خواص کاسنی برای مردان در طب اسلامی و مضرات و طریقه مصرف کاسنی
انواع سماق و خواص آن و همه چیز درباره خواص سماق و انواع آن
انواع سماق و خواص آن انواع سماق و خواص آن ؛ همه چیز درباره خواص سماق و انواع آن همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …
مصطکی و بارداری ؛ خواص مصرف مصطکی برای دوران بارداری زنان
مصطکی و بارداری مصطکی و بارداری ؛ خواص مصرف مصطکی برای دوران بارداری زنان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …
خواص زغال اخته برای پوست صورت و وجود آنتی اکسیدان در زغال اخته برای پوست
خواص زغال اخته برای پوست صورت خواص زغال اخته برای پوست صورت ؛ وجود آنتی اکسیدان در زغال اخته برای پوست همگی در سایت فال …
خواص کاسنی
خواص کاسنی ؛ برای مردان در طب اسلامی و مضرات و طریقه مصرف کاسنی همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص کندر ؛ خوراکی در قاعدگی برای کودکان و چربی سوزی و معده و ریه
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با خواص کاسنی
کاسنی معمولی (نام علمی: Cichorium intybus L) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گلستارهایها (Asteraceae) از رده کاسنیها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد میکند. کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمیروید.
کاسنی یکی از انواع گیاه های دارویی است که در دو نوع وحشی و کِشتی در طبیعت وجود دارد و دارای گل هایی با رنگ آبی یا ارغوانی است. کاسنی به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند ترخون ، کنگر ، آرتیشو ، کاهو و بومادران در راسته میناسان دسته بندی می شود.
کاسنی منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است. ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی وجود دارند.
خواص کاسنی در طب سنتی
ریشه کاسنی گرم و خشک است . طبع عرق کاسنی سرد و تر (بلغمی) و (با درجه حرارت ۱) است و برای مقابله با گرمی جات و معتدل کردن طبع گرم بخصوص صفراوی ها به کار می رود. ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) انرژی ۹۶ کیلوژول (۲۳ کیلوکالری) کربوهیدرات ۴٫۷ g قند ۰٫۷ g فیبر خوراکی ۴ g چربی ۰٫۳ g پروتئین ۱٫۷ g . شاهتره و عرق شاتره، مغز فلوس، رازیانه، عسل، سرکه انگبین، شکرسرخ ، شربت بنفشه، هل، سکنجبین و دارچین از مصلحات کاسنی به شمار می روند.
گیاه کاسنی علفی است سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید که از جمله آنها میتوان به ویتامین C، ویتامین E، اسید فولیک، آهن و زینک اشاره کرد. خواص کاسنی بهقدری زیاد است که از آن به عنوان گیاه جادویی یاد میکنند. کمک به کاهش وزن، جلوگیری از بیماری های گوارشی، غلبه بر اضطراب و کاهش خطر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی از فواید کاسنی هستند.
کاسنی برطرفکننده گیر و سده، نرمکننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرفکننده تبها، تصفیه و پاککننده خون، و رفعکننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء. برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است. برای تهیه ماسک زیبائی از کاسنی، کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک میکند و عرقپوست را زیاد میکند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.
برگها، جوانهها و ریشهی کاسنی فواید بسیاری دارند و در بسیاری از فرهنگها، از برگ کاسنی مانند اسفناج استفاده میکنند. میتوان با پودرکردن ریشه کاسنی از آن بهعنوان جایگزینی برای قهوه استفاده کرد. صدها سال است که از کاسنی بهعنوان یک درمان گیاهی برای بیماریهای مختلف استفاده شده و این کاربردها تا امروز نیز ادامه یافته است.
کاسنی خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام میسازد، بنابراین استرس و تأثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین میبرد. عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامشبخشی به خواب راحت کمک میکند و از بسیاری از قرصهای خوابآور مرسوم سالمتر است. کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عدم توازن هورمونها، مرض بیخوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل میدهد.
ابنسینا، در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است که کاسنی برطرف کننده تشنگی مفرط، مدر صفرا، تببر، مؤثر در درمان دیفتری، تصفیه کننده خون و برای درمان بیماریهای پوستی مفید است. امروزه نیز از خواص کاسنی، برای مداوای بیماریهای مختلف استفاده میشود و کشت آن در برخی مناطق رایج شده است.
کاسنی منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی است. از جملهی آنها میتوان به روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم اشاره کرد. همچنین ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین سی، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی یافت میشوند. فواید کاسنی برای بدن از همین مواد مغذی موجود در آن سرچشمه میگیرد.
کاسنی کاملاً سرد است، و تقویتکننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویتکننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاککننده مجرای ادرار و کلیهها است. آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیهها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرفکننده تبهای کهنه و تقویتکننده معده همراه با گل قند درمانکننده تبهای جزئی مداوم است. کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.
یکی از فواید کاسنی کمک به گوارش است. زیرا حاوی «اینولین» بوده که یک پری بیوتیک قوی است. پری بیوتیکها دستهای از باکتریهای مفید برای بدن هستند. از اینولین برای مبارزه با برخی ناراحتیها و مشکلات روده و گوارش مانند ریفلاکس معده، سوءِهاضمه و سوزش معده استفاده میشود. زیرا اینولین میزان اسید را در دستگاههای بدن کاهش میدهد.
ضماد آن برطرفکننده ورمهای گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است. تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمانکننده سرطان زخم دار است. کاسنی دوست کبد است و کمکننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت میباشد. هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شرع آنژین و بیماریهای حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد نمود.
کاسنی سرشار از فِنُلهای گیاهی است که خاصیت ضدلختگی و ضدآریتمی در بدن دارند. این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و براساس مطالعات مصرف قهوه و دمنوش کاسنی بهجای قهوههای معمولی میتواند بهطور چشمگیری به تعادل خون و پلاسما در بدن کمک بکند و درنتیجه خطر بروز بیماری های قلبی-عروقی را کاهش بدهد.
کاسنی بهطور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته میشد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی بهطور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی میباشد که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی – استخوانی میشود. در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارشها حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از دردهای مفصلی-استخوانی رنج میبردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و بهطور قابل ملاحظهای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموماً برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دارد، دردهای ماهیچهای و درد مفاصل میتوان مصرف نمود.
از کاسنی بهطور سنتی بهعنوان درمانی برای التهاب مفاصل استفاده میشده است. مطالعات نیز نشان میدهند که کاسنی خاصیت ضد التهابی دارد و درنتیجه میتواند باعث کاهش درد بیماریهایی مانند التهاب مفصل بشود.
تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرفکننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماریهای کبدی و سردرد است. تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفعکننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریککننده اشتها میباشد. تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی میتواند بشود. مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنیها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است.
کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی میکنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینهای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک میکند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم میشود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است.
کاسنی منبع خوبی از اُلیگوفروکتوز و اینولین بوده که خودشان شکلی از فیبر هستند. اینها با کمک به کاهش وزن میتوانند به داشتن وزن ایده آل شما کمک بکنند. هردوی اینها در تنظیم هورمون «گرلین» مؤثرند. این هورمون اسید آمینهای است که با احساس گرسنگی در ارتباط است. کاسنی با کاهش میزان گرلین، باعث جلوگیری از پرخوری میشود و کمک میکند فرد زودتر احساس سیری بکند و در نتیجه وزنش کاهش یابد.
خواص کاسنی برای مردان
از جمله خواص عرق کاسنی, افزایش میل جنسی مردان است. از آن جایی که کبد می تواند هورمون ها را بررسی و متعادل کند, در تنظیم قدرت باروری نطفه و تقسیم کروموزومهای نر و ماده بسیار موثر است. از این رو مصرف عرق کاسنی در مردان, موجب افزایش حجم اسپرم می شود و این مسئله تاثیر به سزایی در باروری دارد.
کاسنی افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان است . «کاسنی بخورید، زیرا آب مرد را زیاد می کند، فرزند را زیاد می کند، گرم و نرم است و احتمال پسر بودن را افزایش می دهد.» (امام صادق(علیه السلام))
خواص کاسنی برای زنان
از فواید و خواص عرق کاسنی برای زنان, بهبود عملکرد رحم می باشد. این مسئله باعث می شود رحم وظیفه خود را بهتر انجام دهد. یکی از مسائل مورد توجه افراد و به ویژه زنان, تناسب اندام و کنترل وزن است. از آن جایی که عرق کاسنی سرشار از فیبرهاست, می تواند در کنترل و حتی کاهش وزن موثر باشد. بنابراین به افرادی که قصد کاهش وزن دارند, توصیه می شود عرق کاسنی را در رژیم لاغری خود قرار دهند.
در واقع عرق کاسنی موجب افزایش میل سیری می شود. توجه شود که زیاده روی در مصرف عرق کاسنی ممکن است برای سلامتی خطرناک باشد. یکی از مهمترین این خطرات, افزایش احتمال زایمان زودرس در زنان باردار است. همچنین مصرف بیش از حد کاسنی در اوایل بارداری, خطر سقط جنین را افزایش می دهد. بنابراین به زنان به ویژه زنان باردار توصیه می شود از عرق کاسنی به طور محدود استفاده نمایند.
خواص کاسنی برای پوست و جوش
یکی از خاصیت های مهم کاسنی برای پوست صورت این است که باعث پاکسازی پوست از جوش و آکنه می شود. کاسنی به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان التهابات شایع پوستی مانند جوش صورت و آکنه بسیار مفید است.
برای تهیه ماسک ضد جوش و آکنه کاسنی ابتدا گیاه کاسنی را به گوشتکوب خوب بکوبید سپس آب آنرا جدا کنید و به سفیده یک تخم مرغ مخلوط کنید. مواد ماسک را به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند سپس از ماسک استفاده کنید.
طریقه استفاده از ماسک کاسنی به این صورت است که ماسک را روی پوست صورت و گردن خود بمالید سپس به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا ماسک خشک شود سپس آنرا با آب ولرم بشویید. این ماسک برای شادابی و زیبایی پوست هم مفید است.
خواص کاسنی برای کبد
چای و دمنوش کاسنی سرشار از آنتی اکسیدان ها است که توانایی مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد در بدن را دارا می باشد. این خاصیت کاسنی می تواند محافظ کبد در برابر سموم باشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
خواص کاسنی برای لاغری
کاسنی دارای اینولین و الیگو فروکتز است این مواد نقش مهمی در کاهش وزن دارد. غلظت اینولینی که در کاسنی وجود دارد از سایر گیاهان بیشتر است. اینولین یک مهارکننده اشتها بسیار قوی می باشد. همچنین به دلیل وجود مقادیر کم قند و کالری در گیاه کاسنی مصرف آن باعث کاهش میل به غذا می شود و برای افرادی که اضافه وزن دارند یک ماده مغذی و در عین حال کم کالری محسوب می شود.
خواص کاسنی برای معده و دستگاه گوارش
یکی از فواید کاسنی کمک به گوارش است. زیرا حاوی «اینولین» بوده که یک پری بیوتیک قوی است. پری بیوتیکها دستهای از باکتریهای مفید برای بدن هستند. از اینولین برای مبارزه با برخی ناراحتیها و مشکلات روده و گوارش مانند ریفلاکس معده، سوءِهاضمه و سوزش معده استفاده میشود. زیرا اینولین میزان اسید را در دستگاههای بدن کاهش میدهد.
خواص کاسنی برای کلیه
عصارهی ریشهی کاسنی مُدر است و میتواند حجم ادرار را افزایش بدهد. ادرار منظم میتواند سموم انباشته در کبد و کلیهها را از بدن دفع بکند. درنتیجه میتواند از بروز مشکلات و بیماریهای ناشی از باقیماندن سموم در بدن جلوگیری بکند. همچنین ادرار منظم میتواند مقدار اضافی آب و حتی چربی را نیز از بدن دفع بکند. زیرا ۴٪ از ادرار را چربی تهنشینشده تشکیل میدهد که در صورت عدمدفع، در بدن ذخیره میشود.
خواص کاسنی در روایات و طب اسلامی
درباره کاسنی روایات زیادی وارد شده است که اکنون به چند مورد آنها اشاره می کنم: «از کاسنی استفاده کنید، زیرا از بهشت آمده است». (حضرت امیر علیه السلام) «بر شما باد خوردن کاسنی، زیرا اموال و فرزندان را زیاد می کند. کسی که دوست دارد اموال و فرزندانش زیاد شود، زیاد و مداوم کاسنی بخورد» (امام رضا علیه السلام) «کسی که کاسنی بخورد، در آن روز و در آن شب از کل بیماری ها ایمن خواهد بود.» (امام صادق علیه السلام)
«کاسنی، درمان هزار درد و بیماری است. هیچ بیماری در درون انسان نیست، مگر اینکه کاسنی آن را سرکوب می کند». (امام رضا علیه السلام) «[جواهری می گوید:] وارد بر امام سجاد (علیه السلام) شدم، در همان بیماری که امام (علیه السلام) از دنیا رفتند، برای امام (علیه السلام) غذا آوردند که در آن نان و سبزی بود. امام (علیه السلام) فرمود: نان و کاسنی بخور. گفتم که غذا خورده ام، امام فرمود: این کاسنی است ها! به امام (علیه السلام) عرض کردم مگر کاسنی چه خاصیتی دارد؟ امام (علیه السلام) فرمود: برگی از کاسنی نیست، مگر اینکه روی آن قطره ای از بهشت است، کاسنی درمانی از هر درد و بیماری است».
«کاسنی بخورید، زیرا آب مرد را زیاد می کند، فرزند را زیاد می کند، گرم و نرم است و احتمال پسر بودن را افزایش می دهد.» «برتری کاسنی بر دیگر سبزیجات، مانند برتری ما بر دیگر مردمان است». (امام صادق(علیه السلام))
خواص کاسنی در بارداری و شیردهی
کاسنی، یکی از بهترین درمان های نازایی است. کسانی که می خواهند فرزندانشان زیاد شود، شبی یک قاشق که معادل ۷ برگ می باشد، بخورند. مادران بارداری که خواهان فرزند زیبا هستند به این نکته توجه داشته باشند که یکی از راه های زیبا شدن فرزند، پاک سازی کبد و خون مادر در دوران بارداری است. وقتی کبد و خون مادر باردار از مواد زائد و سمی پاک شود، تاثیر فوق العاده ای بر روی زیبایی جنین دارد. کاسنی و مصرف عرق کاسنی در طول دوران بارداری می تواند با پاک سازی کبد و تصفیه خون ، نقش مهم در زیبایی کودک ایفا نماید.
در دو ماه آخر بارداری روزانه مقدار بسیار کمی عرق کاسنی را میل کنید. نگاهی کلی به فوائد و مضرات مصرف عرق کاسنی در بارداری نشان می دهد که در مصرف این گیاه دارویی نیز مانند هر ماده غذایی دیگر باید اصل اعتدال در مصرف را رعایت کرد. همچنین با رعایت توصیه های پزشک خود می توانید از ایجاد هر گونه عوارض احتمالی در این دوران که باعث به خطر افتادن سلامت خود و جنینتان می شود پیشگیری کنید.
اگرچه میتوان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خونریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان میدهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع میباشد زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل میشود.
خواص کاسنی در تعیین جنسیت و پسر دار شدن
«کاسنی بخورید، زیرا آب مرد را زیاد می کند، فرزند را زیاد می کند، گرم و نرم است و احتمال پسر بودن را افزایش می دهد.» (امام صادق(علیه السلام) از روایات استفاده می شود که اگر والدین می خواهند فرزندشان پسر باشد، باید مرد زیاد کاسنی بخورد تا شهوت مرد بر شهوت زن غلبه کند و فرزند پسر شود.
و اگر والدین دختر می خواهند، بایستی زن زیاد ان را بخورد تا شهوت زن بر شهوت مرد غلبه کند و فرزند دختر شود. * اینکه روایت می فرماید، خوردن ان احتمال فرزند پسر را افزایش می دهد، قرینه ای بر این است که مزاج ان، گرم است.
خواص کاسنی و شاتره
عرق کاسنی و شاتره می توانند با تقویت کبد و پاکسازی کبد باعث روشن شدن رنگ پوست شوند و بیماری های مزمن پوستی به خصوص اگزما را درمان کنند.تاثیر عرق شاتره و کاسنی برای جوش صورت : جوش را درمان، و پوست را پاکسازی میکند و در نتیجه باعث زیبایی و درخشندگی پوست میشود. درمان بثورات پوستی (دانهها و جوشهای پوستی که خارش دارند). درمان جوش و آکنه و همچنین از بین بردن لک ناشی از آن و ایجاد یک پوست شفاف، صاف و زیبا.
مخلوط عرق کاسنی و شاتره برای کبد خواص زیادی دارد و می تواند به سم زدایی کبد و درمان کبد چرب کمک زیادی کند، همچنین این ترکیب باعث دفع صفرا از بدن می شود. عرق کاسنی و شاتره به طور جداگانه هر کدام خواص زیادی برای بدن دارند و زمانی که این دو عرق با هم ترکیب می شوند می تواند تاثیر زیادی در بدن داشته باشند. عرق شاتره و کاسنی می توانند سموم کبد را دفع کنند و به درمان التهاب معده و مجاری ادراری کمک زیادی کنند.
عرق کاسنی طبع سرد دارد و مصرف زیاد ان می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، با اضافه کردن عرق شاتره به عرق کاسنی باعث خنثی شدن عوارض کاسنی می شود. این ترکیب برای کبد، بخصوص برای کبد چرب بسیار مفید است و مصرف یک استکان از این عرق نیم ساعت قبل از غذا باعث پاکسازی کبد می شود.
خواص کاسنی و عسل
سه قاشق غذا خوری از آب کاسنی له شده را با ۲ قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و خوب بهم بزنید سپس روزی سه بار (صبح، ظهر، عصر) کمی از آن را به پوست بمالید و خوب ماساژ دهید تا پوست شما شفاف شود. صرف پودر ریشه خشک آن همراه با عسل برای درمان برونشیت حاد مفید است.
ترکیب سرکه انجبین ،سرکه سیب ،یک قاشق عسل طبیعی و عرق کاسنی به همراه کاهو باعث کاهش وزن و دفع چربی های بدن می شود و با مصرف روزانه آن حالت رخوت و سستی از بین می رود.
خواص کاسنی و خاکشیر
برای تهیه این نوشیدنی که بسیار برای جوش صورت مفید است. شما میبایست دو قاشق غذاخوری خاکشیر را با یک استکان عرق کاسنی ترکیب کنیم اگر در صورت در دسترس بودن عرق شاتره میتوان مقداری عرق شاتره نیز به آن اضافه کنید.برای از بین بردن جوشهای صورت به شما توصیه میکنیم در طول و سه الی چهار هفته روزانه این نوشیدنی را مصرف کنید تا تغییرات ناشی از مصرف آن را کاملا مشاهده کنید.
خواص کاسنی و ماست
برای از بین بردن جای جوش با کاسنی، یک قاشق مربا خوری از پودر برگ این گیاه را مقداری در آب بجوشانید و پس از صاف کردن، آب غلیظ آن را با ۲ قاشق سوپخوری ماست مخلوط کرده و بر روی محل جوشها بمالید. پس از ۱۵ دقیقه میتوانید این ماسک از صورتتان بشویید.
خواص کاسنی و عرق کاسنی
از فواید و خواص عرق کاسنی برای زنان, بهبود عملکرد رحم می باشد. از جمله خواص عرق کاسنی, افزایش میل جنسی مردان است. کاسنی و مصرف عرق کاسنی در طول دوران بارداری می تواند با پاک سازی کبد و تصفیه خون ، نقش مهم در زیبایی کودک ایفا نماید. در دو ماه آخر بارداری روزانه مقدار بسیار کمی عرق کاسنی را میل کنید. نگاهی کلی به فوائد و مضرات مصرف عرق کاسنی در بارداری نشان می دهد که در مصرف این گیاه دارویی نیز مانند هر ماده غذایی دیگر باید اصل اعتدال در مصرف را رعایت کرد. همچنین با رعایت توصیه های پزشک خود می توانید از ایجاد هر گونه عوارض احتمالی در این دوران که باعث به خطر افتادن سلامت خود و جنینتان می شود پیشگیری کنید.
خواص کاسنی و دیابت
کاسنی دوست کبد است و کمکننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت میباشد.
کاسنی برای سهره
کاسنی سرشار از ویتامین سی بوده و یک سم زدای قوی ست بهترین دانه جهت تصفیه و پاکسازی کبد و کلیه می باشد و بهترین دارو برای مشکلات کبدیه که تا دو هفته یک انگشتی در اختیار پرنده قرار می گیره یا عرق کاسنی رو می شه به آبش اضافه کرد ضمنا در طب سنتی جهت تقویت قلب هم اشاره شده و برای اون دسته از دوستانی که بدنبال جفت زدن پرنده هستند بگم که کاسنی نطفه ساز خوبیه
کاسنی برای زردی نوزاد
یکی از خواص کاسنی ، درمان زردی و یرقان در نوزادان است . با تقویت معده اشتها آور خوبی برای کودکان است .
کاسنی و فشار خون
کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است. ریشه کاسنی دارای ماده اینولین است. این ماده می تواند سطوح کلسترول خون را کاهش دهد و همچنین ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد و باعث تنظیم فشار خون می شود.مصرف طولانی مدت فرآوردههای کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا میشود.
فواید کاسنی زرد
کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام بردهاند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی. یکی از مهم ترین خواص و فواید درمانی کاسنی زرد درمان ورم های سرطانی می باشد. به همین منظور گیاه کاسنی زرد را خیس نموده و به عنوان ضماد(کمپرس گرم) روی ورم های سرطانی پستان گذاشته شود. تقویت بینایی: به منظور تقویت بینایی و درخشان کردن سفیدی چشم شیرابه های آن به چشم مالیده شود. درمان باد سرخ: بیماری باد سرخ که یک نوع عفونت پوستی می باشد با استفاده از مصرف گیاه کاسنی زرد بهبود می یابد. به همین منظور گیاه را با آرد جو ترکیب نموده و به عنوان ضماد استفاده گردد.
خواص کاسنی برای سرطان
پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص کاسنی است. مصرف عصارهی کاسنی میتواند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری بکند. گزارشهای اولیه نشان میدهد که این امر بهخاطر وجود فروکتانها در کاسنی است که خاصیت ضدتوموری و آنتی اکسیدانی دارند.
پلی فنول ها و فیتوکمیکالهای (یا همان مواد شیمیایی گیاهی، ترکیبات شیمیاییای هستند که بهطور طبیعی در گیاهان ساخته میشوند و بیشتر اثرات پزشکی دارند تا تغذیهای) موجود در کاسنی تأثیر مثبتی در پیشگیری از سرطانهای مختلف مانند سرطان پستان و سرطان روده بزرگ دارد.
طریقه مصرف کاسنی
نحوه مصرف برگ کاسنی : به اندازه یک قاشق مرباخوری قبل از خواب میل کنید. میتوانید آن را پودر کنید.هر بار ۱۰ تا ۱۵ گرم از برگ کاسنی را با ۳۰۰ سی سی آب دم کرده یا بجوشانید و روزی چند استکان از آن را میل نمائید. از مصرف بیش از حد برگ کاسنی در بارداری یا شیردهی خودداری کنید.کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.
بیشتر بخوانید : خواص لبو ؛ در طب سنتی و بارداری برای یبوست و کودکان و کرونا و کبد و ورزشکاران
کاسنی برای درمان بی خوابی
کاسنی می تواند باعث رفع حالت اضطراب و بی خوابی شود. لاکتوسین یکی از مواد موجود در کاسنی می باشد که دارای خاصیت آرامش بخشی است و به ویژه برای درمان اختلالات خواب کمک کننده است.
خواص کاسنی برای تقویت استخوان ها
افرادی که ارای بیماری آتریت هستند می توانند از کاسنی به عنوان یک داروی ضد التهاب استفاده کنند تا از تخریب بیشتر مفصل جلوگیری کند و درد را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید : خواص شنبلیله ؛ و ماست در طب اسلامی برای چاقی و مو و لاغری
استفاده ازچای کاسنی باعث افزایش جذب کلسیم می شود و تراکم معدنی استخوان بدن را افزایش می دهد.
عصاره ریشه کاسنی می توند آنزیم هایی که در بدن عامل ایجاد کننده التهاب هستند را از بین ببرد و درد مفاصل را کاهش می دهد.
کاسنی برای کاهش خطر بیماری های قلبی
ریشه کاسنی دارای ماده اینولین است. این ماده می تواند سطوح کلسترول خون را کاهش دهد و همچنین ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد و باعث تنظیم فشار خون می شود.
خواص کاسنی برای دفع انگل
گیاه کاسنی دارای خاصیت ضدانگلی است ودر ریشه آن نیز روغن های خاصی وجود دارد که باعث از بین رفتن انگل ها و کرم های مضر در بدن می شوند.
کاسنی برای سلامت روده ها
کاسنی رشد پروبیوتیک ها را در سیستم گوارشی افزایش می دهد در نتیجه جذب کلسیم در این حالت افزایش پیدا می کند.
بیشتر بخوانید : خواص شکر قهوه ای ؛ در طب سنتی برای پوست و دیابت و نوزاد
همچنین کاسنی باعث می شود تولید و تکثیر باکتری های مضر در روده کاهش پیدا کند.
کاسنی برای درمان یبوست
اینولین که از ترکیبات موجو درکاسنی است می تواند به درمان یبوست خصوصا یبوست در سالمندان کمک کند. اگر کاسنی را به صورت منظم و مداوم استفاده نمایید می تواند باعث بهبود هضم و کاهش مشکلات گوارشی شود و یبوست را به طور کامل برطرف کند.
خواص کاسنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
کاسنی بدون شک دارای خاصیت ضدباکتریایی می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و ترکیبات فنولی به آن خاصی آنتی اکسیدان می دهد در نتیجه می تواند برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان سینه و روده عالی باشد.
خواص ضد التهابی
کاسنی یک منبع سرشار از پلی فنول است، پلی فنول ها در برطرف کردن التهاب بدن بسیار موثر هستند.
بیشتر بخوانید : خواص شیرین بیان ؛ و نحوه مصرف عصاره شیرین بیان برای معده و کبد و چاقی
التهاب هم همیشه از عوامل اصلی اکثر بیماری ها می باشد که مصف کاسنی در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری مفید است.
مضرات کاسنی
مصرف عرق کاسنی برای قلب و کبد و کلیه مفید است مگر استفاده بیش از حد. برای استفاده نوزادان هم توجه کنید که حساسیت نشان ندهند.شواهدی مبنی بر مضرات کاسنی برای مردان وجود ندارد. مصرف بلند مدت کاسنی باعث تخریب شبکیه چشم می شود. توصیه میشود قبل از افزودن چیزهای جدید به رژیم غذاییتان با پزشک مشورت بکنید. درنهایت اگر از سنگ کیسه صفرا رنج میبرید، مصرف زیاد کاسنی میتواند وضعیتتان را بدتر بکند. بنابراین اگر در گذشته نیز سنگ کیسهی صفرا داشتهاید، قبل از مصرف کاسنی با پزشک مشورت بکنید.
مصرف کاسنی می تواند حالت قاعدگی در خانم ها ایجاد کند، از این رو مصرف آن برای زنان باردار بسیار مضر است و احتمال سقط جنین را بالا می برد. اگرچه میتوان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خونریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان میدهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع میباشد زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل میشود.
مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن می شود. کاسنی مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند. تخم کاسنی بدمزه و قیآور است. خنثیکننده ناراحتیهای کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو میباشد. مصرف بلندمدت فرآوردههای کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه میشود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآوردههای کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا میشود.مصرف مقدار عادی و دارویی شاه تره دارای عوارض جانبی نیست ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ شود.