خواص پسته ؛ خام برای لاغری و بو داده و تر و تازه برای مردان و کودکان

خواص پسته

خواص پسته ؛ خام برای لاغری و بو داده و تر و تازه برای مردان و کودکان

خواص پسته ؛ خام برای لاغری و بو داده و تر و تازه برای مردان و کودکان همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص به ؛ پخته در طب سنتی برای مردان و لاغری و رحم و پوست و دم کرده به

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با خواص پسته

درخت پسته بومی قاره آسیا به ویژه کشورهای ایران و عراق می باشد. ایران یکی از کشورهای بزرگ در تولید پسته در جهان است. پسته دارای مزایای فراوانی برای سلامت بدن می باشد ، برای کنترل وزن ، درمان چاقی ، جلوگیری از دیابت و کاهش فشار خون و کلسترول می توان از پسته کمک گرفت.چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی.

پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است

پسته یکی از انواع آجیل های خوشمزه است، درخت پسته بومی آسیا به ویژه کشور های ایران و عراق می باشد. ایران بزرگترین تولید کننده پسته در جهان است و پس از آن نام کشور های آمریکا و ترکیه به چشم می خورد. در ایران شهر های فردوس، رباط جز، سیرجان، رفسنجان، کاشان، انار، دامغان، قزوین، مروست، شهر بابک، زرند و راور تولید کننده پسته هستند.

برای کاشت پسته، بیشتر مناطق بیابانی گرم و نیمه خشک مناسب هستند چرا که تابستان‌های این مناطق، گرم و خشک طولانی هستند و زمستان‌های مناسب و معتدل دارند. مکانی که پسته در آن کاشت می‌شود، باید به اندازه کافی نور خورشید ببیند. درخت پسته مقاومت زیادی به خشکسالی دارد و دوره رشد بسیار طولانی دارد و دارای دو پایه نر و ماده دارند که از یکدیگر جدا هستند. درخت پسته مثل بیشتر درختان میوه سردسیری است و در پاییز به خواب زمستانی نیازمند است. این درخت از پنج سالگی به بعد میوه می‌دهد و در سن ده تا دوازده سالگی بیشترین ثمر را می‌دهد.

خواص پسته در طب سنتی

پسته بسیار مغذی است. یک اونس (۲۸ گرم) یا حدود ۵۰ پسته حاوی مواد زیر است: کالری: ۱۵۹ کربوهیدرات: ۸ گرم فیبر: ۳ گرم پروتئین: ۶ گرم چربی: ۱۳ گرم (۹۰ ٪ چربی‌های اشباع نشده) پتاسیم: ۶ ٪ از میزان نیاز روزانه فسفر: ۱۱ ٪ از میزان نیاز روزانه ویتامین B۶: ۲۸ ٪ از میزان نیاز روزانه تیامین: ۲۱ ٪ از میزان نیاز روزانه مس: ۴۱ ٪ از میزان نیاز روزانه منگنز: ۱۵ ٪ از میزان نیاز روزانه

طبیعت پسته گرم و خشک می باشد. پسته حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات، پروتئین، اسید های آمینه، چربی ها و فیبر رژیمی است. علاوه بر این مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، مس، سدیم و سلنیوم و ویتامین های ضروری مانند ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، پانوتنیک اسید، کولین و بتایین به فراوانی در پسته یافت می شوند.

جالب است بدانید قسمت‌های مختلف این آجیل طبع یکسانی ندارند. طبع مغز پسته از دیدگاه طب سنتی گرم و خشک و صفرازاست. پوست نازک قرمز رنگی که روی مغز آن قرار دارد، طبع معتدلی دارد و طبع پوست سبز رنگی که روی پسته تازه قرار دارد، سرد و خشک است. در واقع هرچه از قسمت مغز این آجیل دور می‌شویم میزان گرمی آن کاهش می‌یابد. مصلح پسته آشامیدن سرکه و خوردن انار ترش و زردآلوی خشک ترش و میوه های بارده و کلا خوردن ترشی است.

پسته را معمولا به صورت پسته خام، پسته شور و پسته برشته و بوداده به عنوان آجیل مصرف می کنند، اما باید بدانید که بهترین شیوه مصرف آن به صورت پسته تازه و خام می باشد. پسته را می توان برای تهیه باقلوا، کوکی ها، کلوچه ها، نان و بیسکویت، ساندویچ و کراکر و همچنین شیر پسته و سالاد استفاده کرد، پسته خرد شده را هم بر روی بستنی می ریزند تا خوشمزه تر شود و در ایران از خلال پسته برای تهیه انواع خورش و پلو و همچنین تزیین شله زرد و پلو استفاده می کنند.

پسته یکی از خوراکی‌های سرشار از ویتامین ب۶ (B6) است. ویتامین ب۶ برای چندین عملکرد بدن از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین، مولکولی که اکسیژن را در گلبول‌های قرمز حمل می‌کند، بسیار مهم است. پسته همچنین سرشار از پتاسیم است و ۲۸ گرم از آن بیشتر از نصف یک موز پتاسیم دارد. نصف فنجان پسته حاوی مقادیر کافی از برخی از مهمترین مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند کلسیم، آهن، منیزیم و مس است.

در ۱۰۰ گرم مغز پسته منابع زیر موجود است : مواد چرب ۵۴ گرم کلسیم ۱۳۰ میلی گرم فسفر ۵۰۰ میلی گرم آهن ۷/۵ میلی گرم مواد نشاسته ای ۱۵ گرم آب ۵/۲ گرم پروتئین ۲۰ گرم پتاسیم ۹۵۰ میلی گرم ویتامین آ ۲۳۰ واحد ویتامین ب ۱ ۰/۷ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم

ارزش غذایی پسته : حاوی مواد مغذی،مانند: کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب۶، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .

جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. مغز و ذهن را تقویت می کند. پسته معده را تقویت می کند. برای تسکین سرفه مفید است. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.

خواص پسته برای نوزادان و کودکان

پسته یک منبع خوب پروتئین و انرژی برای نوزادان و کودکان محسوب می شود. پسته منبع خوبی از ویتامین های ضروری مانند ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانوتنیک اسید، ویتامین B6، فولات، ویتامین A و ویتامین E می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید هستند. مقادیر بالای فیبر موجود در پسته برای درمان یبوست در کودکان مفید می باشد. ویتامین B6 موجود در پسته برای بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش کودکان مفید است.

از پایان هشت ماهگی، می توان پسته را یا به صورت کره یا خرد شده و مخلوط با ماست یا سس سیب برای کاهش خطر خفگی، وارد برنامه تغذیه ای نوزاد کنید. همیشه آجیل های بدون نمک خریداری کنید، زیرا سدیم برای نوزاد خطرناک است. آجیل و دانه ها باید کوبیده یا ریز خرد شوند تا برای نوزادان و نوزادان نوپا ایمن باشند.پسته کامل، تکه های مغز پسته و کره مغزها خطرات خفگی را برای نوزادان و نوزادان زیر پنج سال ایجاد می کنند. برای سرو آجیل با آرامش خیال، می توانید آنها را ریز خرد کرده و روی ماست بریزید و سرو کنید یا با سس سیب، شیر مادر یا شیر خشک استفاده کنید.

پسته یک آجیل درختی است و همه آجیل های درختی (بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی، فندق، آجیل ماکادمیا، گردو آمریکایی، گردو و …) از مواد غذایی حساسیت زای رایج هستند. با این حال توجه داشته باشید که فقط ۱٪ از جمعیت به آجیل درختی حساسیت دارند. برای آن دسته از نوزادانی که به آجیل درختی حساسیت دارند، متأسفانه احتمال دارد که آنها این آلرژی را مادام العمر داشته باشند: از نوزادان مبتلا به آلرژی آجیل درختی، تنها آلرژی ۹٪ آنان تشدید می شود و حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد نوزادانی که به بادام زمینی حساسیت دارند به یک یا چند آجیل درختی نیز آلرژی خواهند داشت. برخی از آجیل های درختی و غذاها دارای ساختار پروتئینی مشابه هستند، بنابراین اگر نوزاد شما به آجیل های درختی حساس است مراقب باشید. به عنوان مثال، بادام هندی، انبه و پسته از نظر گیاه شناسی با یکدیگر ارتباط دارند. اگر نوزاد شما به یکی از آنها حساسیت دارد، احتمالاً ماده دیگر نیز می تواند مشکل ایجاد کند.

برای شروع آشنا کردن نوزاد با پسته، شما باید با یک عدد پسته آسیاب شده در کنار وعده غذایی نوزاد شروع کنید و از نظر واکنش های جانبی مراقب باشید. اگر واکنشی مشاهده نشد، به تدریج مقدار آن را افزایش دهید، تا به یک قاشق چای خوری آجیل آسیاب شده روی سایر مواد غذایی برسد.

۸ تا ۱۲ ماهگی: کره پسته نرم خریداری کنید یا پسته را در غذاساز قدرتمند میکس کنید تا کاملا پودر شود و هیچ تکه ای در آن باقی نماند. (همچنین ممکن است آجیل ها را در هاون کوبیده و پودر کنید تا کاملاً آسیاب شوند.) در صورت استفاده از فرم کره، آنرا با شیر مادر، شیر خشک یا ماست رقیق کنید تا خطر خفگی کاهش یابد. در صورت استفاده از مغز خرد شده، کمی از آن را روی ماست، برنج، کینوا، کدو سبز یا غلات گرم بپاشید. ۱۲ تا ۲۴ ماهگی: کره پسته را که با ماست رقیق شده، سرو کنید (سس سیب نیز مناسب است اما خوردن آن برای نوزاد به آسانی امکان پذیر نیست) یا پاشیدن بادام زمینی روی سایر میوه و غذاها ادامه دهید. در این سن نوزاد شما آماده است کره آجیل را روی نان تست نیز امتحان کند. برای تهیه نان تست با کره مغز پسته برای نوزاد، اطمینان حاصل کنید که کره خیلی نازک پخش شده و هیچ توده ای باقی نمانده است. ★ نکته: با تهیه یک مقدار زیاد پسته آسیاب شده و نگهداری آن در یخچال، در وقت خود صرفه جویی کنید. به این ترتیب، شما آجیل آسیاب شده آماده دارید تا بتوانید روی وعده غذایی نوزاد خود بپاشید.

بیشتر بخوانید : خواص بلوط ؛ طریقه مصرف بلوط برای معده و خواص بلوط لرستان و عسل

خواص پسته برای مردان

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که پسته بر روی قدرت جنسی مردان موثر است.کسانی که برای سه هفته روزانه ۱۰۰ گرم پسته مصرف کنند جریان خون در آلت تناسلی آنها افزایش پیدا کرده و قدرت نعوظ افزایش پیدا می کند.

خواص پسته در بارداری و شیردهی

مقادیر بالای پروتئین موجود در پسته برای رشد ماهیچه ها و بافت ها در جنین مفید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در پسته از جمله پلی فنل ها، ویتامین E و کاروتن ها به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند. مقادیر بالای مس موجود در پسته باعث افزایش تولید گلبول قرمز خون شده و به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کند. ویتامین های A و E موجود در پسته برای پیشگیری از عفونت در دوران بارداری مفید می باشد. مقادیر بالای فیبر موجود در پسته از یبوست در زنان باردار جلوگیری می کند. اسید چرب امگا ۳ موجود در مغز پسته باعث رشد مغز جنین می شود.

زنان در دوران بارداری می‌توانند از انواع مغزهای گیاهی مانند گردو، فندق، پسته و بادام استفاده کنند که موجب تولید شیر در آنها می‌شود ولی مصرف بیش از حد آن چاق کننده است.مصرف آجیل موجب افزایش تولید شیر در مادران می‌شود و اگر مادران شیرده درصدد کاهش وزن هستند، باید از مصرف تنقلات بی‌ارزش پرهیز کنند.مادران شیرده باید از مصرف انواع شیرینی‌ها پرهیز کنند و در این دوران می‌توانند به میزان کافی از انواع مغزهای گیاهی مانند گردو، فندق، پسته و بادام استفاده کنند که موجب تولید شیر در مادران می‌شود ولی مصرف بیش از حد آن چاق کننده است.

خواص پسته برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.پسته دارای سلنیوم و ویتامین ای می باشد که باعث کاهش التهاب شده و به درمان جوش و آکنه کمک می کند.شما برای این امر می توانید دو قاشق چای خوری پودر پسته را با نصف قاشق چای خوری آرد و نصف قاشق چای خوری آب لیموترش ترکیب کرده و بر روی صورت خود بمالید. این کار را به مدت ۲۰ دقیقه ادامه و سپس با آب سرد بشویید.از روغن پسته می توانید به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی استفاده کنید. شما می توانید مقداری روغن پسته را به آرامی بر روی پوست خود قرار داده و ماساژ دهید تا پوست شما نرم شود.

پسته حاوی مقادیر قابل توجهی سلنیوم و ویتامین E بوده که باعث کاهش التهاب می شود و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.دو قاشق چای خوری پودر پسته را با ½ قاشق چای خوری آرد جو و ½ قاشق چای خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید مقادیر بالای ویتامین E موجود در پسته برای کاهش چین و چروک پوست مفید بوده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.همچنین آنتی اکسیدان های موجود در پسته یکی از عوامل مهم در پیشگیری از پیری زودرس می باشند.یک قاشق غذاخوری پودر پسته را با ۳ تا ۴ قطره عسل ترکیب کنید و آن را بر روی صورت و دور چشم ها بمالید، بگذارید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

ویتامین B6 موجود در پسته باعث افزایش گلبول های سفید و قرمز خون شده و در جلوگیری از سرطان و انواع عفونت پوستی موثر می باشد.روغن پسته یک مرطوب کننده طبیعی عالی برای پوست محسوب می شود.هر روز مقداری روغن پسته را به آرامی بر روی پوست خود ماساژ دهید تا پوست شما صاف، نرم و لطیف شود.مقادیر بالای ویتامین E موجود در پسته پوست شما را از آسیب های نور خورشید محافظت می کند و در نتیجه موجب کاهش احتمال سرطان پوست و آفتاب سوختگی می شود.اسید های چرب موجود در پسته به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کنند.پوست پسته تازه را در آب بجوشانید تا عصاره ی آن در بیاید، این عصاره را به مدت ۴۰ شب بر روی موها و کف سر خود ماساژ دهید، بگذارید بماند و روز بعد با آب گرم بشویید.

پسته به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده طبیعی مو عمل کرده و انعطاف پذیری الیاف مو را بهبود می بخشد. علاوه بر این پسته یک درمان عالی برای موخوره و موهای خشک و آسیب دیده می باشد.۶ قاشق غذاخوری روغن پسته را با ۳ قاشق غذاخوری روغن گردو ترکیب کنید و هر شب قبل از خواب بر روی موها و کف سر خود ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و روز بعد با آب گرم و شامپو خوب بشویید.کمبود بیوتین یکی از عوامل اصلی ریزش مو می باشد، پسته حاوی مقدار قابل توجهی از بیوتین است و مصرف منظم آن می تواند به درمان ریزش مو کمک کند.

خواص پسته برای معده

پسته منبع خوبی از فیبر رژیمی است که به هضم غذا کمک می کند، معده درد را کاهش داده، زخم معده را بهبود می بخشد و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.باعث تقویت دهانه معده می‌شود؛ از این رو می‎تواند برای افرادی که مبتلا به رفلاکس (برگشت اسید معده به مری) هستند، مفید باشد.برای رفع مشکل رفلاکس معده با استفاده از پسته، باید چگونه عمل کرد؟ برای رفع این مشکل توصیه می‌شود بدین صورت عمل نمایند که پودر مغز پسته را به همراه شکر یا نبات حدود یک ربع یا ۲۰ دقیقه بعد از غذا به اندازه یک قاشق مرباخوری بر روی زبان ریخته تا به آرامی با آب دهان مخلوط و حل شده و قورت داده شود. نکته مهم: باید توجه داشت این ترکیب حداکثر به اندازه نیاز ٣ روز تهیه شود چون ممکن است در مدت طولانی فاسد شود.

خواص پسته برای کرونا

عادت‌های غذایی مناسب که موجب تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود، نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد که بدین منظور باید بدن از یک تغذیه سالم و صحیح برخوردار باشد.مصرف انواع مغزها مانند گردو و پسته نیز به دلیل دارا بودن ریزمغذی‌های مناسب، در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد.

خواص پسته برای چاقی و لاغری

گفته می شود که زیاده روی در مصرف پسته خام باعث چاقی و افزایش وزن افراد می شود.پسته دارای کالری کم و پروتئین بالا می باشد که یک میان وعده عالی محسوب می شود. فیبر موجود در پسته باعث کاهش اشتها شده و لاغری را به دنبال دارد.از دیگر عواملی که پسته باعث لاغری می شود این امر می باشد که محتوای چربی پسته به صورت کامل جذب بدن نمی شود. کسانی که رژیم لاغری دارند اگر پسته را در رژیم غذایی خود قرار دهند در مدت ۴ ماه مشاهده می کنند که شاخص توده بدنی آنها به شکل ویژه ای کاهش یافته است.

شواهد نشان می دهد که پسته حاوی کالری کم و پروتئین بالا بوده و به عنوان یک میان وعده ایده آل برای افرادی است که رژیم دارند. مقادیر بالای فیبر موجود در پسته باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند، همچنین یکی دیگر از عواملی که باعث کاهش وزن می شود این است که محتوای چربی پسته کاملا جذب نمی شود. در یک برنامه ۱۲ هفته ای کاهش وزن، کسانی که ۵۳ گرم پسته را به عنوان یک میان وعده در بعد از ظهر مصرف کردند، شاخص توده بدنی در آن ها کاهش یافته بود.

خواص پسته در بدنسازی

اگر در فکر سوزاندن چربی های اضافه بدن و کاهش وزن هستید ،اگر می خواهید عضلات خود راتقویت و یا افزایش دهید، باید بدانید که بدون مصرف پروتئین موفق نخواهید شد.پروتئین ها یکی از اصلی ترین عوامل تشکیل دهنده ساختار بدن ساختار بدن می باشند و مصرف آنها برای کنترل سوخت و ساز و پروسه های حیاتی بدن، لازم و ضروری است. پسته تازه ،در حال حاضر یکی از خوراکی های فصل می باشد، آیا می دانید این خوراکی خوشمزه دارای خواص زیادی دارد.پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضداکسیدانت لوتئین است که معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است.

خواص پسته برای زنان

آجیل‌ها جزو خشکبار هستند و یکی از مفیدترین مواد غذایی برای دوران پریود هستند و خوردن آن در دروان پریود بسیار توصیه می‌شود. آجیل شامل گردو، بادام، پسته، بادام‌هندی، بادام‌زمینی، فندق و غیره است. آجیل خام، در مقایسه با آجیل بوداده، خواص بیشتری دارد. مواد معدنی، چربی، ویتامین و دیگر مواد مفید در آجیل خام حفظ می‌شود و همچنین نمک یا شکر خواص آن را از بین نمی‌برد. آجیل بوداده، بسته به میزان بودادگی، خواص خود را از دست می‌دهد قبل از هر چیز باید حواس‌تان باشد وقتی از خواص و فواید آجیل صحبت می‌شود، منظور آجیل تازه‌ای است که به‌صورت روزانه بو داده شود.

کم خونی رایج میان دختران و زنان بعد از سن بلوغ یکی از مواردی است که با گنجاندن پسته تازه به سبد غذایی این گروه قابل جبران است. دخترانی که در طول هفته به میزان لازم و استاندارد پسته مصرف می کنند می توانند به کنترل و پیشگیری از ابتلا به کم خونی کمک کنند. پسته از جمله دانه های مغزی است که علاوه بر آهن دارای ویتامین ۱B ، ۶B و E است که می تواند در کنار متعادل سازی اشتهای دختران در سن بلوغ به تقویت سلول های عصبی بدن نیز کمک کند.

خواص ضد سرطان

زمانی که تعداد سلول های سرطانی زیاد شود ، باعث ایجاد تومور در بدن می شود. تومورها باعث می شود تا سرطان در بدن شکل بگیرد. بسته به دلیل داشتن ویتامین ب ۶ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه گلبول های سفید خون می شود. این امر باعث می شود تا سلول های سرطانی نابود شود.

خواص پسته برای پیشگیری از سرماخوردگی

ویتامین ب ۶ موجود در پسته باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آنفلوآنزا و سرماخوردگی پیشگیری می کند.

پسته برای تقویت سیستم عصبی

ویتامین ب ۶ موجود در پسته باعث تقویت سیستم عصبی می شود ، این ویتامین باعث ساختن اسیدهای آمینه شده و به سیستم عصبی بدن کمک شایانی می کند.

بیشتر بخوانید : خواص باقلا ؛ مضرات باقلا برای کودکان و کم خونی و خواص باقلا در روایات

پسته برای بهبود گوارش

پسته یک منبع عالی از فیبر می باشد که باعث هضم بهتر غذا شده و درد معده را کاهش می دهد ، اگر می خواهید زخم معده را درمان کنید پسته میل کنید.

بیشتر بخوانید : خواص بامیه ؛ برای مردان و سنگ کلیه و دیابت و تیروئید و اسپرم به همراه مضرات

خواص پسته در کم خونی

مقادیر بالای مس و ویتامین B6 موجود در پسته مقدار هموگلوبین و اکسیژن خون را افزایش داده و برای درمان کم خونی مفید می باشد.کم خونی رایج میان دختران و زنان بعد از سن بلوغ یکی از مواردی است که با گنجاندن پسته تازه به سبد غذایی این گروه قابل جبران است. دخترانی که در طول هفته به میزان لازم و استاندارد پسته مصرف می کنند می توانند به کنترل و پیشگیری از ابتلا به کم خونی کمک کنند. پسته از جمله دانه های مغزی است که علاوه بر آهن دارای ویتامین ۱B ، ۶B و E است که می تواند در کنار متعادل سازی اشتهای دختران در سن بلوغ به تقویت سلول های عصبی بدن نیز کمک کند.

خواص پسته و بادام

فیبرهای غذایی موجود در پسته، آن را برای معده ما بسیار مفید می سازد؛ زیرا این گیاه در حفظ صحیح حرکت روده ما و دور ماندن از یبوست نقش مهمی دارند و در نتیجه سیستم گوارشی ما را سالم نگه می دارند. درمان درد کمر و استخوان با مصرف روزانه ۱۰ تا ۲۰ گرم پسته درمان استفراغ‌های صفراوی با مصرف روزانه ۲ عدد پسته مصرف پوست سرد و خشک پسته به عنوان خارجی ترین لایه میوه این گیاه به صورت مضغ (مزمزه و مکیدن این پوسته در دهان) باعث تقویت مخاط لثه می شود، پس مقوی دندان و بافتهای دهانی محسوب می گردد.

بادام درختی از محبوب ترین آجیل های کم کربوهیدرات است ، به این معنی که می توانید به راحتی این مغز را به رژیم کتو اضافه کنید. بادام درختی در هر اونس فقط ۵ گرم کربوهیدرات را نگه می دارد. با این وجود ۳ گرم از این مقدار فیبر غذایی است که در رژیم کتو مجاز است. همراه با مقدار زیادی پروتئین ، چربی های سالم و فیبر ، بادام درختی برای بدن بسیار مفید است. افزودن این آجیل به رژیم غذایی می تواند به شما در کاهش خطر بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ کمک کند. این به دلیل وجود مقدار زیادی ویتامین E و آنتی اکسیدان در این مغز است.

خواص پسته و گردو

در میان آجیل ها پسته دارای بالاترین میزان لوتئین و زاکسنتین را دارد که هر دو ایت آنتی اکسیدان ها برای سلامت چشم بسیار مهم هستند و از بیماری دژنراسیون ماکولا در افراد جلوگیری می کنند.پسته غنی از آنتی اکسیدان ها است که باعث کاهش خط ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان پوست، پروستات و ریه می شود.

گردو یکی از بهترین مغزها برای کتو است زیرا یکی دارای چربی های خشک آجیل است. با این حال ، مقدار زیاد چربی در این مغز برای قلب مفید است و می تواند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد. آنها بیشتر چربی های اشباع نشده هستند ، که به عنوان چربی خوب شناخته می شوند. علاوه بر این ، گردو مقدار بسیار کمی کربوهیدرات داراست. هر اونس گردو ۴ گرم کربوهیدرات دارد که بیشتر فیبر غذایی است و برای هضم غذا مفید است و ۱۸ گرم چربی دارد. گردو به عنوان یک مغز با بیشترین مقدار امگا ۳ ، فواید بسیار خوبی برای بدن دارد.

خواص پسته و فندق

بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن روی موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است. علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد. کاهش خطر ابتلا به آرتروز به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی منبع غنی از پروتئین گیاهی و مناسب برای اضافه شدن به رژیم‌های غذایی وگن و گیاه‌خواری

مانند سایر آجیل های درختی ، فندق نیز برای سلامتی افراد بسیار مفید است. مصرف متوسط ​​می تواند به کاهش وزن ، کاهش سطح کلسترول ، بهبود سلامت قلب و کاهش التهاب کمک کند. مقدار بالای ویتامین E و آنتی اکسیدان های موجود در این آجیل نیز آن را به یک مغز محافظ در برابر آسیب سلول ها تبدیل می کند. جدا از همه این فواید سلامتی ، فندق از نظر کربوهیدرات کم و چربی های سالم بسیار زیاد است. فندق تنها با ۲ گرم کربوهیدرات خالص و ۱۷ گرم چربی به عنوان یک مغز کتو دوستانه شناخته می شود. می تواند بصورت خام یا بو داده مصرف شود و یا می توانید آن را به غذاهای مختلف اضافه کنید.

خواص پسته و بادام هندی

پسته دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و موثر در پیشگیری از انواع سرطان به ویژه سرطان ریه، پوست و پروستات منبع غنی ویتامین ب ۶، موثر در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی درمان بیماری‌های قلبی و عروقی از طریق کاهش کلسترول خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی باتوجه به اینکه خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید. بهبود عملکرد مغز و هوش کودکان به دلیل دارا بودن ویتامین ب ۶ دارای اسید چرب و موثر در رشد مو پیشگیری از پیری زودرس با خنثی سازی رادیکال‌های آزاد

۱) بادام هندی کلسترول ندارد. ۲) برای حفظ سلامت لثه و دندان مفید است. ۳) بادام هندی انرژی زاست. ۴) حاوی چربی اشباع شده است که برای سلامت قلبی عروقی مفید است. ۵) میزان بالای تری گلیسیرید را که با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط دارد، کاهش می دهد. ۶) غنی از آنتی اکسیدان است که در از بین بردن رادیکال های آزاد موثر است. ۷) منیزیم بادام هندی در ترکیب با کلسیم ماهیچه ها و استخوان های سالم بدن را محافظت می کند. ۸) در ایجاد خواب منظم در زنان یائسه موثر است. ۹) دارای انرژی و فیبر غذایی بالایی است. در صورت مصرف متعادل برای حفظ وزن مفید است. ۱۰) سرشار از مس است و برای تولید انرژی و انعطاف پذیری بیشتر رگ های خونی، استخوان ها و مفصل ها ضروری است.

خواص پسته و عسل

خواص درمانی عسل به همراه پسته : تقویت قوای جنسی، تقویت مغز، معده، تسکین سرفه، آرامش اعصاب، باز کردن مجاری کبد، اسهال خونی . استفاده از مغزیجات سالم می تواند کمک بسیار زیادی به بهبود و درمان بیماری های مختلف کند. مغز گردو غنی از امگا ۳ ، پسته سرشار از آهن ، بادام محتوی آنتی اکسیدان و همچنین ویتامین ها و املاح معدنی موجود در بادام هندی باعث شده تا این مغزیجات خوش طمع، علاوه بر افزایش انرژی، خواص درمانی فراوانی داشته باشند.استفاده این مغزیجات به همراه عسل طبیعی می تواند انرژی زیادی به فرد منتقل کند. همچنین این مغزیجات حاوی ۲۰ نوع پروتئین و مواد معدنی فراوانی هستند که در صورت مخلوط شدن با عسل، خواص خوراکی و درمانی عسل را چند برابر می کنند.

خواص پسته و کشمش

پسته منبع غنی پتاسیم و کلسیم و موثر در پیشگیری از پوکی استخوان درمان کم خونی با مصرف روزانه ۱۰ عدد پسته به همراه یک قاشق شربت زرشک پسته به علت گرم و خشک بودن، در بهبود سرفه های رطوبی بلغمی موثر بوده و به طور کلی در درمان گروهی از سرفه های مزمن مفید است. برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و مصرف آن برای تقویت معده و قلب توصیه می‌شود. در ضمن اسهال را نیز برطرف می‌کند. دم کرده پوست سبز پسته حالت دل به هم خوردگی و استفراغ را از بین می برد. برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن بنویشید.

کشمش منبع خوبی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات ها است. آنها همچنین دارای قند و کالری زیادی هستند، اما هنوز هم دارای شاخص گلیسمی پایین هستند. کشمش حاوی کلسترول صفر و غنی از مواد مغذی مختلف است، که برای سلامتی بسیار مفید هستند و عبارتند از: ویتامین ها:ویتامین c،فولات، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین B-6 و پانتووتنیک اسید مواد معدنی:پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی و سدیم

خواص پسته و یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته باعث بهبود حرکات روده شده و به درمان یبوست و اسهال در افراد کمک می کند.

خواص پسته و خرما

پژوهش‌های زیادی نشان داده است که مصرف پسته می‌تواند مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد. در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته می‌دانند. پژوهشگران اعلام نموده‌اند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع می‌باشد، در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی مؤثر است. آنها معتقدند که مصرف روزانه حدود ۴۳ گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است. مغز پسته حاوی فیبرهای نامحلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگلنان) به میزان ۹۷ درصد و فیبرهای محلول به میزان ۳ درصد می‌باشد که فیبرهای نامحلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.

خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. خرما همچنین قوای جنسی را افزایش می‌دهد. آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیت‌های فکری بسیار مؤثر است.

پسته برای سگ

فرض کنید در حال لذت بردن از خوردن پسته هستید و به دلیلی کاسه پسته از دستتان می‌افتد و تعدادی پسته روی زمین می‌ریزد، و سگ شما قبل از این‌ که بتوانید جلویش را بگیرید چند عدد پسته را می‌بلعد. پسته خوراکی خوش طعم و مغزی برای انسان‌ها ست،اما برای سگ‌ها چه؟پاسخ این سوال احتمالاً نه است – پسته به طور ذاتی برای سگ‌ها سمی نیست، با این وجود این آجیل خوراکی مناسبی برای دوستان پشمالوی ما نیست. پسته چربی بالایی دارد و همچنین ممکن است حاوی نوعی کپک باشد که برای کبد سگ‌ها مضر است. علاوه بر این، به طور کلی مصرف آجیل توسط سگ‌‌ها می‌تواند باعث به هم ریختگی معده و یا انسداد روده و در نتیجه مشکلات گوارشی جدی‌تری شود. و البته پوست پسته یک عامل خطر خفگی است.

ممکن است. با اینکه پسته به خودی خود سمی نیست، می‌تواند خوراکی خطرناکی برای سگ‌ها باشد. ممکن است پوست پسته در گلو یا دستگاه گوارشی آن‌ها گیر کرده و باعث وقوع مشکلاتی شود که نیاز به اقدامات فوری پزشکی دارند. برای مثال اگر سگ شما از نژادهای عروسکی است و یک پسته کامل را خورده باشد، باید مراقب انسداد گوارشی احتمالی باشید. اگر سگتان بزرگتر است و یک بسته کامل پسته‌ی بدون پوست را خورده باشد، باید مراقب علائم مسمومیت با مایکوتوکسین باشید. از سوی دیگر، اگر سگ بزرگ شما تعداد کمی پسته را از روی زمین بلعید، منتظر ماندن و تحت نظر گرفتنش می‌تواند بهترین راه کار باشد.اگر سگ شما تعداد زیادی پسته را خورده است، مراقب این عوامل احتمالی باشید: اسهال استفراغ لرز پریشان حالی کم آب شدن بدن مدفوع چرب بی اشتهایی ضعف و رخوت خلاصه برای مراقبت از این همدم‌های مهربان پسته‌تان را با آن‌ها به اشتراک نگذارید.

پسته برای کبد چرب

پسته دارای آنتی اکسیدان و ویتامین ای فراوان می باشد که برای سلامت کبد موثر و باعث درمان کبد چرب می شود. مطالعه نشان می دهد ، افرادی که شش ماه پسته میل کرده اند آنزیم های کبدی در بدن آنها بیشتر شده و کبد چرب به شکل ویژه ای درمان شده است.

پسته برای دیابت

مقادیر بالای فسفر موجود در پسته برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ نیز مفید می باشد، همچنین فسفات موجود در پسته در تجزیه پروتئین ها به اسید های آمینه که باعث تحمل گلوکز می شود، موثر است. پسته دارای شاخص گلیسمی پایین می باشد به این معنی که پس از خوردن باعث افزایش قند خون افراد نمی شود. یک مطالع نشان داده که اگر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای ۱۲ هفته ۲۵ گرم پسته خام را دو بار در روز به عنوان میان وعده استفاده کنند، قند خون ناشتا در آن ها کاهش می یابد.

پسته برای کم کاری تیروئید

در طب سنتی برای درمان کم کاری تیروئید از مغزهای متعدد از جمله پسته استفاده می کنند. همچنین مغزها به علت دارا بودن مواد معدنی کمیاب، در پیشگیری از بیماری های متعدد تیروئید، مفید هستند.

پسته در رژیم کتوژنیک

رژیم کتو در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. کتو یک رژیم غذایی محبوب برای کاهش وزن است که حاوی غذاهای بسیار کم کربوهیدرات و بدون چربی است. رژیم کتو ، که فرم کوتاهی برای رژیم کتوژنیک است ، با کاهش مصرف کربوهیدرات ، قند خون را کاهش می دهد. در عوض ، بدن را مجبور می کند تا چربی را برای انرژی بسوزاند. آجیل ها در این رژیم بسیار محبوب و مفید هستند زیرا اکثر آنها کم کربوهیدرات و سرشار از چربی و پروتئین هستند.

پسته یکی از گرانترین مغزها است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. پسته از نظر پروتئین بسیار غنی است و همین امر باعث می شود که برای افرادی که می خواهند لاغر شوند و همچنین ورزشکارانی که می خواهند عضله سازی کنند ، یک انتخاب عالی است. علاوه بر این ، پسته برای افراد دیابتی نیز مفید است. بنابراین ، می توانید به راحتی انواع پسته را به چندین برنامه غذایی مانند رژیم گیاهخواری یا رژیم کتو اضافه کنید. آنها را به عنوان یک میان وعده خام بخورید یا از آنها سالادهای خوشمزه و سالم درست کنید.

پسته و فشار خون

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در پسته باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

خواص پسته در روایات

این دانه خوراکی حاوی چربی‌های سالم بوده و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست. علاوه بر این، حاوی چندین ماده مغذی ضروری است که می‌توانند به کاهش وزن و سلامت قلب و روده کمک کنند. جالب است بدانید که مردم از ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح پسته می‌خورند. امروزه نیز در بسیاری از غذا‌ها از جمله بستنی و دسر استفاده شده و بسیار هم محبوب است.مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خون‌ساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج می‎برند توصیه به مصرف پسته می‌کنند.

خواص پسته تازه

یکی از مهم‌ترین خواص پسته تازه این است که با کاهش کلسترول بد خون از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرده و از تنگ یا بسته شدن شریان‌های قلبی ممانعت می‌کند. پسته تازه ارزش غذایی بالایی دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی است که می‌توان آن را جایگزین گوشت و حبوبات کرد. همچنین پسته سرشار از مواد معدنی پتاسیم، منیزیم، آهن، کلسیم مفید برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، روی که به رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن کمک می‌کند، مس، سدیم و دارای ویتامین‌های گروه B، E، C، A، K، تیامین، فولات و کولین است. این خوراکی خوش‌طعم و مغذی با داشتن موادی مانند کربوهیدرات‌ها، فیبرهای رژیمی، آنتی‌اکسیدان، اسیدهای آمینه و چربی سالم بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند و برای سلامت عمومی بدن، کنترل وزن، سلامت چشم، بهبود دیابت و … مفید است. درواقع فیبر موجود در پسته می‌تواند باعث بهبود فرآیند گوارش، جلوگیری از ابتلاء به یبوست و خروج مواد زائد بدن به دلیل ارتقای عملکرد روده شود. وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در پسته تازه نیز از بروز مشکلات بینایی جلوگیری می‌کند.

پسته تازه، در زمان و فصل برداشت آن در دسترس می‌باشد. پسته تازه سرشار از ویتامین و مواد مغذی طبیعی است. اما همین آجیل پرخاصیت هنگامی که فصل‌اش تمام می‌شود و به صورت خشکبار وارد بازار می‌گردد، نه تنها ممکن است بسیاری از خواص خود را از دست بدهد بلکه اگر در شرایط مناسب نگه‌داری نشده باشد می‌تواند حاوی سم افلاتوکسین نیز بشود.

خواص پسته بوداده

از آنجایی که پسته های بوداده در مقایسه با پسته های خام در تحت گرما تفت داده می شوند و در زمان تفت دادن افزودنی هایی را به آن ها اضافه می کنند، می تواند روی طعم و مزه مغز آن ها تاثیرگذار باشد.برای خوشمزه تر شدن و طعم بهتر در زمان تفت دادن به آن ها نمک، آبلیمو، گلپر و زعفران اضافه می کنند. به صورت کلی بین پسته خام و بوداده تفاوت چندانی وجود ندارد و تف دادن تاثیر مخربی نمی تواند روی مغز آجیل ها ایجاد کند. از خاصیت پسته بوداده در مقایسه با خام این است حجم مغز آن کاهش می یابد که به افزایش تراکم مواد مغزی داخل پوست پسته منجر می شود.

عمل بودادن آجیل ها می تواند از رشد باکتری ها جلوگیری نماید و زمان ماندگاری مغز را افزایش دهد. درصورتی که در اثر فرآیند تفت دادن از گرمای مستقیم استفاده می گردد که این گرما تا حد امکان می تواند روی گروه ویتامین های B موجود در آن ها تاثیر منفی داشته باشد.اگر تفت دادن با استفاده از روش های غیر اصولی و با گرمای زیاد ایجاد شود بر ظاهر، طعم و مغز آجیل تاثیر منفی می گذارد. تفت دادن با استفاده از گرمای زیاد سبب اکسید شدن چربی ها و کاهش خاصیت آن می گردد. ارزش اسیدهای آمینه، پروتئینی، ترکیبات قندی و ارزش تغذیه ای آجیل در فرآیند بودادن تا حدی کاهش می یابد.برای بهره مندی از خاصیت تغذیه ای و درمانی پسته می توانید پسته خام را جایگزین پسته بوداده نمایید. از آنجایی که گرما از خواص آجیل بوداده کم می کند پس تا حد امکان در مصرف آن احتیاط کنید.

خواص پوست پسته

پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است. پوست پسته برای درمان اسهال و هموروئید یا بواسیر مفید می باشد. پوست پسته به رفع بوی بد دهان کمک می کند و جویدن آن برای درمان بیماری های لثه مفید می باشد. دم کرده پوست پسته برای رفع سکسکه مفید می باشد. اسید های چرب موجود در پسته به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کنند..

برای از بین بردن بواسیر و بیرون زدن مقعد می توانید از خواص پوسته سفت پسته استفاده کنید. برای درمان این نوع بیماری باید پوسته آن را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی ریخته و شخص بیمار برای چند دقیقه در آن بنشیند؛ این کار موجب تسکین و کاهش درد شما می شود.

خواص پوست پسته برای خاک : افزایش مقدار نگهداری رطوبت خاک افزایش قدرت زهکشی خاک و کمک به توسعه ریشه کاش فرسایش خاک و افزایش استحکام ساختمان خاک افزایش تهویه خاک و کمک به توسعه ریشه در خاک های سنگین و رسی افزایش جانوران مفید خاک و جمعیت میکروارگانیسم بهبود شرابط نامناسب خاک های رسی و شنی افزایش قدرت خاک در تثبیت و غیرقابل استفاده شدن عناصر فلزی سنگین بافر نمودن ph خاک

خواص برگ درخت پسته

برگ درخت پسته از ۵ تا ۷ برگچه تشکیل شده است. ریشه درخت محوری و عمودی است و تا عمق بیشتر از دو متر در داخل خاک فرو می‌رود. تلقیح گلهای ماده بوسیله باد انجام می‌گیرد. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.

روزانه چند عدد پسته بخوریم

با توجه به خواصی که برای پسته بیان کردیم حتما به اهمیت مصرف پسته در طول روز پی برده‌اید؛ اما به راستی بهتر است روزانه چند عدد پسته بخوریم؟ در ابتدا باید بگوییم نه تنها در مصرف پسته بلکه در مصرف دیگر مواد غذایی مفید هم باید حد اعتدال را رعایت کنید. همان‌طور که مصرف بسیاری از مواد برای بدن ارزشمند و ضروری است، مصرف بیش از حد آن نیز به همان اندازه برای بدن خطرناک و مضر است؛ بنابراین مصرف با رعایت اعتدال را فراموش نکنید. حال با توجه به ارزش غذایی پسته و نیاز­های روزانه یک فرد سالم باید بگوییم مصرف ۴۵ عدد یا ۳۰ گرم پسته در هر روز اجباری است؛ البته این مقدار در صورتی است که فرد از لحاظ سلامت جسمانی هیچ بیماری یا مشکلی نداشته باشد. در صورت وجود سابقه بیماری، برای مصرف پسته حتما با دکتر تغذیه مشورت کنید. برای افرادی که دارای رژیم های خاصی هستند نیز مصرف مستمر پسته (البته با مقداری مشخص) بسیار بااهمیت است.

مضرات شیر پسته

اگر به پسته حساسیت دارید، شیر پسته هم می تواند باعث ایجاد حساسیت و واکنش های آلرژیک در شما شود.شیرپسته کالری نسبتا بالایی دارد و اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید، ممکن است باعث افزایش وزن شود.

پسته برای پیشگیری از عفونت

روزانه با لمس مکان های مختلف در معرض ابتلا به عفونت قرار می گیریم. ویتامین ب ۶ موجود در این آجیل خوشمزه باعث جلوگیری از عفونت می شود. پسته دارای ویتامین ب۶ بوده و برای درمان عفونت موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص برنج ؛ کته در بدنسازی و برای مو سفید هندی و ایرانی برای لاغری

پسته برای سلامت چشم

پسته دارای بالاترین میزان زاکسنتین و لوتئین در بین آجیل ها می باشد. آنتی اکسیدان های نام برده شده برای سلامت چشم مهم است و از بیماری دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کنند.

پسته برای سلامت مغز

ویتامین ب۶ موجود در پسته باعث افزایش هموگلوبین خون می شود. برای افزایش اکسیژن رسانی به مغز بهتر است پسته مصرف کنید.

مضرات پسته

پسته ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود، حساسیت به پسته ممکن است به صورت خارش چشم، عطسه، سرفه، اسهال و در بعضی موارد باعث شوک آنافیلاکسی شود. زیاده روی در مصرف پسته به دلیل سدیم بالا می تواند باعث افزایش فشار خون شود.پسته دارای مقدار اندکی سدیم است ، اما اگر پسته شور یا برشته مصرف کنید دچار تجمع سدیم در بدن می شوید که این امر باعث ایجاد فشار خون می شود.

پسته برای کودک خطر خفگی دارد به‌طورکلی آجیل‌های خردنشده برای کودکان کم سن و سال خطر خفگی دارند. تکه‌های کوچک پسته توسط نوزادان و کودکان زیر پنج سال نباید مصرف شود. برای اینکه به کودکان کم سن و سال آجیل داده شود باید آن‌ها را به‌صورت خردشده همراه با ماست یا میوه سرو کرد. می‌توانید پسته را به شکل کره درآورده و همراه با آب‌میوه، شیر مادر یا شیرخشک به آن‌ها بدهید.

مصرف پسته برای افراد دچار ضعف و نارسایی کبد مضر است . مصرف پسته شور به علت استفاده زیاد از نمک مناسب نیست و بهتر است از پسته شور استفاده نکنید.مصرف پسته شور و بو داده برای خانم های باردار مناسب نیست.مصرف روزانه پسته بو داده و نمک زده موجب افزایش احتمال ابتلا به فشار خون می شود . نصف فنجان از پسته شور منجر به دریافت۲۶۳ الی ۵۲۶ میلی گرم سدیم و به همین علت سبب افزایش فشارخون می شود پس بهتر است پسته خام مصرف نمایید. مصرف بیش از حد پسته برای افراد دیابتی مناسب نیست.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
}