خواص اسفناج ؛ و مضرات و طریقه مصرف و خواص اسفناج و ماست در طب سنتی

خواص اسفناج

خواص اسفناج ؛ و مضرات و طریقه مصرف و خواص اسفناج و ماست در طب سنتی

خواص اسفناج ؛ و مضرات و طریقه مصرف و خواص اسفناج و ماست در طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص سیاه دانه ؛ و عسل و دارچین در طب اسلامی برای چشم و پوست صورت و لاغری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با اسفناج

اسفناج یک گیاه گلدار و یک ساله است که ساقه و برگ های بسیار لطیفی دارد. نکته جالب در مورد اسفناج این است که بر خلاف تصور عموم که اسفناج را یکی از منابع غنی آهن می دانند ، در هر ۱۰۰ گرم اسفناج خام فقط ۳٫۵ میلی گرم آهن موجود است.

بیشتر بخوانید : خواص سیر ؛ و عسل ناشتا و قبل از خواب و خام برای مو و معده و تیروئید و تخمدان

اسفناج سرشار از کاروئیدهای لوتئین و گزانتین است که این کاروئیدها می توانند باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد در بدن شوند. اسفناج به نسبت سبزیجات دیگر دارای فیبر دو برابر می باشد که به همین جهت برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.

اسفناج برای درمان کبد چرب

اسفناج دارای کربوهیدرات ، آب و آنتی اکسیدان فراوان می باشد که برای سلامت کبد مفید است. اسفناج برای سم زدایی بدن و درمان کبد چرب موثر است.

خواص اسفناج برای کاهش استرس و افسردگی

در اسفناج روی و منیزیم به میزان لازم وجود دارد که باعث کاهش استرس و اضطراب شده و برای درمان افسردگی مفید است. شما می توانید برای جلوگیری از بی خوابی از اسفناج کمک بگیرید.

اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی

در اسفناج ویتامین آ به مقدار کافی وجود دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و برای جلوگیری از بیماری های عفونی مفید است.

بیشتر بخوانید : خواص زنجبیل ؛ و عسل و سیر و دارچین در طب سنتی برای چشم و پوست و معده

اگر می خواهید از بیماری های عفونی مختلف در امان باشید اسفناج بخورید.

یک فنجان اسفناج حدود ۳۳۷ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین آ را تامین می کند.

خواص اسفناج برای ضد آفتاب طبیعی

جالب است بدانید اسفناج در میان افرادی که به خواص مواد غذایی علاقمند هستند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی شناخته می شود. دلیل این امر این است که اسفناج سرشار از ویتامین های گروه B می باشد و به همین جهت می تواند از پوست بدن در مقابل اشعه های مضر خورشید محافظت کند.

اشعه های UV برای پوست بدن انسان مضرر هستند و حتی می توانند در دراز مدت باعث بیماری های پوستی شدید مثل سرطان پوست شوند. از این رو برای جلوگیری از آفتاب سوختگی حتما اسفناج را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

اسفناج برای درمان جوش و آکنه

نوشیدن آب اسفناج برای پاکسازی موضعی پوست و پاکسازی جوش و آکنه موثر است. آب اسفناج را با کمی آب ترکیب کنید و بر روی پوست خود قرار دهید. این کار را به مدت ۲۰ دقیقه انجام دهید و سپس با آب سرد بشویید.

خواص اسفناج برای درمان یبوست

اسفناج دارای فیبر نامحلول می باشد که برای حرکات روده موثر است و از یبوست پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید : خواص انبه ؛ و مضرات و فواید و خواص انبه در بارداری برای کودکان و مردان

شما می توانید اسفناج را برای هضم راحت تر میل کنید و برای درمان نفخ از اسفناج استفاده کنید.

اسفناج برای برای دیابت

این سبزی دارای خاصیت ضد دیابت می باشد که مصرف آن برای افزایش سطح حساسیت به انسولین موثر است. آنتی اکسیدان های موجود در این سبزی از تغییرات اکسیداتیو بدن پیشگیری می کند.

خواص اسفناج برای سلامت چشم

اسفناج دارای آنتی اکسیدان های لوتئین و زاکسنتین می باشد که برای جلوگیری از بیماری های چشمی مانند آب مروارید موثر است. اگر می خواهید از غشای مخاطی و بینایی خود مراقبت کنید بهتر است اسفناج میل کنید.

اسفناج برای رژیم لاغری و کاهش وزن

اسفناج یکی از سبزیجات عالی برای کاهش وزن می باشد که دارای کالری ناچیزی است.

فیبر موجود در اسفناج باعث هضم بهتر غذا شده و باعث ایجاد احساس سیری در افراد می شود.

عصاره اسفناج مکملی خوراکی برای کاهش وزن است که از برگ‌های اسفناج تهیه می‌شود.

عصاره اسفناج، پودر سبزرنگی است که می‌توان آن را با آب یا انواع اسموتی ترکیب و مصرف کرد.

عصاره اسفناج به شکل‌های مختلفی از جمله کپسول هم عرضه می‌شود.

این پودر حاوی کنسانتره تیلاکوئیدهای برگ اسفناج است. تیلاکوئید، ساختارهای میکروسکوپی موجود در کلروپلاست سلول‌های گیاهان سبز است.

رژیم لاغری سه روزه برای کاهش وزن با اسفناج

صبحانه : ۲ عدد تخم مرغ پخته و نصف گریپ فروت است.

میان وعده : ۱ عدد ‫‏هویج‬ + ۱ عدد ‫سیب

‬ نهار : شامل سبزیجات برگ دار و یک عدد سینه مرغ آب پز یا کبابی + یک عدد گوجه فرنگی + لیمو ترش.

میان وعده : ‫‏میوه‬ فصل به دلخواه ۱ عدد

شام : نرگسی = دو عدد تخم مرغ + یک لیوان اسفناج پخته + یک عدد ‫‏گوجه‬ فرنگی + یک عدد خیار + لیموترش

در طول روز ۸ لیوان آب + ‫چای‬ ( به دلخواه ) با ۳ عدد خرما این رژیم غذایی کالری کمی دارد.

توجه داشته باشید که اسفناج به هر صورتی مصرف شود باعث لاغری شما می شود.

خواص اسفناج برای افزایش رشد مو

در اسفناج مواد مغذی مانند ویتامین سی ، بی ، ای و پتاسیم و کلسیم و منیزیم به وفور یافت می شود. همچنین اسفناج دارای اسیدهای چرب امگا سه بوده و برای رشد سالم موها مفید است. اگر می خواهید رشد موهای خود را افزایش دهید بهتر است از اسفناج کمک بگیرید.

اسفناج برای درمان سرماخوردگی

اسفناج دارای ویتامین آ و ویتامین سی می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان بیماری های مختلف نظیر بیماری های ناشی از باکتری و ویروس موثر است.

خواص ضد سرطان

در اسفناج فلاونوئید به میزان کافی وجود دارد که دارای خواص ضد سرطانی می باشد که از تقسیم سلول های سرطانی جلوگیری می کند. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف اسفناج از بروز سرطان پروستات جلوگیری کرده و برای کنترل آن موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص عرق بیدمشک ؛ و گلاب برای پوست صورت و دیابت و کم خونی+مضرات

همچنین ویتامین آ موجود در اسفناج از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری کرده و این امر به ویژه برای افراد سیگاری موثر است.

خواص اسفناج در طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی طبع اسفناج سرد و‌ تر بوده، اما میزان سردی اسفناج زیاد نیست و طبع آن رو به معتدل است.

اسفناج سرشار از فیبر است و بسیار کم کالری و یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش وزن است.

برای پیشگیری از یبوست مفید است.

برای پیشگیری از سرطان های مختلف مفید است.

پیشگیری از بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد

به دلیل داشتن پتاسیم و ویتامین ث باعث کاهش فشار خون می شود.

به دلیل داشتن روی و منیزیم زیاد باعث خواب آرام می شود.

کاهش دهنده کلسترول بد خون است.

باعث تقویت مغز و حافظه می شود و تاثیر مثبت روی سیستم عصبی دارد.

دارای خاصیت ضد التهابی است.

پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان و سردردهای میگرنی و آسم با مصرف اسفناج.

درمان مشکلات غده تیروئید.

غرغره کردن آب اسفناج برای درمان سنگ کلیه و گلو درد و سوزش ادرار مفید است.

ملین است و باعث درمان سرفه های خشک می شود.

برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی مفید است چرا که سرشار از امگا ۳ است.

برای کسانی که وقت زیادی را جلوی لب تاب و کامپیوتر صرف می کنند خیلی خوب است.

برای افرادی که معده ضعیفی دارند خوب است چرا که هضم آن راحت است.

طریقه مصرف اسفناج

اسفناج را می توانید به صورت خام و دورچین در کنار غذاهای خود بگذارید.

اسفناج را می توانید بپزید و آب پز کنید ولی توجه داشته باشید که بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می دهد.

می توانید آن را بخار پز کنید و یا از ماکروویو برای پختن آن استفاده کنید.

می توانید آن را همراه با ماست در کنار غذای خود مصرف کنید.

می تواند جزئی از غذای شما باشد مانند املت اسفناج و آش و …

بهترین راه جذب اهن اسفناج

آهن موجود در اسفناج جزئی از آهن هایی است که جذب بدن نمی شود و مقدار کمی به بدن می رسد.

بهتر است برای دریافت آهن اسفناج آن را خام مصرف کنید.

مقدار مصرف اسفناج در روز

مصرف سه تا پنج برگ سبزی اسفناج در روز مشکلی را ایجاد نمی کند.

طرز نگهداری اسفناج پخته

اسفناج پخته را می توانید فریز کنید ولی ممکن است ایجاد مشکلاتی کند.

امروزه تحقیقات زیادی در مورد سرطان زا بودن اسفناج فریز شده انجام می شود و به دلیل اینکه ممکن است مشکل زا باشد بهتر است که فکر فریز کردن آن را از سر خود بیرون بیاورید.

طریقه مصرف اسفناج برای کم خونی

بهترین روش خوردن اسفناج ، خوردن اسفناج تازه است و سعی کنید به طعم تازه و خام آن عادت کنید.

طریقه جوشاندن اسفناج

برای پختن اسفناج کافی است که کمی آب داخل ظرف اسفناج ها بریزید و حرارت را خیلی کم کنید .

اگر در ظرف را بگذارید اسفناج بالا می آید و می ریزد.

اما برای آنکه اسفناج در ظرف بالا نیاید، در قابلمه ای را از قابلمه ای که روی گاز دارید کوچکتر انتخاب کنید و روی اسفناج قرار دهید .

با این کار اسفناج از ظرف بالا نمی آید.

خواص اسفناج و ماست

ترکیب اسفناج و ماست یک ترکیب عالی برای لاغری و کاهش وزن است.چرا که بسیار کم کالری است و بسیار سیر کننده و سرشار از فیبر است.

در دوره بارداری باعث می شود که اسید فولیک کافی به بدنتان برسد و از نقص مادرزادی نوزاد شما جلوگیری شود.

ماست و اسفناج اگر با سیر ترکیب شود درمان سرماخوردگی و سردرد و دل درد و روماتیسم و نقرس است.

البته خودن اسفناج و ماست با هم باعث می شود که خیلی از مواد مغذی آن دفع شود و جذب بدن شما نشود.

طبع اسفناج و ماست سرد است و مصلح ماست و اسفناج، زعفران و گردوست.

خواص اسفناج برای کرونا

کرونا درمان قطعی ندارد ولی می توانیم با آن مبارزه کنیم.

هر چیزی که به بدن ما ویتامین برساند و سیستم ایمنی بدن ما را تقویت کند در مبارزه با بیماری کرونا مفید است.

اسفناج به این دلیل که دارای دو ویژگی بالا است برای محافظت ما از کرونا مفید است.

خواص اسفناج با تخمه مرغ

این یک ترکیب سرشار از ویتامنی و پروتئین و یک غذای کامل برای شماست.

برای ورزشکاران بسیار مفید است.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن شما است و کاهش دهنده کلسترول بد خون است.

برای سلامتی و بهبود عملکرد قلب شما خوب است.

اسفناج را با چی بخوریم

اسفناج را می توانید به صورت خام و یا با ماست و تخم مرغ و سیر و در غذاهای مختلف مصرف کنید.

خواص اسفناج برای کم خونی

اسفناج دارای آهن فراوانی است ولی به دلیل وجود اسید اگزالات در آن آهن آن جذب بدن نمی شود.

برای درمان کم خونی سراغ مواد غذایی دیگر مانند خشکبار و عسل و گوشت و تخم مرغ بروید و بعد از غذا چای ننوشید.

با پختن اسفناج قسمت زیادی از آهن آن از بین می رود.

خواص اسفناج برای کودکان

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که مصرف زیاد اسفناج می تواند باعث مسمومیت کودک شما شود.

بعد از یک سالگی می توانید اسفناج را به برنامه غذایی کودک خود اضافه کنید.

اگر کودک شما کمتر از یک ساله است باید صبر کنید تا یکساله شود و بعد بتوانید به او اسفناج بدهید.

مصرف اسفناج باعث می شود که کودک شما استخوان های محکمی داشته باشد.

مصرف آن باعث می شود که عضلات کودک شما رشد کنند.

عملکرد سیستم گردش خون را در کودک شما بهبود می بخشد.

موجب تقویت سیستم ایمنی بدن کودک شما می شود.

برگ های سبز اسفناج باعث آبرسانی به بدن کودک شما می شود.

غذا با اسفناج برای کودکان

از جمله غذاهایی که می توانیم به کودکان بدهیم به گزینه های زیر اشاره می کنیم.

پوره اسفناج برای کودکان

پوره اسفناج و هویج برای کودکان

پوره اسفناج و موز برای کودکان

پوره گوشت و اسفناج برای کودکان

سوپ مرغ و اسفناج برای کودکان

خوراک اسفناج و نخود فرنگی برای کودکان

پوره اسفناج و سیب‌زمینی برای کودکان

خوراک اسفناج و عدس برای کودکان

پوره اسفناج و برنج برای کودکان

طرز تهیه پوره اسفناج برای نوزاد

آب را در قابلمه بریزید و حرارت هم زیاد نباشد ، سپس اسفناج های خرد شده را اضافه کنید و ۵ تا ۷ دقیقه صبر کنید تا اسفناج بپزد.

صبر کنید تا سرد شود و بعد از آن اسفناج را در مخلوط کن بریزید و اگر آبش کم بود کمی هم آب به آن اضافه کنید.

سبزیجات را میکس کنید تا قوام مورد نظر به دست بیاید.

اگر می خواهید از این پوره سوپ درست کنید بهتر است که بیشتر له شود.

خواص اسفناج در بارداری

اسفناج دارای اسید فولیک فراوان است و در دوران بارداری باعث می شود که نقص مادرزادی در نوزاد شما ایجاد نشود.

به دلیل اینکه اسفناج سرشار از ویتامین بی است باعث می شود که روحیه مادر در این دوران بهتر باشد.

مصرف اسفناج باعث می شود که استخوان ها و دندان های جنین شما مستحکم تر ایجاد شوند.

تنظیم کننده سطح کلسترول خون در بدن شماست.

به تکامل ریه های جنین کمک می کند و تسکین دهنده انواع درد در این دوره است.

باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین می شود.

برای تنظیم فشار خون مادر مفید است و به سطح بینایی مادر و کودک کمک می کند.

باعث درخشانی پوست مادر و جنین می شود.

خواص اسفناج در بدنسازی

مصرف اسفناج باعث می شود که پروتئین بدن شما افزایش پیدا کند و عضله سازی بهتر انجام شود.

برای سلامت قلب خود در دوران ورزش می توانید روی خواص این ماده حساب کنید.

اگر به صورت سالاد با غذا همراه شود می تواند افزایش دهنده قدرت شما هم شود.

آشنایی با خواص اسفناج وحشی کوهی

گیاهی است علفی و ایستاده و یکساله و برگهای آن سبز مایل به کبود، پهن، ناصاف، موجدار و مثلثی شکل می باشد.

طبیعتی سرد و تر دارد.

در ایران در استان های خراسان رضوی و آذربایجان شرقی و غربی و اصفهان و فارس می روید و در کشورهای آسایی و اروپایی معمولا دیده می شود.

نحوه مصرف آن به این صورت است که می پزند در آب و میل می کنند.

بسیار زود هضم است و باعث خونسازی می شود.

التهاب کبدی را درمان می کند و به اصطلاح صفرابر است.

ضد عطش است و درمان کننده تب های گرم است.

سنگ مثانه و سنگ کلیه را درمان می کند و حالت ادرار قطره قطره را درمان می کند.

سینه را نرم می کند و افزایش دهنده میل جنسی است.

توجه داشته باشید که اسفناج کوهی باید تازه پخته شود و مصرف شود و در صورت ماندن سمی می شود.

خواص اسفناج برای قناری

مصرف این گیاه به دلیل داشتن میزان قابل توجهی از ویتامین B3 تامین کننده این ویتامین در بدن قناری است.

به دلیل داشتن مقادیر زیاد منیزیم باعث می شود که قدرت باروری و تخم گذاری پرنده بالا برود.

بهتر است که اسفناج در تمام طول سال حداکثر هفته ای دو مرتبه و حداقل ماهیانه یک مرتبه در برنامه غذایی قناری قرار بگیرد.

اگر بیش از حد به قناری اسفناج دهید دچار اسهال می شود که مشکل حادی نیست.

بهتر است که به ازای هر قناری حدود یک سانتی متر مربع از برگ اسفناج استفاده شود.

خواص اسفناج در شیردهی

اگر در دوران شیردهی اسفناج مصرف کنید نیاز شما به فولات برطرف می شود و وجود ماده فیتواستروژن باعث می شود که سلامت پستان ها تضمین شود.

اسفناج منبع عالی از کلسیم، آهن، ویتامین K ویتامین A و فولات است و برای تقویت شیر مادر مفید است.

فیتواستروژن موجود در اسفناج باعث ارتقا سطح سلامت بافت پستان و شیردهی میشود.

خواص اسفناج و برگ چغندر

خاصیت آرامش بخشی دارند و روان کننده معده هستند و اشتها آور هستند.

باعث تقویت معده شده و اسهال خونی را درمان می کنند.

خاصیت بسیار بالای انتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارند.

دارای خاصیت ضد پیری هستند و برای سلامت قلب مفید هستند.

خواص اسفناج و جعفری

برای درمان اسهال اسفناج و جعفری مفید است و دارای خاصیت ضد ورم است.

خاصیت ضد التهابی دارد و باعث منظم شدن قاعدگی می شود.

برای سلامت پوست مفید است و کاهش دهنده درد مفاصل است.

خاصیت ضد سرطانی بالایی دارد و برای لاغری خیلی عالی است.

خواص اسفناج و عدس

برای درمان اسهال مفید است و از بهترین ترکیبات برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز می باشد.

یک غذای کامل است و سرشار از پروتئین است و برای مو و سلامتی بدن و ورزشکاران خیلی خوب است.

برای رفع کم خونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است.

اسفناج خام یا پخته؟

اسفناج خام و پخته دارای خواص فراوانی است با کمی تفاوت که به آن می پردازیم.

اسفناج پخته دارای خواص انتی اکسیدانی بالاتری است و برای درمان و مقابله با بیماری های قلبی مفید تر است.

اگر به منظور کم خونی از اسفناج استفاده می کنید بهتر است آن را خام مصرف کنید.

اسفناج اگر پخته شود از آب مروارید جلوگیری می کند.

اسفناج باعث استحکام استخوان می شود ولی پخته اش تاثیر بیشتری دارد.

پختن این گیاه باعث افزای شجذب کلسیم در بدن می شود.

اسفناج برای سگ

مصرف اسفناج در رژیم غذایی سگ فوق العاده است چرا که سرشار از ویتامین و مواد معدنی است.

مصرف اسفناج باعث می شود که سیستم گوارشی سگ بهتر عمل کند.

برای حفظ سلامت استخوان های سگ خیلی خوب است و به عملکرد طبیعی خون سگ کمک می کند.

برای جلوگیری از التهاب و مبتلا نشدن سگ به سرطان به طور منظم به حیوان اسفناج بدهید.

اگر سگ شما کم خونی دارد حتما به او اسفناج دهید.

برای بهبود بینایی شگ می توانید روی خواص اسفناج حساب کنید.

اگر به سگ اسفناج می دهید باید حجم دیگر غذایی که روزانه می دهید دو برابر باشد یعنی شما فقط اجازه دارید به اندازه یک سوم غذای روزانه سگ به او اسفناج دهید.

بهتر است که اسفناج را بپزید چرا که سگ ها زیاد خوردن گیاهان را دوست ندارند.

اسفناج برای فشار خون

اسفناج باعث می شود که فشار خون کاهش پیدا کند اگر در حد متعادل مصرف شود ولی زیاده روی در آن به دلیل وجود سدیم می تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود.

اسفناج در فریزر

اسفناج را ۶ تا ۱۲ ماه می توان داخل فریزر نگه داشت، اما بهتر است سبزی ها زودتر از این مدت مصرف شوند زیرا به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست می دهند.

راههای مختلفی برای فریز کردن اسفناج هست که مختصرا برای شما شرح می دهیم.

اگر می خواهید اسفناج را خام فریز کنید باید اسفناج را شسته و خشک کنید و به صورت درسته در کیسه فریزر قرار داده و هوای کیسه را خارج کنید.

موقع مصرف در یخچال قرار دهید تا یخ باز شود و مصرف کنید.این روش تا ۶ ماه جواب می دهد.

دومین روش بلانچ کردن است.در قابلمه ای آب بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید و به مدت دو دقیقه اسفناج را در آب جوش ریخته و سریع خارج کنید.

در یک کاسه بزرگ آبل یخ بریزید و اسفناج ها را درون آن به مدت دو دقیقه بیندازید.حالا اسفناج را روی پارچه پهن کنید و بیست دقیقه صبر کنید تا رطوبش گرفته شود.

حالا مثل حالت قبل درون کیسه گذاشته و فریز کنید.

اگر می خواهید از روش پوره برای فریز کردن استفاده کنید کافی است که ۶ قسمت اسفناج و یک قسمت ب را در مخلوط کن بریزد تا پوره شود.

سپس آن را خارج کرده و در قالب شبیه یخ قرار داده و چهار ساعت صبر کنید تا یخ بزند و بعد هم مانند روش قبل در کیسه فریزر بگذارید و در فریزر قرار دهید.

اسفناج در چه فصلی است

اسفناج معمولاً از فصل پاییز به بازار می آید.

مضرات اسفناج

اگر از بیماری های سنگ کلیه و یا بیماری های دستگاه ادراری رنج می برید می توانید از مصرف اسفناج خودداری کنید چرا که کلسیم و اگزالات موجود در اسفناج سنگ ساز هستند.

افراد سرد مزاج باید اسفناج را با زنجبیل و هل مصرف کنند.

مصرف بیش‌ از حد اسفناج در توانایی جذب برخی از مواد مغذی از جمله کلسیم، منیزیم، زینک و غیره تداخل ایجاد می‌کند.

مصرف بیش ا زحد اسفناج خام و پخته باعث مشکلات شکمی مانند ورم و اسپاسم معده و گاز روده و یبوست و دل درد می شود.

مصرف زیاد اسفناج می تواند منجر به اسهال شود.

اسفناج خودش منبع آهن است ولی استفاده بیش از حد از آن باعث کم خونی می شود چرا که بدن قابلیات جذب آهن را از دست می دهد.

مصرف اسفناج باعث افزایش اسید اوریک بدن می شود و برای افراد مبتلا و یا مستعد به نقرس بد است.

مصرف اسفناج می تواند باعث زبر شدن دندان ها شود.

مصرف بیش از حد اسفناج می تواند منجر به آلرژی شود.

مصرف این گیاه می تواند با داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین تداخل داشته باشد.

زیاده روی در مصرف این گیاه می تواند منجر به آکنه شود.

مصرف همزمان ماست و اسفناج باعث می شود که آهن جذب نشود و مقداری از کلسیم ماست هم دفع شود.

منجمد کردن و یخ زدن اسفناج فریزر شده باعث می شود که مقداری از خواص خود را از دست بدهد.

خشک کردن اسفناج باعث می شود که مقداری از خواص خود را از دست بدهد مانند ویتامین C و املاح و مواد معدنی دیگر.

تحقیقات نشان می دهد که بهتر است خیال منجمد کردن اسفناج را از سر خود بیرون کنید.

اسفناج مانده خواص غذایی زیادی ندارد و بهتر است این سبزی را تازه مصرف کنید.

مصرف بیش از حد اسفناج در بارداری باعث می شود که دیگر مواد معدنی که مصرف می کنید جذب بدن شما نشوند.

به دلیل داشتن فیبر زیاد می تواند باعث نفخ و یبوست در بارداری شود.

اسفناج پخته شده را زیاد نگه ندارید زیرا در آن تغییرات شیمیایی ایجاد می‎شود و تولید سم می‎کند.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.