خواص تخم مرغ و فواید زرده تخمه مرغ برای پوست و مضرات زرده تخمه مرغ آب پز
خواص تخم مرغ
خواص تخم مرغ ؛ فواید زرده تخمه مرغ برای پوست و مضرات زرده تخمه مرغ آب پز همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص آلو ؛ شابلون خشک و سیاه و خورشتی برای کبد و پوست و لاغری
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با تخم مرغ
تخم مرغ همانطور که از نامش مشخص است تخم پرنده ای از گونه ماکیان است.
تخم مرغ به دلیل وجود انواع ویتامین ، پروتئین و املاح معدنی مورد نیاز بدن
انسان به یکی از بزرگترین و پر مصرف ترین منابع غذایی انسان ها تبدیل شده است.
زرده تخم مرغ حاوی مواد مغذی لوتئین و زکسانتین است
که خطر ابتلا به بیماریهای چشم مانند زوال شبکیه و آب مروارید را از بین میبرد.
دانشکده تحقیقات پزشکی هاروارد تایید میکند که مصرف یک عدد تخم مرغ
در روز خطر ابتلا به بیماری قلبی را در افراد سالم افزایش نمیدهد.
تخم مرغ که به عنوان یک منبع پروتئین معروف است،
به دلیل زردهی تخم مرغ که شامل حدود ۱۸۶ میلیگرم کلسترول میباشد بد نام شده است،
چون این مقدار کلسترول بیشتر از نیمی از مقدار مصرف روزانهی توصیه شده از انجمن قلب امریکاست.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات تخم مرغ را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم.
، برای شناخت بیشتر خواص تخم مرغ و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
خواص تخم مرغ برای سلامت موهای سر
تخم مرغ یکی از مواد غذایی است که برای سلامت موهای سر بسیار مفید است
و به همین دلیل امروزه شامپوهایی با عصاره تخم مرغ تولید می شود.
تخم مرغ علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی که دارد ، منبع غنی از آمینو اسیدهای حاوی سولفور است.
بیشتر بخوانید : خواص آلو بخارا ؛ برای ریه و کبد و طرز استفاده از آلو بخارا برای درمان یبوست
به همین دلیل برای سلامتی و شادابی موهای سر بسیار مفید است.
کمبود ویتامین B12 ، ویتامین A ، روی و سولفور باعث می شود رشد موهای سر کاهش یابد
و موهای سر سلامت خود را از دست بدهند و در نتیجه باعث ریزش موها می شود.
تخم منبع مناسبی از ویتامین B12 ، ویتامین A ، سولفور و روی است
که به همین دلیل می تواند علاوه بر حفظ سلامت موهای سر ، به رشد سریعتر موها نیز کمک شایانی کند.
اگر به سلامت موهای خود اهمیت می دهید حتما تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانبد.
خواص تخم مرغ برای کمبود آهن
کسانی که کمبود آهن دارند در طول روز دچار سردرد شده و انرژی خود را زود از دست می دهند.
آهن باعث حمل اکسیژن به قسمت های مختلف بدن شده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
آهن می تواند انرژی زایی را به دنبال داشته باشد.
تخم مرغ سرشار از آهن مفید برای بدن می باشد که قابل هضم ترین نوع آهن است.
خواص تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی بدن
یکی از مهم ترین بخش هایی که با خوردن تخم مرغ تقویت می شود سیستم ایمنی بدن است.
ویتامین آ ، ویتامین دی و فولات از عواملی است که باعث افزایش سطح ایمنی بدن شده
و سیستم را در برابر بیماری یا ویروس خاصی مقاوم می کند.
خواص تخم مرغ برای سلامت مغز
کولین یک ترکیب مغذی می باشد که در تخم مرغ وجود دارد ،
این ترکیب باعث رشد و سلامت مغز شده و باعث می شود تا حافظه بهبود پیدا کند.
یکی از مواد ضروری برای رشد مغز و جنین و نوزادان کولین می باشد. تخم مرغ یک منبع عالی برای دریافت کولین است.
شما با مصرف روزانه دو عدد تخم مرغ می توانید ۳۰ درصد نیاز بدن به این ماده را تامین کنید.
خواص تخم مرغ برای درمان کم خونی
کم خونی یک نوع بیماری قابل درمان است که به دلیل کاهش هموگلوبین در خون ایجاد می شود.
هموگلوبین باعث رساندن اکسیژن به قسمت های قرمز خون شده و نیاز اندام های بدن را مرتفع می کند.
بیشتر بخوانید : خواص آب هندوانه ؛ برای کبد و کودکان و پوست و لاغری و کلیه و در بدنسازی
کم خونی باعث ایجاد رنگ پریدگی ، خستگی و سردرد می شود.
تخم مرغ باعث کاهش کم خونی شده چرا که دارای آهن فراوان می باشد.
شما می توانید با مصرف تخم مرغ کم خونی خود را به مرور درمان کنید.
خواص تخم مرغ برای زیبایی ناخن ها
در تخم مرغ ماده ای به نام آنتی اکسیم وجود دارد که باعث براق تر شدن ناخن ها می شود.
ناخن ها می تواند بخشی از زیبایی دست را تشکیل دهد.
اگر رویای داشتن ناخن های زیبا را دارید بهتر است از تخم مرغ کمک بگیرید.
خواص تخم مرغ برای پیشگیری از سرطان سینه
برای جلوگیری از سرطان سینه بهتر است در طول هفته حداقل دو عدد تخم مرغ میل کنید.
کولین موجود در زرده ی تخم مرغ باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود.
اگر می خواهید از گسترش این بیماری در امان باشید تخم مرغ را در رژیم خود قرار دهید.
خواص تخم مرغ برای کاهش وزن و لاغری
اگر روز خود را با زرده تخم مرغ شروع کنید می توانید به کاهش وزن امیدار باشید ،
چرا که تخم مرغ باعث می شود تا شما احساس سیری داشته باشید.
کسانی که در وعده ی صبحانه ی خود از زرده تخم مرغ استفاده می کنند
کاهش وزن بیشتری را در مقایسه با دیگران تجربه می کنند.
اگر شما رژیم لاغری با کالری کم دارید, یک تخم مرغ آب پز (به جای نیمرو کردن یا سرخ شده),
علاوه بر اینکه یک احساس سیری را به شما می دهد, تنها حاوی کالری بیشتری است و مقدار مغذی آن بالا است.
خواص تخم مرغ برای حفظ انرژی بدن
تخم مرغ به دلیل داشتن ویتامین ب باعث می شود تا در طول روز انرژی بدن حفظ شود.
شما برای این امر می بایست در وعده صبحانه یک عدد تخم مرغ را به صورت کامل میل کنید.
خواص تخم مرغ برای تقویت استخوان ها
تخم مرغ دارای ویتامین دی بوده که برای جذب کلسیم و تقویت استخوان ها بسیار ضروری است.
ویتامین دی باعث تنظیم سطح کلسیم خون شده و برای استحکام استخوان ها مفید است.
اگر می خواهید استخوان های محکمی داشته باشید بهتر است تخم مرغ را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
خواص تخم مرغ برای سلامت چشم ها
آنتی اکسیدان لوتئین و زاگزانتین در تخم مرغ به وفور یافت می شود ، این دو آنتی اکسیدان باعث می شود تا سلامت قوه بینایی تامین شود.
بیشتر بخوانید : خواص آب گازدار ؛ و فواید آب گازدار برای پوست و لاغری و کاربرد در آشپزی
شما می توانید برای جلوگیری از بیماری های چشمی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد از تخم مرغ کمک بگیرید.
کودکان برای سلامت چشم خود بهتر است در طول دوران کودکی خود تخم مرغ میل کنند.
خواص تخم مرغ برای سلامت کبد
کولین در تخم مرغ وجود دارد که این ماده مغذی برای سلامت کبد بسیار مفید می باشد.
کبد هر روز مقادیر زیادی کلسترول تولید می کند که در خون باقی نمانده و دفع می شوند.
وقتی ما تخم مرغ می خوریم تنها این تولید کلسترول در کبد کاهش پیدا می کند.
کبد روزانه مقدار زیادی کلسترول تولید میکند. وقتی مصرف کلسترول روزانهی شما بالا رود،
کبد میزان تولیدش را کاهش میدهد تا مقدار کلسترول را در بدن به تعادل برساند. با وجود این،
واکنش هر فرد نسبت به مصرف تخم مرغ میتواند متغیر باشد.
خواص تخم مرغ برای افزایش کلسترول خوب
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که رابطه عکس بین مصرف تخم مرغ و بیماری های قلبی وجود دارد ،
در زمان های گذشته عنوان شده بود که تخم مرغ دارای کلسترول بالایی می باشد.
باید دقت کنید که دو نوع کلسترول وجود دارد:
بیشتر بخوانید : خواص پیازچه ؛ کوهی و تره کوهی برای مو و ریشه و دم و برگ پیازچه
کلسترول خوب و کلسترول بد. مصرف تخم مرغ تاثیری بر روی کلسترول بد ندارد
و باعث افزایش کلسترول خوب بدن می شود.
اگر می خواهید بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهید می توانید از تخم مرغ کمک بگیرید.
خواص تخم مرغ در طب سنتی
طبع تخم مرغ هم گرم و هم سرد است.
زرده تخم مرغ طبعی گرم و سفیده آن طبعی سرد دارد.
این مساله باعث میشود که مصرف آن برای هر نوع مزاجی امکانپذیر باشد.
یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۷۲ کالری انرژی است.
تخم مرغ ها در گروه مواد غذایی مغذی قرار میگیرند. هر تخم مرغ کامل همهی مواد مغذی برای تبدیل یک سلول به جوجه را در خود دارد.
تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما تأثیر منفی روی کلسترول خون ندارد.
تخم مرغ HDL (کلسترول خوب) را بالا میبرد.
یکی دیگر از خواص تخم مرغ وجود مادهای مغذی بهنام کولین است که وجود آن در بدن بسیار حیاتی و لازم است.
بسیاری از مردم بهاندازهی کافی از این مادهی ارزشمند استفاده نمیکنند، اما تخم مرغ دارای مقدار بالایی کولین است.
مصرف تخم مرغ با کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است.
آنتی اکسیدانهایی که در تخم مرغ وجود دارد برای سلامت چشم مفید هستند.
تخم مرغ محلی یا غنیشده با امگا ۳ سطح تری گلیسرید را پایین میآورد.
تخم مرغ عسلی
تخم مرغ آب پز، به راحتی هضم می شود، در حالی که زرده مقداری از خواص خود را از دست می دهد و حدود سه ساعت طول می کشد تا هضم شود.
به این ترتیب، تخم مرغ آب پز در حد عسلی شده مفیدتر است.
تخم مرغ نیم پز یا همان عسلی سالم تر است،
مثل وقتی سفیده آن سفت می شود، اما نه خیلی زیاد، و زرده آن شل است .
این کار ممکن است با جوشاندن اتفاق بیفتد پس بهترین و زود هضم ترین و خون سازترین شکل پخت تخم مرغ به صورت عسلی یا نیم برشت است؛
برای تهیه تخم مرغ عسلی یا نیم برشت باید ابتدا آب را جوشانده سپس تخم مرغ را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در آن بجوشانند.
تخم مرغی که زیاد جوشانده شود, دیر هضم می شود و برای فرادی که معده ضعیف دارند به هیچ وجه توصیه نمی شود ،
براساس نظر متخصصان طب سنتی کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند
زیرا این شیوه پختن تخم مرغ موجب می شود که خون غلیظی از آن تولید شود.
تخم مرغ آب پز
تخم مرغ آب پز سفت سرشار از مواد مغذی، پروتئین و چربی های سالم است. یک تخم مرغ آب پز بزرگ حاوی:
کالری: ۷۷
کربوهیدرات: ۰٫۶ گرم
چربی کلی: ۵٫۳ گرم
چربی اشباع: ۱٫۶ گرم
چربی تک غیراشباع: ۲٫۰ گرم
کلسترول: ۲۱۲ میلی گرم
پروتئین: ۶٫۳ گرم
ویتامین A: 6 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه
ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ۱۵ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه
ویتامین B12 (کبالامین): ۹ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): ۷ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه
فسفر: ۸۶ میلی گرم یا ۹ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه
سلنیم: ۱۵٫۴ میلی گرم یا ۲۲ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه
به رغم تمام مواد مغذی موجود در خود، تخم مرغ به عنوان یک غذای کم کالری شناخته می شود.
تخم مرغ پخته تنها ۷۷ کالری، ۵ گرم چربی و مقدار بسیار کمی کربوهیدارت دارد.
همچنین، این ماده غذایی منبع خوبی برای پروتئین بدون چربی محسوب می شود.
افزون بر این، تخم مرغ حاوی تمامی اسید آمینه ها است و از این رو، یک منبع پروتئین کامل در نظر گرفته می شود.
همچنین، تخم مرغ آب پز سفت مواد مغذی مهم دیگری از جمله ویتامین D، روی،
کلسیم و ویتامین های خانواده B را ارائه می کند. این ماده غذایی منبع خوبی برای ویتامین های B2 و B12 است.
بیشتر مواد مغذی تخم مرغ در زرده آن وجود دارند، و سفیده سرشار از پروتئین است.
پروتئین نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند و به عنوان مثال،
در عضله و استخوان سازی و تولید هورمون ها و آنزیم ها کمک می کند.
یک تخم مرغ بزرگ حدود ۶ گرم پروتئین با کیفیت ارائه می کند.
در حقیقت، تخم مرغ یکی از بهترین منابع برای دریافت پروتئین است.
تخم مرغ حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری است،
بر همین اساس، از محتوای پروتئین کامل سود می برد.
یک باور اشتباه درباره تخم مرغ این است که پروتئین تنها در سفید این ماده غذایی وجود دارد، اما زرده تخم مرغ نیز حاوی پروتئین است،
از این رو، بهترین گزینه مصرف تخم مرغ کامل است تا از تمام فواید موجود در آن بهرهمند شوید.
طی سال ها، تخم مرغ به واسطه محتوای کلسترول بالای خود از شهرت بدی برخوردار شده بود.
این مساله که تخم مرغ سرشار از کلسترول درست است. یک تخم مرغ بزرگ آب پز ۲۱۲ میلی گرم کلسترول ارائه می کند
که ۷۱ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده را تامین می کند.
تخم مرغ مواد مغذی ضروری و آنتی اکسیدان هایی که از سلامت مغز و چشم پشتیبانی می کنند را ارائه می کند.
خواص تخمه مرغ محلی
چرا می گوییم تخم مرغ محلی لذیذ است. مرغ های محلی به دلیل آن که تغذیه طبیعی دارند،
تخم آن ها طعم بهتر و غنی تری دارد؛ اما از نظر ارزش غذایی با تخم مرغ سفید صنعتی تفاوت چندانی ندارد.
البته آلودگی احتمالی تخم مرغ روستا به برخی داروهای آنتی بیوتیکی و هورمونی کمتر بوده و قابل اطمینان تر است،
اما در مقابل به دلیل آن که تخم های محلی اغلب آلوده به فضولات مرغ است؛
احتمال انتقال میکروب های سالمونلایی از آنها بالاست.
به همین دلیل هم هست که متخصصان مصرف تخم مرغ صنعتی تاریخ دار
و آنهایی را که درون یخچال نگهداری می شوند، توصیه می کنند.
این را هم بدانید عرضه تخم مرغ بدون نشان در بازار تخلف بهداشتی
محسوب شده و بازرسان دامپزشکی با واحد متخلف برخورد خواهند کرد.
خواص تخمه مرغ برای کودکان
در حالی که هم زرده و هم سفیده تخم مرغ مواد مغذی زیادی دارند،
اما سفیده تخم مرغ کالری پایینی دارد و حاوی هیچ کربوهیدرات و چربی ای نیست.
علاوه بر این، بیش از نیمی از مواد مغذی موجود در تخم مرغ در سفیده تخم مرغ است.
با این حال، در برخی اوقات موجب آلرژی می شود،
بنابراین توصیه می شود که ابتدا زرده تخم مرغ را به نوزاد بدهید.
هیچ محدودیت خاصی در تعداد تخم مرغ برای یک کودک در هفته وجود ندارد،
اما به طور کلی باور بر این است که با مصرف چهار عدد تخم مرغ مواد مغذی مورد نیاز او را می رساند
و در عین حال از خطر کلسترول بالا ناشی از مصرف بیش از حد آن جلوگیری می کند،
و این تعداد ایده آل است. هیچ ضرری برای کودک شما وجود ندارد
اگر هر ۷ روز هفته را تخم مرغ بخورید، خطر بیماری قلبی یا سکته را همراه دارد.
بهترین راه این است که تخم مرغ را با ترکیبی از مواد غذایی دیگر به او بدهید
تا مطمئن شوید که تمام مواد مغذی را برایش فراهم کرده اید.
بالاترین کیفیت پروتیین “لاکتبالومین” در شیر مادر یافت می شود
و تخم مرغ منبع بالاترین کیفیت پروتیینی است که قرار است در هر غذایی یافت شود.
تخم مرغ همچنین غنی از مواد معدنی، ویتامین ها و مواد مغذی دیگری است
که برای نوزادان در بسیاری از جنبه ها مفید هستند.
سفیده تخم مرغ که غنی از پتاسیم و پروتئین ها است، به عملکرد ارگان های بدن کمک می کند.
تخم مرغ یک غذای کامل پروتئینی است. هر تخم مرغ ۶ گرم پروتئین دارد.
پروتئین ها بلوک های سازنده برای یک بدن جوان هستند
و برای تولید سلول های جدید و بازسازی سلول ها مورد نیاز می باشند.
تخم مرغ به بزرگ تر و قوی تر شدن کودکان کمک میکند.
تخم مرغ منبع عالی لوتین و زیگزانتین که برای چشم های سالم ضروری هستند، میباشد.
بینایی را عالی نگه می دارند و انحطاط ماکولار را کاهش می دهند و همچنین سلامت شبکیه چشم را تضمین می کنند.
کولین به ساخت غشا سلول ها کمک می کند و هم چنین برای توسعه مغز مهم است.
مسئول مولکول های اعصاب مغزی نیز است. یک تخم ۱۰۰ mcg کولین دارد.
امگا ۳ شامل چربی های سالمی است که عمدتاً در ماهی یافت می شوند.
امگا ۳ به رشد اولیه مغز و حافظه شناختی کمک می کند و مصرف منظم تخم مرغ می تواند
به تاخیر افتادن التهاب مفاصل و بیماری های قلبی در بزرگسالان کمک کند.
تخم مرغ منبع عالی ویتامین D است. ویتامین D برای سلامت استخوان کودکان در حال رشد مهم است.
تخم مرغ حاوی ۹ آمینو اسید ضروری برای رشد ناخن ها و موی سالم برای کودکان است.
کودکان همیشه ناخن های خود را می جوند یا می شکنند و تخم مرغ آن ها را سریع تر رشد می دهد.
تخم مرغ شامل میزان مناسبی از چربی های اشباع شده و اشباع نشده است
که آن را به یک میان وعده بسیار عالی برای رشد تبدیل می کند و به جای نیمرو، تخم مرغ آب پز را امتحان کنید.
تخم مرغ دارای کم ترین کلسترول مضر است.
در حقیقت، مصرف تخم مرغ منجر به افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) می شود.
این بسیار مهم است که در نظر داشته باشیم که کودکان در حال چاق شدن هستند.
شما می توانید تخم مرغ را با حداقل میزان چربی یا تخم مرغ آب پز آماده کنید
تا مطمئن شوید که مواد مغذی کافی را بدون اثرات جانبی به کودکتان می رسانید.
تخم مرغ یک منبع عالی از ویتامین B12 است ، ویتامین B12 برای سلامت عصبی ضروری است.
این ویتامین همچنین کبالالین نامیده می شود، که برای مغز کودک و رشد سیستم عصبی مهم میباشد.
کمبود اسید فولیک می تواند به ضعف و آسیب عصبی منجر شود.
همه این مزایا برای کودکان، اهمیت وجود تخم مرغ در رژیم غذایی او را بیان می کنند.
سعی کنید تا جایی که ممکن است از تخم مرغ استفاده کنید، چون این یک غذای چند منظوره است.
آکادمی پزشکی اطفال آمریکا می گوید:” به فرزند خود اجازه ندهید که تخم مرغ خام و یا نیمه پخته شده،
و یا محصولاتی که حاوی تخم های خام هستند را بخورند.”
خواص تخمه مرغ برای پوست
اسکراب صورت با بهترین پوسته های تخم مرغ برای پوست صورت، به عنوان بهترین لایه بردار طبیعی برای صورت کار می کنند.
هنگامی که به عنوان یک عنصر در ساخت اسکراب صورت خانگی استفاده می شود،
بهترین نتایج را برای لایه برداری پوست ارائه می دهند ؛
برای این منظور، آنها در مواد اسکراب مخلوط شده و در صورت برای حدود ۱۵ دقیقه استفاده می شود.
پوسته تخم مرغی برای پوست نیز استفاده می شود.
برای ساختن این بسته جادویی، پوسته های تخم مرغ را خورد کنید
و پس از آن روی سینی های مکعب یخ قرار دهید
سپس آن را با کمک آب در حرکت دایره ای بر صورت می چسبانیم.
این ترفند نه تنها به شما در کاهش چین و چروک کمک می کند بلکه بافت پوست را نرم می کند.
صورت خود را به خوبی تمیز کنید.
زرده و سفید تخم مرغ را از هم جدا کنید و با استفاده از یک تکه پنبه،
سفیده را به طور مستقیم بر روی صورت خود بمالید.
اجازه دهید ۱۰ – ۱۵ دقیقه بماند تا خشک شود و سپس با آب بشویید.
این ماسک صورت کمک می کند تا یک حرکت بزرگ در بهبود گردش خون صورت باشد.
همچنین به سفتی پوست کمک می کند.
زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و روی صورت تمیز بمالید .
بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و سپس صورتتان را بشورید.
این کار برای صورت بسیار مفید است و رطوبت را برای پوست خشک فراهم می کند.
سفیده تخم مرغ را بردارید و خوب هم بزنید تا سفت و سفید شود.
این را روی صورتتات بگذارید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند تا خشک شود و سپس صورت خود را بشورید.
این کار به میزان زیادی کمک می کند تا ترشح روغن را کنترل کند.
همچنین کمک می کند تا تمام مشکلات پوستی مربوط به پوست چرب بهبود یابد.
کمی سفیده تخم مرغ و یک هویج کوچک و کمی شیر را باهم مخلوط کنید.
آن را روی صورت تمیزتان بمالید و بگذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس بشویید.
این ماسک صورت یک درمان خانگی عالی ضد پیری برای انواع مختلف پوست است.
چند قاشق غذا خوری آردنخودچی را با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و بعد چند قطره آب لیمو را به آن اضافه کنید.
آن را روی صورت خود بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس بشورید.
خواص تخمه مرغ در بارداری
تخم مرغ نیز حاوی اسید فولیک است که برای درمان کم خونی به کار می رود
و به عنوان مکمل زنان باردار برای جلوگیری از بروز ناهنجاری های عصبی در نوزاد استفاده می شود.
کولین یکی از ویتامین های مهم موجود در تخم مرغ است.
به دلیل اهمیت این ماده در ساختمان بدن، مصرف نکردن منابع آن در گروه های خاص
به ویژه زنان باردار و شیرده می تواند آثار سوء قابل توجهی داشته باشد.
تخم مرغ پس از جگر گاو دومین منبع مهم و غنی از کولین است که به خصوص باید زنان باردار و شیرده بیشتر مصرف کنند.
کولین تخم مرغ در داخل زرده آن به صورت ماده ای به نام لسیتین است.
۲ عدد تخم مرغ با تامین حداقل ۰۵۲میلی گرم کولین حدود ۰۵درصد نیاز روزانه یک خانم باردار و شیرده را تامین می کند.
خواص تخمه مرغ در بدنسازی
در حقیقت باید بگوییم تخم مرغ در بدنسازی نقش یک خوراکی کامل را ایفا میکند. چطور ممکنه؟
خب چون غنی از ویتامینهای A ،E و K و مجموعهای از ویتامینهای گروه B مانند B12، B1، اسید فولیک و ریبوفلاوین است.
همچنین امگا۳ فراوانی دارد، برای سلامت چشمها و قلب مفید است.
برای لاغری هم میتوانید ازش برای وعدههای اصلی یا میانوعده کمک بگیرید.
از فواید تخممرغ برایتان گفتیم.
اما مهمترین دلیلی که باعث شده تخم مرغ در بدنسازی تا این حد محبوب باشد، چیز دیگریست.
در حقیقت تخم مرغ سرشار از پروتئین کیفیت بالا، (حدود ۶ گرم در هر یک عدد)، است
و این پروتئین آنچنان با کیفیت است که از آن برای سنجش کیفیت پروتئین دیگر مواد غذایی استفاده میشود!
پروتئین تخممرغ حاوی تمامی ۸ اسید آمینه اساسی مورد نیاز بدن شامل والین، لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و تریپتوفان است.
ویتامینهای A, E, K, B12, ریبوفلاوین، کلسیم، روی و آهن نیز به وفور در سفیده تخممرغ وجود دارد. این ویتامینها تأثیر زیادی در ساخت عضلات دارند.
همه ما میدانیم که در فرایند عضلهسازی، پروتئین چقدر اهمیت دارد،
و بدون آن عضلات شما اصلا رشد نمیکنند. همانطورکه گفتیم این ماده غذایی حاوی ۶ گرم پروتئین خالص است.
پروتئین با کیفیتی که حاوی تمام ۸ اسیدآمینه اساسی و موردنیاز بدن است و بهخوبی جذب عضلات میشود.
این حقیقت که فقط با خوردنِ یک تخممرغ میتوانید ۶ گرم پروتئینِ با کیفیت دریافت کنید،
یک خبر خیلی خوب برای بدنسازان است! از همه بهتر اینکه تخممرغ یک غذای ارزان قیمت است
و احتیاجی به صرف هزینه زیاد برای این مقدار پروتئین نیست.
پس مراقب باشید تا از فواید تخم مرغ در بدنسازی جا نمانید.
آن هم بیشتر به این دلیل که بدنسازان باید پروتئین زیادتری دریافت کنند.
چون با برداشتن وزنههای سنگین، رشتههای پروتئینیِ عضلات شما بیشتر آسیب میبیند.
پس نیاز است که این رشتههای پروتئینی دوباره ترمیم و بازسازی شود تا بتواند بزرگتر و قویتر شود.
در نتیجه میزان پروتئین در رژیم غذایی بدنسازان باید بیشتر از میزان متوسط معمول باشد.
سفیده تخم مرغ سرشار پروتئین با کیفیت است! پروتئینی که به راحتی جذب عضلات میشود
و پس از یک تمرین جانانه، عضلاتی که به سختی تمرین کردهاند را میسازد.
بعد از آب، پروتئین، یکی از بیشترین عناصری است که وزن بدن را تشکیل میدهد.
بنابراین با وجود این همه پروتئین در بدن ما، جا ندارد بگوییم که پروتئین باید یکی از مهمترین بخشها در رژیم غذایی باشد؟
این ماده غذایی در داشتن یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد و به ویژه بدنسازان نقش بسیار مهمی دارد.
عمولا بدنسازان فقط عاشق سفیده هستند. یکی از دلایل اینکه به زرده تخممرغ کمتر بها میدهند،
این است که کلسترول و کالریِ بیشتری دارد.
اما بالاخره باید زرده را هم بخوریم یا نه؟
سفیده حدودا ۴ گرم پروتئین خالص است. اما زرده علاوه بر پروتئین، حاوی چربی و کلسترول است.
از آنجا که اسم چربی یا کلسترول کمی ترسناک است، شاید جمله بالا نظرتان را نسبت به زرده، منفیتر کرده.
اما لطفا اشتباه نکنید، کلسترول و چربی برای بدن لازم و مفید است.
همجنین یک منبع بسیار خوب برای تأمین این مواد، همین زردههای تخممرغ است که تا بهحال نمیخوردید!
تخممرغ کلسترول بالایی دارد. اما این کلسترول در خون تأثیر منفی نمیگذارد.
شما میتوانید هر تعداد تخممرغی که خواستید با زرده بخورید.
مگر اینکه چربیِ مورد نیاز بدنتان را از دیگر منابع تأمین کنید.
سفیده تخمه مرغ
سفیده ی تخم مرغ یکی از با کیفیت ترین انواع منابع پروتئینی جهت ساخت بافت های ماهیچه ای مورد علاقه بدنسازان است
و همچنین از منابع غنی ویتامینی محسوب می شود.
بدنسازانی که از سفیده ی تخم مرغ در رژیم غذایی خود بهره نمی گیرند در واقع موقعیت بسیار ممتازی را از دست می دهند،
زیرا سفیده ی تخم مرغ علی رغم غنی بودن از خالص ترین نوع پروتئین، دارای میزان ناچیزی از کربوهیدرات ها، چربی و کلسترول است.
پروتئین سفیده ی تخم مرغ به راحتی جذب ماهیچه ها می شود
و هر سفیده بدون زرده در حدود ۶/۳ گرم پروتئین خالص دارد
که حاوی تمامی ۸ اسید آمینه ی اساسی مورد نیاز بدن شامل والین،
لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و تریپتوفان است و ویتامین های A, E, K, B12, ریبوفلاوین
و اسید فولیک نیز به وفور در سفیده تخم مرغ یافت می شود که در ساخت ماهیچه ها نقشی اساسی بر عهده دارند.
مزایای یاد شده برای بدنسازان تنها شامل سفیده ی تخم مرغ می شود و بهتر است در زمان مصرف از خوردن زرده اجتناب شود.
تخمه مرغ برای معده
تخم مرغهای خام حاوی «آویدین» و «آنتی تریپسین» هستند که بر گوارش ما و نیز جذب سفیده تخم مرغ توسط بدن تأثیر میگذارند.
علاوه بر این، تخم مرغهای خام میتوانند حامل باکتریهایی باشند که سبب اسهال میشود.
این نوع باکتریها تنها در دمای بالا کشته میشوند؛ بنابراین توصیه میشود که قبل از خوردن تخم مرغ، حتماً آن را بپزید.
برای درمان زخم معده دو عدد سفیده تخممرغ همزده را با دو قاشق روغن زیتون مخلوط کرده و چندبار در روز میل کنید.
بهترین نوع تخم مرغ برای معده تخم مرغ عسلی است.
تخمه مرغ برای دیابت
نتیجهی تحقیقات دیگر نشان میدهد که افراد مبتلا به دیابت که تخم مرغ مصرف میکنند،
ممکن است نسبت به دیگران درمعرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی باشند.
بررسی مطالعات انجام شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داده است که مصرف تخم مرغ
با بیماریهای قلبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت در ارتباط است، ولی برای عموم اینطور نیست.
دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد پیشنهاد میکند افرادی که به بیماریهای قلبی مبتلا هستند
باید مصرف تخم مرغ خود را محدود کنند و برنامهغذیی آنها به طور کلی شامل مصرف بیش از سه زرده در هفته نباشد.
اندربرگ پیشنهاد میکند به جای این که به طور کل مصرف تخم مرغ
را از رژیم غذایی خود حذف کنید به خواص درمانی آن توجه کنید.
او میگوید: “اگر مبتلا به دیابت هستید و میخواهید تخم مرغ بخورید آن را بدون نان
و گوشت مصرف کنید، از کربوهیدرات اجتناب کنید و تخم مرغ را بسیار کم مصرف کنید.”
تخمه مرغ برای سگ خوبه
تخممرغ حاوی پروتئین و سرشار از اسیدهای آمینه و اسیدهای ضروری، ویتامینهای A و B12 و همچنین فولات، آهن، سلنیوم و ریبوفلاوین است
که برای سلامت سگها و همچنین سلامت پوست و پوشش آنها مفید است
و به داشتن دندانها و استخوانهای قوی کمک میکند. به همین ترتیب، تخممرغ یک خوراکی رایج
در بسیاری از رژیمهای خانگی حیوانات است و برای اکثر سگها بیخطر و مغذی محسوب میشود.
با این وجود، با اینکه میتوانید تخممرغ را به راحتی در رژیم غذایی سگ خود قرار دهید،
هرگز نباید از آن به عنوان یک منبع اصلی استفاده کنید. به طور کلی،
بهتر است از تخممرغ فقط چند بار در هفته و آن هم به عنوان مکمل یک رژیم غذایی کامل استفاده کنید.
با اینکه تخممرغ یک «غذای انسانی» بیخطر برای سگها است،
بهتر است قبل از دادن تخممرغ به حیوان خانگی خود با دامپزشک او مشورت کنید؛
چون تغذیه بیش از حد با تخممرغ خطر ابتلا به سالمونلا (Salmonella) را افزایش میدهد.
تخممرغ پر از مواد مغذی است، اما چربی زیادی دارد.
بنابراین، صاحبان سگهایی که اضافهوزن دارند، باید در دادن این مکمل پروتئینی به سگ خود احتیاط کنند.
تخممرغ نه تنها یک غذای مقوی (و لذیذ) برای سگها است،
بلکه میتواند مشکلات مربوط به شکم آنها را نیز برطرف کند.
برای دانستن اینکه سگتان چه مقدار تخممرغ را میتواند تحمل کند،
بهتر است با دامپزشک او مشورت کنید.
با اینکه وجود مقدار کمی از باکتریهای موجود در غذاهای خام میتواند برای حیوان خانگی شما مفید هم باشد،
اما نگهداری صحیح تخممرغ باعث میشود که سطح باکتریهای مضر آن پایین بماند.
بهتر است از تخممرغهای محلی یا ارگانیک استفاده کنید.
تخمه مرغ در سرکه
تخم مرغ را به دقت در یک شیشه دهن گشاد قرار دهید.
سپس سه چهارم شیشه را با سرکه پر کنید، طوری که تخم مرغ کاملاً در سرکه غوطهور شود.
فوراً حبابهایی در اطراف تخم مرغ پدید میآیند که میتوانید آنها را مشاهده کنید.
به نظر شما این حبابها از کجا میآیند؟ حدود ۴۸ تا ۷۲ ساعت منتظر بمانید.
حتماً هنگام رفتن تخم مرغ را چک کنید، چون با مشاهده رشد و تغییرات تخم مرغ در طول زمان هیجان زده خواهید شد.
پس از پایان زمان مقرر، تخم مرغ را با یک اسفنج بیرون آورید.
سپس تخم مرغ را با دقت و به طور کامل با آب ولرم شستشو دهید.
اکنون تخم مرغ شما آماده شده و دارای قابلیت جهندگی است!
پس تخم مرغ خود را در ارتفاع حدود سه اینچی میز نگه دارید و به آرامی رها کنید.
اگر تخم مرغ را به سختی به میز بکوبید، شکسته میشود. یعنی باید مراقب دیواره آن باشید!
تخم مرغ خود را با یک تخم مرغ عادی مقایسه کنید.
به نظر شما چه اتفاقی برای تخم مرغ شما افتاده است؟
چه تغییرات دیگری را میتوانید مشاهده کنید؟
اگر هنگامی که تخم مرغ را در سرکه غوطه ور ساختید،
با دقت به آن نگاه کنید، میتوانید شکلگیری حبابهایی را بر روی پوسته آن مشاهده کنید.
آن حبابها، دقیقاً مانند حبابهای موجود در شیشه نوشابه، سرشار از دی اکسید کربن هستند.
در اینجا شما نظاره گر واکنشی در بین ترکیب موجود در تخم مرغ (کربنات کلسیم) و اسید استیک موجود در سرکه هستید.
این واکنش موجب ایجاد دی اکسید کربن (و گازهای دیگری) شده و تخم مرغ، در طول مراحل آن، شکسته میشود.
اما دیواره زیر پوسته واکنشی از خود نشان میدهد، پس بدون تغییر باقی میماند.
وقتی که پوسته به طور کامل از بین رفت، فقط دیواره انعطاف پذیر باقی میماند،
که یک تخم مرغ پلاستیکی جهنده را به شما تقدیم میکند.
پوسته تخم مرغ (معمولاً تخم مرغ عادی) در اصل از کربنات کلسیم ساخته شده است.
پس اگر پوسته تخم مرغ را در سرکه (که حدود ۴ درصد اسید آسیتیک دارد) غوطهور سازید،
در واقع واکنشی شیمیایی را که موجب حل شدن کربنات کلسیم پوسته میشود، آغاز کرده اید.
اسید آسیتیک و کربنات کلسیم در تخم مرغ واکنش نشان میدهند و گاز دی اکسید کربن را آزاد میکنند.
پس شاهد حضور حبابها بر روی پوسته خواهید بود.
(CaCO۳(s)+۲HC۲H۳O۲(aq)>Ca(C۲H۳O۲)۲(aq)+H۲O(l)+CO۲(g
البته با انجام آزمایش تخم مرغ در سرکه قسمتهای داخلی تخم مرغ سالم میمانند،
چون دو دیواره نازک داخل پوسته از شکستن قسمتهای داخلی جلوگیری میکنند.
تخمه مرغ در فال قهوه
اگر در فال قهوه تخم مرغ ببینید نشان از پولدار شدن در مدت زمان کم می باشد .
تخم مرغ در فال قهوه نشانه ی خوبی است. تخم مرغ نشانه ی موفقیت است.
اگر شما در فنجان خود تخم مرغ مشاده کرده اید یعنی به سوی موفقیت پیش خواهید رفت.
یک موفقیت بزرگ در راه است. ثروت و پول به شما می رسد.
تخم مرغ نشانه ی شانس است.
هرچه تعداد تخم مرغ ها بیشتر باشد بهتر است
رفاه و ممکن است خبر از بچه دار شدن بدهد!
تخمه مرغ و فشار خون
طی تحقیقی که بر روی این ماده غذایی انجام شده،
مشخص شد که عاملی به نام RVPSL که در سفیده تخم مرغ وجود دارد،
فشار خون بالا را همانند داروهای فشار خون کاهش میدهد.
تخمه مرغ و تن ماهی
تن ماهی به همراه تخم مرغ به هیچ وجه ترکیب مناسبی نیست!
حتی در طب سنتی نیز گفته شده که از مصرف ماهی و تخم مرغ اجتناب کنید.
در طب سنتی مصرف لبنیات، تخم مرغ و گوشت با همدیگر به شدت منع شده است
و نباید اینها را به صورت (دو به دو یا هر سه) را با هم مصرف کرد.
همانطور که در بالا گفته شد، نباید سه دسته غذایی را با هم مصرف کرد،
زیرا با هم ناسازگار هستند. بعضی غذاها وقتی با هم ترکیب شوند،
خاصیت یکدیگر را خنثی میکنند
و اگر مصرف این غذاها را ادامه دهیم دچار کمبود املاح و ویتامینهای لازم میشویم.
مصرف بعضی از غذاها مثل ماهی و تخم مرغ در معده تولید عفونت و کرم میکند
و منجر به ابتلا بیماری نقرس، رماتیسم، قولنج، بواسیر، پیوره و دندان درد میشود.
بعضی از غذاها نیز وقتی با هم خورده شوند از ترکیب آنها سمی تولید میشود که راه را برای میکروبها باز میکند.
در بعضی موارد مصرف این غذاها جذب بدن نمیشود
و در خون رسوب میکند که در نتیجه منجر به ایجاد انواع سوداها و اگزماها میشود.
تخمه مرغ و شیر
تخم مرغ به چندین شکل قابل مصرف است.
از جمله طعم دار، آب پز، خرد شده، سرخ شده و حتی نیمه جوش.
خوردن تخم مرغ پخته شده با شیر یک روش عالی برای تعادل در مصرف پروتئین
نسبت به تخم مرغ خام است که در هر زمان قابل مصرف است
ولی اگر احساس می کنید که این ترکیب سلامت معده
شما را مختل می کند فوراً خوردن آن را قطع کنید.
افرادی که به دنبال بدنسازی هستند مایلند چهار تا پنج تخم مرغ خام را در شیر مخلوط کنند
تا ماهیچه برای بدن خود بسازند و سطح پروتئین را در بدنشان افزایش دهند.
اما باید این را هم بدانند که این رژیم هیچ کمکی به آنها نمی کند
و موجب بیماری در بدن آنها می شود و بدن تا سطح خاصی می تواند عمل جذب را تحمل کند.
تخم مرغ دارای کلسترول بسیار بالایی است
و موجب تشکیل چربی می شود و می تواند با مشکلات قلبی همراه باشد
و سایر خطرات سلامتی را برای شما فراهم کند.
بنابراین غذا خوردن در هر محدوده ای، همیشه مطمئن ترین توصیه ای است که باید دنبال کنید.
تخمه مرغ و ماست
ترکیب ماست و تخم مرغ اصلا ترکیب خوبی برای مصرف خوراکی نیست چون از دو دسته ناسازگارند.
اما از این دو می توانید برای پوست خود ماسک درست کنید.
ترکیب این دو ماده ارزشمند، میتواند یک ماسک پروتئینه و بسیار قوی برای تمیز و نرم کردن پوست و از بین بردن لکهها به شما بدهد.
برای تهیه این ماسک، تنها کافی است که سفیده ۱ عدد تخم مرغ را خوب هم بزنید
تا کمی سفت شود و سپس آن را با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید.
اجازه دهید تا ماسک به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند.
برای تاثیر بیشتر، میتوانید ۵ دقیقه اول پس از اعمال، ماسک را روی پوست خود کمی ماساژ دهید.
اگر پوست چربی دارید، حتما از ماست کم چرب استفاده کنید.
فواید تخمه مرغ خام
تخممرغ تمام ۹ اسید آمینه ضروری را به میزان مناسبی دارا است.
به همین علت، معمولا ًبه آن منبع “کامل” پروتئینی میگویند.
اما خوردن تخم مرغ خام میتواند مانع جذب کامل این پروتئین با کیفیت شود.
در تحقیقات انجام شده معلوم شد ۹۰ درصد پروتئین موجود در تخم مرغ پخته شده جذب میشود
اما تنها ۵۰ درصد از همین پروتئین در تخم مرغ خام توسط بدن جذب میگردد.
یعنی پروتئین تخممرغ پخته، ۸۰ درصد بیشتر قابل هضم و جذب است.
اما سایر مواد مغذی تخممرغ با پخته شدن آن کاهش مییابد
که شامل ویتامین آ، ویتامین ب ۵، فسفر و پتاسیم میشود.
تخم مرغ خام یا نیمپز ممکن است حاوی سالمونلا باشد که نوعی باکتری مضر است.
این باکتری شاید در پوست تخممرغ باشد اما احتمال وجودش در داخل تخممرغ نیز هست.
خواص زرده تخمه مرغ خام برای اسپرم
در طب سنتی آمده است که زرده تخم مرغ تقویت کننده قوای جنسی مردان است و اسپرم ها را افزایش می دهد.
برای درمان کمبود إسپرم سالم و ازدیاد فرزند پسر: تخم مرغ + پیاز سفید + روغن زیتون = خاگینه [در روایات شیعه آمده مانند بحار ج۶۶]
(سه روز در هفته، این مخلوط را با حرارت متوسّط بپزد و ظهرها ناهار بخورد)،
و خورشت کدو (از جمله کدو تنبل) شام بخورد.
برای تولید اسپرم سالم و تقویت نیروی جنسی شوهر: هر روز نصف قاشق چایخوری (دو گرم) پودر کُندُر خوراکی مرغوب
را با یک عدد زردۀ تخم مرغ سالم و یک قاشق غذا خوری عسل طبیعی آویشن مخلوط کند و بخورد.
و هر روز ۱۴ عدد مغز خام بادام شیرین درختی میل کند.
خواص زرده تخمه مرغ خام برای رحم
اگر نطفه زن یا مرد ضعیف باشد باید تا یک ماه صبح ناشتا عسل با زرده تخم مرغ نیم پخته بخورد.
خوردن زرده تخم مرغ می تواند باعث تقویت رحم شود.
طرز تهیه و روش مصرف پودر سفیده تخمه مرغ
برای تهیهی پودر به اندازهی ۱۲ نفر
۱۲ تخم مرغ بزرگ
۶ تا ۱۲ قاشق غذاخوری آب (۹۰ تا ۱۸۰ میلی لیتر آب) آماده کنید.
طرز تهیه پودر تخم مرغ مرحله به مرحله
تخم مرغها را آماده کنید. بسته به اینکه میخواهید تمام تخم مرغ را به پودر تبدیل کنید
یا فقط سفیده یا زرده آن را (به صورت جداگانه)، نحوهی آماده کردن تخم مرغ متفاوت است.
در صورتی که میخواهید سفیده و زرده را جداگانه خشک کنید، آنها را از هم جدا کنید.
اما اگر میخواهید سفیده و زرده را با هم خشک کنید،
آن را در ظرفی، شکسته و خوب هم بزنید؛
تا در هم مخلوط شده و بافت سفتی به دست آید.
زرده و سفیده را به صورت جداگانه هم بزنید.
سفیده را آنقدر با هم زن، هم زده تا بافتی فومی پیدا کند،
زرده نیز آنقدری باید هم بخورد که کاملاً غلیظ شود.
نحوه خشک کردن تخم مرغها
ابتدا فر را روی کمترین درجه حرارت تنظیم کنید.
دمای ایده آل برای خشک کردن و تهیه پودر تخم مرغ در فر، ۱۱۵ درجه فارنهایت (۴۶ درجه سانتی گراد) است.
اما کمترین درجه برخی از فر ها، ۱۷۰ فارنهایت یا ۷۷ سانتی گراد بوده
که در این صورت نمیتوان از این متد برای خشک کردن تخم مرغ استفاده کرد.
بنابر این باید از دستگاه خشک کن استفاده کرد.
تخم مرغهای آماده را به صورت نازک روی سینی فر بریزید.
هر بار میتوانید ۶ تا ۱۲ تخم مرغ را روی سینی فر بریزید.
توجه داشته باشید که از هیچ گونه چربی یا روغنی استفاده نکنید.
سینی را داخل فر گرم شده گذاشته و اجازه دهید تا بافت آن ترد و شکننده شود.
بسته به درجه حرارت فر این فرآید ۶ تا ۱۲ ساعت طول میکشد.
هر دو ساعت یکبار تخم مرغها را هم بزنید.
اگر قسمتی از تخم مرغ زودتر خشک و شکننده شد،
برای جلوگیری از سوختن، میتوانید آن را جدا کرده و از فر درآورید.
سپس اجازه دهید بقیهی تخم مرغها نیز خشک شوند.
ارزش غذایی تخم مرغ
تخم مرغ ها در گروه مواد غذایی مغذی قرار میگیرند. هر تخم مرغ کامل همهی مواد مغذی
برای تبدیل یک سلول به جوجه را در خود دارد. یک تخم مرغ بزرگ آبپز دارای:
ویتامین آ: ۶٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
اسید فولیک: ۶٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
ویتامین ب۵: ۷٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
ویتامین ب۱۲: ۹٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
ویتامین ب۲: ۱۵٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
فسفر: ۹٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
سلنیم (Selenium؛ نوعی آنتی اکسیدان قوی): ۲۲٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
وجود ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B6، کلسیم و زینک نیز از دیگر خواص تخم مرغ است.
خواص تخم مرغ بیشمار است. درنتیجه، تخم مرغ غذای کاملی بهحساب میآید
و تقریبا مقدار کمی از همهی مواد مغذی موردنیاز بدن را در خود دارد. تخم مرغ های محلی
یا غنیشده با امگا ۳ از خواص بیشتری برخوردار هستند. اسید چرب امگا ۳ و ویتامین A و E در این تخم مرغها بیشتر است.
خلاصه: تخم مرغ کامل یکی از غذاهای بسیار مغذی است که تقریبا همهی عناصر موردنیاز
بدن را در خود دارد. تخم مرغ های محلی یا نوع غنیشده با امگا ۳ مواد مغذی بیشتری دارند.
مضرات تخم مرغ
گفته شده است تخم مرغ را به صورت خام مصرف نکنید چرا که باعث ایجاد مسمومیت غذایی می شود ،
تخم مرغ خام دارای باکتری سالمونلا بوده که باعث ایجاد اسهال ، تب و دردهای شکمی می شود.
نوشیدن پودر سفیده تخم مرغ همراه با آب، ممکن است مشکلات گوارشی ایجاد کند.
تخم مرغ، به خصوص زرده تخم مرغ، سرشار از کلسترول هستند –
یک عدد تخم مرغ بزرگ ۵۰ گرمی، حاوی حدود ۱۸۶ میلی گرم کلسترول است،
و مصرف بیش از حد آن بسیار مضر است و به سلامتی بدن آسیب خواهد زد.
عفونت با باکتری سالمونلا پس از خوردن غذاهایی نظیر گوشت
، شیر تازه یا تخممرغ خام یا آشامیدن آب آلوده به این باکتری ایجاد میشود.
باکتری سالمونلا در شرایط انجماد مواد غذایی زنده میماند ولی با پختن کامل از بین می رود.
مصرف بیش از حد زرده تخم مرغ باعث افزایش کلسترول بد خون می شود.
تخم مرغ را نباید با گوشت و لبنیات مصرف کرد چرا که می تواند مشکلات زیادی برای شما ایجاد کند.
تخم مرغ آب پز اگر زیاد بماند و سفت شود برای معده مضر است و دیر هضم می شود.
مصرف سفید تخم مرغ در بعضی از افراد چه به عنوان خوراکی چه برای پوست و مو ایجاد حساسیت می کند.
تخم مرغ همچنین یکی از شایع ترین علل آلرژی و حساسیت غذایی در کودکان خردسال می باشد،
که البته این حساسیت بیشتر نسبت به سفیده تخم مرغ روی می دهد و ثانیا با افزایش سن کودکان در اکثر موارد از بین می رود.
چه افرادی نباید در مصرف تخم مرغ زیاده روی کنند؟
افرادی که دارای چربی و کلسترول بالا می باشند
افرادی که دچار غلظت خون می باشند زیرا تخم مرغ حاوی آهن
و ویتامین ب۱۲ به مقدار بالایی بوده که باعث خونسازی می شوند
افراد مبتلا به دیابت
افرادی که دارای ازدیاد وزن می باشند
افراد مبتلا به بیماری های کبدی از قبیل کبد چرب
افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند