خواص پونه کوهی ؛ برای لاغری و عفونت رحم و زنان در طب سنتی

خواص پونه کوهی

خواص پونه کوهی ؛ برای لاغری و عفونت رحم و زنان در طب سنتی

خواص پونه کوهی ؛ برای لاغری و عفونت رحم و زنان در طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص پاپایا ؛ برای کبد و پوست و خواص روغن و هسته و دانه پاپایا

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با گیاه پونه کوهی

پونه کوهی با نام علمی Origanum Vulgare L و از خانواده labiatae گیاهی چند ساله دارای ساقه ای چهارگوش و برگ های کُرکی قرینه در دو طرف ساقه می باشد.

شکل برگ ها بیضی شکل و به رنگ سبز و بنفش می باشد. این گیاه که بومی جنوب غربی اسیا و منطقه‌ مدیترانه می باشد، به مدت هزاران سال بخشی از درمان از طریق طب جایگزین یا آشپزی بوده ‌است.

قدمت استفاده از پونه کوهی جهت مصارف گوناگون از جمله مصارف درمانی به دوران یونان باستان بر می گردد؛

به طوریکه در نسخ قدیمی علمی به جامانده ذکر شده است بقراط از این گیاه به عنوان یک داروی ضد عفونت استفاده می‌کرده است.

پونه گیاهی از خانواده نعناع است که دارای اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ،حاوی مقدار زیادی ویتامین A و B و C و کلیسیم ، مقداری تانن، مواد رزینی می باشد.

این گیاه در فصل گرما و در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند.

پونه کوهی نوع دیگری از این گیاه است. مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید.

بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه ، اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.

طعم پونه در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند ، همچنین دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند.

این گیاه را می توان در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد. پونه را می توان از طریق ریشه تکثیر کرد.

پونه به طور سنتی برای مقابله با سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، مثانه و بیماری کبد، نفخ شکم و درد معده مورد استفاده قرار گرفته است.

همچنین از آن برای سقط جنین یا شروع دوره قاعدگی استفاده شده است.

پونه کوهی دارویی گیاهی است که می توان به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی از آن استفاده کرد ، این پونه با پونه های معمولی فرق دارد و به عنوان ضد عفونت های میکروبی و قارچی شناخته شده است.

خواص پونه کوهی در طب سنتی

طبع پونه کوهی گرم و خشک است و بهترین مصلح آن از نظر طب سنتی برای سبزی پونه، آرد بلوط، رب مورد و سرکه و برای ادویه پونه، کتیرا است.

پونه، فودنه، پودنه، فودنج یا فود (نام علمی: Mentha pulegium) از گیاهان خانواده نعنائیان است.

برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتی‌های کبدی توصیه می‌شود.

آرامش بخش و مناسب برای رفع خستگی است.

دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است.

برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.

ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است و مناسب برای درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه است.

مؤثر در درمان سرماخوردگی است.

پونه کوهی برای ناراحتی های دستگاه تنفسی مانند (سرفه، آسم، کروپ و برونشیت) استفاده می شود همچنین برای اختلالات مانند سوزش سر دل و نفخ استفاده می شود.

سایر کاربردها شامل درمان اسپاسم قاعدگی، روماتیسم مفصلی، اختلالات دستگاه ادراری از جمله عفونت های دستگاه ادراری ( UTI )، سردرد و ناراحتی های قلبی می باشد.

در مواد غذایی و نوشیدنی ها، پونه کوهی به عنوان یک ادویه مربوط به آشپزی و یک ماده نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود.

شاخ و برگ گیاهان برای درمان اختلالات دستگاه تنفسی، اختلالات دستگاه گوارش (GI)، اسپاسم های قاعدگی و اختلالات دستگاه ادراری استفاده می شود.

شاخ و برگ گیاهان به صورت موضعی برای کمک به درمان تعدادی از بیماری های پوستی مانند آکنه و شوره سر استفاده می شود.

فیبر، آهن، منگنز، ویتامین E، آهن، کلسیم، اسیدهای چرب امگا و تیپتوفان است. پونه کوهی نیز یک منبع غنی از ویتامین K است که در رشد استخوان، حفظ تراکم استخوان و تولید پروتئین هایی برای لخته شدن خون موثر است.

آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی – پونه حاوی غلظت بسیار بالایی از آنتی اکسیدان (بیشتر از ۷۵ میلی مول در ۱۰۰ گرم) است.

آنتی اکسیدان ها به محافظت از سلول های بدن در برابر اثر رادیکال های آزاد و بهبود توانایی برای مبارزه با عفونت، کمک می کند.

خواص ضد باکتری پونه کوهی – در تعدادی از مطالعات، فعالیت ضد میکروبی پونه کوهی نشان داده شده است گروهی از محققان پرتغالی نشان دادند که مرزنجوش اسانس رازیانه در برابر ۴۱ گونه از پاتوژن های غذایی لیستریا مونوسیتوژن مؤثر بود.

روغن پونه کوهی خاصیت ضد میکروبی قوی دارد زیرا حاوی یک ترکیب ضروری به نام کاروکل است.

گروهی از محققان انگلیسی و هندی گزارش دادند که اسانس پونه کوهی هیمالیا دارای خواص ضد باکتریایی قوی است که حتی می تواند سبب کشتنMRSA بیمارستانی شود.

خواص ضد التهابی – یک عنصر فعال در پونه کوهی به نام بتا کاریوفلین شناخته شده که ممکن است در برابر اختلالاتی مانند پوکی استخوان و تصلب شرایین موثر باشد.

حفاظت در برابر سرطان – دانشمندان به این نتیجه رسیدند که پونه کوهی ممکن است به کاهش و یا جلوگیری از پیشرفت کانسر در بیماران مبتلا به سرطان سینه کمک کند.

پونه کوهی دربیماری ها مانند (سرد، دردهای عضلانی، آکنه، شوره سر، برونشیت، دندان درد، نفخ، سردرد، ناراحتی های قلبی، آلرژی، انگل های روده ای، گوش درد، خستگی، دفع حشرات و اسپاسم های قاعدگی) استفاده می شود.

بهبود مشکلات معده‌ای و روده‌ای مانند نفخ، سنگینی معده، سکسکه، تسریع هضم غذا و …

ضد عفونی مجاری تنفسی، بهبود سرماخوردگی، برونشیت و …

تسکین دردهای ماهیچه‌ای، درد دندان، سردرد، گوش‌درد و …

درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی مانند آکنه، شوره سر و …

تسریع روند درمان انگل‌های روده‌ای، برطرف نمودن خستگی و …

پیشگیری یا کند کردن روند پیشرفت سرطان سینه

خواص پونه کوهی برای زنان

شربت پونه کوهی حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آنتی‌اکسیدان مانند فلاونوئید‌ها و آنتوسیانین‌ها، تیمول و اسید سیتریک است.

این شربت بنا بر خاصیت آنتی‌بیوتیکی که در خود دارد عفونت‌های بدن را از بین می‌برد و به رفع عفونت‌های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه‌ها کمکی شایان می‌کند.

شربت پونه با تحریک هورمون‌های استروژن و پروژسترون نقشی موثر در تنظیم قاعدگی و تسکین دل‌درد‌های ناشی از آن دارد، همچنین به دلیل وجود کلسیم فراوان، به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و پوکی استخوان را از بین می‌برد. این شربت برای کودکان در حال رشد، کهنسالان و زنان یائسه نیز بسیار مفید است.

موارد منع مصرف شربت پونه

وی درباره موارد منع مصرف شربت پونه یادآوری کرد: مصرف شربت پونه برای زنان باردار ممنوع است.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت پونه

عرق پونه یک و نیم لیتر

پونه خشک شده ۱۲۰ گرم

عسل ۵۰۰ گرم

آب لیموترش تازه به مقدار لازم

طرز تهیه شربت پونه

پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.

– سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید.

– اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتی‌گراد) برسد.

– مخلوط گیاه و عرق پونه را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.

– شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید.

بیشتر بخوانید : خواص گلابی ؛ در لاغری و طب سنتی برای پوست صورت و قلب و تب و اسپرم

– برای تهیه یک لیوان از شربت پونه، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛

بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.

– شربت پونه را می‌توان روزانه سه لیوان (۲ لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.

پونه کوهی یکی از بهترین داروهای گیاهی است که می‌توان به‌عنوان یک آنتی بیوتیک قوی از آن استفاده کرد، مصرف این گیاه برای عفونت‌های میکروبی و قارچی بسیار مفید است.

پونه کوهی با پونه‌های معمولی فرق دارد و به‌ عنوان ضدعفونت‌های میکروبی و قارچی شناخته می شود،افرادی که با مشکل عفونت‌های قارچی در گوش یا ناخن و یا بعضی از خانم‌هایی که در ناحیه تناسلی عفونت قارچی دارند، می‌توانند از پونه کوهی استفاده کنند.

البته پونه کوهی را می‌توان به شکل دمنوش یا ضماد هم استفاده کرد.

همچنین اگر از عفونت ادراری رنج می‌برید دم کرده پونه کوهی یکی از درمان‌های مناسب و تاثیرگذار در این زمینه است.

اگر قصد ندارید از آنتی‌بیوتیک‌های شیمیایی استفاده کنید، طب سنتی راه دیگری به شما پیشنهاد می‌کند.

برای ضدعفونی کردن ریه از عفونت می‌توانید از دم کرده پونه استفاده کنید.

یک قاشق چای‌خوری پونه را به‌همراه یک لیوان آب جوش بگذارید بین ‌۱۰ تا ۱۵‌ دقیقه دم بکشد و سپس صاف کرده آن را همراه با عسل روزی سه بار میل کنید.

خواص پونه کوهی برای لاغری

خواص ضد اسپاسمی این گیاه هضم را آسانتر کرده و برای سلامت دستگاه گوارشی بسیار مفید است. مصرف دمنوش پونه کوهی باعث تعادل متابولیسم و تنظیم سوخت و ساز بدن می شود. همچنین روده ها را فعال کرده و میزان چربی سوزی بدن را افزایش می دهد.

پونه کوهی به بهبود متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی کمک می کند و در نتیجه باعث کاهش وزن و کاهش وزن می شود.

پونه کوهی به شما در کاهش وزن کمک زیادی خواهد کرد.

این ماده حاوی یک ماده فعال است که به حل چربی کمک می کند.

همچنین در هضم و کاهش نفخ مؤثر است.

خواص پونه کوهی برای معده

ین گیاه دارای خواص ضد اسپاسم است که می‌تواند به تسکین درد معده یا گرفتگی معده کمک کند.

برای کمک به معالجه نفخ، گاز یا درد معده می‌توانید مقدار کمی چای پونه بنوشید.

برای درمان سوزش معده و تهوع و ترش کردن می تواندی از پونه استفاده کنید.

برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.

خواص پونه کوهی برای قاعدگی

پونه کوهی سالها برای کمک به تنظیم چرخه ی قاعدگی زنان و یا کسانی که اصلا قاعدگی نداشته اند استفاده شده است.

به ه رحال راه های دیگری برای تنظیم قاعدگی وجود دارد که امن تر از استفاده از پونه کوهی اند. لذا متخصصان استفاده از پونه را برای این امر توصیه نمیکنند.

پونه کوهی تازه و خشک یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بی نظمی قاعدگی بوده و به درمان درد پریود در زنان کمک می کند.

پونه کوهی با تنظیم چرخه های قاعدگی کمک می کند تا این چرخه ها به موقع ایجاد شوند.

این ویژگی پونه کوهی به لطف تحریک هورمون های استروژن و پروژسترون اتفاق می افتد.

خواص پونه کوهی برای کودکان

گفته می شود به دلیل سمی بودن روغن پونه کوهی، این گیاه برای نوزادان و کودکان مضر بوده و بهتر است از آن استفاده نشود.

پونه کوهی به دلیل وجود کلسیم فراوان، به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و پوکی استخوان را از بین می‌برد.

این شربت برای کودکان در حال رشد، کهنسالان و زنان یائسه نیز بسیار مفید است.

بختر است که پونه کوهی را با دستور پزشک برای کودکان خود مصرف کنید.

خواص پونه کوهی برای پوست

پونه کوهی ضد التهاب و ضد عفونی کننده است. به همین خاطر می‌تواند شما را از شر آکنه و جوش‌های التهابی خلاص کند.

همچنین به خاطر حجم آنتی اکسیدانی که دارد، خاصیت جوانسازی داشته و پوست شما را جوان و شاداب نشان می‌دهد.

از این گذشته گردش خون را بهبود داده و باعث می‌شود که حجم بیشتری از خون و اکسیژن به پوست شما سرازیر شود.

به همین خاطر است که استفاده از پونه کوهی در اشکال مختلف مانند سبزی خوردن، دمنوش پونه، استفاده در غذا و غیره می‌تواند به بهتر شدن پوست شما هم کمک کند.

مواد لازم برای ماسک جوانساز پونه

نصف قاشق چایخوری پونه کوهی خشک شده

یک قاشق چایخوری خاک چینی

یک عدد سفیده تخم مرغ

مقداری آب

طرز تهیه

ابتدا سفیده تخم مرغ را با خاک چینی ترکیب کنید.

سپس گیاه را به صورت خشک شده اضافه کنید.

اگر مخلوط خیلی سفت شد کمی آب به آن اضافه کنید.

ماسک را روی پوست خود قرار داده وب رای ۱ تا ۲ دقیقه ماساژ دهید.

بعد از ماساژ بهتر است که صحبت نکنید و عضلات صورت‌تان را حرکت ندهید. اجازه دهید که ماسک کاملا خشک شود.

بعد از اینکه ماسک خشک شد می‌توانید آن را بشویید.

کافی است از این ماسک ۳ بار در هفته استفاده کنید تا بعد از چند ماه تاثیرات آن را در جوانسازی و شادابی پوست تان ببینید.

ماسک پونه برای درمان لکه‌های سیاه پوست

مواد لازم برای ماسک ضد لک پونه

مقداری پونه تازه

مقداری روغن زیتون

طرز تهیه

ابتدا برگ های گیاه را کاملا له کنید و آن را با روغن زیتون ترکیب کنید.

ین ترکیب را برای ۳ تا ۵ روز در مقابل نور آفتاب یا یک مکان گرم قرار دهید.

بعد از مدت زمان تعیین شده این محلول را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید.

ترکیب را از صافی رد کرده و پمادی که به دست می‌آید را دو بار در هفته رووی پوست‌تان بزنید. بعد از یک ماه می‌توانید تاثیرات این پماد را ببینید.

خواص پونه کوهی در بارداری

از نگاه برخی از متخصصان طبیعت درمانگر، زنان باردار باید از خوردن گیاهانی چون پوست ریشه زرشک، بابونه گاوی، افسنطین، پونه معطر، سداب، فلوس، کدو تلخ، جعفری فرنگی، سنبل چینی، نعناع کوهی و مینا پرهیز کنند.

سرماخوردگی به درمانهای گیاهی از جمله استفاده از پونه کوهی روی می آورند در حالی که استفاده از آن در مقدار زیاد به شدت سقط آور است و می تواند به عنوان یک سم قدرتمند عمل کند و لذا باید با دقت فراوان مصرف شود.

بیشتر بخوانید : خواص نارنگی ؛ و لیمو شیرین برای یبوست و کرونا و کبد و لاغری و در بارداری

پونه کوهی شامل ماده ای به نام پولگان است که موجب خونریزی و انقباض رحم میشود و مصرف زیاد آن به سقط جنین می انجامد.

پونه کوهی از جمله گیاهان دارویی است که علاوه بر خواص بی‌نظیری که دارد یک تهدید کننده جدی برای سلامت جنین در هفته‌های نخستین بارداری است.

خواص پونه کوهی و نعناع

تقویت کننده دستگاه گوارش و مسکن معده و افزایش اشتها

خلط آور و صفرابر

ضدآسم و تنگی نفس و ضد سیاه سرفه

ضد نفخ و رفع سوء هاضمه

درمان چاقی و چربی سوز

بهبود عملکرد دستگاه تنفسی

پاکسازی مجاری تنفسی

این ۲ گیاه هر ۲ طبع گرم و خشک دارند.

خانم ها از دم کرده این گیاهان استفاده می کنند زیرا این گیاهان دارویی قاعدگی را تنظیم و درد قاعدگی را کاهش می دهند.

برگ نعناع، درمان مناسبی برای رفع سردرد، تب، حالت تهوع، اختلالات گوارشی است و تسکین دهنده سیستم گوارشی می باشد و به رفع گاز معده کمک می کند.

این گیاه، خاصیت ادرارآور، نشاط آور و ضد انقباض عضلانی و ضدتهوع دارد که به کاهش وزن نیز کمک می کند.

خواص پونه کوهی و آویشن

پونه کوهی برای مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه و سیاه سرفه مفید است .

آویشن دارای طبع گرم و خشک و ویتامین A، B و E و هورمون گیاهی است.

استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد روماتیسم شفابخش و در رفع لاغری موضعی نیز مؤثر است.

آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سوداست و حافظه را تقویت می کند و نیروی جنسی ر افزایش می دهد.

از آویشن شیرازی برای درمان بیماری هایی مانند گریپ های عفونی، برونشیت، نارسایی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می شود.

پونه کوهی برای سرماخوردگی

پونه کوهی از محتویات بالای منتول تشکیل شده است و در طی سالیان متمادی به دلیل ویژگی های تحریک کننده و توانایی آن در تسکین علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا مورد استفاده قرار می گرفته است.

این گیاه ممکن است به تنفس کمک کند و به عنوان یک عامل تقویت کننده دستگاه تنفسی و ریه ها عمل نماید.

طبق گفته طرفداران این گیاه، خاصیت خلط آور در پونه باعث شل شدن ساختن مخاط یا خلط می شود و آن را از سیستم تنفسی شما پاک می کند.

چای پونه کوهی می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.

چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.

هنگام سرماخوردگی چای پونه بنوشید زیرا این چای به دلیل داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلط آوری دارد و به تخلیه ی ترشحات انباشته شده در ریه ها کمک می کند و برای کسانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، مفید است.

پونه کوهی برای اسهال

مصرف دمنوش پونه کوهی برای درمان اسهال و بیماری های روده ای مفید است.

مصرف پودر پونه کوهی در کنترل اسهال موثر است

نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نشان داد که ۹۵ درصد افراد گروه آزمایش پودر پونه در کنترل اسهال موثر بوده و فقط ۵ درصد اعتقاد داشتند که پودر پونه در کنترل اسهال تأثیری ندارد.

پونه کوهی در کجا میروید

مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برفها می روید و بهترین فصل برای چیدن پونه وحشی اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.

پونه کوهی دوست دارد ساقه در آب و رو به سمت آفتاب داشته باشد.

پونه کوهی در غذا

در پخت و پز اغلب استفاده پونه خشک، و برای آماده سازی یک چاشنی می تواند خود را دارند.

برای این کار، در طول گیاه گلدار مختل شده است و از ساقه جدا شده است.

گلبرگ در منطقه به خوبی تهویه خشک شد، و در یک مکان تاریک در زیر یک درب مهر و موم شده ذخیره می شود.

با این حال، باید توجه داشت که اگر کیفیت طعم پونه کوهی می توانید تا برداشت بعدی ذخیره کنید، سپس خواص درمانی آن، این گیاه پس از دو ماه از ذخیره سازی در صورت خشک شده از دست می دهد.

پونه کوهی در شیردهی

در دوران شیردهی باید از این گیاه با احتیاط استفاده کنید و زیاده روی نکنید چرا که برای نوزاد شما مضر است.

پونه کوهی و یبوست

نباید در مصرف پونه زیاده‌روی کنید به دلیل اینکه خاصیت یبوست‌آور نیز دارد.

جالب است که بدانید پونه به نوعی محرک معده و اشتهاآور است.

پونه کوهی و عسل

پونه کوهی یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل میل کنید، برای رفع کرم روده نیز موثر می باشد.

برای تهیه دمنوش پونه می توانید به روش زیر عمل کنید.

بیشتر بخوانید : خواص نخود ؛ کشمش پخته و نارس سیاه برای زنان و عسل و مضرات نخود

طرز تهیه صحیح آماده کردن دمنوش و چای پونه

مواد لازم

۴ تا ۶ ق برگ پونه تازه

۲ و یک دوم فنجان آب تصفیه شده

۱ ق چ عسل

طرز تهیه

برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.

میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز

در روز بیش تر از ۲ فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.

چای پونه می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.

چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.

مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک می کند، برای درمان سینوزیت می توانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.

چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.

پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. با نوشیدن چای پونه از خواص ضد سرطانی آن استفاده کنید.

نوشیدن چای یا دمنوش پونه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی مفید است زیرا عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس های مختلف دیگر فعال است.

چای پونه به گوارش کمک می کند و خاصیت صفراآوری دارد و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش می دهد. مصرف چای پونه برای افرادی که می خواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماری ها جلوگیری کنند، مفید است.

برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.

پونه کوهی و فشار خون

پونه کوهی دارای مقادیر بالایی از پتاسیم، کلسیم و منیزیم نسبت به سدیم است و به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.

مصرف چای و دمنوش تهیه شده از این گیاه برای افراد دارای فشار خون بالا مفید خواهد بود و به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

پونه کوهی و دیابت

دو گیاه رزماری و پونه کوهی حاوی ترکیباتی است که در کاهش دیابت نوع ۲ کمک می‌کنند.

پونه ی کوهی یکی از آن سبزیجات معطر فوق العاده است که عطر و طعم خوبی به غذاها می دهد.

علاوه بر این افرادی که به دنبال راهی برای کاهش قند خون و سالم ماندن هستند نیز می توانند به این گیاه اعتماد کنند.

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که پونه ی کوهی مانند رزماری می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند.

می توانید از روغن خوراکی این گیاه (آن را با یک لیوان آب مخلوط کنید) یا از مکمل های موجود در بازار استفاده کنید.

پونه ی کوهی می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند و قند خون را پیایین بیاورد.

پونه کوهی و سنگ کلیه

مخلوط جوشانده خارشتری و ریشه پونه کوهی یک لیوان با یک قاشق غذاخوری پودر سوخته تاک مو یعنی زغال چوب درخت انگور میل کنید – به شرطی که سرطان معده نداشته باشید.

فرق پونه با پونه کوهی

مرغوب‌ترین نوع این گیاه، پونه وحشی یا پونه کوهی است که در کنار چشمه ها می‌روید و بهترین فصل برای چیدن آن اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است؛

البته این به آن معنی نیست که شما در فصل های دیگر سال نمی‌توانید از این گیاه یا سبزی معطر استفاده کنید؛

خوردن یک لیوان دمنوش پونه هم می‌تواند خستگی شما را رفع کند.

پونه کوهی دارای خواص قوی تری است نسبت به پونه معمولی.

مضرات پونه کوهی

زیاده روی در مصرف پونه کوهی باعث افزایش سردرد، فشار خون و تپش قلب خواهد شد.

همچنین به عقیده متخصصان اگر بیش از حد خورده شود می‌تواند موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مشکلات جبران ناپذیری ایجاد کند.

گفته می شود که مصرف پونه خشک و تازه و یا دمنوش پونه در مقادیر کم و با مشورت پزشک برای زنان در دوران بارداری مفید است اما روغن پونه به دلیل مقادیر بالای پولگون باعث انقباض رحم شده و با افزایش جریان قاعدگی خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش می دهد پس بهتر است زنان در دوران بارداری از مصرف روغن پونه اجتناب کنند.

بیشتر بخوانید : خواص شاه توت ؛ و عسل در طب سنتی و بارداری برای کبد و لاغری و دیابت

گفته می شود به دلیل سمی بودن روغن پونه کوهی، این گیاه برای نوزادان و کودکان مضر بوده و بهتر است از آن استفاده نشود.

سبزی پونه تازه و خشک دارای خواص ضد عفونی کننده و سم زدایی بوده و برای درمان بیماری های کلیوی و کبد مفید است اما افراد مبتلا به بیماری های عفونت کلیه یا کبد چرب بهتر است از مصرف روغن پونه خودداری کنند چون پولگون موجود در آن ممکن است علائم بیماری را تشدید کند.

مصرف پونه در برخی افراد باعث ایجاد آلرژی و حساسیت می شود که با علائمی مانند درد شکم، حالت تهوع، استفراغ، مشکلات بلع، تب، لرز، اسپاسم عضلانی، نارسایی اندام، افزایش ضربان قلب و تغییرات نامنظم فشار خون مشخص می شود.

هر چند فواید درمانی و خواص عرق پونه بسیار گسترده است، اما استفاده از آن برای زنان باردار بایستی با احتیاط باشد، چرا که می تواند ماهیچه های رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین شود.

زیاده روی در مصرف عرق پونه، باعث تشدید سردرد شده، فشار خون و پمپاژ قلب را شدت می بخشد. همچنین استفاده بیش از حد آن موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت می شود.

عرق پونه به دلیل دارا بودن متانول، در طولانی مدت، باعث تضعیف کبد، التهاب کبدی و کبد چرب خواهد شد.

ونه هرگز نباید توسط زنان باردار یا مادران شیرده استفاده شود.

این گیاه می‌تواند باعث انقباضات رحم و افزایش جریان قاعدگی شود و خطر سقط را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی یا کبدی هم نباید از این گیاه استفاده کنند.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.