خواص گیلاس ؛ وحشی و زرد و خشک برای فشار خون و سرطان و شکوفه گیلاس

خواص گیلاس

خواص گیلاس ؛ وحشی و زرد و خشک برای فشار خون و سرطان و شکوفه گیلاس

خواص گیلاس ؛ وحشی و زرد و خشک برای فشار خون و سرطان و شکوفه گیلاس همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

بیشتر بخوانید : خواص زعفران ؛ دم کرده برای مردان و قاعدگی و کودکان و کبد و مغز و لاغری و قلب

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با گیلاس

گیلاس که با نام های آلوکک هم شناخته می شود با میوه هایی مثل آلو ، هلو ، زردآلو ، آلبالو ، بادام و شلیل در خانواده پرونوس دسته بندی می شود.

جالب است بدانید که آلبالو هم نوعی گیلاس ( گیلاس ترش ) محسوب می شود.

گیلاس؛ میوه کوچک تابستانی، بسیار خوشمزه، مفید، آبدار کروی با دمى بلند و یا کوتاه بوده و دارای گوشت لطیف،

ترد و شیرین به رنگ‌های مختلف از زرد تا قرمز پر رنگ با هسته‌ای گرد و سفت است.

نام علمی گیلاس (Prunus avium) و از خانواده ی (Rosaceae) می باشد. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت‌ دار و محتوی یک هسته است.

گیلاس میوه ی کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‏ باشد

و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏ های قرمز، سیاه و زرد یافت می ‏شود.

گیلاس ‏ها را همیشه رسیده می ‏چینند زیرا پس از چیدن گیلاس ها به خوبی رشد نمی ‏کنند

و شما می ‏توانید آن را تنها ۱ تا ۳ روز به خوبی نگهداری نمایید.

بیشتر بخوانید : خواص زرشک ؛ کوهی و عناب سیاه در طب سنتی و مضرات زرشک چیست

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گیلاس را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گیلاس و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

گیلاس برای کاهش وزن و لاغری

گیلاس به‌‌عنوان یکی از میوه‌های کم کالری بوده که از آب تشکیل شده است.

بنابراین خوردن این میوه خوشمزه می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.

همچنین باعث کاهش چربی‌های شکم می شود.

فیبر موجود در گیلاس باعث کاهش اشتها شده

بیشتر بخوانید : خواص زغال اخته ؛ خشک در طب سنتی برای یبوست و کبد چرب و چشم و لاغری

و با جلوگیری از پرخوری برای لاغری و کاهش وزن بسیار مؤثر است.

همچنین در این میوه ویتامین های گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب شش وجود دارد

که باعث افزایش متابولیسم بدن شده و سوخت‌وساز بدن را زیاد می‌کند و به کاهش وزن کمک می‌کند.

خواص گیلاس برای سلامت قلب

فلاونوئید ها و کاروتنوئید موجود در گیلاس باعث جلوگیری از آسیب های قلبی شده و فسفر موجود در این میوه با کنترل ضربان قلب

و کاهش کلسترول بالا خطر ابتلا به حملات قلبی را کاهش می دهد ، گیلاس برای تقویت عضلات بسیار مفید می‌باشد.

گیلاس برای سرطان

در گیلاس فلاونوئیدها، کاروتنوئید ها، ویتامین آ و ویتامین سی به وفور یافت می شود که با از بین بردن رادیکال های آزاد موجود در بدن

از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کرده و برای درمان سرطان موثر است.

خواص گیلاس برای دیابت

گیلاس دارای آنتوسیانین فراوان می‌باشد که با اثرگذاری بر روی پانکراس باعث افزایش تولید انسولین شده و به کاهش قند خون

در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع دو کمک می کند. پس اگر می‌خواهید قند خون خود را کنترل کنید می‌توانید از این میوه کمک بگیرید.

از خواص آلبالو و گیلاس می‌توان به وجود آنتی‌اکسیدان آنتوسیانین اشاره کرد.

در واقع آنتوسیانین رنگ‌سازی طبیعی است که رنگ‌دانه‌های میوه‌ها را تولید می‌کند و برای سلامت بدن، فواید بی‌شماری دارد.

در بررسی‌های آزمایشگاهی دانشگاه میشیگان روی سلول‌های لوزالمعده‌ی حیوانات،

مشخص شده که آنتوسیانین می‌تواند تولید انسولین را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

البته این آزمایش هنوز روی انسان صورت نگرفته است و محققان توصیه می‌کنند،

افراد مبتلا به دیابت از مصرف شربت گیلاس و آلبالو یا گیلاس شکری‌شده،

به‌دلیل داشتن شکر اضافه و رنگ‌دانه‌های کمتر پرهیز کنند.

گیلاس برای درمان یبوست

فیبر موجود در گیلاس باعث بهبود حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان بیماری یبوست بسیار مؤثر می باشد.

گیلاس دارای محتوای فیبر بالا بوده که با بهبود حرکات روده به درمان یبوست که یکی از شایع ترین مشکلات در دوران بارداری است، کمک می کند

خواص گیلاس برای سلامت چشم

در گیلاس آنتی‌اکسیدان‌های مختلف وجود دارد که باعث بهبود بینایی می شود.

بیشتر بخوانید : خواص کاکائو ؛ شیرین در لاغری و بدنسازی برای کودکان و پوست و موی سر و مغز

همچنین از چشم در برابر التهاب و خشکی چشم و همچنین عفونت‌های چشم محافظت می کند.

گیلاس برای پاکسازی کبد

گیلاس دارای خاصیت سم‌زدایی فراوان می باشد و تحقیقات انجام‌شده در این زمینه نشان می‌دهد

که گیلاس می‌تواند به پاک‌سازی کبد و درمان بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب کمک کند.

خواص گیلاس برای قوای جنسی مردان

در این میوه ویتامین آ و سی به‌وفور یافت می‌شود که باعث افزایش میل جنسی شده و درمان ناباروری در مردان را به دنبال دارد.

ویتامین های موجود در این میوه باعث افزایش سطح تستوسترون شده و ویتامین سی موجود در این میوه حجم اسپرم در مردان را افزایش می‌دهد.

گیلاس برای پیشگیری از پارکینسون

فلاونوئید ها و کاروتنوئید موجود در این میوه باعث افزایش بهبود حافظه شده و از بیماری های مختلف مانند افسردگی ،

ناامیدی ، اضطراب ، پارکینسون و استرس پیشگیری می کند.

خواص گیلاس برای درمان کم خونی

گیلاس یک میوه بسیار عالی می‌باشد که برای درمان کم‌خونی مؤثر است چرا که سرشار از آهن بوده

و مصرف منظم این میوه می‌تواند به کم‌خونی ناشی از فقر آهن کمک کند.

برای درمان کم خونی از کمپوت گیلاس هم می توانید استفاده کنید در ماه هایی

که گیلاس موجود نیست ولی بهتر است از میوه تازه استفاده کنید.

گیلاس برای معده

فیبر موجود در این میوه باعث بهبود هضم غذا شده و به درمان درد معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید : خواص شیر نارگیل ؛ عالیس برای کوردکان و دیابت و مو با شیر نارگیل چی درست کنم

اگر می‌خواهید دستگاه گوارش سالم‌تری داشته باشید این میوه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

میوه گیلاس برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.

اگر برای درمان زخم معده از گیلاس استفاده می کنید حتما با پزشک مشورت کنید.

خواص گیلاس برای درمان سرماخوردگی

وجود آنتی‌اکسیدان و ویتامین سی موجود در گیلاس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی

آنفولانزا، تب، سرفه، عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی بسیار مفید می باشد.

خواص گیلاس در طب سنتی

طبع آن سرد و تر است. اما سردی آن نسبت به آلبالو کمتر است.

البته برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند طبع گیلاس رسیده و شیرین معتدل یا حتی گرم و ‌تر است.

چای نبات، چای هل، چای دارچین، خرما، عسل، کندر، زنیان، زیره و روغن زیتون

همگی دارای طبع گرمی بوده و مصلح گیلاس برای افراد سرد مزاج هستند.

در ۱۰۰ گرم گیلاس ۶۰ کالری موجود است.

هر ۱۰۰ گرم گیلاس خشک شده ۳۲۵ کالری دارد.

از معده سریع عبور می‌کند و ملین است و هم برای درمان اسهال به ویژه اسهال خونی استفاده میشود.

پتاسیم بالای گیلاس به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد.

از این رو یکی از مهمترین خواص گیلاس, تنظیم و کاهش فشار خون می باشد.

مواد موجود در گیلاس باعث شده مصرف آن به تقویت قوای فکری، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر در دوران پیری کمک کند.

پزشکان طب سنتی، گیلاس را به نوعی مسکن اعصاب می دانند و استفاده از آن را به بیماران عصبی توصیه می کنند.

گیلاس منبعی غنی از فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها می باشد .

مصرف گیلاس برای حفظ طراوت و شادابی پوست مفید بوده، از چین و چروک پوست پیشگیری میکند.

کمک به درمان نقرس از خواص گیلاس در طب سنتی میباشد.

گیلاس منبعی غنی از سدیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم می باشد.

از صمغ درخت گیلاس برای درمان سرفه استفاده می شود.گیلاس دارای مقدار زیادی آهن می باشد.

پزشکان طب سنتی افراد مبتلا به کم خونی را به استفاده از این میوه سفارش می کنند.

اگر دچار سردردهای شدید یا میگرن هستید می توانید گوشت گیلاس را له کنید

و روی پیشانی خود قرار دهید تا با یکی دیگر از خواص معجزه آسای

این میوه مواجه شوید. گیلاس سردردهای شدید شما را التیام میبخشد.

همچنین از دیگر کاربردهای این میوه در طب سنتی، استفاده از آن برای درمان بیماری برونشیت است.

جوشانده دم گیلاس برای ورم مثانه، سنگ کلیه ، ورم مجاری ادرار مفید است.

برای گرفتگی صدا و خشونت حلق و حنجره و برای افراد سالمند خوب است.

کمپوت گیلاس نسبت به میوه تازه آن مفیدتر است. چرا که حرارت دیدن هضم آن را آسان‌تر می‌کند.

به منظور نعوظ باید با دانه آن خورده شود.

گیلاس برای کلیه‌ها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک می‌کند.

گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می‏ شود.

میوه گیلاس برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.

سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد می‌کند.

خوردن گیلاس بر روی غذا مضر است.

مصرف زیاد گیلاس به معده آسیب می‌زند.

خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده می‌گردد و نفخ هم می‌آورد.

گیلاس اگر چه ملین خوبی است و یبوست را از بین می‌برد

اما به دلیل داشتن طبیعتی سرد مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می‌شود.

درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.

خواص گیلاس برای فشار خون

گیلاس منبع خوبی از پتاسیم است که نقش مهمی در کاهش فشار خون بالا دارد.

ویتامین C برای حفظ سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست ضروری است در حالیکه پتاسیم برای انقباض عضلانی،

عملکرد عصبی، تنظیم فشار خون و بسیاری از فرآیندهای حیاتی بدن مورد نیاز است.

خواص گیلاس برای پوست

اعتقاد بر این که آب گیلاس می تواند به عنوان یک روشن کننده طبیعی پوست بدن و صورت عمل کند.

گیلاس حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان ها از جمله آنتوسیانین هاست که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند،

بنابراین برای درمان چین و چروک ها و لکه های پوست مفید بوده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

گیلاس و آب گیلاس حاوی مقادیر بالای ویتامین A می باشد که برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد،

همچنین گیلاس دارای خواص ضد باکتری بوده که با حذف سموم از خون به درمان جوش صورت کمک می کند.

برای تهیه ماسک ضد جوش با گیلاس به این صورت عمل کنید.

دو قاشق غذاخوری گیلاس پخته و له شده را با یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و نصف یک لیمو ترش ترکیب کنید

و بر روی صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

گیلاس برای پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده مفید بوده و پوست صورت را صاف و نرم می کند.

برای تهیه ماسک گیلاس برای پوست صورت به این صورت عمل کنید.

مقداری گیلاس را بپزید، هسته های آن را بگیرید و گیلاس ها را له کنید تا خمیری به دست آید،

این خمیر را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید.

توجه :

در منابع معتبر توصیه شده است که پیش از گذاشتن هرگونه ماسک بر روی پوست صورت و نواحی حساس بدن،

ابتدا مقدار کمی از آن را بر روی پوست بازو مالیده و پس از ۲۰ دقیقه بشویید.

چنانچه پس از گذشت حداقل ۲۴ الی ۴۸ ساعت پوست شما واکنش آلرژیک نشان نداد،

می توانید آن را بر روی سایر نقاط بدن نیز استفاده کنید.

خواص گیلاس برای کودکان

مقادیر بالای کلسیم موجود در گیلاس به بهبود رشد نوزادان و کودکان و تقویت استخوان ها کمک می کند.

مقادیر بالای ویتامین C، کاروتنوئید ها و فیبر موجود در گیلاس از ابتلا به سرطان در نوزادان و کودکان پیشگیری می کند.

گیلاس حاوی ملاتونین است که بهبود خواب نوزادان و کودکان کمک می کند.

کلسیم فراوان موجود در گیلاس رشد نوزادان و کودکان را بهبودمی بخشد و استخوان ها را تقویت می کند.

ویتامین C، کاروتنوئید ها و فیبر موجود در گیلاس از سرطان در نوزادان و کودکان پیشگیری می کند.

گیلاس به علت وجود ملاتونین سبب بهبود خواب نوزادان و کودکان می شود.

خواص گیلاس برای زن باردار

گیلاس حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زن حامله می شود

آنتوسیانین موجود در گیلاس سلامت مغز جنین را تقویت می کند

آنتوسیانین موجود در گیلاس باعث کاهش التهاب، تورم و درد مفصلی در دوران بارداری می شود

گیلاس با کنترل سطح قند خون زنان باردار از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری می کند

مقادیر بالای پتاسیم موجود در گیلاس باعث کاهش فشار خون بالا در زنان باردار شده و خطر پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش می دهد

ملاتونین موجود در گیلاس به بهبود خواب زنان حامله کمک می کند

گیلاس دارای محتوای فیبر بالا بوده که با بهبود حرکات روده به درمان یبوست که یکی از شایع ترین مشکلات در دوران بارداری است، کمک می کند

خواص گیلاس برای سنگ کلیه

دمنوش هسته گیلاس برای درمان سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری مفید است

دم گیلاس حاوی مقادیر بالای پتاسیم است به همین دلیل مدر بوده و برای درمان سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری مفید می باشد

خواص گیلاس در شب

ملاتونین موجود در گیلاس برای تنظیم ساعت داخلی بدن و چرخه خواب و بیداری مفید است.

خوردن یک فنجان گیلاس در روز به بهبود خواب شبانه کمک میکند.

آیا شما نیز جزو افرادی هستید که خواب راحتی در شب ندارند؟ آب گیلاس می‌تواند بهترین درمان برای شما باشد.

آب گیلاس را حدود ۳۰ دقیقه بعد از بیدار شدن از خواب و ۳۰ دقیقه قبل از وعده غذایی عصر بنوشید.

خواص گیلاس در شیردهی

بغیر از مرکبات، مطمئن شوید که گیلاس، آلو، یا توت هم استفاده نمی کنید.

گیلاس گاهی برای کودکتان ایجاد نفخ می کند.

علاوه بر این، در کودکان تازه متولد شده مشکل نفخ به دلیل اینکه سیستم گوارشی آنها تازه شکل گرفته بسیار شایع است.

در صورتی که هر کدام از نشانه های بالا را مشاهده کردید،

قبل از اینکه به متخصص اطفال نیاز پیدا شود، بلافاصله مصرف مرکبات، گیلاس و آلو را کنار بگذارید.

خواص گیلاس و آلبالو

آلبالو مزه ای ترش دارد و معمولا ریز تر است و گیلاس مزه ای شیرین دارد و بزرگتر است.

آلبالوی رسیده همواره قرزم رنگ است ولی گیلاس رسیده می تواند رنگی بین زرد و نارنجی و قرمز داشته باشد.

آلبالو و گیلاس دارای طبعی سرد از دیدگاه طب سنتی است و مصلح آن عسل است.

آلبالو و گیلاس خاصیت جوان سازی پوست دارد و برای درمان آکنه و جوش مفید است.

مصرف آلبالو و گیلاس باعث روشن شدن پوست می شود و برای درمان ریزش مو مفید است.

تقویت کننده مو است و موجب افزایش رشد مو می شود و برای درمان سرماخوردگی مفید است.

باعث کاهش قند خون می شودو برای مبتلایان به دیابت مفید است.

برای کاهش فشار خون و دفع سنگ کلیه مفید است.

باعث لاغری و کاهش وزن می شود و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

یکی از بهترین میوه ها در دوران بارداری است و برای درمان کبد چرب مفید است.

برای سلامت چشم مفید است و به درمان بیماری آرتروز و روماتیسم کمک می کند.

برای درمان و کاهش دردهای نقرس مفید است و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی می شود.

برای پیشگیری از سرطان و کاهش چربی خون و سلامت قلب مفید است.

خواص گیلاس و زردآلو

مصرف دانه‌های تلخ طعم زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین می‌تواند سبب بروز مسمومیت در افراد شود.

در معده به سرعت متعفن و فاسد می‌شود و نفاخ و موجب آروغ ترش و تب‌های عفونی است.

خشک کرده آن ( برگه زردآلو) بهتر از تازه آن است و عوارض کمتری دارد.

این میوه‌ در حالت رسیده، آبدار و شیرین، غذای کاملی محسوب می‌شود و می‌تواند به تنهایی بجای وعده ناهار مصرف شود و مواد مورد نیاز بدن را تأمین کند.

به تأمین رطوبت بدن کمک می‌کند و از غلبه حرارت بر بدن در تابستان جلوگیری می‌کند.

مانع از یبوست مزاج می‌شود (در افراد مسن، کودکان و کسانی که معده ضعیف دارند، بهتر است خشک شده آن (برگه زردآلو) مصرف شود).

در صورتی که به خوبی هضم شود، بازکننده انسدادها و برطرف کننده بدبویی دهان است.

آشامیدن آب پخته آن مانع جوشش خون و صفرا، تسکین دهنده تشنگی و مسهل صفرا است.

در رفع آروغ و بوی بددهان و التهاب معده مؤثر است.

گیلاس از معده سریع عبور می‌کند و ملین است و هم برای درمان اسهال به ویژه اسهال خونی استفاده میشود.

پتاسیم بالای گیلاس به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد.

از این رو یکی از مهمترین خواص گیلاس, تنظیم و کاهش فشار خون می باشد.

مواد موجود در گیلاس باعث شده مصرف آن به تقویت قوای فکری، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر در دوران پیری کمک کند.

پزشکان طب سنتی، گیلاس را به نوعی مسکن اعصاب می دانند و استفاده از آن را به بیماران عصبی توصیه می کنند.

گیلاس منبعی غنی از فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها می باشد .

مصرف گیلاس برای حفظ طراوت و شادابی پوست مفید بوده، از چین و چروک پوست پیشگیری میکند.

کمک به درمان نقرس از خواص گیلاس در طب سنتی میباشد.

گیلاس منبعی غنی از سدیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم می باشد.

گیلاس برای سگ

گیلاس دارای آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین است که به کاهش بیماری های قلبی و سرطان در سگ ها کمک می کند.

گیلاس از معدود میوه هایی است که حاوی ملاتونین که یک آنتی اکسیدان است

که به تنظیم ریتم ضربان قلب و چرخۀ خواب AOS کمک می کند.

گیلاس یکی از منابع غنی از بتاکاروتن (ویتامین A) می باشد.

درواقع ۱۹ برابر بتاکاروتن بیشتری نسبت به بلوبری و توت فرنگی دارد.

همچنین سرشار از ویتامین E و C، پتاسیم، منیزیم، آهن، فولات و فیبر می باشد.

گیلاس به سلامت مغزی کمک کرده و از بوجود آمدن آلزایمردر سگ ها پیشگیری می کند.

و دارای ملاتونین است که هورمون های بدن را تنظیم می کند.

از آنجایی که گیلاسحاوی آنتوسیانین ها است

می تواند از التهاب، علائم آرتریت و نقرس را کاهش دهد.

خوردن گیلاس خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و منبع خوبی از فیبر است

و برای سلامت دستگاه گوارش مهم می باشد.

گیلاس یک میان وعدۀ عالی برای کنترل و ثابت نگهداشتن وزن بدن سگ است

و همچنین یکی از قدرتمند ترین ضد التهاب ها محسوب می شود.

محققان متوجه شده اند که آنتوسیانین موجود در گیلاس باعث مهار و جلوگیری از آسیب های رادیکال های آزاد می شود

و سیکلواکسیژناز (cyclooxgenase) آنزیم موجود درگیلاس است که بهتر از داروهای ضد التهابی برروی سگ ها تاثیر می گذارد.

گیلاس در فال قهوه

گیلاس در فال قهوه نماد مثبتی است و به معنای ثروت ،‌ وضعیت اجتماعی مطلوب و‌ یک اقدام سودمند تجاری یا ازدواجی ، خوب است.

اگر در بالای فنجان خود نماد گیلاس را مشاهده کنید به معنای پول و منافع زیاد است.

اگر بخشی از گیلاس خورده شده باشد نشان دهنده ی به دست آوردن پاداش است.

همچنین گیلاس به معنای راحتی در زندگی و امنیت مالی نیز است.

گیلاس در چه فصلی است و در چه مناطقی رشد میکند

گیلاس فصل رشد کوتاهی دارد و می‌تواند در بیشترین عرض‌های مناطق معتدل رشد کند.

گیلاس در ماه آوریل شکوفه می‌دهد (در نیمکره شمالی) و اوج فصل برداشت گیلاس در تابستان است.

در اروپای جنوبی در ماه ژوئن، در آمریکای شمالی در ماه ژوئن، در انگلستان در اواسط ماه ژوئیه

و در جنوب بریتیش کلمبیا (کانادا) در ماه ژوئن تا اواسط ماه اوت شکوفه می‌دهد.

در بسیاری از نقاط آمریکای شمالی، آنها در میان اولین میوه‌های درختی هستند که گل داده و در اواسط بهار می‌رسند.

گیلاس در پریودی

در مورد خواص یا مضرات گیلاس در دوران قاعدگی مطلب با سند علمی یافت نشد بهتر است برای مصرف گیلاس در این دوره با پزشک زنان مشورت کنید.

گیلاس و اسید اوریک

رابطه بین مصرف گیلاس و کاهش حملات نقرس نیز به اثبات رسیده است.

چون مقدار اسید اوریک را که در نقرسی‌ها بالاست، کاهش می‌دهد.

اسید اوریک یک ماده زاید و دفعی است که در اثر هضم و جذب مواد غذایی در بدن بوجود می‌آید

و اگر مقدار آن در بدن افزایش یابد، به کریستال‌هایی در مفاصل تبدیل می‌شود و درد و تورم را در آن قسمت ایجاد می‌کند.

گیلاس و کرونا

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در گیلاس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری از انواع ویروسی مناسب است.

همچنین سرشار از ویتامین است و میوه ای مناسب در دوران کرونا می باشد.

گیلاس و ام اس

گیلاس زمستانی یکی از گیاهان محوب برای درمان ms است، این گیاه موجب تحریک مغز و تقویت قدرت ایمنی می‌شود،

علاوه بر این به کاهش علائم درد، خستگی، استرس و اضطراب نیز کمک می‌کند.

مخلوط کردن ۱ قاشق چای خوری پورد گیلاس زمستانی در یک لیوان شیر گرم یا آب گرم و هر روز آن را بنوشید

فواید آب گیلاس

آب گیلاس سرشار از قدرتمندترین آنتی اکسیدان‌ها نظیر کورستین است.

این آنتی اکسیدان می‌تواند به پیشگیری از آسیب اکسایشی ناشی از رادیکال‌های آزاد حاصل از کلسترول بد LDL کمک کند.

از اینرو نوشیدن آب گیلاس بسیار برای سلامت قلب مفید است.

آب گیلاس دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است که به کاهش حوادث ناشی از آسیب

به ماهیچه‌ها در حین ورزش کمک می‌کند و همچنین در درمان درد عضلانی تأثیر دارد.

از اینرو نوشیدن آب گیلاس با بهبود مقاومت، کاهش التهاب، و کاهش میزان لیپیدهای اکسیدشده

امکان بهبود سریع دردهای عضلانی را بعد از ورزش تسهیل می‌نماید.

مطالعات زیادی نشان داده اند که خواص آنتی اکسیدانی آب گیلاس می‌تواند به کاهش درد و التهاب ناشی از پوکی استخوان کمک کند.

بیماران مبتلا به پوکی استخوان در مورد میزان مصرف این نوشیدنی با پزشک شأن مشورت نمایند.

آب گیلاس حاوی ترکیبات آنتوسیانین است که بر ژن‌های کنترل کننده متابولیسم پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌هاتأثیر می‌گذارد.

همچنین به کاهش میزان کلسترول و مقابله با چربی شکمی کمک می‌کند.

البته به خاطر داشته باشید که این نوشیدنی نباید حاوی مواد شیرین کننده

و افزودنی‌ها باشد چراکه به جای کنترل انسولین و قندخون، موجب افزایش آنها می‌شود.

سیستم ایمنی ضعیف موجب بروز مشکلات زیادی برای سلامت می‌شود.

اما آب گیلاس آنتی اکسیدان و آنتی ویروس قوی ای است.

فلاوونوئیدها، نوعی آنتی اکسیدان موجود در آب گیلاس، به مقابله با عفونت کمک می‌کنند.

تحقیقات زیادی نشان داده اند که این مواد شیمیایی می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد سیستم ایمنی داشته باشند.

خواص شکوفه گیلاس

این چای مملو از آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدانها از سلولها در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت کرده و مشکلاتشان را درمان می کنند.

در واقع از اکسیداسیون جلوگیری کرده و صدمات ناشی از آن را از بین می برند.

از آنجائی که ساکورا حاوی اسیدهای چرب لازم بدن است، از پوست محافظت می کند و آن را ترمیم کرده و نرم و لطیف می سازد.

این چای چروکها را بر طرف کرده و پوست را جوان می نماید.

خاصیت ضد التهابی ساکورا رنگ دانه های نامناسب پوست را از بین برده و پوست را تمیز می کند. این امر موجب روشنی و درخشش پوست می شود.

ساکورا یکی از نمادهای زیبایی در ژاپن است. رنگ صورتی زیبا، پاکیزه و بی عیب آن در مراسم عروسی ژاپنی بسیار کاربرد دارد و در واقع نماد زیبایی مراسم است.

طعم نمکی این چای که در مناطق مختلف متفاوت است تکنیکی برای حفظ شکوفه های گیلاس است.

برای حفظ خشک کرده آن از نمک استفاده می شود. نوع شیرین این چای از همان شکوفه های نمکی تهیه می شود.

اگر به طعم شور آن علاقه مندید می توانید شکوفه شور را در چای ریخته و بنوشید.

دمنوش گیلاس

دم گیلاس حاوی مقادیر بالای پتاسیم است به همین دلیل مدر بوده

و برای درمان سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری مفید می باشد

دمنوش دم گیلاس به درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس کمک می کند

دمنوش دم گیلاس برای لاغری و کاهش وزن و درمان سلولیت مفید است

دم گیلاس به پاکسازی و سم زدایی خون کمک می کند

ضرر خاصی برای این دمنوش ذکر نشده است.

برای تهیه این دمنوش هسته گیلاس را خارج کنید و میوه را در آب  بریزید و نیم ساعت اجازه دهید

در مجاورت حرارت غیر مستقیم بماند تا خوب دم بکشد و خوش رنگ شود.

طبع دم گیلاس سرد و تر است.

خواص دم گیلاس و کاکل ذرت

دم گیلاس مصرف سنتی دارد و مصرف آن روزی ۳ مرتبه به صورت دم کرده در یک فنجان توصیه می‌شود. همچنین مخلوط آن با دم آلبالو به عنوان داروی سنگ شکن مصرف سنتی دارد.

دم گیلاس عبارت از دم میوه هائی است باریک و مدور برنگ قهوه ای روشن که بصورت تک شاخه دیده میشود و دردو طرف برجستگی دارد .

این قطعات متعلق به درخت گیلاس بانام علمی:‍Cerasus avium (L.) Moench از تیره گلسرخ (Rosaceae) است .

گیلاس درختی است زبیا که انشعابات جوان آن صاف و سبز و سپس قهو ه ای یا سرخ براق میشود . گلهای آن سفید رنگ دارای پایک بلند ، است .

دم گیلاس حاوی مقادیر بالای پتاسیم است به همین دلیل مدر بوده

و برای درمان سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری مفید می باشد

دمنوش دم گیلاس به درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس کمک می کند

دمنوش دم گیلاس برای لاغری و کاهش وزن و درمان سلولیت مفید است

دم گیلاس به پاکسازی و سم زدایی خون کمک می کند

موهای ذرت به عنوان یک عامل ضد التهاب برای عفونت های دستگاه ادراری عمل می کند.

به طور کلی مجرای ادرار را پوشش می دهد و مانع از سوزش بیشتر می شود.

سالهاست ، چای موهای ذرت به عنوان یک عامل قوی استفاده می شود .

به تخلیه آب اضافی و ضایعات بدن کمک می کند در نتیجه مشکلات مربوط به حفظ آب را کاهش می دهد.

سنگ کلیه از رسوبات کوچکی تشکیل شده است که می تواند موجب درد و ناراحتی شود.

موهای ذرت از زمان باستان برای جلوگیری از وقوع سنگ کلیه مورد استفاده قرار گرفته است.

استفاده از ابریشم ذرت می تواند جریان ادرار را افزایش داده و احتمال تشکیل رسوب در کلیه ها را کاهش دهد.

خواص کمپوت گیلاس

فیبر موجود در گیلاس خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد .

مصرف منظم کمپوت گیلاس به دلیل وجود فیبر فراوان به کاهش و کنترل وزن نیز در ارتباط است.

از جمله فواید گیلاس و کمپوت گیلاس درمان بیماری های التهابی روده است.

مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مشکلات مثانه مبتلا هستند، مفید است.

زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‏ های هاضمه کار می‏ کند و سنگ‏ ها را از بین می‏ برد.

این میوه به دفع سموم از بدن کمک می کند. به خصوص مصرف کمپوت گیلاس به دلیل دارا بودن پوتاس فراوان،

و ادرار آوری بالا، به همراه رازیانه در طب سنتی توصیه می شود.

از خوردن کمپوت گیلاس در بارداری خودداری کنید.

خواص برگ گیلاس

دم و برگ گیلاس برای سنگ ‏کلیه و گرفتگی صدا بسیار مفید است،

خوردن گیلاس و دمنوش دم و برگ آن، داروی مناسبی برای ‏از بین بردن دیفتری، برونشیت گرم، ورم گرم و عفونت‌های حلق و گرفتگی صدا است

و بیمارانی که ‏مشکل کلیوی و سنگ کلیه دارند توصیه می‌کنیم از دمنوش دم گیلاس استفاده کنند. ‏

مضرات گیلاس

گیلاس برای بزرگسالان و کودکان کاملاً بی‌خطر می‌باشد فقط ممکن است

در برخی از افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند پس بهتر است در مصرف این میوه زیاده‌روی نکنید.

ممکن است پوست شما به ماسک گیلاس حساسیت داشته باشد که این موضوع می تواند باعث مشکلات پوستی شود.

بهتر است قبل از استفاده از گیلاس به صورت موضعی حتما مقداری از ماسک گیلاس را به مدت

حداقل ۲۰ دقیقه روی پوست دست خود تست کنید سپس روی نقاط حساس صورت خود از ماسک استفاده کنید.

خوردن گیلاس بر روی غذا مضر است.

مصرف زیاد گیلاس به معده آسیب می‌زند.

خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده می‌گردد و نفخ هم می‌آورد.

گیلاس اگر چه ملین خوبی است و یبوست را از بین می‌برد اما به دلیل داشتن طبیعتی سرد مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می‌شود.

مادران شیرده در هنگام شیردهی گیلاس نخورند زیرا گیلاس مانند برخی میوهای تابستانی نفاخ است.

موادی که تولید نفخ می کند وارد شیر می شوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد.

آلبالو و گیلاس برای کودکان زیر ۳ سال ممنوع است. مصرف میوه های ملین مانند گیلاس آلبالو و گوجه سبز؛

در کودکان می تواند باعث ایجاد مشکل هضم دستگاه گوارش آنها شده او را به مشکلات بعدی مواجه کند.

در صورت بروز مسمومیت در اثر مصرف این نوع میوه ها در کودک، بهتر است تا دو روز هیچ نوع میوه ای به وی داده نشود

در صورت شدت مسمومیت از سرمهای خوراکی و در نهایت سرمهای تزریقی استفاده شود.

بیشتر خانم ها در بارداری از نفخ، گاز معده و درد شکم بعد از مصرف گیلاس رنج می برند.

خوردن گیلاس باعث واکنش های حساسیتی در برخی خانم ها می شود.

اگر پس از خوردن گیلاس مشکلی دارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

از خوردن زیاد کمپوت گیلاس خودداری کنید چرا که دارای مواد نگه دارنده هستند.

قند گیلاس برای دیابتی ها خیلی مضر نیست ولی رعایت اعتدال را کنند.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.