خواص پنیر ؛ چدار و لیقوان و تست و بلغاری و گوسفندی و کم چرب و لاکتیکی و خامه ای

خواص پنیر

خواص پنیر ؛ چدار و لیقوان و تست و بلغاری و گوسفندی و کم چرب و لاکتیکی و خامه ای

خواص پنیر ؛ چدار و لیقوان و تست و بلغاری و گوسفندی و کم چرب و لاکتیکی و خامه ای همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص پاپ کورن ؛ برای چاقی در بدنسازی و بارداری و خواص پفیلا برای چاقی صورت

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با پنیر

از لبنیاتی که در خانواده ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، پنیر نام دارد.

پنیر را می توان از گوسفند، شتر، گاو و حتی بز بدست آورد. راه درست کردن پنیر، ترش کردن شیر به روش کشت باکتری است.

سپس با افزودن اسید سیتریک یا سرکه شیر، دلمه شده و بعد از گرفتن ( بستن ) تبدیل به پنیر می شود.

پنیر از خانواده ی لبنیات به حساب می آید ، در سراسر دنیا تعداد بسیار زیادی از انواع پنیر وجود دارد

که پنیرهای مورد استفاده در ایران به چند نوع پنیر مانند پنیر لیقوان ، پنیر موتزارلا، پنیر فتا یا دانمارکی ختم شود.

بخصوص پنیر شامل مواد مغذی فراوانی است که در شیر وجود دارد، مانند پروتئین، ویتامین، فسفر، مواد معدنی، فیبر و آهن.

پنیر انواع مختلفی دارد و نوع پنیر بر اساس مواد تشکیل دهنده، روش فرآوری و ویژگی‌های آن تعیین می‌شود.

ممکن است برای عده‌ای جالب باشد که بدانند پنیر چگونه تولید می‌شود.

پنیر را می‌توان با استفاده از شیر پاستوریزه یا شیر خام تهیه کرد.

پنیر تهیه شده از شیر خام در مقایسه با شیر پاستوریزه طعم و ویژگی‌های متفاوتی دارد.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات پنیر را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص پنیر و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

پنیر برای سلامت قلب

احتمالاً بدانید که پتاسیم، کلسیم و منزیم به تنهایی برای قلب مفید هستند، حال اگر با یکدیگر ترکیب شوند،

اثر بیشتر و بهتری را بر روی قلب خواهند گذاشت.

همچنین در پنیر مقدار قابل توجه ای کازئین وجود دارد که برای افرادی که به فشار خون مبتلا هستند، بسیار مفید است.

کازئین به خوبی می تواند گردش خون را مرتب تر کند.

توصیه می کنیم برای اینکه بتوانید تا حد زیادی از ایجاد بیماری های قلبی جلوگیری بعمل آورید، پنیر را وارد برنامه غذایی خود کنید.

خواص پنیر برای ساخت عضله و بدنسازی

همانطور که اطلاع دارید، ساختن عضله کار یک روز و دو روز نیست و با مرارت زیادی کشید.

همچنین ورزش در طول روز برای ساخت عضله بسیار موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص پسته ؛ خام برای لاغری و بو داده و تر و تازه برای مردان و کودکان

اما یکی از راه هایی که شما را به ساخت عضله کمک می کند، استفاده از پنیر است به این دلیل که پنیر حاوی پروتئین است

و با توجه به اینکه پنیر از اسید آمینه ساخته شده است می تواند شما را در عضله سازی یاری دهد.

البته دقت کنید که پنیر ریکوتا عملکرد بهتری در این امر خواهد داشت.

پنیر برای پیشگیری از آرتریت

اگر در بدن خود به اندازه کافی کلسیم نداشته باشید، احتمال اینکه به بیماری آرتریت مبتلا شوید وجود دارد.

پنیر منبع کلسیم است و برای استخوان ها و محکم سازی آن بکار می آید.

این نوع از لبنیات سبب زیاد شدن نیروی استخوان ها نیز خواهد شد و در درمان علائم بیماری آرتریت موثر خواهد بود.

خواص پنیر برای پوست

پنیر با توجه به اینکه به قدر کفایت از ویتامین B سرشار است

و به سوخت و ساز بدن نیز کمک می کند، می تواند برای درخشندگی پوست مفید باشد.

اگر در پوست خود لکه می بینید، پنیر می تواند آن را رفع کند.

پروتیین موجود در پنیر، درخشندگی پوست را افزایش می دهد چون پوست های مرده را از بین می برد.

پنیر باعث می شود که جوش های صورت از بین بروند.

اختلال پوست مثل خارش، جوش زدن، واقعاً باعث می شود که احساس ناراحتی بکنید.

بدتر از آن جوش پوستی و اختلال پوستی پسوریازیس می باشد.

پنیر شامل ویتامین B1 است که سلامتی پوست را تغذیه می کند و می تواند برای پاک کردن اختلال پوست مورد استفاده قرار گیرد.

یک مشکل پوستی دیگر، چین و چروک است.

در واقع، این می تواند بدترین دشمن برای هر زن در دنیا باشد و این روشی است که تعداد جراحی پوست رو به افزایش می برد.

منظور این است که پنیر می تواند جایگزین شما برای ترویج پوست سالم باشد،.

همانند شیر طبیعی، پنیر برای التیام آلرژی ها و حساسیت های پوستی مفید است.

خواص پنیر برای جنین در بارداری

همانطور که می دانیم, زنان در دوران بارداری به ویتامین, معدنی, کلسیم و پروتئین نیاز دارند تا هر دو را برای مادر و نوزاد منتقل کنند.

به همین ترتیب, پنیر شامل کلسیم زیادی برای تحریک انقباض است.

همچنین برای کودک برای عملکرد مغز در آینده خوب است.

هم چنین پنیر به تولید شیر مناسب بعد از دوره بارداری برای تغذیه نوزاد کمک می کند.

پنیرهای مناسب در دوران بارداری

پنیر چدار:

پنیر چدار پنیری سخت و طبیعی بوده و از شیر گاو تهیه می‌شود یادتان باشد که بافت این نوع پنیر در صورتی که تازه باشد،

کاملا صاف و یکنواخت خواهد بود. همچنین، پنیر چدار مرغوب پنیری است

که دارای بافت تردی بوده و مدت طولانی را برای رسیدن در سردخانه مانده باشد.

پنیر اعدام:

نام پنیر اعدام از نام شهری در کشور هلند گرفته شده است.

این ماده غذایی پنیری نیمه سخت بوده و نسبت به پنیرهای دیگر، چربی کمتری دارد.

همچنین، این پنیر زمانی که تازه تهیه شده باشد، دارای طعم شوری بوده و کاملا هم بی‌بو است.

اما هنگامی که مدتی را برای رسیدن پشت سر بگذارد،

عطر و طعم خاصی پیدا کرده و بسیار خوش‌طعم خواهد بود.

خواص ضد سرطان

با توجه به اینکه در این ماده غذایی، مقادیر زیادی از ترکیباتی مانند لینولئک و اسنفگولیپید دیده می شود،

می توان امیدوار بود که با مصرف پنیر، بتوان از بیماری ها مهلکی مانند سرطان جلوگیری بعمل آورد.

بیشتر بخوانید : خواص به ؛ پخته در طب سنتی برای مردان و لاغری و رحم و پوست و دم کرده به

همچنین وجود ویتامین B در پنیر بدن را از بیماری های و همینطور باکتری ها حفظ می کند.

خواص پنیر برای افزایش رشد موها

همه ما خواهان موهای سالم و پرپشتی هستیم. اگر می خواهید موهای خوبی داشته باشید،

به صورت روزانه از پنیر استفاده کنید. ویتامین موجود در پنیر ( ویتامین B ) به خوبی می تواند رشه مو را تحریک و سبب رشد آن شود.

پنیر برای پیشگیری از میگرن

از بیماری هایی که ممکن است از درمان سخت تری داشته باشد، بیماری میگرن است.

اگر نمی خواهید به این بیماری زجرآور مبتلا شوید، توصیه می کنیم تا از پنیر که یکی از بهترین منابع کلسیم است، استفاده کنید.

خواص پنیر برای کاهش استرس

استفاده از پنیر می تواند سبب آرامش شود.

همینطور افرادی که به کرات دچار استرس می شوند نیز می توانند از این ماده غذایی استفاده کنند.

در پنیر اسید های ضروری و همچنین ترپتوفان وجود دارد که سبب آزادن شدن سروتونین در بدن خواهد شد.

بیشتر بخوانید : خواص بلوط ؛ طریقه مصرف بلوط برای معده و خواص بلوط لرستان و عسل

به همین علت پنیر می تواند استرس را از بدن دور کند که نتیجه این امر بهتر شدن خلق و خو خواهد بود.

اگر حرف ما را باور ندارید، خیلی زود یک پیتزا سفارش دهید که پر از پنیر باشد،

میل کنید و بعد احساس خود را بررسی کنید. قطعاً آرامش بدست آورده اید.

پنیر برای پیشگیری از پوکی استخوان

اگر در بدن کلسیم کم شود، استخوان دچار تزلزل می شوند

و این بدین معناست که پوکی استخوان در راه شکل گیری است.

پنیر می تواند بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق دردآورد باشد.

پروتئین و کلسیم بالا در پنیر شما را از هر چیز دیگری برای پیشگیری از این بیماری بی نیاز خواهد کرد.

خواص پنیر برای افزایش وزن

این ماده غذایی را می توان منبع چربی های طبیعی دانست که نتیجه استفاده کردن از آن می توان زیاد شدن وزن باشد.

بیشتر بخوانید : خواص باقلا ؛ مضرات باقلا برای کودکان و کم خونی و خواص باقلا در روایات

البته بعضی از پنیر ها به دلیل اینکه چربی کمتری دارند، می توانند برای حفظ وزن شما مورد استفاده قرار گیرند.

ساخت ماهیچه نیز به دلیل داشتن کلسیم و ویتامین های دیگر از ویژگی های پنیر محسوب می شود.

افزایش سوخت و سار و تقویت استخوان ها را از پنیر بخواهید.

خواص پنیر در طب سنتی

طبع پنیر سرد و تر است و هر ۱۰۰ گرم پنیر فتا ۲۶۴ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم پنیر لاکتیکی ۱۷۷ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم پنیر چدار ۴۰۳ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم پنیر بلغاری ۲۶۷ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم پنیر خامه ای ۳۴۹ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم پنیر رژیمی (کم‌ چرب) ۱۶۰ کالری دارد.

مصلح پنیر تازه عسل، آویشن و نعنا است.

مصلح پنیر کهنه مغز گردو است.

پنیر تازه ، ملین شکم است

پنیر تازه در بدن ایجاد خلط صالح می کند

پنیر تازه باعث تقویت معده و روده است.

پنیر کهنه باعث تقویت روده می شود.

پنیر کهنه باعث خشک شدن رطوبت بدن می شود.

پنیر کهنه برای از بین بردن بلغم مفید است.

پنیر کهنه باعث کاهش اشتها می شود و به این ترتیب خاصیت لاغر کنندگی دارد.

پنیر غذایی است مغذی و انرژی زا و از نظر طبیعت، «سرد و تر» است. پنیر دارای کلسیم، منیزیم، گوگرد و حاوی ویتامین هایی از جمله B۱ و B۱۲ می باشد.

یکی از بهترین جاهایی که می‌توان از این ماده پرارزش استفاده کرد، صبحانه است.

پنیر، هم غذایی سهل‌الهضم است و هم معمولا به علت این که پرچربی نیست مصرف آن با نان، ترکیب بسیار با ارزشی خواهد بود.

پروتئین موجود در پنیر فراوان و از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه‌های ضروری مورد نیاز بدن است.

مصرف پنیر، کم خونی را جبران می کند.

افرادی که دچار بی خوابی هستند می توانند به وفور از آن استفاده کنند.

استفاده از پنیر باعث درمان زخم های قرنیه چشم شده و پنیر بی نمک در تقویت بینایی موثر است.

خوردن پنیر باعث پیشگیری از ضعف شنوایی می شود.

افرادی که دچار مرض قند هستند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.

خوردن پنیر می تواند به هضم غذا کمک کند.

پنیر تازه ضدعفونی کننده روده است و در ترمیم زخم ها تاثیر دارد.

استفاده از پنیر درمان کننده «امراض صفراوی» است.

افرادی که دچار «زونا» شده اند نیز می توانند از آن استفاده کنند.

مصرف پنیر، گرفتگی عضلات را رفع می کند.

سوزش مچ دست و پا را از بین می برد.

از پوسته شدن سطح پوست جلوگیری می کند و در درمان تورم غدد لنفاوی موثر است.

خواص پنیر برای کودکان

معمولا بین ۶ تا ۹ ماهگی که کودک توانایی جویدن و خوردن غذاهای مختلف را پیدا می‌کند می‌توان پنیر را هم به رژیم غذایی کودک اضافه کرد.

البته بیشتر متخصصین توصیه می‌کنند برای دادن پنیر به کودک بین ۸ تا ۱ سالگی کودک صبر کنید.

از آنجایی که پنیر از شیر گرفته می‌شود و شیر یکی از علت‌های ناراحتی معده و شکم درد در کودکان است متخصصین توصیه نمی‌کنند پنیر دادن به کودک را خیلی زود شروع کنید.

البته متخصصین تغذیه اعتقاد دارند در زمان تبدیل شیر به پنیر با شکسته شدن پروتئین‌های شیر که باعث شکم درد می‌شود مشکلی برای کودک ایجاد نخواهد شد.

از طرف دیگر برخی از کودکان از بدو تولد نسبت به شیر و لبنیات حساسیت دارند،

بنابراین برای دادن پنیر به کودکانی که دچار حساسیت نسبت به لبنیات هستند

باید بیشتر صبر کنید تا متخصص اطفال به شما اجازه دهد.

پنیر سرشار از کلسیوم است که برای رشد استخوان‌ها و دندان‌های کودک ضروری است.

پنیر سرشار از پروتئین مورد نیاز برای ساخت اندام‌ها و همچنین مواد مغذی مانند ویتامین دی است.

پنیر یک غذای مفید برای افرادی است که رژیم گیاهخواری را برای

تغذیه خود برگزیده‌اند چرا که پروتئین و ویتامین B12 مورد نیاز بدن که در گوشت وجود دارد در پنیر هم به اندازه کافی موجود است.

پنیر یک ماده غذایی پر کالری است که می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن در طول روز را تامین کند.

در کودکانی که به خوبی وزن نمی‌گیرند و وزنشان زیر منحنی رشد قرار دارد یک راهکار عالی، اضافه کردن پنیر به برنامه غذایی است.

همانطور که می‌دانیم پنیر برای دندان‌ها بسیار مفید است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

خواص پنیر برای دندان

پژوهش جدید دانشمندان آکادمی دندانپزشکی عمومی آمریکا نشان داده که پنیر به دلیل برخورداری از قابلیت خنثی سازی اسید پلاک دندان می‌تواند حفره‌های دندانی را کاهش دهد.

محققان دریافتند که این محصول لبنی تخمیر شده محیط دهان را قلیایی‌تر می‌کند که نیاز به درمان‌های دندانی را کاهش می‌دهد.

آنها همچنین دریافتند که پنیر یک غشای محافظ در اطراف دندان‌ها ایجاد می‌کند.

هرچه pH سطح دندان بالاتر باشد، محافظت بیشتری از دندان‌ها در برابر سایش دندانی ایجاد می‌شود.

این سایش منجر به ایجاد حفره در دندانها می‌شود که باید آنها را پر کرد.

محققان بر این باورند که خوردن پنیر باعث افزایش بزاق در دهان شده که یک راه طبیعی بدن برای تامین سطح pH سالم است.

علاوه بر آن، پنیر، ترکیبات شیمیایی آزاد می‌کند که می‌تواند یک لایه محافظ بر روی دندانها برای محافظت از آنها در برابر حملات اسیدها به مینای دندان ایجاد کند.

خواص پنیر برای اسهال

توصیه می شود که در مواقع اسهال از خوردن مواد لبنی پرهیز کنید چرا که دیده شده است که حتی اگر کنشا اسهال مواد لبنی نباشند باز هم باعث تشدید اسهال می شوند.

خواص پنیر برای معده

خوردن پنیر می تواند به هضم غذا کمک کند.

در بیماری های معده از مصرف پنیر شور پرهیز کنید.

پیامبر (ص) می فرمایند که پنیر بخورید ؛چراکه خواب می آورد و غذا را هضم میکند.

برای معده درد هم می توانید کمی پنیر بخورید.

خواص پنیر برای صبحانه و شب

اصولاً پنیر غذایی خوبی برای صبحانه نیست؛

از نظر طب ایرانی مزاج پنیر سرد و تر بوده و مانع فعالیت مغزی کامل می شود که معمولاً در صبحگاه برای کار و تلاش مورد نیاز است.

توصیه به مصرف و علاوه بر آن مصرف پنیر با خیار و گوجه فرنگی آن هم در فصل سرما اثرات نامطلوب آن را چندین برابر می کند.

در مطالعات جدید علمی ثابت شده که جذب کلسم بیشتر در شب صورت می پذیرد

و بهتر است پنیر به عنوان یک ماده مغذی در شب مصرف شود

و ثانیاً پنیر با مصلحات (اصلاح کننده) یعنی همراه با گردو، سیاهدانه، آویشن و زنیان مصرف شود.

خواص پنیر برای دیابت

این یک اطلاعات شگفت آور است، پنیر نیز به عنوان پیش گیری از دیابت مفید است.

به همین ترتیب، پنیرهای بوتیرات – متراکم دارای ۵۰ % سطح انسولین پایین تری بودند.

ممکن است از دیابت نوع ۲ برای حفظ سطح انسولین در حالت عادی و موثر استفاده شود.

سلنیوم موجود در پنیر دارای خواص آنتی اکسیدانی برای جلوگیری از سلول های سرطانی و دیابت است.

خواص پنیر و گردو

مصرف این دو ماده غذایی به صورت ترکیبی به عنوان یک خوراکی با طبع گرم شناخته می شود که مزیت های بسیار زیادی دارد.

پنیر یکی از خوراکی هایی می باشد که طبع سرد دارد، گردو هم طبع گرم دارد،

در صورت ترکیب هر دوی آنها به عنوان یکی از بهترین خوراکی های طبع گرم شناخته می شوند.

شما با مصرف پنیر و گردو می توانید ویتامین های بسیار زیادی را به بدن خود برسانید.

کلسیم و فسفر دو ویتامین و یا مواد معدنی هستند که بدن به آنها نیاز دارد.

برای استحکام استخوان ها و دندان های شما مفید است.

برای تقویت مغز و سلامتی و بهبود عملکرد مغز خوب است.

شما می توانید با مصرف گردوها و پنیر از سرطان جلوگیری کنید و این مورد یکی از مهمترین و اصلی ترین مزیت های آن می باشد.

خواص پنیر و سیاه دانه

چون پنیر خوش طعم است با خوردن پنیر و سیاه دانه شما خوردنی خوشمزه و سرشار از فایده را مصرف می کنید.

مصرف سیاه دانه و پنیر باعث می شود که احتمال ابتلای شما به سرطان نصف شود.

ترکیب سیاه دانه و پنیر از ابتلا به بیماری های کبدی جلوگیری می کند.

مصرف سیاه دانه و نیر یکی از بهترین درمان ها برای درمان بیماری کبد چرب است.

خواص پنیر و عسل

عسل طبیعی نیز می تواند مکمل خوبی برای پنیر در صبحانه باشد. البته اگر ترکیب طعم شور و شیرین را بپسندید.

اگر شما دنبال طعم شیرین باشید باید عسل بخورید یا مربا که مربا به دلیل شکر مضر است.

استفاده از پنیر هم باید با ماده ای همراه باشد که طبع گرم دارد چیزی مانند عسل و گردو تا شما از خواص پنیر بهره ببرید و زیان نبینید.

خواص پنیر و پسته

ما توصیه می کنیم در کنار این اکسیر، روزانه در میان وعده ها یک مشت پسته بو داده خشک بدون نمک بخورید.

در این رژیم نه تنها به افزایش قوای جنسی تان دست می یابید بلکه سلامت قلب شما، تضمین می شود.

پیشنهاد غذایی دیگر اینکه مغز پسته را به سالاد یا پنیر دلمه شده کم چرب اضافه کنید و با انگور (در فصلی که انگور یافت می شود) بخورید.

خواص پنیر و پیاز

پیاز اگر کشیده باشد و تند باشد طبع گرمی دارد و مصرف ان با پنیر که طبع سردی دارد باعث می شود که سردی پنیر از بین برود.

توصیه ای در مورد مصرف همزمان پیاز و پنیر در کتب علمی و پزشکی دیده نمی شود.

بهتر است پنیر را با گردو و ترخون و نعناع و بخورید.

خواص پنیر و کنجد

کنجد دارای طبعی گرم است و برای اینکه سردی پنیر را بگیرد در کنار آن قرار می گیرد و مصرف کنجد و پنیر باعث می شود که شما از تمام خواص پنیر و کنجد بهره ببرید بدون مشکل.

این ترکیب انرژی بالایی دارد و اگر قصد کاهش وزن دارید هرگز سمت این ترکیب نروید.

خواص پنیر و خرما

مصرف پنیر و خرما با هم خیلی خوب است.

هم طبع گرمی در کنار هم خواهند داشت و هم سرشار از مواد معدنی است.

خرما سرشار از انرژی است و پنیر سرشار از پروتئین و کلسیم.

یکی از بهترین صبحانه ها مصرف همزمان خرما و پنیر است.

خواص پنیر و بادام

پنیر را نباید با بادام مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند

و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می شود.

مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود.

خواص پنیر و انگور

مصرف انگور به همراه نان و پنیر، نفخ انگور را بیشتر می‌کند و به همین دلیل بهتر است کمی پودر زیره بعد از آن مصرف شود.

ولی در هر حالت کلی مصرف پنیر و انگور مشکلی ندارد چون طبع انگور گرم است و طبع سرد پنیر را از بین می برد.

پنیر برای سگ و گربه

سگ ها می‎‌توانند قطعه های کوچک و متوسط پنیر را بخورند.

فقط دقت کنید که سگ شما حساس به لاکتوز (قندشیر) نباشد، احتمال این حساسیت خیلی کم است اما باز هم ممکن می‌باشد.

پنیر برای سگ ها تشویقی مناسبی است.

بسیاری از انواع پنیرها پرچرب هستند و مناسب سگ نیستند، برای سگ خود به سراغ پنیر های کم چرب مانند پنیر کاتیج و یا موزارلا بروید.

گربه ها مشکلی ندارند و می توانند پنیر بخورند.

نیاز گربه ها به پنیر بیش از نیاز سگ است.

پنیر در شیردهی

اگر نوزاد شما به محصولات لبنی حساسیت نداشته باشد می توانید در دوران شیردهی از پنیر هم استفاده کنید و مشکلی ندارد.

مصرف پنیر با شرایط بالا باعث تقویت شیر مادر می شود.

پنیر و اسید معده

پنیرها به طور طبیعی حاوی چربی هستند.

مواد غذایی چرب نیز مدت زمان بیشتری در معده می‌مانند و کار هضم با تاخیر انجام می‌شود.

در نتیجه روی اسفنکتر مری فشار آمده و اسید معده بالا می‌آید.

از بین پنیرهای چرب می‌توان به پنیر چدار، پنیر خامه ای، پنیر گودا، پارمزان و پنیر استیلتون اشاره کرد.

پنیرهای دیگری مانند پنیر کوتاژ، ریکوتا و تمام پنیرهایی که روی آن ها نوشته شده است «کم چرب» جزو انواع کم چرب هستند.

اگر از مشکل ریفلاکس معده رنج می‌برید بهتر است از پنیرهای کم چرب و آن هم به میزان معقول استفاده کنید.

پنیر و فشار خون

فشار خون بالا ناشی از میزان بالای کلسترول و سدیم است و برای سلامتی بدن بد است.

اگرچه پنیر شامل سدیم است، اما سدیم کمی دارد.

بنابراین شما هنوز هم می توانید آن را بدون نگرانی بخورید، چون سدیم کم برای کاهش خطر بیماری های قلبی مفید است.

در عین حال، محتوای ویتامین B آن به بدن کمک می کند تا فشار خون را کاهش دهد.

پنیر و کم کاری تیروئید

اگر کم کاری تیرویئد دارید می توانید پنیر مصرف کنید چرا که دارای ید است.

معمولا کسانی که به صورت مرتب پنیر مصرف می کنند کمتر به کم کاری تیروئید دچار می شوند.

پنیر و خربزه

ما مِنِ امرَأَهٍ حامِلَهٍ أکَلَتِ البِطّیخَ بِالجُبنِ إلاّ یَکونُ مَولودُها حَسَنَ الوَجهِ وَالخُلُقِ.

هیچ زن بارداری نیست که خربزه با پنیر بخورد، مگر آن‏که کودکش خوش‏روی و خوش‏خوی شود.

منبع: بحار الأنوار، جلد ۶۲، صفحه ۲۹۹

پنیر و هندوانه

خوردن پنیر با هندوانه توصیه نمی شود چرا که هر دو طبع سرد دارند و در صورت مداومت روی مصرف آنها دچار بیماری و سستی و رخوت می شوید.

عوارض خوردن پنیر کپک زده

مصرف کره و پنیر کپک زده خطرناک است.

مصرف پنیر کپک زده خطرناک است چرا که میکروبهای دیگری هم می توانند داخل آن رشد کنند.

در کره کپک زده علاوه بر اینکه سموم ناشی از قارچ‌ها در کره باقی می ماند،

آنزیم‌های ناشی از کپک‌ها نیز می توانند باعث شوند ترکیبات اکسید شونده داخل کره شده و بوی تند و نامطبوعی ایجاد کند.

خواص و مضرات پنیر با سرکه

درست کردن پنیر با سرکه فقط یک روش تهیه پنیر است و از نظر خواص و مضرات تغییر آنچنانی نمی کند و همان مشخصات کلی پنیر را دارد.

تاریخچه پنیر

پنیر یک مادهٔ غذایی باستانی است که ریشه آن به دوران پیش از تاریخ بر می‌گردد.

هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی و در کجا نخستین پنیر درست شده‌است، اما زمان‌های قدیم در مصر، یونان و روم باستان یک غذای محبوب به‌شمار می‌رفته‌است.

اما بهترین سناریویی که برای تولید نخستین پنیر پذیرفته شده‌است به ۱۰٬۰۰۰ سال پیش در منطقه‌ای از خاورمیانه یا آسیا بر می‌گردد،

جایی که چوپانان از شکم خالی بزها بجای وسیله‌ای برای حمل شیر تازه استفاده می‌کردند.

در این هنگام آنزیم موجود در شکم خشک شده بز به همراه گرمای نور آفتاب بر شیر اثر کرده و باعث دلمه شدن آن می‌شود

و آن را تبدیل به شیر بسته شده به همراه مایع پنیر می‌کند. گله‌داران این پنیر اولیه را از روی گرسنگی مصرف می‌کردند.

کشور پنیر

آلمان و هلند و فرانسه بزرگترین کشورها از نظر صادرات پنیر هستند.

پنیر زرد

پنیر خاودا یا پنیر گودا پنیری تقریبا سفت و زردرنگ است که از شیر گاو درست می‌شود.

خاودا نام شهری در هلند است.

این پنیر به‌ صورت خام یا پخته در پیتزا، لازانیا، سالاد، صبحانه، سوپ، سس و شیرینی استفاده می‌شود.

پنیر مایع چیست

مایه پنیر حیوانی بیشتر مواقع از یک آنزیم با نام کیموزین که ماهیت منعقد کننده دارد، حاصل می‌شود.

تاثیر پنیر بر حافظه

پنیر اگر با گردو مصرف نشود باعث عدم تمرکز می شود و کارای مغز را کاهش می دهد چرا که نسبت کلسیم به فسفر تغییر می کند.

انواع پنیر

۱. پنیر بِری (Brie)

۲. پنیر کاممبرت (Camembert)

۳. پنیر چِدار (Cheddar)

۴. پنیر کاتج (Cottage Cheese)

۵. پنیر فِتا (Feta)

۶. پنیر گورگونزولا (Gorgonzola)

۷. پنیر گودا ( Gouda)

۸. پنیر گرویِر (Gruyère)

۹. پنیر هاوارتی (Havarti)

۱۰. ماسکارپونه (Mascarpone)

۱۱. پنیر موزارلا (Mozzarella)

۱۲. پنیر پارمزان (Parmesan)

۱۳. پنیر پکورینو رومانو (Pecorino Romano)

۱۴. پنیر روگافورت (Roquefort)

۱۵. پنیر ونسلی‌داله (Wensleydale)

مضرات پنیر

البته بعضی افراد نمی توانند از پنیر و لاکتوز موجود در آن استفاده کنند.

این گونه افراد در بیشتر مواقع دچار مشکلات گوارشی هستند

و اگر پنیر و یا سایر مواد غذایی لاکتوز دار مصرف کنند،

به دردسرهایی مانند: گاز معده و اسهال و استفراغ مواجه می شوند

که به این گونه افراد توصیه می کنیم کمتر از پنیر استفاده کنند.

پنیر برای افرادی که دچار لکنت زبان هستند مضر است.

مصرف پنیر چرب، برای افرادی که دچار هپاتیت روده هستند توصیه نمی شود.

استفاده از پنیر کهنه برای افرادی که دچار قولنج روده و معده هستند مضر شناخته شده است.

کسانی که دچار یبوست هستند بایستی از پنیر کمتر استفاده کنند.

افرادی که اسیداوریک آنها بالاست و یا دچار نقرس هستند نیز بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

خوردن پنیر مخصوصا شور آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند، مضر است.

در ناراحتی های «آسمی» نیز استفاده زیاد از آن توصیه نشده است.

افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند نیز نباید از پنیر کهنه یا شور استفاده کنند.

مصرف پنیر در بیماری هایی مانند چربی خون و کلسترول منع شده است.

در بیماری های معده نیز مصرف پنیر شور مضر است.

کسانی که دچار سنگ کلیه و مثانه هستند، بایستی از مصرف زیاد آن خودداری کنند.

افرادی که دچار ورم پروستات هستند، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.

مصرف زیاد پنیر (آن هم بدون مصلحات خود) برای افراد سرد مزاج مضر است، زیرا به دلیل طبیعت سردی که پنیر دارد، سردی مزاج آنها را بیشتر می کند.

و اما آخرین مورد اینکه افرادی که عرق بدن با بوی تند دارند بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند و در صورت تمایل شدید می توانند آن را به مقدار کم مصرف کنند.

مصرف افراطی پنیر باعث ضعف حافظه می شود.

همین طور خوردن زیاد پنیر کهنه ممکن است باعث ایجاد مالیخولیا در افراد شود.

مصرف بیش از حد پنیر در بعضی افراد باعث ایجاد هموروئید می شود.

مصرف پنیر به همراه طالبی یا گرمک باعث کابوس در بعضی افراد می شود.

پنیر بی نمک باعث تقویت بینایی می شود اما در عوض مصرف پنیر شور باعث ضعف دید خواهد شد.

مصرف افراطی پنیر نیز باعث ازدیاد خلط ریوی می شود.

پنیر خاصیت آنتی فسفر دارد.

پنیر اسیدی کننده خون است.

به هنگام سرماخوردگی نیز بایستی از پنیر کمتر استفاده کرد.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.