خواص تربچه ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و برگ تربچه

خواص تربچه

خواص تربچه ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و برگ تربچه

خواص تربچه ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و برگ تربچه همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با تربچه

تربچه، یکی از صیفی جات بدون چربی و کلسترول است.

فیبر یکی از مهمترین ممواد موجود در تربچه است. همچنین تربچه دارای ویتامین c , k , B6 ، نیاسین و فولات است.

برگ های این گیاه ۶ برابر بیشتر از ریشه آن داری ویتامین C است.

این برگها برای درمان زردی مفید هستند. علاه بر این ، تربچه حاوی کلسیم، پتاسیم ،

مس، اسید فولیک و آنتوسیانین (Anthocyanin) نوعی آنتی اکسیدان قوی است.

مصرف مداوم تربچه ، باعث حرکت آسان روده می شود ، در نتیجه منجر به بهبود تدریجی اشتها می شود.

تربچه یکی از انواع سبزیجات ریشه‌ای است که در شکل‌های مختلف و به رنگ‌های قرمز، سفید، بنفش و سیاه وجود دارد.

تربچه از جمله سبزی‌هایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص زیادی است

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات تربچه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص تربچه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

تربچه برای کاهش وزن و لاغری

تربچه به عنوان یک سبزی کوچک دارای فیبر فراوان می‌باشد که باعث احساس سیری زیاد در فرد شده

و با چسبیدن به لیپوپروتئین های کم چگالی باعث درمان یبوست و کاهش کلسترول بالا می‌شود.

بیشتر بخوانید : خواص تخمه آفتابگردان ؛ برای کبد و چاقی صورت و مو و لاغری و اسپرم در بدنسازی

فیبر یک ماده دیر هضم می‌باشد که از پرخوری جلوگیری کرده و برای کاهش وزن بسیار مناسب است.

تربچه دارای کالری بسیار کم و آب فراوانی است که هر دو برای کاهش وزن بسیار مفید می باشد.

خواص تربچه برای پیشگیری از سنگ صفرا

تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد مصرف تربچه از بروز سنگ‌های صفراوی مختلف جلوگیری کرده

و می‌تواند برای پیشگیری از حدود هشتاد درصد انواع سنگ‌های صفرا مؤثر باشد.

تربچه برای سلامت قلب

تربچه دارای فلاونوئید به نام آنتوسیانین بوده که براساس مطالعات انجام‌شده

در سال‌های گذشته دارای خاصیت ضد التهابی قوی می باشد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

از جمله بیماری‌های نارسایی قلبی و حتی بیماری‌های کلیوی را کاهش می دهد.

خواص تربچه برای سم زدایی بدن

تربچه می‌تواند برای درمان طبیعی و کامل زردی مفید باشد زردی معمولاً در نوزادان و بزرگسالان رخ می دهد

و دارای علائم مختلفی مانند زرد شدن رنگ پوست ، غشاهای مخاطی و سفیدی چشم‌ها می‌باشد.

بیشتر بخوانید : خواص تمبر هندی ؛ و خواص هسته تمبر هندی در طب اسلامی برای کبد چرب

این بیماری به دلیل افزایش بیش از اندازه بیلی روبین در خون ایجاد می‌شود.

خواص ضد سرطان

مصرف سبزیجات مختلف مانند ترب می تواند از بیماری سرطان جلوگیری می‌کند.

طبق مطالعات انجام شده این سبزی دارای ترکیباتی می باشد که هنگام ترکیب شدن با آب به ایزوتیوسیانات ها تبدیل شده

و به پاک کردن بدن از سلول‌های سرطانی و جلوگیری از پیشرفت‌های تومور کمک می‌کند.

پس برای پیشگیری از بیماری سرطان بهتر است از تربچه کمک بگیرید.

خواص تربچه برای پوست

ویتامین ب موجود در تربچه باعث جوان‌سازی و درخشندگی پوست شده و علائم پیری را کاهش می‌دهد.

همچنین با افزایش تولید هورمون‌های مرتبط با احساسات مثبت، باعث کاهش استرس شده و از پیری و آکنه زودرس جلوگیری می‌کند.

این سبزی نقلی برای پوست نیز مفید است و باعث آب رسانی آن می شود.

تربچه ها با تشکیل قرمزی های روی پوست مقابله می کنند. شما حتی می توانید

از یک یا چند برش تربچه به عنوان پانسمان زخم های سطحی نیز استفاده کنید.

برای جلوگیری از گزش حشرات ، آب ترب را بر روی پوست بمالید.

تربچه دارای ویتامین C ، فسفر، روی و بعضی از ویتامین های گروه B است که برای پوست بسیار مفید هستند.

آب موجود در تربچه به مرطوب سازی پوست کمک می کند.

برای این منظور ،مقداری تربچه ی له شده را در یک کیسه کتانی قراردهید و بر روی پوست صورت قراردهید.

تربچه برای بهبود آرتروز

تربچه دارای مقادیر زیادی از ویتامین سی می باشد.

بیشتر بخوانید : خواص تخمه هندوانه ؛ ژاپنی و محبوبی و خام و ابوجهل در طب سنتی برای لاغری

شما با مصرف یک فنجان تربچه خام خرد شده حدود بیست و نه درصد نیاز روزانه بدن خود را به ویتامین سی برطرف می‌کنید.

ویتامین سی برای ساخت کلاژن که از مواد تشکیل‌دهنده غضروف‌ها می‌باشد بسیار موثر می باشد

و به کاهش آسیب غضروفی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کرده

و برای کسانی که از بیماری‌های آرتریت و آرتروز رنج می‌برند بسیار مفید می باشد.

خواص تربچه برای کاهش قند خون

بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد تربچه دارای خاصیت ضد دیابت قوی بوده که باعث جذب گلوکز شده

و به کاهش قند خون کمک می‌کند. افراد دیابتی می‌توانند از تربچه استفاده کنند.

تربچه قرمز به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کند،

متابولیسم را تقویت کرده و جذب گلوکز در روده را کاهش می دهد

و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.

از آنجا که تربچه کربوهیدرات کمی دارد ممکن است بر میزان قند خون تاثیر منفی نداشته باشد.

خاصیت ضد قارچی

تربچه به‌‌عنوان یک ضد قارچ طبیعی عمل کرده و مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد

پروتئین RsAFP2 موجود در آن به مرگ سلولی در قارچ کاندیدا آلبیکنس که معمولاً در بدن انسان یافت می شود کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید : خواص بذر کتان ؛ در بارداری و برای باردار شدن و تنبلی تخمدان و نازایی

باید عنوان کرد رشد بیش از اندازه این قارچ می‌تواند به عفونت های مخمری واژن، عفونت مخمری دهان و کاندیدیازیس منجر می شود.

خواص تربچه برای معده

همان‌طورکه می‌دانید تربچه دارای فیبر فراوان بوده که باعث افزایش حرکات روده شده

و به درمان یبوست، کاهش وزن، کاهش کلسترول کمک می کند.

یک مطالعه جداگانه نشان داد که آب تربچه با محافظت از بافت معده

و تقویت سد مخاطی می تواند به جلوگیری از زخم معده کمک کند.

سد مخاطی به محافظت از معده و روده در برابر میکروارگانیسم های بیماری زا

و سموم مضر که می تواند باعث ایجاد زخم و التهاب شود، کمک می کند.

مصرف تربچه اسیدی بودن معده را درمان می کند و برای رفلاکس معده خوب است.

خواص تربچه در طب سنتی

طبع تربچه گرم و تر است و مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تربچه ؛ مصرف آن همراه نمک یا عسل است.

در ۱۰۰ گرم از تربچه ۱۶ کالری است.

تربچه یک ضد قارچ طبیعی است.

آب تربچه حاوی آنزیم‌هایی است که قارچ‌هایی را معمولاً در بدن انسان وجود دارند نابود می‌کند.

حاوی ترکیباتی است که به معدوم کردن مواد سرطان‌زا در بدن کمک کرده و جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرد.

تربچه از بدن در برابر سرطان کولون، سرطان کلیه، سرطان معده و سرطان دهان محافظت می‌کند.

تقویت چشم با آب برگ تربچه

خاصیت نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی، سلول ها و ریه ها با آب تربچه

تنظیم متابولیسم بدن

موثر برای معالجه روماتیسم

تخم تربچه اشتها آور است.

افزایش شیر مادر با مصرف تخم تربچه

تربچه از سبزیجاتی است که به هضم غذا کمک می‌کند؛

خوردن آن همراه غذا مفید است.

تربچه یکی از کم‌کالری‌ترین سبزیجات موجود است که هر یک عدد از آن فقط یک کالری دارد،

بدون اینکه هیچ چربی یا کربوهیدراتی داشته باشد و این کالری خالی نیست.

چون تربچه منبع خوبی از ویتامین C. است و همان‌طور که می‌دانید این ویتامین به چربی‌سوزی کمک می‌کند.

تربچه خاصیت ضد خارش دارد و آب آن می‌تواند راهکار مؤثری برای کاهش خارش و سوزش محل ناشی از گزش حشرات باشد.

گفته می‌شود که تربچه به کاهش دمای بدن کمک می‌کند و التهاب ناشی از تب را تسکین می‌دهد. آب تربچه را با نمک سیاه ترکیب کنید و بنوشید.

پاکسازی معده و درمان مسمومیت ؛در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم تربچه را با سکنجبین به بیمار می دادند.

درمان سوزش ادرار ؛ برای رفع سوزش می توان به جای تربچه، از دم کرده ی برگ های آن استفاده کرد.

تربچه شاخص گلیسمی پایینی دارد یعنی خوردن آن، قند خون را خیلی بالا نمی‌برد.

مصرف تربچه می‌تواند به رفع سنگ کلیه و مثانه کمک کند چون ادرار آور است.

موجب رویش مجدد موهای ریخته در بیماری داء الثعلب می‌شود.

تربچه دیوروتیک (مدر) است، یعنی تولید ادرار را افزایش می‌دهد.

آب تربچه کمک می‌کند التهاب کاهش پیدا کرده و احساس سوزش حین ادرار تسکین پیدا کند.

جلوگیری از فعالیت نوعی آنزیم که سبب تشکیل جرم دندان می شود

پیشگیری از پوسیدگی و افتادن دندان ها

بوی تربچه برای سینوس ها مفید است

پیشگیری از لخته شدن خون

ویتامین سی موجود در تربچه نه تنها تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی است

بلکه به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می‌کند که برای پروسه‌ی تبدیل چربی

به انرژی قابل مصرف در بدن بسیار اهمیت دارد.

خواص سم‌زدایی و ضد سرطانی تربچه باعث شده دانه‌های آن در درمان پیسی مفید باشند.

شما می‌توانید برای کمک به درمان پیسی تربچه بخورید.

تربچه سرشار از پتاسیم است که کمکتان می‌کند فشارخونتان پایین بیاید.

همچنین تربچه برای تولید کلاژن مفید است.

تربچه منبع خوبی از آنتوسیانین‌هاست.

این فلاوونوئید‌ها نه تنها عامل رنگ قرمز تربچه‌اند بلکه کمکتان می‌کنند قلبتان به خوبی عمل پمپاژ را انجام دهد.

تربچه سرشار از سلولز و فیبر است و کمکتان می‌کند سیستم گوارشتان جریان خوبی داشته باشد.

خواص تربچه سفید

آن ها غنی از فیبر رژیمی هستند. این درصد بالا به بهبود توانایی بدن برای هضم غذا کمک می کند و همچنین متابولیسم را با سرعت درست حفظ می کند.

ترب سفید حاوی آنتی اکسیدان هایی است که در مرکبات و سبزیجات یافت می شود.

ویتامین های A، C و K که در ترب وجود دارند، به جلوگیری از اختلالات پوستی تا حد زیادی کمک می کنند.

مصرف ترب همچنین منجر به تولید بهتر و ترمیم سلول ها می شود.

آهن موجود در ترب اثرات مثبتی بر روی خون و در نتیجه بر عملکرد کلی قلب دارد.

مصرف ترب به جلوگیری از دریافت کالری اضافی و انباشت چربی کمک می کند.

ترب سفید مانند بسیاری از سبزیجات دیگر، جذب کلسترول را با علامت دادن به خون و قلب برای جلوگیری از هر گونه بیماری قلبی، کاهش می دهد.

بسیاری از مواد معدنی نظیر پتاسیم، آهن، سدیم و کلسیم در ترب یافت می شوند و نقش مهمی در متابولیسم بدن ایفا می کنند.

آن ها به عنوان حامل اکسیژن و مواد مغذی عمل می کنند و قند خون را کنترل می نمایند.

ریشه هایش خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارند که به ما در درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کنند.

ترب سفید برای کبد و معده بسیار خوب هستند. آن ها عوامل سم زدایی قوی هستند

و به تصفیه خون و ریشه کنی مواد زائد و سموم کمک می کنند.

خواص تربچه سیاه

ترب سیاه به دلیل مقادیر بالای ویتامین B، روی و فسفر موجود در آن خواص سم زدایی قوی خون را دارد،

اگر خون شما پاک سازی شود رنگ پوست روشن تر و سالم تر می شود.

ترب سیاه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله ویتامین C است

که چین و چروک پوست را کاهش داده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

آب ترب سیاه علاوه بر اینکه برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید است

به درمان لک های صورت و جای جوش کمک می کند.

نوشیدن روزانه آب ترب سیاه ریشه های مو را تقویت کرده و بهبود گردش خون

در پوست سر ریزش مو را درمان می کند و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

آب ترب سیاه برای درمان موهای خشک و آسیب دیده و همچنین موهای چرب مفید است،

همچنین آب ترب سیاه با کنترل چربی پوست به درمان شوره سر کمک می کند.

ترب سیاه حاوی مقادیر بالایی ویتامین و مواد معدنی است که

برای سلامتی جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید می باشند.

ترب سیاه دارای خواص دیورتیک بوده و با افزایش ادرار به عنوان

یک درمان طبیعی برای دفع سنگ کلیه شناخته می شود.

مقادیر بالای ویتامین B1، کلسیم و منیزیم موجود در ترب سیاه برای سک زدایی از کبد و درمان کبد چرب مفید است.

همچنین ترب سیاه با خواص دیورتیک به درمان سنگ کیسه صفرا و کاهش درد آن کمک می کند.

ترب سیاه یکی از سبزیجات با کالری و کلسترول پایین و فیبر و آب فراوان است

که باعث کاهش اشتها شده و به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند.

خواص تربچه برای کلیه

گفته می شود که تربچه قرمز حاوی موادی است که باعث افزایش دفع اگزالات کلسیم از طریق ادرار شده

و به این ترتیب احتمال تجمع مواد معدنی در مجاری ادراری و تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.

از خواص تربچه همچنین برای از بین بردن سنگ کلیه قابل افزایش است. آب تربچه به تسکین التهاب مجاری ادراری

و احساس سوزش که در هنگام ادرار کردن در هنگام عفونت مجاری ادراری اتفاق می افتد کمک می کند.

تصور می شود که تربچه به عنوان یک دیورتیک، پاک کننده و ضد عفونی کننده عمل می کند

که می تواند به کاهش علائم بیماری های کلیوی کمک کند.

پتاسیم و فسفر کمی دارد و ممکن است برای بیماران همودیالیز بسیار مناسب باشد.

خواص تربچه برای پرندگان

دادن برگ تربچه برای پرندگان مفید است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و شادابی آنها می شود و کمتر به بیماری دچار می شوند.

مصرف برگ تربچه غذای مورد علاقه خرگوش ها است و برای انها مفید است.

بذر تربچه برای کم کردن چربی قناری نیز استفاده میشود.

این دانه برای استفاده در قناری بیشتر در دانه های دیگه مثل هفت تخم میکس میشود.

خواص تربچه برای زن باردار

ترکیب برگ سبز تربچه با رژیم غذایی روزانه همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین ث،

می تواند همچنین به درمان کم خونی فقر آهن در زنان باردار کمک کند.

برگ تربچه سرشار از آهن، ویتامین آ، ویتامین ث، فسفر و تیامین است

و می تواند به کاهش خستگی و متعادل کردن هموگلوبین، کنترل کم خونی و فقر آهن کمک کند.

در عین حال ، خانم هایی که باردار یا شیرده هستند باید هنگام مصرف تربچه مراقب باشند

زیرا اطلاعات کافی در رابطه با تأثیرات آن وجود ندارد.

خواص تربچه برای مردان

خوردن یک فنجان تربچه برش خورده باعث افزایش مصرف ویتامین سی به میزان ۱۷٫۲ میلی گرم می شود.

این میزان، ۱۹ درصد از توصیه روزانه برای مردان و ۲۳ درصد از توصیه روزانه برای زنان است.

خواص تربچه در بدنسازی

تربچه ها یک منبع عالی از آنتوسیانین ها هستند که نوعی فلاونوئید محسوب می شوند که نه تنها به تربچه ها رنگ می دهند،

بلکه باعث می شوند که مزایای سلامتی زیادی نیز داشته باشند.

آنتوسیانین ها موضوع مطالعات پزشکی متعددی بوده

و با کاهش وقوع بیماری های قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارند و به بدنسازان توصیه می شود.

خواص تربچه در شیردهی

خانم هایی که باردار یا شیرده هستند باید هنگام مصرف تربچه مراقب باشند زیرا اطلاعات کافی در رابطه با تأثیرات آن در این دوران وجود ندارد.

خواص تربچه و عسل

مصرف روزانه ی دو تا سه بار، آب تربچه (یک قاشق مرباخوری) همراه یک قاشق مرباخوری عسل،

برای رفع بیماری هایی مانند سرفه معمولی، سیاه سرفه، گلودرد و ناراحتی ریوی بسیار مفید است.

از بین بردن آثار کبودی زیر چشم ، آثار ضربه و جای زخم و کک و مک با استفاده از ضماد ترب و عسل

تربچه خاصیت ضدخلط دارد که باعث کاهش خلط سیستم تنفسی از جمله بینی، گلو،

نای و شش ها حاصل از سرماخوردگی ، عفونت و آلرژی می شود.

مصرف روزی ۲ و یا ۳ بار، یک قاشق مرباخوری آب تربچه همراه یک قاشق مرباخوری عسل،

موجب رفع بیماری هایی مانند سرفه معمولی، سیاه سرفه ، گلودرد و ناراحتی ریوی می شود.

خواص تربچه و پیازچه

ربچه یکی از کم‌کالری‌ترین سبزیجات موجود است که هر یک عدد از آن فقط یک کالری دارد،

بدون اینکه هیچ چربی یا کربوهیدراتی داشته باشد و این کالری خالی نیست.

چون تربچه منبع خوبی از ویتامین C. است و همان‌طور که می‌دانید این ویتامین به چربی‌سوزی کمک می‌کند.

تربچه خاصیت ضد خارش دارد و آب آن می‌تواند راهکار مؤثری برای کاهش خارش و سوزش محل ناشی از گزش حشرات باشد.

گفته می‌شود که تربچه به کاهش دمای بدن کمک می‌کند و التهاب ناشی از تب را تسکین می‌دهد. آب تربچه را با نمک سیاه ترکیب کنید و بنوشید.

پاکسازی معده و درمان مسمومیت ؛در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم تربچه را با سکنجبین به بیمار می دادند.

درمان سوزش ادرار ؛ برای رفع سوزش می توان به جای تربچه، از دم کرده ی برگ های آن استفاده کرد.

تربچه شاخص گلیسمی پایینی دارد یعنی خوردن آن، قند خون را خیلی بالا نمی‌برد.

پیازچه کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

پیازچه مجرای تنفسی را تحریک و خلط را دفع می کند.

روغن طبیعی آن غده عرق را تحریک می کند و باعث تعریق می شود. فشار خون را تنظیم می کند.

از اسهال پیشگیری می کند و برای از بین بردن عفونت های قارچی عالی است

ویتامین c موجود در آن از چروک شدن پوست پیشگیری می کند.

از رشد سلول های سرطانی به خصوص سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.

مقادیر بالای آلیسین، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین A موجود در پیازچه از پیری زودرس پوست جلوگیری کرده

و با کاهش چین و چروک، باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

آلیسین و ویتامین C موجود در پیازچه به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن رنگ پوست می شوند.

کاشت تربچه

تصمیم بگیرید چه رقم تربچه ای را می خواهید کاشت کنید.

مانند بسیاری از سبزیجات ، ارقام بیشماری تربچه در دسترس وجود دارد ،

هم هیبرید و هم گرده افشان. اگر یک باغبان تازه کار هستید ،

گیاه تربچه Cherry Belle را بکارید. زیرا فقط طی ۲۲ روز بالغ می شوند و طعم مطبوع و ملایمی دارند.

تربچه های بهاره ارقامی هستند که بیشتر افراد با آن آشنا هستند

(مانند تربچه Cherry Belle ، که قسمت بیرونی آنها قرمز و قسمت داخلی سفید رنگ است).

باید مطمئن شوید که در کدام فصل (بهار یا پاییز) می خواهید تربچه ها را پرورش دهید. آنها رشد سریعی دارند.

به طور معمول ، تربچه تابستانه شبیه به تربچه بهاره است ،

اما تمایل به رشد تربچه تابستانه آهسته تر است و حدود ۶ تا ۸ هفته طول می کشد تا بالغ شود.

تربچه زمستانه نسبت به تربچه بهاره و تابستانه بسیار بزرگتر و سفت تر است و رشد طولانی تر دارد.

بهتر است تربچه زمستانه را برای برداشت در فصل پاییز یا زمستان، باید در اواخر تابستان کاشت.

تربچه های زمستانه شامل Daikon و Champions هستند.

تربچه Daikon می تواند تا طول ۱۸ اینچ (۴۵ سانتی متر) رشد کند

و ۶۰ روز طول می کشد تا بالغ شود، و شامل برخی از ارقام فوق العاده تند است.

مکان مناسب برای رشد و پرورش تربچه ها انتخاب کنید.

تربچه باید در مکانی با نور کامل یا سایه جزئی کاشته شود ، و خاک سست و نرم و زهکش خوب نیز نیاز دارد.

قبل از کاشت، هر نوع سنگی را از خاک خارج کنید ، زیرا ریشه ها در اطراف سنگ ها در مسیر خود شکافته و ترک می خورند.

همچنین قبل از کاشت تربچه ها، مواد آلی مانند کمپوست ، کود کشاورزی و یا برگ های کپکی را به خاک اضافه کنید.

مطمئن شوید که تربچه ها نور فراوانی دریافت می کند. در غیر این صورت قسمت بالایی گیاه بزرگ و بخش ریشه بسیار کوچک می شود.

البته، نور بسیار زیاد نیز می تواند باعث شود که تربچه به بذر رود.

خاک باید عاری از هر سنگ و کلوخ بوده و بخوبی زهکش شود و مقدار pH آن بین ۵٫۸ تا ۶٫۸ باشد.

از مقدار زیادی مواد آلی (مانند کمپوست) در خاک استفاده کنید.

برای حصول بهترین نتیجه ، آزمایش خاک انجام دهید یا نمونه های خاک را به آزمایشگاه بفرستید تا مواد مغذی مناسب خاک بررسی شود.

حداقل یک هفته قبل از کاشت تربچه هر گونه اصلاحی را در خاک انجام دهید.

برای کاشت تربچه برنامه ریزی کنید.

تربچه یک محصول فصل خنک است که بهتر است در فصل بهار و پاییز کاشته شود.

رشد تربچه در ماههای گرم تابستان ممکن است باعث بلوغ زودرس یا bolt شود

(به رشد سریع و کم برگ گیاه که منجر به گل دهی و تولید تخم زود هنگام شود، بولت شدن ( bolt ) یا بلوغ زودرس گیاه گفته می شود.

گاهی اوقات ممکن است برخی گیاهان نیز به سرعت رشد و قد بکشند و به اصطلاح بولت شوند.

در این حالت به جای برگ دهی زیاد، بیشتر گل و تخم تولید تا سریعتر تولید مثل کنند).

شما می توانید اولین محصول تربچه را ۲ هفته قبل از آخرین یخبندان در بهار بکارید ،

زیرا تربچه یخبندان را به خوبی تحمل می کند.

هنگام آغاز گرمای هوا ، رشد تربچه ها را متوقف کنید.

بدان معنی که اگر بطور متوالی روزهایی با دمای ۶۰ درجه فارنهایت (۱۶ درجه سانتیگراد)

یا بالاتر پیش رو دارید ، باید کاشت تربچه متوقف کنید تا هوا خنک شود.

یک تربچه معمولی بهاره، حدود ۵ روز جوانه می زند و طی ۳ تا ۴ هفته برای برداشت آماده می شود.

از آنجا که تربچه ها خیلی سریع رشد می کنند ، می توانید کشت مخلوط (inter-crop) تربچه را بین تعدادی سبزیجات که سرعت رشد آهسته دارند،

اعمال کنید تا نشانگر ردیفی نیز درست کنید.

شما همچنین می توانید با کاشت یک ردیف جدید تربچه در هر هفته،

توالی کاشت را اجرا کنید تا برای مدت طولانی تری تربچه برداشت کنید.

تربچه برای فشار خون

وجود مقادیر بالای پتاسیم در برگ تربچه می تواند در بدن میان سدیم و پتاسیم تعادل ایجاد کند و با این کار به کنترل فشار خون کمک نماید.

سدیم بیش از حد و پتاسیم کم می تواند موجب عدم تعادل مواد معدنی و افزایش خطر ابتلا به فشار خون و همچنین بیماری های قلبی شود.

تربچه برای بواسیر

فیبر بالای تربچه به هضم غذا و جذب آسان آب و رفع یبوست کمک می کند ،

در نتیجه مصرف منظم آن از ایجاد یا گسترش بواسیر پیشگیری می کند.

تربچه برای خرگوش

اگر خرگوش شما به خوردن تربچه علاقه نشان داد در حد معمول به او بدهید و مشکلی ندارد.

تربچه در فال قهوه

تربچه در فال قهوه به تلاشی اشاره می کند که ثمره اش به تلاشی که برای ان شده است نمی ارزد.

یعنی شما وارد کار و پروژه ای می شوید که بدون سود نیست ولی سودش کم است.

تربچه و کم کاری تیروئید

زیاده روی در مصرف تربچه ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند.

یک مطالعه نشان داده که مصرف زیاد تربچه باعث افزایش وزن غده تیروئید و کاهش سطح هورمون تیروئید می شود.

مضرات تربچه

تربچه عوارضی برای بدن ندارد اما در برخی افراد ممکن است باعث بروز واکنش‌های آلرژیک و جوش‌های پوستی شود.

در این‌ صورت بهتر است از مصرف زیاد تربچه اجتناب کنید.

زیاده روی در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است.

خانم هایی که باردار یا شیرده هستند باید هنگام مصرف تربچه مراقب باشند

زیرا اطلاعات کافی در رابطه با تأثیرات آن وجود ندارد.

زیاده روی در مصرف تربچه ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند.

یک مطالعه نشان داده که مصرف زیاد تربچه باعث افزایش وزن غده تیروئید و کاهش سطح هورمون تیروئید می شود.

از آنجا که تربچه ممکن است تولید صفرا را افزایش دهد، توصیه می شود

که افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا قبل از مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت کنند.

زیاده روی در مصرف روغن تربچه برای سلامتی شما ضرر دارد.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.