; آرتریت و درمان و معنی آرتریت چیست و ایا آرتریت روماتوئید خطرناک است - فال و خواب
قرص لاغری ؛ عوارض قرص لاغری قوی تضمینی در داروخانه و خیلی قوی خانگی

قرص لاغری ؛ عوارض قرص لاغری قوی تضمینی در داروخانه و خیلی قوی خانگی

قرص لاغری قرص لاغری ؛ عوارض قرص لاغری قوی تضمینی در داروخانه و خیلی قوی خانگی همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب …

قرص ضد استرس ؛ کلردیازپوکساید برای امتحان بدون نسخه پرانول و پروپرانول

قرص ضد استرس ؛ کلردیازپوکساید برای امتحان بدون نسخه پرانول و پروپرانول

قرص ضد استرس قرص ضد استرس ؛ کلردیازپوکساید برای امتحان بدون نسخه پرانول و پروپرانول همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد …

ورم کلیه و برای ورم کلیه چی بخوریم و آیا ورم کلیه خطرناک است

ورم کلیه و برای ورم کلیه چی بخوریم و آیا ورم کلیه خطرناک است

ورم کلیه ورم کلیه ؛ برای ورم کلیه چی بخوریم و آیا ورم کلیه خطرناک است همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب …

آرتریت

آرتریت ؛ درمان و معنی آرتریت چیست و ایا آرتریت روماتوئید خطرناک است

آرتریت ؛ درمان و معنی آرتریت چیست و ایا آرتریت روماتوئید خطرناک است همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد آرتریت

آرتریت عبارتست از التهاب یک یا چند مفصل. مهم ترین علامت آن شامل درد و خشکی مفاصل است که با افزایش سن بدتر می شود.دو نوع مهم این بیماری عبارتند از استئوآرتریت و روماتوئید آرتریت. استئوآرتریت معمولا در اثر فرسایش و استهلاک ایجاد می شود، در حالی که روماتوئید آرتریت یک اختلال خودایمنی می باشد. انواع دیگر آرتریتها می تواند توسط کریستال های اسید اوریک، عفونت ها و حتی بیماری های زمینه ای مانند پسوریازیس و یا لوپوس بوجود آیند. درمان بستگی به نوع بیماری دارد. یکی از اهداف اصلی درمان آرتریت عبارت است از کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی فرد بیمار.

آرتریت چیست

التهاب مفصل یا آرتریت (به انگلیسی: Arthritis) به برافروختگی مفصل که با ورم و درد و محدودیت حرکت همراه است، گفته می‌شود. فرهنگستان زبان فارسی برای آرتریت، واژه‌های بندآماس و مفصل‌آماس را تصویب کرده‌است. این التهاب و درگیری می‌تواند عاملی عفونی داشته باشد مانند آرتریتهای عفونی توسط استافیلوکوک طلایی و تب حاد روماتیسمی (استرپتوکوک) یا عاملی مزمن مانند آرتروز. آرتریتهای غیر عفونی در آرتریتهای روماتوئید (روماتیسم مفصلی) و نقرس، آرتریتهای ری اکتیو و آرتروز نیز دیده می‌شود. آرتریتهای می‌تواند یک مفصل یا هم‌زمان چند مفصل (پلی آرتریت) را درگیر کند. آرتریتها می‌تواند در یک مفصل عودکننده باشد یا مرتب از مفصلی به مفصل دیگری تغییر مکان دهد (مهاجر). گاهی آرتریتها صبحگاهی است یعنی صبح‌ها موقع بیدارشدن از خواب مفصل خشک و دردناک است. معمولاً مفصل درگیر دردناک، متورم و ملتهب است و محدودیت حرکتی دارد. در این بیماری اغلب سطح مفصلی و غضروف مفصلی درگیر هستند.

درمان آرتریت

درمان التهاب مفصل بستگی به عامل ایجاد کننده دارد. معمولاً ورزشهای استقامتی سبک، فیزیوتراپی و رژیم غذایی غنی از کلسیم بخشی ازدرمان را تشکیل می‌دهند. برای ناراحتی خفیف، استفاده از داروهایی نظیر آسپیرین ممکن است کافی باشد. در موارد شدید برای کاهش التهاب مفصلی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، گاهی تزریق کورتون به داخل مفاصل مبتلا و بندرت داروهای سرکوبگر دستگاه ایمنی نظیر متوترکسات ممکن است استفاده شود. برای تخفیف درد مفصلی از گرم کردن مفصل استفاده کنید. برای این منظور استفاده از آب داغ، جریان‌های گردابی، لامپ‌های گرمایی، امواج فراصوت یا دیاترمی همگی مؤثرند.

علائم آرتریت

شایع ترین علائم آرتریت در مفاصل بدن دیده می شود. بسته به نوع بیماری ، علائم و نشانه ها ممکن است شامل درد، سفتی، ورم، قرمزی و کاهش محدوده حرکت مفاصل باشد.

علت آرتریت

– استئوآرتریت: شایع ترین نوع این بیماری می باشد که در اثر استهلاک و فرسایش غضروف مفصل بوجود می آید. غضروف در انتهای استخوان دارای پوششی سفت و براق می باشد. آسیب موجب ساییدن استخوان می شود و می تواند باعث درد و محدود شدن حرکات گردد. این استهلاک و فرسودگی می تواند در عرض چندین سال رخ دهد و یا می تواند باعث عفونت و یا آسیب مفصل گردد. – روماتوئید آرتریت: سیستم ایمنی بدن به پوشش مفصل حمله می کند و باعث ملتهب و متورم شدن مفصل می گردد. با پیشرفت این آرتریت، در نهایت موجب تخریب غضروف و استخوان می گردد.

عوامل خطر آرتریت

– سابقه خانوادگی: برخی از انواع آرتریتها، در خانواده ارثی می باشند. بنابراین اگر والدین شما مبتلا به این بیماری است، شانس ابتلای شما به این بیماری زیاد است. ژن ها می توانند شما را در معرض عوامل محیطی که باعث تشدید این بیماری می شوند نیز قرار دهند. -سن: خطر ابتلا به انواع مختلف آرتریتها از قبیل استئوآرتریت، روماتوئید آرتریت و نقرس با افزایش سن بیشتر می شود. – جنس: زنان بیشتر از مردان به آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند، در حالی که بیشتر افراد مبتلا به نقرس، مرد می باشند. – صدمه به مفصل: افرادی که دچار آسیب مفصل می شوند، مانند کسانی که در ورزش مفصلشان آسیب می بیند، به احتمال زیاد مبتلا به آرتروز می گردند. – چاقی: وزن زیاد روی مفاصل فشار وارد می کند و از بین مفاصل بدن بیشتر مفاصل زانو، لگن و ستون فقرات آسیب می بینند. افراد چاق در معرض خطر بالای ابتلا به آرتروز می باشند.

عوارض آرتریت

آرتریت شدید، بر روی دست ها و بازوها تاثیر می گذارد و باعث می شود به سختی کارهای روزانه خود را انجام دهید. در برخی موارد، مفاصل پیچ می خورند و تغییر شکل می دهند.

تشخیص آرتریت

پزشک مفاصلتان را معاینه می کند تا ببیند ورم، قرمزی و یا گرما دارد یا نه. او همچنین بررسی می کند که شما چگونه مفاصلتان را حرکت می دهید. پزشک ممکن است این آزمایش ها را از شما بخواهد: – آزمایش خون، ادرار و مایع مفصلی – آزمایش های عکسبرداری مثل سی تی اسکن، MRI، اشعه ایکس و سونوگرافی. – آرتروسکوپی: پزشک از طریق برشی در نزدیکی مفصل و با وارد کردن لوله ای انعطاف پذیر و کوچک به نام آرتروسکوپ، آسیب مفصل را می بیند. آرتروسکوپ، تصویر داخل مفصل را به صفحه نمایش (مانیتور) انتقال می دهد.

آرتریت و درمان آن

درمان آرتریتها بر اساس تسکین علائم و بهبود عملکرد مفاصل است. بیمار ممکن است چندین دارو و یا ترکیبی از داروها را مصرف کند. – ضد دردها، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، کرم ها و یا پمادهای حاوی منتول یا کپسایسین که حاوی فلفل تند می باشند، داروهای اصلاح کننده آرتریت و کورتیکواستروئیدها. – فیزیوتراپی: ورزش باعث بهبود دامنه حرکت و قدرت عضلات دربرگیرنده مفاصل می گردد. در برخی موارد، نیاز به آتل می باشد. – جراحی: اگر با این اقدامات بهبود نیافت، جراح تعویض مفصل و یا جوش دادن مفاصل را تجویز می کند.

درمان های خانگی آرتریت

– کاهش وزن: اگر چاق هستید، با کاهش وزن می توانید فشار روی مفاصل را کم کنید. با کاهش وزن تحرکات بدنی خود را افزایش می دهید و صدمه به مفاصل را به تاخیر می اندازید. – ورزش کردن: ورزش منظم می تواند مفاصل را انعطاف پذیر نماید. شنا کردن و یا ورزش های آبی از بهترین ورزش ها برای افراد دچار این بیماری می باشد، چرا که آب فشار روی مفاصل را کم می کند. – گرم و سرد کردن: گرم و سرد کردن مفاصل، درد ناشی از آرتریت را کم می کند. – وسایل کمکی: عصا، چوب زیر بغل، واکر، توالت فرنگی و وسایل کمکی دیگر از مفاصل محافظت می کنند و توانایی انجام کارهای روزانه را بالا می ببرید.

درمان های جایگزین آرتریت

– طب سوزنی: در این روش، سوزن های باریکی را در مناطق خاصی از پوست وارد می کنند تا انواع دردها از قبیل دردهای ناشی از این بیماری را کاهش دهد. – گلوکزآمین: محققان تازگی به این نتیجه رسیده اند که گلوکزآمین بهتر از دارونما نیست. اما به هر حال، افرادی که دارای درد متوسط تا شدید هستند و گلوکزآمین و دارونما را با هم مصرف می کنند، می تواند با درد آرتریت بیشتر کنار بیایند تا افرادی که هیچ چیزی مصرف نمی کنند. – تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست ( TENS): با استفاده از این دستگاه، پالس های الکتریکی خفیفی تولید می شود. با این روش، عصب نزدیک مفصل دردناک تحریک می شود و باعث می شود که علامت های درد به مغز انتقال نیابد. – یوگا و تای چی: حرکات آهسته و کششی در این دو ورزش، به بهبود انعطاف پذیری مفاصل کمک می کند و دامنه حرکات را زیاد می کند.

آرتریت و داروهای ضددرد

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می تواند باعث افزایش بروز بیماری های قلبی شود و بر قلب، رگ ها و فشار خون اثر دارند و این داروها موجب احتباس مایعات بدن می شوند، پس افراد مبتلا به نارسایی قلبی باید از این داروها اجتناب کنند. این را باید بدانید که فقط دارو موجب کاهش درد بیماری نمی شود، بلکه شما می توانید با تغییرات شیوه زندگی و درمان های خانگی این درد را کاهش دهید. اگر شما نیاز به دارو برای کنترل این دید دارید، دوز داروی مصرفی را کم و مدت زمان کوتاهی آنها را تحت نظر پزشک مصرف کنید. اگر شما از داروهایی که بدون نسخه پزشک در داورخانه ها فروخته می شوند، برای کاهش علائم این بیماری استفاده می کنید، موارد زیر را مد نظر داشته باشید: – به طور مرتب، فشار خونتان را بررسی کنید. – از نوشیدن الکل اجتناب کنید. – مکمل های گیاهی، تغذیه ای و سایر داروهایی که مصرف می کنید را به پزشکتان بگویید.

آرتریت و تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس برای کاهش درد آرتریت در شانه، زانو و ران به ظاهر مفید است. هنگامی که مقدار کمی بوتاکس به عضله تزریق شود، باعث مسدود کردن انقباض آن عضله می گردد. در مطالعات مختلف نشان داده شده که بوتاکس برای کاهش درد این بیماری موثر است، اما هنوز که هنوزه نمی توان آن را ثابت کرد.

همه چیز درباره آرتریت

تشخیص آرتریت بر اساس تست های خون و رادیولوژی صورت می گیرد. این در حالی است که آرتروز عمدتا ناشی از افزایش سن است و اساسا غضروف ها را دچار می سازد. در این مقاله توضیحاتی مطرح شده است تا شما بتوانید فرق بین این دو بیماری را از هم تشخیص دهید تا در امر درمان دچار مشکل نشوید. این بیماری ، التهاب مفاصل است. این عارضه اغلب با درد، تورم، سفتی و حرارت در مفاصل آسیب دیده همراه است. آرتریت ممکن است با تعدادی از ناراحتی ها و بیماریهایی مثل آسیب دیدگی، عفونت، اختلالات متابولیکی، یک سیستم ایمنی فوق العاده فعال و حتی مشکلات ناشی از وزن اشتباه گرفته شود. به گفته متخصصان؛ در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نوع آرتریت شناخته شده است که شایعترین انواع آنها اوستئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و نقرس هستند. در واقع هر نوع التهاب مفصلی شکلی از این بیماری محسوب می شود. آرتروز اصطلاح دیگری برای عارضه اوستئوآرتریت است که یک بیماری غیرالتهابی در مفاصل است و طی آن غضروف مفاصل تخریب می شود. این بیماری تحلیل برنده در نتیجه آسیب دیدگی، افزایش سن و کشیدگی یا پارگی طولانی مدت غضروف در مفاصل بروز می کند و سبب ایجاد درد و سفتی مفاصل می شود.

آرتریت و آرتروز مفصل

هر مفصلی ممکن است دچار آرتروز شود اما بروز این عارضه بیشتر در مفاصل زانوها، ستون مهره ها و لگن شایع است. اگر احساس درد مفصلی داشتید برای تشخیص صحیح حتما باید به پزشک مراجعه کنید. ارزیابی کامل وضعیت مفاصل شما توسط پزشک ضروری است. درمان آرتریت ممکن است شامل استفاده از داروهای ضد التهابی، ورزش و فیزیوتراپی باشد. در صورت مشورت با پزشک می توانید ضمن به حداقل رساندن درد خود، روال عادی زندگی تان را داشته باشید. بنابراین ارتریت نتیجه یک التهاب است اما آرتروز در واقع یک مشکل فیزیکی و حاصل آسیب دیدگی عضوی است. آرتریت در واقع به بیش از ۱۰۰ نوع مشکل روماتیکی اطلاق می شود که مفاصل، ماهیچه ها، تاندونها و حتی پوست و اعضای داخلی خاصی را تحت تاثیر قرار می دهد. تشخیص آرتریت بر اساس تست های خون و رادیولوژی صورت می گیرد. این در حالی است که آرتروز عمدتا ناشی از افزایش سن است و اساسا غضروف ها را دچار می سازد. این آسیب غضروفی سبب بروز درد، کاهش توان حرکت و کاهش توان ماهیچه ای می شود. اما باید بدانید که فعالیت و ورزش منظم می تواند غضروف ها را تغذیه کند. غضروف در واقع برای جذب مواد غذایی به حرکت نیاز دارد بنابراین تحرک داشتن به حفظ سلامت غضروف مفاصل کمک می کند. اما در مجموع توصیه می شود که پیش از هر خود درمانی با پزشک متخصص مشورت کنید.

خشکی مفاصل

خشکی مفاصل مخصوصا خشکی صبحگاهی از مهمترین عوارض آرتریت روماتوئید می باشد. برای درمان این خشکی پزشک از داروهایی استفاده می کند ولی خود بیمار هم می تواند با رعایت مسائلی این عارضه را کاهش دهد. خشکی مفاصل مشخصه بارز روماتوئید آرتریت است، بیماری مزمنی که شیوع آن در ایران حدود ۴۵۰ هزار نفر می باشد. در این بیماری در نتیجه پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن بافت نرمی که سطح مفاصل را پوشانده و سینوویوم نام دارد، ملتهب می شود. روماتوئید آرتریت یک بیماری سیستمیک است که نه تنها مفاصل را خشک و دردناک می کند بلکه سایر قسمت های بدن مثل ارگان های داخلی را نیز می تواند درگیر کند. با توجه به علائمی چون خشکی مفاصل و درمان زودهنگام بیماری، شما می توانید احساس بهتری داشته و فرآیند پیشرفت بیماری را آرام یا متوقف کرده و تخریب مفاصل را به حداقل برسانید. در اینصورت می توانید به فعالیت های خود ادامه داده و زندگی شاد و بهره مندی داشته باشید.

خشکی مفاصل و درمان غیر دارویی

یک برنامه درمان فیزیکی و ورزش به شما در افزایش تحرک، کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری و قدرت کمک می کند. گرما –از ریق کیسه های آب گرم، تشک برقی، دستگاه های فیزیوتراپی یا چشمه های آب گرم برای مثال- به تسکین خشکی و درد مفال کمک می کند. هیدروتراپی شامل ورزش و تمدد اعصاب در آب گرم می باشد. برای کاهش التهاب مفاصل سرما بهتر عمل می کند. روش های ریلکسیشن به از بین رفتن تنش عضلات، تسکین درد و خشکی مفاصل کمک می کند. درمانگر طب فیزیکی یا فیزیوتراپ می تواند به شما آموزش دهد چطور از بدنتان استفاده کنید بطوریکه بتوانید فشار وارد بر مفاصل اتان را کاهش دهید، مثلا با استفاده از مفاصل قوی تر کارهایتان را انجام دهید تا فشار کمتری بر بدنتان وارد شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.