خواص خربزه گرمساری برای مردان و لاغری و انواع خربزه ملون و خشک و پنیر
خواص غوره برای چشم و خاصیت مصرف غوره برای بهبود بینایی سالمندان
خواص غوره برای چشم خواص غوره برای چشم ؛ خاصیت مصرف غوره برای بهبود بینایی سالمندان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …
فواید خاکشیر برای یبوست و درمان مشکل یبوست با مصرف خاکشیر جوشیده
فواید خاکشیر برای یبوست فواید خاکشیر برای یبوست ؛ درمان مشکل یبوست با مصرف خاکشیر جوشیده همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …
دمنوش زنجبیل برای سرماخوردگی و تاثیر نوشیدن دمنوش زنجبیل برای درمان سرفه و گلودرد
دمنوش زنجبیل برای سرماخوردگی دمنوش زنجبیل برای سرماخوردگی ؛ تاثیر نوشیدن دمنوش زنجبیل برای درمان سرفه و گلودرد همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …
خواص خربزه
خواص خربزه ؛ گرمساری برای مردان و لاغری و انواع خربزه ملون و خشک و پنیر همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص نارنگی ؛ و لیمو شیرین برای یبوست و کرونا و کبد و لاغری و در بارداری
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با خربزه
خربزه گیاهی کوتاه است که ساقه هایش روی زمین است ، میوه خربزه شیرین ، آبدار و بزرگ است.
خربزه به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند هندوانه ، خیار ، کدو سبز ،
کدو حلوایی و طالبی در راسته کدوییان دسته بندی می شود.
خربزه (به انگلیسی persian melon)میوه ای شیرین و آبدار است که طبیعتی گرم و خشک دارد
و سرشار از ویتامین های A ،D و C و قند های طبیعی است که فورا جذب خون شده
و نیرو و فعالیت سلول ها را افزایش داده و خستگی را برطرف می سازد.
خوردن خربزه به هضم غذا کمک کرده و سبب افزایش ادرار می شود.
ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ
و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد، ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد و اﻧﺴﺎن ﺗﺮﺳﻮ را ﺷﺠﺎع و دﻟﯿﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
خربزه (Melon) گیاهی از تیره کدویان با میوههای درشت، شیرین و آبدار است.
این گیاه در مناطقی با آبوهوای گرم و آفتابی کشت میشود و نیاز به فصل رشد طولانی (۸۰ تا ۱۲۰ روز) دارد.
ایران پس از چین و ترکیه، سومین تولیدکننده خربزه در جهان است
که در استانهای خراسان، سمنان، خوزستان بیشترین سطح کشت را دارد.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات خربزه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص خربزه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
خواص خربزه برای پوست
خربزه از میوه هایی محسوب می شود که برای پوست بدن خاصیت های فراوانی دارد.
یکی از خواص مهم خربزه این است که علاوه بر اینکه باعث درخشندگی و شادابی پوست می شود ،
می تواند باعث بازسازی و ترمیم پوست های آسیب دیده نیز شود.
خربزه منبع غنی از ویتامین A است که برای ترمیم و بازسازی پوست بسیار مناسب است و ویتامین C موجود در آن به تولید کلاژن کمک می کند.
با این روش می توانید جای زخم ها را کمرنگ تر یا به طور کامل از روی پوست از بین ببرید.
بیشتر بخوانید : خواص نخود ؛ کشمش پخته و نارس سیاه برای زنان و عسل و مضرات نخود
برای تهیه این ماسک چند تکه خربزه را به همراه یک قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری جو دو سر پودر شده داخل میکسر بریزید
و خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. ماسک خربزه باید پس از آماده شدن حالت خمیری داشته باشد.
در مرحله بعدی خمیر را روی محلی که می خواهید پوست آن بازسازی و ترمیم شود قرار دهید
و پس از گذشت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آنرا با آب گرم بشویید.
بهتر است از این ماسک دو روزی یک بار استفاده کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
اسید فولیک در خربزه یافت می شود که باعث بازسازی سلول ها شده و سلامت پوست را به دنبال دارد ،
ویتامین سی موجود در خربزه باعث مبارزه با رادیکال های آزاد پوست شده و چین و چروک پوست را کاهش می دهد.
مصرف خربزه برای حفظ خاصیت ارتجاعی پوست موثر است.
خربزه برای سلامت مثانه و کلیه ها
خربزه دارای پتاسیم بوده و باعث دفع مواد اضافی بدن و سموم می شود و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها کمک می کند.
خربزه از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار جلوگیری می کند. دم کرده ی پوست خربزه برای دفع سنگ مثانه موثر است.
بیشتر بخوانید : خواص شاه توت ؛ و عسل در طب سنتی و بارداری برای کبد و لاغری و دیابت
خربزه برای معده
خربزه دارای فیبر می باشد که باعث حرکات روده شده و به بهبود غذا در دستگاه گوارش کمک می کند.
اگر می خواهید از خطرات بیماری های گوارشی در امان باشید خربزه میل کنید.
خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.
خوردن خربزه برای کسانی که زخم معده دارند باعث تشدید بیماری می شود.
خواص خربزه برای خواص ضد سرطانی
خربزه برای جلوگیری از سرطان موثر است چرا که دارای ویتامین سی و بتاکاروتن می باشد که مانع از فعالیت های رادیکال های آزاد می شود.
رادیکال های آزاد برای بدن مضر هستند و باعث آسیب رساندن سلول های بدن می شوند.
خربزه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
مصرف منظم خربزه باعث تقویت سیستم ایمنی بده شده چرا که خربزه دارای ویتامین سی و ویتامین آ می باشد
که با تحریک گلبول های سفید خون به سیستم دفاعی کمک می کند.
بیشتر بخوانید : خواص پاپایا ؛ برای کبد و پوست و خواص روغن و هسته و دانه پاپایا
ویتامین سی موجود در خربزه دارای آنتی اکسیدان قوی بوده که از بروز بیماری های مزمن و پیری جلوگیری می کند.
خواص خربزه برای کاهش استرس
پتاسیم موجود در خربزه ضربان قلب را نرمال کرده و اکسیژن رسانی به مغز را بیشتر می کند.
سوپراکسید دیسموتاز در خربزه وجود دارد که باعث کاهش فشار خون شده و اعصاب را آرام می کند.
اگر می خواهید از استرس در امان باشید بهتر است خربزه میل کنید.
خربزه برای سیگاری ها
اگر خربزه را به صورت منظم میل کنید ویتامین آ از دست رفته ناشی از سیگار کشیدن جبران می شود و به ترمیم سلول های ریه کمک می کند.
افرادی که در مصرف زیاد دخانیات هستند بهتر است از خربزه استفاده کنند.
خواص خربزه برای کاهش وزن و رژیم لاغری
خربزه به مانند سایر میوه ها برای کم کردن وزن موثر است.
خربزه دارای سدیم و کالری کم می باشد و چربی و کلسترول ندارد.
محتویات خربزه باعث می شود تا شما برای مدت زیادی سیر باقی بمانید.
سعی کنید از مصرف زیاد خربزه پیشگیری کنید چرا که باعث چاقی می شود.
۹۰ درصد خربزه آب است. یک فنجان خربزه فقط ۶۰ کالری دارد. خربزه با کالری پایین و فیبر بالایی که دارد،
می تواند برای کاهش وزن شما مفید است زیرا خربزه به دلیل فیبر،
فضای بیشتری از معده شما را اشغال می کند و زمان بیشتری طول می کشد
تا معده شما را ترک کرده بنابراین برای مدت بیشتری احساس سیری کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.
خربزه برای افزایش وزن و چاقی
خربزه دارای قند می باشد و بسیار چاق کننده است ، اگر می خواهید وزن خود را کاهش کنید
و دچار اضافه وزن نشوید بهتر است در مصرف خربزه صرفه جویی کنید.
خربزه دارای ویتامین آ می باشد که در ترمیم سلول های بدن نقش دارد.
خواص خربزه برای کاهش مشکلات قاعدگی
ویتامین سی موجود در خربزه باعث تنظیم جریان خون در دوران قاعدگی می شود و کاهش گرفتگی عضلات را به دنبال دارد.
مصرف منظم خربزه باعث می شود تا جریان خون لخته نشده و سایر مشکلات قاعدگی درمان شود.
خواص خربزه در طب سنتی
طبیعت، مزاج خربزه یا طبع خربزه شیرین، در اواسط درجه دوم، گرم و تر است
و مزاج خربزهای که تفه یا بی مزه باشد در درجه اول سرد و در درجه دوم تر است.
مصلح خربزه در سرد مزاجان نیز، گلاب است.
مصلح خربزه در گرم مزاجان سرکه رقیق شده (نوشیدن، دهانشویه یا غرغره کردن) یا انار ترش است.
در ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۵ کالری موجود است.
مصرف خربزه سبب افزایش رطوبت مغز و بدن میشود.
چاقکننده بوده، باعث افزایش شیر، عرق و ادرار میشود.
خربزه تقویت کننده قوای جنسی است و مایعات جنسی و نطفه را زیاد میکند.
خربزه مدر است و منجر به پاکسازی مثانه شده و سنگ کلیه و مثانه را دفع میکند.
تقویت کننده اشتها و بازکننده انسدادها است.
مصرف خربزه باعث شست و شوی معده و برانگیختن اشتها میشود.
مصرف خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد،
همچنین مصرف خربزه در دوران شیردهی، باعث افزایش حجم شیر مادر می شود.
خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد و در کودکان باعث تقویت هوش می شود.
در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیمهایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده
بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلولهای بدن می شود.
خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده
و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت میکند.
به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار میرود
لذا به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن استفاده میشود.
برای درمان کک و مک و لک های صورت، گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید.
خربزه ها مانند بیشتر میوه ها برای کم کردن وزن ایده آل می باشد.
خربزه حاوی کمی سدیم و کالری بوده، چربی و کلسترول ندارد
و محتویات آب آن شما را مدتی طولانی تر سیر نگه می دارد.
خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده
و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.
خواص خربزه برای مردان
بر اساس تحقیقات متعدد، خربزه حاوی اسیدآمینه به نام سیترولین است که میتواند آرژنین را تولید کند.
آرژینین بهعنوان محرک کار میکند و خونرسانی را به اندامهای تناسلی افزایش میدهد.
همچنین به مردان برای ایجاد نعوظ و به زنان به تحریک شدن برای برقراری رابطه جنسی کمک میکند.
ویتامین E نیز در تولید هورمونهای جنسی نقش دارد و تمایل زنان و مردان را برای برقراری رابطه جنسی افزایش میدهد.
خربزه باعث افزایش اسپرم در مردان می شود.
خواص خربزه برای کودکان و نوزادان
خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد و در کودکان باعث تقویت هوش می شود.
در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیمهایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده
بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلولهای بدن می شود.
خواص خربزه برای سرماخوردگی
این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
صرف خربزه هنگام سرما خردگی موجب آزاد شدن هیستامین در بدن میشود و شدت سرماخوردگی و آلرژی در بدن را تشدید میکند
خواص خربزه برای کبد چرب
خربزه دفع کننده حرارت کبد بوده و نارسایی کبد را درمان می کند همچنین خربزه درجه قلیایی خون
و سلول های بدن را بالابرده و سموم آن را خنثی و دفع میکند.
مصرف این میوه باعث پاکسازی کبد و کاهش بقایای چربی موجود در آن می شود.
نوشیدن آب خربزه در ساعات بعد از ظهر، به درمان کبد چرب کمک می کند.
خواص خربزه برای کرونا
خربزه، یکی از میوههای جالیزی مفید برای سلامتی و از منابع تامین کننده ویتامینهای A و B و C به شمار میرود،
خربزه سرشار از پتاسیم و فسفر بوده و به تنظیم فشار خون، درمان عفونتهای ادراری و دفع و خنثیسازی سموم بدن کمک میکند.
به دلیل اینکه تقریبا بیشتر ویتامین ها و مواد معدنی موثر در برابر بیماری کرونا در خربزه موجود است مصرف آن به مقابله با این بیماری کمک می کند.
خواص خربزه برای یبوست
خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانسهایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است
لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج میبرند، بسیار توصیه میشود.
همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونتهای موجود در رودهها دارد.
خواص خربزه در بارداری و شیردهی
مصرف خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد، همچنین مصرف خربزه در دوران شیردهی، باعث افزایش حجم شیر مادر می شود.
خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد و در کودکان باعث تقویت هوش می شود.
میزان بالای فولات موجود در خربزه برای زنانی که قصد بارداری دارند و زنان باردار مفید است
زیرا فولات به تولید و نگه داری سلول های جدید بدر زنان باردار کمک کرده و از اختلال لوله عصبی جنین جلوگیری می کند
و سدیم اضافی از بدن، را دفع و از احتباس آب جلوگیری می کند.
خواص خربزه در بدنسازی
هنگامیکه صبح از خواب بیدار میشوید، یک ماشین عضله سوزی هستید!
در این زمان از روز، نیازی نیست که نگران تبدیل فروکتوز به چربی باشید، بنابراین میوه بخورید.
این فروکتوز برای بالا بردن سطوح گلیکوژن کبد و خاموش کردن سیگنال سوزاندن پروئین عضله، مورد استفاده قرار میگیرد.
بهترین انتخاب برای شما خوردن یک برش خربزه است.
خواص خربزه در روایات
پیامبر خدا(ص) میفرمایند:
عَلَیکُم بِالبِطّیخِ فَإِنَّ فیهِ عَشرَ خِصالٍ: هُوَ طَعامٌ و شَرابٌ و اشنانٌ و رَیحانٌ و یَغسِلُ المَثانَهَ و یَغسِلُ البَطنَ و یُکثِرُ ماءَ الظَّهرِ و یَزیدُ فِی الجِماعِ و یَقطَعُ البُرودَهَ و یُنَقِّی البَشَرَهَ؛
بر شما باد خربزه، چراکه در آن، ده ویژگى است: خوراک است؛ نوشیدنى است؛
شستوشودهنده است؛ خوشبوکننده است؛ مثانه را مىشوید؛ شکم را مىشوید؛
آب کمر را فراوان مىسازد؛ نیروى همبسترى را مىافزاید؛ سردىِ مزاج را از میان برمىدارد و پوست را تمیز مىکند.
ایشان همچنین میفرمایند:
تَفَکَّهوا بِالبِطّیخِ فَانها فاکِهَهُ الجَنَّهِ و فیها ألفُ بَرَکَهٍ و ألفُ رَحمَهٍ و أکلُها شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ؛
نیاز خود به میوه را با خربزه برآورید، چراکه میوۀ بهشت است؛
در آن، هزار برکت و هزار رحمت است و خوردنش شفاى هر درد است.
به پیامبر(ص) خربزهاى از طائف، هدیه دادند. آن را بویید و بوسید و سپس فرمود:
عَضُّوا البِطّیخَ فَإِنَّهُ مِن حُلَلِ الأَرضِ و ماؤُهُ مِن رَحمَهِ الله و حَلاوَتُهُ مِنَ الجَنَّهِ
]؛ خربزه را دندان بزنید، چراکه از زیورهاى زمین است؛ آبش از رحمت خداوند و شیرینىاش از بهشت است.
ایشان همچنین فرمودند:
ما مِنِ امرَأَهٍ حامِلَهٍ أکَلَتِ البِطّیخَ، إلّا یَکونُ مَولودُها حَسَنَ الوَجهِ وَ الخُلُقِ؛
هیچ زنِ باردارى نیست که خربزه بخورد، مگر اینکه نوزادش خوشچهره و خوشخوى خواهد شد.
امام صادق(ع) درباره ویژگىهاى خربزه میفرمایند: «یُذیبُ الحَصى فِی المَثانَهِ»؛
سنگ را در مثانه، ذوب مىکند.
در کتابهای طبی آمده است: خربزه بخورید؛ عرق و شیر را زیاد مىکند، ادرارآور و قاعدهآور است، دماغ را مرطوب مىکند،
سلولهاى بدن را ترمیم مىکند و کمخونىهاى مختلف را برطرف مىسازد، بدن را چاق مىکند،
جوانى را تجدید مىکند، براى کلیه مفید است و سنگ مثانه را خارج مىکند،
سِل ریوى، استسقا، یرقان، نقرس، بواسیر و رماتیسم را درمان مىکند.
خواص خربزه و پنیر
ما مِنِ امرَأَهٍ حامِلَهٍ أکَلَتِ البِطّیخَ بِالجُبنِ إلاّ یَکونُ مَولودُها حَسَنَ الوَجهِ وَالخُلُقِ.
هیچ زن بارداری نیست که خربزه با پنیر بخورد، مگر آنکه کودکش خوشروی و خوشخوی شود.
خواص خربزه و طالبی
کالری خربزه بسیار پایین و درصد کلسترول و چربی آن صفر است.
به عنوان مثال میزان کالری خربزه مشهدی (متوسط) ۲۰۰ و ۱۰۰ گرم از آن حدود ۳۷ کالری است.
همچنین فیبر موجود در آن باعث میشود تا به مدت طولانیتری سیر بمانید.
زیرا فیبر قادر است زمان آزاد شدن هورمون تحریککننده اشتها یعنی گرلین را به تعویق بیاندازد.
در نتیجه دیرتر گرسنه خواهید شد. ۹۰ درصد این میوه از آب تشکیل شده است.
به همین دلیل هنگامی که آن را میخورید معده شما با آب پر شده و اشتهایتان کور میشود.
بنابراین اگر رژیم دارید و میخواهید وزن کم کنید، خربزه یک گزینه عالی است
. چون علاوه بر داشتن طعم خوب و ترکیبات مغذی، کم کالری و خنثیکننده اشتها نیز هست.
کالری پایین و فیبر بالای موجود در طالبی باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کند.
طالبی میوه ای است که کالری کمی در آن وجود دارد و می تواند در برنامه های کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد.
البته مقدار زیاد طالبی همچنین می تواند باعث کاهش انرژی بدن شما گردد و مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.
اضافه کردن غذاهای غنی از پروتئین به طالبی به کنترل کلی کالری های بدن کمک خواهد کرد.
خواص خربزه و عسل
پس از خوردن خربزه و عسل و مخلوط شدن آنها ترکیب های موجود در این دو ماده خوراکی با یکدیگر وارد واکنش شده
و سبب به وجود آمدن یک ماده سفت و سخت می شوند،
هضم این ماده سفت حاصل از ترکیب آنها، برای دستگاه گوارش سخت است
بنابراین مصرف خربزه و عسل با هم ماده دیر هضم و بد هضمی را ایجاد می کند که فرد را دچار دل دردهای شدیدی می کند.
این دل درد ها اغلب سبب مرگ نمی شوند اما طاقت فرسا هستند و در برخی افراد انقباضات قولنجی شدید را سبب می شود.
از نظر طب سنتی اگر چند ماده غذایی با طبع سرد یا طبع گرم را یکجا مصرف کنیم،
باعث برهم خوردن تعادل طبع بدن می شود. زمانی که طبع بدن از تعادل خارج شود،
دچار مشکلاتی خواهد شد. بنابراین توصیه می شود در طول روز به طور متعادل خوراکی هایی با طبع سرد و گرم مصرف کنید.
مصرف همزمان دو خوراکی با طبع سرد، مانند سرکه با برنج، ماست با ترب و ماهی، گوشت مرغ با ماست و ماهی،
شیر با گوشت مرغ و ماهی سبب تولید بلغم و مشکلات گوارشی شده و مضر می باشد و سبب پیسی می شود.
همچنین مصرف غذای شیرین (خربزه) بعد از غذای غلیظ، بی هضم (گوشت) باعث می شود
این غذا در بدن به صورت فاسد در آید و نفخ معده و عوارض گوارشی را در پی داشته باشد.
طب سنتی مصرف خربزه و عسل را منع می کند زیرا مصرف این دو ماده خوراکی گرم با یکدیگر سبب ورم معده،
انسداد در مجاری بدن، بالا رفتن صفرا، حساسیت، آلرژی پوستی و خارش می کند
البته مشکلات پیش آمده برای فرد بستگی به طبع و وضعیت گوارش او دارد.
خواص خربزه و دیابت
سلول های کلیه در نفروپاتی دیابتی که یک اختلال کلیوی است،
به شکل خطرناکی آسیب می بینند. خربزه، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد و فروکتوز و گلوکوز آن قندهای ساده ای هستند
بنابراین این میوه برای افراد دیابتی و افراد مبتلا به چاقی خطری ندارد و آب خربزه از ابتلا به نفروپاتی دیابتی جلوگیری می کند.
خربزه دارای قند اندکی است – ۱۰۰ گرم خربزه فقط حاوی ۸ گرم قند است
و با بهبود متابولیسم (سوخت و ساز) انسولین در بدن سبب افزایش ناگهانی سطوح قند خون نمی شود
زیرا قند این میوه به آهستگی وارد جریان خون می شود.
انواع خربزه
خربزه در انواع مختلفی در جهان وجود دارد و به طورکلی، دو نوع خربزه خربزه امریکای شمالی و خربزه اروپایی در کشورهای غربی رایج است.
خربزه آمریکای شمالی که سبز کمرنگ متمایل به زرد با گوشتی شیرین و آبدار است،
در ایالات متحده رایج می باشد و خربزه اروپایی با پوستی سبز کمرنگ و شیاردار با خربزه امریکای شمالی تفاوت دارد.
خربزه برای سگ
خربزه سرشار از ویتامی های A، B1، B2، B6، C، D، E و مواد معدنی همچون فیبر بالا، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و سدیم است.
خوردن خربزه برای سگ ها بسیار مفید است و می تواند به عنوان یک میان وعدۀ غذایی به تغذیۀ روزانۀ سگ اضافه شود.
خربزه سرشار از ویتامین A است و همانطور که قبلا گفته شد در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش مهمی ایفا می کند.
همچنین یک ادرار آور طبیعی بوده و به علت داشتن پتاسیم بالا باعث شستشوی مثانه و کلیه ها می شود
و سبب دفع مواد زاید و سموم موجود در خون می گردد
و برای سگ هایی که دچار بیماری های دستگاه ادراری هستند بسیار مناسب می باشد
و به علت دارا بودن خاصیت ملین از یبوست در سگ ها جلوگیری می کند.
در فصل تابستان خوردن خربزه برای سگ ها مناسب است
چون این میوه خنک می باشد و حرارت بدن حیوان را کاهش می دهد.
توجه: از آنجایی که خربزه حجم قند بسیار بالایی دارد در صورتی که سگ
شما از بیماری دیابت رنج می برد از دادن این میوه به سگ باید خودداری کنید.
خوردن خربزه در صورتی که تخم آن جدا شده باشد برای سگ بی خطر است.
اگر سگ شما برای اولین بار قرار است خربزه بخورد بهتر است برای آشنایی
با این میوه با مقدار کمی شروع کنید. مصرف زیاد خربزه باعث اسهال در سگ می شود.
خربزه و انگور با هم
خوردن انگور و خربزه با هم مشکلی ندارد و این دو میوه با هم سازگار هستند.
خربزه و ماهی
مصرف خربزه، با برخی مواد غذایی مانند ماهی و یا غذاهای پر چرب و سنگین، توصیه نمی شود.
خربزه و فشار خون
خربزه برای پایین آوردن فشار خون مفید است. خوردن مقادیر زیادی از سبزیجات و میوههای سرشار از پتاسیم مانند
خربزه و پرتقال برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است و در پایین آوردن فشار خون تأثیر قابل توجهی دارند.
اسامی انواع خربزه در ایران
خربزه کد خدا حسینی که دارای پوست سبز و گوشت سفید می باشد.
خربزه ده نو اصفهان
خربزه گرگاب اصفهان که متاسفانه در اثر عدم رعایت اصول بذرگیری تقریبا از بین رفته است.
خربزه اباتر گیلان
خربزه شاه مراد گیلان
خربزه شخته خراسان
خربزه تیل خراسان
خربزه زرد ایوان کی
خربزه لنگرود
خربزه شهری که کمی شبیه شخته خراسان است.
طالبی کرمان
طالبی سمسوری ورامین
خربزه شاهپسند
خربزه ای به نام شاهپسند نداریم و احتمالا منظور شما طالبی شاهپسند است.
طالبی شاه پسند داری مقدار زیادی ویتامین A و ویتامین C ، کاروتنوئید
(دسته ای از رنگ دانه ها که نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بعضی بیماری های تخریبی در بدن انسان دارد)
و بسیاری از موادمعدنی مثل پتاسیم ، کلسیم و آهن است. طالبی شاه پسند فیبر زیادی نیز دارد.
کالری طالبی شاه پسند کم است و هیچ گونه چربی یا کلسترولی در آن وجود ندارد.
خربزه تخم قند
خربزه تخمقند گونهای از خربزه است که به صورت گونههای مختلف کشت میشود.
خیار چنبر یا خیار ارمنستانی گونهای از این خربزه بوده ولی شکل و طعم آن، بیشتر شبیه به میوه خیار است.
خربزهای که بومی ایران است در واقع از این جنس محسوب میشود .
خواص خربزه برای سلامت قلب و عروق
خربزه سرشار از پتاسیم است که فشار خون را کنترلکرده و از این راه قلبتان را سالم نگهمیدارد.
این ماده معدنی از پرفشاری خون جلوگیریکرده و مانع از آسیب سدیم به بدن میشود.
خربزه سرشار از ترکیباتی به نام آدنوزین نیز هست که برای قلب مفید است زیرا خواص رقیقکنندگی خون دارد.
این ماده از لختهشدن خون در سیستم قلبیعروقی جلوگیریمی کند.
ویتامین C از تصلب شرایین، همان سفتشدن عروق، جلوگیری و فولات نیز به جلوگیری از سکته کمکمیکند.
مضرات خربزه
خربزه از میوه های محسوب می شود که کمتر کسی ممکن است به آن حساسیت داشته باشد
ولی شرط عقل این است که حتما قبل از استفاده از ماسک های تهیه شده
از خربزه یا پوست آن تست حساسیت پوستی را انجام دهید.
بیشتر بخوانید : خواص هلو انجیری ؛ در بارداری و طب سنتی و برای جنین و طبع آن گرم است یا سرد
برای انجام این تست مقداری از میوه خربزه را به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست دست خود قرار دهید.
پس از گذشت این زمان دست خود را بشویید و چند ساعت صبر کنید
اگر مشکلی پوستی مانند خارش یا قرمز شدن پوست وجود نداشت با خیال آسوده از ماسک استفاده کنید.
اگر خربزه را با میوه ها و مواد غذایی مانند انبه یا عسل میل کنید
به دلیل ترکیباتی که در بدن ایجاد می کند باعث ایجاد درد شدید معده شده و ممکن است منجر به مرگ شود.
مصرف آن در گرممزاجان بهخصوص در مناطق گرم مضر است.
باید از مصرف خربزه هنگام گرسنگی و ناشتا اجتناب کرد.
مصرف خربزه بلافاصله بعد از غذا مضر است.
بهترین زمان مصرف خربزه، بین دو وعده غذا و در زمانی است که غذای اول از معده منحدر شده باشد.
چراکه خوردن خربزه در ناشتا، خطر بروز تبهای صفراوی را بالا می برد.
همچنین خوردن خربزه بلافاصله بعد از غذا، در افراد مستعد، باعث بروز تخمه ( فساد هضم ) می شود.
مصرف آب بعد از خوردن خربزه مضر است.
خربزه سریع التعفن است، یعنی در معدهای که قادر به هضمش نباشد به سرعت حرارت غریبه در آن اثر می کند و باعث تعفنش میگردد.
همچنین اگر در معده فردی که می خواهد خربزه بخورد خلطی وجود داشته باشد(برای مثال خلط سودا)
خربزه به خاطر لطافتش به سرعت به آن خلط تبدیل می شود.
خربزه در برخی از افراد باعث بروز صداع یعنی سردرد می شود.
این افراد باید از مصرف خربزه خودداری کنند یا حتمأ آن را با مصلحش میل کنند.
همچنین خوردن خربزه در افرادی که غلبه دم یا صفرا داشته باشند،
می تواند باعث بروز رمد که نوعی درد چشم همراه با ورم است شود.
بروز این امر در شهرهای گرم سیر به مراتب بیشتر است.
اکثار یعنی بیش از حد خوردن خربزه، مسهل اخلاط موجود در معده است.
ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.
ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا خربزه نخورید زیرا سبب اﺳﻬﺎل و ورم روده می شود.
هنگام سینه درد و سرماخوردگی خربزه مصرف نکنید زیرا باعث تب های صفراوی می شود.
در بارداری مصرف بیش از حد این میوه می تواند به دیابت بارداری منجر شود.
این میوه دارای قند زیادی است و می تواند برای افراد دیابتی مضر باشد.
خربزه رسیده دبرای کلیه مفید و خربزه کال برای کلیه مضر است.
زیاده روی در مصرف خربزه باعث می شود که بیماری کبد چرب تشدید شود.