خواص باقلا و مضرات باقلا برای کودکان و کم خونی و خواص باقلا در روایات
خواص باقلا
خواص باقلا ؛ مضرات باقلا برای کودکان و کم خونی و خواص باقلا در روایات همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص برگ مو ؛ مضرات و مزاج و طریقه مصرف و طبع در طب سنتی
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با باقلا
باقلا که با نام های باقالی و باقاله هم شناخته می شود گیاهی یک ساله است که میوه آن در یک غلاف پوشیده شده است.
باقلا به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند ماش ، سویا ، لوبیا چیتی ، نخود فرنگی و شیرین بیان در راسته باقلاسانان دسته بندی می شود.
باقلا از خانواده حبوبات است و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
باقلا یکی از غنی ترین منابع فیبر و پروتئین در میان مواد غذایی است.
بهطوریکه در هر ۱۰۰ گرم باقلا ۲۶ میلیگرم پروتئین و ۲۸ میلیگرم فیبر وجود دارد.
خواص باقلا در کمک به کاهش فشار خون و کاهش خط ابتلا به بیماری های قلبی بسیار موثر است.
بیشتر بخوانید : خواص بارهنگ ؛ و عرق نعنا در قاعدگی خیر اندیش برای کیست و میکروب معده
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات باقلا را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص باقلا و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
خواص ضد سرطان
باقلا سرشار از ویتامین سی می باشد که دارای آنتیاکسیدانهای بسیار قوی بوده که باعث می شود
با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و از انواع بیماریهای مختلف مانند انواع سرطانها جلوگیری می کند.
خواص باقلا برای درمان کم خونی
کمخونی معمولاً ناشی از کمبود هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون ایجاد می شود که باعث کاهش انرژی و تضعیف عملکرد مغز می شود.
بیشتر بخوانید : خواص بادام هندی ؛ در طب سنتی و بارداری برای کودکان و معده و لاغری
یکی از علل کمخونی کمبود آهن و عوامل ژنتیکی می باشد.
باقلا دارای آهن کافی بوده که برای جلوگیری و درمان کمخونی بسیار مؤثر است.
باقلا برای سلامت قلب
باقلا سرشار از فیبر بوده که میتواند باعث تنظیم سطح کلسترول و قند خون شده و از سلامت قلب مراقبت کند.
خواص باقلا برای درمان کم خوابی
تحقیقات انجامشده نشان میدهد تریپتوفان موجود در باقلا باعث آرامبخشی شده و باعث بهبود کیفیت خواب میشود.
اختلالات مختلف خواب با عوارضی مانند کاهش حافظه، تمرکز، افسردگی، افزایش وزن و دردهای عضلانی همراه می باشد.
تریپتوفان مشکلات مربوط به بیخوابی و آپنه خواب را برطرف کرده و هیچ عوارضی برای سلامت بدن ندارد.
باقلا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
باقلا سرشار از مس بوده که با حفظ سلولهای بدن و تقویت عملکرد سلولهای سفید خون میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
بیشتر بخوانید : خواص برنج ؛ کته در بدنسازی و برای مو سفید هندی و ایرانی برای لاغری
سلولهای سفید برای سیستم ایمنی بدن ضروری بوده و با آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد مبارزه می کند.
ویتامین سی موجود در باقلا از آنتیاکسیدانهای بسیار قوی بوده که نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
خواص باقلا برای پیشگیری از پارکینسون
باقلا منبع سرشاری از لوودوپا بوده که در داروهای درمانی پارکینسون مورد استفاده قرار میگیرد
و برای درمان این بیماری بسیار مؤثر است. غلاف باقلا از داروهای سنتی درمان بیماری پارکینسون بوده
که برای جلوگیری از این بیماری بسیار مفید می باشد. افرادی که از این اختلال رنج میبرند بهتر است روزانه صد و بیست گرم باقلا مصرف کنند.
باقلا برای لاغری و کاهش وزن
مطالعات انجامشده نشان میدهد چربی سوزی در افرادی که روزانه فیبر و پروتئین زیادی دریافت میکنند نسبت به سایر افراد بیشتر می باشد.
فیبر و پروتئین باعث کاهش اشتها شده و فرد بهصورت طولانیمدت احساس سیری خواهد کرد.
یک فنجان باقلا حاوی چهل گرم پروتئین ، سی و شش گرم فیبر و کالری اندکی میباشد که برای کاهش وزن و لاغری مؤثر است.
فیبر و پروتئین موجود در باقلا سبب کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شده
به همین علت مصرف باقالی به کاهش وزن و لاغری و کاهش چربی شکم کمک می کند.
خواص باقلا برای کاهش فشار خون بالا
یکی از خواص دارویی باقلا کاهش فشارخون می باشد چرا که در باقلا منیزیم وجود دارد
که برای سلامت قلب مهم بوده و فشارخون بالا را کاهش میدهد باید بدانید
فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی می باشد.
باقلا برای درمان افسردگی
باقلا منبع سرشاری از آمینو اسید دوپامین است که برای جلوگیری و درمان افسردگی و بهبود خلقوخو بسیار مؤثر است.
خواص باقلا برای پیشگیری از پوکی استخوان
در باقلا منگنز وجود دارد که باعث افزایش حجم استخوانها شده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید : خواص بامیه ؛ برای مردان و سنگ کلیه و دیابت و تیروئید و اسپرم به همراه مضرات
مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف مواد مغذی مانند باقلا میتواند برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید باشد.
باقلا دارای کلسیم، روی و مس بوده که از تضعیف استخوانهای ستون فقرات در زنان پیشگیری می کند.
خواص باقلا در طب سنتی
طبیعت باقلا تازه سرد و تر و طبع باقلا خشک سرد و خشک می باشد.
کالری ۱۰۰ گرم باقلا پخته ۱۱۰ کالری و ۱۰۰ گرم باقلا خام ۳۴۱ کالری است.
مصلح باقلا تازه ادویههای گرم مثل مرزه، دارچین، زیره، آویشن، فلفل، پونه، گلپر، عسل و نمک میباشد.
مصلح باقلا تازه جهت رفع نفخ، فلفل، میخک، گلپر و نمک است.
مصلح باقلا تازه برای کاهش میزان سردی آن، گلپر یا نمک است.
تقویتکننده قوای جنسی است.
ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی میشود.
فسفر آن به تقویت بهره هوشی کمک میکند.
باعث کاهش خستگیهای جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب میشود.
برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.
باعث کاهش ورم پروستات میشود.
باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت میشود.
مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاک سازی ریه کمک میکند.
خواص باقلا برای کودکان و نوزادان
همه ی انواع حبوبات از جمله باقالی منبع اصلی کربوهیدرات ها، پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و ویتامین های B هستند
که برای رشد بدن نوزادان و کودکان ضروری می باشند.
شما می توانید بعد از سن یکسالگی باقلا را به صورت پوره درآورید و برای تغدیه نوزادان و کودکان استفاده کنید.
با توجه به اینکه باقلا می تواند علائم بیماری فاویسم را تشدید کند قبل از شروع تغذیه نوزاد با باقلا با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
حتی بوی باقلا می تواند باعث حساسیت نوزاد و کودک شما شود.
خواص باقلا برای پوست
پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن،
با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه،
از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.
باقلا منبع خوبی از ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی شناخته می شود
و علائم پیری زودرس مانند چین و چروک صورت و چروک دور چشم را رفع کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
باقلا می تواند به عنوان یک اسکراب طبیعی برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت استفاده شود.
برای تهیه ماسک باقلا و سرکه برای لک پوست صورت به این صورت عمل کنید.
مقداری باقلا خشک را آسیاب کنید تا آرد شود، آرد باقلا را با مقداری آب، سرکه و گلاب ترکیب کنید
و خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید.
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در باقلا می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت مفید باشد.
برای تهیه ماسک باقلا برای جوش صورت به این صورت عمل کنید.
مقداری باقلای پخته شده را له کنید و با شنبلیله و عسل مخلوط کنید
و بر روی جوش صورت بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
خواص باقلا برای دیابت
نتایج تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در باقلا می تواند باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت شود،
همچنین باقلا شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد و همین به کنترل قند خون کمک می کند.
همچنین فیبر موجود در باقلا باعث کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
خواص باقلا برای زن باردار و شیرده
باقلا حاوی مقادیر بالای فولات است که به عنوان یکی از مواد مغذی مهم برای زنان باردار شناخته شده
و از نقص عصبی جنین اسپینا بیفیدا و آنانسفالی و مرگ و میر جنین قبل از تولد پیشگیری می کند.
باقلا حاوی میزان قابل توجهی کلسیم است که در دوران بارداری برای تقویت و تشکیل استخوان های جنین ضروری می باشد.
فیبر موجود در باقلا برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری مفید می باشد.
مقادیر قابل توجه پروتئین موجود در باقلا باعث افزایش انرژی زنان باردار می شود
و به رفع خستگی و بی حالی در دوران بارداری کمک می کند.
خانم های باردار و شیرده برای مصرف باقلا بهتر است که با پزشک خود مشورت کنند.
خواص باقلا برای سرماخوردگی
باقلا برای سرفه های خشک مفید هست و پاک کننده ریه و سینه می باشد.
مصرف باقلا به دلیل مقدار مس فراوان سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به سلامت سلول های خونی کمک می کند.
مس عملکرد گلبول های سفید را در بدن بهبود می بخشد به همین دلیل سیستم ایمنی را تقویت می کند
زیرا گلبول های سفید مولکول های بیماری زا و رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین می برند.
بدون این گلبول ها، بدن درمعرض بیماری و عفونت قرار می گیرد.
بنابراین مصرف باقلا در دوران سرماخوردگی خوب است.
خواص باقلا برای مو
گفته می شود که اگر گل باقلا را له کنید و بر روی موی سر بمالید برای جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها مفید می باشد.
ماساژ پوست صورت و بدن با باقلا می تواند به رفع موهای زائد بدن کمک کند.
برای تهیه ماسک باقلا برای مو های زائد پوست به این شکل عمل کنید.
باقلا سبز را رنده کرده و سپس خشک کنید. وقیت که خشک شد آسیاب کنید،
آرد باقلا را با آب لیمو ترش تازه یا سرکه مخلوط کرده و در یک ظرف دربسته بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند.
بعد از برداشتن مو های زائد صورت و بدن، این ترکیب را بر روی پوست ماساژ دهید
و سپس با آب سرد بشویید. این کار را آنقدر انجام دهید تا مو های زائد کاملا از بین بروند.
خواص باقلا برای کبد چرب
در مورد اینکه باقلا برای کبد چرب فایده دارد یا ضرر مطلبی با مبنای علمی پیدا نشد.
برای درمان کبد چرب با روش خانگی حتما از لیمو ترش استفاده کنید.
همچنین لبو و آب لبو هم می تواند باعث درمان کبد چرب شود.
انواع توت و انگور نیز برای این بیماری مفید است.
خواص باقلا در روایات
حضرت امام رضا (ع) فرموده اند:باقلا ساق ها را محکم می نماید و خون تازه در بدن تولید می نماید.
حضرت امام صادق(ع) فرموده اند:باقلا بخورید زیرا معده را دباغی می کند.
مخلوط آرد باقلا با آرد جو و استفاده از آن به صورت ضماد برای التیام محل ضرب خوردگی مفید است.
سرمه آرد باقلا برای جلوگیری از برگشت مو به داخل چشم (مژه) مفید است.
برای درمان گوشه های انگشت می توان انگشت خود رادر جوشانده برگ باقلا فرو ببرید.
خواص باقلا در بدنسازی
مصرف باقلا به دلیل وجود آهن سبب افزایش انرژی بدن می شود
زیرا آهن برای تولید هموگلوبین لازم است و هموگلوبین اکسیژن را به سلول ها می دهد.
کمبود آهن سبب کاهش اکسیژن در بدن و احساس خستگی و کسلی می شود.
یک لیوان باقلای پخته شده ۱۴ درصد آهن موردنیاز روزانه ی شما را تأمین می کند.
باقلا سرشار از فولات و آهن و روی است و به همین دلیل برای ورزشکاران مفید است.
باقلا برای معده
باقالا دارای فیبر زیادی می باشد و به خصوص اگر همراه با پوست مصرف شود باعث تسریع در هضم غذا می شود.
فیبر موجود در باقلا خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش می دهد و به سم زدایی بدن از مواد مضر کمک می کند.
مصرف باقلا باعث تسکین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ می شود.
حضرت امام صادق(ع) فرموده اند: باقلا بخورید زیرا معده را دباغی می کند.
باقلا برای سگ
از دادن باقلا به سگ ها خودداری کنید.
باقلا به سدت حساسیت زا است و می تواند حیوان شما را مسموم کرده و در عرض چند ساعت بکشد.
باقلا برای نقرس
در طب سنتی آمده است که از جوشانده باقلا برای درمان نقرس بهره گیری کنید.
کسانی که نقرس دارند ۴۰ گرم باقلا را در یک لیتر آب بجوشانند و در فواصل غذا یک فنجان بنوشند.
باقلا برای کرونا
یکی دیگر از مسمومیت ها که خطر جدی برای شما و فرزندانتان به همراه دارد خوردن باقلا است؛
با توجه به شیوع ویروس کرونا و بستری شدن بسیاری از مبتلایان به این ویروس،
محیط بیمارستان مکانی مناسبی برای شما و فرزندانتان نیست؛ از خوردن باقلا بپرهیزید.
به گزارش وبدا جهرم، حمید رنجبر مدیر بیمارستان استاد مطهری جهرم گفت:
با نزدیک شدن به فصل بهار، بسیاری از افراد علاقه ای وافر به خوردن باقلا دارند.
این در حالی است که افراد بدون توجه به عواقب و مسمومیت های ناشی از آن به خوردن آن ادامه می دهند.
وی بیان کرد: در کنار شیوع کرونا ویروس و بستری افراد در بیمارستان ها، کودکان و بزرگسالانی وجود دارند
که به خاطر مسمومیت به باقلا به بیمارستان ها مراجعه می کنند.
به گفته وی اکنون در بیمارستان مطهری جهرم، شش کودک به خاطر مصرف باقلا دچار مسمومیت حاد شده اند.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به کمبود خون و ایمن نبودن محیط بیمارستان ها در این روزها،
والدین لطفا از خوردن باقلا بپرهیزند و مراقب کودکان خود باشند.
باقلا و ماست
باقلا نباید با ماست خورده شود چون به شدت طبع سرد دارد و باعث دل پیچه می شود.
باقلا و اسید معده
باقلا برای معده خوب است و معده را دباغی می کند.
کسانی که دچار رفلاکس معده می شوند می توانند با خوردن باقلا خود را درمان کنند.
آرد باقلا برای دندان درد
مصرف باقلا به دلیل داشتن کلسیم و فسفر به تقویت مینای دندان شده و جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.
اگر باقلا را خشک کرده و تبدیل به آرد کنید با قرار دادن مقداری آرد باقلا روی دندان ، درد دندان تسکین می یابد.
طرز تهیه ضماد باقلا
مخلوط آرد باقلا با آرد جو و استفاده از آن به صورت ضماد برای التیام محل ضرب خوردگی مفید است.
باقالای پخته را با شنبلیله و عسل مخلوط کنید و روی جوشهایتان قرار دهید. این کار باعث نرم شدن و رسیدن جوش و بیرون آمدن چرک از آن میشود.
این ضماد همچنین برای کاهش ورم زیر چشم مفید است.
فرق باقلا سبز و زرد
باقلای سبز همان باقلای زرد است ولی باید توجه داشته باشید که باقلای زرد خشک شده باقلای سبز زیر نور خورشید است.
خواص پوست باقالی
در صورتی که باقلا با پوست مصرف شود مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می کند
که می تواند در کاهش چربی های خون و درمان یبوست موثر باشد.
امام صادق ع خوردن قدری پوست باقلا همراه آن را، برای پاک کردن معده مطرح فرموده اند
که این نکته در فرمایش پیامبر اکرم (ص) نیز به عنوان دفع کننده بیماری از بدن بیان شده است.
بهترین باقلا مال کجاست
بهترین باقلای ایران متعلق به استان خوزستان و شهر دزفول است.
باقلا و پلاکت خون
باقلا برای کم خونی مفید است ولی در مورد رابطه باقلا و پلاکت خون مطلب علمی یافت نشد.
درمان حساسیت به باقلا در کودکان
در طب سنتی برای درمان گیاهی فاویسم از داروی ترکیبی صفرابر و سنای مکی استفاده میکنند
که روش استفاده مخصوصی دارد و باید زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی مصرف شود.
انواع باقلا در ایران
دو نوع باقلا در ایران داریم.باقلای سبز و باقلای زرد که خشک شده همان باقلای سبز است.
مضرات باقلا
باقلا ممکن است باعث بروز واکنشهای آلرژیک شود پس بهتر است قبل از مصرف آن را خوب بپزید تا دچار علائم آلرژیک نشوید.
تحقیقات اولیه نشان داده که زیاده روی در مصرف باقلا به دلیل محتوای لوودوپا می تواند کمبود ویتامین B6 ایجاد کند که می تواند منجر به افسردگی شود.
باقلا و بیماری فاویسم : بیماری باقلایی یا فاویسم نوعی بیماری خونی ارثی است که در اثر کمبود G6PD در بدن ایجاد می شود،
مصرف زیاد حبوبات می تواند باعث تشدید این بیماری و علائم آن از جمله سرگیجه،
سردرد، ضعف شدید، رنگ پریدگی، کم خونی و یرقان شدید و حتی مرگ شود.
توجه داشته باشید که حتی بو کردن باقلا هم برای افراد مبتلا به فاویسم خطرناک می باشد.
گفته می شود که در بسیاری از افراد باقلا جواب آزمایش هپاتیت B را مثبت کرده و باعث اشتباه شدن جواب آزمایش خون می شود.
باقلا در برخی افراد می تواند باعث ایجاد واکنش آلرژیک و حساسیت شود.
باقلا نفخ زیادی تولید میکند و شخص (سردمزاجان) ممکن است دچار منگی شود و بنابراین مصرف زیاد و مکرر آن توصیه نمی شود.
همچنین مصرف زیاد آن در برخی ممکن است باعث سردرد شود.
مبتلایان به کلسترول خون بالا، تصلب شرایین، فشار خون بالا، اسید اوریک بالا، افسردگی، نفخ، دل درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیادهروی کنند.
مصرف باقالا همراه با ماست باعث دل پیچه می شود.
زیاده روی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان می شود.
از مصرف باقالا هنگام شب خودداری کنید زیرا باعث بی خوابی می شود.
– بعضیها معتقدند مصرف باقالا در بارداری ممکن است احتمال ابتلای جنین به بیماری فاویسم را افزایش دهد.
باقلا در افراد کم خون می تواند خطرناک باشد.
باقلا می تواند قند خون را بالا ببرد چون نشاسته ای است و باید در مصرف احتیاط کرد.
باقلا برای کلیه مفید است مگر اینکه بیش از اندازه استفاده شود.