خواص لپه ؛ قرمز در طب سنتی برای کبوتر و خواص آب لپه پخته و طبیعت لپه

خواص لپه

خواص لپه ؛ قرمز در طب سنتی برای کبوتر و خواص آب لپه پخته و طبیعت لپه

خواص لپه ؛ قرمز در طب سنتی برای کبوتر و خواص آب لپه پخته و طبیعت لپه همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص نعناع ؛ و مضرات نعناع کوهی و دشتی و خشک برای معده و مو و کبد

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با لپه

لپه برای سلامتی بسیار مفید می باشد ، شما می توانید از لپه سبز یا زرد استفاده کنید ، لپه از روش های مختلف نظیر پوست کندن ،

نصف کردن و خشک کردن دانه های نخود به دست می آید دارای فیبر ، پروتئین ، ویتامین و مواد معدنی می باشد.

په دانه ‌ای پوست کنده شده و خشک است که در دسته حبوبات قرار می‌گیرد و ارزش غذایی فراوانی دارد.

بیشترین مصرف لپه در ایران است. لازم است بدانید از دانه هاى گیاهان دیگرى چون نخود فرنگى

و نخود معمولى نیز لپه بدست مى آید لپه در بین دیگر حبوبات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

رفع کم خونى ،حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون، کاهش بیمارى قلبى و عروقى از خواص لپه و فواید مصرف آن مى باشد.

لپه از گروه حبوبات یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای دارد .

همانطوز که می‌دانید حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین بجای گوشت میباشند.

لپه دانه هاى جدا شده و پوست کنده خشک شده است که از خانواده حبوبات میباشد. براى تهیه لپه هریک از بذر هاى حبوباب پس از تفکیک از قالب هایشان داخل آب قرار مى گیرند تا پوستشان جدا شوند بعد از جداشدن پوست بر اثر فشار به دو لپه تقسیم و خشک مى شوند.

بیشتر بخوانید : خواص روغن زیتون ؛ کهنه و نمک برای صورت و مالیدنی برای واژن و مو و مغز و معده و روده

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات لپه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص لپه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص لپه برای پوست

در لپه فولات ، روی و ویتامین های زیای وجود دارد که به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده

و باعث می شود تا پوست در مقابل اشعه ماورا بنفش خورشید آسیب نبیند.

مصرف لپه باعث کاهش خطر آفتاب سوختگی می شود.

لپه به پاک سازی پوست صورت کمک کرده و باعث روشن تر شدن و سفید تر پوست صورت می شود.

لپه برای بهبود سندرم روده‌ تحریک پذیر

برای اختلالات گوارشی می توان از لپه استفاده نمود ، کسانی که سندرم روده ی تحریک پذیر دارند

و همچنین بیماری های گوارشی آن را درگیر کرده است می توانند از فیبر محلول استفاده کنند.

لپه دارای مقادیر زیادی از فیبر محلول می باشد که باعث افزایش حجم مدفوع شده و حرکات روده را آسان می کند.

خواص لپه برای کاهش کلسترول خون

لپه منبع مناسبی از فیبر محلول است ، اگر شما به میزان یک فنجان لپه میل کنید ، تقریبا ۶۵ درصد نیاز روزانه بدن خود به فیبر را تامین کرده اید.

فیبر برای کاهش کلسترول خون توصیه شده است.

بیشتر بخوانید : خواص کیوی ؛ تو سرخ برای یبوست و چشم و لاغری و سرماخوردگی و پوست

فیبرهای موجود در لپه در گوارش انسان به ماده ژله مانند تبدیل می شود.

مصرف لپه باعث می شود تا صفرا کلسترول را به دام انداخته و از بدن خارج کند که این امر باعث کاهش کلسترول می شود.

لپه برای سرطان

لپه دارای استروژن های گیاهی است که باعث بهبود هورمون های بدن می شود ،

این امر باعث می شود تا خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان پروستات کاهش پیدا کند.

لپه به دلیل داشتن کومسترول باعث جلوگیری از تومور در بدن می شود.

خواص لپه برای تنظیم قند خون

همانطور که گفته شد لپه دارای فیبر می باشد که باعث تنظیم سطح قند خون می شود.

فیبر موجود در لپه باعث می شود تا جذب قند خون کم شده و گلوکز در بدن با سرعت کمتری آزاد شود

بیشتر بخوانید : خواص شیر ؛ برای بزرگسالان و خواص شیر گرم و خام برای قلب و مو و پوست

این امر باعث می شود تا لپه به عنوان یک ماده غذایی عالی برای بیماران دیابتی باشد.

لپه برای کاهش وزن و لاغری

فیبر موجود در لپه و همچنین پروتئین های آن باعث کاهش وزن می شود.

لپه دارای کالری کمی است و فیبر موجود در لپه باعث کاهش اشتها می شود ،

اگر می خواهید کاهش وزن را تجربه کنید بهتر است لپه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

خواص لپه برای کاهش خطر بیماری های قلبی

فیبرهای موجود در لپه باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید : خواص گل کلم ؛ قرمز در بدنسازی و بارداری و مضرات گل کلم خام و طرز پخت

پتاسیم موجود در لپه فشار خون را کم کرده و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

خواص لپه در طب سنتی

کالری لپه در هر ۱۰۰ گرم ۳۴۱ است و لپه دارای طبع نسبتا گرم و خشک است.

معمولا لپه برای قیمه استفاده می‌شود و قیمه هم همراه برنج! برنج، سرکه و آبغوره مصلح خوبی برای خواص لپه‌اند.

لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که به حفظ قلب سالم کمک می کنند.

به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و جنسی به ویژه در مردان میشود.

مقدار فیبر بالا در لپه به تنظیم سطح قند خون کمک می کند فیبر محلول در غذای کم گلیسمیک میزان جذب قند را کاهش می دهد

و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون کمک می کند.

با این حال، انرژی کافی را تامین می کند. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند خوب است.

به دلیل میزان بالای پروتئین موجود در لپه، این دانه گیاهی مفید، جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت خواهد بود

و از این رو مصرف آن برای افرادی که بایستی از مصرف گوشت خودداری کنند مناسب است.

لپه حاوی ایزو فلاون ها هستند که خطر توسعه انواع سرطان ها، به ویژه سرطان پستان و پروستات را کاهش می دهند.

لپه منبع خوبی از فیبر محلول هستند.

میزان سدیم موجود در لپه پایین بوده، به عکس آن از میزان پتاسیم بالایی برخوردار است، از این رو مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مجاز میباشد.

لپه دارای انواع املاح ضروری و مورد نیاز بدن نظیر کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های مهمی مانند ویتامین ب۱۲ میباشد،

از این رو مصرف آن برای همه گروههای سنی به ویژه کودکان دچار سوء تغذیه و سالمندان بسیار مفید میباشد.

لپه نیز منبع غنی فیبر بوده و به همین دلیل مصرف آن برای کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی- عروقی توصیه میشود.

لپه سرشار از آهن بوده و از این رو مصرف آن برای درمان و رفع کم خونی مفید میباشد.

لپه با وجود مقدار کمی کالری، کلسترول و چربی های اشباع شده سالم است

اما حضور فیبر رژیمی افراد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد متابولیسم را افزایش می دهد

و احتمالات افزایش وزن را کاهش می دهد مواد غذایی یافت شده در لپه

به انرژی قابل استفاده تبدیل می شوند تا به عنوان چربی ذخیره شود.

خواص لپه برای کودکان و نوزادان

لپه حاوی مقادیر بالای فولات، آهن، روی، پروتئین، منگنز و کلسیم است که به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می کند

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین C موجود در لپه به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان کمک می کند

مقادیر بالای آهن و فولات موجود در لپه برای درمان کم خونی نوزادان و کودکان مفید است

کلسیم و ویتامین K موجود در لپه به بهبود رشد و تقویت استخوان ها در نوزادان و کودکان کمک می کند

خواص لپه برای پرندگان

لپه به دلیل داشتن خواص زیاد برای پرندگان از جمله کبوتر و عروس هلندی مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف لپه باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی پرندگان می شود.

خواص لپه برای معده

فیبر موجود در لپه به بهبود هضم غذا کمک می کند، معده درد را کاهش می دهد

و خطر ابتلا به بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و دیورتیکولوز را از بین می برد.

خواص لپه برای مو

مقادیر بالای پروتئین، منگنز و روی موجود در لپه به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و برای درمان ریزش مو مفید می باشد.

ویتامین A و روی موجود در نخود فرنگی به کاهش التهاب پوست سر کمک کرده و برای درمان شوره سر مفید هستند.

خواص لپه برای زن باردار

مقادیر بالای ویتامین های B موجود در لپه به ویژه فولات، خطر ابتلا به نقص لوله های عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش داده،

از زایمان زودرس جلوگیری می کند و برای سلامت زنان باردار مفید می باشد.

فولات موجود در لپه با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کند.

مطالعات نشان داده اند که ایزوفلاوون های موجود در لپه به کاهش گرگرفتگی در زنان یائسه کمک می کنند.

خواص لپه در بدنسازی

ویتامین ب نیز درلپه وجود دارد ریبوفلاوین و نیاسین متابولیسم کربوهیدرات را افزایش می دهند

و از ذخیره سازی چربی جلوگیری و سطح انرژی را افزایش می دهند این برای افرادی مناسب است

که در آب و هوای خشک زندگی می کنند، کار فیزیکی انرژی را به سرعت کاهش می دهد.

لپه یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است.

۲۶ درصد از انرژی موجود در لپه مربوط به ساختار پروتئینی آن می‌شود.

از این رو، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی تبعیت می‌کنند می‌توانند

آن را به عنوان یکی از منابع اصلی پروتئین جایگزین گوشت کنند.

خواص لپه و نخود

نخود دارای پروتئین بالا و جایگزینی عالی برای گوشت در رژیم های گیاهی است.

طبق بررسی‌های به عمل آمده مشخص شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را داشته و ضدعفونی‌کننده مجاری ادراری می‌باشد.

نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است. در دوران رشد استخوان‌ها و دندان‌ها مصرف آن توصیه می‌شود.

همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخم‌ها مفید خواهد بود.

دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است.

این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند بنابراین به افرادی که دارای بیماری‌های خود ایمنی مانند ام‌اس هستند نیز توصیه می‌شود.

از بین برنده انگل‌های روده، برطرف‌کننده درد سینه و تنگی نفس، تقویت‌کننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.

لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که به حفظ قلب سالم کمک می کنند.

به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و جنسی به ویژه در مردان میشود.

مقدار فیبر بالا در لپه به تنظیم سطح قند خون کمک می کند فیبر محلول در غذای کم گلیسمیک میزان جذب قند را کاهش می دهد

و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون کمک می کند. با این حال، انرژی کافی را تامین می کند. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند خوب است.

به دلیل میزان بالای پروتئین موجود در لپه، این دانه گیاهی مفید، جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت خواهد بود

و از این رو مصرف آن برای افرادی که بایستی از مصرف گوشت خودداری کنند مناسب است.

زمان پخت لپه

پخت لپه در قابلمه از هنگامی که آب جوش می آید حدود ۳ ساعت هست.

این زمان ممکن است با توجه جنس لپه به زمان کمتری کاهش پیدا کند و یا حتی به ۴ ساعت هم برسد.

به همین خاطر با یک بار پخت لپه باید جنس آن دستتان بیاید که آیا دیر پز هست یا زود پز.

معمولا لپه به سرعت در زوذ پز پخته می شود این زمان حدودا ده دقیقه هست.

اما همان طور که گفته شد اگر لپه دیر پز باشد شاید به نیم ساعت برای پخته شدن زمان نیاز داشته باشد.

البته لپه هایی هم هستند که شاید کمتر از ۱۰ دقیقه نیز پخته شوند و بعد آن شروع به له شدن کند.

لپه برای سگ

لپه به دلیل داشتن پروتئین فراوان برای سگ خوب است به شرطی که کاملا پخته شده باشد و در مصرف زیاده روی نکند.

لپه برای کبد چرب

لپه زرد حاوی مقادیر قابل توجه مولیبدن است که به سم زدایی و پاک سازی کبد

از سولفیت های کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های کبد را کاهش می دهد.

خوردن لپه باعث درمان بیماری کبد چرب می شود.

لپه برای هر نفر

مقدار لپه مورد استفاده برای هر نفر دو قاشق غذاخوری می باشد.

لپه در شیردهی

خوردن لپه در دوران شیردهی مفید است به شرط آنکه باعث نفخ نوزاد شما نشود.

لپه در گیاهان چیست

نهاندانگان گروه بزرگی از گیاهان هستند. این گروه به دو گروه کوچکتر تقیسم می شوند،

تک لپه ها و دولپه ها. لپه ها برگ های تغییر شکل یافته ای هستند که بخشی از رویان گیاه را تشکیل می دهند

و وظیفه ذخیره و انتقال مواد غذایی به رویان بر عهده دارند.

گیاهان دو لپه (به انگلیسی: Dicotyledon) گیاهانی گلداری هستند که دانه شان ار ۲ لپه تشکیل شده است.

در حدود ۱۹۹،۳۵۰ گیاه در این دسته وجود دارد. برخی از ویژگی‌ها در گیاهان ۲ لپه‌ای شامل این موارد هستند:

گیاهک یا جنین دانه دو لپه دارد، ساقه هوائی آنها اغلب منشعب است، دستجات آوندی در ساقه و روی یک دایره قرار دارند،

اغلب آنها دارای ریشه راست هستند، یعنی یک ریشه اصلی دارند که ریشه های فرعی از آن منشعب می شود.

رگبرگ‌ها منشعب و غیر موازی و به شکلهای گوناگون است،

تعداد قطعات گل ۲ یا ۵ یا مضربی از این اعداد است مثل نخود، لوبیا و عدس

از اختصاصات کلی گیاهان تک لپه‌ها( monocotyledon) آن است که دارای لپه منفردی هستند.

گیاهان تک لپه‌ای عموماً علفی هستند ساقه هوایی آنها معمولاً بدون انشعاب و برگی است.

برگهای تک لپه ای‌ها دمبرگ ندارند و غالبشن به وسیله نیامی طویل ساقه را احاطه می‌کنند

اشکال کلی برگها تقریباً دراز و کشیده بوده، دارای رگبرگهای موازی و مویرگهای بسیار ظریف ارتباط دهنده آنها هستند

قطعات گل در تک لپه ها سه یا مضربی از سه است.دارای ریشه افشان هستند

یعنی ریشه هایی که همگی از یک نقطه منشعب شده اند و تقریبا تمام آن ها یک اندازه اند.مثل گندم،برنج، ذرت، خرما

لپه و نقرس و اسید اوریک

لپه باعث افزایش اسید اوریک در خون شده و علائم بیماری نقرس را تشدید می کند

به همین دلیل توصیه شده که افراد مبتلا به نقرس از مصرف لپه اجتناب کنند.

لپه و یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در لپه به بهبود حرکات روده کمک کرده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

به دلیل آنکه لپه دارای فیبر محلول است مصرف آن می‌تواند خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد.

لپه و نفخ

زیاده روی در مصرف لپه ممکن است باعث نفخ، احتباس گاز در روده ها و دل درد شود.

لپه و فشار خون

تحقیقات نشان می دهد که مقادیر بالای پتاسیم موجود در لپه زرد باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

پتاسیم موجود در لپه با کاهش فشار خون بالا، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را از بین می برد.

پتاسیم موجود در لپه با برخی دارو های کاهش دهنده فشار خون تداخل دارویی ایجاد می کند

و می تواند باعث تشدید علائم بیماری های کلیوی شود.

فواید اب لپه

خوردن آب لپه به دلیل داشتن مواد مقوی و همچنین پروتئین بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

ورزشکاران که به پروتئین زیادی نیاز دارند از این آب استفاده کنند.

خوردن آب لپه برای درمان سرفه و خروسک می تواند مفید باشد.

کاربرد لپه

لپه معمولا در غذا ها مورد استفاده قرار می گیرید و معروف ترین غذایی که با لپه درست می شود خورشن قیمه است.

طرز تهیه لپه در خانه

برای تهیهٔ لپه از نخود، لازم است نخود را برای آسیاب شدن آماده کرد به این صورت که ابتدا نخود را ۲۴ ساعت در آب نگهداری می‌کنند

و پس از آن نخود خیسانده‌شده را به مدت یک روز در آفتاب خشک می‌کنند

و سپس نخود خشک‌شده را می‌توان با آسیاب سنگی آسیاب کرد و از آن لپه گرفت.

تشخیص لپه خوب

تشخیص انواع لپه از روی ظاهر آن در بعضی مواقع کار دشواری است. بطور کلی کیفیت و قیمت لپه را می توان از موارد زیر تشخیص داد:

یکدست بودن و نبودن دانه های لپه

سالم بودن دانه ها

خوشرنگ بودن

ریز و درشت بودن

خواص لپه قرمز

لپه قرمز نصف شده حبوبات قرمز رنگ الست مانند دال عدس.

مضرات لپه

زیاده روی در مصرف لپه ممکن است باعث نفخ، احتباس گاز در روده ها و دل درد شود.

لپه باعث افزایش اسید اوریک در خون شده و علائم بیماری نقرس را تشدید می کند به همین دلیل توصیه شده که افراد مبتلا به نقرس از مصرف لپه اجتناب کنند.

پتاسیم موجود در لپه با برخی دارو های کاهش دهنده فشار خون تداخل دارویی ایجاد می کند و می تواند باعث تشدید علائم بیماری های کلیوی شود.

چون پوست لپه گرفته می‌شود به مراتب نفخی که دارد کمتر از سایر حبوبات میباشد .

مدت زمان لازم برای خیساندن آن نیز کمتر است افراد مبتلا به آسم که دچار نفخ نیز میشوند بهتر است از لپه و مواد غذایی نفاخ استفاده نکنند.

لپه برای دردهای کلیه خوب است ولی در کسانی که حساسیت دارند می تواند عکس عمل کند.

توجه داشته باشید که لپه در دوران بارداری می تواند باعث نفخ مادر شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
}