خواص کنجد و عسل و خرما قهوه ای و سیاه محلی و سفید بو داده در بدنسازی
خواص کنجد
خواص کنجد ؛ و عسل و خرما قهوه ای و سیاه محلی و سفید بو داده در بدنسازی همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص کاسنی ؛ برای مردان در طب اسلامی و مضرات و طریقه مصرف کاسنی
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با کنجد
دانه کنجد یکی از بهترین انواع دانه های روغنی خوراکی غنی از پروتئین و از سالم ترین مواد غذایی جهان است
که به رنگ سفید، قهوه ای و سیاه در طبیعت یافت می شود.
دانه کنجد حاوی بالاترین مقدار روغن در بین دانه های روغنی است.
هزاران سال است که در طب سنتی از دانه کنجد برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی، دیابت و آرتروز استفاده می شود.
دانههای کنجد جزو باستانیترین خوراکیهای روی کرهی زمین هستند.
در واقع گیاه کنجد کُهنترین گیاهی است که بهخاطر دانهها و روغنش کشت میشود.
کنجد در فرهنگ سرزمینهای شرقی، مدیترانهای و آفریقایی، ارزش بالایی دارد
و هزاران سال است که برای خوشطعم کردن غذا، تهیهی روغن و تقویت و سلامت پوست از آن استفاده میشود.
کنجد نسبت به سایر دانهها، بیشترین مقدار چربی را دارد و بهدلیل طعم فوقالعادهاش،
بهصورتهای مختلف از جمله ارده، روغن کنجد و غیره، در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.
کنجد، دانهای خوراکی و گیاهیست که بومی هند و آفریقا بهحساب میآید و قدیمیترین دانه روغنی در جهان محسوب میشود.
بیش از ۳۵۰۰ سال است که دانههای کنجد کشت میشوند و از آنها در پخت نان،
تهیه سالاد، سوپ، کیک، شیرینی و سایر مواد غذایی استفاده میشود.
دانههای کنجد بهعنوان آجیل هم مصرف میشوند و از روغن بهدستآمده از آنها برای پخت انواع غذا استفاده میشود.
خواص کنجد تنها به دانههای آن محدود نمیشود و روغن کنجد هم غنی از مواد مغذی، انواع ویتامینها و آنتیاکسیدان است.
دانههای کنجد با توجه به نوع یا گونه گیاه کنجد، در رنگهای سفید، قهوهای و سیاه یافت میشوند.
خواص کنجد در طب سنتی
از نظر طب سنتی کنجد داری طبع گرم و تر است و انرژی ۱۰۰ گرم از این دانه ۵۷۳ کالری است.
دانه های کنجد یکی از بهترین منابع غذایی سرشار از فیبر هستند.
مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های کنجد به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند
و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، برخی از سرطان ها، چاقی و دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
برخی مطالعات نشان می دهد که خوردن دانه های کنجد به طور منظم می تواند باعث کاهش چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) شود.
دانه های کنجد حاوی مقادیر بالای آمینو اسید ها هستند
و به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی برای گیاهخواران، افراد وگن و خام گیاهخواران شناخته می شوند.
مقادیر بالای منیزیم موجود در دانه های کنجد به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از بین می برد.
دانه های کنجد به صورت خام و بو داده حاوی مقادیر بالای کلسیم، منیزیم، منگنز و روی هستند
که به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.
مطالعات نشان می دهد که روغن کنجد و دانه های کنجد به دلیل مقادیر بالای سسامین
موجود در آن ها دارای خواص ضد التهاب طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
دانه های کنجد منبع خوبی از ویتامین های گروه ب (ویتامین B1، ویتامین B3 و ویتامین B6) است
که برای عملکرد سلولی مناسب و متابولیسم بدن ضروری هستند.
مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین B موجود در دانه کنجد به افزایش تولید هموگلوبین
و گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان کم خونی می شوند.
دانه های کنجد کربوهیدرات کمی دارند در حالیکه سرشار از پروتئین
و چربی بوده و می توانند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.
دانه های کنجد کربوهیدرات کمی دارند در حالیکه سرشار از پروتئین
و چربی بوده و می توانند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.
دانه کنجد حاوی مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده
و خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو که عامل بیماری های قلبی، سرطان و دیابت است را کاهش می دهد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در دانه کنجد
به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهند.
دانه کنجد به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهاب قوی که دارد،
می تواند غضروف ها را از آسیب محافظت کرده و خطر ابتلا به آرتروز (استئو آرتریت) را کاهش دهد.
دانه های کنجد منبع خوبی از سلنیوم هستند که نقش مهمی در ساخت هورمون های تیروئید دارد.
دانه های کنجد حاوی فیتواستروژن ها، ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن هستند
که به کاهش علائم یائسگی مانند گر گرفتگی کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان یائسه کاهش می دهد.
خواص کنجد برای کاهش وزن و لاغری
کنجد به دلیل داشتن فیبر فراوان به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث کاهش وزن و لاغری میشود.
بیشتر بخوانید : خواص روغن هسته انگور ؛ برای پخت و پز و انار برای مو و سیاهی دور چشم
مطالعات انجامشده نشان میدهد که برخی ترکیبات موجود در کنجد سیاه باعث افزایش چربی سوزی بدن شده و به کاهش چربیهای شکمی کمک میکند.
غذاها و مواد غذایی نقش مهمی در افزایش سوخت و ساز و متناسب بودن اندام انسان دارند
و حتی میتوانند باعث لاغری نیز شوند. یک از چربیهای مفید و سالم، کنجد سفید است.
در واقع کنجد سفید برای لاغری، انتخاب دقیق و مناسبی خواهد بود.
کنجد سفید مواد مغذی به همراه دارد که فیبر مهمترین آن است.
در واقع فیبر کمک میکند تا احساس گرسنگی کمتری را تجربه کنید.
در این صورت کالری مصرف روزانه شما تا حد قابل توجهی کاهش مییابد.
کنجد برای درمان کم خونی
در کنجد آهن مس و ویتامین ب وجود دارد که به افزایش تولید هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون کمک کرده و برای جلوگیری از کمخونی مؤثر است.
خواص کنجد برای بهود عملکرد تیروئید
کنجد منبع غنی از سلنیوم بوده که نقش مهمی در ساخت هورمونهای تیروئیدی دارد. همچنین کنجد به دلیل داشتن آهن ، مس ، روی و ویتامین ب شش که از تولید هورمونهای تیروئیدی حمایت کرده و باعث سلامت آن میشود.
کنجد برای کاهش فشار خون
منیزیم موجود در دانههای کنجد به کاهش فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید : خواص خرمالو ؛ خشک شده برای کبد و بدنسازی و مضرات و طبیعت سرکه و شیره خرمالو
آنتیاکسیدان ، ویتامین ای ، و لیگنان های موجود در کنجد از ایجاد پلاک در شریانها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به فشارخون بالا را کاهش می دهد.
پس برای کاهش فشار خون میتوانید از کنجد کمک بگیرید.
خواص کنجد برای یائسگی
دانه های کنجد به دلیل داشتن فیتواستروژن ها که یک ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن هستند به کاهش علائم دوران یائسگی مانند گرگرفتگی کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه را کاهش می دهد.
خواص کنجد برای دیابت
کنجد دارای پروتئین و چربی فراوان بوده و کربوهیدرات کمی دارد که میتواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
علاوه بر موارد گفتهشده مقادیر بالای پینورسینول موجود در دانههای کنجد با مهار فعالیتهای آنزیم مالتوز میتواند باعث کاهش قند خون شود.
کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که با دیابت مبارزه می کنند. استفاده از روغن کنجد
به عنوان تنها روغن خوراکی، در کاهش فشارخون و گلوکز پلاسما در افراد دیابتی حساس، مؤثر است.
خواص ضد سرطان
کنجد به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای قوی به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید : خواص چای سفید ؛ کوهی سوزنی در طب سنتی را چگونه دم کنیم
تحقیقات انجامشده نشان میدهد که مقادیر بالای فیتیک اسید موجود در دانههای کنجد به کاهش تومورهای کولورکتال کمک می کند.
کنجد برای پیشگیری از پوکی استخوان
دانههای کنجد دارای کلسیم ، منیزیم ، منگنز و روی بوده که به تقویت استخوانهای فرد کمک کرده و خطر پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش میدهد. پس شما میتوانید برای تقویت استخوانهای خود از کنجد کمک بگیرید.
خواص کنجد برای تقویت سیستم ایمنی بدن
آنتیاکسیدان، ویتامین و مواد معدنی در دانههای کنجد وجود دارد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش می دهد.
خواص ضد التهابی
مطالعات انجامشده نشان میدهد که روغن کنجد و دانه های آن به دلیل داشتن سسامین موجود میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش دهد چراکه دارای ضد التهاب طبیعی است.
خواص کنجد برای درمان آرتروز
کنجد به دلیل داشتن آنتیاکسیدان فراوان و خواص ضد التهابی قوی میتواند از غضروف ها محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماریهای غضروفی را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید : خواص گل گاوزبان ؛ کوهی و فشار خون و سنبل الطیب و به لیمو دز طب اسلامی
یک مطالعهای که بر روی افراد مبتلا به آرتروز زانو انجام شده است مشخص شد که مصرف روزانه پنج قاشق غذاخوری پودر دانه کنجد درد زانو را تا ۶۳ درصد کاهش می دهد.
خواص کنجد برای مو
دانه های کنجد سرشار از مواد مغذی است که به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و برای افزایش رشد آن ها مفید می باشد.
روغن دانه کنجد پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت پوست سر و مو است.
غنی از اسیدهای چرب امگا است و به تغذیه ریشه های مو کمک می کند.
همچنین پوست سر را مرطوب نگه می دارد، گردش خون را افزایش می دهد، در نتیجه رشد فولیکول های مو را بهبود می بخشد.
۲ قاشق چای خوری روغن کنجد را با ۲ الی ۳ قطره روغن اسانس رزماری و یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا ترکیب کنید.
سپس این ترکیب را به پوست سرتان بمالید و به آرامی ماساژ دهید.
این کار را ۲ تا ۳ بار در هفته تکرار کنید. مطمئن شوید که موهایتان را با شامپو و نرمکننده عاری از مواد شیمیایی می شویید.
برگ کنجد برای تقویت موی سر و همچنین جلوگیری از ریزش مو مفید است.
خواص کنجد برای کودکان و نوزادان
ماساژ روغن کنجد، رشد و خواب نوزادان را بهبود می بخشد. جوش های روی پوست کودک مخصوصا در قسمتی که پوشک وجود دارد،
می تواند با مالش روغن کنجد بهتر و حتی محافظت شود و خشکی پوست را از بین می برد.
پوست کودک ، به ویژه ناحیه پوشیده از پوشک به دلیل اسیدیته مواد زائد بدن، اغلب بثورات مییابد.
روغن دانه کنجد از پوست لطیف آنها در برابر این بثورات محافظت میکند.
استفاده از آن روی بینی و گوش محافظت در برابر عوامل بیماری زای شایع پوست است. همچنین با خشکی پوست مقابله میکند.
بسیاری از پزشکان بر این باورند که خواص کنجد سفید برای کودکان نامحدود است،
اما توصیه میکنیم پیش از هر چیز از حساسیتهای غذایی کودک یا نوزادتان مطمئن شوید.
برخی از کودکان به کنجد حساسیت دارند و برخی نمیتوانند کنجد را به خوبی هضم کنند.
با این حال در صورتی که از سلامت کودکتان اطمینان دارید،
میتوانید آن را به صورت پوره یا پودر در غذای کودکتان استفاده کنید،
چرا که برای بدن نوزان و کودک بسیار مفید است و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
در صورتی که کودکتان به تنقلات و خوراکیهای مضری همچون چیپس و پفک علاقه دارد،
شما میتوانید کنجد سفید را به عنوان میان وعده به او بدهید تا به مرور زمان عادت بد
و نامناسب غذایی کودکتان تغییر کند و شما نیز به او سلامت را هدیه دهید.
کنجد سفید باعث افزایش انرژی کودکان میشود، زیرا این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مفید بدن است
و کمک بسزایی در افزایش انرژی میکند. در واقع چربی مفید کنجد سفید نه تنها
انرژی به بدن میبخشد، بلکه برای سلولهای بدن نیز فواید بسیاری به همراه دارد.
ممکن است برخی از کودکان به دلیل تغذیه نامناسب یا حتی خوردن شیر، از مشکلات گوارشی همچون یبوست رنج ببرند.
در این صورت مصرف فیبر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک بسزایی میکند
که حضور کنجد سفید در غذا و میان وعده نیز میتواند کارساز و مفید باشد.
پیش از این گفتیم که کنجد سفید سرشار از کلسیم است. کودکتان برای رشد و تقویت استخوانهایشان به کلسیم نیاز دارند.
در واقع تغذیه نامناسب باعث پوکی استخوان، کوتاه ماندن قد و رشد ناکافی کودکان میشود.
شما میتوانید با قرار دادن کنجد سفید در برنامه غذایی، کمک بزرگی به بهبود رشد کودکتان بکنید.
همچنین کودکانی که به شیر یا لاکتوز حساسیت دارند، میتوانند از پوره یا پودر کنجد در غذا یا صبحانه خود بهرهمند شوند.
در واقع کنجد سفید همچون یک قرص یا داروی مولتی ویتامین کامل برای کودکان است
که شامل آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فیبر، زینک و مس است
که بدن هر انسانی از دوران نوزادی تا پیری به آن نیازی دارد. به بیان دیگر تغذیه سالم در کنار مصرف کنجد سفید،
به داشتن یک سبک زندگی مثبت و برنامه غذایی سالم کمک بسیاری به رشد کودکان میکند.
خواص کنجد برای رحم و قاعدگی
مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامین E در بافتها شده
و چنانچه خانمی دچار دردهای شدید در دوران عادت ماهانه خود می شود،
بهتر است بداند مصرف کنجد و فرآوردههای آن باعث کاهش التهاب
و شدت انقباضهای رحمی و در نتیجه کاهش میزان درد در دوران قاعدگی نیز می شود.
خواص کنجد برای پوست
آنتی اکسیدان های موجود در دانه کنجد به کاهش رادیکال های آزاد کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
مقدار بالای روی، به تولید کلاژن کمک میکند و پوست را الاستیسیته میکند و به ترمیم بافت های آسیب دیده پوست کمک می کند.
استفاده منظم از روغن کنجد می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد.
روغن دانه های کنجد از اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش خورشید و آسیب رساندن به پوست
که باعث ایجاد لک و چین و چروک می شود، جلوگیری و محافظت می کند.
خواص کنجد برای معده
کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، چون هضم آن سنگین است.
کنجد از جمله گیاهانی است که هم برگ و همدانه آن مورد مصرف است ،
مصرف این گیاه دارویی به هر شکل دارای اثرات فراوانی در رفع دردهای سوزش معده ، سرطان ، سل و کم خونی است.
شیره کوبیده کنجد برای رفع سوزش معده مفید است و ترشی معده را کم میکند.
به همنی دلیل برای درمان رفلاکس معده از کنجد استفاده می شود.
خواص کنجد برای باردار شدن
در طب آیورودا از دانه های کنجد برای باروری و باردار شدن استفاده می کنند.
همچنین کنجد به دلیل داشتن آهن زیاد به قضیه باردار شدن کمک می کند.
خواص کنجد برای کبد
مطالعات حیوانی نشان می دهند که جذب ویتامین E را افزایش می دهد و کبد را از آسیب های رادیکال محافظت می کند.
در طب سنتی چینی، ارتباطی بین کبد و چشم ها وجود دارد. کبد، خون را به چشم ها می فرستد تا از عملکرد آن پشتیبانی کند.
دانه های کنجد سیاه برای این عملکرد، بهترین گزینه هستند.
دانه کنجد به کبد کمک میکند تا اثرات مضر الکل و همچنین سایر موادی که در بدن مسمومیت ایجاد میکند را تجزیه کند.
خواص کنجد برای اسپرم مردان
یک آزمایش بر روی تاثیر کنجد روی بیضه های موش صحرایی انجام شد و تاثیر کنجد روی اسپرم مردان را ثابت کرد.
نتیجه این آزمایش به این صورت در زیر آمده است.
مصرف دانه ی کنجد پارامترهای اسپرم را بهبود می بخشد و پتانسیل باروری را در جنس مذکر افزایش می دهد.
خواص کنجد در بارداری
دانههای کنجد بهدلیل غنی بودن از مواد مغذی مهم، پروتئین و چربیها، برای بارداری سالم نیز یک غذای فوقالعاده محسوب میشوند.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دوران بارداری برای خانمها به وجود آید، مشکلات گوارشی یا یبوست است.
از این رو خانمها در دوران بارداری باید ترکیبات و مواد غذایی فیبردار بیشتری را وارد برنامه غذایی خود کنند.
کنجد سفید بهترین انتخاب برای این دوره است، چرا که سرشار از فیبر میباشد.
ممکن است خانمهای باردار بیشتر از دیگران در معرض بیماری همچون سرماخوردگی یا آنفولانزا قرار گیرند،
چرا که برخی از آنان با ضعف سیستم ایمنی مواجه میشوند.
کنجد سفید منبع خوبی از زینک، سلنیوم، مس، آهن، ویتامین ب۶، ویتامین ای و… است
که به بهبود فعالیت سیستم ایمنی خانمهای باردار کمک میکند.
برای مثال بدن به زینک نیاز دارد که سلول سفید خونی تولید کند تا هنگام بروز بیماری ایمن و قویتر باشد.
سیستم ایمنی قوی یک خانم باردار کمک بسزایی در افزایش سلامت بدن خود و جنین میکند.
از این جهت مصرف کنجد خام یا پخته را در وعدههای غذایی خود فراموش نکنید.
شما میتوانید در برنامه غذایی و میان وعدههای دوره بارداری از کنجد سفید نیز بهرهمند شوید.
دانه کنجد سفید یکی از بهترین منابع انرژی برای دوران بارداری است.
کنجد سفید باعث تقویت اعصاب و عضلات میشود و ضعف بدن را در دوره بارداری
به صورت قابل توجهی کاهش میدهد و به شما انرژی میبخشد.
همچنین در صورتی که در دوران بارداری با کمبود کلسیم مواجه شدید، با نظارت و مشورت پزشک،
حتماً کنجد سفید را در برنامه غذایی خود قرار دهید،
چرا که سرشار از کلسیم و مواد مغذی دیگر برای سلامت و تقویت استخوان است.
گفته میشود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقتها باعث سقط جنین میشود.
حتما در مورد خوردن کنجد در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
خواص کنجد در شیردهی
متخصصان معتقدند که اگر از کنجد در مقادیر متوسط استفاده شود،
بدن مادر شیرده قادر خواهد بود تا مقدار کافی از عناصر اساسی موجود در این دانه را برای حفظ سلامتی بهدست آورد:
منیزیم، کلسیم، روی، مس، منگنز و آهن از جمله همین مواد هستند.
دانه کنجد حاوی مقادیر زیادی کلسیم است که به راحتی توسط بدن جذب میشود.
با توجه به خواص مطلوب این گیاه، کنجد برای رشد کامل نوزاد و حفظ سلامت مادر در دوره شیردهی بسیار مفید است.
با این حال، با وجود تمام ویژگیهای مفید این محصول، مادر جدید نباید در استفاده از کنجد زیادهروی کند.
زیرا بوی تند آن ممکن است بر طعم شیرش تاثیر بگذارد. کنجد همچنین بر میزان کالری شیر مادر تاثیر به سزایی دارد.
خواص کنجد در صبحانه
شما میتوانید با قرار دادن کنجد سفید در برنامه غذایی، کمک بزرگی به بهبود رشد کودکتان بکنید.
همچنین کودکانی که به شیر یا لاکتوز حساسیت دارند، میتوانند از پوره یا پودر کنجد در غذا یا صبحانه خود بهرهمند شوند.
کنجد سرشار از انرژی است و مصرف آن در صبحانه باعث می شود که روز پر انرژی داشته باشید.
خواص کنجد و عسل
مخلوط کنجد همراه با عسل خاصیت درمانی بسیار زیادی دارد.
تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش میل شیرینی جات، یبوست را درمان می کند،
مشکلات معده را تسکین می دهد، و برای ورم معده، کولیت و زخم , تقویت استخوانها,
افزایش استقامت بدن و سلامت پوست و مو و تقویت حافظه بسیار مفید است.
در کنار کنجد، عسل نیز از دیرباز بهعنوان یک دارو و ماده غذایی استفاده میشود.
عسل یک ماده شیرین طبیعی است که بهوسیله زنبورهای عسل از شهد گلها،
ترشحات بخشهای زنده گیاهان و یا مواد دفعی حشرات که ناشی
از مکیدن بخش زنده گیاهان ( عسلک) میباشد، تولید میشود.
در سالهای اخیر بیش از ۲۰۰ ترکیب مفید در عسل شناساییشده است،
عسل یک محلول فوق اشباع قندی است که فروکتوز و گلوکز مواد اصلی تشکیلدهنده آن میباشند.
عسل همچنین حاوی مواد معدنی، پروتئین، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیم و ویتامین میباشد.
آنتیاکسیدانها به عنوان مهمترین ترکیبات موجود در عسل نقش
مهمی در حفاظت از موجودات زنده در برابر انواع آسیب ها دارند
و از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن مانند سرطان،
بیماریهای قلب و عروق و دیابت پیشگیری میکنند.
علاوه بر این عسل خواص ضد میکروبی داشته و از فساد ترکیبات غذایی میکاهد.
مقداری زعفران دم کرده را به عسل و کنجد (۱ قاشق غذاخوری کنجد را با ۱ قاشق غذا خوری عسل مخلوط کنید تا مثل حلوا شود) اضافه کرده خوب بهم بزنید.
البته مقدار زعفران نباید آنقدر زیاد باشد که عسل را شل کند. مثلا یک قاشق غذاخوری زعفران برای یک شیشه کوچک کافی است.
نیم ساعت که از ترکیب این مواد گذشت کنجدها روی معجون میآیند و فقط هنگام مصرف آن را خوب بهم بزنید
و روزی یک قاشق از این معجون مقوی، مفید و در عین حال کم کالری را بنوشید.
این مقدار دارای حدود ۱۵۰ کالری، ۸ گرم چربی، ۲۱گرم کربوهیدرات ، ۱ گرم فیبر، و ۳ گرم پروتئین دارد.
بهترین زمان مصرف آن در صبح با معده خالی است انرژی کافی را برای روز آینده تامین میکند.
عسل و کنجد دارای انرژی بسیار زیادی است و یکی از راه های اسان برای چاقی و افزایش وزن است.
خواص کنجد و خرما
همانطور که می دانید ارده از کوبیدن و تفت دادن دانه های کنجد به دست می آید.
ارده دارای طبع بسیار گرم است و خرما هم دقیقا همین گونه است.
ارده و خرما طبع بسیار گرمی دارد و درمان کننده بسیاری از بیماری ها مرتبط با طبع سرد است.
خوشبختانه ارده و شیره خرما دارای مقدار بسیار زیادی کلسیم و فسفر است و برای سلامت استخوان خیلی مفید است.
تقویت کننده قوای جنسی و جسمی بدن است.
مصرف آن عملکرد مغز را بهتر می کند و باعث تقویت حافظه و افزایش تمرکز می شود و به دلیل داشتن منیزیم برای سلامت اعصاب مفید است.
برای پیشگیری و درمان کم خونی به خصوص در زنان خیلی مفید است.
به دلیل سرشار از ماده فولات بودن مصرف آن برای زنان باردار توصیه می شود.
خاصیت آرامش بخشی دارد و سلامت قلب و رگ ها مفید است.
یک ماده ضد سرطان است و برای داشتن شادی در طول روز مفید است و انرژی خوبی به شما می دهد.
طرز تهیه ارده و شیره خرما
ابتدا کنجد را بخیسانید تا پوسته اش جدا شود و یا از کنجد بدون پوست استفاده کنید.
حالا کنجد های به دست امده را با آسیاب له کنید تا خمیر شلی ایجاد شود.
برای تهیه شیره خرما هم ابتدا هسته های خرما را جدا کنید و با آب مخلوط کنید و اجازه دهید تا ۴۵ دقیقه بجوشد تا کاملا له شود و بپزد.
سپس آن را از صافی عبور دهید.
خواص کنجد و شیره انگور
ارده و شیره به عنوان یک ماده مغذی صددرصد طبیعی دارای خواصی شگفتانگیز برای سلامتی بدن هستند.
هر دو این مواد در طب سنتی، دارای خواص درمانی زیادی هستند.
هرچند فواید و خواص شیره انگور به تنهایی برای سلامتی بدن موثر و کافی است؛
اما اگر این دو با هم ترکیب شوند میتوانند خاصیت درمانی داشته باشند.
ارده از کنجد کوبیده شده به دست میآید و به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است.
ارده فاقد هرگونه افزودنی شیمیایی یا غیر شیمیایی است و صددرصد طبیعی است.
ماده اصلی تشکیل دهنده آن کنجد است.
در واقع مایعیست که از کنجد نرم پوست کنده و کوبیده شده تهیه میشود به طوری که روغن آن جدا نشده باشد.
ارده و شیره یک چاق کننده عالی بوده و همچنین تقویت کننده نیروی جنسی است.
خواص ارده و شیره، انرژیزا بودن آنها است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد،
بهترین غذا محسوب میشوند. از دیگر خواص شیره انگور و ارده، تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض وریدی و شریانی گفته میشود.
خواص کنجد و شاهدانه
کنجد! همان صفای سنگکهایی که دستور «خاش خاشی» بودنشان را میدهید.
کنجد یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین دانههای موجود است.
این دانههای ریز حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان بوده و منبع پروتئین محسوب میشوند.
کنجد همچنین منبع خوب زینک (روی) محسوب میشود.
زینک سلامت جنسی را بالا میبرد به خاطر اینکه میتواند به تولید تستوسترون و اسپرم کمک کند.
شاهدانه را منبع پروتئین میدانند که سلامت موها و پوست را تضمین میکند. میپرسید چگونه؟
شاهدانه سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ میباشد که برای حفظ سلامت پوست و مو لازم و ضروری است.
این دانههای ریز حاوی فیتواسترول میباشند. همان ترکیبات گیاهی که کلسترول خون را پایین میآورد.
اگر به سلامت قلبتان اهمیت میدهید شاهدانه را دریابید.
خواص کنجد و شیر
کنجد و شیر سرشار از آهن و کلسیم است و برای درمان کم خونی و مقابله با پوکی استخوان بهترین گرینه است.
برای لاغری می توانید صبح ناشتا یک لیوان شیر و کنجد بخورید.
شیر و کنجد در شب باعث آرامش خواب می شود.
خواص کنجد و سیاه دانه
استفاده موضعی از تخم سیاهدانه همراه روغن کنجد برای درمان جوشهای زیرپوستی بسیار موثر است.
کافیست روغن کنجد و پودر سیاهدانه را با یکدیگر ترکیب کرده و آن را روی پوست صورت بزنید.
این ترکیب را به مدت ۲ هفته روی صورت خود بزنید و اثر معجزهآسای آن را در رفع جوشهای زیرپوستی مشاهده کنید،
کافیست سرانگشتان خود را اندکی به این روغن آغشته کنید و روی پوستتان ماساژ دهید.
برای درمان پوسیدگی دندان کافیست ¼ قاشق چایخوری روغن سیاه دانه را به همراه ۱ قاشق چایخوری روغن کنجد مخلوط نمایید.
و ترکیب بدست آمده را به عنوان خمیر دندان استفاده نمایید .
خواص کنجد و ارده
طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
ارده برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است .
اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد
برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .
ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند
و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .
خواص کنجد و گردو
مصرف همزمان گردو و کنجد با هم سبب کاهش خستگی و افزایش شادی می شود
مصرف همزمان گردو و کنجد با هم باعث می شود فسفر موجود در گردو بهتر جذب بدن شود
مصرف همزمان گردو و کنجد با هم سردرد های ناشی از کم آبی را کاهش می دهد
مصرف همزمان گردو و کنجد با هم عامل بسیار مفیدی در افزایش خون سازی بدن می باشد
مصرف همزمان گردو و کنجد با هم باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست می شود.
کنجد برای سگ
دانههای کنجد برای مصرف سگها بیخطر هستند ، به شرطی که در حد اعتدال مصرف شوند.
دانه کنجد که به طور گسترده در دنیای غذای انسان استفاده می شود
(هر چیزی از نان همبرگر گرفته تا میله های انرژی زا ممکن است دارای آن باشد)،
غیر سمی است و برای سگ مناسب است.
کنجد برای چاقی صورت
ترکیب روغن رازیانه، دارچین و دارالفلفل برای چاقی صورت خانمها و ترکیب روغن کنجد ، دارچین و داروالفلفل برای چاقی صورت آقایان توصیه میشود،
در این روش کافی است به مقدار مساوی این روغن ها را با هم ترکیب کرد
و پس از شست و شوی صورت، روزی یک تا ۲ بار ترکیب را به صورت دورانی بر روی صورت مالش داد.
کنجد برای عروس هلندی و فنچ
کنجد برای عروس هلندی و فنچ ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. حتما در رژیم غذایی عروس هلندی خود قرارش بدهید.
البته کنجد به خاطر چربی که دارد از مصرف مداوم آن خودداری کنید.
دانه های روغنی را باید در مقدار کم مصرف کرد تا کبد عروس هلندی و فنچ شما دچار مشکل نشود.
کنجد برای عروس هلندی و فنچ ضد استرس است و به استحکام استخوان بندی او کمک بسیار زیادی می کند.
کنجد برای چاقی
کنجد به طور کلی باعث لاغری می شود چرا که زیاد نمی شود خورد و فیبر بالایی دارد
ولی مصرف آن با عسل به مقدار زیاد به افزایش وزن شما کمک می کند.
کنجد در رژیم کتوژنیک
دانه کنجد به دلیل منبع خوب پروتئین بودن جزو مواد مجاز در این رژیم قرار دارد.
کنجد در بدنسازی
یکی از خواص کنجد، چربی سوزی آن است. چربیها با ارسال پیامهایی به مغز، در ترشح هورمونهایی که به ما احساس سیری میدهند، نقش دارند.
اساسا، چربیهای سالم با کاهش گرلین یا همان هورمون گرسنگی، چربی سوزی را بیشتر میکنند.
ترکیبات فیتوشیمیایی خاصی که در دانههای کنجد وجود دارند
و بخشی از خانوادهی لیگنانها هستند، برای افزایش سوختوساز بدن و افزایش چربی سوزی سودمندند.
مطالعهای که روی حیوانات انجام شد نشان میدهد دانههای کنجد میتوانند بهعنوان
یک خوراکی چربی سوز بسیار عالی عمل کنند چون لیگنانها مکانیسمهای مهم کبد را تقویت میکنند.
این لیگنانها میتوانند با افزایش فعالیت آنزیمهای گوناگون کبد که مسئول تجزیهی اسیدهای چرب هستند، چربی سوزی را افزایش بدهند.
به همین دلیل است که امروزه مکمل های غذایی متعددی برای چربی سوزی
یا بدنسازی در بازار وجود دارند که حاوی عناصر فعال مشتقشده از دانههای کنجد هستند.
البته همیشه بهترین کار این است که از منابع غذایی طبیعی بهرهمند شویم
و از مصرف قرصهای فرآوریشده که میتوانند خطرناک باشند، اجتناب کنیم.
کنجد و جنسیت جنین
طب سنتی می گوید که کنجد به دلیل طبع گرم به پسر شدن بچه کمک می کند ولی طبع نوین چنین چیزی را تایید نمی کند.
کنجد و یبوست
در طب چینی از کنجد برای درمان یبوست استفاده می شود.
دانه های کنجد توانایی کاهش یبوست و سایر مشکلات گوارشی را دارند. دانه های کنجد حاوی فیبر قابل توجهی هستند.
فیبر برای هضم سالم بسیار مهم است، زیرا سبب دفع مواد زائد می شود
و سپس به راحتی از طریق روده بزرگ حرکت می کند. به این ترتیب فیبر مانع انسداد روده می شود.
کنجد و اسید اوریک
مصرف کنجد با پوست به صورت خام به دلیل داشتن کلسیم برای درمان بیماری نقرس مفید است.
فواید کنجد با پنیر
کنجد دارای طبعی گرم است و برای اینکه سردی پنیر را بگیرد در کنار آن قرار می گیرد
و مصرف کنجد و پنیر باعث می شود که شما از تمام خواص پنیر و کنجد بهره ببرید بدون مشکل.
این ترکیب انرژی بالایی دارد و اگر قصد کاهش وزن دارید هرگز سمت این ترکیب نروید.
فواید کنجد و قهوه
این کنجد که به کنجد قهوه ای معروف است برای پوست و مو مفید است.
خواص خوبی برای بارداری و کودکان دارد.
تولید کلاژن و جلوگیری از عفونتهای پوستی، درمان سوختگی و سایر اختلالات شدید پوستی،
درمان سلول های آسیب دیده پوست، کاهش چین و چروک پوست، مرطوب کننده پوست صورت و بدن،
درمان جوش صورت، درمان سیاهی دور چشم، چاقی صورت، مناسب برای ماساژ
کنجد را چگونه بخوریم
دانه کنجد را به صورت خام (کنجد سیاه) و بو داده (کنجد قهوه ای – طلایی) برای تهیه انواع سس سالاد، ارده، حلوا ارده و حلوا شکری به کار می برند.
دانه کنجد را برای تهیه و تزیین انواع نان، کیک، کلوچه و کوکی، شیرینی، کراکر، ماست،
سالاد، هوموس (حمص)، بابا گانوش، خوراک سیب زمینی، خوراک سبزیجات، بستنی، معجون و اسموتی استفاده می کنند.
از دانه های کنجد برای تهیه روغن کنجد استفاده می شود.
پروتئین کنجد
ارزش غذایی کنجد در ۱۰۰ گرم کنجد به صورت زیر است.
کالری : ۵۷۳
چربی : ۵۰ گرم
کربوهیدرات : ۲۳ گرم
پروتئین : ۱۸ گرم
فیبر : ۱۲ گرم
قند : ۰٫۳ گرم
خواص کنجد با نبات
مهم ترین خاصیت مصرف کنجد و نبات در رفع سوزش معده است.
برای این کار باید کنجد و نبات را با هم کوبیده و میل کنید تا خوب شوید.
انواع کنجد و خواص آن
به طور کلی از انواع کنجد می توان به کنجد سفید، کنجد قهوه ای و کنجد سیاه اشاره کرد.
اما این سه نوع کنجد به شکل های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشت کنجد سیاه بیشتر در چین و آسیای جنوبی صورت می گیرد که طعم و رایحه ی قوی تری نسبت به سایر انواع کنجد دارد.
اما کنجد سفید و قهوه ای متداول تر بوده و بسیاری از نقاط وجود دارد.
غالبا دانه های کنجد را غلاف گیری کرده و طی این فرایند کنجد ها را پوسته زدایی می کنند.
دانه های کنجد پس از برداشت تمیز می شوند و سبوس آن ها را جدا می کنند.
هنگام خرید کنجد معمولا دانه هایی که رنگ یکنواخت دارند
برای خریداران کیفیت بهتری داند اما در واقع دانه های کنجد ترکیبی از چند رنگ هستند
که به طور طبیعی هنگام برداشت در آن ها وجود دارد. برای جدا سازی رنگ های
مختلف آن ها از یک دستگاه عبور کرده و دانه های بد رنگ از آن ها جدا می شوند.
کنجد خام یا بوداده
کنجد بو داده همان کنجد خام است که پس از شستشو با آب نمک و آب شیرین، پوست سیاه آن را جدا کرده و سپس بر روی حرارت ملایم بو می دهند.
کنجد بو داده نیز طرفداران زیادی داشته و در زمینه های گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد.
از جمله مهم ترین استفاده های کنجد بو داده می توان به استفاده از آن در تهیه انواع دسر، شیرینی و غذاهای سرخ شده اشاره نمود.
کنجد بو داده نیز همچون کنجد خام دارای مزایای فراوانی است که از جمله مهم ترین آن ها می توان به کاهش فشارخون،
کاهش کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت، سلامت دستگاه گوارش، سلامت پوست و مو و… اشاره نمود.
جالب و در عین حال لازم است بدانید اثرات منفی ای همچون تغییر رنگ، تغیر طعم، تغییر ظاهر و… که بو دادن
دانه هایی نظیر کنجد بر ارزش غذایی آن ها می گذارد، ناشی از واکنش قهوه ای شدن غیر آنزیمی آن ها است.
رخداد فرآیند قهوه ای شدن غیر آنزیمی در طی بو دادن کنجد زمینه ای را فراهم می سازد
که خواص آنتی اکسیدانی این دانه از بین رفته و قابلیت هضم پروتئین آن کاهش پیدا کند.
این امر همچنین اسیدهای آمینه ضروری موجود در این دانه را از بین برده و بدین ترتیب ارزش غذایی آن را تا حد قابل توجهی می کاهد.
بنابراین اگر از ما می پرسید که کنجد خام یا بو داده؟ مصرف کدام یک بهتر است؟
باید بگوییم که بدون شک مواد مغذی موجود در کنجد خام بیشتر بوده و این نوع کنجد دارای خواص فراوان تری است.
از همین رو بین کنجد خام یا بو داده، توصیه ما به شما استفاده از کنجد خام است.
مضرات کنجد
کنجد با توجه به فوایدی که دارد در برخی افراد باعث ایجاد آلرژی و حساسیت میشود که بهصورت شوک آنافیلاکسی بروز می کند.
کنجد هم مانند سایر مغزها و خوراکیها موجب بروز واکنشهای حساسیتی در برخی از افراد میشود.
تعدادی از آزمایشها نشان داده است که حساسیت نسبت به کنجد رو به افزایش است
و دلیل آن میتواند آلودگی متقاطع در اثر تماس با سایر مغزها، دانهها و فرایندهای کارخانهای باشد.
افرادی که بهسختی میتوانند مغزها و دانههایی مانند کتان و تخم شربتی را هضم کنند، بهتر است دانههای کنجد را بااحتیاط مصرف کنند.
همانطور که گفته شد، دانههای کنجد دارای اگزالات هستند و بیشتر کلسیم موجود در پوستهی این دانهها، به شکل کلسیم اگزالات است.
بیشتر اردههایی که در فروشگاهها وجود دارند، اغلب از دانههای بدون سبوس درست شدهاند،
این محصولات اگر بهاندازه مصرف شوند عموما بیخطر هستند،
اما باید بدانید که سبوس این دانهها اگزالات بیشتری دارد و میتواند برخی از بیماریها (مانند نقرس) را تشدید کند.
میتوانید با توجه به رنگ و طعم ارده، سبوسدار بودن یا نبودن آن را تشخیص بدهید.
اردهی تهیهشده از دانههای کامل و سبوسدار کنجد، تیرهتر و طعم آن نیز تلختر از نمونههای بدون سبوس آن است.
افرادی که به بیماری ویلسون مبتلا هستند باید از مصرف زیاد دانههای کنجد بهدلیل دارا بودن مس اجتناب کنند.
بیماری ویلسون یک ناهنجاری ژنتیکی است که باعث تجمع مس در کبد میشود.
گفته میشود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقتها باعث سقط جنین میشود.
کنجد بو داده بسیاری از خواصش را از دست می دهد.
با مصرف بیش از حد کنجد دچار ریزش مو به خصوص در زنان می شوید.
مصرف بیش از حد کنجد می تواند کارکرد کلیه ها را مختل کند.
کنجد اسیاب شده باید در ظروف در بسته نگهداری شود.