خواص سیب ناشتا و قرمز و زرد درختی قبل از خواب در طب سنتی و بدنسازی
خواص سیب
خواص سیب ؛ ناشتا و قرمز و زرد درختی قبل از خواب در طب سنتی و بدنسازی همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص طالبی ؛ در طب سنتی و بدنسازی برای کبد و قلب و کودکان و خشک شده
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با خواص سیب
سیب یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین میوه هاست، بیش از ۷۵۰۰ گونه از این میوه ی خوشمزه در طبیعت وجود دارد و به رنگ های سیب قرمز، سیب سبز و سیب زرد یافت می شود.در مورد خواص سیب یک عبارت معروف وجود دارد: «خوردن روزانه یک سیب ما را از دکتر بینیاز میکند».
کمک به گوارش، جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند اختلالات معده، سنگ کیسهی صفرا، یبوست، اختلالات کبد، کمخونی، دیابت، بیماریهای قلبی، روماتیسم، اختلالات چشم، انواع سرطان و نقرس از فواید سیب است. سیب در رفع ضعف و درمان دیسانتری (اسهال همراه با خون) نیز مؤثر است. همچنین از ابتلا به پارکینسون و آلزایمر جلوگیری میکند. کمک به سلامت دندان و پوست نیز از دیگر فواید این میوهی کمنظیر است.
یکی از مشهورترین و سالمترین میوههای روی زمین محسوب میشود. منشأ سیب آسیای مرکزی است. سیب مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانهای مختلف دارد. این میوه بسیار سیرکننده است و کالری کمی دارد. بنابراین یک گزینهی عالی بهعنوان میان وعده به شمار میرود. مطالعات نشان میدهند که خوردن سیب برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. میتوانید با سیب خام اسموتی و آبمیوه درست کنید.
خواص سیب در طب سنتی
طبع سیبهای قرمز و زرد گرم و تر است. این گرمی و تری هر چه سیب رسیده باشد بیشتر میشود. اما هر چه سیب نارستر باشد یا سیب سبز باشد (سیب ترش) طبعش سرد و خشکتر میشود و خوردنش به سردمزاجان توصیه نمیشود.ارزش غذایی سیب کالری : ۵۲ پروتئین : ۰٫۳ گرم قند : ۱۰ گرم چربی : ۰٫۲ گرم کربوهیدرات : ۱۴ گرم فیبر : ۲٫۴ گرم . دارچین و گلنگبین مصلح سیب هستند. گلقند، دارچین و عسل؛ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سیب ترش هستند.
فواید خوردن یک سیب در روز کمک میکند دستگاه گوارشتان تمیز شود باعث کاهش سطح کلسترول می شود خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد قلبتان را سالم نگه میدارد به لاغری و کاهش وزن کمک میکند.پیامبر خدا (ص) فرموده اند: سیب را ناشتا بخورید چون تمیزکننده معده است. در کل توصیه شده میوهها بین وعده مصرف شوند نه همراه غذا و فقط در بعضی از آنها خوردن ناشتا توصیه میشود. بعنوان مثال خربزه و هندوانه اصلا نباید ناشتا مصرف شوند.
سیب حاوی فیبر و آب زیادی بوده و از تشکیل سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند. سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است. سیب حرارت را از بدن خارج می سازد . سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می کند. سیب مقوی کبد و اشتها آور است. سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد.
فیبر موجود در سیب برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و باعث بهبود هضم، درمان معده درد و زخم معده می شود. نقش سیب در پیشگیری از سرطان مدتها موضوع تحقیقات مختلفی بوده است. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که سیب احتمال ابتلا به سرطانها به خصوص سرطان پستان و رودهی بزرگ را کاهش میدهد. سیب در پیشگیری از سرطان ریه نقش چشمگیری دارد. اغلب میوهها و سبزیجات خاصیت ضدسرطانی دارند، اما در این میان سیب یک سر و گردن بالاتر از بقیه است.
آب سیب منبع خوبی از آنتی اکسیدان های پلی فنول و فلاونوئید هاست که برای سلامت قلب مفید هستند فلاونوئید های موجود در آب سیب برای پیشگیری از حملات آسم مفید می باشند پکتین موجود در آب سیب بدن را قلیایی کرده و به سم زدایی کمک می کند آب سیب کلسترول و چربی بالای خون را کاهش می دهد آب سیب مقدار قابل توجهی ویتامین C دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود آب سیب حاوی سوربیتول است که برای درمان یبوست مفید می باشد آب سیب حاوی ویتامین A می باشد که برای بهبود بینایی و سلامت چشم مفید می باشد
سیب درختی غنی از آهن است و با افزایش تعداد گلبول های قرمز در بدن به درمان کم خونی و آنمی کمک می کند. سیب یکی از معروف ترین میوه های درختی است که مانند میوه های شناخته شده ای مثل زردآلو ، آلو ، ازگیل و هلو در خانواده گلسرخیان دسته بندی می شود. منشا این میوه آسیای مرکزی است و از میوه هایی است در برخی فرهنگ ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
رژیم غذایی سیب مناسب است زیرا میوه است و به آسانی یافت میشود. برای وعده های غذایی سیب میتوانید آزادانه سیب های زیادی را هر چقدر که میخواهید مصرف کنید. به دلیل افزایش مصرف آب در طول این دوره به بهبود سلامتی خود نیز کمک میکنید. یکی دیگر از چیز های خوب در مورد رژیم سیب این است که بدن را سم زدایی میکند و مانع یبوست میشود.
دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه میباشد. خوردن سیب حتی برای آنهایی که بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد. کسانیکه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند. دم کرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.
سیب خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد. خوردن سیب به نفع سلامت سلولهای عصبی است. این سلولها نورون را در برابر فشار عصبی استرس اکسیداتیو محافظت کرده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزلیمر ایجاد میکنند. بهترین زمان مصرف سیب صبح ناشتا است. سیب میتواند در کاهش کلسترول بد تاثیر خوبی بگذارد.
سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار رود. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود. سیب را می توان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید. سیب سرشار از ترکیبات پلی فنولین میباشد. این ترکیبات مغذی گیاهی تاثیرات موثری در خصوص حفاظت بدن در مقابل اثرات مضر رادیکالهای آزاد مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم و فسفر داشته باشد. سیب دارای مقدر زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند.
سیب درختی دارای ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B6 و ریبوفلاوین، پتاسیم، مس، منگنز و منیزیم می باشد همچنین سیب دارای مقادیر زیادی فیبر رژیمی و فلاونوئید هایی مانند کورستین، اپیکاتچین و فلوریدین می باشد.سیب سرشار از فیبر است که باعث تسهیل هضم مواد غذایی میشود. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک میکند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش میدهد و به حرکت روانتر آن کمک میکند.
خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است. سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت دارا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد. دانهی سیب دارای سیانید میباشد که یک سم قوی و کشنده است. مصرف بیش از حد و مداوم دانهی سیب میتواند به طور بلقوه کشند باشد. در واقع اگر این دانهها به مقدار زیاد و به صورت روزانه مصرف شوند شاید در طول مدت زیاد سم در بدن جمع شود و بتواند به حد کشندهای رسیده و باعث مرگ شود.
شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صداست. برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آن را با پارچه نازکی صاف کنید و چند حبه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید. روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.
سیب تا نسبت زیادی اسیدی است. خوردن مداوم این میوه میتواند تا ۴ برابر مخربتر از نوشیدنیهای گاز دار به دندانها آسیب برساند. درواقع خوردن هر روزهی سیب باعث خرابی دندان شده و باید برای جلوگیری از این ضرر سیب بعد از مصرف دندان هایتان را مسواک بزنید تا رد اسید این میوه از دندانها پاک شود. سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد. سیب ترش را بپزید، درمان اسهال خونی است.
خواص سیب برای سوزش معده و اسهال و یبوست
سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار رود. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود.خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است.مطالعات انجامشده نشان میدهد که سیب باعث افزایش حرکات روده شده و به درمان بیماری یبوست کمک میکند چرا که این میوه دارای فیبر بالایی می باشد. سیب ازجمله میوههایی است که برای درمان اسهال مفید است.
سیب منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.اما سیب سبز اسیدی تر از سیب قرمز است و ممکن است موجب افزایش علایم ریفلاکس اسید شود.مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک میکند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش میدهد و به حرکت روانتر آن کمک میکند.سیب یک آنتیاسید طبیعی بسیار مؤثر است.
مصرف سیب به صورت خام یا دمنوش باعث تسکین کمابیش فوری اسید معده میشود. ترکیب سیب با آناناس، موز، خرمالو و گلابی یکی از بهترین درمانهای طبیعی و خانگی برای تسکین سوزش معده خواهد بود. یادتان باشد که سرکه سیب نیز با حالت اسیدی معده مقابله میکند. این نوع سرکه به کاهش اسید معده و بهبود هضم غذا کمک میکند. سیب به دلیل دارا بودن فیبر یکی از بهترین درمانها برای مقابله با سوزش معده و بهبود علائم این مشکل محسوب میشود.
خواص سیب برای استروژن و زنان
در واقع سیب همانند شکلات حاوی مقدار قابل توجهی پُلی فنول و آنتی اکسیدان است که موجب افزایش جریان خون در دستگاه تناسلی زنان می شود، علاوه بر این فلوریزین موجود در سیب که به هورمون استروژن شبهات بسیاری دارد به لذت و رضایت بیشتر زنان از یک رابطه جنسی کمک می کند. نکته جالب توجه این است که بسیاری از خواص یاد شده تنها در پوست سیب وجو دارد؛ بنابراین به زنان توصیه می شود برای داشتن یک رابطه جنسی خوب خوردن سیب آن هم با پوست را فراموش نکنند.
مصرف روزانه سیب خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش می دهد سیب برای جلوگیری از دیابت بارداری مفید می باشد در حین شیردهی ، مصرف سیب بسیار مفید نیز است زیرا بخشی از ویتامین و مواد معدنی بلافاصله وارد شیر شده و به کودک منتقل می شود.یک سیب بزرگ ،۱۰٫۳ میلیگرم ویتامین C دارد که به ترتیب ۱۴% و ۱۱% از میزان مورد نیاز روزانه ویتامین C برای زنان و مردان را تامین می کند.یک سیب بزرگ حدود ۱۲۰ واحد بین المللی ویتامین A است که تقریبا ۵ و ۴ % میزان دریافت روزانه ویتامین A برای زنان و مردان را تشکیل می دهد.
خواص سیب برای پوست
سیب دارای خواص ضد باکتریایی بوده و به درمان آکنه، جوش صورت و جای جوش کمک می کند. ماسک سیب برای جوش یک چهارم سیب را رنده کنید و مقداری شیر به آن اضافه کنید، بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند سپس با آب ولرم بشویید.سیب به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی شناخته می شود، همچنین سیب می تواند برای درمان آفتاب سوختگی استفاده شود.
میوه سیب به عنوان یک روشن کننده پوست صورت عمل می کند و می تواند به روشن و درخشان تر شدن پوست صورت کمک کند.اسید های موجود در سیب به عنوان یک آبرسان طبیعی پوست را هیدراته کرده و باعث لایه برداری پوست صورت می شود. ماسک صورت سیب درختی آب یک سیب را بگیرید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید بماند تا خشک شود سپس با آب سرد بشویید.
سیب حاوی مقادیر زیادی ویتامین C می باشد که در تشکیل کلاژن نقش دارد، کلاژن از چین و چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. ماسک سیب برای طراوت، رطوبت و شادابی پوست ۱ سیب سبز خرد شده با پوست و ۱/۲ فنجان انگور سبز خرد شده و ۱ قاشق غذا خوری آب لیمو و ۱/۴ فنجان آلوئه ورا را در یک مخلوط کن بریزید و تا بدست آوردن یک خمیر ضخیم ترکیب کردن را ادامه دهید و سپس بر روی پوست صورت و گردن مالیده و ۱۵ دقیقه صبر کرده و سپس با آب گرم بشویید.
توجه : قبل از استفاده از ماسک یک آزمون در یک منطقه کوچک از صورت یا گردن خود انجام دهید و در صورت نداشتن واکنش های پوستی مصرف کنید. ماسک سیب درختی و عسل برای پوست صورت یک سیب را رنده کنید و با عسل مخلوط کنید آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید. توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.
خواص سیب برای لاغری
کسانیکه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند.سیب دارای فیبر بالایی می باشد که باعث زیاد شدن چربی سوزی و کاهش اشتها شده و به کسانی که میخواهند کاهش وزن را تجربه کنند بسیار مناسب است. مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف یک عدد سیب قبل از هر وعده غذایی باعث کاهش اشتها شده و همچنین می تواند بهبود هضم غذا را بههمراه داشته باشد.
بهترین زمان برای خوردن سیب برای کاهش وزن، نیم ساعت قبل از یک وعده پر کالری است پس با توجه به اینکه شب یا صبح وعدهی پرکالری مصرف میکنید باید سیب را قبل از آن میل کنید و نمیتوان گفت شب یا صبح سیب بخورید تا لاغر شوید چرا که غذای مصرفی شما متفاوت است و ممکن است برخی از شما صبحانه پرکالری داشته باشید و برخی دیگر شام پرکالری. سیب باعث تنظیم اشتها میشود و فشار اکسیداتیو را محافظت میکند و باعث میشود که کالری کمتری در طول روز مصرف کنید.
خواص سیب برای نوزاد و کودکان
سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار رود. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود.پلی فنول سیب هضم را بهبود می بخشد و برای درمان مشکلات گوارشی نوزادان و کوکان مفید می باشد مقداری سیب را رنده کنید و با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید و به نوراد یا کودک خود بدهید
سیب فیبر بالایی دارد و برای درمان یبوست و اسهال در نوزادان و کودکان مفید می باشد سیب شیرین برای درمان سرفه در نوزادان ۶ ماهه و کودکان مفید است سیب علاوه بر پاکسازی دندان ها و لثه ها برای تقویت دندان در نوزادان و کودکان مفید می باشد
خواص سیب برای مردان
یک سیب بزرگ ،۱۰٫۳ میلیگرم ویتامین C دارد که به ترتیب ۱۴% و ۱۱% از میزان مورد نیاز روزانه ویتامین C برای زنان و مردان را تامین می کند.یک سیب بزرگ حدود ۱۲۰ واحد بین المللی ویتامین A است که تقریبا ۵ و ۴ % میزان دریافت روزانه ویتامین A برای زنان و مردان را تشکیل می دهد.
خواص سیب برای ریه
دستگاه تنفسی نسبت به التهابات بسیار حساس است و بسیاری از مشکلات تنفسی بهطور مستقیم از التهاب غشای سلولهای موجود در دستگاه تنفسی ناشی میشوند. شاید آسم جدیترین مشکل تنفسی است که در موارد شدید میتواند منجر به مرگ فرد شود. سیب رفتار ضدالتهابی چشمگیری از خود نشان میدهد و از داروهای طبیعی درمان آسم به شمار میرود. با این اوصاف هنوز هم نحوهی عملکرد سیب در درمان این بیماری ناشناخته است.
نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است. سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد.علاوه بر میوه سیب، پوست این میوه نیز برای سلامت بدن بسیار مفید است. پوست سیب حاوی فلاونوئیدی به نام کورستین می باشد که دارای خاصیت ضد التهابی بوده و برای درمان و جلوگیری از بیماری آسم بسیار مفید می باشد.
خواص سیب در بارداری و شیردهی
سیب حاوی فیبر بالایی است و برای درمان یبوست که یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی زنان باردار است، مفید می باشد مصرف منظم سیب درختی در دوران بارداری از افزایش فشار خون و پره اکلامپسی جلوگیری می کند مصرف روزانه سیب تورم پاها در زنان باردار را کاهش می دهد سیب برای رشد جنین ضروری است و از ابتلا به آسم در جنین جلوگیری می کند مصرف سیب به طور مرتب یک راه طبیعی برای درمان تهوع حاملگی می باشد مصرف روزانه سیب خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش می دهد سیب برای جلوگیری از دیابت بارداری مفید می باشد
در حین شیردهی ، مصرف سیب بسیار مفید نیز است زیرا بخشی از ویتامین و مواد معدنی بلافاصله وارد شیر شده و به کودک منتقل می شود. آنها حتی در آلرژیک ترین نوزادان باعث ایجاد دیابت نمی شوند سیب تنها میوه ای است که یک زن فقط چند روز پس از زایمان مجاز به خوردن آن است. سیب به بدن مادر کمک می کند تا سریعتر بهبود یابد و کودک به درستی و کامل رشد کند.
خواص سیب در شب
خوردن هر نوع ماده غذایی سنگین، چرب و تند قبل از خواب منجر به بروز مشکلاتی مانند اختلالات خواب در طول شب یا بی خوابی می شود. اما تعدادی از موادغذایی از جمله سیب سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول، ویتامین ها و موادمعدنی بوده که فاقد چربی است و علاوه بر رفع گرسنگی آخر شب می تواند به کیفیت خواب نیز کمک کند.
خواص سیب در بدنسازی
خوردن سیب در هفته مانع از تحلیل عضلات، کاهش جذب کلسترول و همچنین مانع تشکیل چربی در بدن میشود. این مهمترین دلیلی است که ورزشکاران به خصوص بدنسازان باید خوردن آن را جدی بگیرند.خواص سیب برای سلامتی بسیار زیاد است. عضله سازی تا کنترل وزن تنها برخی از خواص این میوه جادویی است. تحقیقات نشان میدهدکه اسید اورسولیک میتواند مانع از تحلیل رفتن عضلات در بدن شود هر چند این مطالعات بر روی موشها انجام شده است اما اثرات آن بر عضله سازی غیرقابل انکار است.
خواص سیب در صبح ناشتا
پیامبر خدا (ص) فرموده اند: سیب را ناشتا بخورید چون تمیزکننده معده است. در کل توصیه شده میوهها بین وعده مصرف شوند نه همراه غذا و فقط در بعضی از آنها خوردن ناشتا توصیه میشود. بعنوان مثال خربزه و هندوانه اصلا نباید ناشتا مصرف شوند.سیب حاوی کلاژن و الاستین بوده که پوست شما را نرم و چاق نگه می دارند. – سیب های قرمز و سیب های زرد و قرمز یکی از بهترین گزینه های می باشند. میوه سیب به عنوان یک روشن کننده پوست صورت عمل می کند و می تواند به روشن و درخشان تر شدن پوست صورت کمک کند.سیب دارای خواص ضد باکتریایی بوده و به درمان آکنه، جوش صورت و جای جوش کمک می کند. فواید خوردن سیب ناشتا زیاد است و بر کسی پوشیده نیست. خوردن سیب ناشتا در طب سنتی تاکید شده است و باید در رژیم سیب هم از آنها استفاده کنیم. حتی خوردن سیب ناشتا برای چاقی صورت نیز اشاره شده است.
خواص سیب و دارچین
چای و دمنوش سیب و دارچین برای کاهش وزن مفید می باشد. آب را بجوشانید، سیب های شسته شده و خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد، آن را از روی حرارت بردارید مقداری دارچین و عسل به آن اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا دم بکشد.
خواص سیب و عسل
سرماخوردگی شدید: سیب و عسل میل کنید، تا سه روز رفع میشود. ترکیب سیب و عسل، نوعی آنتی بیوتیک است.در درمان اسهال مصرف شربت خاکشیر و عسل، آب سیب و عسل، آب هویج با عسل توصیه شده است. توجه : قبل از استفاده از ماسک یک آزمون در یک منطقه کوچک از صورت یا گردن خود انجام دهید و در صورت نداشتن واکنش های پوستی مصرف کنید. ماسک سیب درختی و عسل برای پوست صورت یک سیب را رنده کنید و با عسل مخلوط کنید آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.
کافی است که یک کیلو سیب و دو لیوان عرق بیدمشک خالص و پنج قاشق غذاخوری عسل و دو قاشق گلاب داشته باشیم تا یک معجون خیلی خوب درست کنیم. ابتدا سیب ها را شسته و رنده کنید و باقی مواد را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید و در یک ظرف غیر فلزی یک روز در یخچال بگذارید تا رنگ آن کدر شود و روزانه دو استکان مصرف شود. بهتر است که از سیب گلاب استفاده کنید.بهتر است به عنوان عصرانه و یا شامی مورد مصرف قرار گیرد. برای تقویت قلب و کبد خوب است و برای رفع کم خونی مفید است و از بین برنده تپش قلب است. این ترکیب مقوی قلب و مغز است و باعث لطافت روح می شود. خوردن این فالوده تسکین دهنده درد سینه است. مصرف این فالوده برای رفع اسهال و دل پیچه و استفراغ خوب است. برای از بین بردن وسواس و استرس و اضطراب مفید است.
خواص سیب و گلاب
بعضی از افراد با خوردن سیب دچار نفخ میشوند، برای جلوگیری از نفخ توصیه میکنیم سیب زرد بزرگی را پوست بگیرید، رنده و با ۲ قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کنید تا خاصیت نفاخی آن از بین برود.طرز تهیه فالوده سیب : مواد لازم سیب زرد یا سیب گلاب ۲ عدد عسل ۱ قاشق غذاخوری گلاب ۱ قاشق غذاخوری زعفران آب کرده کمی دستور تهیه سیبها را بشویید، پوست آنها را بگیرید و سپس رنده کنید.
سیب رنده شده را در کاسهای بریزید، ۱ قاشق غذاخوری عسل و ۱ قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا عسل حل شود. در انتها مقداری زعفران آب کرده و در حدی که رنگ فالوده سیب را کمی تغییر دهد، به آن اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید و در صورت تمایل چند تکه یخ به آن اضافه کنید تا خنک شود. فالوده سیب را بلافاصله سرو کنید و از نگهداری آن برای وعده بعد بپرهیزید.
فالوده سیب را میتوانید به عنوان عصرانه یا شامی سبک مورد استفاده قرار دهید. بهترین زمان مصرف فالوده سیب برای رفع کم خونی و تقویت قلب، صبح به صورت ناشتاست. بهترین زمان مصرف فالوده سیب برای تقویت سیستم عصبی و رفع استرس و اضطراب، یک ساعت قبل از خواب است. البته برای رفع این مشکل بهتر است در ترکیب فالوده سیب از عرق بیدمشک نیز استفاده شود. بهترین زمان مصرف فالوده سیب برای رفع گرمازدگی در فصول گرم سال، بعد از ظهر است. با افزودن چند تکه یخ به فالوده سیب میتوان از آن به عنوان یک میان وعده خوشمزه که باعث خنکی و تسکین گرمای بدن میشود، استفاده کرد.
خواص سیب و میخک
از قدیم الایام در فرهنگ منطقه کردستان ایران شهرهای مهاباد، سنندج ، پیرانشهر، اشنویه، سقز، دیوان دره ، بوکان و قسمتی از مناطق اقلیم کردستان شهرهای اربیل ( هه ولیر ) ، دهوک و سلیمانیه ( سلیمانی ) مرسوم بودە است کە عشاق یک سیبدرختی را با گل میخک تزیین کردە ( سیب میخک نماد عشق ) و بە نشان عشق وفاداری بە دلدارە خویش تقدیم میکردند. سیب میخک نماد عشق میخک یادآور عشق اول است و به خاطر داشتن دندانه تیز در داخل سیب فرو میرود.
این فروکردن یادآور درد و رنج (عشق) است. درد و رنجی که بعد از مدتی کوتاه سیب را سفت و محکم میکند. این نماد تبدیل انسان عاشق به یک انسان بردبار است. سیب عشق یا سیب میخککوب سالها به شکل اول باقی میماند و با پاشیدن مقداری آب بر روی آن نشانه بوی عشق و دلدادگی که همان بوی میخک است دوباره ایجاد میشود. هدیە ای بسیار زیبا، جذاب و ماندگار از دختران هنرمند کورد ایرانی بوده و میتوان از آن بهعنوان هدیەای باستانی و بسیار باارزش و پرمحتوا برای مناسبتهای مختلف و برای ابراز محبت خود به انسانها استفاده کرد. میخک دارای خاصیتهای دارویی بوده و بهعنوان ضد درد و بهعنوان گردن بند و زیورآلات هم استفاده میشود.
خواص سیب و هویج
آب سیب و هویج حاوی مقادیر فراوان از آنتی اکسیدان ها است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. باید به این نکته توجه داشته باشید که آنتی اکسیدان کوئرستین بیشتر در پوست سیب وجود دارد، از این رو بهتر است آب سیب را از میوه کامل تهیه کنید.شما می توانید آب سیب و هویج را در برنامه غذایی خود جای دهید، زیرا این نوشیدنی دارای کالری پایین و فاقد چربی اشباع و کلسترول است. این در شرایطی است که از محتوای فیبر خوبی سود می برد، که می تواند احساس سیری را برای مدتی طولانی تر در شما حفظ کند.
خواص سیب و موز
این ترکیب خاصیت انتی اکسیدانی خیلی بالایی دارند و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کنند. هر دو برای داتشن اعصاب راحت مفیدند و بیماری های عصبی را رفع می کنند.خاصیت سیر کنندگی بالایی دارند و به عنوان وعده غذای اصلی می توانند استفاده شوند. برای سلامت گوارش خود از سیب و موز استفاده کنید.
خواص سیب و به
دم نوش سیب سرشار از ویتامین های PP, C, B2, B1, A و دارای املاح معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، آهن، فسفر، کلسیم و دارای هیدرات دو کربن، مواد قندی وگلوکز و لوولز می باشد. دم نوش به دارای ویتامین های P, E, B6, B2, B, A و املاح معدنی مانند آهک، تاتن، قند و اسیدمالیک می باشد. *به دلیل داشتن ویتامین A قوه بینایی را زیاد و در رشد کودکان کمک می کند. *همچنین به دلیل وجود ویتامین B2 سبب تقویت اعصاب می شود.
دمنوش سیب حاوی آنتی اکسیدان هاییه که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنن، این ترکیبات سیستم ایمنی بدن رو بهبود می بخشه و به مبارزه با انواع بسیاری از بیماری ها و عفونت ها کمک می پردازه.دمنوش به با ترکیبات گیاهی مغذی باعث رفع حالت تهوع و همچنین استفراغ های شدید میشه، این خاصیت به آنتی اکسیدان های موجود در به و دمنوش اون بر می گرده.
سیب برای سگ
سیب حاوی ویتامین A,C,E,K ویتامین های گروه B ،کلسیم، فسفر و پتاسیم می باشد. سیب پروتئین کم و فیبر و آنتی اکسیدان زیادی دارد. وجود آنتی اکسیدان سیب را به یک میوه ضد سرطان تبدیل می کند. خوردن این میوه برای دهان و دندان سگ ها مفید است و نفس آن ها را خوشبو می کند.
شما هیچ وقت نباید هسته و چوب سیب را به سگها بدهید. هسته ی سیب حاوی سیانید است که باعث مسمومیت کشنده برای سگ ها می شود. سیب را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا باعث خفگی حیوان خانگی شما نشود. این میوه حاوی قند طبیعی است پس باید تعادل را رعایت کنید. سگ های مبتلا به دیابت نباید سیب بخورند. زیاده روی در خوردن سیب باعث اسهال در سگها می شود.
خواص سیب پخته
یکی دیگر از خواص سیب پخته و فواید آن، ایجاد لطافت و زیبایی پوست است. به این منظور میتوانید سیب را بپزید و سپس آن را له و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را بهصورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید. از سیب پخته میتوانید برای درمان سرفه خشک استفاده کنید زیرا به نرم شدن گلو و رفع التهاب آن کمک میکند. همچنین برای بهبود گرفتگی صدا مفید است.
تحقیقات نشان داده است که سیب آب پز به دفع چربیهای اضافه از سیستم بدن، هضم غذا و همچنین سیرشدن کمک میکند. پکتین موجود در سیب به کاهش جذب چربی از طریق سلولها کمک میکند. خوردن سیب به صورت خام و آب پز بسیار مقوی است، همچنین باعث جلوگیری از تجمع چربی بیش از حد که باعث چاقی میشود.سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است.
یکی از خوراکی های مفید در درمان اسهال و تقویت معده سیب پخته است. مصرف سیب پخته برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند و برای کودکان مفید است و به هضم بهتر غذا و بهبود اشتها کمک میکند. همچنین سیب پخته برای بهبود ورم معده نیز سودمند است.سیب پخته یا کمپوت سیب نیز تقویت کننده کبد است و به دفع سموم بدن کمک میکند و مانع تشکیل و تجمع اسید اوریک در بدن میشود. به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس نیز مفید است.
کودکان و نوزادان به مواد غذایی حاوی فیبر و مغذی، احتیاج دارند. سیب پخته یکی از بهترین غذاها برای کودک است و باعث اصلاح اشتها، رفع لاغری و افزایش توان بدن کودک در مقابله با بیماریها میشود. همچنین از آنجایی که سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم موجود در آن به بدن کمک میکند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند، باعث تقویت استخوانها و رشد بهتر کودک میشود.
سیب را به چهار قسمت تقسیم و دانههای آن را خارج میکنیم. میوه و حتی پوست سیب را با یک تکه چوب دارچین در داخل قوری میاندازیم و به آن آب اضافه میکنیم؛ این دمنوش لازم است که حدود سی دقیقه یا بیشتر دم بکشد تا سیب کاملا پخته شود. اگر دمنوش سیب و دارچین را با پوست سیب درست کنید، مدت زمان آماده شدن آن کوتاهتر میشود.دمنوش سیب و دارچین عطر و طعم بسیار دلنشینی دارد و تأثیر بسزایی در رفع خستگی و ریکاوری بدن یا همان بازیابی انرژی دارد.
شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صداست. برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آن را با پارچه نازکی صاف کنید و چند حبه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید. روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.
فواید سیب برای کبد
سیب مقوی کبد و اشتها آور است.سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است.کسانی که میخواهند کبد چرب خود را درمان کنند میتوانند از سیب کمک بگیرند چرا که دارای فیبر، آنتیاکسیدان، مواد معدنی و ویتامینها میباشد که بهعنوان یک سمزدای قوی عمل کرده و برای درمان کبد چرب بسیار موثر است.
طرز تهیه سیب پخته
سیب را پوست کنده و چهار قسمت کنید. دانهها و قسمتهای سفت آن را جدا کرده و به قطعات ریز تقسیم کنید، سپس با یک لیوان آب و چند قطره آبلیمو ترش تازه، آن را بجوشانید تا نرم شود. بهتر است برای تهیه سیب پخته از ظروف لعابدار استفاده کنید و آن را با حرات ملایم بپزید تا ویتامینهای موجود در آن حفظ شود. سیبها خیلی زود و حدود ۱۰ دقیقه الی یک ربع کاملا پخته و نرم میشوند. همچنین میتوانید برای بهبود طعم و افزایش خواص آن کمی عسل، دارچین یا گلاب به آن اضافه کنید.
رژیم سه روزه سیب
رژیم لاغری ۳ روزه سیب که به آن رژیم سیب هم گفته می شود یک رژیم غذایی جالب و کاربردی است.اگر میوه خوردن را دوست دارید پس حتما رژیم سه روزه سیب را امتحان کنید، چون بیشتر میوه ها آب فراوان دارند که برای لاغری بسیار مناسب است.خوبی رژیم لاغری سیب این است که این رژیم بسیار ساده است، ده ها نوع سیب در کشورمان وجود دارند و همیشه در دسترس هستند پس می توانید از آنها استفاده کنید و لاغر هم شوید.یک مزیت رقابتی رژیم لاغری ۳ روزه سیب این است که دیگر وزنتان برنمی گردد و پوست شما ترک برنمی دارد.
میوه دوست شماست و دارای املاح معدنی و ویتامین های فراوانی نیز می باشد. روزانه سه تا چهار میوه می توانید بخورید. ممکن است از یک نوع میوه یا اینکه از میوه های متنوع برای لاغری استفاده نمایید. مهم این است که حتما از میوه های تازه و متنوع بخورید. در کتاب های قدیمی خوردن میوه به جای صبحانه برای لاغری خیلی سفارش شده است. خوردن سیب و دارچین برای لاغری مفید می باشند. حتی برای وعده ناهار و شام می توانید از سرکه سیب برای لاغری خود داخل سالاد بریزید.
خواص سیب برای تیروئید
از دیگر خواص سیب میتوان به داشتن ویتامین A. و ویتامین C. جهت کمک به سیستم ایمنی بدن، ویتامین K. جهت انعقاد خون، بیوتین یا ویتامین B۷ جهت تاثیر در متابولیسم اسیدهای چرب، و داشتن ید جهت سلامت تیروئید اشاره کرد.
سیب برای قلب
سیب دارای فلاونوئید بسیار قوی به نام کورستین و آنتیاکسیدانهای فراوان می باشد که فشارخون بالا را کاهش داده و باعث کاهش چربی خون میشود و از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند. شما میتوانید برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی سیب را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
فواید سیب زرد و قرمز
سیب قرمز به دلیل ویتامین ها و رنگدانه های آنتی اکسیدانی قوی که در پوست قرمز خود دارد، نسبت به سیب زرد که به سیب لبنانی معروف است، خاصیت ضدسرطانی بالاتری دارد و مصرف آن همراه با پوست توصیه می شود. البته به دلیل اینکه امروزه برای افزایش ماندگاری سیب ها در انبار، پوستشان را با مواد شیمیایی مومی و براق واکس می زنند، باید ابتدا پوست سیب را با ابر آغشته به مایع ظرفشویی خوب بشویید و پس از آبکشی میل کنید.
خواص سیب سیاه
سیب ها به طور کلی قرمز، سبز، زرد یا ترکیبی از این سه هستند، اما اگر شرایط جغرافیایی مناسب برآورده شود، ظاهراً می توانند بنفش تیره، تقریبا سیاه و سفید نیز رشد کنند. این سیب های نادر را الماس سیاه می نامند و در حال حاضر فقط در کوه های تبت پرورش می یابند.
ممکن است سیب سیاه جذاب به نظر نرسد اما این نوع منحصر به فرد برخلاف هر سیب دیگر است. آنها با رنگ آبی بسیار پر رنگ و بنفش نزدیک به سیاه لقب “الماس سیاه” را به دوش می کشند. سیب های الماس سیاه بنفش، براق هستند و بافت خوبی دارند. از بیرون، سیب ها تقریباً شبیه موم شمع هستند و به اندازه یک الماس زیبا هستند.
این چنین است که آنها این نام را به خود گرفتند. میوه عقرب نام دیگر این سیب است. سیب الماس سیاه نوعی از سیب های هوآ نیو است که بسیار شیرین تر و شفاف تر از سیب های معمولی است چون گلوکز بیشتری نسبت به دیگر سیب ها دارد. قندهای ارگانیک موجود در سیب سیاه آن را به طور طبیعی شیرین می کند و پوست غلیظ آن از غنای بی نظیری برخوردار است.
فواید سیب و انار
آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می رود.
بیشتر بخوانید : خواص زیره ؛ کوهی و وحشی و نبات و دارچین سیاه در برنج برای لاغری و قاعدگی
سیب برای سلامت دندان
سیب از میوه هایی است که برای سلامت دندان و لثه فواید بسیار زیادی دارد. سیب علاوه بر اینکه باعث سفید شدن دندان ها می شود ، لثه ها را نیز تمیز می کند. علاوه بر این سیب خاصیت آنتی باکتریایی دارد و به همین جهت از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
جالب است بدانید که در طب سنتی سیب به عنوان مسواک طبیعی شناخته می شود. البته اینکه به سیب مسواک طبیعی می گویند دلیل بر این نیست که سیب دندان ها را تمیز می کند ، به دلیل شیرینی سیب جریان بزاق افزایش می یابد
بیشتر بخوانید : خواص کلم بروکلی ؛ سفید در طب سنتی و بدنسازی برای کیست تخمدان
و باعث کاهش باکتری های موجود در دهان می شود و به همین دلیل از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند. البته گاز گرفتن و جویدن سیب برای تمیز کردن ها و لثه ها موثر است ولی به طور کامل نمی تواند جای مسواک را بگیرد.
خواص سیب برای تنظیم قند خون
پلی فنول های موجود در این میوه به صورت مستقیم میتوانند باعث کاهش میزان قند خون شده و برای کسانی که میخواهند بیماری دیابت را کنترل کنند بسیار مناسب است.
بیشتر بخوانید : خواص گوشت بوقلمون ؛ و بلدرچین در طب سنتی و بدنسازی برای کودکان در بارداری
فنل های موجود در این میوه جذب گلوکز از دستگاه گوارش را کاهش داده و باعث آزاد شدن انسولین از لوزالمعده می شود که برای کنترل قند خون مناسب است اگر میخواهید قند خون خود را کنترل کنید بهتر است از سیب در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
سیب برای پیشگیری از سرماخوردگی
سیب قرمز به دلیل داشتن ویتامین سی و آنتیاکسیدانی به نام کورستین میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای جلوگیری از سرماخوردگی بسیار مفید می باشد.
خواص سیب برای سرطان
سیب به دلیل داشتن مادهای به نام کومپروفول و همچنین وجود فلاونوئید قوی کورستین برای درمان و پیشگیری از سرطان بویژه سرطانهای ریه، سینه و کولون بسیار مفید است.
خواص سیب برای درمان کم خونی
سیب به دلیل داشتن آهن می تواند برای درمان کم خونی ناشی از گلبول های قرمز بدن بسیار موثر باشد.
بیشتر بخوانید : خواص هل ؛ سیاه و سبز و زنجبیل برای لاغری در طب سنتی و معده و مضرات هل
شما با مصرف روزانه یک عدد سیب می توانید به راحتی کم خونی را درمان کنید.
مضرات سیب
سیب دارای سطح بالایی از کربوهیدارت است که میتواند باعث افزایش ناگهانی انرژی در بدن شود. زیاده روی در مصرف این میوه باعث نوسان قند خون شده و فرد را به مصرف بیشتر شیرینی و شکر تحریک میکند.کربوهیدارت موجود در سیب، به راحتی هضم و جذب میشود. از این رو، زیاده روی در مصرف آن باعث بروز چاقی میشود.سیب دارای خواص اسیدی است که زیاده روی در مصرف آن میتواند به ساختار دندان آسیب وارد کند. با این حال، اگر از دندانهای آسیاب برای خرد کردن سیب استفاده کنید، میزان آسیب رساندن آن کاهش مییابد.
درباره مضرات سیب پخته اطلاعات زیادی در دسترس نیست . زیاده روی در مصرف سیب میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی و به مخاطره افتادن سلامت بدن شود.گرچه فیبر به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک میکند، اما زیاده روی در مصرف سیب میتواند باعث نفخ شکم شود. به طور معمول یک انسان براساس جنسیت و سن به ۲۰ تا ۴۰ گرم فیبر در طول روز نیاز دارد. اگر میزان مصرف فیبر بدن از ۷۰ گرم در روز عبور کند، عوارض زیاده روی ناشی از آن بروز میکند.
سیب ممکن است در بعضی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند. زیاده روی در مصرف سیب و آب سیب ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. دانه سیب حاوی سیانید، یک سم قدرتمند است خوردن بیش از حد دانه سیب به طور بالقوه می تواند کشنده باشد. دانه سیب نباید مصرف شود .سیب ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. کسانی که در مصرف سیب زیاده روی می کنند ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند و در خطر بیماری دیابت قرار بگیرند.
مصرف سیب در قناری باید با چنین روشی که توضیح میدهم مصرف گردد ,درغیر اینصورت مصرف سیب نه تنها مفید نمی باشد بلکه به دلایلی مضر محصوب میشود.روش صحیح مصرف سیب در قناری . سیب را باید رنده شده وآب اضافه ی آن رابگیرید وسپس با تخم مرغ آبپز رنده شده مخلوط نمایید میتوان مقداری هویج رنده شده به آن بافزایید.سیب بعلت غنی بودن ازموادمتابولیسمی مصر ف آن به تنهایی درقناری منجر به اختلالات گوارشی وهمینطور کبدی پوستی میشود.
مطالب تکمیلی
این ترکیب خاصیت انتی اکسیدانی خیلی بالایی دارند و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کنند.
هر دو برای داتشن اعصاب راحت مفیدند و بیماری های عصبی را رفع می کنند.
خاصیت سیر کنندگی بالایی دارند و به عنوان وعده غذای اصلی می توانند استفاده شوند.
برای سلامت گوارش خود از سیب و موز استفاده کنید.