذارید آب خرماها کاملا ترش شده و تبدیل به سرکه شود.
با انجام این کار مایه یا درد سرکه از آن جدا میشود و فرایند تخمیر عمل نکرده و طعم و مزه سرکه تغییر میکند.
سرکه خرما را چگونه مصرف کنیم
سرکه خرما نسبت به سرکه انگور و سرکه سیب، طعم ملایمتر و ملستری دارد و میتوانید به این روشها از آن در آشپزی استفاده کنید:
این سرکه به صورت رقیق شده با آب میتواند یک نوشابه طبیعی مقوی برای صبحانه یا آخر شب باشد.
شما میتوانید از سرکه خرما به عنوان سس سالادهای خود استفاده کنید و از طعم متفاوت و بینظیر آن لذت ببرید.
سرکه خرما یک جایگزین عالی برای سرکههایی است که در ترشیجات خانگی از آنها استفاده شود.
در پخت و پز انواع غذاهایی که یکی از چاشنیهای طعمدهنده به آنها سرکه است، میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
۱-۲ قاشق غذاخوری از این سرکه بخورید. ترجیحا با یک لیوان آب مخلوط کرده و برای شیرین کردن طعم نوشیدنی به آن عسل اضافه کنید.
سرکه خرما را برای ترشی با سرکه معمولی که تا به حال از آن در تهیه ترشیجات استفاده میکرده اید، جایگزین کنید.
خواص سرکه خرما برای تقویت قلب
نوشیدنی سرکه یک داروی عالی برای قلب ضعیف است. آنتیاکسیدان کلروژنیک اسید به جلوگیری از اکسیداسیون ذرات کلسترول LDL کمک میکند، ازاینرو از قلب ضعیف شما محافظت میکند.
پتاسیم موجود در سرکه خرما فشارخون را کاهش داده و قلب را تقویت میکند. خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی سرکه خرما، خطرات بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
تحقیقاتی در این باره انجام شده که نشان میدهد مصرف سرکه خرما سطح کلسترول بد خون را پایین میآورد و فشارخون را نیز را کاهش میدهد. این خواص سرکه خرما عملکرد قلب را بهبود میبخشد.