خواص کفیر در طب سنتی برای کبد و پوست و لاغری و دیابت و کولیت روده - فال و خواب

خواص کفیر در طب سنتی برای کبد و پوست و لاغری و دیابت و کولیت روده

خواص کفیر

خواص کفیر ؛ در طب سنتی برای کبد و پوست و لاغری و دیابت و کولیت روده

خواص کفیر ؛ در طب سنتی برای کبد و پوست و لاغری و دیابت و کولیت روده همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص گل گاوزبان ؛ کوهی و فشار خون و سنبل الطیب و به لیمو دز طب اسلامی

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با خواص کفیر

کفیر نوعی نوشیدنی است که توسط تخمیر دانه های کفیر در شیر یا آب ایجاد می شود. نه تنها یک پروبیوتیک قوی است چون حاوی مخمرها و باکتری ها است، اما همچنین ممکن است سیستم ایمنی، مبارزه با سرطان و بهبود سلامت شکم را تقویت کند. کفیر یکی از انواع نوشیدنی های تخمیری است که از شیر تازه و دانه های کفیر تهیه می شود و اصالت آن متعلق به کوه های قفقاز در کشور روسیه می باشد. کفیر را می توان به همراه عسل یا انواع میوه های تازه مصرف کرد.

کفیر نام خود را از کلمه‌ی ترکی «کِیف» به معنای «حال خوب» گرفته است. این محصول لبنی یکی از غنی‌ترین منابع غذایی حاوی پروبیوتیک‌ هاست. باکتری‌های پروبیوتیک در عملکرد دستگاه گوارش، تولید مولکول‌های پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامین‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها نقش دارند. امروزه کفیر به‌خاطر خواصش بیش از پیش به رژیم غذایی مردم راه یافته است.

دوغ کفیر یک نوشیدنی ترش و گازدار و یک فرآورده حاصل از تخمیر شیر است. به عبارت بهتر دوغ کفیر نوعی نوشیدنی پُرکالری و غنی از باکتری‌ های پروبیوتیک،اسید لاکتیک، الکل، کلسیم، پروتئین، ویتامین ‌ها به ویژه گروه ویتامینهای B و ریزمغذی ‌ها است.

خواص کفیر در طب سنتی

کفیر طبع معتدل دارد.اولین و مهمترین تفاوت دوغ کفیر با دوغهای معمولی و بازاری این است که دوغهای دیگر طبع سرد دارند و بعد از خوردن آنها احساس رخوت ایجاد می شود وهمچنین خوردن آنها در فصول سرما دیگر لذت بخش نیست، اما دوغ کفیر طبع معتدل دارد و به جای رخوت و سردی احساس نشاط ایجاد میکند وبرای نوشیدن همه ی افراد با طبایع مختلف و در فصول مختلف سال مناسب است.

۱۷۵ میلی لیتر (۶ اونس) کفیر شیر شامل : پروتئین: ۶ گرم کلسیم: ۲۰ درصد RDA فسفر: ۲۰ درصد RDA ویتامین B12: 14 درصد RDA ریبوفلاوین (B2): 19 درصد RDA منیزیم: ۵ درصد RDA مقدار مناسبی از ویتامین D انرژی :حدود ۱۰۰ کالری کربوهیدرات :۷/۸ گرم چربی: ۳/۶ گرم که این مقادیر به نوع شیری که استفاده می شود بستگی دارد.

کفیر یک نوشیدنی تخمیر شده از دانه های کفیر است که در اصل از کوه های قفقاز بین آسیا و اروپا بدست آمده است. کلمه کفیر از کلمه ترکی کیفی سرچشمه می گیرد که به معنای “حس خوب” است. دانه های کفیر حاوی چندین گونه باکتری و مخمرها هستند. آن ها کوچک، زرد و سفید رنگ با ظاهری شبیه گل کلم کوچک هستند .کفیر به عنوان پروبیوتیک شناخته می شود که به هضم کمک می کند.با این حال، این نوشیدنی مزایای دیگری دارد، از جمله: تقویت ایمنی و سلامت شکم بهبود هضم مبارزه با آلرژی ها مبارزه با سرطان کشتن باکتری ها و قارچ ها جلوگیری از چاقی بهبود عملکرد قلب تقویت سلامت استخوان کمک به دیابت بهبود سلامت پوست

برای تهیه‌ی کفیر از ترکیب باکتری‌ها و مخمرهایی استفاده می‌شود که در اثر تماس با شیر، نوعی نوشیدنی تخمیری می‌سازند. این نوشیدنی را حتی افرادی که از هضم لاکتوز عاجز هستند می‌توانند بنوشند. می‌توان کفیر را از شیر گاو، شیر گوسفند یا شیر سویا تهیه کرد. پروبیوتیک‌ها فواید بسیاری برای سلامتی دارند. معروف‌ترین غذای پروبیوتیک در رژیم غذایی کشورهای غربی، ماست است، ولی خاصیت پروبیوتیک کفیر از ماست هم بیشتر است. برخلاف کفیر سایر محصولات لبنی تخمیری دارای هیچ مخمری نیستند و تنوع باکتری‌های مفیدشان بسیار کمتر است.

کفیر به شکل سنتی با استفاده از شیر گاو یا بر تهیه می‌شود. بعد از حدود ۲۴ ساعت، میکروارگانیسم‌های موجود در کفیر چند برابر می‌شوند و قندهای موجود در شیر به این ماده تبدیل می‌شوند. وقتی دانه‌های کفیر از شیر خارج می‌شوند، برای بار دیگر قابل استفاده هستند. در ۱۷۵ سی‌سی کفیر کم‌چرب: ۴ گرم پروتئین دارد؛ ۱۰٪ آن را کلسیم به خود اختصاص داده؛ ۱۵٪ آن فسفر است؛ ۱۲٪ ویتامین B12 دارد؛ ۱۰٪ B2 دارد؛ ۳% آن را منیزیم به خود اختصاص داده؛ مقدار فراوانی ویتامین D دارد؛ حدود ۱۰۰ کالری دارد؛ ۷-۸ گرم کربوهیدرات دارد؛ ۳-۶ گرم چربی دارد.

در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۵ که در Frontiers in Microbiology منتشر شد، کفیر به عنوان منبع بالقوه پروبیوتیک ها و مولکول های دارای چندین خاصیت سلامتی، شناخته شد. به گفته نویسندگان، “از جمله خصوصیات بیولوژیکی کفیر می توان به استفاده از آن به عنوان آنتی اکسیدان، ضد تومور، ماده ضد میکروبی و عدیل کننده سیستم ایمنی اشاره کرد.” مقاله دیگری که در سال ۲۰۲۰ در مجله Nutrients منتشر شد، می گوید: “کفیر به لطف اثرات ضد میکروبی، ضد سرطان، اثرات درمانی دستگاه گوارش، توازن باکتری های مفید در میکروبیوتای روده و اثرات ضد دیابتی، مزایای سلامتی زیادی دارد.”

از آنجا که دانه های کفیر انواع مختلفی دارند، ممکن است اجزای آن ها از کشوری به کشور دیگر و از دانه به دانه متفاوت باشد. کفیر می توانند حاوی باکتری های پروبیوتیک متعدد ، باکتری و مخمر باشند . دانه های کفیر ممکن است حاوی انواع باکتری باشند .ویتامین ها:ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B5، ویتامین B5، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین C، ویتامین ب. آمینو اسیدها:والین، ایولولین، متیونین، لیزین، فینیل آلانین، تریپتافن ، مواد معدنی:پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، مس، منگنز

قرن‌هاست که در آسیا و اروپا کفیر را به‌خاطر خواص درمانی‌اش مصرف می‌کنند. این محصول دارای باکتری‌های پروبیوتیک است که برای سلامت دستگاه‌های گوارش و ایمنی مفیدند. کفیر دارای ترکیبات زیست‌فعال مفید برای بدن است، از جمله ۳۰ نوع باکتری که در مبارزه با تومورها، بیماری‌ها و عوامل سرطان‌زا مؤثرند. دانه‌های محتوی مخمرها و باکتری‌ها که برای تهیه‌ی کفیر به شیر اضافه می‌شوند، پس از گذشت ۲۴ ساعت تکثیر می‌شوند و خواص منحصربه‌فرد این نوشیدنی را به وجود می‌آورند. پس از تهیه‌ی کفیر می‌توان این دانه‌ها را جدا و دوباره مصرف کرد. کفیر یک نوع نوشیدنی است و دانه‌های کفیر آغازگر تولید نوشیدنی کفیر هستند. بسته به نوع شیر، ۷۵ میلی‌لیتر کفیر دارای ۶ گرم پروتئین، ۷ یا ۸ گرم کربوهیدرات، ۳ تا ۶ گرم چربی، مقداری کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین‌های B۲ و B۱۲ است. هم‌چنین این مقدار کفیر ۱۰۰ کالری انرژی دارد.

بیشتر بخوانید : خواص کنجد ؛ و عسل و خرما قهوه ای و سیاه محلی و سفید بو داده در بدنسازی

خواص کفیر دوغ

دوغ کفیر یک محصول باستانی لبنی است. این نوشیدنی که قدمت آن به قرن‌ها پیش باز می‌گردد از جمله محصولات فراوری شده‌ی شیر است. کفیر باوجود قدمت زیاد در سال‌های اخیر دوباره به سبد خرید خانواده‌ها بازگشته است.این نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک است. همین مسئله ارزش غذایی این دوغ را نسبت به خیلی از نوشیدنی‌های حتی لبنی دیگر بسیار بالاتر می‌برد. می‌توان به جرات گفت این دوغ را می‌توان به عنوان یک میان‌وعده‌ی سالم و مقوی مصرف کرد.

وجود پروبیوتیک باعث می‌شود سیستم گوارش شما بعد از مصرف این دوغ تقویت شود. متخصصان معتقدند که مصرف منظم و مداوم کفیر باعث نوسازی سیستم گوارش افراد خواهد شد.دوغ از قدیم یکی از داروهای سنتی ایرانی برای افزایش آرامش بوده است. خوردن دوغ همراه غذا خوابی بهتر و عمیق‌تر به شما هدیه می‌دهد. دوغ کفیر در این مورد از دوغ‌های دیگر قدرتمندتر است. یک لیوان متوسط دوغ کفیر پیش از خواب شبانه شما را با دنیای جدیدی از خواب روبرو خواهد کرد.

باکتری‌های موجود در کفیر از قند موجود در خون تغذیه می‌کنند. اگر قند خون بالایی دارید این باکتری‌ها به شما کمک خواهند کرد به شرایط بهتری برسید. البته دوغ کفیر برای افرادی که قند خون پایین دارند توصیه نمی‌شود. دلیل این مسئله ترش بودن دوغ کفیر و البته وجود باکتری‌های مصرف کننده‌ی قند است. بهتر است اگر مشکل عدم تنظیم قند خون دارید پیش از اینکه کفیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید با پزشک مشورت کنید. همان‌طور که پیش از این گفتیم مصرف خوراکی هم مانند مصرف دارو باید با برنامه و منظم باشد. فقط در این صورت است که می‌توانید نتایج خوب آن را ببینید.

خواص کفیر برای کبد

کفیر با تنظیم کردن باکتری های داخل دستگاه گوارش و کبد و ایجاد سلامتی بیشتر در آنها و با داشتن مواد معدنی کمیابی چون بیوتین باعث بهبود بسیار زیاد در پوست و موی شما خواهد شد. برای دیدن این تغییر هر شب یک لیوان کفیر را قبل از خواب تناول نمائید، و پس از یکماه پوست و موی خود را مقایسه نمائید و تاثیر معجزه آسای این ابر خوردنی را مشاهده نمائید.

بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که کبد شما به‌طور غیرطبیعی چربی زیادی را در خودش ذخیره کند. کبد چرب اگر درمان نشود، باعث بروز التهاب کبد، ایجاد زخم، نارسایی کبد و حتی بروز سرطان کبد می‌شود. آنزیم‌های شیمیایی موجود در نوشیدنی کفیر باعث کاهش اثرات التهابی و سایر علائم بیماری کبد چرب می‌شوند. نوشیدنی کفیر همچنین سرشار از ویتامین کا و گروه ویتامین‌های ب است و با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز مشکلات کبد جلوگیری می‌کند.

خواص کفیر برای پوست

کفیر، علاوه بر اینکه یک نوشیدنی سالم و سرشار از انواع ویتامین‌ها است، پروبیوتیک موجود در آن، باعث تعادل باکتری‌های مفید در پوست شما می‌شود. نوشیدن دوغ کفیر از تجمع سلول‌های مرده در منافذ پوست جلوگیری می‌کند. نوشیدنی کفیر، تاثیر ضدالتهابی دارد و می‌تواند مشکلات پوستی مانند آکنه و جوش را کنترل کند. یکی از تاثیرات باکتری‌های مفید در کفیر، کنترل علائم آلرژی و حساسیت است. به همین دلیل به کسانی که دچار خشکی یا حساسیت پوستی هستند، توصیه می‌شود.

اسیدلاکتیک موجود در کفیر باعث جلوگیری از رشد باکتری‌هایی می‌شود که باعث ایجاد جوش در صورت می شود. اسید لاکتیک، پپتید ها و آب پنیر موجود در کفیر می تواند باعث روشنایی پوست شود.اگر می‌خواهید پوست تان شفاف شود و یا جوش صورت تان درمان شود می‌توانید از کفیر به عنوان یک روشن کننده پوست استفاده کنید.

خواص کفیر برای روده

کفیر یک پروبیوتیک است. پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌هایی هستند که اگر به اندازه کافی مورد استفاده قرار بگیرند، اثرات مطلوبی بر سیستم گوارش می‌گذارند.

پروبیوتیک‌ها با ساکن شدن در دستگاه گوارش، باعث مهار رشد باکتری‌های بیماری‌زا می‌شوند. بنابراین تعادل میکروبی روده را تنظیم می‌کنند و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‎‌شوند.

از دیگر اثرات مفید کفیر می‌توان به تاثیر شگفت‌انگیز آن در بهبود بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر اشاره کرد. سندرم روده تحریک‌پذیر(IBS) بیماری مزمنی است که تحریک‌های روانی مثل استرس و اضطراب آن را تشدید می‌کند. این بیماری علائمی همچون درد شکم، نفخ، اسهال و یبوست دارد و اختلال شایعی است.

تحقیقات بسیاری نشان داده که مصرف کفیر در مقایسه با دارو‌های شیمیایی باعث بهبودی قابل توجهی در علائم بیماری سندروم روده تحریک‌پذیر می‌شود. همچنین کفیر، در بهبود بیماری التهاب روده نیز بسیار موثر است و برای پیشگیری و رفع اسهال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کفیر در دوران بارداری و شیردهی

کم‌خونی و کمبود فولیک اسید، از مشکلات شایع در بین خانم‌های باردار است. مخمرها و باکتری‌های موجود در کفیر با تولید فولیک اسید، از بروز کم‌خونی در مادر و جنین پیشگیری می‌کند.نوشیدنی کفیر سرشار از ویتامین‌های ب، نیاسین و پیردوکسین است. کفیر همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر و کلسیم است که برای خانم‌های باردار بسیار مفید هستند.از دیگر مشکلات افراد باردار، بالا بودن فشار خون است. دوغ کفیر با داشتن باکتری‌های مفید بر رگ‌های عروقی تاثیر می‌گذارد و فشار خون را تنظیم می‌کند. مصرف مواد لبنی دارای پروبیوتیک نه تنها در دوران بارداری، بلکه برای دوره شیردهی نیز بسیار توصیه می‌شود.شما می‌توانید، دو ماه قبل از بارداری و بعد از آن در طول دوران شیردهی در برنامه غذایی خود از لبنیات پروبیوتیک مانند نوشیدنی کفیر استفاده کنید. لازم به یادآوری است که در مورد مصرف آن حتما نظر پزشک خود را جویا شوید.

نوشیدنی کفیر سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئین است.این نوشیدنی مجموعه باکتریهای مفید و زنده است که در تنظیم فشار خون نیز نقش مهمی دارد.مصرف اینگونه مواد لبنی پروبیوتیک برای خانم های باردار و شیرده مفید است و در سلامت جنین و یا نوزاد آنها نقش بسیار مهمی ایفا می کند. در حقیقت، مصرف لبنیات پروبیوتیک در دوران بارداری و شیردهی در خانم ها سبب انتقال مواد مفید موجود در این لبنیات (از طریق جفت) به جنین و (در دوران شیردهی از راه شیر مادر) به نوزاد می شود که این ترکیبات پروبیوتیک به عنوان یک عامل محافظ، بدن جنین و نوزاد را در برابر اگزمای پوستی و یا حساسیت پوستی محافظت می نماید.تحقیقات جدید، همچنین این مساله را ثابت کرده اند که اثر محصولات پروبیوتیک بر پیشگیری از بروز اگزما و یا حساسیت پوستی در جنین و یا نوزاد زمانی که مادران آنها در طول دوران زندگی ایشان سابقه ابتلا به اگزما و یا حساسیت پوستی داشته اند، از اهمیت بیشتری برخورادار است. در واقع بسیاری از خصوصیات والدین از طریق ژن ها از والدین به جنین منتقل می شوند و یکی از این خصوصیات هم می تواند وجود اگزما و یا حساسیت پوستی مادر باشد.

بنابراین مادرانی که سابقه ابتلا به حساسیت یا اگزماهای پوستی دارند، به احتمال بیشتری این نوع بیماری پوستی را به جنین یا نوزاد خود در طول دوران بارداری یا شیرهی انتقال می دهند.در نتیجه با نظر محققین تغذیه و بر اساس تحقیقات انجام شده در مورد محصولات پروبیوتیک به مادران باردار و شیرده توصیه می شود که با توجه به اثرات سودمند محصولات پروبیوتیکی مانند لبنیات پروبیوتیک، از ۲ ماه قبل از بارداری تا پایان بارداری و در طول دوران شیردهی در برنامه روزانه خود از لبنیات پروبیوتیک استفاده نمایند تا نوزادانی سالم به دنیا آورند و پرورش دهند.

خواص کفیر برای دیابت

در مطالعه ۶۰ بیمار با دیابت نوع ۲، شیر کفیر ، هموگلوبین ، سطح گلوکز خون را کاهش داد. در نتیجه می تواند به رژیم غذایی برای کمک به دیابت اضافه شود .در مطالعه ای روی موش ها با دیابت، ترکیبی از شیر سویا و شیر بز باعث کاهش سطح گلوکز خون و افزایش آنزیم های آنتی اکسیدان شد در واقع، این ترکیب تاثیر قوی تری دارد نسبت به کفیر که فقط از شیر سویا یا شیر بز درست شده است. شیر بز و شیر سویا نیز می توانند فعالیت لوزالمعده را افزایش دهد تا کنترل گلوکز را بهبود بخشند.

خواص کفیر برای یبوست و معده

شیر کفیر از زخم معده ناشی از رادیو تراپی جلوگیری می کند.یک مساله مهم در مورد پروبیوتیک ها این است که اسید معده برخی میکروب ها را قبل از رسیدن به روده ها، می کشد و آن ها را غیر فعال می سازد. اما پروبیوتیک های کفیر قادر به زنده ماندن در یک محیط اسیدی هستند .

ترکیبات موجود در نوشیدنی‌های پروبیوتیک موجب می‌شوند سلول‌های سرطانی در معده، خودشان را نابود کنند.در معده ما باکتری‌های خوب و بد در کنار هم زندگی می‌کنند و برقراری تعادل میان آنها، به حفظ سلامت معده و به‌طور کلی سالم ماندن دستگاه گوارش کمک می‌کند. ایمن شدن دستگاه گوارش در برابر ابتلا به برخی بیماری‌ها و کاهش عوارض استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بر دستگاه گوارش، از جمله مواردی است که می‌توان مسئولیت آن را به فراورده‌های کفیر سپرد.

یبوست مشکلی رایج بخصوص در سالمندان است. دوغ کفیر با افزایش حرکات روده یا کاهش زمان عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش به درمان یبوست کمک می‌کنند . پژوهشگران با بررسی انجام‌گرفته بر روی بیماران مبتلابه یبوست، مشاهده کردند که در بزرگ‌سالان، مصرف نوشیدنی‌های تخمیری مانند کفیر تأثیر تناوب تخلیه شکم و درجه قوام مدفوع اثرات مساعدی داشته و همچنین در کودکان نیز مفید بوده است.

خواص کفیر برای مو

دوغ کفیر برای رفع ریزش مو بسیار مفید است.دوغ کفیر که از محصولات پروبیوتیک است، برای سلامت پوست و ریزش مو بسیار مفید است چرا که بیشتر مشکلات پوستی به دلیل فعالیت ناقص سیستم ایمنی است و پروبیوتیک‌ها با تاثیر بر سلول‌های ایمنی دستگاه گوارش به بهبود آثار ضدالتهابی کمک می‌کنند.

کفیر چگونه درست میشود

به طور سنتی، کفیر با تخمیر دانه های کفیر در شیر گاو درست می شود. همچنین با استفاده از انواع دیگر شیر مانند بز، گوسفند، سویا، برنج و یا نارگیل درست می شود .آب کفیر یک نوشیدنی پروبیوتیک حاوی دانه های آب و کفیر ، شبیه کامبوچاو زنجبیل است در حالی که کفیر نارگیل از آب نارگیل و دانه های کفیر تهیه می شود .با دنبال کردن مراحل زیر،درست کردن شیر کفیر در خانه آسان است :

نوع شیر که می خواهید انتخاب کنید – گاو، بز، بوفالو، گوسفند، سویا. زمان و دما تخمیر نیز ممکن است با توجه به نوع شیر متفاوت باشد.یک قاشق سوپ خوری شیر دانه کفیر را در یک شیشه شیشه ای قرار دهید.۲ فنجان شیر را در ظرف اضافه کنید و آن را با یک حوله یا یک دستمال بپوشانید اما کاملا آن را با در نبندید.ظرف شیشه ای را در دمای اتاق قرار دهید تا به مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت تخمیر شود. در طول فرآیند تخمیر، باکتری ها و مخمرها در کفیر گلوکز و قند را به آمینو اسیدها، اسید لاکتیک و دیگر مواد تجزیه می کنند.از صافی برای جدا کردن دانه های کفیر از شیر استفاده کنید.

شیر کفیر سالم است و برای نوشیدن آماده است. یا مستقیما آن را بنوشید یا می توانید آن را در یخچال (در دمای ۴ درجه سانتی گراد)برای مصرف بعدی نگه دارید.آشامیدن شیر بعد از آن که در یخچال نگهداری می شود، مقدار لاکتوز را کاهش می دهد، که برای افرادی با حساسیت به لاکتوز و دیابت بهتر است.دانه های کفیر نیز می توانند برای استفاده بعدی در یخچال نگهداری شوند و یا می توانند مستقیما برای تولید شیر بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.مزه کفیر به شیر مورد استفاده بستگی دارد، اما معمولا کمی ترش،تازه و خامه ای است.

اگر از کیفیت کفیرهای تجاری موجود در بازار مطمئن نیستید، خودتان می‌توانید به‌آسانی آن را درست کنید. برای این کار دانه‌ی کفیر تهیه کنید. ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه‌ی کفیر را در شیشه‌ی کوچکی بریزید. هرچه مقدار این دانه‌ها بیشتر باشد، سرعت تهیه‌ی کفیر بیشتر می‌شود. ۲ فنجان شیر به آن اضافه کنید. ۲ تا ۳ سانتی‌متر از سر ظرف خالی بگذارید. اگر می‌خواهید کفیرتان غلیظ‌تر شود، کمی خامه‌ی پرچرب به آن اضافه کنید. بگذارید ترکیب ۱۲ تا ۳۶ ساعت در دمای اتاق باقی بماند تا روند تخمیر کامل شود. حالا نوشیدنی کفیر آماده است. پس از پایان تخمیر دانه‌های کفیر را از آن جدا کنید و برای تولید کفیر جدیدتان استفاده‌ کنید.

کفیر برای کودکان

کودکان زیر یک سال امکان نوشیدن شیر گاوی را ندارند و شیر مادر هم به اندازه کافی باکتری پروبیوتیک دارد؛ به همین دلیل نیازی به رساندن پروبیوتیک‌های موجود در کفیر به بدن آنها وجود ندارد.خوردن کفیر برای کودکان بسیار سودمند می باشد، به خصوص مصرف کفیر در خلال حاملگی توسط مادر بسیار توصیه می شود. چون کفیر داری مقادر کافی و مناسب انواع چربی های طبیعی، ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز برای زنان حامله می باشد.

کفیر دارای مقادیر مناسبی فسفر، کلسیم و ویتامین D می باشد، این ریز مغذی ها بسیار راحت توسط دستگاه گوارش انسان از کفیر جذب می شوند. رشد کافی استخوان ها و دندان ها در بچه های تمامی سنین، از دوران جنینی تا بالاتر وابسته به این ریز مغذی های اصلی می باشد. همچنین اسید لاکتیک تخمیری کفیر بسیار مفید برای جنین می باشد..

کفیر برای کرونا

این نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک ها، ویتامین‌ها و پروتئین‌ها بوده و عطش را از بین می‌برد. برای تهیه نوشیدنی کفیر ۲ قاشق غذاخوری پر دانه کفیر، ۳ قاشق غذاخوری شکر، ۱ لیتر آب معدنی، آب نصف لیموترش زرد، ۱ عدد انجیر خشک نیاز دارید. یک بطری شیشه‌ای تمیز بردارید دانه‌های کفیر و بقیه ترکیبات اشاره شده را داخل آن بریزید. در بطری را با یک دستمال نازک تمیز ببندید. با این روش نوشیدنی شما از ورود گرد و خاک و … محافظت می‌شود و در عین حال در آن کاملاً مهر و موم نمی‌شود. روند تخمیر باعث تولید گاز می‌شود. مصرف این نوشیدنی سیستم ایمنی‌تان را تقویت کرده و راهی برای پیشگیری هر چه بیشتر از ابتلا به کرونا در اختیارتان می‌گذارد.

کفیر برای سنگ کلیه

کفیر یک درمان طبیعی برای هر گونه آلرژی است، قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک و مفید در درمان اگزما، بیماری کبد، ورم معده، سنگ کلیه است.از قدیم مصرف دوغ در بین ما ایرانیان رایج بوده است. دوغ خواص بیشماری دارد از جمله منبع کاملی از کلسیم و پروتئین است. ولی متخصصان به این نتیجه رسیده اند که دوغ و سنگ کلیه ارتباط مستقیمی با هم دارند و باید در مصرف آن احتیاط کرد.

دوغ یکی از ترکیبات غذایی است که سرشار از کلسیم، پروتئین و نمک بوده ویکی از عوامل تشدید کننده و ایجاد سنگ کلیه است و دوغ و سنگ کلیه ارتباط مستقیمی با هم دارند.

کفیر و فشار خون

کفیر یک نوشیدنی تشکیل شده از شیر پروبیوتیک تخمیرشده است که به خاطر حفظ تعادل باکتری های سودمند روده در سیستم گوارش معروف است.مطالعه قبلی نشان داده است که عدم تعادل در کلونی باکتری های روده موسوم به میکروبیوم ها ممکن است موجب بروز فشارخون بالا در برخی افراد شود. به همین ترتیب پروبیوتیک ها که مکمل های باکتری های زنده بوده و برای سیستم گوارش مفید هستند، دارای خاصیت کاهش دهنده فشارخون هستند.

محققان دانشگاه آیوبرن آلاباما آمریکا همراه با محققان دانشگاه ویلاولها برزیل سه گروه از موش ها را از لحاظ تاثیر کفیر بر کاهش فشارخون بالا مورد مطالعه قرار دادند:- گروه مبتلا به فشارخون بالا و درمان شده با کفیر (درمان شده)- گروه مبتلا به فشارخون بالا و درمان نشده (درمان نشده)- گروه دارای فشارخون عادی و درمان نشده (کنترل)بعد از ۹ هفته مصرف کفیر، موش های گروه درمان شده در مقایسه با گروه درمان نشده، دارای میزان کمتر اندوتوکسین (مواد سمی مرتبط با اختلال در سلول ها)، فشارخون پایین تر، و بهبود نفوذپذیری روده بودند.

روده های سالم عبور برخی مواد را اجازه می دهند، اما به طورکلی به عنوان یک مانع برای دور نگه داشتند باکتری های مضر و سایر مواد خطرناک عمل می کنند.بعلاوه، مکمل کفیر موجب حفظ تعادل طبیعی چهار باکتری متفاوت در روده و آنزیم در مغز شد که برای عملکرد نرمال سیستم عصبی ضروری هستند؛ این مسئله بیانگر آن است که سیستم های گوارش و اعصاب همراه باهم برای کاهش فشارخون بالا عمل می کنند.

اگر شما به مدت یک ماه در هر ۲۴ ساعت یک لیوان کفیر میل کنید کاهش فشار خون را در حد نرمال تجربه خواهید کرد.مصرف کفیر با کاهش کلسترول بد خون نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

کفیر و اسهال

مصرف کفیر ممکن است باعث :اسهال و درد شکم شود با این حال، اکثر شرکت کنندگان هیچ گونه عوارض جانبی را گزارش نکردند .دقت کنید که کفیر قبل از مصرف، به اندازه کافی تخمیر شده باشد. اگر چه شیر تخمیر شده حساسیت لاکتوز را کاهش می دهد، اما اگر به لاکتوز حساسیت داشته باشید، ممکن است تمایل داشته باشید از کفیر لبنی اجتناب کنید. در عوض می توانید کفیر درست شده از سویا، نارگیل یا سایر منابع غیر لبنی را انتخاب کنید.

نوشیدن کفیر می‌تواند پس از مصرف آنتی‌بیوتیک و گذراندن دوران بیماری‌، باکتری‌های مفیدی را که از بین رفته‌اند، بازسازی کند. باکتری‌های پروبیوتیک می‌توانند عوارض جانبی بعضی داروها مانند اسهال را کاهش دهند.

فواید کفیر شیر

به طور سنتی، کفیر با تخمیر دانه های کفیر در شیر گاو درست می شود. همچنین با استفاده از انواع دیگر شیر مانند بز، گوسفند، سویا، برنج و یا نارگیل درست می شود .آب کفیر یک نوشیدنی پروبیوتیک حاوی دانه های آب و کفیر ، شبیه کامبوچاو زنجبیل است در حالی که کفیر نارگیل از آب نارگیل و دانه های کفیر تهیه می شود .با دنبال کردن مراحل زیر،درست کردن شیر کفیر در خانه آسان است :

نوع شیر که می خواهید انتخاب کنید – گاو، بز، بوفالو، گوسفند، سویا. زمان و دما تخمیر نیز ممکن است با توجه به نوع شیر متفاوت باشد.یک قاشق سوپ خوری شیر دانه کفیر را در یک شیشه شیشه ای قرار دهید.۲ فنجان شیر را در ظرف اضافه کنید و آن را با یک حوله یا یک دستمال بپوشانید اما کاملا آن را با در نبندید.ظرف شیشه ای را در دمای اتاق قرار دهید تا به مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت تخمیر شود. در طول فرآیند تخمیر، باکتری ها و مخمرها در کفیر گلوکز و قند را به آمینو اسیدها، اسید لاکتیک و دیگر مواد تجزیه می کنند.از صافی برای جدا کردن دانه های کفیر از شیر استفاده کنید.

شیر کفیر سالم است و برای نوشیدن آماده است. یا مستقیما آن را بنوشید یا می توانید آن را در یخچال (در دمای ۴ درجه سانتی گراد)برای مصرف بعدی نگه دارید.آشامیدن شیر بعد از آن که در یخچال نگهداری می شود، مقدار لاکتوز را کاهش می دهد، که برای افرادی با حساسیت به لاکتوز و دیابت بهتر است.دانه های کفیر نیز می توانند برای استفاده بعدی در یخچال نگهداری شوند و یا می توانند مستقیما برای تولید شیر بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.مزه کفیر به شیر مورد استفاده بستگی دارد، اما معمولا کمی ترش،تازه و خامه ای است.

طرز نگهداری کفیر

بعد از تهیه شیر کفیر و صاف کردنش دانه ها را درشیشه ریخته رویشان را با شیر بپوشایند و بدون اینکه در شیشه را سفت کنید در یخچال بگذارید. با اینروش می توانید دانه های کفیر را تا دو هفته نگهداری نمایید.

اگر دانه های کفیر را بیش از چند روز بدون استفاده نگهداری کنید اطرافشان را موکوس پوشانده و شیرغلیظی را بوجود می آورند که کاملا طبیعی است. شمادانه ها را شسته و آبکشی کنید. اگر دانه های کفیر برای مدت طولانی بدون استفاده در یخچال بمانند فرایند تولید کفیر در دور بعدی برایتان طولانی تر خواهد شد.

خواص کفیر برای لاغری

یک مطالعه هشت هفته ای برروی ۷۵ زن چاقی یا دارای اضافه وزن انجام شده است که مصرف کفیر باعث کاهش شاخص توده بدنی در آن‌ها شده است. شیر کم چرب نیز نتایجی مشابه کفیر دارد و برای کاهش وزن موثر است.

اگر در رژیم غذایی خود، نوشیدنی کم‌چرب کفیر داشته باشید، می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند. کفیر سرشار از پروتئین است. به شما کمک می‌کند برای مدت طولانی احساس سیری کنید و اشتهای شما را برای مصرف غذاهای چرب و شیرین کم می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد، پروبیوتیک موجود در کفیر بر دستگاه گوارش تاثیر می‎‌گذارد و سوخت وساز بدن را بالا می‌برد. بنابراین، نوشیدن کفیر مانع از یبوست می‌شود. همانطور که می‌دانید بهبود عملکرد سیستم گوارشی در کاهش وزن شما موثر است.

توجه داشته باشید که مهمترین اقدام برای لاغری، کاهش میزان کالری دریافتی در روز و افزایش تحرک است. بنابراین، نوشیدن کفیر به تنهایی معجزه لاغری نیست، اما در کنار تغییر برنامه غذایی موثر است.

خواص قارچ کفیر

قارچ کفیر دانه‌هایی شبیه ژله و به رنگ سفید است که شامل انواع باکتری‌های مفید و مخمرهای زنده می‌باشند. از جمله خواص قارچ کفیر می‌توان به درمان بی خوابی، درمان اسهال، خاصیت ضد سرطانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان و … اشاره کرد.یکی از بهترین خواص قارچ کفیر توانایی جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم در بدن است. در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر بوده و در افرادی که از بی‌خوابی و استرس رنج می‌برند، می‌تواند آرام‌بخش و کمک‌ کننده باشد.

از دیگر خواص قارچ کفیر، زیبایی پوست و مو است. از آنجایی که کفیر در زیبایی و شادابی پوست موثر است، در کرم‌ها و پاک‌کننده‌های آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ناراحتی‌های پوستی به ویژه اگزما و جوش‌های صورت را درمان می‌کند و از طریق استعمال خارجی موجب لطافت و نرمی پوست بدن می‌شود.

از جمله خواص قارچ کفیر اشتها آور بودن آن است. (چه در بی‌اشتهایی‌های عصبی و چه در بی‌اشتهایی‌هایی که منشا گوارشی داشته باشند.) اما در عین حال وزن را نیز ثابت نگه می دارد. علاوه بر این استفاده از کفیر، پس از مصرف یک دوره طولانی مدت آنتی‌بیوتیک‌ها، باعث بازیابی میکروفلورهای روده و معده می‌گردد. (میکروفلورها باکتری‌های مفیدی هستند که به دستگاه گوارش کمک می‌کنند و استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک‌ها، با اثرات منفی بر این میکروب‌های مفید همراه خواهد بود.)

کفیر دکتر روازاده

کفیر فقط یک نوشیدنی نیست. طعم ترش آن با افسانه‌هایی که ما را به زندگی طولانی‌تر امیدوار می‌کنند ترکیب شده. کفیر طعمی شبیه دوغ دارد و نتیجه ترکیب خارق‌العاده مخمرها، باکتری‌ها و پروتئین‌هاست. حاصل این تخمیر مایعی با بافت خامه‌ای و طعم‌ترش است که دریایی از باکتری‌های مفید پروبیوتیک را در خود جا داده است.

کفیر در اروپای مرکزی و شمال آسیا طرفداران بسیاری دارد و نام خود را از واژه ترکی keyfi به معنای غذای غنی گرفته است. اما قفقازی‌ها و روس‌ها تنها کسانی نیستند که به معجزه کفیر باور دارند. میزان باکتری‌های سالم در دستگاه گوارش را بیشتر می‌کند؛ اسهال را (به ویژه در میان مصرف کنندگان آنتی‌بیوتیک) درمان می‌کند؛ به بهبود سندرم روده تحریک‌پذیر کمک می‌کند یا عوارض ابتلا به آن را کاهش می‌دهد؛ به درمان عفونت‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند؛ عفونت واژینال را درمان کرده یا از ابتلا به آن پیشگیری می‌کند؛ عفونت ادراری را درمان کرده با از ابتلا به آن پیشگیری می‌کند؛ به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ به بهبود بیماری‌های التهابی کمک می‌کند.

کفیر برای سرطان

تحقیقات پزشکی انجام شده نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی تخمیری باعث از بین رفتن انواع تومورهای سرطانی در حیوانات آزمایشگاهی می شود. به‌‌عنوان مثال تحقیقی در ژورنال علمی لبنیات منتشر شده‌است که نشان می‌دهد مصرف روزانه کفیر باعث جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی سینه می‌شود و مقاومت سلولی بدن در مقابل گرفتار شدن به انواع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

خواص کفیر برای سلامت استخوان

در مطالعه دیگری که انجام شده است مصرف کفیر چگالی استخوان کفل، میزان خون هورمون پاراتیروئید و کلسیم را در چهل بیمار دارای پوکی استخوان افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید : خواص روغن رزماری ؛ برای مو و ریش و ابرو در طب سنتی و بهترین مارک و عوارض

خواص کفیر برای ترک سیگار

اگر از جمله کسانی هستید که از فشارخون رنج می‌برید می‌توانید کفیر مصرف کنید. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که کفیر در رژیم غذایی بیمارانی که از علائم ترک نیکوتین رنج می‌برند بسیار مفید است و باعث کاهش اضطراب، افسردگی و اختلال شناخته می‌شود.

کفیر برای حساسیت به لاکتوز

در کفیر لاکتوز وجود دارد که در مقایسه با شیر کمتر است درنتیجه به راحتی می‌توانید کفیر میل کنید کسانی که حساسیت به لاکتوز دارند می‌توانند به جای مصرف شیر از کفیر استفاده کنند.

خواص کفیر برای افسردگی

کفیر با داشتن ماده تریپتوفان و انواع اسید آمینه‌های ضروری به‌‌عنوان یک داروی آرام‌بخش عمل می‌کند که دارای هیچ‌گونه عوارض جانبی نمی‌باشد. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد مصرف مداوم کفیر باعث آرامش بیشتر و داشتن روحیه شادتر می‌شود.

بیشتر بخوانید : خواص روغن کنجد ؛ برای پوست و مو در طب سنتی و لاغری و رحم و بیضه و بواسیر

شما می‌توانید یک لیوان کفیر را با یک قاشق عسل ترکیب کرده تا از افسردگی‌های فصلی جلوگیری کنید.

کفیر برای پیشگیری از چاقی

کفیر باعث کاهش اسیدهای چرب در بدن می شود و همچنین تولید چربی را به شکل ویژه ای مسدود می کند. مصرف منظم کفیر باعث می شود تا چربی ها به راحتی در بدن تجزیه شده و مانع از چاقی می شود. اگر می خواهید از چاقی پیشگیری کنید کفیر را در رژیم خود قرار دهید.

خواص کفیر برای کاهش التهاب مجاری تنفسی

عصاره کفیر نیز دارای فواید زیادی برای بدن می باشد. شما می‌توانید از عصاره کفیر برای کاهش التهاب مجاری تنفسی استفاده کنید. تولید پادتن ناشی از عصاره کفیر باعث ترکیبات التهابی در بدن می شود.

بیشتر بخوانید : خواص روغن بادام ؛ شیرین و تلخ خوراکی در طب سنتی برای پوست و مو

مضرات کفیر

بهتر است که در دوران بارداری و شیردهی با مشورت با پزشک از کفیر استفاده کنید . کفیر ممکن است با برخی از داروهای آنتی‌بیوتیک تداخل داشته باشد و تاثیر داروها رو کم کند.مصرف کفیر ممکن است باعث :اسهال و درد شکم شود با این حال، اکثر شرکت کنندگان هیچ گونه عوارض جانبی را گزارش نکردند .دقت کنید که کفیر قبل از مصرف، به اندازه کافی تخمیر شده باشد. اگر چه شیر تخمیر شده حساسیت لاکتوز را کاهش می دهد، اما اگر به لاکتوز حساسیت داشته باشید، ممکن است تمایل داشته باشید از کفیر لبنی اجتناب کنید. در عوض می توانید کفیر درست شده از سویا، نارگیل یا سایر منابع غیر لبنی را انتخاب کنید.

اگرچه کفیرحاوی برخی از باکتری ها است که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند (به ویژه کانامیسین و تترا تتراسایکلین ، آنتی بیوتیک ها (به خصوص به صورت خوراکی )ممکن است برخی از باکتری ها را در بکشد. این کار تاثیرات سودمند را کاهش می دهد. مخمر تحت تاثیر آنتی بیوتیک ها قرار نمی گیرد.از آنجا که کفیر واکنش ایمنی را متعادل می کند، باید با احتیاط با داروهای از جمله استفاده شود: آزاتیوپرین سیکلوسپورین داروهای بیولوژیک مانند – CD3 یا باسیلیسیماب مایکوفنولات تاکرولیموس سیرولیموس کورتیکواستروئیدها

اگرچه کفیر ممکن است به حفظ تعادل شکم در طول شیمی درمانی کمک کند، باید با احتیاط مصرف شود. برخی از باکتری اسید لاکتیک در کفیر در برابر داروهای شیمی درمانی مقاوم هستند. گونه های دیگر ممکن است با شیمی درمانی کشته شوند. کفیر ممکن است حاوی مقادیر کمی الکل (۰٫۵ %، مشابه آبجو )باشند. افرادی که به دلیل وابستگی به الکل استفاده می کنند ممکن است بخواهند از آن اجتناب کنند. استفاده همزمان می تواند موجب عوارض جانبی نظیر حالت تهوع، استفراغ، سردرد و مشکلات قلبی شود.

هنگامی که کفیر به صورت صنعتی آماده می شوند، فرآیندهای تخمیر به طور کلی با خطر بسیار پایین آلودگی ایمن هستند. شستن زیاد یا پردازش نادرست می تواند دانه های کفیر را تغییر داده و باعث آلودگی توسط گونه های باکتری مضر باسیلوس یا میکروکوکوس شود.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.