; خواص لبو در طب سنتی و بارداری برای یبوست و کودکان و کرونا و کبد و ورزشکاران
خواص ارده شیره در صبحانه ؛ ارده شیره یک ماده غذایی کامل و مقوی برای صبحانه

خواص ارده شیره در صبحانه ؛ ارده شیره یک ماده غذایی کامل و مقوی برای صبحانه

خواص ارده شیره در صبحانه خواص ارده شیره در صبحانه ؛ ارده شیره یک ماده غذایی کامل و مقوی برای صبحانه همگی در سایت فال …

خردل در طب سنتی و ایا مصرف خردل از نظر طب سنتی برای بدن مفیده

خردل در طب سنتی و ایا مصرف خردل از نظر طب سنتی برای بدن مفیده

خردل در طب سنتی خردل در طب سنتی ؛ ایا مصرف خردل از نظر طب سنتی برای بدن مفیده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …

ماش در دوران بارداری و ایا ماش برای جلو گیری از تهوع زنان باردار مفیده

ماش در دوران بارداری و ایا ماش برای جلو گیری از تهوع زنان باردار مفیده

ماش در دوران بارداری ماش در دوران بارداری ؛ ایا ماش برای جلو گیری از تهوع زنان باردار مفیده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم …

خواص لبو

خواص لبو ؛ در طب سنتی و بارداری برای یبوست و کودکان و کرونا و کبد و ورزشکاران

خواص لبو ؛ در طب سنتی و بارداری برای یبوست و کودکان و کرونا و کبد و ورزشکاران همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص لوبیا سفید ؛ در بارداری و طب سنتی برای لاغری و کودکان و مضرات لوبیا سفید

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با لبو

لبو که همان پخته شده چغندر قرمز است یکی از سبزیجات ریشه ای است که مانند گیاهان

شناخته شده ای مثل اسفناج در خانواده اسفناجیان دسته بندی می شود.

از چغندر قرمز بیشتر در صنایع غذایی برای رنگ دهی و طعم دهی به مواد غذایی استفاده می شود.

چغندر قرمز، چگندر یا لبو یکی از سبزیجات خوشمزه از خانواده اسفناجیان است که با ریشه ی غده‌ ای و برگ‌ های درشت و پهن شناخته می شود.

امروزه چغندر به رنگ های قرمز، چغندر طلایی و چغندر سفید در طبیعت یافت می شود که می توان آن ها را به صورت خام و پخته استفاده کرد.

طبع لبو معتدل است. چغندر قرمز یا لبو از همان خانواده چغندر قند هستند

با این تفاوت که چغندر قند سفید رنگ بوده و معمولا برای تولید قند استفاده می شود.

لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین،

منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند.

بیشتر بخوانید : خواص لوبیا چیتی ؛ در لاغری و طب سنتی و بدنسازی برای دیابت و چاقی

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات لبو را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص لبو و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

لبو برای درمان کم خونی

آهن موجود در لبو از کم‌خونی پیشگیری کرده و سلول‌های قرمز خون را بازسازی می‌کند. ویتامین سی موجود در این سبزیجات باعث جذب بهتر آهن می شود.

خواص ضد سرطان

لبو دارای رنگدانه‌ای به نام به بتیسیانین است که از رشد سلول‌های سرطانی به ویژه سرطان ریه، پوست و کولون جلوگیری می کند.

بتاکاروتن طبیعی موجود در لبو خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش داده و پودر چغندر قرمز خاصیت ضد توموری دارد.

لبو برای سلامت قلب

بتائین از التهاب‌های مزمن در بیماری‌های قلبی پیشگیری کرده و هموسیستئین را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید : خواص شیرین بیان ؛ و نحوه مصرف عصاره شیرین بیان برای معده و کبد و چاقی

هموسیستئین از عوامل بروز مشکلات قلبی همچون حملات قلبی و سکته مغزی می باشد.

لبو سرشار از فیبر بوده که با افزایش کلسترول خوب خون و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید باعث کاهش بیماری‌های قلبی مانند آترواسکلروز می‌شود.

خواص لبو برای کاهش فشار خون

لبو دارای نیترات فراوان است که در بدن انسان به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود

که این امر باعث آرامش و رقیق کردن رگ‌های خونی شده و فشار خون را کاهش می‌دهد.

مصرف روزانه یک لیوان آب لبو برای افراد مبتلا به فشارخون مؤثر است.

لبو برای قوای جنسی مردان

لبو از زمان‌های قدیم به‌‌عنوان تقویت‌کننده میل جنسی استفاده می‌شده‌است.

لبو با افزایش تولید هورمون‌های جنسی باروری و بهبود تحرک اسپرم‌ها را شامل می شود.

خواص لبو برای کاهش وزن و لاغری

در چغندر قرمز منیزیم و پتاسیم به‌وفور یافت می‌شود که به سم‌زدایی بدن کمک کرده

و با دفع مایعات اضافی بدن از نفخ و اضافه وزن جلوگیری کرده و به متابولیسم بدن کمک می‌کند.

بد نیست بدانید که شما با نوشیدن آب لبو می‌توانید به کاهش وزن خود کمک کنید.

لبو مملو از فیبر است و به مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارد.

ضمن اینکه قند آن هم طبیعی است. آب لبو را جایگزین نوشیدنی‌های شیرین کنید تا به کنترل قند خون و لاغری خود کمک کنید.

فراموش نکنید که اضافه وزن رابطه مستقیمی با ابتلا به فشارخون بالا و کبد چرب دارد.

لبو برای معده

فیبر موجود در این سبزی باعث کاهش اشتها می شود. از زمان‌های قدیم از چغندر

به‌‌عنوان یک داروی گیاهی برای درمان اختلالات گوارشی مانند یبوست استفاده می‌شده است.

بیشتر بخوانید : خواص شکر قهوه ای ؛ در طب سنتی برای پوست و دیابت و نوزاد

در لبو فیبر و آنتی‌اکسیدان به‌وفور یافت می‌شود که باعث سم‌زدایی بدن شده و برای هضم و گوارش بسیار مفید است.

خواص لبو برای درمان کبد چرب

چغندر قرمز به دلیل داشتن ویتامین، کلسیم، آهن، آنتی اکسیدان و بتائین می‌تواند برای حفظ سلامت کبد بسیار مفید باشد.

لبو باعث رقیق شدن صفرا شده و جریان صفرا در کبد و روده کوچک را بهبود می‌بخشد.

بتائین موجود در این سبزیجات برای کبد بسیار مفید است و پکتین به سم‌زدایی کبد کمک کرده

و می‌تواند اثر مثبتی بر روی سلامت کبد داشته باشد. چغندر دارای مس و روی بود

که هر دو از کبد در برابر آسیب استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

لبو در دوران بارداری

لبو دارای فولات بوده که از ویتامین‌های حیاتی برای زنان باردار می باشد. فولات به رشد

و تکامل ستون فقرات کمک کرده و خطر بروز نقص زایمان مانند نقص لوله عصبی را کاهش می دهد.

اسید فولیک موجود در لبو برای زنان باردار بسیار مفید می باشد،

همچنین لبو باعث افزایش انرژی در دوران بارداری و بهبود خلق و خو در زنان باردار می شود.

یک پژوهش روی احتمال مفید بودن لبو برای زنان باردار، به‌ویژه به علت وجود نیترات در آن، متمرکز بود. البته هنوز پژوهش بیش‌تری لازم است.

هم‌چنین لبو سرشار از فولیک اسید است. این دلیل بسیار خوبی است که مادران باردار آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

فولیک اسید به پیشگیری از نارسایی‌های لوله‌ی عصبی در نوزاد کمک می‌کند.

خواص لبو برای سلامت مغز

نیترات موجود در چغندر باعث اکسیژن‌رسانی بهتر به سمت مغز شده و باعث کاهش زوال عقل می‌شود.

بیشتر بخوانید : خواص شنبلیله ؛ و ماست در طب اسلامی برای چاقی و مو و لاغری

در دوران پیری به دلیل کاهش جریان خون به مغز توانایی‌های شناختی مغز کاهش پیدا کرده و لبو می‌تواند از این عارضه پیشگیری کند.

خواص لبو در طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع لبو معتدل است.

هر ۱۰۰ گرم لبو پخته شده حاوی ۴۴ کالری می باشد.

آب چغندر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.

لبو در واقع شامل تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی

مانند ویتامین B و C، پروتئین و فسفر است که برای تقویت و افزایش رشد مو مفید هستند.

بتالین و آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای سم زدایی و پاک سازی کبد مفید بوده و به درمان خانگی کبد چرب کمک می کند.

فولات موجود در لبو برای جلوگیری از نقص مادرزادی قلب و مشکلات دیگر مانند نقص لوله های عصبی در جنین مفید می باشد..

لبو در نوزادان و کوکان خطر ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی را کاهش می دهد.

لبو هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

لبو اختلالات کبدی مانند زردی و هپاتیت را در نوزادان و کودکان درمان می کند.

لبو گردش خون در مغز را افزایش داده و باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود.

لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام اسید آلفا لیپوئیک است که می تواند

سطح گلوکز خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.

آب چغندر با افزایش جریان خون به آلت تناسلی مردان برای درمان اختلالات نعوظ و افزایش عملکرد جنسی مردان مفید می باشد.

همچنین مصرف چغندر قند سطح هورمون تستوسترون را در مردان افزایش می دهد.

لبو دارای بتینین و ویتامین C است که دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.

لبو غنی از فیبر است که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها در افراد شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

محققان بر این باورند که مقادیر بالای نیترات موجود در آب چغندر قرمز باعث کاهش فشار خون بالا شده

و با بهبود جریان خون در رگ های خونی به درمان بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.

آب چغندر اکسیژن رسانی به عضلات در ورزشکاران را حین تمرینات بدنسازی بهبود بخشیده

و نیتروژن بالای آن تحمل تمرینات طولانی مدت ورزشی را بهبود می بخشد.

ویتامین C و آهن موجود در لبو باعث افزایش تولید هموگلوبین شده و در نتیجه به درمان کم خونی یا آنمی کمک می کند.

خواص لبو برای پوست

آب چغندر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

هر روز صورت خود را با ترکیب آب چغندر و سرکه بشویید تا آکنه و جوش صورت و جای جوش را درمان کند.

لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.

خواص لبو برای کرونا

هرچه سیستم ایمنی شما قوی‌تر باشد، توانایی بیشتری برای مقابله با انواع ویروس‌ها را خواهد داشت.

تاثیر ویتامین سی و دی در تقویت ایمنی بدن مشخص شده

و شما می‌توانید با مصرف انواع آبمیوه‌های طبیعی و سالم، آن‌ها را دریافت کنید.

آب لبو منبع غنی از ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان است.

این دو ماده مغذی نقش مهمی در تقویت ایمنی و مقابله با انواع باکتری‌ها

و ویروس‌ها دارند. آنتی‌اکسیدان از آسیب و تخریب سلول‌های بدن پیشگیری می‌کند.

خواص لبو برای سرماخوردگی

لبو دارای بتینین و ویتامین C است که دارای خواص ضد التهابی

و ضدعفونی کننده بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.

لبو دارای بتینین و ویتامین C است که دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده بوده

و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.

خواص لبو برای کودکان و نوزادان

لبو در نوزادان و کوکان خطر ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی را کاهش می دهد.

لبو هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

لبو اختلالات کبدی مانند زردی و هپاتیت را در نوزادان و کودکان درمان می کند.

لبو گردش خون در مغز را افزایش داده و باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود.

خواص لبو برای یبوست

لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.

لبو پاک کننده عالی است و می‌تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.

لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است. لبو برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.

خواص لبو برای پرندگان

توجه شود که وقتی سبزی های خانواده اسفناج یا چغندر را می دهید خیلی مصرف نکنند.

در پرندگان ماده در حال تخمگذاری و یا در حال پرورش جوجه بهتر است مقدار اندکی از این سبزی ها مصرف شود

زیرا دارای مقادیری اسید اگزالیک است که با کلسیم موجود در غذای پرندگان باند و ترکیب شده و از هضم آن جلوگیری می کنند

و در نتیجه کلسیم کافی برای توسعه استخوان و یا پوسته تخم در دسترس آنها باقی نمی ماند.

بعد از دادن میوه و سبزی بعد از چند ساعت اضافات احتمالی از قفس جمع آوری شود.

زیرا مخصوصا در فصول گرم خیلی زود فاسد و منبع میکروب و باعث بروز بیماری های انگلی و باکتریایی می شود.

خواص لبو برای مو

لبو در واقع شامل تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B و C،

پروتئین و فسفر است که برای تقویت و افزایش رشد مو مفید هستند.

اغلب، کمبود پتاسیم رابطه مستقیمی با ریزش مو دارد.

پتاسیم ماده مغذی است که برای رشد مو بسیار مهم می باشد و در آب لبو وجود دارد.

خواص لبو در شیردهی

لبو دارای خواص فراوانی است که برای مادر و نوزاد مفید است.

برای احتیاط هم که شده حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

خواص لبو در دیابت

لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام اسید آلفا لیپوئیک است

که می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.

آب چغندر دارای اسید آلفا لیپوئیک است که سطح گلوکز خون را کاهش داده

و حساسیت به انسولین را در افراد دیابتی بهبود می بخشد.

خواص لبو و شلغم

شلغم یکی از پاک‌کننده‌ها و سازنده‌های خون بوده و چنان که گفته شد،

املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان می‌شود.

‏هر فنجان شلغم له‌شده حاوی ۲۷ میلی‌گرم ویتامین‎ C ‎است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.

میزان مصرف روزانه این ویتامین در مردان باید به ۹۰ میلی‌گرم و در زنان به ۷۵ میلی‌گرم برسد.

هدف اصلی از دریافت ویتامین‎C‎، تقویت سیستم ایمنی و ترمیم بافت‌های بدن است.‏

به جز ویتامینC‏ شلغم، تعداد زیادی از ویتامین‌های خانواده ‎B ‎را درون خودش گنجانده است،

از جمله ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات و اسید پانتوتنیک. هر فنجان شلغم له‌شده،

۲ر۰ میلی‌گرم از نیاز روزانه بدن به ویتامین‎ B6 ‎را فراهم می‌سازد.

ویتامین‌های‎ B ‎به متابولیسم چربی، کربوهیدرات‌ها و پروتئین کمک می‌کنند،

عملکرد سیستم عصبی را تنظیم می‌کنند و برای سلامتی پوست، مو، چشم‌ها و کبد نیز ضروری هستند. ‏

میزان کلسیم در هر فنجان شلغم له‌شده به ۷۶ میلی‌گرم می‌رسد که برابر است با ۸ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم.

علاوه بر این، میزان پتاسیم در همین مقدار شلغم به ۴۰۷ میلی‌گرم می‌رسد

که دریافت آن برای حفظ تعادل مایعات در بدن و نگه داشتن فشار خون در سطح مطلوب ضروری است.

شلغم، مقدار کمی از املاح مهم دیگر را هم برای بدن فراهم می‌کند:

آهن، منیزیم، فسفر، سدیم، روی، منگنز و سلنیوم‎.‎از برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام

در سوپ یا سالاد و یا خوراک‌های دیگر استفاده کنید چون نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی کلسیم وجود دارد

بلکه این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست که سبب ازدیاد خون

و به ویژه هموگلوبین می‌شود. هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره‌تر باشد، ید بیشتری در آن است. ‏

شلغم اثر مفید و مؤثری در درمان بیماری‌های دستگاه تنفسی دارد.

برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده می‌شود. همین طور می‌توان عصاره آن را به دست آورد.

همچنین در دمل، کورک و هر نوع کانون التهابی و تورمی یا چرکی از ضماد شلغم پخته استفاده شده و بر روی موضع می‌گذارند.‏

لبو یا چغندر هم یکی از پرخاصیت‌ترین گیاهانی است که در این فصل می‌توانید استفاده کنید.

رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضدسرطانى داشته

و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان روده جلوگیرى مى‌‌کند.

در هر ۱۰۰ گرم لبو، ۳۸۰ میلى‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى‌‌کند‎.‎‏

فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است.

گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسید فولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند‎.‎

مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه‌های آن

و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.

لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک،

باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد می‌توانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز،

۵۳‌درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند. رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است

که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان کولون جلوگیرى مى ‌کند‎.‎‏

همچنین چغندر دارای پروتئین، چربی، ویتامین‌های ‏A، ‏B‏۱، ‏B‏۲، ‏B‏۳ و ‏C‏ –

مواد ازته – مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است.

چغندر ملین، نرم‌کننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند.

همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد‎.‎‏ مدر، اشتها آور و آرام بخش است،

کار عضلات را تقویت می‌کند، خون را بند می‌آورد، معده را تقویت می‌کند،

اسهال خونی را متوقف می‌سازد و درمان‌کننده التهاب مجاری ادرار است‎.‎‏

چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماری‌های پوستی بسیار مفید است.

اشتها را نیز زیاد می‌کند‎.‎‏ این گیاه مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامینA ‎ می‌شود‎.‎‏

آب پخته شده‌ آن برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماری‌های پوستی مصرف می‌شود.‏

خواص لبو و ماست

بورانی لبو پیش غذایی خوشمزه و سیر کننده برای استفاده

در رژیم های غذایی کاهش وزن ، بورانی لبو که از غذایی کهن و قدیمی ایران است ،

ترکیب ماست و لبو رنگ و لعاب ویژه ای دارد

و رنگ صورتی آن ظاهر خوشایندی را به این پیش غذا می دهد

که معمولاً کودکان بد غذا ، با این رنگ صورتی به وجد می آیند.

بورانی ماست و لبو پاک کننده عالی است و می تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.

لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک ، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.

فیبر زیاد موجود در بورانی ماست و لبو ، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته های قلبی در بیماران قلبی است.

گفتنی است ، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم خونی جلوگیری می کند.

بورانی ماست و لبو رعشه را معالجه می کند و بسیار آرامش بخش است.

بورانی ماست و لبو دارای ویتامین هایی است که اشتها آور است و برای افراد بسیار لاغر حکم کیمیا را دارد.

بورانی ماست و لبو لکه های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.

بورانی ماست و لبو درد مفاصل و نقرس مفید است؛ این پیش غذا سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می دهد.

از جمله خواص دیگر بورانی ماست و لبو را تولید گلبول های قرمز خون ، کمک به حفظ سلامت سلول ها ،

کمک به حفظ سلامت کل بدن و کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی ذکر کرد.

چغندر لبویی حاوی مقدار زیادی عناصر معمولی و کمیاب همچون پتاسیم ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است.

خواص لبو و عسل

مصرف روزانه لبو و یک قاشق غذاخوری عسل به طور موثر زخم معده را درمان می کند.

از نظر طب سنتی مصلح لبو، عسل است که باید گرم مصرف شود.

چغندر خام، عسل گیاهی است و خداوند بعد از عسل، شفا را در چغندر قرار داده است،

بر همین اساس می توان به ارزش چغندر پی برد.

خواص لبو و کلیه

لبو حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود

بر اساس پژوهشی که در ایران انجام شده‌است لبو، به ویژه آب لبو در درمان التهاب موثر است.

پژوهش دیگری در مصر نشان داده‌است عصاره‌ی لبو می‌تواند التهاب کلیه‌ها را بهبود ببخشد.

لبو برای سگ

چغندر آب پز بهتر از چغندر خام جذب سگ می شود و تقریباً در حین پخت خواص مفید خود را از دست نمی دهد و بنابراین چنین جایگزینی تقریباً معادل است.

لبو و مدفوع قرمز

رنگدانه‌های قرمز رنگ در چغندر بتالائین (betalains) نامیده می‌شود. این آنتی‌اکسیدان‌های قوی در هر سلول از چغندر وجود دارند.

محققان ایتالیایی نشان داده‌اند که بتالائین می‌تواند در مطالعاتی که در آزمایشگاه انجام می‌شود سلول‌های سرطان روده بزرگ را از بین ببرد.

محققان انگلیسی نیز دریافته‌اند که بین اسید اگزالیک (ترکیب موجود در اغلب سنگ‌های کلیه) و بیتوریا ارتباط وجود دارد.

به اعتقاد آن‌ها رنگدانه‌های قرمز به طور طبیعی در معده و روده تجزیه می‌شوند.

هنگامی که میزان اسید اگزالیک بالا باشد رنگ قرمز تجزیه نشده

و می‌تواند منجر به قرمز شدن مدفوع در افرادی شود که معمولاً بیتوریا را تجربه نمی‌کنند.

اسید اگزالیک در بسیاری از غذاها مانند اسفناج، ریواس و پودر کاکائو وجود دارد.

مصرف این مواد غذایی همراه با چغندر می‌تواند سبب قرمز شدن رنگ مدفوع شود.

لبو و تغییر رنگ ادرار

اصطلاحی که برای حضور رنگدانه‌های قرمز چغندر در ادرار یا مدفوع به کار می‌رود بیتوریا (beeturia) است

که در حدود ۱۰ تا ۱۴ درصد افراد بعد از خوردن چغندر مشاهده می‌شود.

علت قرمز شدن رنگ ادرار و مدفوع مشخص نیست، اما محققان حدس می‌زنند

که عدم توانایی افراد برای جذب رنگدانه‌های قرمز سبب دفع آن از طریق ادرار و مدفوع می‌شود.

فواید لبو برای بدنسازی

آب چغندر اکسیژن رسانی به عضلات در ورزشکاران را حین تمرینات بدنسازی بهبود بخشیده

و نیتروژن بالای آن تحمل تمرینات طولانی مدت ورزشی را بهبود می بخشد.

به انتقال سریع تر اکسیژن به عضلات کمک می کند مانع خستگی زودرس در تمرین می شود.

این ماده غذایی دارای رنگدانه ای طبیعی به نام بتاسیانین است، که یک یک ماده آنتی اکسیدان و ضد التهاب بسیار قوی می‌باشد،

این ماده مانع درد عضلانی می‌شود و به ریکاوری عضلات کمک می‌کند.

نوشیدن آب‌لبو قبل از تمرینات مانند یک سوپر پمپ طبیعی پمپاژ خون شما را افزایش می‌دهد و کلسترول بد خون را از بین می‌برد.

مکمل های غذایی محتوی آب‌ لبو می‌توانند اکسیژناسیون عضلات را در طول تمرینات ورزشی بهبود دهند.

افزایش مصرف نیترات می‌تواند به‌طور بالقوه مقاومت فرد را در طول تمرینات ورزشی طولانی افزایش دهد.

کیفیت زندگی افرادی که به‌خاطر مشکلات قلبی-عروقی، تنفسی و سندروم سوخت‌وسازی

و به‌دلیل کمبود اکسیژناسیون نمی‌توانند تحرک روزانه‌ی کافی داشته باشند، با مصرف سبزیجات حاوی نیترات بهبود می‌یابد.

آب‌ لبو می‌تواند عملکرد دوچرخه‌سواران را در مسابقات تایم تریل ۴ کیلومتر ۱۱ ثانیه یا ۲٫۸ درصد بهبود دهد.

این عدد در مسافت ۱۶٫۱ کیلومتر به ۴۵ ثانیه یا ۲٫۷ درصد می‌رسد.

خواص لبو برای لب

اگر لب‌های شما خشک، تیره و پوسته‌پوسته هستند و رطوبت خود را از دست داده‌اند،

استفاده از چغندر راه حل مناسبی برای شما است.

استفاده از چغندر، لب‌های شما جذاب و زیبا می‌کند و رنگ قرمز طبیعی به لب‌های شما می‌بخشد.

روش استفاده: برای لایه برداری کردن از لب‌های خود، مقداری چغندر را رنده کرده

و آب چغندر را با شکر مخلوط کنید تا از رنگ تیره لب‌های شما لایه برداری کند.

استفاده از آب چغندر و شکر، تیرگی لب‌های شما را از بین می‌برد و لب‌هایتان را نرم و لطیف می‌کند.

این یکی از خواص چغندر برای حفظ سلامت پوست و زیبایی است.

خواص آب لبو

براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ به‌چاپ رسید، تأثیرات مصرف ۵۰۰ میلی‌لیتر آب‌ لبو بر داوطلبان سالم بررسی شد.

پژوهشگران در این مطالعه دریافتند که فشار خون افراد پس از مصرف آب‌ لبو به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

محققان دانشگاه ویک فارست دریافته‌اند که نوشیدن آب‌ لبو می‌تواند اکسیژناسیون

را در مغز بهبود بدهد و پیشرفت علائم زوال عقل را در افراد مسن به‌تأخیر بیندازد.

مصرف آب‌ لبو به‌عنوان یک سبزی سرشار از نیترات می‌تواند جریان خون و اکسیژناسیون در مغز را بهبود دهد.

مکمل های غذایی محتوی آب‌ لبو می‌توانند اکسیژناسیون عضلات را در طول تمرینات ورزشی بهبود دهند.

آب لبو کالری بسیاری پایینی دارد و فاقد چربی است. آب لبو یک نوشیدنی خوب برای شروع روز است که می‌تواند مواد مغذی و انرژی موردنیازتان را تأمین کند.

لبو سرشار از پتاسیم است. میانه‌روی و اعتدال در مصرف آب لبو باعث می‌شود سطح پتاسیم در بدن در حد متعادلی باقی بماند.

خواص آب لبو و هویج

نوشیدن آب لبو به تنهایی، ممکن است مناسب ذائقه همه نباشد.

این افراد می‌توانند آن را با آب میوه‌ها و سبزیجات دیگر ترکیب کنند.

آب هویج یکی از همین انتخاب‌ها است. آب لبو و هویج طعم ملس و دلپذیری دارد.

با اضافه کردن هویج، خواص این نوشیدنی را چند برابر می‌کنید.

هویج سرشار از ویتامین کا، ویتامین ای، ویتامین سی، ویتامین آ و بتاکاروتن است.

افزودن آب هویج به آب لبو می‌تواند آن را تبدیل به یک نوشیدنی مقوی برای مقابله با بیماری‌ها و ویروس‌ها کند.

آب هویج به تقویت بینایی، جلوگیری از لخته‌شدن خون، پیشگیری از سرطان، کنترل قند خون و هضم غذا کمک کند.

طرز تهیه آب لبو و هویج هم بسیار ساده است.

تنها کافی است نصف یک چغندر قرمز را به خوبی پوست بگیرید

و با دو عدد هویج بزرگ داخل آبمیوه‌گیری بریزید. نوشیدنی شما آماده است.

طرز تهیه لبو با عسل

طرز تهیه لبو تنوری با چاشنی عسل

چغندر بزرگ (پخته شده) ۶۷۰ گرم

آویشن تازه دو قاشق چای‌خوری

سرکه بالزامیک دو قاشق چای‌خوری

روغن زیتون دو قاشق غذاخوری

عسل طبیعی دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه لبو تنوری با چاشنی عسل

لبو دارای آنتی اکسیدان‌هایی قوی نظیر بتاکاروتن، کاروتنوئید‌ها و فلاونوئید‌ها است و مصرف آن برای جلوگیری از پیری زودرس و سرطان بسیار مفید است.

شما برای تهیه یک لبو خانگی خوشمزه با چاشنی عسل باید ابتدا چغندر‌ها را خوب شسته و داخل یک قابلمه یا زودپز بریزید.

حدود دو تا سه لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

اگر از زودپز استفاده می‌کنید در زودپز را ببنید و آن را چفت کنید تا بخار از آن خارج نشود.

اگر از قابلمه استفاده می‌کنید در قابلمه ببندید. اجازه دهید حدود دو تا سه ساعت لبو روی حرارت بماند تا کاملا پخته شود.

برای این که از پخته شدن آن مطمئن باشید یک چنگال یا یک چاقو داخل آن فرو کنید.

اگر لبو پخته شده باشد، به راحتی چنگال یا چاقو داخل آن فرو می‌رود. در غیر اینصورت بگذارید لبو باز روی حرارت بماند.

بعد از این که لبو‌ها پختند، حرارت را خاموش کنید و لبو‌ها را از قابلمه یا زودپز بیرون بیاورید.

سپس فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. هر چغندر را به چهار تا شش قاچ برش دهید و روی سینی فر بچینید.

تمام مواد برای مزه‌دار کردن لبو تنوری از جمله آویشن، عسل، سرکه بالزامیک و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید.

به کمک یک قلموی آشپزی لبو‌ها را به مواد آغشته کرده و سینی را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا چغندر تنوری شود.

سینی را از فر خارج کرده و لبو‌ها را داخل یک بشقاب به صورت داغ سرو کرده و روی آن را با مقداری آویشن یا گلپر نمک تزئین و سرو کنید.

پختن لبو

مواد لازم

لبو متوسط ۶ الی ۷ عدد

شکر ۵ قاشق غذاخوری

آب ۷ الی ۸ لیوان

ابتدا لبو تازه و قرمز را تهیه کنید. بدون این که آن ها را پوست بگیرید با پوست بشویید.

داخل قابلمه قرار دهید و شش لیوان آب اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی بپزد.

بعد از دو سه ساعت لبو پخت و آماده می‌شود. لبوها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید.

شکر را به آبی که باقیمانده اضافه کنید و هم بزنید.

بعد حلقه‌های لبو را درون قابلمه قرار بدهید تا شکر جذب آب لبو بشود و یک کم حرارت بدهید

تا آب لبو جذب آنها شده و غلیظ شود. تا لبو به حالت شیره مانند شود.

مضرات لبو

نوشیدن آب چغندر قند یا آب لبو ممکن است باعث ادرار قرمز یا مدفوع قرمز رنگ شود.

مقادیر بالای نیترات موجود در لبو با دارو های خاص مانند نیتروگلیسیرین یا داروهای سیلدنافیل سیترات، تادالافیل و وردوآناآفیل تداخل ایجاد می کند.

لبو حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود.

مصرف بیش از حد لبو برای مادران باردار خطرناک است.

نیترات موجود در لبو باعث بروز خستگی می شود.

به صورت موقت باعث بی‌حسی و فلج تارهای صوتی می شود.

چون در لبو از شکر استفاده می شود گاهی افراد مبتلا به دیابت باید در خوردن آن زیاده روی نکنند.

مصرف بیش از حد لبو می تواند تاثیرات منفی روی غده تیروئید داشته باشد.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 8 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.