خواص عدس قرمز و ریز و برشته و خام در بدنسازی و برای مو چیست - فال و خواب

خواص عدس قرمز و ریز و برشته و خام در بدنسازی و برای مو چیست

خواص عدس

خواص عدس ؛ قرمز و ریز و برشته و خام در بدنسازی و برای مو چیست

خواص عدس ؛ قرمز و ریز و برشته و خام در بدنسازی و برای مو چیست همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص جینسینگ ؛ قرمز و سفید برای مردان و کبد و پوست و لاغری و زنان

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با عدس

عدس که با نام های مرجمک و مرجو هم شناخته می شود یکی از انواع حبوبات پر مصرف در جهان می باشد

که به طور معمول در زمین های غیر حاصل خیز و فقیری کشت می شود که نمی توان محصولات دیگری به جز عدس در آنها کشت کرد.

یکی از نکات مهم در مورد عدس این است که عدس قدیمی ترین نوع حبوبات روی زمین است

و انسان از عصر حجر با آن آشنا بوده اند. عدس حاوی مقادیر غنی از پروتئین گیاهی می باشد و به همین علت در گذشته به عنوان گوشت افراد فقیر شناخته می شده است.

بیشتر بخوانید : خواص مریم گلی ؛ پنبه ای برای رحم و تنبیل تخمدان و پوست و مضرات و طریقه مصرف

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات عدس را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص عدس و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص عدس برای سرطان

عدس دارای پلی فنل های مختلف می باشد که باعث درمان سرطان می شود. عدس سرشار از فیتو استروژن است

که خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان های هورمونی مانند سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهد.

آنتی اکسیدان های موجود در عدس باعث خنثی کردن اثر رادیکال های آزاد شده و از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند.

عدس برای بدنسازان

عدس دارای فیبر ، پروتئین و کربوهیدرات است ، به همین جهت یک وعده غذایی مناسب برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.

عدس در نوع های سیاه و سبز و نارنجی وجود دارد که باعث عضله سازی بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید : خواص میخک ؛ برای پوست و پریودی و نعوظ و مردان و لثه و لاغری و مضرات و طریقه مصرف

همچنین عدس به دلیل داشتن فیبر و کربوهیدرات پیچیده به عنوان یک منبع عالی انرژی در بدنسازی باعث تولید انرژی می شود.

آهن موجود در عدس باعث می شود تا اکسیژن رسانی به تمامی نواحی بدن به شکل ویژه ای انجام شود.

بهترین زمان مصرف عدس در ورزش نیم ساعت قبل و بعد تمرین است.

خواص عدس برای پوست

عدس می تواند باعث درمان آکنه و جوش صورت شود.

شما می توانید برای از بین بردن جوش صورت مقداری عدس را پودر کرده و با آب ترکیب کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد.

خمیر را به صورت ۲۰ دقیقه بر روی صورت خود قرار دهید.

آنتی اکسیدان های موجود در عدس با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و برای جوانسازی و کاهش چین و چروک مفید هستند.

ماسک عدس برای روشن شدن و درخشندگی پوست عالی است.

برای تهیه ماسک روشن کننده پوست عدس ۵۰ گرم عدس قرمز را در آب خیس کرده  و بگذارید یک شب بماند،

روز بعد آن را بکوبید و با ۱ قاشق چایخوری شیر، ۱ قاشق چایخوری روغن بادام و ۲ قاشق چایخوری پودر پوست پرتقال (اختیاری) مخلوط کنید.

ماسک را روی صورت مالیده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

عدس برای کاهش فشار خون

یکی از خاصیت های عدس این است که می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد.

پتاسیم موجود در عدس باعث می شود تا فشار خون بدن کاهش پیدا کند.

خواص عدس برای دیابت

بیماران دیابتی می توانند از عدس در رژیم غذایی خود استفاده کنند ، مصرف عدس در بیماران دیابتی باعث می شود

تا هضم و جذب قند در جریان خون کم شود ، این امر به کنترل قند خون کمک می کند.

بیشتر بخوانید : خواص رامبوتان ؛ در بارداری و آشنایی با خواص هسته میوه رامبوتان در ایران

توصیه می شود افرادی که بیماری دیابت دارند به جای مصرف سیب زمینی یا برنج از عدس در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

عدس از جمله مواد غذایی می باشد که دارای شاخص گلیسمی کمی می باشد و برای بیماران دیابت نوع دوم مفید است.

عدس برای درمان کم خونی

عدس به دلیل داشتن آهن می تواند به تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و اکسیژن رسانی را بهبود ببخشد. برای جلوگیری از کم خونی عدس میل کنید.

بدن انسان برای تولید گلبول های قرمز جدید در خون و حفظ روند طبیعی انتقال اکسیژن ، به آهن نیاز دارد.

عدس منبع غنی از آهن (آهن غیر هِم) است که می تواند به حفظ سلامت گلبول های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی کمک کند.

خواص عدس برای بهبود کبد چرب

عدس به دلیل داشتن فیبر فراوان باعث پاکسازی کبد و سم زدایی از کبد می شود ، شما می توانید برای درمان کبد چرب از عدس کمک بگیرید.

مصرف عدس قرمز همچنین به کاهش تشنگی و حرارت کبد و نیز پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می‌کند.

عدس برای کاهش کلسترول خون

عدس با توجه به خواص بی نظیر خود می تواند باعث کاهش فشار و چربی خون شود. عدس دارای مقادیر زیادی از فیبر محلول می باشد

که باعث کاهش میزان کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

خواص عدس برای زنان باردار و جنین

زنان باردار به پروتئین زیادی نیاز دارند که می توانند این امر را با مصرف عدس مرتفع کنند ، عدس دارای فیبر بوده و از یبوست پیشگیری می کند.

عدس نیاز بدن به فولات را برطرف می کند و برای دوران جنینی مفید است.

پروتئین موجود در عدس برای رشد جنین ضروری است و فیبر از یبوست شایع دوران بارداری پیشگیری می کند.

فولات نیز از مواد معدنی ضروری در دوران بارداری است که خطر بروز نقایص مادرزادی و لوله عصبی را کاهش داده و به رشد سالم نوزاد کمک می کند.

عدس ، منبع خوبی از فولات است که می تواند سلامتی مادر را در دوران بارداری حفظ کند. وجود فولات برای رشد جنین درون رحم ضروری است.

فولات هم چنین در کاهش خطر نقص های لوله ی عصبی جنین نظیر شکاف مهره در نوزادان نقشی مهم ایفا می کند.

مصرف عدس می تواند از سقط جنین جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید : خواص موز قرمز ؛ در تهران و ایران و آشنایی با خواص و مضرات موز قرمز

عدس برای درمان یبوست

اگر بیماری یبوست دارید بهتر است از عدس استفاده کنید چرا که دارای فیبر است ،

عدس سرشار از فیبر بوده که باعث می وشد تا غذاها هضم شده

و فرآیند انتقال آن به روده ی بزرگ آسان تر شده و مدفوع به راحتی دفع شود.

خواص عدس برای سلامت قلب

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که خوردن عدس باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.

عدس به دلیل داشتن فولات و منیزیم می تواند باعث اکسیژن رسانی بهتر غذا به سراسر بدن شود و به سلامت قلب کمک کند.

خواص عدس در طب سنتی

عدس دارای طبع سرد و خشک است و هر ۱۰۰ گرم عدس خام ۳۵۳ کالری دارد.

مصرف منظم عدس در طولانی مدت برای مدیریت و کنترل وزن مفید است.

عدس منبع خوب پروتئین است که برای عضله سازی و بدنسازان بسیار مفید است.

پروتئین موجود در عدس برای رشد جنین ضروری است و فیبر از یبوست شایع دوران بارداری پیشگیری می کند..

فیبر و فولات موجود در عدس برای سلامت قلب ضروری هستند،

فیبر به کاهش کلسترول بد و بهبود سطح کلسترول خوب بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

فیبر موجود در عدس از یبوست و سایر بیماری های گوارشی از جمله سندروم روده تحریک پذیر پیشگیری کرده و با پاکسازی سیستم گوارش و بهبود حرکات روده، از سلامت معده و روده محافظت می کند.

مصرف عدس در بیماران دیابتی میزان هضم و جذب قند در جریان خون را کاهش داده و به کنترل قند خون کمک می کند.

پلی فنل های موجود در عدس به پیشگیری و درمان سرطان کمک می کنند.

عدس یکی از قلیایی ترین منابع پروتئینی است و به حفظ تعادل سطح PH در بدن کمک کرده و اثرات منفی اسیدی شدن بدن در اثر مصرف بیش از حد غذاهای فراوری شده و قندها را می کاهد.

عدس منبع غنی فولات است که به تقویت مغز کمک کرده و از افسردگی و زوال عقل در سنین بالا جلوگیری می کند.

دس منبع خوب سلنیوم است، سلنیوم از مواد معدنی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و با تحریک واکنش سلول های T به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می کند.

عدس به کاهش کلسترول بد خون که عامل اصلی سفت شدن رگ ها و بروز آترواسکلروز است کمک می کند.

عدس حاوی پتاسیم است که برای کاهش فشار خون مفید است و خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

عدس از جمله حبوبات فاقد گلوتن است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای بیماران مبتلا به سلیاک محسوب می شود.

عدس سرشار از آهن است که با افزایش تولید گلبول های قرمز خون و بهبود اکسیژن رسانی به اندام های بدن، از بروز کم خونی پیشگیری می کند.

عدس نسبت به بسیاری از غلات و حبوبات دیگر پروتئین بیشتری دارد

و از آن جا که نوع پروتئین آن مشابه پروتئین موجود در گوشت است مصرف آن برای همه افراد از جمله گیاهخواران توصیه می شود.

پروتئین از مواد حیاتی برای تولید سلول های بدن از جمله پوست و مو است و نقش مهمی در تولید کلاژن و بهبود الاستیک پوست ایفا می کند.

خواص عدس قرمز

دال عدس دانه‌هایی کوچک‌تر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است.

یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش است. دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده و سبب تحریک اشتها نیز می‌شود.

به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند.

دال عدس در درمان درد‌های مفاصل و استخوان‌ها مؤثر است.

سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند.

دال عدس برای بهبود زخم‌ها نیز به کار می‌رود. به خصوص زخم‌هایی که در گلو و دهان به وجود می‌آیند.

به این منظور باید آب دال عدس پخته شده را چند بار در روز قرقره کنید.

دال عدس دارای میزان زیادی پروتئین، کلسیم، اسید آمینه، فسفر و آهن است.

از ویتامین‌های موجود در آن می‌توان به ویتامین‌های گروه A. و B. اشاره کرد.

همچنین دال عدس دارای مقدار کمی چربی غیر اشباع است.

چربی‌های غیر اشباع برای سلامتی مضر محسوب نمی‌شوند و چاق کننده نیستند.

خواص عدس برای کودکان و نوزادان

مصرف عدس موجب فعالیت کلیه، تقویت عضله قلب، تقویت خون، عضلات و رشد و نمو کودکان و فعالیت یاخته ها (سلول ها)ی مغز و هوش و حافظه را افزایش می دهد.

ویتامین های موجود در عدس C ، PP ، B۲ ، B۱ و A

– عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است

– درمان بیماری های گوارشی

– تقویت قدرت بینایی

– تقویت قلب

– درمان درد های استخوان و مفاصل

– رفع کم خونی

– درمان زخم های دهان و گلو

– جلوگیری از تنبلی چشم

– تقویت کننده چشم

– تقویت مو

– تقویت عضله سازی

– افزایش فعالیت سلول‎های مغز و هوش و حافظه

-جلوگیری از ابتلا به یبوست

-جلوگیری از ابتلا به سرطان

لازم است بدانید که نیم فنجان عدس، تقریباً هشت گرم فیبر دارد.

قرار دادن مواد غذایی غنی از فیبر در برنامه روزانه نوزادان، به بدن آن‌ها کمک می‌کند

تا سیستم گوارشی خود را پاک ‌سازی کرده، با یبوست مقابله کند و به طور منظم، روده‌ها را تخلیه نماید.

همچنین، نیم فنجان عدس، حاوی حدود ۳٫۳ میلی‌گرم آهن است.

بعد از اتمام شش ماهگی، روند ذخیره‌سازی طبیعی آهن در بدن کودکان کاهش می‌یابد؛

بنابراین، شما باید این ماده مغذی را به رژیم غذایی فرزند خود اضافه کنید.

جالب است بدانید که قرار دادن عدس در برنامه غذایی نوزادان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آن‌ها می‌شود،

زیرا این ماده غذایی غنی از مشکلات افزایش وزن می‌باشد.

از پایان ۶ ماهگی می توانید به نوزاد خود عدس بدهید.

خواص عدس برای مو

عدس به دلیل دارا بودن آهن، پروتئین و فولات برای سلامت موها بسیار مفید است.

فولات و آهن به تولید گلبول های قرمز و اکسیژن رسانی سلول های پوست کمک کرده و ریشه موها را تقویت می کنند.

خواص عدس برای کبوتر

در بین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد و از نظر مقدار پروتئین بسیار غنی است.

عدسی یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای پراندن و جوجه کشی تامین می کند

که البته برای جوجه کشی کبوتر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

پوست عدسی گرم و خود عدس قابض است.

به عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد.

برای درمان زخم های دهان و گلو عدسی در جیره غذایی کبوتر بسیار مفید است.

عدسی پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد.

خواص عدس برای لاغری

تحقیقات نشان داده مصرف منظم عدس در طولانی مدت برای مدیریت و کنترل وزن مفید است

زیرا فیبر موجود در عدس باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کرده و پروتئین به کاهش چربی در عضلات بدن کمک می کند.

کربوهیدرات موجود در عدس دیر هضم بوده و با تولید انرژی به کاهش وزن کمک شایانی می کند

و ویتامین B6 و آهن نیز برای افزایش متابولیسم بدن و کاهش وزن مفید هستند.

یکی دیگر از خواص بی نظیر این حبوبات کمک به کاهش وزن و حفظ تناسب اندام می باشد

چرا که عدس دارای کربوهیدرات می باشد که باعث تنظیم کردن میزان چربی و قند خون شما می شود.

این خوراکی ایده آل را در برنامه رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.

خواص عدس برای صبحانه

هر ۱۰۰ گرم عدس حاوی حدود ۱۰۴۰ تا ۱۴۳۰ کیلو ژول انرژی است که از مقادیر فراوان کربوهیدرات موجود در این ماده غذایی نشات می گیرد.

به همین دلیل مصرف عدس و عدسی به عنوان صبحانه برای تامین انرژی روزانه بدن توصیه می شود.

خواص عدس برای چشم

شاید برایتان جالب باشد که عدس را بسوزانید و برای درمان خارش چشم به چشمهای خود بمالید تا خارش چشم از بین برود.

زیاده روی در خوردن عدس، قدرت دید چشم را کم کرده و باعث خواب های آشفته می شود.

مصرف عدس در کوردکان باعث پیشگیری از تنبلی چشم می شود.

کودکانی که عدس به طور مرتب مصرف کنند چشمان قوی تر دارند.

خواص عدس در احادیث

بر شما باد عدس، زیرا که مبارک و مقدس است، دل را نرم و اشک چشم را زیاد می‌نماید،

هفتاد پیغمبر او را مبارک گردانیده‌اند که آخر آن‌ها عیسی بن مریم است.

خداوند در آیه ۶۱ سوره بقره قرآن می‌فرماید: و اذ قلتم یا موسی لن نصبر علی طعام واحد فادع لنا ربک یخرج لنا ممّا تنبت الارض من بقلها و قثآئها و فومها و عدسها و بصلها …

و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه

تا برای ما از آنچه از زمین می‌روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند.

در گنجینه احادیث پزشکی ائمه اطهار (ع) هم از عدس به نیکی یاد شده است.

در روایتی آمده است که مردی از قساوت دل به پیامبر (ص) شکایت کرد. رسول خدا دستور خوردن عدس را به او فرمود.

و در روایتی دیگر از رسول خدا (ص) وارد شده که: «پیامبر از قساوت دل‌های قوم خود به خدا شکایت نمود.

خدا امر کرد عدس بخورند، چون عدس دل را نرم، اشک چشم را جاری و تکبر را می‌برد و آن غذای نیکان است»

امیرالمۆمنین علی (ع) هم فرموده است: خوردن عدس قلب را نازک رقّت و آمدن اشک را سرعت می‌بخشد.

در همین راستا امام رضا (ع) هم به نقل از پدرانش از رسول خدا (ص) فرمود: «علیکم بالعدس، فأنه مُبارک، مقدس، یَرِق القلب و یکثر الدمعه و قد مبارک فیه سبعون نبیاً آخرهم عیسی بن مریم»؛

بر شما باد عدس، زیرا که مبارک و مقدس است، دل را نرم و اشک چشم را زیاد می‌نماید،

هفتاد پیغمبر او را مبارک گردانیده‌اند که آخر آن‌ها عیسی بن مریم است.

امام رضا (ع) هم درباره خواص درمانی عدس فرمود: اگر بدنت در اثر نوره حمام سوخت، عدس پوست‌کنده را آرد کن

و با گلاب و سرکه در آمیز و به محل زخم شده بکش که به اذن خداوند متعال خوب خواهد شد.

و در حدیثی دیگر آمده است که سویق عدس تشنگی را زایل می‌کند و معده را قوت می‌دهد

و صفرا را فرو می‌نشاند و معده را پاک می‌کند و هفتاد درد را دواست و هیجان خون و حرارت را برطرف می‌کند.

امام باقر علیه السلام درباره این نوع سبزی یعنی عدس، که از زمره حبوبات است،

چنین فرموده اند: دختری که خون حیضش قطع نمی شود، به او سویق عدس بدهید تا بنوشد، که به سرعت، حیض قطع می شود.

امام صادق (ع): برای درد کمر عدس نافع است.

خواص عدس و ماش

یکی از مهمترین خواص ماش و عدس، کاهش میزان کلسترول بدن است.

تحقیقات درباره این دانه نشان داده¬ اند که پپتید‌های موجود در آن می توانند باعث کاهش تحرک عروق خونی و در نتیجه کاهش فشار خون شوند .

ماش و عدس دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می کند.

مطالعات در این زمینه نشان داده اند که ماش و عدس می تواند گلوکر خون، کلسترول تام و سطح تری گلیسرید را کاهش دهد.

ماش و عدس شامل پروتئین های گیاهی است.

پروتئین های گلوبولین و آلبومین حدود ۸۵ درصد از مجموع اسیدآمینه های موجود در ماش و عدس را تشکیل می دهند.

ماش و عدس برای افرادی که گیاه خوار هستند و به دنبال پروتئین های گیاهی می‌باشند، بهترین گزینه است.

مواد مغذی موجود در ماش و عدس دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی هستند که به افزایش توان سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها کمک می ¬کنند.

خواص عدس و لوبیا

بر اساس نتایج پژوهش جدید که در Journal of the American College of Nutrition به چاپ رسیده است

افرادی که لوبیای بیشتری مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که خود را از این ماده‌ی غذایی محروم کرده‌اند به میزان ۲۷ درصد کمتر در معرض چاقی مفرط قرار می‌گیرند و لاغرتر هستند.

لوبیاها سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند برای همین احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کنند.

به عنوان مثال یک فنجان لوبیای سیاه ۶۰ درصد از نیازهای روزانه‌ی ما به این فیبرها را تأمین می‌کنند.

حبوبات و به ویژه عدس سرشار از آهن هستند. یک فنجان عدس ۳۷ درصد نیازهای روزانه‌ی ما به آهن را تأمین می‌کند. توصیه می‌کنیم در کنار عدس یک ماده‌ی غذایی یا آب میوه‌ی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. به خاطر این که ویتامین C باعث می‌شود آهن بیشتر جذب بدن شود.

عدس و لوبیا از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند

محققان Harvard School of Public Health بعد از بررسی اطلاعات غذایی ۹۰۶۳۰ زن بین ۲۶ تا ۴۶ سال به این نتیجه رسیده‌اند

زن‌هایی که در هفته حداقل دو مرتبه لوبیا و عدس مصرف کرده‌اند

در مقایسه با افرادی که در هفته فقط یک مرتبه از این مواد غذایی مصرف می‌کنند

۲۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار می‌گیرند.

یک فنجان لوبیا به خصوص لوبیا قرمز تأمین کننده‌ی ۳۴ درصد نیاز روزانه‌ی ما به مس است.

مس برای تولید آنزیم‌های مورد نیاز بدن لازم است و نقش مهمی در تولید رنگدانه‌های پوست و بافت‌های رابط بدن دارد.

نتایج پژوهشی که در استرالیا انجام شده است نشان می‌دهد که پروتئین و فیبرهای حلال به پیشگیری از فشار خون بالا کمک کرده و فشار خون را تنظیم می‌کند.

خانم‌هایی که به فکر مادر شدن هستند باید به میزان کافی فولات دریافت کنند.

این ویتامین به پیشگیری از نقص لوله‌ی عصبی کمک می‌کند. یک فنجان عدس ۹۰ درصد نیاز روزانه به فولات را تأمین می‌کند.

خواص عدس و جو

عدس حاوی فیبرهایی است که نه‌تنها به کاهش کلسترول کمک می‌کنند بلکه می‌توانند در تنظیم قند خون نیز نقش داشته باشند.

یک پیمانه عدس پخته شده حاوی ۲۳۰ کالری است.

گیاهان بنشنی که عدس هم از دسته آنها محسوب می‌شود باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی نیز می‌شوند.

نقش عدس در سلامت قلب نه تنها به دلیل فیبرهای آن بلکه به‌‌علت مقادیر قابل توجه فولات و منیزیم آن است.

در هنگام خرید عدس توجه داشته باشید که عدس عاری از رطوبت و سالم و بدون شکستگی باشد.

از عدس کنسرو شده هم می‌توانید استفاده کنید

زیرا برخلاف سبزیجات کنسرو شده تفاوت زیادی در ارزش غذایی عدس‌های کنسرو شده و عدسی که خود آن را می‌پزید وجود ندارد.

مصرف منظم جو می تواند به تثبیت فشار خون و پایین آمدن سطح کلسترول بالا در خون کمک کند.

نوشیدن آب جو اخیراً به روشی بسیار رایج برای سوزاندن کالری تبدیل شده است.

این دانه غنی از فیبر با تقویت سلامت روده و بهبود سیستم ایمنی بدن، می تواند شما را از انواع مختلف سرطان محافظت کند.

برخی از غلات کامل مانند جو حاوی فیبر محلول هستند که به بدن در جذب بهتر مواد مغذی کمک می کند و هرگونه درد مربوط به تورم و التهاب مفاصل یا آرتروز را کاهش می دهد.

عدس برای نقرس

یک رژیم حاوی کربوهیدرات پایین باعث حمله نقرس می شود.

مصرف بالای گوشت و بعضی از غذاهای دریایی مانند ماهی ساردین، ماهی کولی، شاه ماهی و صدف باعث افزایش سطح اسید اوریک سرم می شود،

در صورتی که پروتئین های گیاهی چنین اثری ندارد.

بنابراین این افراد باید مصرف گوشت، مرغ و ماهی را کاهش داده

و بیشتر پروتئین های گیاهی مانند حبوبات (لوبیا، عدس، نخود)، سویا، مغزها و سبزی مصرف کنند.

عدس برای سگ و گربه

حبوبات پخته مقادیر بالای ویتامین و املاح معدنی برای سگ‌ها دارد ؛

و به هیچ وجه منجر به مسمومیت در سگ نشده و در دستور اغلب غذاهای خانگی سگ وجود دارد.

مثلا عدس برای سگ بصورت پخته شده قابل استفاده است.

حبوبات سمی و خطرناک نیستن. اما باعث نفخ گربه میشن و ممکن اذیتش کنن.

در حد یکی دو تا دونه عدس ایرادی نداره. سعی کنید فقط زیاده‌روی نشه.

عدس برای سنگ کلیه

مصرف زیاد عدس به دلیل پروتئین موجود در آن، باعث فشار بیش از حد به کلیه ها شده و می تواند به سنگ کلیه منجر شود.

در تحقیقاتی انجام‌شده مشخص شد، برخی از مواد غذایی خانواده عدس، مانند سویا، کره بادام زمینی و لوبیاهای پخته و سرخ‌شده، حاوی مقدار فراوانی از ترکیبات اگزالات هستند.

این ترکیبات باعث تولید سنگ کلیه می‌شوند. بنابراین افرادی که به سنگ کلیه مبتلا هستند باید از مصرف حبوبات و عدس پرهیز کنند.

عدس در شیردهی

حبوبات (نخود، لوبیا و عدس) از جمله غذاهای نفاخ در دوران شیردهی هستند.

قند موجود در حبوبات و درصد بالای فیبر آن‌ها موجب می‌شود تا به آسانی در روده خرد و جذب نشوند.

به گفته دکتر سادیک، مصرف این مواد دارای فیبر بالا، بیش از یک بار در هفته موجب نفخ در مادر و شیرخوار می‌شود.

عدس در جدول

بنوسرخ

‌مرجو

از حبوبات

نسک

مرجو

نسک

عدس و افسردگی

عدس منبع غنی فولات است که به تقویت مغز کمک کرده و از افسردگی و زوال عقل در سنین بالا جلوگیری می کند.

عدس و سنگ صفرا

دسها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب.

فیبرهای قابل جذب،یک ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند که سبب دفع صفرا (حاوی کلسترول ) می‌گردد و آن را به خارج از بدن می‌برد.

خواص عدس بو داده

عدس زیاد کننده ترشحات شیر است و مادران شیدره حتما باید از آن استفاده کنند .

عدس را در کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند .

برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید .

برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .

آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.

پماد در عدس با سرکه برای ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است .

عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .

عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد .

آرد عدس بوداده تشنگی را قطع میکند ، معده را نیرو میبخشد صفرا را خاموش و هیجان خون را فرو مینشاند و حرارت را خاموش میکند.

قاعدگی دائمی را قطع میکند ، مبارک است دل را نازک و اشک را زیاد میکند عدس در نرد آل محمّد (ع) نخود و برای هر درد پشت مفید است.

عدس چه ویتامینی دارد

منبع فوق‌العاده فسفر، منگنز و مس محسوب می‌شود. باید بدانید که مس برای ساخت هموگلوبین و کلاژن (پروتئین لازم برای ساخت و احیای بافت‌های بدن) لازم و ضروری است.

منیزیم موجود در عدس برای رشد بافت استخوان‌ها و ساخت پروتئین، پیشگیری از گرفتگی عضلات، سلامت دندان‌ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن لازم است.

این ماده‌ی معدنی نقش مهمی در متابولیسم انرژی و انتقال واکنش‌های عصبی بر عهده دارد.

منبع فوق‌العاده فولات می‌باشد که در ساخت همه‌ سلول‌های بدن به خصوص گلبول‌های قرمز شرکت دارد؛

و از آنجایی که فولات برای تشکیل سلول‌های جدید لازم است مصرف آن برای رشد جنین نیز ضروری است.

طرز تهیه عدسی برای لاغری

مواد لازم برای تهیه غذای رژیمی لاغری ۲ نفر : عدس یک سوم پیمانه

آب ۲ پیمانه

بلغور یک سوم پیمانه

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

پیاز خردشده یک دوم بزرگ یا یک عدد متوسط

زیره سبز یک دوم قاشق چایخوری

جعفری خردشده ۳ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

موسیر و آبلیمو به مقدار دلخواه

ابتدا عدس را بشویید، با آب درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید.

اگر روی آن کف کرد با قاشق بگیرید. شعله‌ آن را کم کنید، نمک بزنید و بگذارید ۳۰ دقیقه بپزد تا نرم شود. نگذارید تمام آب عدس بخار شود.

حالا بلغور را درون ظرف بریزید و به‌ آن نمک بزنید. سپس آن را درون قابلمه عدس بریزید.

اگر آب کم است می‌توانید اضافه کنید. با هم مخلوط کنید و ۳۰ دقیقه دیگر بگذارید بپزد تا بلغور نرم شود و آب اضافی هم کم شود.

در همین حین روغن را درون یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید سپس پیاز را درون روغن بریزید

و ۱۵ ـ ۱۰ دقیقه بگذارید تا طلایی شود. سپس زیره را درون ظرف ریخته و کمی تفت دهید.

وقتی عدس و بلغور پخته شد همه را درون ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.

همه مواد را درون یک کاسه بریزید. دستان خود را کمی خیس کنید و ۵ ـ ۳ دقیقه مواد را ورز دهید.

اگر مواد به دستتان می‌چسبد کمی دست خود را خیس کنید و اگر مواد به نظرتان خشک شده کمی آب به آن اضافه کنید.

جعفری را نیز به مخلوط اضافه کنید. نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

در نهایت مواد را به صورت کوفته به اندازه‌های دلخواه درون ظرف چیده و با جعفری غذای رژیمی خودرا تزیین کنید.

پوره عدس برای نوزاد

مواد اولیه برای تهیهٔ این پوره به شکل زیر است:

۴ قاشق مرباخوری عدس

یک سیب‌زمینی متوسط، پوست‌کنده و خردشده به قطعات کوچک

یک قاشق مرباخوری کرهٔ آب‌شده یا روغن مایع

عدس را با ۳۰۰ میلی‌لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

سپس سیب‌زمینی را اضافه کنید.

به مدت ۱۵ دقیقهٔ دیگر هم بگذارید بپزد، تا زمانی که بافت غذا کاملاً نرم شود.

اگر این زمان کافی نیست باز هم بگذارید تا خوب پخته شود.

اگر غذا سفت و چسبناک شد، می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید.

با استفاده از آبکش، آب اضافی غذا را بگیرید و آن را در یک ظرف دیگر نگه دارید.

غذا را با کمک یک قاشق و با استفاده از آب اضافهٔ غذا و اندکی کره یا روغن مایع به صورت خمیر درآوردید.

در صورت نیاز برای تنظیم قوام غذا، باز هم آب گرم بیشتری به آن اضافه کنید.

بهترین زمان خوردن عدسی

بهترین زمان خوردن عدسی به عنوان صبحانه است چون هر چه زودتر مصرف شود زمان بیشتری برای هضم موجود است.

ماسک عدس برای مو

مواد مورد نیاز :

عدس قرمز

خاک رس

پودر چوب صندل

عسل

چرخ

قاشق اندازه گیری

یک کاسه و یک قاشق برای مخلوط کردن

مراحل انجام کار :

نصف فنجان عدس قرمزرا چرخ کرده تا پودر شود

۲ قاشق از پودر عدس را در کاسه بریزید

۱ قاشق خاک رس بریزید

۱ قاشق چای خوری پودر چوب صندل بریزید

طرز استفاده :

هر کدام از این ماسک ها را بر روی پوستی که موهای زائد دارد می مالیم ۲۰ دقیقه بعد که خشک شد جهت خلاف رشد مو با آب سرد می شوئیم

هر یک از این ماسک ها را چند بار در هفته استفاده کنید.

انواع عدس

۱-عدس سبز : آن چیزی که در ایران بیشتر از بقیه معروف است و در غذاهایی مانند آش و عدس پلو مورد استفاده قرار میگیرد عدس سبز است.

۲-عدس زرد : زمانی که عدس سبز پوست کنده میشود داخل آن زرد رنگ است که بعد از فرآیند جداسازی پوست به آن عدس ،عدس زرد میگویند.

۳-عدس قهوه ای : این نوع عدس در واقع همان عدس قرمز است زمانی که هنوز پوست آن جدا نشده است این نوع عدس در ایران به میزان بسیار کم کشت میشود.

۴-عدس قرمز : همانطور که اشاره شد عدس قرمز بعد از پوست کندن عدس قهوه ای به دست می آید.

مضرات عدس

عدس در روده ی بزرگ هضم شده و باعث ایجاد نفخ می شود ،

برای پیشگیری از ناراحتی های گوارشی بهتر است قبل از مصرف عدس آن را چند ساعت خیس کنید.

مصرف زیاد عدس به دلیل پروتئین موجود در آن، باعث فشار بیش از حد به کلیه ها شده و می تواند به سنگ کلیه منجر شود.

مصرف بیش از حد عدس پلو خوب نیست چرا که هم عدس و هم برنج طبع سرد دارند.

عدس نفاخ، دیرهضم و کاهش دهنده میل جنسی است.

زیاده روی در مصرفش، غلیظ کننده خون است و جریان خون را در رگ های باریک کُند می کند و ممکن است موجب کم شدن قوه بینایی، سوزش ادرار، قولنج، ناراحتی های عصبی، بند آمدن قاعدگی و درد و شدت بواسیر شود.

به همین جهت معمولاً عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر طبخ کرده و می خورند.

اگرچه جنبه های مثبت خوردن عدس در بارداری مفید است اما بهتر است قبل از شروع مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید و آن را فقط در مقادیر متوسط بخورید.

حتی عدس هم یک پاشنه‌ی آشیل دارد. تمام این فیبرهای مفید می‌توانند اثرات ناخوشایندی نیز به همراه داشته باشند

و مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به بروز اسهال شود.

جوانه عدس دارای طبع سرد است، بنابراین افرادی که دارای طبع سرد هستند یا افسردگی دارند نباید در مصرف این جوانه زیاده‌روی کنند و حتما پس از خوردن جوانه عدس از دم‌کرده‌هایی مثل زنجبیل، دارچین و عسل استفاده کنند.

به دلیل اینکه ممکن است دارای باکتری های بیماری زا باشد افرادی که ضعیف ترند باید از مصرف آن پرهیز کنند مانند نوزادان و کودکان و سالمندان و در دروان بارداری و شیردهی.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.