خواص برنج ؛ کته در بدنسازی و برای مو سفید هندی و ایرانی برای لاغری

خواص برنج

خواص برنج ؛ کته در بدنسازی و برای مو سفید هندی و ایرانی برای لاغری

خواص برنج ؛ کته در بدنسازی و برای مو سفید هندی و ایرانی برای لاغری همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص بادام هندی ؛ در طب سنتی و بارداری برای کودکان و معده و لاغری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با گیاه برنج

برنج یک غلات پرطرفدار می باشد که از زمان های گذشته تا به حال یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی ایرانیان بوده است.

تا به امروز حدود ۴۰ هزار نوع برنج با شکل های مختلف وجود دارد که دارای طعم و عطرهای متفاوت است.

برنج (Oryza sativa) یکی از قدیمی ترین دانه های غلات در جهان است و مردم حداقل ۵،۰۰۰ سال آن را پرورش داده اند.

برنج یک غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت جهان است و ۹۰٪ برنج جهان از آسیا تهیه می شود.

هزاران نوع برنج وجود دارد، اما بسته به نحوه تولید آنها، در دو گروه قرار می گیرند: سفید یا قهوه ای (غلات کامل).

برنج سفید رایج ترین نوع است، اگرچه برنج قهوه ای مزایای سلامتی بیشتری دارد.

برنج قهوه ای در سایه های متنوعی از جمله قرمز مایل به قرمز، بنفش یا سیاه قرار می گیرد.

تولید کنندگان محصولات زیادی از برنج تولید می کنند، از جمله آرد برنج، شربت برنج، روغن سبوس برنج و شیر برنج.

بیشتر بخوانید : خواص بارهنگ ؛ و عرق نعنا در قاعدگی خیر اندیش برای کیست و میکروب معده

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات برنج را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص برنج و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

برنج برای بهبود خلق و خو

در برنج کربوهیدرات به مقدار فراوان یافت می‌شود که باعث افزایش تولید سروتونین در بدن شده که این ماده برای بهبود خلق‌وخو بسیار مفید است. اگر می خواهید خلق و خوی خود را بهبود ببخشید بهتر است از برنج سفید استفاده کنید.

خواص برنج برای لایه بردار طبیعی پوست

برنج سفید باعث می‌شود تا سلول‌های مرده پوست از بین رفته و با لایه‌برداری پوست باعث ایجاد پوستی صاف می شود.

بیشتر بخوانید : خواص برگ مو ؛ مضرات و مزاج و طریقه مصرف و طبع در طب سنتی

شما برای این امر می‌توانید دانه‌های برنج را خشک کرده و پودر حاصل از آن را با مقداری گلاب ترکیب کنید.

یک ترکیب خمیری شکل بدست آید که می توانید خمیر حاصل را به آرامی با حرکات دایره‌ای شکل بر روی پوست خود بمالید و بعد از دو دقیقه آبکشی کنید.

متخصصان پزشکی نشان می‌دهند که پودر برنج می‌تواند مشکلات پوستی را درمان کند.

متخصصین آیورودا بر این باورند که آب برنج، التهاب پوست را کاهش داده و مانند یک مرهم موثر عمل می‌کند.

ترکیبات فنولی موجود در برنج که خواص ضد التهابی دارند، خارش و قرمزی پوست را درمان می‌کنند.

تخصصان بر این باورند که پودر برنج را می توان به صورت موضعی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار داد.

در برخی از قسمت های هند، آب برنج برای درمان پوست ملتهب مورد استفاده قرار می گیرد.

ترکیبات فنولی موجود در برنج و به خصوص برنج قهوه ای یا برنج وحشی، خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند برای تسکین التهاب و قرمزی مفید باشد.

اینکه برنج به صورت موضعی اعمال شود یا مصرف گردد زیاد مهم نیست. موادی که از برنج مشتق می شوند می توانند شرایط پوستی مختلفی را بهبود ببخشند.

خاصیت آنتی اکسیدانی برنج می تواند ظهور چین و چروک را به تعویق بیندازد و سایر نشانه های پیری را کندتر کند.

برنج برای افزایش انرژی بدن

برنج دارای کربوهیدرات می باشد که به تامین انرژی اندام‌های مختلف بدن کمک کرده و برای کسانی که فعالیت‌های فکری و ذهنی زیادی انجام می‌دهند بسیار مفید است.

خواص برنج برای لاغری و کاهش وزن

برنج دارای خاصیت دیورتیک بوده و سرشار از فیبر می باشد که باعث دفع آب اضافی بدن شده و در صورتی که در یک رژیم غذایی صحیح قرار بگیرد به کاهش وزن کمک می‌کند.

تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده‌ است نشان می‌دهد هیچ ارتباطی بین مصرف برنج و اضافه وزن وجود ندارد.

برنج قهوه ای، ابزاری برای کنترل وزن برای افرادی است که با چاقی مبارزه می کنند.

حاوی منگنز است که به تولید چربی های بدن کمک می کند.

مطالعه ای که در این زمینه انجام شد نشان داد تمامی غلات مانند برنج قهوه ای و برنج سیاه اثرات مثبتی روی بدن با توجه به کاهش شاخص توده بدنی و چربی دارند.

همچنین فعالیت رشد گلوتاتیون پروکسیداز ، آنزیم آنتی اکسیدان را افزایش می دهد که به بالا بردن سطح کلسترول خوب در افراد چاق کمک می کند.

برنج برای تقویت سیستم ایمنی بدن

در برنج منیزیم به مقدار فراوانی یافت می شود، که نقش حیاتی در فرآیند آنزیم‌های بدن ایفا می کند.

بیشتر بخوانید : خواص بالنگ ؛ در بارداری و مضرات و خواص دانه بالنگ و مربای بالنگ برای معده

برای تقویت سیستم ایمنی بدن شما می‌توانید برنج را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

مصرف برنج باعث بهبود رشد و تکثیر باکتری‌های پروبیوتیک شده و از عفونت دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

خواص برنج برای درمان یبوست

همان‌طورکه گفته شد برنج حاوی فیبر می باشد که برای سلامت دستگاه گوارش و روده ها بسیار مفید است و می‌تواند با تنظیم حرکات روده و درمان بیماری یبوست کمک کند. اگرچه برای درمان یبوست نباید از نوشیدن آب کافی غافل شوید.

خواص ضد سرطان

برنج سفید به دلیل فیبر فراوانی که دارد باعث دفع ضایعات از بدن شده و از تاثیر منفی ضایعات بر روی سلول‌های بدن پیشگیری می‌کند. همچنین برای جلوگیری از بیماری‌های مختلف مانند سرطان می‌توانید از برنج در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

خواص برنج برای بهبود عملکرد سیستم عصبی

برنج شامل ویتامین‌های مختلف گروه ب می باشد که این ویتامین ها نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد سیستم عصبی ایفا می‌کنند و به تولید انتقال دهنده عصبی که بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی بدن را تنظیم می‌کند کمک می‌کنند.

برنج برای سلامت کلیه ها

برنج به دلیل خواصی که دارد باعث می شود حجم ادرار تا حدود زیادی افزایش پیدا کرده و به دفع اسید اوریک بدن کمک کند.

بیشتر بخوانید : خواص برنج قهوه ای ؛ در طب سنتی و بدنسازی برای لاغری و قیمت آن چیست

این امر باعث می شود تا سلامت کلیه ها تضمین شده و سموم از بدن خارج شود.

خواص برنج برای سلامت قلب و عروق

شما می‌توانید برنج را به منظور کاهش سطح کلسترول بد خون مصرف کرده و به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد از تشکیل پلاک در رگ‌های خونی جلوگیری می کند و خطر ابتلا به بیماری آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

خواص برنج در طب سنتی

برنج از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است.

۱۰۰ گرم برنج سفید پخته شده ۱۳۰ کیلوکالری انرژی دارد.

۱۰۰ گرم برنج قهوه‌ای پخته شده ۱۱۱ کیلوکالری انرژی دارد.

برنج، کربوهیدرات بالایی دارد که نقش سوخت را برای بدن بازی کرده و عملکرد مغز را نیز بهبود می‌بخشد.

خوردن روزانه برنج برای سلامتی بسیار مفید است زیرا برنج چربی مضر، کلسترول یا سدیم بالا ندارد.

برای آن‌هایی که به پرفشاری خون مبتلا هستند، خوردن روزانه برنج بهترین انتخاب است زیرا سطح سدیم برنج، پایین است.

متخصصان پزشکی نشان می‌دهند که پودر برنج می‌تواند مشکلات پوستی را درمان کند.

برنج حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند نیاسین، ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین است.

یبوست مزمن را می‌توان با خوردن برنج درمان کرد. برنج حاوی فیبر حل نشدنی است که مانند یک اسفنج نرم عمل می‌کند و به راحتی و به سرعت از روده خارج می‌شود.

فیبر بالا یکی از فواید برنج برای سلامتی است. بنابراین خوردن روزانه برنج می‌تواند به کاهش خطر برخی سرطان‌ها کمک کند.

برنج، از رشد و فعالیت پیام رسان‌های عصبی حمایت می‌کند که تا حدی باعث جلوگیری از بیماری آلزایمر می‌شود.

برنج ذاتا هیچ گونه گلوتنی ندارد و از این رو، هیچ التهابی در روده ایجاد نمی‌کند.

سبوس برنج به عنوان دارویی موثر برای درمان اسهال خونی محسوب می‌شود.

روغن سبوس برنج دارای خواص آنتی اکسیدانی است که با کاهش سطح کلسترول بدن قدرت سیستم قلب و عروق را افزایش می‌دهد.

برنج نشاسته‌ی مقاوم دارد، که به روده‌ها راه پیدا می‌کند و رشد باکتری‌های مفیدی را که به اجابت مزاج طبیعی کمک می‌کنند افزایش می‌دهد.

وقتی رژیم می‌گیریم، می‌توانیم از برنج هم به عنوان یک غذای رژیمی استفاده کنیم.

برنج می‌تواند رشد باکتری‌های مفیدی که به عملکرد روده کمک می‌کند تحریک کنند.

در حالت متعادل مایعات بدن، سدیم با پتاسیم همکاری می‌کند.

برای پیشگیری و درمان کم خونی مفید است.

از هموروئید (بواسیر) پیشگیری می‌کند.

خطر اختلال کلیوی را کاهش می‌دهد.

از پوکی استخوان در افراد بزرگسال پیشگیری می‌کند.

از آسیب به بافت عضلات پیشگیری می‌کند.

خواص برنج برای مو

برنج سفید به دلیل مقادیر بالای نشاسته ای که دارد می تواند به صاف تر و درخشان تر شدن موی سر کمک کند.

ماسک برنج برای مو

مقدار مساوی آرد برنج سفید و خاک رس را با آب ترکیب کنید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی مو ها بمالید و بگذارید ۳۰ بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید.

خواص برنج برای کبوتر

یک اعتقاد رایج هست که خوردن برنج نپخته باعث باد کردن و منفجر شدن کبوتر می شود.

براساس این اعتقاد میگویند که کبوترها قادر به هضم دانه نیستند.

هنگامی که در معده آنها منبسط می شود، جایی برای رفتن ندارد.

در حقیقت ، پرندگان معمولاً هنگام مهاجرت به شمال برای تغذیه به مزارع غرقابی برنج بستگی دارند و متخصصان زیست شناسی حیوانات می گویند برنج نپخته تفاوتی با پرندگان در طبیعت ندارد.

خواص برنج برای کودکان و نوزادان

میزان بسیار زیاد ویتامین D در زنان وقتی که باردار باشند می تواند خطر ابتلا به آلرژی غذایی در کودکان را در طی دو سال اول افزایش دهد. این بدان معنی است که زنان باردار به برنج احتیاج دارند اما نه زیاد!

جهت جلوگیری از سوء تغذیه کودکان، استفاده از غذای خانگی کودک بر پایه ماش و برنج توصیه می‌شود.

در یافته‌های این پژوهش که توسط جمعی از محققان گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان و با هدف تعیین ارزش پروتئین غذای خانگی بر پایه ماش و برنج با غذاهای کمکی آماده انجام شد، آمده است: تفاوت معنی داری بین ارزش پروتئین غذای خانگی کودک بر پایه ماش و برنج با غذاهای کمکی موجود در بازار وجود ندارد.

به پیشنهاد این بررسی با توجه به قیمت بالای غذاهای کمکی با گنجاندن غذای خانگی بر پایه حبوبات می توان از مشکلات ناشی از سوء تغذیه در کودکان کم کرد.

گفتنی است زمانی که شیر مادر به تنهایی جوابگوی نیازمندی‌های تغذیه‌ای کودکان نباشد، تغذیه تکمیلی آغاز می‌شود که مناسب ترین زمان جهت ارائه غذاهای کمکی ۶-۴ ماهگی می باشد.

در صورتی که به کمبودهای تغذیه‌ای در دوران کودکی توجه نشود مشکلات و اختلالات رشد را در پی خواهد داشت.

خواص برنج برای قناری و عروس هلندی

غذاهایی مانند برنج پخته شده ، لوبیای پخته شده ، سیب زمینی پخته و ذرت تازه دارای کربوهیدرات کافی هستند برای عروس هلندی و قناری مفید هستند .

فقط حواستان باشد فقط ۲ وعده در هفته از این مواد غذایی استفاده شود .

خواص برنج در بارداری

زنان بارداری که از کمبود ویتامین D رنج می‌برند نسبت به ابتلا به پری-اکلامپسیا قرار دارند (ناراحتی که در آن زنان باردار فشار خون بالا و آسیب ارگان‌های بدن را تجربه می‌کنند)، وضع حمل کردن از طریق سزارین ، دیابت بارداری، و واژینوز باکتریال (اختلال در تعادل باکتری‌های موجود در واژن) در خطر بزرگتری قرار دارند.

اما، سطح بیش از حد بالای ویتامین D در زنان باردار می‌تواند خطر حساسیت‌های غذایی کودکان را در دو سال اول زندگی افزایش دهد که این به معنی آن است که زنان باردار به خوردن برنج نیاز دارند اما نه بیش از حد!

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در برنج سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن جنین و زنان باردار شده و به بهبود عملکرد اندام ها کمک می کند.

مقادیر قابل توجه کربوهیدرات موجود در برنج سفید به تامین انرژی روزانه ی زنان در دوران بارداری کمک می کند.

خواص برنج در بدنسازی

برنج سفید حاوی مقادیر بالای ویتامین، مواد معدنی و کربوهیدرات است که به عنوان سوخت برای بدن استفاده می شوند و می توانند باعث افزایش انرژی بدنسازان و ورزشکاران شوند.

برنج سفید یکی از بهترین وعده های غذایی برای قبل و بعد از تمرین بدنسازی شناخته می شود؛

قبل از تمرین، کربوهیدرات ها می توانند منبع انرژی ورزشکاران شوند و بعد از تمرین، این کربوهیدرات ها به سرعت هضم شده، خود را به عضلات بدن می رسانند و باعث افزایش سرعت ریکاوری می شوند.

خوردن کته به دلیل داشتن مواد مقوی بیشتر به ورزشکاران توصیه می شود.

خواص برنج در روایات

امام رضا علیه‌السلام از پیامبر اسلام صلی اللّه علیه وآله وسلّم روایت کرده است که «سیّدُ طعام (أهل) الدنیا والاخره اللّحُم ثمّ الاُرُزّ» («برترین خوراکِ (اهل) این جهان و آخرت گوشت و سپس برنج است».

حدیثی که امام صادق علیه‌السلام در تجلیل برنج از پیامبر روایت کرده است :

«أوّلُ حَبّهٍ اَقَرَّت للّه بِالواحدانیّه، ولی بالنبوّه، و لاِخی علیٍّ بِالوصیّه، و لاُِمّتی الموحّدینَ بِالجنّه، الارز… کلُّ شیٍ أخرَجت الارضُ فَفیه داءٌ و شفاءٌ اِلاّالارز، فإنّه شفاءٌ لاداءَ فیه… لَو کان الارزُّ رَجلاً لَکان حلیماً… إنّ الارز یُشبِعُ الجائعَ و یُمری الشَّبْعانَ»

«نخستین دانه‌ای که به یگانگی خدا، پیامبریِ من، وصایت برادرم علی و به بهشت برای امّت یکتاپرست من، اقرار کرد، برنج بود… هر چیزی که از زمین به در می‌آید، در آن دردی و درمانی هست مگر برنج، زیرا برنج ( وسیله ) درمان است و دردی از آن برنمی خیزد… اگر برنج مَرد بود همانا مردی بردبار می‌بود… برنج گرسنگان را سیر می‌کند و سیران را سود می‌دارد.».

محدّث نامدار، ابوجعفر احمد بَرْقی چند حدیث در این خصوص از امام صادق (علیه‌السلام) آورده است، مثلاً :

«نِعْمَ الطعامُ الارزُّ، و إنّا لَنَدَّ خِرهُ لِمرضانا» («برنج چه خوراک نیکویی است! ما آن را برای بیماران خود ذخیره می‌کنیم»؛

«نعم الطعام الارز؛ یوسّع الامعاءَ و یَقطع البواسیر؛ و إنّا لَنَغْبِطُ أهلَالعراق بِأکلهم الارزَّ و البُرَّ، فَإنّهما یوسّعان الامعاء و یقطعان البواسیر»

برنج روده‌ها را گشاد و بواسیر را درمان می‌کند؛ ما به عراقیها رشک می‌بَریم که برنج و بُسر (= خرمای رنگ گرفته اما هنوز نارس) می خورند، زیرا این دو، روده‌ها را گشاد و بواسیر را درمان می‌کنند».

روایات متّحدالمضمون دیگری از امام صادق حکایت از سودمندی خوراک برنج در درمان «بَطَن ذَریع» ( شکمروش شدید) مزمن همراه با دل پیچه و لاغری و سستیِ ناشی از آن حکایت می‌کند.

دستور تهیه خوراک درمانی مجرّبی از برنج بدین منظور چنین است : برنج را بشویند، (در سایه ) بخشکانند، اندکی بریان کنند و نرم بکوبند و آنگاه با آن، حَساء/حَسْو (= نوعی سوپ غلیظ) بسازند؛ اگر خوردن چربی برای بیمار نزار شده مانعی نداشته باشد، آرد برنج مذکور را با پیه قُلوه (قلوه‌های بُز ) بپزند.

خواص برنج و زیره

رفع مشکلات گوارشی و برطرف کردن دل درد.

تقویت معده

بهبود دستگاه گوارش

افزایش شیر در مادران شیرده

بالا بردن میزان سوخت و ساز و از بین بردن چربی های اضافه

برنج و زیره دو طبع متفاوت دارند و مصرف همزمان آنها باعث می شود که طبع آنها معتدل شود.

خواص برنج و مرغ

گوشت و برنج سرشار از پروتئین هستند و نیاز بدن به پروتئین را تامین می کنند.

این غذا بسیار کم چرب است.

برای پیشگیری از پوکی استخوان در سالمندان می توانید روی خواص برنج و مرغ حساب کنید.

برای پیشگیری از سرطان مفید است.

از آلزایمر جلوگیری می کند و انرژی بخش است.

خواص برنج و ماست

خوردن برنج با ماست اصلا توصیه نمی شود چرا که هر دو دارای طبع سرد هستند.

خوردن همزمان برنج همراه با ماست موجب افزایش سردی و تری مغز می‌شود‌ و در نهایت غلبه بلغم در مغز موجب فراموشی، سستی، تنبلی مغز و کودن شدن می‌شود.

خواص برنج و نان

نان و برنج هر دو دارای کربوهیدرات بالا هستند و برای افزایش انرژی و سیری و چاقی کاربرد دارند.

نان تست‌شده نقش مهمی در زندگی مبتلایان به دیابت دارد. تست‌کردن نان مقدار چربی و شاخص گلوکز آن را کاهش می‌دهد.

مصرف به اندازه باعث کنترل وزن می‌شود

نان حاوی گلوسیدهای پیچیده، پروتئین و فیبر است.

در عین حال این ماده‌ی غذایی مفید، چربی و گلوسیدهای زود جذب کمی دارد.

باید بدانید که گلوسیدهای پیچیده انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن، کنترل عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی را تأمین می‌کنند.

این گلوسیدها در مقایسه با گلوسیدهای ساده دیر جذب می‌شوند.

برای همین قند خون را با سرعت زیادی بالا نمی‌برند.

نان‌های سبوس داری که حاوی فیبرها و گلوسیدهای پیچیده هستند سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کنند و برای همین از ریزه خواری بین وعده‌های غذایی دور می‌مانید.

اگر رژیم لاغری گرفته باشید مصرف نان را فراموش نکنید به خاطر این که نان حاوی مواد چرب و قند کمی است.

از این گذشته به راحتی شما را سیر می‌کند و جلوی پرخوری را می‌گیرد.

خواص برنج و ماش

برای شفافیت پوست و جوانسازی پوست مفید است.

یکی از بهترین درمان های خانگی یبوست مصرف برنج و ماش است.

برای بهتر شدن رشد کودکان بهتر است که به انها برنج و ماش بدهید.

مصرف برنج با ماش می تواند به لاغری کمک کند.

خواص برنج و گوجه

خوردن برنج و گوجه فرنگی برای بیماری تصلب شرایین مفید است.

کسانی که غلظت خون دارند از برنج و گوجه فرنگی استفاده کنند.

کسانی که آب مروارید دارند از برنج و گوجه فرنگی استفاده کنند.

کسانی که درد مفاصل دارند از برنج و گوجه فرنگی استفاده کنند.

کسانی که یبوست دارند برنج و گوجه فرنگی بخورند.

برنج و گوجه فرنگی به رشد قد کمک می‎کند.

کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند می‎توانند از برنج و گوجه فرنگی استفاده کنند.

برنج و گوجه فرنگی جهت درمان سیاتیک مفید است.

برای مسلولین برنج و گوجه فرنگی یک نوشیدنی خوبی است.

برنج و گوجه فرنگی پاک کننده خون است.

برنج و گوجه فرنگی زیاد بودن چسبندگی خون را از بین می‎برد.

برنج و گوجه فرنگی دفع کننده رسوبات ادراری و صفراوی است.

برای درمان خستگی مفرط از برنج و گوجه فرنگی استفاده کنید.

برنج و گوجه فرنگی از شب کوری جلوگیری می‎کند.

برنج و گوجه فرنگی از پیری زودرس جلوگیری می‎کند.

خواص برنج و شیر

از مهمترین دلایل خوردن شیر برنج می توان به افزایش طول عمر و مفید بودن برای پوست، درخشندگی و سفیدی و صافی پوست و همچنین برای رفع خستگی و گرسنگی اشاره کرد.

شیر یکی از بهترین مواد غذایی است و در سلامتی انسان نقش بسیار مهمی دارد و مصرف روزانه آن برای تمامی سنین توصیه می شود، پس چه بهتر که همراه با برنج که غذایی مفید می باشد سرو شود.

مصرف شیر در افراد گرم مزاج مانع غلبه خون ، محرک نیروی جنسی ،اشتها آور و چاق کننده است؛

البته مصرف خود شیر به تنهایی برای کسانی که دارای مزاج سرد می باشند زیاد توصیه نمی شود ولی اگر همراه با برنج مصرف شود مفید می باشد. پس اگر سرد مزاج هستید شیربرنج بخورید.

افراد دارای مزاج خشک هم می توانند از شیر برنج استفاده کنند، چون هم رطوبت رسان ملایم برای بدن می باشد و هم باعث طول عمر در افراد می شود.

همچنین چاق کننده نیز است و برای افراد لاغر بسیار خوب می باشد، چون مصرف مداوم آن باعث چاقی می شود.

مخصوصا اگر شیربرنج همراه با شیره انگور مصرف شود تاثیر بسزایی خواهد داشت و کلسیم بدن را نیز تامین میکند.

خواص برنج و شوید

مصرف برنج و شوید باعث تقویت استخوان می شود و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

مصرف برنج و شوید باعث می شود که بیشتر احساس آرامش و راحتی کنید و راحت تر بخوابید.

برای پیشگیری از دیابت می توانید روی خواص شوید حساب کنید.

برنج و شوید دارای خاصیت باد شکن است.

مصرف برنج و شوید به هضم راحت تر غذا کمک می کند.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن در باربر بیماری های مختلف مفید است.

شوید باعث مدیریت سطح قند خون می شود.

خواص برنج و عدس

عدس پلو سرشار از ویتامین است و تقریبا بیشتر ویتامین های اساسی بدن را دارد.

برای جلوگیری از یبوست مزمن حتما عدس پلو را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

خاصیت مهم عدس پلو این است که سرشار از پروتئین بوده که برای سلامتی بسیار اهمیت دارد.

عدس پلو سرشار از کلسیم است و برای دندان و استخوان مفید است.

عدس پلو دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدان است. نقش آنتی اکسیدان، محافظت از بدن در برابر اثر رادیکال‌های آزاد است.

مصرف منظم عدس پلو به حفظ سلامت عضلات کمک می‌کند.

مصرف عدس پلو به آرام‌تر شدن عضلات کمک کرده و از گرفتگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

مصرف عدس پلو به زنان بسیار توصیه می‌شود زیرا از انواع دردها و مشکلات به ویژه آرتریت جلوگیری می‌کند.

عدس پلو می‌تواند به سلامت قلب نیز کمک کند.

خواص برنج و خرما

برنج به علت طبع سردش موجب بیماری هایی نظیر MS و پارکینسون میشود و خرما به علت طبع گرمی که دارد عوارض سردی برنج را از بین می برد.

خرما ، میوه ای با طبع گرم با خواص بسیار زیاد ، این میوه برای رفع خشونت بسیار عالی است .

همچنین برای کساتی که از بیماری کلیوی رنج میبرند استفاده از خرما برای تقویت کلیه را پیشنهاد می کنیم.

اگر خرما با شنبلیله خورده شود جهت سنگ مثانه مفید است.

کسانی که می‌خواهند سنگ مثانه‌شان خرد شود از دمکرده آن استفاده کنند (دم کرده هسته خرما) و دم کرده آن بسیار قابض است و کسانی که یبوست دارند سعی کنند در هنگام استفاده از دم کرده خرما از غذاهای ساده و ملین استفاده کنند.

به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز باعث رشد است. فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلول‌های عصبی می ‌شود. برای کمبود آهن بسیار مفید است. از ابتلاء به سرطان مصون نگاه می دارد.

برنج برای سگ و گربه

دادن بر نج به سگ ها بهتر است نهایتاً یک بار در هفته باشد.

زیاده روی در خوردن برنج سبب ایجاد یبوست،افزایش وزن و ایجاد دیابت در سگ ها می شود.

بعضی از سگ ها به برنج حساسیت دارند.

اگر سگ شما پس از خوردن برنج علائمی مثل خارش پوستی، التهاب گوش و ریزش مو را داشت؛

نباید به او برنج بدهید و بهتر است هر چه سریع تر او را به کلینیک دامپزشکی برسانید.

ابتدا برنج را به خوبی بشویید و حداقل اجازه دهید یک ساعت در آب بماند.

سپس آب داخل ظرف را خالی کنید و برنج را بدون نمک و روغن با آب برای سگ خود بپزید.

شما همچنین می توانید برنج را داخل بخارپز بپزید.

برنج به تنهایی برای سگ ها غذای مناسبی نیست.

شما باید حتماً به آن مرغ یا گوشت و سبزیجات اضافه کنید.

برنج برای گربه ضرر ندارد ولی در حد اعتدال.نهایتا هفته ای یک یا دو بار به گربه برنج دهید چرا که ممکن است باعث دیابت شود.

برنج برای زخم معده

یکی از نکات کلیدی که باید در درمان زخم معده توسط برنج انجام شود استفاده از برنج های مرغوب و درجه یک است.

برنج های موجود در کشورمان علی الخصوص برنج های شمال بهترین گزینه برای کسانی است که از زخم معده رنج میبرند.

شما برای استفاده از این برنج ها میتوانید از گونه های معروف و پرطرفدار هاشمی و طارم استفاده کنید.

استفاده از برنج های خارجی و وارداتی که تا به امروز از ماهیت تولید آن مشخص نشده است میتواند عوارض جبران ناپذیری برای کسانی که زخم معده دارند به وجود آورد.

برنج های خارجی برای درمان زخم معده به هیچ وجه مناسب نیستند و حتی استفاده مکرر از این برنج ها میتواند در دراز مدت برای افراد سالم هم مشکل ساز باشد.

طبق پژوهش های برنج کاسپین مشخص شده است تمامی برنج های وارداتی موجود در کشور تراریخته میباشند

پیشنهاد ما برای شما عزیزان ( علی الخصوص کسانی که زخم معده دارند ) این است

که به هیچ عنوان از برنج های وارداتی برای درمان زخم معده استفاده نکنید.

برنج برای کبد چرب

علت عمده اضافه وزن در سطح جهانی کاهش تحرک و مصرف انرژی در بدن و از سوی دیگر دریافت انرژی بیش از نیاز وترکیب نامناسب غذا است و در جامعه ایرانی بیشترین منبع دریافت انرژی بیش از حد مواد نشاسته ای موجود در برنج و نان هستند.

بنابراین عمده علت چاقی اضافه وزن و تجمع چربی در احشا و کبد چرب برنج و نان است.

عمده علت بروز کبد چرب در بدن مربوط به مصرف برنج و نان هستند که مصرف بیش از اندازه نقش اساسی در بروز چاقی در افراد دارد و و عامل اصلی وجودی کبد چرب هستند.

بنابراین کاهش میزان مصرف نان و برنج و توجه به ترکیب مواد غذایی نیز می تواند در کاهش این عارضه در بدن کمک کننده باشد.

برای مثال اجتناب از مصرف چربی ها تا حدودی می تواند در پیشرفت بیماریهای متابولیک مثل قند خون، فشارخون، چربی خون و کبد چرب نقش داشته باشد.

برنج برای گروه خونی a

از سودمندترین غلات برای افراد این گروه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

تاج خروس

گندم سیاه

نان و دانه های مجاز عبارتند از:

کیک های برنج

آرد جو، برنج و آرد چاودار

نودل های سویا

پاستا

فواید برنج کته

همان طور که می دانید برنج از دسته ی غلات به حساب می آید.

این ماده ی غذایی همانند سایر غلات، از میزان زیادی ویتامین B برخوردار است.

این ویتامین ها در هنگام آبکش کردن برنج از بین می روند و بدن ما از خواص آن بی بهره می ماند.

بر اساس گفته های کارشناسان، جوشاندن و دور ریختن آب برنج سبب می شود که از همه ی میزان ویتامین بی موجود در برنج، تنها یک بیستم باقی بماند.

وقتی که برنج به صورت کته پخته شود، از تمامی ویتامین های موجود در آن محافظت می شود و این امر می تواند ویتامین های برنج را نیز به همراه برنج ، به بدن ما برساند و بدن ما را از خواص آن ها نیز بهره مند نماید.

خواص برنج گرده

برنج گرده را می توان به عنوان ضایعات و اجزایی از تولیدات برنج در نظر گرفت که بایستی آنها را از تولید اصلی و باکیفیت جدا کرد، چرا که وجود برنج گرده در میان دانه های محصول اصلی سبب افت کیفیت و در نتیجه افت قیمت محصول اصلی می شود.

به طور کلی میتوان گفت اگر شالیکار بذر مناسبی انتخاب نکند، درصدی از تولید نهایی از نوع برنج گرده خواهد بود.

موارد مصرف برنج گرده به شرح زیر است.

کارگاه های شیرینی پزی

کارخانجات مواد غذایی

تولید آرد برنج

صنایع کیک و بیسکویت

کارخانجات تولید کننده ماکارونی

مصارف خانگی از قبیل آش، کته و شیرینی

مقاوم به سرما: برنج گرده به دلیل این ویژگی در مناطق کوهستانی نیز کشت میشود.

وضعیت بوته: باز

متوسط ارتفاع بوته: ۱۲۳ سانتی متر

رنگ ساقه: سبز روشن

فرم دانه: کوتاه

شکل دانه: نسبتا متوسط

دانه های برنج گرده کوتاه و اندازه آنها کمتر از ۶ میلی متر است.

مقاومت بالا به آفات

مقاومت به بیماری های برنج از جمله شیت بلایت

مقاوم به کم آبی

سازگار با شرایط نامساعد جوی

ایا برنج هندی کشت می شود و برنج هندی نخورید

در کشت برنج هندی تردید وجود دارد.

این برنج گاها در کارگاه هایی تولید می شود که از خمیر برنج و پلاستیک و فلزات آلوده استفاده می شود.

برنج هندی تراریخته است

مدرک دال بر تراریخته بودن برنج هندی موجود نیست.

مضرات برنج

سعی کنید در مصرف برنج سفید زیاده‌روی نکنید چرا که دارای نشاسته بالا بوده و همچنین کالری زیادی دارد که این امر باعث چاقی و افزایش وزن می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که برنج سفید را بیش از حد مصرف می‌کنند شاخص توده بدنی و دور کمر بیشتری نسبت به افرادی که برنج قهوه‌ای مصرف می‌کنند دارند.

زیاده روی در مصرف سبوس برنج تاثیر سمی دارد و همچنین باعث سردرد و افسردگی می شود و حتی در زنان بادار ممکن است موجب سقط جنین گردد.

زیاده روی و مصرف بی رویه برنج موجب جوش صورت، سستی و ضعف بدن، یبوست، اسیدی شدن خون و قولنج می شود.

افراد مبتلا به قند خون، یبوست، تب، آسم و کولیت باید در مصرف برنج احتیاط نمایند.

افرادی که به دلایل خاصی بدن آنها نیاز به کلسیم دارد نباید از سبوس برنج استفاده کنند.

توجه داشته باشید که برنج کشت دوم سمس و سرطان زا است.

زیاده روی در مصرف کته باعث می شود که زودتر چاق شوید.

زمانی که برنج در دمای اتاق قرار می گیرد، هاگ ها می توانند رشد کرده و به باکتری تبدیل شوند و تکثیر پیدا کنند و در نتیجه خوردن این برنج در روز بعد باعث بروز مسمومیت غذایی می شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
}