خواص تخمه آفتابگردان برای کبد و چاقی صورت و مو و لاغری و اسپرم در بدنسازی - فال و خواب

خواص تخمه آفتابگردان برای کبد و چاقی صورت و مو و لاغری و اسپرم در بدنسازی

خواص تخمه آفتابگردان

خواص تخمه آفتابگردان ؛ برای کبد و چاقی صورت و مو و لاغری و اسپرم در بدنسازی

خواص تخمه آفتابگردان ؛ برای کبد و چاقی صورت و مو و لاغری و اسپرم در بدنسازی همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص تمبر هندی ؛ و خواص هسته تمبر هندی در طب اسلامی برای کبد چرب

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با خواص تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان میوه گل آفتابگردان است. تخمه آفتابگردان غنی از امگا۳، ویتامین‌ها، مواد معدنی و روغن‌ها است. طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک است. تخمه آفتابگردان خواص و فواید بسیاری زیادی برای سلامت بدن دارد.

تخمه آفتابگردان حاوی تعداد زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که به حفظ کارکرد بهینه‌ی بدن شما کمک می‌کنند. تخمه آفتابگردان را می‌توان در مشت یا جیب ریخت و همه‌جا از آن به‌عنوان مکمل وعده‌های غذایی استفاده کرد. می‌توان آنها را به‌تنهایی خورد یا روی سالاد و غلات صبحانه ریخت.

تخمه آفتابگردان یکی از آجیل‌های پرطرفدار و پرخاصیت است که در رنگ‌های مختلف مانند سیاه، خاکستری و سبزتیره در دسترس است. این مغز‌های گیاهی سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین مانند فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن، ویتامین‌ای و ویتامین ب هستند. طبع تخمه آفتابگردان مستقل از اینکه خام یا بوداده باشد، گرم و خشک (درجه ۳) است، به همین دلیل است که بعد از خوردن این مغز‌های خوشمزه احساس گرمی و تشنگی می‌کنید.

تخمه آفتابگردان میوه رسیده و جدا شده گل آفتابگردان است که به همراه سیب زمینی ترش در خانواده گل آفتابگردانیان دسته بندی می شود. تخمه آفتابگردان در صنایع غذایی مخصوصا ساخت روغن های خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است.

طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۷، تخمه آفتابگردان دارای مشخصات تغذیه ای زیر است: حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند فلانوئیدها و اسیدهای فنولیک غلظت بالای نیاسین و ویتامین های A، B و C حاوی مقادیر منلسب ویتامین E بیشتر از تخم کتان، دانه کنجد و بادام زمینی سرشار از مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن و منیزیم ۵۵ تا ۷۰% اسید لینولئیک و ۲۰ تا ۲۵% اسید اولئیک آمینو اسیدها از جمله گلوتامین، آرژنین و سیستئین پروتئین های سرشار از گوگرد که برای بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی مانند رشد عضلات و اسکلت ضروری هستند.

خواص تخمه آفتابگردان در طب سنتی

طبع تخمه آفتابگردان در طب سنتی گرم و خشک است و زیاده‌روی در مصرف این آجیل باعث بروز جوش، گرگرفتگی و کهیر به ویژه در افراد صفراوی می‌شود و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند.برای جلوگیری از این عوارض افراد باید این مغزیجات را همراه با مصلح مصرف کنید. آبغوره، آب انار و سرکه از مصلحات تخمه آفتابگردان هستند، همه این مواد غذایی طبع سردی دارند و به تعادل طبع تخمه آفتابگردان کمک می‌کنند.

طبق اطلاعات مربوط به مواد مغذی وزارت کشاورزی امریکا: ۱٫۴ فنجان آفتابگردان خام دارای ۲۰۴ کالری است. ۱٫۲ فنجان با چربی های خوراکی دارای ۶۷ کالری است. اگر طرفدار تخمه آفتابگردان خشک شده هستید، ۱٫۴ فنجان از آن حاوی ۱۸۶ کالری است. ۱٫۴ فنجان تخمه آفتابگردان پخته شده در روغن نیز حاوی ۲۰۰ کالری است.

تخمه های آفتابگردان حاوی دو ماده مغذی است که سلامتی قلب و عروق را ارتقا می دهد؛ ویتامین ای و فولات یک چهارم فنجان تخمه آفتابگردان حاوی ۶۰٪ ارزش غذایی ویتامین ای روزانه است. این ویتامین ضروری عملکرد مهم آنتی اکسیدانی را انجام می دهد و سطح متعادل ویتامین ای به کاهش کلی ریسک مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی و عروقی مرتبط است.

مغر تخمه آفتابگردان همانند مغز دانه های گردو و پسته و … دارای خواص و فواید بیشماری است و هم چنین از این گیاه برای استخراج روغن های خوراکی نیز استفاده می شود.خواص تخمه آفتابگردان بسیار فراوان است. تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم است که یک آنتی اکسیدان قوی و عالی برای سلامت تیرویید است. همچنین غنی از منیزیم است که با کمک آن از مغز، قلب و ماهیچه‌ها محافظت می کند و به درمان افسردگی کمک می‌کند. ریبوفلاوین موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی می‌شود.

از خواص تخمه آفتابگردان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: کاهش فشارخون به دلیل دارا بودن منیزیم و اسید‌های چرب اشباع نشده به ویژه اسید لینولئیک پیشگیری از بیماری‌های قلبی با کاهش کلسترول بد خون و تنظیم فشارخون رفع لاغری با مصرف روزانه تخمه آفتابگردان دارای خاصیت ضدالتهابی و موثر در درمان آرتریت روماتوئید، التهاب مفصل و استخوان تامین ریزمغذی‌های دوران بارداری مانند ویتامین ای، روی، سلنیوم و اسید فولیک

تخمه آفتابگردان حاوی درصد بالایی از سلنیوم است. سلنیوم نقش مهمی در ترمیم DNA بازی می کند زمانی که به سلول های آسیب دیده می رسیم، این ترمیم به وسیله جلوگیری از سلول ها در آپوپتوز سریع انجام می شود. علاوه بر آن ویتامین های ای و آ موجود در عصاره آفتابگردان از کلاژن و الاستین حفاظت می کند و بنابراین فاصله بین خطوط و چین چروک را کاهش می دهد. روغن آفتابگردان هم چنین به جلوگیری از زخم شدن کمک می کند.

تخمه آفتابگردان در واقع میوه گل آفتابگردان است که به رنگ‌های سبز تیره، خاکستری یا سیاه یافت می‌شود. طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک می‌باشد. امروزه تخمه آفتابگردان را به صورت تخمه آفتابگردان خام در سالاد و تخمه آفتابگردان بو داده را به عنوان تنقلات استفاده می‌کنند.

طعم لذیذ تخمه به همراه غذا موجب شده است اکثر عموم آن را به همراه غذا سرو کنند. برای استفاده از تخمه آفتابگردان به همراه غذا آن را بو داده و سپس با روغن زیتون میل کنید. برای لذت بخشی به طعم سالاد، ژله، کلوچه، دسر، بستنی، از مغز پودر شده آن استفاده کنید.

آهن موجود در این گیاه اکسیژن را له ماهیچه های شما می رساند. در حالیکه زینک سیستم ایمنی شما را بهبود می دهد و به شما کمک می کند تا از سرفه کردن و سرماخوردگی به دور باشید . منیزیم موجود در این تخمه ها برای داشتن استخوان های قوی و تولید انرژی ضروری است. حدود دو سوم منیزیم در بدن انسان در استخوان ها ذخیره می شود. منیزیم به استخوان ها در ساختار فیزیکی و استحکامشان کمک می کند.

آنتی اکسیدان های موجود در عصاره تخمه آفتابگردان در ارتباط با آنزیم های گلوتاتیون پروکساید کار می کنند تا یک سطح بسیاری از زیادی عناصر سمی در پوست را خنثی کنند. از آنجا که روغن آفتابگردان وزن بسیار کمی دارد که این موضوع اجازه جذب آسان مواد شیمیایی را در روند تولید می دهد، مهم است که روغن به دست آمده از منابع آلی، خودرو و مورد اطمینان به منظور به دست آوردن بیشترین فایده از عصاره آفتابگردان، مصرف شود.

تخمه آفتابگردان حاوی چربی‌های تکثیرنشده و چربی‌های چندگانه‌ی غیراشباع است؛ ازآنجاکه اینها لیپوپروتئین پرچگالی یا کلسترول خوب را افزایش و درعین‌حال موجب کاهش کلسترول مضر و بد می‌شوند، اصطلاحا به آنها چربی‌های خوب می‌گویند. تقریبا ۹۰ درصد چربی‌های موجود در تخمه آفتابگردان چربی‌های غیراشباع یا سالم هستند. همچنین تخمه‌ها حاوی پروتئین هستند که به ساخت و استحکام عضلات و بافت‌های بدن کمک می‌کند. ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۱۲ درصد از میزان پروتئین توصیه‌شده‌ است.

تخمه آفتابگردان حاوی گاما لینولنیک اسید و ویتامین هایی که از نازک شدن و ریزش مو جلوگیری می کند. ویتامین ای از سلامت پوست سر حمایت می کند و به رشد مو کمک می کند. آنتی اکسیدان ها و ویتامین ای از تضعیف فولیکول های مو جلوگیری می کنند که رشد سریعتر و ضخیم تر مو را افزایش می دهد. اگر شما ریزش مو ناشی از شوره سر را تجربه می کنید، روغن آفتابگردان پوسته پوسته شدن و تحریک پذیری آن را ترمیم می کند.

خواص تخمه آفتابگردان برای کبد

تخمه آفتابگردان دارای ویتامین‌هایی مانند ویتامین D و A و املاح معدنی فراوانی است که به سلامت کبد کمک می‌کنند. این ویتامین‌ها و املاح با افزایش سم زدایی کبد به درمان کبد چرب کمک می‌کنند. مصرف تخمه آفتابگردان به دلیل فواید بسیار زیادی که دارد برای کبد چرب توصیه می‌شود.

درصد چربی دانه‌های روغنی آفتابگردان خام نسبت به تخمه آفتابگردان بو داده و تخمه آفتابگردان دانه شده سطح بسیار پایین‌تری دارد. استفاده از تخم آفتابگردان به افرادی که بیماری کبد چرب دارند توصیه می‌شود. این خاصیت از تخمه آفتابگردان با گردو مشترک است.

یکی از خواص گردو نیز کمک به سلامت کبد و درمانی برای کبد چرب است. چربی که در تخمه آفتابگردان وجود دارد، از آن دسته از چربی‌هایی است که برای بدن ما ضروری به حساب می‌آیند و مصرف این چربی‌ها آسیب جدی به وجود نخواهد آورد؛

اما اگر سطح این چربی‌های خوب از سطح نرمال خود بالاتر بروند، می‌توانند در اعضای مختلف بدن ما همچون کبد تجمع یابند و منجر به کبد چرب شوند. این به معنای آن است که تخمه آفتابگردان نیز مانند هر ماده غذایی دیگری اگر بیش از حو و افراطی مورد استفاده قرار گیرد موجب افزایش چربی در کبد می‌شود و می‌تواند به سلامتی شما آسیب بزند.

خواص تخمه آفتابگردان برای لاغری

درحالیکه این تخمه ها از لحاظ تغذیه کالری بالایی دارند، در عین حال دارای مقدار خوبی از فیبر می باشند. این موضوع می تواند به تسریع فرآیند گوارش و کاهش سطح کلسترول کمک کند. علاوه بر این، فیبرها به احساس سیری کمک می کنند و مانع از پرخوری می شوند.

فیبر موجود در تخمه آفتابگردان باعث می‌شود تا حجم معده پر شده و احساس سیری کنید. ویتامین های بی موجود در تخمه آفتابگردان باعث تجزیه مواد مغذی شده و با تبدیل آن به انرژی به کاهش وزن کمک می‌کند. اگر می خواهید لاغری را تجربه کنید از این خوراکی خوشمزه استفاده کنید.

خواص تخمه آفتابگردان برای مو

تقویت و افزایش رشد مو : روی موجود در تخمه آفتابگردان باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شود، همچنین ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان باعث بهبود گردش خون در پوست سر شده و رشد مو را افزایش می‌دهد. جلوگیری از ریزش مو : تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین B۶ و مس است که از ریزش مو جلوگیری می‌کنند. نرم کننده طبیعی مو: روغن آفتابگردان حاوی اسید‌های چرب امگا ۶ بوده که به عنوان یک نرم کننده طبیعی برای مو‌ها عمل می‌کند.

خواص تخمه آفتابگردان برای کودکان

تخمه آفتابگردان خطر ابتلا به عفونت را در کودکان کاهش می‌دهد .تخمه آفتابگردان دارای فیبر بالا بوده که هضم را بهبود می‌بخشد و به درمان یبوست کودکان کمک می‌کند تخمه آفتابگردان منبع خوبی از آهن است و برای درمان کم خونی در نوزدان و کودکان مفید است.

شما می‌توانید از تخمه آفتابگردان برای سلامت کودکان خود نیز استفاده کنید، چرا که دارای فیبر فراوان است و یک منبع خوب آهن می‌باشد که برای معده، یبوست و کم‌خونی کودکان مؤثر است. ویتامین ای، منیزیم، فسفر، روی، پروتئین و فولات موجود در تخمه آفتاب‌گردان برای رشد کودکان ضروری می باشد.

خواص تخمه آفتابگردان برای اسپرم و مردان

مصرف ویتامین E موجود در فندق، بادام، بادام زمینی، روغن زیتون، تخمه آفتابگردان، سیب زمینی شیرین، جوانه گندم و آووکادو جهت پیشگیری از اکسید شدن روغن های گیاهی در بدن ضروری است. باید گفت که ویتامین ای به افزایش قدرت باروری اسپرم مردان هم کمک می کند.

تخمه آفتابگردان حاوی سطح بی‌نظیری از روی است. روی به بدن‌مان کمک می‌کند به ملایمت آنزیم‌ها را جاری سازد. این عملکرد برای باروری حائز اهمیت است چون بر رشد تخمک و اسپرم تاثیر می‌گذارد. خوراکی دیگری که مقدار خوبی روی دارد تخمه کدو است که برای درمان اختلال نعوظ مفید است.

خواص تخمه آفتابگردان برای دیابت

با توجه به مطالعات انجام شده تخمه آفتابگردان برای دیابت و کلسترول بالا موثر بوده و باعث کاهش آن ها می شود. شده مصرف تخمه میزان هیپرگلیسمی را کاهش می‌دهد و موجب کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت می شود.

افراد مبتلا به دیابت گلیکاسیون پیشرفته تولید می‌کنند که موجب آسیب به بون می‌شود. تخمه آفتابگردان دارای ترکیباتی است که این مواد را مهار می کند. وجود سینارین در تخمه آفتابگردان سبب کاهش تری‌گلیسیرید و کلسترول می‌شود که این موضوع برای مبتلایان له هایپرگلیسیمی یا چربی خون بالا مزایایی به همراه دارد. تخمه آفتابگردان احتمال ابتلا به سندرم متابولیک که با علائمی مانند دیابت، چاقی و بیماری های خود ایمنی می شود، جلوگیری می کند.

تخمه آفتابگردان یک منبع عالی برای دیابتی‌ها محسوب می‌شود چرا که دارای فیبر بوده که جذب قند خون را کاهش داده و منیزیم موجود در این ماده مغذی به بهبود حساسیت انسولین کمک می‌کند.

خواص تخمه آفتابگردان برای پوست صورت

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای ویتامین E می‌باشد که رادیکال‌های آزاد را از بین برده و از چین و چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می‌شود. درمان آکنه و جوش صورت: روغن آفتابگردان منبع خوبی از اسید‌های چرب ضروری مانند لینولئیک اسید و استریک اسید است که خواص ضد باکتریایی دارند و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می‌کنند. ضد آفتاب طبیعی: تخمه آفتابگردان یک منبع غنی از ویتامین E می‌باشد که پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش نور خورشید محافظت می‌کند و در واقع به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می‌کند.طبع تخمه آفتابگردان در طب سنتی گرم و خشک است و زیاده‌روی در مصرف این آجیل باعث بروز جوش، گرگرفتگی و کهیر به ویژه در افراد صفراوی می‌شود و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند.

خواص تخمه آفتابگردان برای یبوست و رفلاکس معده

تخمه آفتابگردان مقادیر بالایی فیبر دارد که حرکات روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست و بیماری‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند.کمک به درمان عفونتهای مجاری ادرار، زخم معده و تخفف دردهای روماتیسمی از خواص تخمه آفتابگردان و مزایای مصرف آن برای سلامتی میباشد. به خاطر داشته باشید هنگامی که خیلی گرسنه هستید تخم آفتابگردان استفاده نکنید چون معده را خسته می‎کند.

در تخمه آفتابگردان فیبر به میزان فراوان وجود دارد که به هضم غذا در معده و دستگاه گوارش کمک کرده و باعث درمان بیماری یبوست می شود. اگر می‌خواهید تعادل باکتری‌های روده را حفظ کرده و جذب مواد غذایی را بهبود ببخشید بهتر است از تخمه آفتابگردان را در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

خواص تخمه آفتابگردان در بارداری و شیردهی

تخمه آفتابگردان دارای مقادیر زیادی فولات است که برای جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید بوده و از زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن پایین جلوگیری می‌کند. مقادیر بالای روی موجود در تخمه آفتابگردان برای زنان باردار و زنان شیرده مفید می‌باشد.

خوردن تخمه در بارداری و جنسیت

اگر در بارداری به خوردن تخمه علاقه مند شده اید، احتمالا بدن شما نیاز به منیزیم دارد و اگر تخمه شور دوست دارید، کمبود سدیم را نیز باید در نظر داشته باشید. اما به جز این موارد، شاید دوست داشته باشید تا بدانید میان ویار تخمه و جنسیت جنین چه ارتباطی وجود دارد. خب در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بر اساس باورهای قدیمی ترها، ویار تخمه می تواند نشانگر پسر بودن جنین شما باشد. اما درست مانند سایر انواع ویارهای دوران بارداری، در پژوهش های علمی هیچ ارتباطی میان ویار تخمه و جنسیت جنین یافت نشده است. پس، بدون توجه به این افسانه ها، می توانید به خوردن تخمه در بارداری ادامه دهید تا از مواد مغذی همچون منیزیم، کلسیم، امگا ۳ و … بهره مند شوید، به شرطی که در خوردن آن زیاده روی نکرده و تخمه هایی را تهیه کنید که نمکی و شور نبوده و با ادویه ها طعم دار نشده باشند. تخمه خام، بهترین انتخاب برای دوران بارداری است.

خواص تخمه آفتابگردان در بدنسازی

بیشتر ورزشکاران از خوردن تخمه آفتابگردان لذت می برند، چرا که این گیاه حاوی مقدار زیادی پروتئین و قند می باشد. این مواد به تجزیه گلیکوژن کبد در خون کمک می کنند که تجزیه این ماده که نوعی قند است، مقدار زیادی از انرژی را سریعا فراهم می کند.

تخمه آفتابگردان جاوی مقادیر زیادی پروتئین، اسید‌های چرب ضروری، مواد معدنی و ویتامین هاست و به عنوان یک میان وعده‌ی عالی برای بدنسازان محسوب می‌شود. ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان از التهاب جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد در حین تمرینات بدنسازی می‌شود. ریبوفلاوین موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می‌کند تا کربوهیدرات ها، چربی‌ها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی می‌شود.

کسانی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند بهتر است از تخمه آفتابگردان استفاده کنند چرا که این دانه دارای پروتئین و کربوهیدرات زیادی می‌باشد که به تامین انرژی بدن کمک کرده و ویتامین‌های موجود در تخمه آفتابگردان یک میان وعده عالی برای ورزشکاران و بدن سازان محسوب می شود.

تخمه آفتابگردان چاق کننده است

تخمه آفتاب گردان به مقدار زیاد دارای پروتئین است و به همین خاطر بسیار مفید است. اما یکی از مضرات تخمه آفتابگردان به ویژه در رژیم‌های لاغری، کالری بالای آن است. هر ۳۰ گرم از تخمه آفتابگردان کالری حدود ۱۶۵ دارد که میزان زیادی به حساب می‌آید. شباهت استفاده از خواص آفتابگردان و چاق‌کنندگی آن همچون چربی موجود در گردو و خواص گردو است که چنانچه به میزان کافی مصرف شود، سبب چاقی نمی‌شود. در نتیجه زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان می‌تواند سبب چاقی و اضافه وزن در انسان شود؛ اما اگر درست و به اندازه مصرف کنید، می‌تواند سبب لاغری انسان نیز شود. تخمه آفتاب گردان، حاوی روغن زیاد، فیبر و پروتئین است. اگر به اندازه مصرف شود باعث احساس سیری در طول روز می شود و از این طریق به کاهش وزن انسان کمک می‌کند.

تخمه آفتابگردان برای سگ

تخمهٔ آفتاب گردان(بدون پوسته و بدون نمک) به مقدار متعادل و مصرف گاه به گاه برای سگ بی خطر است. اما مراقب پوسته ی آن باشید! حتی تعداد کم آن هم می تواند منجر به خفگی یا آسیب به مری و انسداد روده شود.

تخمه آفتابگردان برای سرماخوردگی

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای روی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است. افرادی که دچار سرماخوردگی شده‎اند در غذای روزانه آن‎ها از روغن آفتابگردان استفاده کنید چون هم تب بر و هم آرامبخش است. مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.

علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌ کنند. جهت درمان سردردی که همراه با سرماخوردگی است ۳۰ گرم تخم آفتاب گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید.

تخمه آفتابگردان برای تری گلیسیرید و چربی خون

مصرف بیش از حد تخمه آفتابگردان مقدار تری گلیسرید را بالا می برد.تخمه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی از فیتوسترول است. این فیتوسترول ها خواص فیزیکی مشابه کلسترول دارند، تحقیقات وجود این ماده را با حمایت از سطح سالم کلسترول مرتبط می دانند.

تخمه آفتابگردان سرشار از چربی‌های غیراشباع است که به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند. فیتو استرول ها و ویتامین‌ ای موجود در تخمه آفتابگردان به عنوان کاهش‌دهنده کلسترول بوده و فیبر موجود در این دانه‌های مغذی با دفع صفرا از بدن به کاهش کلسترول کمک می کند. چرا که برای سنتز اسیدهای صفراوی جدید به کلسترول نیاز است.تخمه آفتابگردان را بعد از وعده های اصلی غذایی خود استفاده نکنید زیرا موجب افزایش چربی خون می شود.

تخمه آفتابگردان برای عروس هلندی

یک از غذاهای اصلی و مورد علاقه ی عروس هلندی تخم آفتابگردان خام است . تخمه آفتاب گردان منبعی غنی از ویتامین E، اولین آنتی اکسیدان حل کننده چربی می‌باشد. ویتامینE، در طول بدن حرکت می‌کند و رادیکالهای آزاد موجود در بدن پرنده ها که به مولکولها و ساختارهایی که حاوی چربی هستن مانند غشاء سلولها(سلولهای مغز) و کلسترول آسیب می‌رساند را خنثی می‌نماید. ویتامینE با حمایت از این مولکولها و بافت‌ها، تاثیراتی ضد التهاب دارد که در باعث کاهش کاهش سرطان روده، کاهش پیشرفت عوارض دیابت در پرنده ها می شود.

ولی باید در هنگام استفاده از تخم آفتابگردان برای عروس هلندی خود به یک سری نکات توجه نمایید: قابل ذکر است که تخم آفتابگردان دارای خواص فوق بود ولی استفاده ی مکرر از تخم آفتابگردان دارای یک سری عوارض جبران ناپذیری خواهد بود که از جمله ی آنان می توان به: ایجاد حساسیت در عروس ، افزایش وزن، ایجاد کم تحرکی در عروس ها، کم میل شدن عروس ها نسبت به سایر غذاها و ایجاد غده های چربی در قسمت های مختلف بدن عروس هلندی می شود.

به همین دلیل بهتر است رژیم تخمه آفتابگردان در بدین ترتیب رعایت گردد: ۱٫ حداکثر هفته ای سه مرتبه از تخم آفتابگردان استفاده نمایید. ۲٫از تخم آفتابگردان خام استفاده نمایید. ۳٫در صورت پرخوری عروس ، برداشته شود. ۵٫بعد از خوردن تخم آفتابگردان از قرار دادن میوه های آبکی پرهیز شود(کمتر داده شود)سبب اسهال عروس می شود.

۶٫ بهتر است تخم آفتابگردان را به جوجها ی یک ماه نیم به بالا داده شود. ۷٫تخمه را با پوسته در اختیار عروس ها قرار دهید. ۸٫از تخمه های سیاه استفاده نکنید و از تخمه های راه راه استفاده نمایید.زیرا درصد چربی تخمه های سیاه بیشتر است. ۹٫تخمه همراه با سایر غذاهای اصلی عروس قرار گیرد(ولی به صورت ظرف مجزا)

تخمه آفتابگردان در رژیم کتوژنیک

مغز های خام، بدون نمک و با حداقل فرآوری، مناسب رژیم کتوژنیک می باشند.تخمه آفتابگردان یک میان وعده با چربی سالم است. دارای ویتامین و فیبر می باشد. بسته به اینکه خام استفاده شود یا بو داده باشد، میزان کربوهیدرات آن بین ۱ تا ۶ گرم متفاوت می باشد.

تخمه آفتابگردان و فشار خون

تخمه آفتابگردان خام حاوی مقادیر بالای منیزیم است که باعث تعادل الکترولیت‌ها در بدن می‌شود و بنابراین به عنوان یک درمان برای فشار خون بالا محسوب می‌شود.منیزیم نقش کلیدی دز کانال های کلسیمی بدن ایفا می کند که این کانال ها بیشترین تاثیر را بر روی تعادل الکترولیت و فشار خون بدن دارند. حدود ۳۰٪ از نیاز روزانه شما به منیزیم با یک چهارم فنجان تخمه آفتابگردان تامین می شود. علاوه بر آن تخمه آفتابگردان می تواند یک درمان عالی برای درمان علائم پرفشاری خون است.

فواید تخمه آفتابگردان برای چشم

روغن آفتابگردان غنی از کاروتنوئید هاست که باعث بهبود سلامت چشم و بینایی می‌شود و از بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید جلوگیری می‌کند.

خواص جوانه تخمه آفتابگردان

طبق تحقیقات، جوانه زدن دانه آفتابگردان باعث کاهش اسید های آمینه و پلی فنول شده و این کاهش مواد مغذی منجر به تاثیر بر هضم آن خواهد شد. افراد می توانند دانه ها را در یک شیشه پرورش دهند یا از جوانه زن های مخصوص استفاده کنند.

تخمه آفتابگردان خام یا بوداده

بر اساس نظر طب سنتی استفاده از تخمه خام آفتابگردان بهتر از تخمه بو داده آن است و یک میان وعده مناسب و پرکالری به حساب می‌آید.

تخمه آفتابگردان برای سنگ صفرا

طبع تخمه آفتابگردان در طب سنتی گرم و خشک است و زیاده‌روی در مصرف این آجیل باعث بروز جوش، گرگرفتگی و کهیر به ویژه در افراد صفراوی می‌شود و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند.

تخمه افتابگردان و تنبلی تخمدان

مشکلات مربوط به تخمدان یکی از عمده ترین دلایل ناباروری است؛ تقریباً ۷۰ درصد زنان با مشکل ناباروری با عامل اختلالات تخمدانی روبرو هستند. رژیم غذایی می تواند در بهبود عملکرد تخمدان بسیار مؤثر باشد.

اسیدهای چرب امگا ۳ برای متعادل ساختن هورمون‌ها بی نظیر هستند. همانطور که می‌دانیم، باروری به تعادل هورمون‌ها نیز مربوط می‌شود. امگا۳ به زنان کمک می‌کند تولید مخاط دهانه‌ی رحم‌شان افزایش پیدا کند و سلامت تولید مثل‌شان بهبود یابد. امگا ۳ موجود در اسیدهای چرب تخمه آفتاب گردان جریان خون به سمت ارگان‌های تولید مثل را افزایش می‌دهد و همچنین رحم را تقویت می‌کند.

خواص تخمه آفتابگردان برای چاقی صورت

راه ساده و بی دردسر چاق شدن به صورت مصرف روزانه ۵۰ گرم از مغزهاست مثل تخمه افتابگردان بادام پسته فندق وغیره. روزهای اول کمتر بخورید که یه وقت جوش نزنید.

انواع تخمه آفتابگردان

تخمه‌ها دارای امگا۳ هستند و منبع غنی از چربی نیز هستند. تخمه ها هم دارای اسیدهای چرب اشباع و هم دارای اسید چرب غیراشباع هستند که مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع (مفید) تخمه‌ها بیشتر است. در اینجا برخی از انواع تخمه را معرفی می‌کنیم ۱.تخمه آفتابگردان : انرژی ساز است. ۲.تخمه هندوانه : برای سلامت پوست، درمان جوش صورت، کمبود آهن بدن و کنترل فشار خون مفید است. تخمه هندوانه استخوان ساز است. منبع غنی از پروتئین است. ۳.تخمه کدو : کار تخم کدو دفع کردن کرم، افزایش هوش و کمک به تقویت حافظه است. مفید برای سلامت پروستات است. ۴.تخمه خربزه: خون ساز است. در درمان بیماری‌های مانند سنگ کلیه و مثانه کمک کننده است.

بیشتر بخوانید : خواص تخمه هندوانه ؛ ژاپنی و محبوبی و خام و ابوجهل در طب سنتی برای لاغری

تخمه آفتابگردان برای تقویت سیستم ایمنی بدن

روی یکی از مواد معدنی موجود در تخمه آفتابگردان می باشد که با تحریک کردن سلول‌های تی شکل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بدن را در برابر انواع عفونت‌ها مانند سرماخوردگی و آنفولانزا حفظ می‌کند.

خواص تخمه آفتابگردان برای کاهش خطر بیماری های قلبی

ویتامین سی و ای موجود در تخمه آفتابگردان یک منبع عالی برای حفاظت از قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی می باشد.

بیشتر بخوانید : خواص بذر کتان ؛ در بارداری و برای باردار شدن و تنبلی تخمدان و نازایی

با مصرف روزانه تخمه آفتاب‌گردان می‌توانید کلسترول بدن را کاهش داده که اینکار باعث جلوگیری از حملات قلبی ، آترواسکلروز و سکته قلبی می شود.

خاصیت ضد التهابی

ویتامین ای موجود در تخمه آفتاب‌ردان دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی همچون آسم، آرتروز و آرتریت روماتوئید می‌شود.

بیشتر بخوانید : خواص ترخون ؛ و مرزه در لاغری برای دیابت و شیردهی و خواص ریشه ترخون

خواص تخمه آفتابگردان برای کاهش خطر آلزایمر

برای جلوگیری از بیماری‌های مغز می توانید از تخمه آفتابگردان کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید : خواص ترب سیاه ؛ مضرات و روش مصرف برای کلیه و لاغری و پروستات و پونه

ویتامین ای، روی و کولین در تخم آفتابگردان به‌وفور یافت می‌شود که در برابر بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر و زوال عقل مفید بوده و باعث افزایش عملکرد حافظه می‌شود.

اسید پانتوتنیک موجود در تخمه آفتابگردان به سنتز چربی‌ها کمک کرده و باعث تنظیم هورمونی و عملکرد بهتر مغز می شود.

تخمه آفتابگردان و ویتامین E

درحالی که التهاب کوتاه مدت یک واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است،

التهابات مزمن فاکتور خطر برای بیماری‌های مزمن محسوب می‌شوند.

برای کسانی که التهاب کوتاه مدت و یا مزمن دارند، مصرف تخمه افتابگردان می‌تواند مزایای ضدالتهابی داشته باشد.

تخمه‌های آفتابگردان حاوی ویتامین E، فلاونوئید و ترکیبات گیاهی دیگری هستند که باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند.

مضرات تخمه آفتابگردان

چربی که در تخمه وجود دارد ، از انواع چربی هایی است که برای بدن ما ضروری به شمار می رود و مصرف آن آسیب جدی به وجود نخواهد آورد ، اما زمانی که همین چربی های خوب از سطح خود بالاتر بروند ، می توانند در اعضای مختلف بدن ما همچون کبد تجمع یابند و منجر به کبد چرب شوند.

دانه های آفتابگردان به خودی خود ضرری برای دندان ها ندارد اما زمانی که شما پوسته را با دندان می شکنید باعث آسیب به دندان می شود. افراد زیادی در سراسر دنیا به همین دلیل به مطب های داندنپزشکی مراجعه می کنند. اگر عادت به مصرف این نوع دانه های روغنی دارید بهتر است خیلی کم مصرف شده یا بدون پوست استفاده شود.

به خاطر داشته باشید هنگامی که خیلی گرسنه هستید تخم آفتابگردان استفاده نکنید چون معده را خسته می‎کند. از مصرف مغز تخمه ها به صورت پوست کنده و آماده حتی الامکان خودداری کنید زیرا در این صورت کالری خیلی بالاتری دریافت می کنید.

علاوه بر این، احتمال اکسیده شدن این مغز تخمه ها بیش از خود تخمه هاست. درضمن اگر از هر چند تخمه ای که می خورید یکی تلخ است معنی آن این است که این تخمه ها در حال فساد هستند. توصیه می شود همیشه از آجیل های بو نداده استفاده کنید. فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود.

به دلیل آن که تخمه آفتابگردان دارای فسفر زیادی می باشد مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد مشکلات کلیوی می‌شود. براساس گفته متخصصان استفاده مداوم و فراوان از تخمه آفتابگردان علاوه بر تمام خواصی که دارد، موجب افزایش وزن می‌شود.

بر اساس نظر طب سنتی استفاده از تخمه خام آفتابگردان بهتر از تخمه بو داده آن است و یک میان وعده مناسب و پرکالری به حساب می‌آید. مصرف تخمه در شب توصیه نمی‌شود، زیرا بدن فرصت مناسب برای هضم آن نداشته و در نتیجه موجب افزایش وزن می‌شود. استفاده از این آجیل هنگامی که احساس گرسنگی ندارید نیز اشتباه است.

استفاده مداوم و فراوان از تخمه آفتابگردان موجب چربی بیش از حد موی سر می‌شود. – بالا رفتن فشار خون از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه تخمه است. – چاقی زیاد از عوارض دیگر این تخمه است که همواره مورد تأکید متخصصان قرار گرفته است.درباره مضرات تخمه آفتابگردان برای مردان اطلاعات زیادی در دسترس نیست.

در فرایند «بو دادن» به برخی از تخمه‌های آفتاب‌گردان‌ نمک افزوده می‌شود. بنابر اعلام سامانه داده‌های اداره‌ی کشاورزی ایالات متحده‌ی آمریکا تخمه آفتابگردان‌هایی که به آنها نمک زده شده است، ۱۷۰ میلی‌گرم سدیم دارند. این در حالی‌ست که انجمن سلامت آمریکا توصیه می‌کند، برای جلوگیری از فشار خون بالا و نیز جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، روزانه فقط ۱۵۰۰ میلی‌گرم مصرف شود.

۲۸ گرم تخمه آفتابگردان نمک‌زده شده ۱۲ درصد این میزان توصیه‌شده را برای بدن فراهم می‌کند، و اگر از سایر غذاهای شور پرهیز شود، این مقدار برای یک اسنک خوشمزه پذیرفتی است. هرچند اگر ۱۵۰ گرم تخمه آفتابگردان شور میل کنید، حدود ۶۰ درصد از میزان مجاز سدیم بدن خود را در یک اسنک مصرف کرده‌اید، یعنی در انتهای روز بیش‌ازحد مجاز، سدیم جذب بدن شما شده است.مصرف بیش از حد تخمه آفتابگردان مقدار تری گلیسرید را بالا می برد.تخمه آفتابگردان را بعد از وعده های اصلی غذایی خود استفاده نکنید زیرا موجب افزایش چربی خون می شود.

طبق تحقیقات، ممکن است افراد به تخمه آفتابگردان واکنش آلرژیک نشان دهند. همچنین ممکن است افراد در هنگام برداشت به گرده آن یا غذای پرندگان حاوی تخمه آفتابگردان حساسیت نشان دهند. بعضی از افراد به دلیل احتمال بروز واکنش های آلرژیک باید از مصرف تخمه آفتابگردان پرهیز کنند. با این وجود افرادی که به آن حساس هستند می توانند روغن آفتابگردان مصرف کنند.تخمه های آفتابگردان ممکن است در صورت رشد دادن توسط افراد یا جوانه های باز آن، محتوی باکتری های مضر شوند. تخمه های جوانه زده نیز عامل شیوع سالمونلا بوده که منجر به مسمومیت غذایی خواهند شد.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.