; خواص نارنگی و لیمو شیرین برای یبوست و کرونا و کبد و لاغری و در بارداری - فال و خواب
علف چای یا گل راعی ؛ خواص مصرف گل راعی یا علف چای برای بدن

علف چای یا گل راعی ؛ خواص مصرف گل راعی یا علف چای برای بدن

علف چای یا گل راعی علف چای یا گل راعی ؛ خواص مصرف گل راعی یا علف چای برای بدن همگی در سایت فال و …

خواص برگه زردآلو در لاغری و تاثیر مصرف برگه زردآلو برای کاهش وزن و آب کردن چربی ها

خواص برگه زردآلو در لاغری و تاثیر مصرف برگه زردآلو برای کاهش وزن و آب کردن چربی ها

خواص برگه زردآلو در لاغری خواص برگه زردآلو در لاغری ؛ تاثیر مصرف برگه زردآلو برای کاهش وزن و آب کردن چربی ها همگی در …

خواص مورد برای پوست ؛ فواید مصرف گیاه مورد برای پوست صورت

خواص مورد برای پوست ؛ فواید مصرف گیاه مورد برای پوست صورت

خواص مورد برای پوست خواص مورد برای پوست ؛ فواید مصرف گیاه مورد برای پوست صورت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص نارنگی

خواص نارنگی ؛ و لیمو شیرین برای یبوست و کرونا و کبد و لاغری و در بارداری

خواص نارنگی ؛ و لیمو شیرین برای یبوست و کرونا و کبد و لاغری و در بارداری همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص گلابی ؛ در لاغری و طب سنتی برای پوست صورت و قلب و تب و اسپرم

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با نارنگی

نارنگی یکی از میوه های درختی است که مانند پرتقال و گریپ فروت در تیره مرکبات دسته بندی می شود.

این میوه که در افغانستان با نام کینو شناخته می شود ، دارای طبعی سرد و تر می باشد

و در طب سنتی ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

نارنگی یا پرتقال ماندرین یکی از اعضای خانواده مرکبات است و به طور عمده در جنوب شرقی آسیا کشت می شود.

میوه نارنگی از پرتقال کوچک تر بوده، پوست آن به راحتی جدا می شود و مزه ی شیرین تری نسبت به پرتقال دارد.

طبع نارنگی سرد و تر می باشد. نارنگی نارس سبز رنگ و نارنگی رسیده نارنجی رنگ می باشد،

نارنگی دارای ویتامین‌ های A، B1، B2، C و پروتئین، فیبر و مقدار زیادی فسفر، منیزیم و کلسیم و فلاونوئید ها می باشد.

بیشتر بخوانید : خواص سرکه انگور ؛ در طب اسلامی برای کبد چرب و مو و مردان و فشار خون

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات نارنگی را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص نارنگی و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص نارنگی برای کاهش خطر سکته مغزی

پتاسیم موجود در این میوه مانع از لخته شدن خون و بروز سکته قلبی می شود.

مطالعاتی که انجام گرفته نشان می‌دهد کسانی که به‌صورت منظم نارنگی مصرف کنند نوزده درصد کمتر از سایر افراد دچار سکته مغزی می شوند.

نارنگی برای پوست

ویتامین آ و سی موجود در نارنگی برای سلامت پوست حیاتی می باشد و با تولید کلاژن پوست باعث نرمی پوست و کاهش چین‌وچروک می‌شود.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی موجود در نارنگی برای جلوگیری از پیری زودرس مؤثر است.

ویتامین A و ویتامین C موجود در نارنگی باعث تولید کلاژن شده و به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

همچنین ویتامین A موجود در نارنگی برای درمان زخم ها و دیگر آسیب های پوستی مانند سرطان پوست مفید می باشد.

نارنگی دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که پوست صورت را مرطوب کرده و به عنوان روشن کننده طبیعی پوست عمل می کنند.

۳ یا ۴ تکه نارنگی را بردارید و پالپ های آن را از پوست جدا کرده و له کنید یک قاشق غذا خوری ماست

و یک قاشق غذاخوری عسل و آب به آن اضافه کنید و بر روی صورت و گردن بمالید،

بگذارید ۱۰-۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

خواص ضد سرطان

نارنگی برای جلوگیری از بیماری سرطان بسیار مفید می باشد چرا که دارای ویتامین‌های مختلف و آنتی‌اکسیدان و ترکیباتی می باشد

که از جهش سلولی طبیعی و تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری می کند.

نارنگی دارای ترکیبات مختلفی مانند لیمونوئید است که به‌گفته برخی از محققان برای جلوگیری از سرطان سینه بسیار مفید است.

نارنگی برای سلامت قلب

نارنگی برای سلامت قلب بسیار مفید می باشد چرا که از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد و التهاب جلوگیری کرده

و خطر انسداد عروق و آترواسکلروز را کاهش می‌دهد و باعث بهبود جریان خون می‌شود.

بیشتر بخوانید : خواص سنبل الطیب ؛ با اسطوخودوس و گل گاوزبان و بادرنجبویه برای کبد و پوست و مو

خاصیت آنتی‌اکسیدانی موجود در این میوه به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند.

همچنین برای تنظیم فشار خون به پتاسیم نیاز دارید که در نارنگی یافت می‌شود.

خواص نارنگی برای لاغری و کاهش وزن

در این میوه فیبر فراوانی وجود دارد که باعث کاهش اشتها شده و برای طولانی‌مدت فرد را سیر نگه می‌دارد.

نارنگی دارای پکتین و همی سلولز است که باعث جذب کلسترول در روده شده و خطر ابتلا به چاقی را کاهش می دهد.

نارنگی یک منبع غنی از ترکیبات فلاونوئیدی به نام نابیلتین است که به چربی سوزی بدن کمک کرده

و از تولید چربی بیش از حد در بدن پیشگیری می‌کند. همچنین این میوه دارای ویتامین‌هایی است

که باعث کاهش کورتیزول بدن شده که این ماده هورمونی است که استرس و ذخیره چربی در بدن را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید : خواص روغن آرگان ؛ برای پوست و لک صورت و ریش و دور چشم و ابرو

خواص نارنگی برای پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی

ویتامین سی موجود در این میوه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده

و از بروز بیماری‌های مختلف مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا جلوگیری می کند.

همچنین دمنوش نعناع و نارنگی دارای خواص ضد ویروسی قوی بوده و برای درمان آنفلونزا مفید می باشد.

ویتامین C که در نارنگی موجود است نیز سیستم ایمنی بدن شما را بهبود خواهد بخشید.

با استفاده از نارنگی، احتمال ابتلا به بیماری های مختلفی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، تب و سایر علائم کاهش می یابد.

بنابراین اگر می خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آن است.

نارنگی برای مناسب برای دیابت

نارنگی شاید به‌صورت مستقیم در پیشگیری از بیماری دیابت تاثیر نداشته باشد

اما باید بدانید به‌صورت غیرمستقیم برای بیماران دیابتی مفید است

چرا که با افزایش چربی سوزی در بدن از بروز عوارض مختلف مانند چربی خون

بالا جلوگیری کرده و همچنین می‌تواند اختلالات انسولین را کنترل کند.

به گفته محققان در دانشگاه انتاریو فلاونوئیدی به نام نبیلتیتین در نارنگی وجود دارد

که به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

اگر به دیابت بارداری مبتلا شده اید در مورد مصرف نارنگی حتما با پزشک مشورت کنید.

خواص نارنگی برای سلامت چشم

ویتامین سی و آ موجود در این میوه برای سلامت چشم ضروری می باشد

و از بروز مشکلات چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری می‌کند.

نارنگی برای معده

نارنگی یک منبع غنی از فیبر بوده که برای تنظیم حرکات روده بسیار مؤثر است و هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

روغن این میوه نیز مشکلات مختلف گوارشی مانند زخم معده ، یبوست و نفخ را برطرف می‌کند.

بیشتر بخوانید : خواص تمشک ؛ و عرق تمشک و برگ تمشک سیاه و قرمز در طب سنتی

این میوه به‌‌عنوان یکی از پرآب‌ترین میوه‌ها شناخته‌شده و ویتامین آ موجود در آن برای بهبود دستگاه گوارش مفید است.

نارنگی دارای مقادیر بالایی فیبر است که حرکات روده را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست مفید می باشد.

خواص نارنگی برای درمان کم خونی

نارنگی به دلیل داشتن ویتامین سی و فولات، جذب آهن در بدن را زیاد کرده و کم خونی را درمان می کند.

نارنگی منبع خوبی از ویتامین های B مانند فولات می باشد که در دوران بارداری

برای سلامت زن باردار مفید بوده و خطر تولد نوزاد با وزن پایین را کاهش می دهد.

فولات برای سلامت جنین هم مفید می باشد و از نقایص لوله عصبی و کم خونی در نوزاد جلوگیری می کند.

خواص نارنگی در طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع نارنگی سرد و تر است.

در منابع طب سنتی، مصلحی که برای اغلب میوه‌ها مناسب دانسته شده، عسل بوده و نارنگی هم از این قاعده مستثنا نیست.

علاوه بر عسل، گل‎انگبین نیز مصلح نارنگی معرفی شده است.

کسانی که طبع بدن آن‌ها سرد و خصوصا سرد و تر است، بهتر است که در مصرف نارنگی زیاده‌روی نکنند

و حتما پس از مصرف این میوه مصلح آن را نیز مصرف کنند

تا دچار مشکلاتی مثل سوزش معده و ترش کردن معده و افت فشار خون نشوند.

مفرح بوده و برای قلب مفید است.

حالت خفقان در سینه و تنگی نفس را برطرف می کند از اینرو در افراد دچار سرماخوردگی نیز توصیه می شود.

نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در استخوان‌بندی افراد موثر است.

کاهش تب یکی دیگر از خواص نارنگی برای سرماخوردگی است.

نارنگی دارای ویتامین‌های A و B1 و B2 و C و پروتئین، چربی، قند و حاوی مقدار زیادی فسفر و کلسیم است.

به ‌خاطر داشتن فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.

همچنین با داشتن مقدار زیادی ویتامین C و A برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان بسیار مفید است.

نارنگی به علت داشتن فسفر فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود.

همچنین برای رفع بی‌اشتهایی و رفع گرمای بیش از حد بدن بسیار موثر است.

اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب راحت داشته‌ باشید، متخصصین تغذیه به شما توصیه می‌کنند

که یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید. چرا که بوی آن باعث از بین رفتن استرس و ایجاد آرامش می‌شود.

نارنگی دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی اثر مثبت می‌گذارد.

نارنگی کم کننده تیزی و شدت ماده صفرا در خون است.

فقر ویتامین ‌‌B6 باعث ایجاد افسردگی و تهوع می‌شود که این مشکل می‌تواند با خوردن مداوم نارنگی برطرف شود.

حرارت زائد کبد و معده را کم کرده وگرگرفتگی دوران یائسگی که عمدتا بدلیل خشکی نامحسوس پوست وانسداد منافذ پوستی است را بهبود نسبی می بخشد.

مرکبات و نارنگی عمدتا باعث افزایش ادرار می شوند لذا برای پاکسازی سیستم کلیوی وکمک به دفع شن ریزه های کوچک مفید است.

باعث برطرف شدن سوزشهای ناحیه تناسلی مخصوصا در خانمها که ممکن است به غلط تشخیص عفونت بر آنها گذاشته شود مفید است.

وجود ماده‌ای به اسم نوبیلتین در آن به اثبات رسیده که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی ‌می‌شود، بلکه ضد دیابت نوع ۲ و حتی ضد گرفتگی شریان‌های بدن است.

همچنین این ماده از رسوب چربی در کبد، با ترکیب ژن‌هایی که درگیر سوزاندن چربی اضافی هستند جلوگیری می‌کند

و مانع از فعالیت ژن‌های مسئول تولید چربی می‌شود.

یکی دیگر از خواص نارنگی، جلوگیری از ایجاد فشار خون است.

این میوه قند بالایی ندارد ولی به علت داشتن فیبر زیاد، به انجام صحیح فرآیند گوارش بسیار کمک می‌کند.

یکی از خواص نارنگی و به طور کلی مرکبات آلرژیک بودن آن‌ها است. نارنگی ممکن است

در افراد حساس، ایجاد آلرژی کند که این آلرژی به‌صورت بثورات پوستی، خارش بینی و سرفه ظاهر می‌شود.

زیاده‌روی در خوردن نارنگی در افرادی که ورم معده دارند باعث ایجاد نفخ و ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

به علت این‌که پوست نارنگی به راحتی از آن جدا می‌شود، معمولا افراد در مصرف آن زیاده‌روی می‌کنند که این امر باعث ایجاد اسهال و اختلال در کارکرد روده می‌شود.

یکی دیگر از خواص نارنگی ترشی و اسیدی بودن آن است که مصرف زیاد آن باعث ایجاد آفت و زخم در دهان و زبان می‌شود.

خوردن بیش از حد نارنگی و همچنین بی‌کیفیت بودن آن باعث ایجاد بیماری‌هایی نظیر گاستریت، زخم، کولیت و انتتریت می‌شود.

نارنگی را به هیچ عنوان به همراه شیر گاو مصرف نکنید، زیرا باعث ایجاد دل درد می‌شود.

افرادی که بیماری دیابت دارند و از انسولین استفاده می‌کنند، حتما باید برای زمان

و میزان مصرف نارنگی در طول روز با پزشک متخصص خود مشاوره داشته باشند.

خانم‌هایی که بیماری‌هایی نظیر هپاتیت، ورم معده و اختلال روده دارند، بهتر است در دوران بارداری از نارنگی استفاده نکنند.

خواص نارنگی خشک

برخی از محققان دانشگاه غربی اونتاریو معتقدند که نارنگی خشک منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است.

این عنصر باعث سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود.

بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی در بدن خود مانند دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.

نارنگی خشک حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری کند.

مطالعه ای بر روی بیش از ۶۹ هزار نفر انجام شده است.

نتیجه این بود افرادی که نارنگی خشک مصرف می کنند،

۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.

اگر می خواهید وزن بدن خود را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی خشک یکی از بهترین انتخاب ها است،

زیرا این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است.

علاوه بر آن، نارنگی خشک حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند،

هورمونی است که می تواند باعث استرس شود و می تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند.

نارنگی خشک شامل یک ترکیب به نام لیمونویید است.

طبق گفته برخی از محققان در کره، این ترکیب لیمونویید ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سینه جلوگیری کند

اما لطفاً توجه کنید که این تحقیق روی حیوان انجام شده است

و هنوز کشف نشده است که آیا به عنوان نتیجه ای مشابه انسان عمل می کند یا خیر.

نارنگی خشک یکی از میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.

ثابت شده است که این ترکیب برای ماهیچه ها مفید است، چون رشد و بهبود ماهیچه ها را تقویت می کند.

بنابراین این میوه دوست خوبی برای همه کسانی خواهد بود که فعالیت های ورزشی را دوست دارند.

خواص نارنگی برای کرونا

نارنگی مقادیر بالایی ویتامین C دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

همچنین دمنوش نعناع و نارنگی دارای خواص ضد ویروسی قوی بوده و برای درمان آنفلونزا مفید می باشد.

به دلیل داتشن ویتامین ث و همچجنین تقویت سیستم ایمنی بدن و ضد ویروس بودن برای پیشگیری و درمان کرونا توصیه می شود.

خواص نارنگی برای کبد

در طب سنتی آمده است که میوه نارنگی برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.

آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند می‌تواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد

چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتا کریپتوکسانتین» است.

خوشبختانه نارنگی برای این بیماران نوعی سلاح است. به عقیده متخصصان برخی از مرکبات و بخصوص نارنگی

برای مقابله با برخی سرطان‌ها مانند سرطان کبد بسیار مؤثر است. آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند

می‌تواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتاکریپتوگزاانتین» است.

نارنگی همچنین میزان زیادی «لیمونن» دارد که اثرات ضدسرطانی داشته و همچنین به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک می‌کند.

این میوه خوشمزه نوعی مکمل برای درمان‌های سنتی سرطان محسوب می‌شود.

خواص نارنگی برای مردان

به دلیل اینکه بیماری‌های قلبی در آقایان بیشتر است، خوردن میوه‌های دارای رنگ روشن به‌نفع آنها است.

محققان ترکیبات آنتی‌اکســـیدانی را در پرتقال و در سایر میوه‌های زرد رنگ یافته‌اند

که در مبارزه با بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی و آرتریت سودمندهستند.

خواص نارنگی برای جنین در بارداری

نارنگی منبع خوبی از ویتامین های B مانند فولات می باشد که در دوران بارداری

برای سلامت زن باردار مفید بوده و خطر تولد نوزاد با وزن پایین را کاهش می دهد.

فولات برای سلامت جنین هم مفید می باشد و از نقایص لوله عصبی و کم خونی در نوزاد جلوگیری می کند.

نارنگی منبع خوبی از مجموعه B – ویتامین مانند اسید فولیک هستند. نشان داده شده است

که فولان به شکل گیری لوله عصبی و تشکیل سلول خون قرمز در نوزادان قبل از تولد کمک کرده است.

کمبود اسید فولیک در زنان باردار می تواند منجر به تولد نوزادان کم وزن شود

و همچنین ممکن است منجر به نقص لوله عصبی در نوزادان شود.

اگر به دیابت بارداری مبتلا شده اید در مورد مصرف نارنگی حتما با پزشک مشورت کنید.

ویار نارنگی در بارداری نشان دهنده تعیین جسیت نیست.

خواص نارنگی در شب

اگر از بی خوابی رنج می برید و شب ها نمی توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید،

متخصصان تغذیه توصیه می کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.

خواص نارنگی در بدنسازی

نارنگی مقادیر بالایی پتاسیم دارد که باعث بهبود عملکرد بدنسازان شده و عضله سازی در تمرینات بدنسازی را بهبود می بخشد.

همانطور که قبلاً ذکر شد، نارنگی یکی از میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.

ثابت شده است که این ترکیب برای ماهیچه ها مفید است، چون رشد و بهبود ماهیچه ها را تقویت می کند.

بنابراین این میوه دوست خوبی برای همه کسانی خواهد بود که فعالیت های ورزشی را دوست دارند.

خواص نارنگی در دوران شیردهی

انگور، انجیر، لیمو و پرتقال و نارنگی از میوه های مفید برای افزایش شیر است. لذا مصرف آن را برای مادران شیرده توصیه می کنم.

در بیشتر مواقع مرکبات طعمی تیز را وارد شیرتان می کنند.

برخی نوزادان از این طعم خوششان نمی آید و ممکن است هنگام شیر خوردن به نشانه اعتراض گریه کنند و یا بالا بیاورند.

گاهی هم ممکن است در نتیجه وجود مرکبات در شیر کودکتان دچار حساسیت ناحیه پوشک شود.

مرکبات حاوی ترکیبات اسیدی می تواند در کودکان باعث سوزش دستگاه گوارشی شود.

خواص نارنگی و پرتقال

پرتقال منبع عالی ویتامین C است، ویتامین C یک آنتی اکسیدان محلول در آب است

که با کاهش رادیکال های آزاد بدن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

اکثر فواید سلامتی پرتقال به میزان بالای ویتامین C موجود در آن مربوط است.

یک مطالعه نشان داده افرادی که به مدت ۱۲ ماه دو فنجان آب پرتقال در روز می نوشند، سطح کلسترول بد خون یا LDL کم تری دارند.

در یک تحقیق مشخص شده که مصرف مقادیر بالای ویتامین C خطر ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori)، باکتری عامل زخم معده را کاهش می دهد.

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب پرتقال ممکن است به جلوگیری از تشکیل کلسیم اگزالات و اسید اوریک کمک کرده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد.

نارنگی و پرتقال هر دو کالری کمی دارند و حاوی مقادیر بسیار بالای فیبر هستند؛

مطالعات نشان داده رژیم های غذایی حاوی فیبر بالا می توانند به کاهش وزن کمک کنند،

سطح قند خون در افراد دیابتی را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین ببرند.

خواص نارنگی و لیموشیرین

لیموشیرین در مجاورت هوا تلخ مزه می شود، بنابراین بلافاصله بعد از قاچ کردن با آب گرفتن، آن را مصرف کنید .

البته تلخ شدن آن به معنی از بین رفتن خواص آن نیست و فقط طمع آن را نامطبوع می کند.

 لیموشیرین باعث پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گلودرد و بیماری خروسک می شود .

مصرف لیموشیرین برای بیمارانی که تب دارند مفید است و دمای بدن آن را پایین می آورد.

در این بیماران لیموشیرین بهتر از سایر مرکبات است و بیشتر از بقیه ی مرکبات سود می رساند.

 لیموشیرین از گرفتگی رگ ها جلوگیری می کند و برای بیماران قلبی مفید است .

لیمو شیرین باعث تقویت بدن، مخصوصا ماهیچه ها می شود مصرف لیمو شیرین

در دوره نقاهت (بعد از بیماری که هنوز بدن ضعیف است) باعث از بین رفتن ضعف و سستی بدن می شود.

لیمو شیرین باعث دفع سموم بدن می شود ولی چون حالت اسیدی ندارد کمتر از لیمو ترش پاک کننده است .

لیمو شیرین گلبول های سفید را تقویت می کند و باعث مقاومت بدن در برابر بیماری های ویروسی می شود .

لیمو شیرین باعث کاهش سرگیجه ، دلهره ، دلشوره و اضطراب می شود .

نارنگی مسکن اعصاب و آرام بخش می باشد. مصرف آن کمی قبل از خواب می تواند به افرادی که در خوابیدن مشکل دارند، کمک کند .

نارنگی سرگیجه و حالت تهوع را از بین می برد.

نارنگی ادرار آور است و باعث می شود تا عفونتهای مجاری ادراری برطرف شود.

مصرف نارنگی مقاومت بدن را در برابر سرماخوردگی زیاد می کند.

نارنگی مشکلات دستگاه گردش خون مانند غلظت خون، سفت شدن رگ ها، ورم جدار رگها و کم خونی را درمان می کند.

انواع نارنگی

کلمانتین(یافا)

اﻧﺪازه ﻣﯿﻮه آن در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ اﻧﺸﻮ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺑﻮده و ﺑﺮﺧﻼف ﻧﺎرﻧﮕﯽ اﻧﺸﻮ ﺑﺬر دارد ﮐﻪ از ﻣﻌﺎﯾﺐ اﯾﻦ رﻗﻢ ﺑﺸﻤﺎر می‌رود.

این رقم نستا به سرما مقاوم است و نیازمند خاک‌های سبک در خاک‌های سنگین میوه آن ریز و پوست آن کلفت است.

قطر درختان کلمانتین حدود ۵ سانتی‌متر و اندکی پخ تا کروی یا کشیده وگاهی نیز هرمی است.

رﻧﮓ ﮔﻮﺷﺖ ﻧﺎرﻧﺠﯽ ﺗﯿﺮه، ﺗﺮد، ﮔﻮﺷﺘﯽ و ﭘﺮآب، ﺷﯿﺮﯾﻦ و ﻣﻌﻄﺮ اﺳﺖ.از ﻟﺤﺎظ زﻣﺎن ﺑﻠﻮغ رﻗﻤﯽ زودرس ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮد.

درﺧﺘﺎن ﮐﻠﻤﺎﻧﺘﯿﻦ ﺿﻤﻦ ﻓﺸﺮدﮔﯽ ﺗﺎج و ﭘﺎﮐﻮﺗﺎﻫﯽ، از ﻣﺤﺼﻮل ﺑﺎﻻ و ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺧﯿﻠﯽ ﺧﻮﺑﯽ ﻧﯿﺰ ﺑﺮﺧﻮردارﻧﺪ.

نارنگی پونکن یا پونسی

ﯾﮑﯽ از ارﻗﺎم ﻣﻌﺮوف ﻧﺎرﻧﮕﯽ‌ﻫﺎی ﺑﺬردار و ﻣﺒﺪاء آن ﻫﻨﺪوﺳﺘﺎن اﺳﺖ.

درﺧﺘﺎن اﯾﻦ رﻗﻢ ﻗﻮی، ﺑﺎﻻروﻧﺪه و ﺳﺎل آور اﺳﺖ.

ﻣﯿﻮهﻫﺎ در اﻧﺘﻬﺎی ﺷﺎﺧﻪﻫﺎ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﺷﻮد و از اﻧﻮاع ﻧﺎرﻧﮕﯽﻫﺎی ﮔﻮﺷﺖدار ﺑﺬردار و زودرس اﺳﺖ ﻣﯿﻮه آن درﺷﺖ ﺗﺮ از ﺳﺎﯾﺮ ارﻗﺎم ﻧﺎرﻧﮕﯽ اﺳﺖ

و ﺑﺎزار ﭘﺴﻨﺪی آن ﺑﺴﯿﺎر ﺧﻮب اﺳﺖ از ﻧﻈﺮ زﻣﺎن رﺳﯿﺪن ﺟﺰوﮔﺮوه ارﻗﺎم زودرس ﻧﺎرﻧﮕﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ

و ﺑﻌﺪ از ﻧﺎرﻧﮕﯽ اﻧﺸﻮ وﮐﻠﻤﺎﻧﺘﯿﻦ درﺷﻤﺎل اﯾﺮان ﻣﯽرﺳﺪ.

نارنگی پیج

میوه آن پهن وگرد و به رنگ پرتقالی مایل به قرمز و میوه دارای پره‌های درشت و ترد است.

تعداد بذرها زیاد و پوست آن سفت است. در شمال کشور به دلیل نوسانات آبیاری دچار ترکیدگی می‌شود.

رقم زودرسی است ولی نسبت به سرما مقاومت زیادی ندارد.

نارنگی پاکستانی یا کینو

این رقم پر آب و شیرین، گوشتی و دارای پوستی نازک و رنگ قرمز پرتقالی است. درختان بالارونده بدون تیغ، پر محصول و میان رس هستند.

نارنگی محلی

این رقم بومی هند است و ﺑﻪ ﻧﺎمﻫﺎی ﺑﻤﯽ، ﺟﻬﺮﻣﯽ، دزﻓـﻮﻟﯽ ﺳﯿﺎﻫﻮ و ﻣﺤﻠﯽ ﻧﺎﻣﯿﺪه می‌شود. کیفیت این ارقام در جنوب کشور بیشتر از شمال است.

نارنگی اورلاندو

یکی از ارقام دو رگه است، دارای درختانی ﭼﺘﺮی و ﭘﺮﻣﺤﺼﻮل ﺑﺎ برگ‌های ﻗﺎﺷﻘﯽ و ﺑﺮای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮل ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ

ﺑﺎ ﻧﺎرﻧﮕﯽ ﻣﺤﻠﯽ و داﻧﺴﯽ ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ ۱:۱۰ کاشته شود. زﻣﺎن رﺳﯿﺪن ﻧﺎرﻧﮕﯽ اورﻻﻧﺪو اواﺧﺮ آذر ﺗﺎ اواﺧﺮ دی ﻣﺎه اﺳﺖ.

نارنگی مینولا

نارنگی تانجلو

نارنگی کارا

نارنگی دنسی

نارنگی تمپل

نارنگی کلئوپاترا

نارنگی برای سگ

در حالی که بسیاری از افراد بر روی زیان و آسیب بالای مرکبات تاکید می کنند،

حقیقت این است که آنها به شدت مضر نیستند،

اگر چه این بدان معنا نیست که مرکبات می توانند برای سگ شما مناسب باشد.

قند بالای مرکبات چاقی سگ را در پی خواهد داشت.

علاوه بر این، مصرف بیش از حد این نوع میوه ها می تواند

سبب ایجاد مشکلات گوارشی مانند استفراغ، درد معده و اسهال شود.

گرچه عوارض مرکبات نسبت به آووکادو بسیار کمتر است، اما همین موارد نیز باعث آسیب به سلامت سگ می شود.

بجای مرکبات، میوه هایی را به سگ بدهید که لذت طولانی مدت را داشته باشد.

خواص نارنگی برای کودکان و نوزادان

نارنگی هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست و سلامت سیستم گوارش در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

فسفات و کلسیم موجود در نارنگی باعث تقویت استخوان ها و افزایش رشد نوزادان و کودکان می شود.

نارنگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای درمان سرماخوردگی و سرفه در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

نارنگی برای عروس هلندی

دادن نارنگی برای عروس هلندی خوب است و برای سلامتی او مفید است و سیستم بدنی او را در برابر بیماری ها مقاوم می کند.

نارنگی و فشار خون

نارنگی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که فشار خون بالا را کاهش داده

و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

نارنگی غنی از پتاسیم و حاوی مقدار کمی سدیم هستند.

این به رگ های خونی کمک می کند که آرام شوند و فشار خون مناسب را حفظ کنند.

نارنگی می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند:

فیبر، ویتامین C، ویتامین B6، و پتاسیم برای بهبود سلامت قلب شناخته شده اند.

نارنگی می تواند به شما در مبارزه با عفونت ها کمک کند:

یک نارنگی بزرگ ۵۳ درصد از نیازهای روزانه ویتامین C را دارد.

ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی در آب طبیعی است که به بدن کمک می کند

تا در برابر عوامل عفونی مقاومت کند و باعث کاهش رادیکال های آزاد در بدن شود.

نارنگی بندری چیست

نارنگی بندری یا نارنگی سیاهو یکی از انواع نارنگی هایی است که در جنوب کشور و در استان هرمزگان کشت می شود (انواع نارنگی کشت جنوب) ،

این نوع نارنگی در شهرهایی همچون جیرفت ،دزفول ، بندرعباس و روستاهایی

همچون هماگ – تلگردو – سغ – تلسورو – درگز – چاهکل – خرسین – و زاکین در جنوب کشور کشت میشود

اما مرغوب ترین نوع آن در باغات روستای سیاهو به بار میشیند به خاطر همین نام سیاهو رو روش گذاشتن.

موقعیت آب و هوایی و،خاک حاصلخیز و ویژگی های اقلیمی کوهستانی بودن این منطقه شرایطی رو ایجاد کرده

که این محصول با توجه به ویژگی های ژنتیکی اش با بالاترین کیفیت به ثمر برسه.

چرا نارنگی تلخ میشود

برداشت زود هنگام مرکبات سبب افزایش اسید میوه و تاخیر در برداشت به علت سرما و یخبندان سبب تلخی مرکبات می‌شود.

یک نارنگی چقدر ویتامین سی دارد

در ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۲ میلی‌گرم ویتامین ث موجود است.

آیا نارنگی نفاخ است

افرادی که به نفخ شکم مبتلا هستند با مصرف میوه نارنگی به تنهایی می توانند به درمان نفخ شکم خود بپردازند

اگر بیش از حد مصرف شود باعث نفخ شکم می شود.

نارنگی پچ چیست

نارنگی پچ میوه خوش‌طعم و بوی محبوب پاییزی که میوه‌ای فصلی است،

مزه‌ای ترش و شیرینی دارد. میوه‌ای که همه ما از کودکی عاشق آن بوده‌ایم و طعم دلچسب آن یادآور آن دوران است.

طبع این میوه سرد و تر است. این میوه نیز یک نوع نارنگی دورگه است که از پیوند با نارنگی کلمانتین بدست می‌آید

و بسیار به پرتغال شباهت دارد. این میوه پهن و گرد است و پره‌های درشت و ترد دارد.

نارنگی پچ نسبت به نارنگی معمولی پر رنگ‌تر و شیرین‌تر است اما خواص تقریبا یکسانی دارند.

مضرات نارنگی

نارنگی ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود که به صورت بثورات پوستی ظاهر می شود.

همچنین نارنگی ممکن است در افراد باعث انسداد روده شود.

نارنگی اسیدی است پس اگر نارنگی زیادی مصرف کنید، به لایه دندان آسیب خواهد رساند به خصوص نارنگی سبز ترش و نارس.

مصرف بیش از حد نارنگی باعث التهاب معده یا زخم معده می شود و باعث می شود که معده بسوزد.

اگر شما مقدار زیادی نارنگی مصرف کنید، باعث خروج مایعات بدن و نمک خواهد شد.

عدم وجود نمک در بدن باعث ادرار بیش از حد می شود.

این منجر به آب زدایی و یا کمبود مایعات بدن می شود که برای کلیه مضر است.

نارنگی اسیدی است و مصرف بیش از حدش باعث افزایش اسید معده می شود.

نارنگی که دارای یک ماده اسیدی است، می تواند در صورتی زیاد باعث تشکیل بلورهایی شود.

این بلورها موجب سنگ کلیه و سنگ صفرا می شوند، چون مانع جذب کلسیم در بدن می شود.

نارنگی یک ماده اسیدی است که روی آکنه تاثیر می گذارد.

نارنگی اگر مستقیم روی پوست مو قرار گیرد باعث ریزش مو می شود.

اگر یک مادر باردار بیش از اندازه مجاز نارنگی مصرف کند، جنین او ممکن است

با آلرژی مادرزادی متولد شود و مستعد ابتلا به آسم، التهاب پوست و اگزما شود.

مصرف بیش از حد نارنگی برای دیابت مضر است.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 8 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.