خواص زرشک ؛ کوهی و عناب سیاه در طب سنتی و مضرات زرشک چیست

خواص زرشک

خواص زرشک ؛ کوهی و عناب سیاه در طب سنتی و مضرات زرشک چیست

خواص زرشک ؛ کوهی و عناب سیاه در طب سنتی و مضرات زرشک چیست همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص کفیر ؛ در طب سنتی برای کبد و پوست و لاغری و دیابت و کولیت روده

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با گیاه زرشک

زرشک درختچه ای خاردار است که طول آن در شرایط آب و هوایی مناسب ، حداکثر به ۵ متر می رسد و دارای میوه‌های قرمز رنگ کوچک و بیضی شکل است که طعم ترشی دارند. جالب است بدانید کشور عزیزمان ایران بزرگترین تولید کننده زرشک در جهان است.

گیاه زرشک در قرن هفتم میلادی شناخته شده است و پیدایش آن از نظر زمین شناسی به دوره ائوسن EUCEN مربوط میشود. ولی در قرن هشتم میلادی معرفی گردیده است زرشک در تمام مناطق معتدل نیمکره شمالی می روید.

هرچه زرشک تازه تر باشد، غذا خوش رنگ تر می شود.

هر چه زرشک بماند، تیره تر می شود مگر اینکه تا تازه است آن را فریز نمایید تا نرم و خوشرنگ بماند.

پس به خاطر داشته باشید مهمترین نکته برای خوش رنگ ماندن زرشک این است که زرشک را در فریزر نگهداری کنید تا رنگ آن ثابت مانده و سیاه و خشک نشود.

زرشک خوب، قرمز روشن و خوشرنگ است، بنابراین از خریدن زرشک‌هایی که رنگ تیره دارند خودداری کنید.

بیشتر بخوانید : خواص روغن نارگیل ؛ در ناف برای چروک صورت و پوست صورت و مو

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات زرشک را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص زرشک و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

زرشک برای سلامت قلب

زرشک یکی از میوه‌های مفید برای پایین آوردن کلسترول، تری گلیسرید و فشارخون می‌باشد. زرشک رگ‌های خونی را تمیز کرده و برای سلامت قلب بسیار مفید است شما می‌توانید برای بهبود بیماری‌های قلبی و بهبود ضربان نامنظم قلب از زرشک کمک بگیرید.

خواص زرشک برای درمان اسهال

زرشک با باکتری‌های خاصی که باعث بروز اسهال شده مبارزه کرده و برای درمان اسهال ازجمله اسهال مسافرتی و اسهال ناشی از مسمومیت های غذایی بسیار مفید می باشد. شما در زمان اسهال شدید می‌بایست حتماً به پزشک مراجعه کنید.

خواص ضد التهاب

التهاب در بدن باعث ایجاد بیماری‌های مختلف می‌شود، زرشک از مواد مغذی مفیدی تشکیل شده که برای جلوگیری از التهاب بسیار مفید می باشد.

خواص زرشک برای بهبود گردش خون

اگر گردش خون در بدن به شکل مناسبی انجام شود مواد مغذی و اکسیژن می‌تواند به‌آسانی به اندام‌های مختلف بدن برسد.

بیشتر بخوانید : خواص شیر نارگیل ؛ عالیس برای کوردکان و دیابت و مو با شیر نارگیل چی درست کنم

زرشک باعث آرامش رگ های خونی شده و عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد.

زرشک برای تقویت بینایی

بربرین ماده اصلی موجود در زرشک می باشد که این ماده برای حفظ سلامت چشم و بینایی بسیار مؤثر است و از بیماری‌های چشمی مختلف مانند اختلال ماکولا جلوگیری می کند پس برای سلامت بینایی می‌توانید از زرشک استفاده کنید.

خواص زرشک برای مسمومیت غذایی

زرشک به‌‌عنوان یک داروی طبیعی ضد باکتری محسوب شده که برای درمان مسمومیت های غذایی خفیف بسیار مفید است. شما می‌توانید زرشک را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

زرشک برای درمان گلو درد

در زرشک ویتامین سی وجود دارد که برای درمان گلودرد و سرماخوردگی بسیار مؤثر است.

بیشتر بخوانید : خواص کاکائو ؛ شیرین در لاغری و بدنسازی برای کودکان و پوست و موی سر و مغز

زرشک به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی قوی برای درمان بیماری‌های تنفسی مانند سینوزیت برونشیت و گرفتگی بینی موثر است.

خواص زرشک برای سلامت کبد و کیسه صفرا و بواسیر

کبد یکی از عضوهای مهم بدن بوده که مسئول سم‌زدایی و پاک کردن مواد مضر از بدن و تولید صفرا می باشد که باعث هضم چربی های حیاتی بدن شده و برای سلامت مفید است.

زرشک باعث پاک‌سازی کبد شده و خون را سم‌زدایی می‌کند.

همان طور که عنوان شد ماده اصلی موجود در زرشک بربرین می‌باشد که به ترشح صفرا در کبد کمک کرده و به‌‌عنوان یک ملین خفیف عمل می کند که باعث می شود تا فرآیند گوارشی بهبود پیدا کند.

زرشک پاک‌ کننده‌ کبد است و باعث کاهش تولید سودا در بدن میشود بنابراین در پیشگیری از بواسیر به خوبی عمل میکند همچنین ریشه و ساقه زرشک در درمان بواسیر مفید است.

خواص زرشک برای دیابت

زرشک از جمله مواردی است که در طب سنتی جزء درمان‌های کاهش قند خون به حساب می آید.آب زرشک در کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین موثر است.

زرشک برای جلوگیری و درمان دیابت مفید می باشد، تحقیقات نشان داده که زرشک برای کنترل دیابت بهتر از متفورمین عمل می کند.

مطالعات همچنین نشان داده که زرشک می تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.

زرشک برای تسریع بهبود زخم

بربرین موجود در زرشک باعث تحریک تولید گلبول‌های سفید خون شده و برای سیستم ایمنی بدن و تسریع لخته شدن خون بسیار مفید است که این امر به درمان سریع زخم کمک می‌کند.

خواص زرشک برای بهبود گوارش

مواد غذایی سرشار از فیبر برای دستگاه گوارش مفید است زرشک نیز دارای فیبر فراوان می باشد که باعث بهبود هضم شده و برای عملکرد درست معده و گوارش موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص زغال اخته ؛ خشک در طب سنتی برای یبوست و کبد چرب و چشم و لاغری

زرشک به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی قوی که دارد برای درمان عفونت دستگاه گوارش و معده بسیار مؤثر است.

خواص زرشک در طب سنتی

زرشک دارای طبع سرد و خشک است، مصرف آن برای از بین بردن حرارت معده بسیار و پایین آوردن حرارت بدن بسیار مفید است.

برای این که بتوان از خواص این میوه به طور کامل استفاده کرد بهتر که زرشک را به همراه میخک یا شکرسرخ استفاه می‌شود.

کالری زرشک در هر ۱۰۰ گرم ۳۴۹ کالری است و یک ماده غذایی پر کالری محسوب می‌شود.

مصرف زرشک به دلیل خواص ضدباکتری و ضدقارچی راه عالی برای مبارزه با عفونت ها است.

التهاب از عوامل ایجاد بسیاری از بیماری ها می باشد. زرشک از مواد مغذی و مفید برای پیشگیری و درمان التهاب به شمار می رود.

مصرف زرشک برای پیشگیری و درمان عفونت مجاری ادراری مفید است.

ویتامین C موجود در زرشک برای درمان گلو درد و سرماخوردگی مفید است.

زرشک به دلیل خواص ضدالتهابی و ضد عفونی کننده برای درمان بیماری های تنفسی شایع از جمله سینوزیت، برونشیت و گرفتگی بینی نیز مفید است.

همه مواد غذایی سرشار از فیبر برای دستگاه گوارش مفید هستند، زرشک نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.

مصرف زرشک هضم را بهبود بخشیده و برای عملکرد درست معده و دستگاه گوارش مفید است.

زرشک با باکتری های خاصی که باعث بروز اسهال می شود مبارزه کرده برای پیشگیری و درمان انواع اسهال از جمله اسهال مسافرتی و اسهال ناشی از مسمویت غذایی مفید است.

زرشک یک داروی طبیعی ضدباکتری است که برای درمان مسمومیت های غذایی خفیف و بدیهی، موثر است.

اگرچه قند موجود در زرشک برای دیابتی ها مضر است اما مطالعات نشان می دهد زرشک حاوی ماده بربرین است که قند خون را کنترل کرده و از ابتلا به بیماری دیابت جلوگیری می کند.

زرشک راه خانگی و طبیعی برای کاهش سطح قند خون است.

زرشک از میوه های در صدر برای پایین آوردن کلسترول، تری گلیسیرید و فشار خون بالا می باشد. مصرف زرشک رگ های خونی را تمیز می کند و برای سلامت قلب بسیار مفید است.

عملکرد درست دستگاه گردش خون باعث توزیع مطلوب مواد مغذی و اکسیژن به اندام های بدن می شود.

زرشک باعث آرامش رگ های خونی شده، عملکرد قلب را کنترل می کند و گردش خون در رگ های خونی را بهبود می بخشد.

فیبر موجود در زرشک از عوامل اصلی کاهش کلسترول بد خون می باشد.

اگرچه پیشگیری و درمان سندرم متابولیک ساده نیست اما زرشک دارای ترکیبات قوی موثر برای کاهش مضرات اکسیداتیو و مبارزه با بیماری سندرم متابولیک می باشد.

آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با رادیکال های آزاد ضروری بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. زرشک منبع غنی آنتی اکسیدان است.

کبد مسئول سم زدایی و پاک کردن مواد مضر از بدن و تولید صفرا است که برای هضم چربی حیاتی می باشد.

مصرف زرشک باعث پاکسازی کبد شده، خون را سم زدایی می کند.

بربرین ماده اصلی موجود در زرشک است که باعث حفظ سلامت چشم و بینایی شده و از بیماری های چشمی مانند اختلال ماکولا پیشگیری می کند.

بربرین موجود در زرشک باعث تحریک تولید گلبول های سفید خون می شود، برای سیستم ایمنی و تسریع لخته شدن خون مفید است و به درمان سریع زخم کمک می کند.

عوامل متعددی برای بی نظمی پریود در خانم ها وجود دارد، مصرف زرشک راه طبیعی و موثر برای درمان بی نظمی در دوران قاعدگی است.

کمبود آهن از دلایل اصلی کم خونی است که به علل مختلف رخ می دهد.

زرشک باعث بهبود جریان خون شده و فشار خون را پایین می آورد.

از عوارض جانبی شیمی درمانی می توان به عدم تولید گلبول های سفید خون اشاره کرد.

زرشک با رفع این اختلال باعث کاهش و رفع عوارض ناشی از شیمی درمانی در بیماران سرطانی می شود.

خواص زرشک برای پوست

پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

زرشک دارای خواص ضد باکتریایی بوده که باعث سم زدایی پوست صورت می شود و با کنترل چربی پوست برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

ماسک زرشک برای صورت

یک قاشق غذا خوری سر پر زرشک را داخل یک فنجان آب ریخته وبه مدت ۸ تا ۹ ساعت بگذارید تا کاملا خیس بخورد.

که البته این کار را می توانید از شب قبل هم انجام دهید.

سپس زرشک ها را در داخل همان فنجان آب با پشت قاشق کاملا له کرده و از صافی رد کنید، آب آن را میل کرده و زرشک ها را بر روی پوست تان بمالید و در آرامش بگذارید تا آب آنها کاملا جذب پوست تان شود و بعد با آب ولرم شستشو نمایید.

این کار را یک روز درمیان و به مدت یک الی دو ماه انجام دهید تا به نتیجه مطلوب و پوستی صاف و شفاف برسید.

انواع خاصی از بیماری های پوستی وجود دارند که می توانند با استفاده از زرشک درمان شوند.

آکنه, پسوریازیس و خارش برخی از بیماری های پوستی هستند که می توانند با داروهای ضد عفونی درمان شوند، چون حاوی داروهای ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند.

خواص زرشک برای مو

زرشک دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی دارد برای سلامت موی سر مفید است و از بروز شپش جلوگیری می کند.

خواص زرشک برای لاغری

مطالعات نشان داده که زرشک یکی از بهترین میوه ها برای لاغری و کاهش وزن می باشد.

مصرف زرشک و آب زرشک می تواند باعث افزایش چربی سوزی و در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

یکی دیگر از خواص چشمگیر آب زرشک برای لاغری و کاهش وزن می باشد.

وجود ماده بربرین در زرشک به تنظیم آنزیم آدنوزین و پرتوئین کیناز که عاملی بالا رفتن سوخت و ساز بدن هستند موجوب کاهش وزن می شود.

روزی سه فنجان اب زرشک ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی بخورید.

خواص زرشک برای کودکان

مصرف زرشک برای کودکان و نوزادان توصیه نمی‌شود چرا که باعث بروز اختلالات کبدی شده و در نوزادان بیماری زردی را تشدید می‌کند.

خواص زرشک برای قاعدگی

عوامل متعددی برای بی نظمی پریود در خانم ها وجود دارد، مصرف زرشک راه طبیعی و موثر برای درمان بی نظمی در دوران قاعدگی است.

اختلال در نظم قاعدگی می تواند پیامدهای مخربی به همراه داشته باشد، مصرف زرشک در تنظیم قاعدگی مفید است البته مصرف زرشک، دقیقا در دوران قاعدگی توصیه نمی شود

می توانید زرشک را دم کنید و استفاده کنید.

مقدر ۲۰-۱۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید.

سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند.

این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید.

مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست.

خواص زرشک برای کرونا

براساس مطالعات زرشک به‌لطف بربرین‌ خاصیت ضدباکتری، ضدقارچی و ضدپروتوزوآ (تک‌یاختگان) دارد. زرشک با جلوگیری از اتصال باکتری‌ها به سلول‌های انسان می‌تواند از بروز عفونت‌ها جلوگیری کند.

به همنی دلیل می توانیم با قدرت بگوییم که مصرف زرشک در پیشگیری و درمان کرونا موثر است.

خواص زرشک برای کم خونی

زرشک حاوی ویتامین سی و بی است و در جذب آهن موجود در غذا به شما کمک می کند، همچنین با تنظیم کلسترول و فشار خون در بهبود سلامت بدن موثر است.

زرشک غنی از ویتامین C می باشد که باعث افزایش جذب آهن شده و با بهبود جریان خون در بدن به درمان کم خونی کمک می کند.

زرشک در درمان کم خونی نیز مفید است. آنمی وقتی رخ می دهد که بدن از کمبود آهن رنج می برد.

ممکن است دلایل زیادی برای کمبود آهن وجود داشته باشد با این حال , می دانیم که زرشک حاوی ویتامین c است و بنابراین می تواند در مقابله با این مشکل مفید باشد.

خواص زرشک در بارداری و شیردهی

مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمیشود.

زرشک برای زنان باردار و جنین مضر می باشد، زنان در دوران بارداری و شیردهی نباید زرشک مصرف کنند زیرا ممکن است باعث انقباض رحم و سقط جنین شود.

مصرف زرشک به مقدار زیاد یا بیش از دو هفته عوارضی مانند ناراحتی معده، استفراغ و خونریزی بینی ایجاد می کند.

همچنین باعث می شود حساسیت بیشتری نسبت به نور خورشید داشته باشید، بنابراین هنگام مصرف آن، کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

زرشک همچنین می تواند باعث سردرد و واکنش آلرژیک، به ویژه هنگامی که به عنوان عامل موضعی استفاده می شود، شود. علائم آلرژی به زرشک عبارتند از قرمزی، خارش و سوزش.

زرشک همچنین ممکن است باعث التهاب چشم در برخی از بیماران شود.

زرشک ممکن است تولید صفرا را افزایش دهد و در مردان، با تولید اسپرم تداخل دارد.

خواص زرشک در بدنسازی

زرشک دارای خواص زیادی است که برای ورزشکاران مفید است.

زرشک دارای خاصیت ضد عطش است و از تشنگی زیاد حین ورزش جلوگیری می کند.

مصرف زرشک خون ورزشکاران را تصفیه می کنید و سموم بدن را خارج می کند.

مصرف زرشک باعث بهبود عملکرد قلب در ورزشکاران می شود.

زرشک دارای خاصیت چربی سوزی است و به زیباتر شدن بدن بدنسازان کمک می کند.

خواص زرشک و عناب

این ترکیب بسیار آرامشبخش است و برای درمان بی خوابی و کاهش استرس خیلی مفید است.

برای تقویت حافظه مورد استفاده قرار می گیرد و فوایدی برای کبد و کلیه دارد.

تحقیقات نشان می دهد که دم کرده زرشک به دلیل دارا بودن ویتامین C، نقش مهمی در پیشگیری از سرماخوردگی و انفولانزا دارد.

همچنین دم کرده آن برای درمان ورم معده و زخم معده و نیز درمان اسهال خونی و یا زخم روده نیز مفید است.

از جمله خواص زیاد این ترکیب می توانیم به

درمان بیماری های کلیوی

درمان سنگ مثانه

تحریک فعالیت کبد و معده

درمان و تصفیه کننده خون و گردش خون

افزایش حرکات انقباضی صفرا و برطرف کننده درد ناشی از کیسه صفرا

کاهش تشنگی شدید

از بین بردن تب

درمان یرقان و رفع خستگی

این نوشیدنی به دلیل تامین ویتامین های A،B،C و همچنین دارا بودن مواد معدنی مثل کلسیم، آهن، فسفر بسیار مفید بوده و دارای خواص درمانی از جمله :

رفع کم اشتهایی

نرم کننده سینه

برطرف کننده یرقان و زردی پوست

آرام بخش اعصاب

تصفیه کننده خون

افزایش حافظه

رفع بی خوابی

کاهش قند خون

کاهش فشار خون و چربی

جلوگیری از خونریزی و ترمیم کننده زخم

تقویت کبد و قلب

لازم به ذکر است که بهترین زمان مصرف برای این نوشیدنی بین وعده های غذایی می باشد.

خواص زرشک و زعفران

دمنوش زرشک و زعفران دارای خواص شادی و آرامش بخشی است.

این دمنوش ضد سرطان است و از بدن در برابر سرطان مواظبت می کند.

برای مشکلات قلبی خوب است و تضمین کننده سلامت قلب است.

برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.

تقویت کننده حافظه است و به کسانی که حافظه ضعیفی دارند توصیه می شود.

برای درمان آسم و سیستم تنفسی مفید است.

برای خواب بهتر توصیه می شود.

خواص زرشک و عسل

برای لاغری و کاهش وزن مفید است و به درمان بیماری آکنه کمک می کند.

برای درمان بیماری سرماخوردگی مفید است و عفونت را در بدن از بین می برد.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و درمان کننده کم خونی است.

برای کنترل بیماری دیابت مفید است و از بدن سم زدایی می کند.

دارای خاصیت ضد سرطانی است و درمان کننده اسهال است.

برای تقویت قلب و دندان دارای خواص زیادی است.

اختلالات پوستی را درمان می کند و باعث بهبود بینایی می شود.

برای دوره های قاعدگی منظم در زنان مفید است و فشار خون را پایین می آورد.

زرشک برای فشار خون بالا

دم کرده زرشک اختلالات خون را کاهش می دهد، زرشک به دلیل بهبود جریان خون در بدن در مشکلات فشار خون هم موثر است.

زرشک یکی از بهترین میوه ها برای کاهش فشار خون می باشد.

فشار خون شرایطی نیست که بتوان با آن مقابله کرد.

ماساژ درمانی می تواند به آرام سازی رگ های خونی کمک کند و این به بهبود جریان خون کمک می کند و به کار قلب کمک می کند.

این به نوبه خود باعث کاهش فشار خون خواهد شد.

زرشک و اسید معده

مصرف طولانی مدت زرشک باعث اختلال در دستگاه گوارشی و ناراحتی معده می شود.

زرشک برای بهبود هضم غذا، کاهش معده درد و درمان زخم معده و درمان اسهال مفید می باشد.

یکی از مزایای شگفت انگیز زرشک این است که چون حاوی عوامل ضد باکتری و ضد قارچی است می تواند به درمان عفونت های دستگاه گوارش کمک کند.

زرشک و تعیین جنسیت

هیچ مطلب علمی در مورد این که با مصرف زرشک بچه پسر یا دختر می شود نیست و مصرف زرشک در دوران بارداری خطرناک است و می تواند منجر به سقط جنین شود.

زرشک تازه را چگونه مصرف کنیم

شاخه های زرشک را در مکانی تاریک که دارای تهویه مناسب برای جریان هوا باشد، آویزان کنید. جریان هوا از کپک زدن زرشک جلوگیری می کند.

ممکن است خشک شدن زرشک، ماه ها طول بکشد.

پس از خشک شدن، به راحتی شاخه ها رذا تکان دهید تا دانه های زرشک جدا شوند.

خشک شدن کاما زرشک باعث می شود تا در زمان نگهداری خراب نشود.

برای خشک کردن زرشک می توان از نور خورشید نیز استفاده کرد. البته نور آفتاب موجب بدرنگ شدن و گاه سیاهی زرشک ها می شود.

نحوه استفاده از ریشه زرشک

درمان قطعی جوش صورت

روشن کننده پوست (شدت رنگدانه های پوستی را کاهش داده بنابراین سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی می شود)

برطرف کننده ناراحتی های دهان مانند آفت، برفک و…

کبد را پاک و تقویت می کند

بی اشتهایی را برطرف می کند

در درمان یرقان و زردی موثر است

پایین آورنده و تنظیم کننده فشارخون

پایین آورنده و تنظیم کننده چربی خون

اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند و برای رفع یبوست مفید است

مبتلایان به بیماری قند می توانند با مصرف این گیاه قند خون خود را کنترل کنند.

برای استفاده از خواص آن از ریشه زرشک دمنوش تهیه کنید و مصرف کنید.

انواع زرشک

زرشک سیاه: خواص زرشک قرمز و زرشک سیاه تا حدی مشابه هستن، ولی بخاطر رشد زرشک سیاه تو محیط کوهستانی، این زرشک خواص بیشتری داره و البته گرون‌تر از زرشک قرمزه.

زرشک پفکی: زرشک پفکی نوعی زرشک خوش ظاهر و مرغوبه، کشاورزها تو اوایل فصل پاییز که هوا رو به خنکی می‌ره، زرشک‌ها با شاخه از درخت می‌برن و یا همون شاخه تو انبارهای تاریک و خنک نگهداری می‌کنن، این نگهداری کمی زمان بره و چند ماه طول می‌کشه تا زرشک‌ها کاملا خشک بشن و این زرشک‌های پفکی و باد کرده،

بعد شاخه، چوب و سنگ رو ازشون جدا می‌کنن تا آماده مصرف شده و وارد بازار بشن. زرشک پفکی بخاطر زمان طولانی خشک شدنش و ظاهر زیبایی که داره مرغوب‌تره و خواهان زیادی داره. صادرات این زرشک ایرانی به بازارهای جهانی رونق خوبی داره.

زرشک دانه اناری: زرشک دانه اناری مثل زرشک پفکی اوایل پاییز چیده می‌شه؛

ولی این زرشک‌ها بر خلاف زرشک‌های پفکی، با شاخه جدا نمی‌شن و اون‌ها رو از قسمت خوشه می‌چینن، به همین دلیل این زرشک‌ها سریعتر خشک می‌شن.

زرشک کوهی: از اونجا که این نوع زرشک به صورت خودرو تو کوهستان‌ها رشد و تکثیر پیدا می‌کنه، مقدار تولیدش به وضعیت آب و هوای سال بستگی داره.

چیدن این زرشک هم مثل زرشک های دیگه اوایل فصل پاییزه.

مضرات زرشک

مصرف زرشک برای کودکان و نوزادان توصیه نمی‌شود چرا که باعث بروز اختلالات کبدی شده و در نوزادان بیماری زردی را تشدید می‌کند.

زرشک برای زنان باردار و جنین مضر می باشد، زنان در دوران بارداری و شیردهی نباید زرشک مصرف کنند زیرا ممکن است باعث انقباض رحم و سقط جنین شود.

وقتی مقدار مصرف زرشک بالا باشد ممکن است منجر به اثرات جانبی جدی مانند خونریزی بینی و استفراغ شود.

زرشک ممکن است برای کبد بزرگسالان بسیار عالی باشد، اما برای کودکان ممکن است مشکلاتی در کبد آن ها ایجاد کند. پس بهتر است از فرزندانتان دورش کنید.

بیماران دیابتی نباید داروهای خاص خود را با زرشک ترکیب کنند.

زرشک در نوزادان و کودکان می تواند زردی و یرقان را تشدید کند

نفخ آور است و باعث یبوست می شود.

مصرف طولانی مدت آن باعث اختلال در دستگاه گوارشی و ناراحتی معده می شود.

در صورتی که زرشک بیش از حد مصرف شود مانع جذب ویتامین بی بدن می شود.

مصرف زرشک در نوزادان باعث افزایش زردی می شود.

کسانی که سرفه می‌کنند زرشک تازه برای آنها مناسب نیست. اگر خواستند میل کنند همراه عسل استفاده شود.

زرشک و برنج و گوشت مرغ کارخانه ای دارای طبع سرد هستند و بهتر است بعد از خوردن این غذا از مواد با طبع گرم استفاده کنید مانند خرما.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.