خواص و مضرات جعفری و آشنایی با فواید و مضرات مصرف جعفری
خواص و مضرات جعفری
خواص و مضرات جعفری ؛ آشنایی با فواید و مضرات مصرف جعفری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص و مضرات جعفری
مزاج جعفری گرم و خشک است.
عمده خواص آن مربوط به رقیق سازی رطوبات بدن و برطرف کردن سردی و تری زائد اعضاست.
در کنار این خواص، مصرف زیاد جعفری در گرم مزاج ها میتواند باعث تشدید حرارت بدن و کاهش رطوبتهای مفید شود.
مصرف مقدار کمی ترشی طبیعی همراه با غذایی که در آن جعفری هست، باعث تعدیل مزاج غذا و جلوگیری از ضرر آن میشود.
بهترین شکل مصرف جعفری استفاده از آن در تهیه آش های ساده و سایر غذاهای آبکی مانند قورمه سبزی است.
آش هایی که در آن جعفری بکار رفته باشد در رفع یبوست مزاج و پاکسازی بدن از مواد زائد مفیدند.
کوکوی جعفری بیشتر برای افراد با تری زیاد توصیه میشود.
از جعفری به عنوان سبزی خوردن کنار سفره نیز میتوان استفاده کرد.
جعفری باعث رفع رطوبات زائد اعضا میشود؛ اگر در ریه ها غلبه رطوبت و سردی وجود داشته باشد، میتوان از جعفری برای رفع آن کمک گرفت.
در تنگی نفس، انسدادهای ریوی و مواردی که ریه آب گرفته باشد، مصرف جعفری توصیه میشود.
مشکلاتی مانند نفخ، سنگینی بعد از غذا، ضعف هضم، ترش کردن و … در اغلب موارد حکایت از سردی و تری دستگاه گوارش دارد. استفاده از جعفری تازه در کنار غذا یا بکاربردن آن در آشپزی میتواند به رفع این مشکلات کمک کند.
جعفری مقوی معده و کبد است و با دفع رطوبات زائد کارکرد آن ها را بهتر میکند.
این سبزی با رقیق کردن و حرکت دادن رطوبات باعث تسهیل فرآیند دفع می شود لذا برای رفع یبوست نیز میتواند مفید باشد.
از جعفری میتوان در رژیمهای لاغری سرد مزاجها استفاده کرد.
این سبزی معطر اشتها آور خوبی است و برای این منظور نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
از جعفری در تهیه رنگ سبز خوراکی نیز استفاده می شود و در کیکها و نوشیدنیها مصرف آن توصیه میشود.
جعفری مدر است. خاصیت ادرار آوری جعفری باعث میشود علاوه بر کاهش رطوبات زائد و سموم بدن، در پاکسازی مجاری ادراری و بهبود ناراحتیهای کلیوی مفید باشد.
مصرف جعفری در غذاهای آبکی برای جلوگیری از سنگ کلیه و درمان آن مفید است.
جعفری تقویت کننده مثانه نیز هست. همچنین در افرادی که مشکل پروستات دارند، مفید است.
دم کرده گیاه جعفری برای رفع اخلاط سینه و مجاری ریوی، آبریزش بینی و تنگی نفس بخصوص در فصول سرد توصیه میشود.
بوییدن و خوردن آن جهت سرماخوردگی، دفع رطوبت و سردی مغز مفید است.
افراد گرم مزاج (بویژه مزاج گرم و خشک) باید در خوردن جعفری (به صورت روزانه و مداوم) احتیاط کنند؛ جعفری میتواند سبب کاهش منی در این افراد شود.
این سبزی در برخی از افراد باعث ایجاد حساسیت و واکنشهای آلرژیک پوستی می شود، پس بهتر است در مصرف این سبزی احتیاط کنید.
در زنان باردار باعث سقط جنین می تواند شود و در زنان شیرده می تواند باعث کاهش ترشح شیر شود.
جعفری ممکن است پوست را نسبت به نور خورشید حساس کند و سبب خارش و جوش زدن شود.
افراط در مصرف جعفری جریان خون را کند میکند.همچنین زیاده روی در خوردن جعفری محرک اعصاب است.
مصرف بیش از حد جعفری برای کودکان مضر است و عده ای افراد به ترکیب جعفری و لیمو حساسیت نشان می دهند.
آشنایی با دیگر خواص جعفری
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص جعفری آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با جعفری
جعفری یکی از انواع سبزی های خوراکی معطر است که با گیاهان شناخته شده ای
مانند کرفس ، هویج ، رازیانه ، زیره و گلپر در خانواده چتریان دسته بندی می شود.
جعفری در آشپزی ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
شاید برایتان جالب باشد ولی هیچ ماده غذایی به اندازه جعفری ویتامین کا ندارد.
از ویزگی های این گیاه این است که دو ساله و معطر است و تا ۷۰ سانت رشد می کند و برگ های به رنگ سبز تیره دارد.
خواص جعفری برای سم زدایی بدن
در این سبزی ویتامین ها و فلاونوئیدها وجود دارد که برای پاکسازی و سمزدایی بدن استفاده میشود، اگر میخواهید سموم بدن خود را پاکسازی کنید میتوانید هر روز از دمنوش ریشه جعفری استفاده کنید.
جعفری برای درمان کم خونی
آهن موجود در این سبزی برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار مؤثر می باشد ، همچنین ویتامین سی موجود در این سبزی به جذب بیشتر آهن کمک می کند. مطالعات انجامشده نشان میدهد کسانی که نمیتوانند از مکملهای آهن استفاده کنند بهتر است جعفری را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
جعفری برای سرطان
جعفری تازه و خشک شده به دلیل داشتن فلاونوئید خاصی به نام اپی ژنین میتواند باعث افزایش مرگ سلولهای سرطانی شود و برای جلوگیری از سرطان پروستات و کولون بسیار مفید می باشد و رشد تومور را متوقف میکند.
جعفری برای درمان اسهال و یبوست
فیبر موجود در این سبزی به سمزدایی روده ها و افزایش حرکات روده کمک کرده و باعث درمان بیماری یبوست می شود.
برگ و ریشه سبزی جعفری به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی که دارد از زمانهای قدیم برای درمان اسهال استفاده میشده است.
خواص جعفری برای قناری
سیب زمینی در بیماری های گوارشی و ورم روده به همراه مقدار کمی جعفری و تره بسیار مفید می باشد.
خواص جعفری در بدنسازی
برای درمان باد مفاصل از جوشانده ریشه جعفری مانند شماره ۲۵ هر ۴ یا ۵ ساعت یک لیوان استفاده کنند.
باید بدانید که جعفری و رفقایش منبع لیزین هستند.
این اسیدآمینه به رشد و احیای بافت های رابط لیگامنت ها و غضروف ها کمک می کند.
این بدین معنی است که لیزین فواید مثبتی روی مفاصل ما دارد و اثرات خسته کننده ی ورزش در این بخش ها را کاهش می دهند.
جذب لیزین کار ساده ای است.
تا می توانید جعفری، تره فرنگی و پیازچه مصرف کنید. سبزی خوردن، سوپ ها، خورش ها و سالاد بهترین گزینه ها برای مصرف بیشتر این سبزی ها محسوب می شوند.
خواص جعفری در سرماخوردگی
جعفری تب بر خوبی است کسانی که سرما خوردهاند یا تب دارند از سوپ جعفری استفاده کنند.
برای گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی مقداری جعفری خرد کرده در شیر بریزید صبح ناشتا میل کنید.
خوردن و بوییدن جعفری برای برطرف کردن سرماخوردگی، دفع رطوبت، سردی مغز و سرفه خشک مفید به حساب میآید.
خواص جعفری و شوید
جعفری یکی از پر مصرفترین و قهرمانان سبزیجات معطر است.
این سبزی معطر بسیار مغزی بوده و سرشار از ویتامینC، کلسیم، فیبر، ویتامینB9، آهن و آنتیاکسیدانها میباشد.
سعی کنید همیشه در آشپزخانهتان جعفری داشته باشید و برای تهیه و تزیین غذاها از آن استفاده کنید.
همیشه از جعفری تازه استفاده کنید. خشک کردن جعفری چندان ایدهی جالبی نیست چون خشک شدهی این سبزی خاصیتی ندارد.
کنار مرغ، گوشت و ماهی جعفری گذاشته و داخل سوپ و پورههایتان نیز از این سبزی معطر استفاده کنید.
حتماً داخل سبزی خوردنتان نیز جعفری داشته باشید.
شوید یکی از سبزیجات معطر پرطرفدار است که اتفاقاً خواص فوقالعادهای دارد. اطبای مصری سالها پیش از این سبزی به عنوان دارو استفاده میکردهاند.
باید بدانید که شوید برای درمان مشکلات معده(به خصوص بی اشتهایی) و همچنین برای رفع اختلالات خواب فوقالعاده است.
حتماً شوید را وارد برنامهی غذاییتان بکنید.
چه به صورت سبزی خوردن و چه در داخل غذاها.
تخم شوید را برای درمان بی اشتهایی مصرف کنید.
کنار خوراکهایی مانند ماهی یا مرغ شوید بگذارید.
میتوانید داخل سس نیز شوید خرد شده بریزید.
اگر به دنبال یک پیش غذای سریع و خوشمزه میگردید دو قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق خردل و سه قاشق غذاخوری شوید خرد شده مخلوط کنید.
دو عدد خیار را نگینی خرد کرده و به آن اضافه کنید. نمک بزنید و میل کنید.
خواص جعفری و تره
تره ساقه ندارد و از نظر خواص تغذیه ای شبیه به سیر و پیاز است، اما طعم و بوی ملایم تری دارد. تره ۲ نوع دارد؛ برگ های یکی کوتاه و نازک بوده و اغلب در بهار و تابستان می روید، دیگری تره فرنگی است که برگ های پهن، قوی و بلند داشته و پیاز آن مشخص است.
تره به دلیل پتاسیم بالایی که دارد ادرارآور خوبی بوده و سموم را دفع و از فشار و کلسترول بد خون می کاهد.
منیزیم آن از بروز سرطان روده و سرطان پروستات جلوگیری کرده و اگر به همراه غذا میل شود سوءهاضمه را درمان کرده، از سوزش معده کاسته و یبوست دائمی و بواسیر را بهبود می بخشد.
همچنین ناراحتی های طحال را برطرف کرده و برای نقرس و درد مفاصل مفید است، همچنین تمایلات جنسی را افزایش می دهد.
تره به دلیل مواد خشبی نفاخ است. بر این اساس هر چقدر ظریف تر و جوان تر باشد قابلیت هضم بهتری داشته و مواد مغذی آن بهتر جذب می شود.
جعفری یکی از پر مصرفترین و قهرمانان سبزیجات معطر است.
این سبزی معطر بسیار مغزی بوده و سرشار از ویتامینC، کلسیم، فیبر، ویتامینB9، آهن و آنتیاکسیدانها میباشد.
سعی کنید همیشه در آشپزخانهتان جعفری داشته باشید و برای تهیه و تزیین غذاها از آن استفاده کنید.
همیشه از جعفری تازه استفاده کنید. خشک کردن جعفری چندان ایدهی جالبی نیست چون خشک شدهی این سبزی خاصیتی ندارد.
کنار مرغ، گوشت و ماهی جعفری گذاشته و داخل سوپ و پورههایتان نیز از این سبزی معطر استفاده کنید.